Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šimtalapis (totoriškas pyragas)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Nepraustaburnė
“Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos”
R. Chaleckas

1 tema
2 tema

Populiariausias praejusios temos Cipciuko šimtalapis

user posted image

500g. miltu
25g. mieliu
125 mlg. pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)

Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ax.gif ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo schmoll.gif ( tik vaizdas) tongue.gif
Pakildinama.
Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .
Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu blink.gif
SKANAUS smile.gif

user posted image

Šiek tiek gamybos vaizdžiai (Cipciukas)

! Pastabeles:

1.Tešlos gabaliukų neperkildint (geriausia, kad pakiltų dvigubai) !
2.Nepadaugint miltų!
3.Rekomenduojami miltai 405D.
4.Lakštelius tampyti lengviau, jei tešla yra šilta.
5.Gamyba užtrunka 4-5 val., priklausomai nuo apsisukimų biggrin.gif
Bea RECEPTAS

si179 RECEPTAS su gaminimo procesu vaizdžiai

Smagių kepimų ir gardžių šimtalapių! drinks_cheers.gif mirksiukas.gif

S.N.A.S
Nepraustaburnė, o kur nuoroda į temą Nr 3? 4u.gif 4u.gif
Mayfly
Štai ir

3 tema

4u.gif
Neryte
Nauja tema clap.gif
Oi kepsim simtalapius thumbup.gif
Nepraustaburnė
QUOTE(Mayfly @ 2010 01 19, 10:30)
Štai ir

3 tema

4u.gif
*

Ačiū, 4u.gif nes nemokėjau tokio pribumbaso blush2.gif blush2.gif
rugiagele26
O dieve, nemaciau naujos temos sukurtos doh.gif ir sukuriau nauja...
miau
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 01 19, 12:11)
O dieve, nemaciau naujos temos sukurtos  doh.gif ir sukuriau nauja...
*

Tai į kurią dabar rašyt? biggrin.gif

Kepsiu savaitgalį, kviesiu MB į pagalbą, kad tešlą gerai išminkytų biggrin.gif Bet jei ir šį kartą nepavyks, tada nežinau doh.gif Bandysiu daryti fotosesiją smile.gif

Dar noriu paklaust, jei tešlą ant radiatoriaus kildinau, tai čia turbūt nelabai gerai, ane? g.gif blush2.gif
Neryte
Lauksim fotosesijos thumbup.gif
Kas liecia kildinima,cipciukas jau minejo,kad per prievarta teslos negalima kildinti,taigi manau ant radiatoriaus negerai schmoll.gif
miau
QUOTE(Neryte @ 2010 01 19, 12:50)
Lauksim fotosesijos  thumbup.gif
Kas liecia kildinima,cipciukas jau minejo,kad per prievarta teslos negalima kildinti,taigi manau ant radiatoriaus negerai  schmoll.gif
*

Tai turbūt dėl to ir nesigavo. Nes abu kartus kildėm ant radiatoriaus ax.gif
nekava
QUOTE(miau @ 2010 01 19, 12:57)
Tai turbūt dėl to ir nesigavo. Nes abu kartus kildėm ant radiatoriaus  ax.gif
*

as tai paprastai kildinau, palikau ant spinteles ir pakankamai greitai pakilo thumbup.gif
Veni
Sveikos, 4u.gif paskaitinėjau temas apie šimtalapį, prisiminiau vaikystėj valgytą labai skanų (dabar bandžiau pirkti parduotuvėj - visi nevalgomi papuolė doh.gif ) ir taip užsimaniau, kad pabandžiau išsikepti pagal Bea receptą.
Mano rezultatai: gavosi valgomas, bet iki šimtalapio dar toli lotuliukas.gif
Man liko sviesto (gal kažkaip ne taip naudojau), nes kočiojant, jei pildavau sviestą, tešla tapdavo guminė ir plyšdavo, tai paskutinius lakštus pirma iškočiodavau, po to apipildavau sviestu;
Nedėsiu sekantį kartą razinų (sugadino, mano įsivaizduojamo šimtalapio skonį);
Man trūko cukraus (čia vėlgi skonio reikalas);
Lengviau plonai iškočioti, kaip pusę kočiojamo lakšto palieki kabėti (jis tuomet tįsta), kol kočioji kitą pusę, apsuki ir t.t.

Tikiuosi, kad sekantį kartą gausis geriau rolleyes.gif
Nepraustaburnė
QUOTE(Veni @ 2010 01 19, 21:12)

Man liko sviesto (gal kažkaip ne taip naudojau), nes kočiojant, jei pildavau sviestą, tešla tapdavo guminė ir plyšdavo, tai paskutinius lakštus pirma iškočiodavau, po to apipildavau sviestu;

*

sviestą reikia ne kočiojant ar tampant, o jau ištampius ant plonyčio lakšto mirksiukas.gif
manau, tai esminė tavo klaida 4u.gif
Veni
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 01 19, 23:19)
sviestą reikia ne kočiojant ar tampant, o jau ištampius ant plonyčio lakšto  mirksiukas.gif
manau, tai esminė tavo klaida  4u.gif
*

Aha, abar aišku doh.gif Ačiū 4u.gif
O'Hara
Panos, ka tik orkaiten pasoviau savo pirmaji 100lapi... Iskeps turbut lygiai vidurnakti. Cia karta uzklydus radau sita recepta, po dar bendradarbe grizo is kazkokiu Panevezio krastu, parveze paragauti - patiko, o siandien ir nuotaika tokia kepimo smile.gif Zodziu, laukiu kvapu kvapeliu!
miskouoga
O cia mano simtalapis. Pirmu dvieju iskeptu nefotografavau. ax.gif

user posted image
miau
QUOTE(O'Hara @ 2010 01 20, 22:26)
Panos, ka tik orkaiten pasoviau savo pirmaji 100lapi... Iskeps turbut lygiai vidurnakti.
*

Laukiam fotkės bigsmile.gif

QUOTE(miskouoga @ 2010 01 21, 00:29)
O cia mano simtalapis.  Pirmu dvieju iskeptu nefotografavau.  ax.gif

*

essen.gif
Nepraustaburnė
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 21, 01:29)

*

thumbup.gif thumbup.gif

aš ką tik saviškį išnešiau draugei drinks_cheers.gif
O'Hara
QUOTE(miau @ 2010 01 21, 09:19)
Laukiam fotkės  bigsmile.gif
essen.gif
*

Ka tik nufotkinau, dabar ieskau, kaip ikelti, nes cia niekad nesu kelusi nuotrauku

Cia paskutinis gabaliukas. Apvalios formos neturejau, be to, dariau tik puse porcijos, tad gavosi tiesus grazuolis smile.gif

user posted image
Agniuk@s
[quote=O'Hara,2010 01 21, 21:39]

Cia paskutinis gabaliukas. Apvalios formos neturejau, be to, dariau tik puse porcijos, tad gavosi tiesus grazuolis smile.gif

grazus lygus, bet man atrodo kad sausas,ar tik taip atrodo? g.gif
liucijabalt
drinks_cheers.gif su nepraustaburne. Ne karta ir man teko kepti simtalapius, taciau man dar daugiau reikia sviesto, apie 600g. Taip kad jo negailiu ir sviesta tepti reikia ant istampytu lapu mirksiukas.gif fantastiskai skanus buna thumbup.gif Rytoj kepsiu vyro gimtadieniui birthday.gif mmmm.... clap.gif
Papildyta:
Agniuk, tikrai per sausas. Ir ziurint i foto atrodo, jog dar ploniau turetum iskocioti mirksiukas.gif
Nepraustaburnė
QUOTE(O'Hara @ 2010 01 21, 21:39)

*

Gražus pyragiukas... thumbup.gif

QUOTE(liucijabalt @ 2010 01 22, 00:04)
drinks_cheers.gif  su nepraustaburne. Ne karta ir man teko kepti simtalapius, taciau man dar daugiau reikia sviesto, apie 600g. Taip kad jo negailiu ir sviesta tepti reikia ant istampytu lapu  mirksiukas.gif  fantastiskai skanus buna  thumbup.gif Rytoj kepsiu vyro gimtadieniui birthday.gif  mmmm.... clap.gif

*

nu aš išsitenku su tais 500g, bet kitąsyk paskutiniam lakštui jau kaip reikiant gramdyt reikia... biggrin.gif

miau
QUOTE(O'Hara @ 2010 01 21, 20:39)
Ka tik nufotkinau, dabar ieskau, kaip ikelti, nes cia niekad nesu kelusi nuotrauku

Gražuolis bigsmile.gif Bet ar karamelės ne per mažai? g.gif
Nepraustaburnė
Help - kiek bus produktų pusantros normos pyragui iškept? help.gif help.gif help.gif help.gif
Papildyta:
susiskaičiavau... karsta.gif karsta.gif
miau
Rytoj apsiginklavus fotiku bandysiu trečią kartą kepti šimtalapį. Jei ir vėl nesigaus, tada prašysiuosi pas kažkurią į svečius, kad parodytumėt kaip tai daroma biggrin.gif biggrin.gif

Ir dar noriu paklaust, jei minkant tešla pasirodo kietoka, galima šilto pieno įpilt? g.gif Sorry, gal durnas klausimas, bet kad su tešla nelabai draugauju blush2.gif
dziugena
Miau, manau, kad galima pieno įpilti. Bet šiaip gal geriau yra tiesiog nesudėti iš karto visų miltų. pvz., paskutinius kelis kartus, kai dariau, sudėjau gal apie 440 g miltų iš 500 g.
Nepraustaburnė
QUOTE(dziugena @ 2010 01 22, 16:28)
Miau, manau, kad galima pieno įpilti. Bet šiaip gal geriau yra tiesiog nesudėti iš karto visų miltų. pvz., paskutinius kelis kartus, kai dariau, sudėjau gal apie 440 g miltų iš 500 g.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif išeitis drinks_cheers.gif

šiandien kepiau iš pusantros normos, tai susukus ant stalo gulėjo anakonda doh.gif vos į skardą sugrūdau... doh.gif
grange
Morališkai kaupiuos kepti šimtalapį,kai nusipirksiu aguonų. Tik dabar klausimas, stiklinė - tai kiek ml arba gramų?
Nepraustaburnė
QUOTE(grange @ 2010 01 22, 20:36)
Morališkai kaupiuos kepti šimtalapį,kai nusipirksiu aguonų. Tik dabar klausimas, stiklinė - tai kiek ml arba gramų?
*

Gal 200? bet kuriuo atveju, manau, nepadaugintum, nebent nemėgsti mirksiukas.gif
grange
Ai, ir dar klausimas, yra skirtumas naudojant šviežias mieles ir sausas"?
Nepraustaburnė
QUOTE(grange @ 2010 01 22, 20:37)
*

nu kiekis turbūt skiriasi smile.gif g.gif
grange
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 01 22, 18:43)
nu kiekis turbūt skiriasi  smile.gif  g.gif
*

tai kiekis,tai jo, bet dėl kilimo turiu omeny g.gif ar dar ko
aguonele
QUOTE(grange @ 2010 01 22, 18:58)
tai kiekis,tai jo, bet dėl kilimo turiu omeny  g.gif ar dar ko
*

man pvz yra smagiau su sausomis dirbti , bet kitoms su svieziomis 4u.gif kol neisbandysi tai ir nezinosi, o kilimas abieju geras jei jos sviezios t.y. bakterijos nezuve blush2.gif bent as jokio skirtumo nepastebejau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 20, 23:29)
*

nu ir ispudingai atrodo thumbup.gif man tikrai poros metu dar prireiks, kol as jo kepimui pribresiu blush2.gif
liucijabalt
QUOTE(Nepraustaburnė @ 2010 01 22, 20:31)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif išeitis  drinks_cheers.gif

šiandien kepiau iš pusantros normos, tai susukus ant stalo gulėjo anakonda  doh.gif vos į skardą sugrūdau...  doh.gif
*

doh.gif thumbup.gif Tikiu tikiu, kad vos sugrudai mirksiukas.gif Tu cia toooooooki rekordini simtalapi kepei... wub.gif

As va irgi gal pries pusvalandi ikisau i orkaite rolleyes.gif laukiu galutinio rezultato wink_3.gif
Papildyta:
QUOTE(grange @ 2010 01 22, 20:37)
*

manau, kad sioks toks yra... g.gif As asmeniskai tokiam kepiniui kaip simtalapis visada naudoju sviezias mieles mirksiukas.gif
miskouoga
QUOTE(aguonele @ 2010 01 22, 21:00)
nu ir ispudingai atrodo  thumbup.gif  man tikrai poros metu dar prireiks, kol as jo kepimui pribresiu  blush2.gif
*

Aciu. As per pusmeti pribrendau, bet dabar negaliu sustot kepus biggrin.gif
liucijabalt
man tikrai poros metu dar prireiks, kol as jo kepimui pribresiu blush2.gif
*

[/quote]
Aguonele, imk ir daryk mirksiukas.gif Zinok, faina labai kai pasiryzti kepti simtalapi thumbup.gif Niekada negalvojau, kad as kazkada kepsiu ji, o dabar - dziaugiuosi sunglasses2.gif
spyglis2
sakykit, o kaip plikomos aguonos blush2.gif užpilt verdančiu vandeniu ir viskas? o reikia leist pastovėt jom biški? nesu darius niekad, tai nežinau blush2.gif
miskouoga
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 10:52)
sakykit, o kaip plikomos aguonos blush2.gif užpilt verdančiu vandeniu ir viskas? o reikia leist pastovėt jom biški? nesu darius niekad, tai nežinau blush2.gif
*

As tai pries pradedama minkyti tesla, uzpilu aguonas verdanciu vandeniu ir stovi jos, o kol paruosta tesla kyla, su blenderiu malu aguonas 4u.gif
Nezinau kaip kitos kepejos daro.
spyglis2
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 23, 11:02)
As tai pries pradedama minkyti tesla, uzpilu aguonas verdanciu vandeniu ir stovi jos, o kol paruosta tesla kyla, su blenderiu malu aguonas  4u.gif
Nezinau kaip kitos kepejos daro.
*

bet tai tą vandenį nusunkt paskui gerai reikia, taip? unsure.gif
Nepraustaburnė
Aš aguonų neplikau (galit dabar kuom nors apmėtyt biggrin.gif ), sausas susimalu su kavamale, ir viskas user posted image
miskouoga
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 11:14)
bet tai tą vandenį nusunkt paskui gerai reikia, taip? unsure.gif
*

Taip 4u.gif
spyglis2
QUOTE(miskouoga @ 2010 01 23, 11:18)
Taip  4u.gif
*

jau užpyliau, ačiū 4u.gif na,žiūrėsim koks čia šedevras man šiandien gausis g.gif
O'Hara
QUOTE(Agniuk@s @ 2010 01 21, 23:52)
grazus lygus, bet man atrodo kad sausas,ar tik taip atrodo?  g.gif
*

Aš matai nelabai mėgėja riebaus maisto. Va, ir šiandien - pusryčiams pasikepėm kiaušinių su lašinukais, dabar šitaip negera, draugauju su angliukais ir mineraliniu vandeniu. Tad ir iš šviežaus šimtalapio nuvarvinau nemažai šviesto ištirpusio. Bet dėl to nei kiek nesigailiu, man ir 'nuvarvintas, sausas' buvo be galo skanus. Draugas prašė pakartoti, tai esu morališkai nusiteikusi atsigavusi kepti šį gražuolį iš naujo smile.gif
S.N.A.S
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 12:27)
na,žiūrėsim koks čia šedevras man šiandien gausis g.gif
*

bigsmile.gif lauksoim fot reporatžo bigsmile.gif
aš ir vėl norėčiau šimtalapio, bet kad šaldiklį dar turiu trupininio pyrago tešlą užsišaldžius....
O'Hara
Tai bandyk trupinini simtalapi biggrin.gif
Nepraustaburnė
Pas mane vėl kyla mielės thumbup.gif tik sb bumbėjimo, kad negauna paragaut, klausytis nusibodo doh.gif
O'Hara
AS irgi jau palikau tesla kilti. Tik galvoju, kaip si karta su aguonom geriau padaryti. Tarybines mesmales neturiu, meginau jas malti su elektrinio kombaino mesmale, tai nesidave sad.gif Gal su pjaustykle pavaryti (tokia didele ale kavamale) ...
spyglis2
atnešu savo šedevrą cool.gif kepiau pagal cypciuką, gavosi didelis, skanus, man gal sviesto mažoka unsure.gif bet yra kur tobulėt ax.gif nedėjau razinų,nes pas mus jų niekas nemėgsta ir dėjau biški daugiau aguonų ax.gif va, rezultatas:
user posted image
O'Hara
Koks skanuolis! As irgi siandien tarp sluoksniu desiu aguonas, nes negaliu i viduri visu deti, niekuo negaliu permalti. Skanaus!
miskouoga
Bobutės šimtalapiai

Įdėjau dar kartą nuorodą, kaip bobutė kepa šimtalapius. Gal dar ne visos kepėjos matė. Gal pasiprašyt į kursus pas ją smile.gif
liucijabalt
QUOTE(spyglis2 @ 2010 01 23, 11:52)
*

Spygli2, as uzpilu aguonas verdanciu vandeniu, kai pradedu gaminti tesla. Kai isminkau tesla (t.y. po pusvalandzio) nupilu nuo aguonu vandeni ir dar karta uzpilu verdanciu vandeniu. Palaikau dar 10-15 min ir nupylus vandeni - permalu viena karta su mesmale mirksiukas.gif Sekmes gamyboje group.gif
Papildyta:
QUOTE(O'Hara @ 2010 01 23, 16:16)
Aš matai nelabai mėgėja riebaus maisto. Va, ir šiandien - pusryčiams pasikepėm kiaušinių su lašinukais, dabar šitaip negera, draugauju su angliukais ir mineraliniu vandeniu. Tad ir iš šviežaus šimtalapio nuvarvinau nemažai šviesto ištirpusio. Bet dėl to nei kiek nesigailiu, man ir 'nuvarvintas, sausas' buvo be galo skanus. Draugas prašė pakartoti, tai esu morališkai nusiteikusi atsigavusi kepti šį gražuolį iš naujo smile.gif
*

Kas del simtalapiu riebumo, tai taip. Pries gerus 8 men buvau didelej sventej, kaip tik buvo triju aukstu simtalapis ir dalyvavo ju kepeja - totore. Kalbejau su ja - ir ji pasake, jog pats skaniausias simtalapis buna 3-4 diena, kai susigeria sviestas ir jis "susistovi". Dabar taip ir darau, jei reikia - issikepu pries 3 dienas. Tada niam niam essen.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.