Nepraustaburnė
2010 01 18, 21:35
Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos R. Chaleckas 1 tema2 temaPopuliariausias praejusios temos Cipciuko šimtalapis 500g. miltu 25g. mieliu 125 mlg. pieno 2 su puse kiausiniu 1 stikline aguonu 500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82% 300g cukraus razinu ( pora saujeliu) Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla). Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles . Uzminkome tesla . Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais. Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ). Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu. Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo . Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo). Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams). Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti . Vel pilamas sviestas ir t.t. Taip istampomi visi gabaleliai teslos . Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis . Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ). Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto). Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau  ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo  ( tik vaizdas) Pakildinama. Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje. Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija . Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu SKANAUS Šiek tiek gamybos vaizdžiai (Cipciukas)! Pastabeles: 1.Tešlos gabaliukų neperkildint (geriausia, kad pakiltų dvigubai) ! 2.Nepadaugint miltų! 3.Rekomenduojami miltai 405D. 4.Lakštelius tampyti lengviau, jei tešla yra šilta. 5.Gamyba užtrunka 4-5 val., priklausomai nuo apsisukimų Bea RECEPTASsi179 RECEPTAS su gaminimo procesu vaizdžiai Smagių kepimų ir gardžių šimtalapių!
S.N.A.S
2010 01 18, 23:59
Nepraustaburnė, o kur nuoroda į temą Nr 3?
Štai ir 3 tema
Nauja tema Oi kepsim simtalapius
Nepraustaburnė
2010 01 19, 10:53
QUOTE(Mayfly @ 2010 01 19, 10:30) Štai ir 3 tema  Ačiū,  nes nemokėjau tokio pribumbaso
rugiagele26
2010 01 19, 12:11
O dieve, nemaciau naujos temos sukurtos  ir sukuriau nauja...
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 01 19, 12:11) O dieve, nemaciau naujos temos sukurtos  ir sukuriau nauja... Tai į kurią dabar rašyt? Kepsiu savaitgalį, kviesiu MB į pagalbą, kad tešlą gerai išminkytų  Bet jei ir šį kartą nepavyks, tada nežinau  Bandysiu daryti fotosesiją Dar noriu paklaust, jei tešlą ant radiatoriaus kildinau, tai čia turbūt nelabai gerai, ane?
Lauksim fotosesijos Kas liecia kildinima,cipciukas jau minejo,kad per prievarta teslos negalima kildinti,taigi manau ant radiatoriaus negerai
QUOTE(Neryte @ 2010 01 19, 12:50) Lauksim fotosesijos Kas liecia kildinima,cipciukas jau minejo,kad per prievarta teslos negalima kildinti,taigi manau ant radiatoriaus negerai  Tai turbūt dėl to ir nesigavo. Nes abu kartus kildėm ant radiatoriaus
QUOTE(miau @ 2010 01 19, 12:57) Tai turbūt dėl to ir nesigavo. Nes abu kartus kildėm ant radiatoriaus  as tai paprastai kildinau, palikau ant spinteles ir pakankamai greitai pakilo
Sveikos,  paskaitinėjau temas apie šimtalapį, prisiminiau vaikystėj valgytą labai skanų (dabar bandžiau pirkti parduotuvėj - visi nevalgomi papuolė  ) ir taip užsimaniau, kad pabandžiau išsikepti pagal Bea receptą. Mano rezultatai: gavosi valgomas, bet iki šimtalapio dar toli Man liko sviesto (gal kažkaip ne taip naudojau), nes kočiojant, jei pildavau sviestą, tešla tapdavo guminė ir plyšdavo, tai paskutinius lakštus pirma iškočiodavau, po to apipildavau sviestu; Nedėsiu sekantį kartą razinų (sugadino, mano įsivaizduojamo šimtalapio skonį); Man trūko cukraus (čia vėlgi skonio reikalas); Lengviau plonai iškočioti, kaip pusę kočiojamo lakšto palieki kabėti (jis tuomet tįsta), kol kočioji kitą pusę, apsuki ir t.t. Tikiuosi, kad sekantį kartą gausis geriau
Nepraustaburnė
2010 01 19, 21:19
QUOTE(Veni @ 2010 01 19, 21:12) Man liko sviesto (gal kažkaip ne taip naudojau), nes kočiojant, jei pildavau sviestą, tešla tapdavo guminė ir plyšdavo, tai paskutinius lakštus pirma iškočiodavau, po to apipildavau sviestu; sviestą reikia ne kočiojant ar tampant, o jau ištampius ant plonyčio lakšto manau, tai esminė tavo klaida
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 01 19, 23:19) sviestą reikia ne kočiojant ar tampant, o jau ištampius ant plonyčio lakšto manau, tai esminė tavo klaida  Aha, abar aišku  Ačiū
Panos, ka tik orkaiten pasoviau savo pirmaji 100lapi... Iskeps turbut lygiai vidurnakti. Cia karta uzklydus radau sita recepta, po dar bendradarbe grizo is kazkokiu Panevezio krastu, parveze paragauti - patiko, o siandien ir nuotaika tokia kepimo  Zodziu, laukiu kvapu kvapeliu!
