QUOTE(Neryte @ 2010 03 29, 19:37)
Va ka radau,pasinaudojo cipciuko nuotrauka save reklamuojant
http://www.skelbiu.lt/skelbimai/7827707.html
http://www.skelbiu.lt/skelbimai/7827707.html
Parašiau komentarą.
QUOTE(Neryte @ 2010 03 29, 19:37) Va ka radau,pasinaudojo cipciuko nuotrauka save reklamuojant http://www.skelbiu.lt/skelbimai/7827707.html Parašiau komentarą. QUOTE(NerLin @ 2010 03 29, 21:03) Nežinau, kaip šimtalapio tešlos gamybos atveju, bet radau internete, kad mielinę tešlą kambario temperatūroje galima kildinti iki 10 valandų. Gal kitos merginos tiksliau patars. kas liecia kildinima, manau, kad negalima ilgai kildinti. Esu dariusi is 3 kilogramų miltų- paskutiniai lakstai tampesi prasciau nei paprastai. Galima bandyt, jei laiko ir produktu negaila, bet tuomet reikia kildinti viename gabale, saldytuve ir perminkyti ryte. Bet kam to reikia? Juk didziausias laikas suvalgomas tampant o ne minkant:)
Vel sestadieni kepiau ir si karta pagal jusu patarimus beriau miltu ant stalo, tai tikrai padejo, nereikejo nagais gramdyti vyniojant
BET ir vel man pasileido bekepant. Susivyniojo grazus volelis, bet kepant i sonus pasileido ir jau pjaustant jokiu sluokniu nebuvo. Kazin kodel man taip nutinka? Gal kita karta bandyti i keksine deti? Abu kartus nedejau, nes mano keksines dugnas nera lygus, o toks banguotas? Zodziu vel estetiskai nepavyko, bet skonis toks, kad apsivalgyk QUOTE(adia3 @ 2010 03 29, 21:04) Gal tu ir teisi, kad negalima. Nesu bandžiusi kildint per naktį. Norėjau iš pradžių rašyt, kad negalima, bet nesu "specas", negaliu teigt taip arba - ne O man minkymas sunkiau (net suprakaituoju QUOTE(Carolinka @ 2010 03 29, 21:22) BET ir vel man pasileido bekepant. Susivyniojo grazus volelis, bet kepant i sonus pasileido ir jau pjaustant jokiu sluokniu nebuvo. Kai neturėjau tinkamos formos, padarydavau bortelį iš folijos ir nepasileisdavo. Pabandyk, gal ir tau viskas bus "čiki" QUOTE(Neryte @ 2010 03 29, 20:37) Va ka radau,pasinaudojo cipciuko nuotrauka save reklamuojant http://www.skelbiu.lt/skelbimai/7827707.html QUOTE(NerLin @ 2010 03 29, 22:57) Gal tu ir teisi, kad negalima. Nesu bandžiusi kildint per naktį. Norėjau iš pradžių rašyt, kad negalima, bet nesu "specas", negaliu teigt taip arba - ne O man minkymas sunkiau (net suprakaituoju Kai neturėjau tinkamos formos, padarydavau bortelį iš folijos ir nepasileisdavo. Pabandyk, gal ir tau viskas bus "čiki" tešlos tampymas priklauso nuo auksto glitimo miltu. QUOTE(adia3 @ 2010 03 30, 08:02) Na, miltų pasirinkimo labai didelio neturiu (kur aš gyvenu, tokiems kepiniams kaip šimtalapis ir pan., yra tik 405 ir 550, be raidžių, nurodančių glitimą), kepu su 405 ir viena kartą geriau tamposi, kitą - blogiau. Tai, nuo ko tada priklauso Papildyta: QUOTE(Neryte @ 2010 03 30, 10:40) Raidė prie skaičiaus (A, B, C, D, E, F, G) rodo miltų glitimą. Kuo raidė arčiau abėcėlės pradžios, tuo didesnis glitimas. Cipciukas rekomendavo 405D. QUOTE(NerLin @ 2010 03 30, 11:44) Na, miltų pasirinkimo labai didelio neturiu (kur aš gyvenu, tokiems kepiniams kaip šimtalapis ir pan., yra tik 405 ir 550, be raidžių, nurodančių glitimą), kepu su 405 ir viena kartą geriau tamposi, kitą - blogiau. Tai, nuo ko tada priklauso Papildyta: Raidė prie skaičiaus (A, B, C, D, E, F, G) rodo miltų glitimą. Kuo raidė arčiau abėcėlės pradžios, tuo didesnis glitimas. Cipciukas rekomendavo 405D. glitimas turi but kuo aukstesnis- ne maziau 28-31 proc. peleningumas apie 0,51 O jei miltų nėra raidziu, tai gal ir yra kazkas, kas nurodo ta glitima ir peleninguma , kad skirasi tampymas. Net pradejus nauja maisa skiriasi kartais tampymas kai mazesnis glitimas reikia fiziskai daugiau ideti darbo, kad butu tampresne tesla butent minkant tai ir galima padaryt. QUOTE(adia3 @ 2010 03 30, 15:00) O jei miltų nėra raidziu, tai gal ir yra kazkas, kas nurodo ta glitima ir peleninguma , kad skirasi tampymas. Net pradejus nauja maisa skiriasi kartais tampymas kai mazesnis glitimas reikia fiziskai daugiau ideti darbo, kad butu tampresne tesla butent minkant tai ir galima padaryt. Deja, ant pakuotės nurodyti tik minėti skaičiai ir apibūdinimas, kad lyginant su kitais miltų tipais, jie yra šviesiausi, pasižymintys geriausia kepinių kokybe. Labiausiai skirti pyragų, sluoksniuotos tešlos, picų pagrindams gaminti. Ir nė žodelio apie glitimą QUOTE(NerLin @ 2010 03 30, 18:27) Deja, ant pakuotės nurodyti tik minėti skaičiai ir apibūdinimas, kad lyginant su kitais miltų tipais, jie yra šviesiausi, pasižymintys geriausia kepinių kokybe. Labiausiai skirti pyragų, sluoksniuotos tešlos, picų pagrindams gaminti. Ir nė žodelio apie glitimą iškok miltų bandelėms ir jie gali buti ne tokie balti. Svarbu, kad butų mielinei tešlai o ne pyragams, sluoksniuotai ....
