Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano geriausias Napoleonas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
linksmuoliukas
o sakykit kaip su ta tešlą, ją reikia kapoti, tai su peiliu tiesiog sudėjus visus produktus duoti duodi....ir pasidaro vientisa masė???man kažkaip labai sudėtingai atrodo..... g.gif g.gif
vivir
QUOTE(linksmuoliukas @ 2011 02 17, 12:35)
o sakykit kaip su ta tešlą, ją reikia kapoti, tai su peiliu tiesiog sudėjus visus produktus duoti duodi....ir pasidaro vientisa masė???man kažkaip labai sudėtingai atrodo..... g.gif  g.gif
*

Man irgi viskas atrode ziauriai sudetingai, bet kiek pasidomejus pameginau ir rezultatas thumbup.gif
Tiesiog ant stalo pasiberiau dali miltu, ant virsaus tarkavau sviesto sluoksni, vel miltu ir vel sviesto, tada su peiliu tiesiog kapojau, kol miltai apsivele sviestu ir neliku sausu miltu, tada ant virsaus sudejau grietine ir suminkiau i kamuoli, kuri pasidejau i saldytuva 4u.gif

Bet gal profes, aiskiau paaiskins 4u.gif
mamkaa
O asnapoleono tesla darau virtuviniam kombaine, sudedu sviesta pjaustyta smulkiai, tada miltus ir ijungiu kombaina, kol viska suminko, na kol nelieka miltu, tada sudedu grietine ir dar karta viska gerai merminkau, na tiksliau kombainas. ir viskas.

Kol neturejau kombaino darydavau taip kaip jau minejo vivir.
linksmuoliukas
ačiū merginos 4u.gif bandysiu šiam savaitgaliui išsikepti smile.gif
simisimi84
QUOTE(mamkaa @ 2011 02 17, 15:36)
O asnapoleono tesla darau virtuviniam kombaine, sudedu sviesta pjaustyta smulkiai, tada miltus ir ijungiu kombaina, kol viska suminko, na kol nelieka miltu, tada sudedu grietine ir dar karta viska gerai merminkau, na tiksliau kombainas. ir viskas.

Kol neturejau kombaino darydavau taip kaip jau minejo vivir.
*

o ką aš dariau ne taip. su kombainu, kad sviestą ir miltus man susmulkino
kai sudėjau kiaušus ir grietinę pasidarė lipni masė, bet nesuminkė man į gumulą. viską iškrapščiau ir pridėjusi trump miltų pasidariau normalią tešlą, tiksliau pribaigiau, rankomis.
mamkaa
O kam jus krapstet is kombaino? jei gavosi lipni mase tai reikejo tik miltu ideti ir dar paminkyti kombainu iki tinkamos konsistencijos.
simisimi84
QUOTE(mamkaa @ 2011 02 18, 14:10)
O kam jus krapstet is kombaino? jei gavosi lipni mase tai reikejo  tik miltu ideti ir dar paminkyti kombainu iki tinkamos konsistencijos.
*

tai pirmą kartą dariau, susvaigau, kad gal jau ten sviestas tirpt pradeda, tai greit rankom pribaigiau. Na, kitą kartą bandysiu iki galo su kombainu blush2.gif
Dianaaa1215
QUOTE(linksmuoliukas @ 2011 02 18, 14:05)
ačiū merginos  4u.gif  bandysiu šiam savaitgaliui išsikepti  smile.gif
*

Skanaus, ir lauksim tavo torto foto
Papildyta:
Dar norėjau paklausti,ką duoda kondensuoto pieno virinimas,man atrodė kad jis nieko nepasikeitė kaitinanat g.gif
ingriduke26
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2011 02 14, 15:49)
gal galite pasakyti kur yra pirkti lakstu? g.gif
*

as pirkau kioske kur pardavine turguje sausainius ten berots buvo apie 6lakstus sumokejau kazkur 11lt
yra dar IKI pardese maciau po 3 lakstus apie 8lt kainuoja 4u.gif
simisimi84
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 02 18, 15:39)
Skanaus, ir lauksim tavo torto foto
Papildyta:
Dar norėjau paklausti,ką duoda kondensuoto pieno virinimas,man atrodė kad jis nieko nepasikeitė kaitinanat g.gif
*

verdant apie 2 valandas iš kondensuoto saldaus pieno gaunasi karamelė, ale rududu. ir spalva, ir skonis, ir konsistencija pasikeičia 4u.gif
Aurore_
Ačiū, Cipciuk wink.gif 4u.gif
Beje, gal kas esate girdėję, ar reikia napoleono jau gatavus lakštus prieš sutepant pavilgyti saldintu vandeniu? Na čia neva tam, kad būtų minkštesnis, ne toks kietas tortas?
simisimi84
QUOTE(Aurore_ @ 2011 02 18, 21:43)
Ačiū, Cipciuk wink.gif  4u.gif
Beje, gal kas esate girdėję, ar reikia napoleono jau gatavus lakštus prieš sutepant pavilgyti saldintu vandeniu? Na čia neva tam, kad būtų minkštesnis, ne toks kietas tortas?
*

manau čia ir esmė šio torto - sausokas, riebus, kiek trapus ir pan. aš tikrai niekuom nevilgau
Aurore_
Na man kai gaminau pirmą kartą išėjo per daug sausas, labai nepatogu buvo valgyti. Norisi tokio burnoje tirpstančio smile.gif Bet manau, kad čia bėda buvo, kad neturėjau laiko, kada ilgiau laikyti jį, reikėjo, kad susistovėtų. Pagaminau penktadienio vakare, o šeštadienį vakare valgėm smile.gif
O gal dar buvo kalti ir pirktiniai lakštai - jie tokie storoki.
Dabar gaminsiu su mantingos lakštais, o kitą kartą pažadu jau ir savo lakštus mėgint kepti biggrin.gif
rasazar2
QUOTE(Aurore_ @ 2011 02 18, 21:43)
Ačiū, Cipciuk wink.gif  4u.gif
*

Oi ne, tikrai nereikia. Visa esmė ta ir yra, kad jis turi būti kietas ir trapus.
Sarmite
QUOTE(simisimi84 @ 2011 02 18, 13:26)
o ką aš dariau ne taip. su kombainu, kad sviestą ir miltus man susmulkino
kai sudėjau kiaušus ir grietinę pasidarė lipni masė, bet nesuminkė man į gumulą. viską iškrapščiau ir pridėjusi trump miltų pasidariau normalią tešlą, tiksliau pribaigiau, rankomis.
*

aš ir su kombainu pabandžiau, man nepatiko schmoll.gif , nes išskydo ir man, kitą sykį kaposiu, pataupysiu savo nervus, nes nieko sunkaus ten nėra, ale gi vis nori žmogus dar lengviau ir š gaunasi smile.gif
simisimi84
QUOTE(Sarmite @ 2011 02 19, 20:31)
aš ir su kombainu pabandžiau, man nepatiko  schmoll.gif , nes išskydo ir man, kitą sykį kaposiu, pataupysiu savo nervus, nes nieko sunkaus ten nėra, ale gi vis nori žmogus dar lengviau ir š gaunasi  smile.gif
*

va va, bet kodėl? Kepiau pagal asseni iš vaikystės, tai ten ji net foto įdėjusi kaip viską daro kombainu. man kažkoks nesusipratimas gavosi biggrin.gif bet, sako reikėjo dadėti miltų ir ok būtų buvę. ..
Sarmite
QUOTE(simisimi84 @ 2011 02 20, 11:05)
va va, bet kodėl? Kepiau pagal asseni iš vaikystės, tai ten ji net foto įdėjusi kaip viską daro kombainu. man kažkoks nesusipratimas gavosi biggrin.gif bet, sako reikėjo dadėti miltų ir ok būtų buvę. ..
*

biggrin.gif nežinau, manau suplake per stipriai viską ir išskydo, aš su margarinu tešlą dariau, prikroviau miltų išėmus tešlą ir per naktį laikiau šaldytuve, kepu dabar, na atrodo gausis tie lakštai biggrin.gif bet neberizikuosiu daugiau ax.gif
Nova
Ilgai ruosiausi ir pagaliau isbandziau Mišelės Napoleoną. Is visu tortu, kiek esu kepus, tai sitas turbut labiausiai nepatikes doh.gif doh.gif Lakstai guminiai, pats tortas sausas (net po 3 dienu stovejimo). Zodziu, labai nusivyliau, nors pats vaizdas torto tai puikus - tiek isore, tiek pjuvis.
Gal kas esat ji isbandziusios? Kaip jums?
Sarmite
QUOTE(Nova @ 2011 04 11, 15:04)
Ilgai ruosiausi ir pagaliau isbandziau Mišelės Napoleoną. Is visu tortu, kiek esu kepus, tai sitas turbut labiausiai nepatikes  doh.gif  doh.gif  Lakstai guminiai, pats tortas sausas (net po 3 dienu stovejimo). Zodziu, labai nusivyliau, nors pats vaizdas torto tai puikus - tiek isore, tiek pjuvis.
*

Nebandžiau aš,bet ieškojau apie jį atsiliepimų, nes kepti planavau, tai nepamenu kokiame bloge apie jį labai panašiai buvo atsiliepta ax.gif tai neberizikavau, nes norėjau tobulo Napoleono biggrin.gif
Sarmite
QUOTE(Nova @ 2011 04 11, 15:04)
Ilgai ruosiausi ir pagaliau isbandziau Mišelės Napoleoną. Is visu tortu, kiek esu kepus, tai sitas turbut labiausiai nepatikes  doh.gif  doh.gif  Lakstai guminiai, pats tortas sausas (net po 3 dienu stovejimo). Zodziu, labai nusivyliau, nors pats vaizdas torto tai puikus - tiek isore, tiek pjuvis.
*

QUOTE(Sarmite @ 2011 04 12, 13:13)
Nebandžiau aš,bet ieškojau apie jį atsiliepimų, nes kepti planavau, tai nepamenu kokiame bloge apie jį labai panašiai buvo atsiliepta  ax.gif  tai neberizikavau, nes norėjau tobulo Napoleono  biggrin.gif
*

Šiaip grįžtu apginti kremo jis man tai puikus 4u.gif tik va su lakšteliais nerizikavau 4u.gif
Lince J
va ir as isbandziau si skanesta, labai skanus buvo biggrin.gif
IwonaBogd
Sveiki. O kombaiinas tai turi turet specialia dali minkymui g.gif , gal kas galit man parodyt, kaip ji atrodo ax.gif
Nes mano turi tokius peilius,kaip smulkintuvas, bet cia turbut is kitos operos, o gal napoleonui tiks. Kapos gal? g.gif
Nova
QUOTE(Sarmite @ 2011 04 14, 18:53)
Šiaip grįžtu apginti kremo jis man tai puikus  4u.gif tik va su lakšteliais nerizikavau  4u.gif
*

Na cia skonio reikalas - mano torta kas valge, tai kremas labai labai patiko. O man paciai nei pats tortas nei kremas. Ne mano skonio tiesiog. O kitiem jis patiko jau vien tuo, kad neriebus.
Matyte
Gal kas galėtų pasidalinti "Napoleono iš vaikystės" receptuku, nu niekaip aš jo nerandu ax.gif
Mayfly
QUOTE(Matyte @ 2011 04 16, 14:46)
Gal kas galėtų pasidalinti "Napoleono iš vaikystės" receptuku, nu niekaip aš jo nerandu ax.gif
*

Tortų temoje ieškojot? g.gif čia jis mirksiukas.gif
Matyte
Ačiū 4u.gif
Bijuna
Sveikos. Merginos, nelabai as megstu tokius tortus, todel nelabai ir suprantu blush2.gif , bet Jus man pasakykite, kuo skiriasi "Napoleonas" nuo "Seklyčios" g.gif Čia tas pats ar ne blush2.gif
Tevo diena arteja, o MB labai megsta "Seklyčia" tai čia tas pats g.gif
Bijuna
Tai nei viena ne=inote kuo skiriasi "Napoleonas" nuo "Seklyčios" g.gif
Einu i google tada biggrin.gif
melija
visai skaniai gavosi biggrin.gif Napoleono receptas

braskiki
sveikos, niekaip nesuprantu kaip tuos lakstu kepti, po viena orkaiteje ar visus iskart g.gif blink.gif 4u.gif
arriele
QUOTE(braskiki @ 2011 05 07, 20:54)
sveikos, niekaip nesuprantu kaip tuos lakstu kepti, po viena orkaiteje ar visus iskart  g.gif  blink.gif  4u.gif
*

Po viena kociot ir kepti, zinoma, vienu metu, atskirose skardose, gali kepti, kiek telpa skardu orkaiteje, nu gal suprantamai paaiskinau 4u.gif
braskiki
taip suprantamai , aciu smile.gif

bandysiu kepti, tik bijau kad neiseis kazkaip
zylute35
patarkit kepejeles. kepu napoleona, bet pagal svori man jis gaunasi nedidelis, drauge sake, kad pirktas is kepejos tortas tokio svorio buna daug didesnis????? kaip tai padaroma. matau tik viena vatrianta, deti maziau kremo, tada desis daugiau lakstu, bus aukstesnis?? bet ar nebus sausas? dabar mano torta visi giria, bet kai pamato, kad maziukas- veideliai nutysta sad.gif kepu pagal torta is Rokiskio receptuka
zylute35
QUOTE(zylute35 @ 2011 06 06, 18:38)
patarkit kepejeles. kepu napoleona, bet pagal svori man jis gaunasi nedidelis, drauge sake, kad pirktas is kepejos tortas tokio svorio buna daug didesnis????? kaip tai padaroma. matau tik viena vatrianta, deti maziau kremo, tada desis daugiau lakstu, bus aukstesnis?? bet ar nebus sausas? dabar mano torta visi giria, bet kai pamato, kad maziukas- veideliai nutysta sad.gif kepu pagal torta is Rokiskio receptuka
*

kepdama paskutini tortuka maziau badziau lakstus pries kepdama, tai tos iskile puslytes tikrai torta siek tiek isdidino ir lakstus kepiau storesnius. gal zinote kitu gudrybiu?????
vivir
QUOTE(zylute35 @ 2011 06 06, 18:38)
*

As kepiau Smetoniska Napaleona (idejau receptuka 2pusl). Tai snd pamatavau, gavosi 26 x 5,5cm dydzio. Svoris be puosimo 2,748kg. Viso 14 laksteliu ir tikrai ne stori. Du sluoksniukus dariau su raudonuju serbentu zele. 4u.gif
Gal bus naudinga info ax.gif
Magira
QUOTE(vivir @ 2011 02 13, 17:29)
Kepiau ir as Napaleona, pagal tetos duota senovini recepta.
Tesla:
700-800g miltu
250g grietines
500g sviesto

sveika sudomino sis receptas.Klausimelis ar tikrai nereikia lakstams visiskai kiausiniu???
vivir
QUOTE(Magira @ 2011 07 08, 23:38)
sveika sudomino sis receptas.Klausimelis ar tikrai nereikia lakstams visiskai kiausiniu???
*

tikrai nereikia smile.gif
Cool Mama
Sveikutes,
Kepiau napoleona, pirma karta. Siaip labai skanus, bet kietokas gavosi. Ar toks turejo buti? Siaip isivaizdavau turetu but labai minkstas g.gif ? Gal kremo per mazai buvo?
vivir
QUOTE(LadyAgne @ 2011 07 09, 13:45)
Sveikutes,
Kepiau napoleona, pirma karta. Siaip labai skanus, bet kietokas gavosi. Ar toks turejo buti? Siaip isivaizdavau turetu but labai minkstas  g.gif ? Gal kremo per mazai buvo?
*

Gal laksteliai stori buvo ir kremas nepersigere? g.gif Nes pas mane laksteliai buna plonyciai ir tortas gaunasi tikrai pakankamai minkstas. ax.gif
adzi
Sveikutes, 4u.gif stai ir mano pirmasis gyvenime torciukas ir pjuvis "Napoleonas" ax.gif . Su puosyba nedraugauju blush2.gif , bet skonis thumbup.gif
user posted image
user posted image
keno
QUOTE(LadyAgne @ 2011 07 09, 13:45)
Sveikutes,
Kepiau napoleona, pirma karta. Siaip labai skanus, bet kietokas gavosi. Ar toks turejo buti? Siaip isivaizdavau turetu but labai minkstas  g.gif ? Gal kremo per mazai buvo?
*

as galvoju,kad sausumas priklauso nuo to,kokio storumo kociojate lakstelius g.gif jei jie storesni,tai ir gaunasi sausesnis smile.gif
taja78
QUOTE(adzi @ 2011 07 13, 16:00)
Sveikutes,  4u.gif stai ir mano pirmasis gyvenime torciukas ir pjuvis "Napoleonas"  ax.gif . Su puosyba nedraugauju blush2.gif , bet skonis  thumbup.gif
user posted image
user posted image
*

toks tikras tortas.Skaniai atrodo thumbup.gif thumbup.gif Gal galetumet pavaisinti gabaleliu blush2.gif
As jau seniai svajoju isikept.Nu savaitgali tai tikrai!!!! mirksiukas.gif
adzi
taja78
*