miskouoga
2010 01 21, 00:29
O cia mano simtalapis. Pirmu dvieju iskeptu nefotografavau.
QUOTE(O'Hara @ 2010 01 20, 22:26) Panos, ka tik orkaiten pasoviau savo pirmaji 100lapi... Iskeps turbut lygiai vidurnakti. Laukiam fotkės QUOTE(miskouoga @ 2010 01 21, 00:29) O cia mano simtalapis. Pirmu dvieju iskeptu nefotografavau.
Nepraustaburnė
2010 01 21, 11:30
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 21, 01:29) O cia mano simtalapis. Pirmu dvieju iskeptu nefotografavau. aš ką tik saviškį išnešiau draugei
QUOTE(miau @ 2010 01 21, 09:19) Laukiam fotkės  Ka tik nufotkinau, dabar ieskau, kaip ikelti, nes cia niekad nesu kelusi nuotrauku Cia paskutinis gabaliukas. Apvalios formos neturejau, be to, dariau tik puse porcijos, tad gavosi tiesus grazuolis
Agniuk@s
2010 01 21, 22:52
[quote=O'Hara,2010 01 21, 21:39] Cia paskutinis gabaliukas. Apvalios formos neturejau, be to, dariau tik puse porcijos, tad gavosi tiesus grazuolis grazus lygus, bet man atrodo kad sausas,ar tik taip atrodo?
liucijabalt
2010 01 21, 23:04
 su nepraustaburne. Ne karta ir man teko kepti simtalapius, taciau man dar daugiau reikia sviesto, apie 600g. Taip kad jo negailiu ir sviesta tepti reikia ant istampytu lapu  fantastiskai skanus buna  Rytoj kepsiu vyro gimtadieniui  mmmm.... Papildyta:Agniuk, tikrai per sausas. Ir ziurint i foto atrodo, jog dar ploniau turetum iskocioti
Nepraustaburnė
2010 01 22, 09:44
QUOTE(O'Hara @ 2010 01 21, 21:39) Cia paskutinis gabaliukas. Apvalios formos neturejau, be to, dariau tik puse porcijos, tad gavosi tiesus grazuolis Gražus pyragiukas... QUOTE(liucijabalt @ 2010 01 22, 00:04)  su nepraustaburne. Ne karta ir man teko kepti simtalapius, taciau man dar daugiau reikia sviesto, apie 600g. Taip kad jo negailiu ir sviesta tepti reikia ant istampytu lapu  fantastiskai skanus buna  Rytoj kepsiu vyro gimtadieniui  mmmm....  nu aš išsitenku su tais 500g, bet kitąsyk paskutiniam lakštui jau kaip reikiant gramdyt reikia...
QUOTE(O'Hara @ 2010 01 21, 20:39) Ka tik nufotkinau, dabar ieskau, kaip ikelti, nes cia niekad nesu kelusi nuotrauku Cia paskutinis gabaliukas. Apvalios formos neturejau, be to, dariau tik puse porcijos, tad gavosi tiesus grazuolis Gražuolis  Bet ar karamelės ne per mažai?
Nepraustaburnė
2010 01 22, 11:53
Rytoj apsiginklavus fotiku bandysiu trečią kartą kepti šimtalapį. Jei ir vėl nesigaus, tada prašysiuosi pas kažkurią į svečius, kad parodytumėt kaip tai daroma Ir dar noriu paklaust, jei minkant tešla pasirodo kietoka, galima šilto pieno įpilt?  Sorry, gal durnas klausimas, bet kad su tešla nelabai draugauju
dziugena
2010 01 22, 15:28
Miau, manau, kad galima pieno įpilti. Bet šiaip gal geriau yra tiesiog nesudėti iš karto visų miltų. pvz., paskutinius kelis kartus, kai dariau, sudėjau gal apie 440 g miltų iš 500 g.
Nepraustaburnė
2010 01 22, 19:31
QUOTE(dziugena @ 2010 01 22, 16:28) Miau, manau, kad galima pieno įpilti. Bet šiaip gal geriau yra tiesiog nesudėti iš karto visų miltų. pvz., paskutinius kelis kartus, kai dariau, sudėjau gal apie 440 g miltų iš 500 g.  išeitis šiandien kepiau iš pusantros normos, tai susukus ant stalo gulėjo anakonda  vos į skardą sugrūdau...
Morališkai kaupiuos kepti šimtalapį,kai nusipirksiu aguonų. Tik dabar klausimas, stiklinė - tai kiek ml arba gramų?
Nepraustaburnė
2010 01 22, 19:37
QUOTE(grange @ 2010 01 22, 20:36) Morališkai kaupiuos kepti šimtalapį,kai nusipirksiu aguonų. Tik dabar klausimas, stiklinė - tai kiek ml arba gramų? Gal 200? bet kuriuo atveju, manau, nepadaugintum, nebent nemėgsti
Ai, ir dar klausimas, yra skirtumas naudojant šviežias mieles ir sausas"?
Nepraustaburnė
2010 01 22, 19:43
QUOTE(grange @ 2010 01 22, 20:37) Ai, ir dar klausimas, yra skirtumas naudojant šviežias mieles ir sausas"? nu kiekis turbūt skiriasi
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 01 22, 18:43) nu kiekis turbūt skiriasi  tai kiekis,tai jo, bet dėl kilimo turiu omeny  ar dar ko
aguonele
2010 01 22, 21:00
QUOTE(grange @ 2010 01 22, 18:58) tai kiekis,tai jo, bet dėl kilimo turiu omeny  ar dar ko man pvz yra smagiau su sausomis dirbti , bet kitoms su svieziomis  kol neisbandysi tai ir nezinosi, o kilimas abieju geras jei jos sviezios t.y. bakterijos nezuve  bent as jokio skirtumo nepastebejau Papildyta:QUOTE(miskouoga @ 2010 01 20, 23:29) O cia mano simtalapis. Pirmu dvieju iskeptu nefotografavau. nu ir ispudingai atrodo  man tikrai poros metu dar prireiks, kol as jo kepimui pribresiu
liucijabalt
2010 01 22, 23:08
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 01 22, 20:31)  Tikiu tikiu, kad vos sugrudai  Tu cia toooooooki rekordini simtalapi kepei... As va irgi gal pries pusvalandi ikisau i orkaite  laukiu galutinio rezultato Papildyta:QUOTE(grange @ 2010 01 22, 20:37) Ai, ir dar klausimas, yra skirtumas naudojant šviežias mieles ir sausas"? manau, kad sioks toks yra...  As asmeniskai tokiam kepiniui kaip simtalapis visada naudoju sviezias mieles
miskouoga
2010 01 22, 23:08
QUOTE(aguonele @ 2010 01 22, 21:00) nu ir ispudingai atrodo  man tikrai poros metu dar prireiks, kol as jo kepimui pribresiu  Aciu. As per pusmeti pribrendau, bet dabar negaliu sustot kepus
liucijabalt
2010 01 22, 23:13
man tikrai poros metu dar prireiks, kol as jo kepimui pribresiu  [/quote] Aguonele, imk ir daryk  Zinok, faina labai kai pasiryzti kepti simtalapi  Niekada negalvojau, kad as kazkada kepsiu ji, o dabar - dziaugiuosi
spyglis2
2010 01 23, 10:52
sakykit, o kaip plikomos aguonos  užpilt verdančiu vandeniu ir viskas? o reikia leist pastovėt jom biški? nesu darius niekad, tai nežinau
miskouoga
2010 01 23, 11:02
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 10:52) sakykit, o kaip plikomos aguonos  užpilt verdančiu vandeniu ir viskas? o reikia leist pastovėt jom biški? nesu darius niekad, tai nežinau  As tai pries pradedama minkyti tesla, uzpilu aguonas verdanciu vandeniu ir stovi jos, o kol paruosta tesla kyla, su blenderiu malu aguonas Nezinau kaip kitos kepejos daro.
spyglis2
2010 01 23, 11:14
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 23, 11:02) As tai pries pradedama minkyti tesla, uzpilu aguonas verdanciu vandeniu ir stovi jos, o kol paruosta tesla kyla, su blenderiu malu aguonas Nezinau kaip kitos kepejos daro. bet tai tą vandenį nusunkt paskui gerai reikia, taip?
Nepraustaburnė
2010 01 23, 11:18
Aš aguonų neplikau (galit dabar kuom nors apmėtyt  ), sausas susimalu su kavamale, ir viskas
miskouoga
2010 01 23, 11:18
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 11:14) bet tai tą vandenį nusunkt paskui gerai reikia, taip?  Taip
spyglis2
2010 01 23, 11:27
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 23, 11:18) Taip  jau užpyliau, ačiū  na,žiūrėsim koks čia šedevras man šiandien gausis
QUOTE(Agniuk@s @ 2010 01 21, 23:52) grazus lygus, bet man atrodo kad sausas,ar tik taip atrodo?  Aš matai nelabai mėgėja riebaus maisto. Va, ir šiandien - pusryčiams pasikepėm kiaušinių su lašinukais, dabar šitaip negera, draugauju su angliukais ir mineraliniu vandeniu. Tad ir iš šviežaus šimtalapio nuvarvinau nemažai šviesto ištirpusio. Bet dėl to nei kiek nesigailiu, man ir 'nuvarvintas, sausas' buvo be galo skanus. Draugas prašė pakartoti, tai esu morališkai nusiteikusi atsigavusi kepti šį gražuolį iš naujo
S.N.A.S
2010 01 23, 15:35
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 12:27) na,žiūrėsim koks čia šedevras man šiandien gausis   lauksoim fot reporatžo aš ir vėl norėčiau šimtalapio, bet kad šaldiklį dar turiu trupininio pyrago tešlą užsišaldžius....
Tai bandyk trupinini simtalapi
Nepraustaburnė
2010 01 23, 16:18
Pas mane vėl kyla mielės  tik sb bumbėjimo, kad negauna paragaut, klausytis nusibodo
AS irgi jau palikau tesla kilti. Tik galvoju, kaip si karta su aguonom geriau padaryti. Tarybines mesmales neturiu, meginau jas malti su elektrinio kombaino mesmale, tai nesidave  Gal su pjaustykle pavaryti (tokia didele ale kavamale) ...
spyglis2
2010 01 23, 17:46
atnešu savo šedevrą  kepiau pagal cypciuką, gavosi didelis, skanus, man gal sviesto mažoka  bet yra kur tobulėt  nedėjau razinų,nes pas mus jų niekas nemėgsta ir dėjau biški daugiau aguonų  va, rezultatas:
Koks skanuolis! As irgi siandien tarp sluoksniu desiu aguonas, nes negaliu i viduri visu deti, niekuo negaliu permalti. Skanaus!
miskouoga
2010 01 23, 17:52
Bobutės šimtalapiaiĮdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją
liucijabalt
2010 01 23, 21:35
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 11:52) sakykit, o kaip plikomos aguonos  užpilt verdančiu vandeniu ir viskas? o reikia leist pastovėt jom biški? nesu darius niekad, tai nežinau  Spygli2, as uzpilu aguonas verdanciu vandeniu, kai pradedu gaminti tesla. Kai isminkau tesla (t.y. po pusvalandzio) nupilu nuo aguonu vandeni ir dar karta uzpilu verdanciu vandeniu. Palaikau dar 10-15 min ir nupylus vandeni - permalu viena karta su mesmale  Sekmes gamyboje Papildyta:QUOTE(O'Hara @ 2010 01 23, 16:16) Aš matai nelabai mėgėja riebaus maisto. Va, ir šiandien - pusryčiams pasikepėm kiaušinių su lašinukais, dabar šitaip negera, draugauju su angliukais ir mineraliniu vandeniu. Tad ir iš šviežaus šimtalapio nuvarvinau nemažai šviesto ištirpusio. Bet dėl to nei kiek nesigailiu, man ir 'nuvarvintas, sausas' buvo be galo skanus. Draugas prašė pakartoti, tai esu morališkai nusiteikusi atsigavusi kepti šį gražuolį iš naujo  Kas del simtalapiu riebumo, tai taip. Pries gerus 8 men buvau didelej sventej, kaip tik buvo triju aukstu simtalapis ir dalyvavo ju kepeja - totore. Kalbejau su ja - ir ji pasake, jog pats skaniausias simtalapis buna 3-4 diena, kai susigeria sviestas ir jis "susistovi". Dabar taip ir darau, jei reikia - issikepu pries 3 dienas. Tada niam niam
|
|