Susigundziau
Tik iskilo pora klausimu: 1.Ar kepant simtalapi ta skardine aplink kuria vyniojote pyraga paliekate skardoje ir kepimo metu? 2. Kaip isimat pyraga is skardos, kad jis nesulustu? QUOTE(Kausriukas @ 2010 03 31, 08:51) Susigundziau Tik iskilo pora klausimu: 1.Ar kepant simtalapi ta skardine aplink kuria vyniojote pyraga paliekate skardoje ir kepimo metu? 2. Kaip isimat pyraga is skardos, kad jis nesulustu? 1. taip paliekame 2.as asmeniskai dedu popieriu po apacia
Na va, pyragas jau kepa, bet man dar mokytis mokytis ir mokytis
1. Minkiau pyrago tesla daugiau nei 30 min, bet man ji taip ir nepradejo sproginet (ir sakyciau gana nemazai aliejaus sunaudojau minkydama ta tesla). 2. Tesla iskilo labai greit, vos spejau susimalt aguonas. 3. Kol tampaiu pirmus lakstus, like teslos gabaliukai pradejo dziut. Kai reikejo tampyt paskutini laksta, jis buvo toks padziuves ir kai tampesi liko nemazai tokiu kietu gabaliuku. Aisku, tampyt ji buvo sudetingiau. 4. Kadangi nesigavo graziai istampyt lakstu, as juos apipjoviau staciakampio forma. Apipjaustyta tesla svere 120 g, kai tuo tarpu 0,5 normos teslos buvo 420 g. O sviesta ir cukru tai sudejau visa. Jauciu valgysiu nerealiai saldu simtalapi. 5. Tikejaus kad is 0,5 normos pyragas bus didesnis, tai is mamos atsiveziau pacia didziausia skarda. Juokingai jis joje atrode 6. Kepa jau daugiau kaip 30 min, bet taip ir neiskilo QUOTE(Kausriukas @ 2010 03 31, 14:30) Nenusimink, ne tau vienai reikia mokytis Man irgi paskutinis gabaliukas šiek tiek daugiau apdžiūna ir sunkiau tamposi. O tu tuos gabalėlius, prieš kildindama, aptepei aliejumi? Aš aptepu ir uždengiu drobiniu rankšluosčiu. Anksčiau jie man daugiau apdžiūdavo, bet tuomet vos ne valandą kildindavau, o dabar tik pusvalandį, tai visai padoriai išsilaiko.
Kausriuk, pabandysiu iš savo nedidelės patirties kelis klausimus pakomentuoti:
1. Kiek aš suprantu, geriau yra, kad į tešlą įsimaišytų kuo mažiau riebalų, todėl aliejaus geriau bepadauginti. 2. Man irgi labai greitai iškyla: tuo metu kaip tik susimalu aguonas ir pasiruošiu stalą. 3. Tešlą galima šiek tiek aptepti aliejumi ar tirpintu sviestu - ne taip greitai džiūna. Bet teoriškai, jei tešla gerai paruošta ir gerai tamposi, tai galima gana greitai ištampyti visus lakštus. 5. Šimtalapiui nereikia didelės skardos: jau ne viena rašė, kad kepa formoje ar stikliniame troškintuve - tada šimtalapis neištęžta. 6. Ir neturi labai iškilti Ir dar: man atrodo, kad labai daug kas priklauso nuo miltų - net perkant tos pačios rūšies tikrai ne kiekvieną kartą tokios pat kokybės miltai būna QUOTE(NerLin @ 2010 03 31, 15:54) O tu tuos gabalėlius, prieš kildindama, aptepei aliejumi? Aš aptepu ir uždengiu drobiniu rankšluosčiu. Ar jus tas nuo tampymo atsiradusias skylutes "lopot" QUOTE(dziugena @ 2010 03 31, 15:58) