Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano geriausias Napoleonas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
erikiuxxx
Jau istasyta thumbup.gif ACIU moderatoriai Borzikai kad labai greit sureagoja i prasymus aciuks.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
~♥KaipTaiKaip♥~
QUOTE(vivir @ 2011 02 13, 14:29)
Kepiau ir as Napaleona, pagal tetos duota senovini recepta.

*

Vivir, Jūsų šitas napaleonas nuotraukoje iš pilnos normos? Jei mažinsiu per pusę ar nebus labai jau mažas g.gif

vivir
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 01 19, 10:55)
Vivir, Jūsų šitas napaleonas nuotraukoje iš pilnos normos? Jei mažinsiu per pusę ar nebus labai jau mažas  g.gif
*

Cia nuotraukoj tik vienas tortas matos, kitas mazutis dar buvo. Siaip is puse normos jis man gaunas apie 22cm skersmens ir apie 10laksteliu. As visad kocioju plonai 4u.gif
~♥KaipTaiKaip♥~
QUOTE(vivir @ 2012 01 19, 15:11)
Cia nuotraukoj tik vienas tortas matos, kitas mazutis dar buvo. Siaip is puse normos jis man gaunas apie 22cm skersmens ir apie 10laksteliu. As visad kocioju plonai  4u.gif
*

Aciu, bandysiu siandien bigsmile.gif Minkysiu visa ir matysiu kas gaunas g.gif
vivir
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 01 20, 16:39)
Aciu, bandysiu siandien  bigsmile.gif Minkysiu visa ir matysiu kas gaunas  g.gif
*

is visos normos man gavos 28cm skersmens ir berods 12 ar 14 laksteliu, svoris apie 3kg 4u.gif
Reiks ir man kada issikept, nes rugsejo men kepiau paskutini karta.

Tikiuosi patiks mirksiukas.gif
Tresor
Kepiau ir as pirma ir turbut paskutini karta napaleona..Neisivaizdavau kad tiek daug darbo ir vargo doh.gif Kocioji, lankstai ir vel kocioji ir t.t. Aisku skanus isejo, tokio nenusipirksi konditerijos parduotuvese. Kepiau pagal recepta rusaiciu forume, beje labai vykes kremas isejo. http://forum.say7.info/topic3191.html
erikiuxxx
QUOTE(Tresor @ 2012 01 22, 17:35)
Kepiau ir as pirma ir turbut paskutini karta napaleona..Neisivaizdavau kad tiek daug darbo ir vargo doh.gif Kocioji, lankstai ir vel kocioji ir t.t. Aisku skanus isejo, tokio nenusipirksi konditerijos parduotuvese. Kepiau pagal recepta rusaiciu forume, beje labai vykes kremas isejo. http://forum.say7.info/topic3191.html
*

paziurejau receptuka, tai istikruju daug vargo su ta tesla unsure.gif
Tresor
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 01 22, 19:42)
paziurejau receptuka, tai istikruju daug vargo su ta tesla unsure.gif
*

Tesla isejo panasi i Mantingos sluoksniuota bemiele tesla, tai paskui pagalvojau kam vargti tiek jeigu galima nusipirkti saldytos teslos ir issikepti..O pagal recepta tai labai limpanti tesla isejo du kartus ploviau kociojimo pavirsiu ir kocela. Na privargau tikrai, dar niekada taip virtuveje neplusejau puse dienos ir beto namiskiai nepagyre doh.gif
Muscade
Parašysiu paprastą ir tikrai greitai pagaminamą Napoleoną.

Reikės:
2 pakių Mantingos tešlos (mėlyna pakuotė)
200g sviesto
200g cukraus
200g miltų
1l pieno
kavos, brendžio arba konjako

Eiga

šiek tiek atšildote tešlą ir dedate lakštus kilti į orkaitę, reikia iškepti visus keturis, sluoksniai 3, 1 sluoksnį pasiliekam trupiniams.
Tada pakaitinam puodą (didesnį) dedame sviestą, jam ištirpus cukrų ir gerai pamaišome, ugnis turi būti silpnesnė. Kai pasidaro vientisa masė, po truputį beriam miltus ir maišom, vėl šiek tiek miltų ir maišom kol sudėsit visus miltus ir gausis vientisa masė, tada po truputį pilame pieną, vėl maišome ir pilame pieną kol gausi vientisa masė. Tada masę reikia šiek tiek pakaitinti, kad ji pradėtų tirštėti, ir vuolia, laukiat kol ji atvės ir pilate arba šaukštą brendžio, romo arba labai stiprios kavos. Ir viskas, labai paprasta ir nesunku.
Latte
Ruošiuosi ryt kepti Napoleona iš vaikystės. Norėjau pasiteirauti kokios konsistencijos turi būti plikytas kremas? Grietinės kosnstencijos ar tirštenis?Kaip aš suprantu virti reikia apie 5 min, bet daugiau žiūrėti į konsistenciją gal? g.gif Niekada nedariau dar plikytų kremų, tai kankina visokios abejonės biggrin.gif
Ir kokios konsistencijos galutinis pertepimas turi gautis? 4u.gif
Iš pusę porcijos įsivaizduoju turi gautis kažkur 28 cm skersmesn tortas?
Aurore_
Muscade, gaminau tortuką pagal Jūsų receptą, įvertinsim, kaip išejo smile.gif Šiaip kremas tikrai skanus išėjo wink.gif
O jūs kai iš dviejų pokų Mantingos tešlos kepat, tai iš viso 12 tų lakštų išeina? Aš kepiau iš 6 - 5 tepimui ir vienas trumpinukams smile.gif
Lusasita
kaip suprantu mantingos melyna pakuote pamineta, tai ten po 2 lakstus didelius, o geltonoj pakuotej buna po 6 lapukus maziukus
Muscade
QUOTE(Aurore_ @ 2012 02 16, 18:07)
Muscade, gaminau tortuką pagal Jūsų receptą, įvertinsim, kaip išejo smile.gif Šiaip kremas tikrai skanus išėjo wink.gif
O jūs kai iš dviejų pokų Mantingos tešlos kepat, tai iš viso 12 tų lakštų išeina? Aš kepiau iš 6 - 5 tepimui ir vienas trumpinukams smile.gif
*

Melynoje pakuoteje yra du lakstai, as juos siek tiek prakocioju, tai man is dvieju poku gaunasi trys sluoksniai, ir kitas trupiniams mirksiukas.gif

Lusasita, mano mama yra dariusi ir is geltonos pakuotes, tik jis gaunasi mazesnis bet aukstesnis, cia jokio skirtumo, kaip jums labiau patinka wink.gif
Palme22
o kepant is Mantingos teslos reikia 2 pakeliu? kiek reikia blinu tortui?
Palme22
QUOTE(Palme22 @ 2012 02 27, 09:05)
o kepant is Mantingos teslos reikia 2 pakeliu? kiek reikia blinu tortui?
*

geltonu turejau galvoje 4u.gif ir zadu bandyt toki kremuka

http://forum.say7.info/topic3191.html

ir dar klausimelis, vienur raso reikia pries kepant subadyt sakute kitur nereikia tai kaip daryt?
Tresor
QUOTE(Palme22 @ 2012 02 27, 08:48)
geltonu turejau galvoje  4u.gif ir zadu bandyt toki kremuka

http://forum.say7.info/topic3191.html

ir dar klausimelis, vienur raso reikia pries kepant subadyt sakute kitur nereikia tai kaip daryt?
*

Pagal sita recepta dariau ir tesla ir krema, tai kremas isejo skoniu panasus i kondensuota piena, tik skystesnis ir visas isigere i lakstus.
Palme22
MERGAITES, O NAPOLEONUI REIKIA TIKRO SVIESTO AR TINKA MARGARINAS? JAI penktadieniui man orto reikia tai kada jau galiu teska pasidaryt
Tresor
QUOTE(Palme22 @ 2012 02 28, 16:21)
MERGAITES, O NAPOLEONUI REIKIA TIKRO SVIESTO AR TINKA MARGARINAS? JAI penktadieniui man orto reikia tai kada jau galiu teska pasidaryt
*

Tikras senovinis napoelonas gaminamas tik is gryno sviesto 80 proc. riebumo, bet kiek esu skaiciusi tai forumietes gamina ir su margarinu, tai skonio kokybe manau nesuprastes ir nuo margarino.
Palme22
o kremui tinka margarinas? ruosiuosi kaip didziausiam ivikui biggrin.gif niekada nekepiau nieko panasaus 4u.gif
Papildyta:
apsistojau ties tokiu receptu

http://astosvirtuve.blogspot.com/2011/09/t...napoleonas.html
Tresor
QUOTE(Palme22 @ 2012 02 28, 16:55)
o kremui tinka margarinas? ruosiuosi kaip didziausiam ivikui biggrin.gif  niekada nekepiau nieko panasaus  4u.gif
Papildyta:

*

Man asmeniskai skaniau su sviestu, bet cia jau skonio reikalas. Aisku kepimui galima deti margarina, bet kremui rinksciausi tik sviesta smile.gif
Palme22
QUOTE(Tresor @ 2012 02 29, 12:24)
Man asmeniskai skaniau su sviestu, bet cia jau skonio reikalas. Aisku kepimui galima deti margarina, bet kremui rinksciausi tik sviesta smile.gif
*

galiu viena diena lakstus isikeptt, o krema veliau po dienos kokios tik sutept? kiek geriau laiko is turi patovet pries valgant?
erikiuxxx
QUOTE(Tresor @ 2012 02 28, 15:30)
Tikras senovinis napoelonas gaminamas tik is gryno sviesto 80 proc. riebumo, bet kiek esu skaiciusi tai forumietes gamina ir su margarinu, tai skonio kokybe manau nesuprastes ir nuo margarino.
*

As visada kepu tik su margarinu Vilnius, o krema darau su sviestu 82%
simbail
QUOTE(Latte @ 2012 01 27, 19:30)
Ruošiuosi ryt kepti Napoleona iš vaikystės. Norėjau pasiteirauti kokios konsistencijos turi būti plikytas kremas? Grietinės kosnstencijos ar tirštenis?Kaip aš suprantu virti reikia apie 5 min, bet daugiau žiūrėti į konsistenciją gal? g.gif Niekada nedariau dar plikytų kremų, tai kankina visokios abejonės biggrin.gif
Ir kokios konsistencijos galutinis pertepimas turi gautis? 4u.gif
Iš pusę porcijos įsivaizduoju turi gautis kažkur 28 cm skersmesn tortas?
*

Šis Napoleonas labai skanus gaunasi, aš kepu būtent šį smile.gif Kremas grietinės konsistensijos tokios nebais tirštos, kai vėsta tirštėja dar kažkiek. O iš pusės normos gaunasi galingas tortas thumbup.gif
Šeip, nesunkiai visai pagaminamas tortas, nesulyginti su parduotuviniais nei per kur schmoll.gif

O margariną kas naudoja tai na nežinau, nėra jis sveikas daiktas doh.gif Aš dabar viską ir kepu ir kremams tik sviestą, nors tai aišku brangiau gaunasi. Na bet parduotuvėse visi sausainiai su tuo margarinu ir net kremai. Iš kitos pusės margarine gal mažiau cholesterolio nei svieste. Na bet šeip ar taip, manau kremui naudoti margariną - žiauru... čia jau tada kaip parduotuvinis gausis schmoll.gif
Palme22
cia napoleonas ziuriu toks gan greit gaminamas g.gif

http://www.youtube.com/watch?v=i_5ipH1trRE...feature=related
Palme22
QUOTE(Palme22 @ 2012 03 05, 10:05)
cia napoleonas ziuriu toks gan greit gaminamas  g.gif