Zinoma, tik kaip cia? g.gif
Sekmes virtuveje bigsmile.gif
Aurore_
QUOTE(adzi @ 2011 07 13, 18:31)
taja78
*

Zinoma, tik kaip cia? g.gif
Sekmes  virtuveje bigsmile.gif
*

Pagal kokį receptuką kremą darėt?
adzi
"Napoleonas"
Lakstai
400g. sviesto
2 kiausiniai
4v.s. grietines
500g. miltu

Kremas
400g. sviesto
2 kiausinio tryniai
1 pak. vanilinio cukraus
1pak. kondencuoto pieno
120g. miltu
1 a.s. romo
citrinos rugsteles pagalskoni

user posted image
user posted image
MergickaN
As kepiau napaleona ir man nesigavo doh.gif per skysta matyt padariau krema nes lakstai tai is mantingos teslos blush2.gif koks pas jus kremas buna pries ji tepant? mano gavos kaip grietine tokio tirstumo ir man nesustingo per nakti g.gif pazystama kepa tai jos tortas gaunas grazuolis skanuolis thumbup.gif
Aurore_
QUOTE(MergickaN @ 2011 07 14, 22:21)
As kepiau napaleona ir man nesigavo  doh.gif  per skysta matyt padariau krema nes lakstai tai is mantingos teslos  blush2.gif  koks pas jus kremas buna pries ji tepant? mano gavos kaip grietine tokio tirstumo ir man nesustingo per nakti g.gif  pazystama kepa tai jos tortas gaunas grazuolis skanuolis thumbup.gif
*

Aš tik kartą kepiau tai irgi nežinau, ar geros konsistencijos kremas išėjo, bet buvo tirštesnis už grietinę, greičiau toks kaip būna pirkti varškiniai jogurtai. Bet skanus buvo.
Aš bijojau nebent kad gal per tirštas ir todėl galėjo lakštai nepersigerti normaliai.
Solen
QUOTE(adzi @ 2011 07 14, 10:37)
"Napoleonas"
Lakstai
400g.  sviesto
    2    kiausiniai
4v.s.  grietines
500g.  miltu

Kremas
400g.  sviesto
    2    kiausinio tryniai
1 pak. vanilinio cukraus
1pak.  kondencuoto pieno
120g.  miltu
1 a.s.  romo
citrinos rugsteles pagalskoni

user posted image
user posted image
*

gal gali ir eiga parasyti mirksiukas.gif nes man tai neaisku kas po ko ir kaip g.gif
adzi
"Napoleonas"
Lakstai
400g. sviesto
2 kiausiniai
4v.s. grietines
500g. miltu

Kremas
400g. sviesto
2 kiausinio tryniai
1 pak. vanilinio cukraus
1pak. kondencuoto pieno
120g. miltu
1 a.s. romo
citrinos rugsteles pagal skoni
user posted image user posted image

Pasiberiame miltus ant stalo,miltuose pasidarome duobute, dedame kiausinius, grietine ir sutarkuoju (burokine tarka) gerai atsaldyta sviesta. Viska suminkome,kol pasidaro vientis tesla. Perdaug neminkius susignaibai kaip teniso kamuoliuko dydzio rutuliukus. Palieku kameroje valandai. Kosiojame, badome su sakute ir i orkaite kol graziai pagelsves.
Istirpiname sviesta. Suberiame miltus (jai kremo norite gelsvo - miltus kaitiname kol pagels, balto - siek tiek pakaitinti).Palaukime kol siek tiek atves. Beriame vanilos, kondenc. piena, roma, rugstele ir jai norite saldesnio - cukraus maisome. Sudedame kieusino trynius maisome kol mase pasidaro puri.
Skanaus ax.gif
Solen
man dar neaisku...iki kokio plonumo juos reikia kocioti g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.