*

mergaites man skubiai reikia atsakymo kiek stikline skaitos 250 g ? ar visiem produktam ziurite skirtingai?
ELlJA
QUOTE(Palme22 @ 2012 03 06, 17:59)
mergaites man skubiai reikia atsakymo kiek stikline skaitos 250 g ? ar visiem produktam ziurite skirtingai?
*

Individualiai. Jeigu reikia stiklinės miltų, tai 250 ml, o gramais apie 150gr. , jei reikia cukraus tai apie 200 gr.
Papildyta:
QUOTE(Palme22 @ 2012 02 28, 16:55)
o kremui tinka margarinas? ruosiuosi kaip didziausiam ivikui biggrin.gif  niekada nekepiau nieko panasaus  4u.gif
Papildyta:

*

Na ir kaip Jums pavyko? Nes skaičiau skaičiau ir nusprendžiau vyro gimtadieniui kepti pagal šį receptuką, nes pagal sudėtį jis panašiausias į mano mamos kepamą wub.gif
Palme22
SKIRTINGAI VISUR raso kiek stikline turi, pvz vienur 1 st miltu 160 g kitur 140 g tai visai pasimeciau kuo matuot doh.gif
Papildyta:
gal galite pasakyt kiek jus darot, man reikia stikline pieno, miltu, cukraus pudros, krakmolo, grietines. aciū ax.gif
ELlJA
Na manau tortas nuo 20g miltų skirtumo nelabai nukentės 4u.gif arba paimkit standartine stikline ir pripildykit ją miltais, vat ir bus tada pamatuota, o kiek jau ten svers - tiek.

Aš vakar išsikepiau torto lakštus, rytoj virsiu kremą ir pertepsiu. Manau turėtų būt pats tas valgyti šeštadienį, nes per porą dienų tikrai sumikštės jis normaliai. ax.gif
Palme, o tai Jūs jau iškepėt tą tortą ar dar ne?

Palme22
QUOTE(ELlJA @ 2012 03 07, 11:53)
Na manau tortas nuo 20g miltų skirtumo nelabai nukentės  4u.gif arba paimkit standartine stikline ir pripildykit ją miltais, vat ir bus tada pamatuota, o kiek jau ten svers - tiek.

Aš vakar išsikepiau torto lakštus, rytoj virsiu kremą ir pertepsiu. Manau turėtų būt pats tas valgyti šeštadienį, nes per porą dienų tikrai sumikštės jis normaliai.  ax.gif
Palme, o tai Jūs jau iškepėt tą tortą ar dar ne?
*

ne dar labai rimtai ruosiuos biggrin.gif o jus pagal kuri kepet kur teslai 500 gr sviesto reikia?
Papildyta:
bandysiu siandien blynus pagal sita

ELlJA
Taip, viską dariau pagal tos merginos bloge esantį receptą. Tik grietinės truputį daugiau dėjau, nes tešla nenorėjo sulipti. ax.gif
nekantrauju rytoj virti kremą, o dar labiau nekantrauju ragauti tortą rolleyes.gif
Palme22
lauksim atsiliepimu apie jusu Napoleona 4u.gif
Palme22
QUOTE(Palme22 @ 2012 03 05, 10:05)

*

jau norejau daryt pagal si recepta, bet kazkokia nesamone kaip is 1 stiklines miltu ir 100 g sviesto net 20 lakstu iskepa?
simisimi84
QUOTE(Palme22 @ 2012 03 07, 13:23)
jau norejau daryt pagal si recepta, bet kazkokia nesamone kaip is 1 stiklines miltu ir 100 g  sviesto net 20 lakstu iskepa?
*

pažiūrėjau ir aš. manau viskas ten normaliai, juk ir tie lapai kokio dydžio.. nedidelėn lėkštutėn telpa. ir kremo nedaug gaunasi, žiūrint pagal kiekius...
Palme22
dabar tesla jau sladytuve , dariau pagal sita

600 g miltu
350 g grietines
1 vnt kiausinis
300 g sviesto

tik man grietines daugiau susidejo, nes tesla nelabai lipo. palaikysiu 2 val saldytuve bandysiu kept lakstus, tik dabar galvoju koki pertepima daryt g.gif
simisimi84
QUOTE(Palme22 @ 2012 03 07, 15:56)
dabar tesla jau sladytuve , dariau pagal sita

600 g miltu
350 g grietines
1 vnt kiausinis
300 g sviesto

tik man grietines daugiau susidejo, nes tesla nelabai lipo. palaikysiu 2 val saldytuve bandysiu kept lakstus, tik dabar galvoju koki pertepima daryt g.gif
*

man tai nėr skaniau už tą napoleona Asseni iš vaikystės... tešla žiūriu labai panaši iš to recepto, tik ten baltymas nesideda
Palme22
QUOTE(simisimi84 @ 2012 03 07, 17:04)
man tai nėr skaniau už tą napoleona Asseni iš vaikystės... tešla žiūriu labai panaši iš to recepto, tik ten baltymas nesideda
*

o pagal si recepta kremui produktai jau padalinti pisiau? ar dar dalinti viska pusiau? nes tesla dariau lakstam is puses produktu

NAPOLEONAS IŠ VAIKYSTĖS

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry27543777
Papildyta:
QUOTE(Palme22 @ 2012 03 07, 17:22)
o pagal si recepta kremui produktai jau padalinti pisiau? ar dar dalinti viska pusiau? nes tesla dariau lakstam is puses produktu

NAPOLEONAS IŠ VAIKYSTĖS

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry27543777
*

oi tikrai cia viskas jau pusiau nedaskaiciau blush2.gif
Palme22
QUOTE(simisimi84 @ 2012 03 07, 17:04)
*

tesla 2 val uztenka palaikyti saldytuve?
simisimi84
QUOTE(Palme22 @ 2012 03 07, 17:02)
tesla 2 val uztenka palaikyti saldytuve?
*

per akis smile.gif
Rami_Ledi
QUOTE(Palme22 @ 2012 03 05, 08:05)

*

kepiau - skanus, tik lakštų mažiau išėjo. bet čia nuo diametro priklauso.
Aurore_
O aš dar kartą noriu pagirti Muscade receptuką. Labai paprasta pagaminti, skaniausias iki šiol galintas ir nebrangiai išėjo wink.gif
Tik aš nepaskaičiavau, tai pertepimo per daug pasidariau pagal lakštų kiekį smile.gif Sutepiau, viskas gerai, jau kitos dienos ryte galima buvo valgyti biggrin.gif Tik daugokai viso saldumo, tai gaminsiu dabar savaitgaliui, dėsiu mažiau kremo.
ELlJA
O tai kur receptas? Nes ne visi gali žinoti, kur tas Muscade Napoleonas...
Mupi
QUOTE(Tresor @ 2012 02 28, 16:30)
Tikras senovinis napoelonas gaminamas tik is gryno sviesto 80 proc. riebumo, bet kiek esu skaiciusi tai forumietes gamina ir su margarinu,[COLOR=red] tai skonio kokybe manau nesuprastes ir nuo margarino.
*

ohmy.gif

Papildyta:
QUOTE(vivir @ 2012 01 13, 22:07)
Siaip tikrasis Napaleonas kepamas tik is sviesto. Nes Napaleonas, buvo Smetonos laikais buvo kazkas tokio. Tad tikrai niekas nenaudojo margarino 4u.gif ir juolabiau kondensuoto pieno ax.gif
Giminej turejom tu laiku poniute, kuri buvo pazystama su tu laiku aukstuomene, o kita pazystama, net tos srities mokslus baigus, kaip ruost puotas. Tad ji ir pasake, kad tais laikais margarino tokiam tortui nenaudojo.  4u.gif

Atsiprasau uz  poster_offtopic.gif , bet tik norejau pasakyt, tai ka suzinojau is tuos laikus menanciu moteriskiu  4u.gif

Pati esu idejus Napaleono receptuka, kuri ir gavau is ju  4u.gif
*

didis.gif
Aurore_
Elija, 14 puslapyje receptukas wink.gif
ELlJA
QUOTE(Aurore_ @ 2012 03 07, 21:30)
Elija, 14 puslapyje receptukas wink.gif
*

ačiū smile.gif kremas visai liux skamba, bet niekaip nesuprantu, kaip jums skanu buna su tom teslom pagamintom ax.gif juk visai nesudetinga pasigaminti savo, o skonis tikrai nepalyginamas schmoll.gif
Palme22
na va jau mano pirmas napoleonas saldytuve biggrin.gif
simisimi84
QUOTE(Palme22 @ 2012 03 08, 13:50)
na va jau mano pirmas napoleonas saldytuve  biggrin.gif
*

tas iš vaikystės? smile.gif
mano irgi šaldytuve, jau antras šią savaitę biggrin.gif
Palme22
QUOTE(simisimi84 @ 2012 03 08, 14:52)
tas iš vaikystės? smile.gif
mano irgi šaldytuve, jau antras šią savaitę biggrin.gif
*

tas is vaikystes, kremo skanumas, tikiuosi ir tortas bus skanus. gavosi 13 lakstu tai 9 sutepiau dar ir liko, net trupiniams visu nesunaudojau. jis dar pastovejas pasmigs kiek? dydelis gavosi.
simisimi84
QUOTE(Palme22 @ 2012 03 08, 13:59)
tas is vaikystes, kremo skanumas, tikiuosi ir tortas bus skanus. gavosi 13 lakstu tai 9 sutepiau dar ir liko, net trupiniams visu nesunaudojau. jis dar pastovejas pasmigs kiek? dydelis gavosi.
*

jei lakštai tikrai sausi, gerai iškepę, tai jis nepasmegs.. tiesiog kai sutepu, jį paspaudžiu rankomis, kad susidariusios didesnės pūslės susispaustų ir nebūtų didelių ertmių, ir paskui pastovėjęs toks ir būna, tokio dydžio. o kartą nedakepiau gal kaštų, tai pastovėjęs sumirko ir pasmego, ir skonis visai ne tas smile.gif
turi gautis sauti trapūs pakštai su kremu smile.gif na, bet viskas taip susijungę smile.gif
Palme22
QUOTE(simisimi84 @ 2012 03 08, 15:11)
jei lakštai tikrai sausi, gerai iškepę, tai jis nepasmegs.. tiesiog kai sutepu, jį paspaudžiu rankomis, kad susidariusios didesnės pūslės susispaustų ir nebūtų didelių ertmių, ir paskui pastovėjęs toks ir būna, tokio dydžio. o kartą nedakepiau gal kaštų, tai pastovėjęs sumirko ir pasmego, ir skonis visai ne tas smile.gif
turi gautis sauti trapūs pakštai su kremu smile.gif na, bet viskas taip susijungę smile.gif
*

Lakstai tikrai sausi ir skanus biggrin.gif na rytoj vakare ragausim, parasysiu atsiliepimus 4u.gif o svorio gal apie 2 kg gavos jai ne daugiau, ir tikrai pigiau namie gamint 4u.gif
simisimi84
QUOTE(Palme22 @ 2012 03 08, 14:16)
Lakstai tikrai sausi ir skanus  biggrin.gif  na rytoj vakare ragausim, parasysiu atsiliepimus 4u.gif  o svorio gal apie 2 kg gavos jai ne daugiau, ir tikrai pigiau namie gamint  4u.gif
*

tai kas be ko, beto visi produktai netūralūs (ne be standiklių, pūtiklių ir t.t.) ir šviežūs smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.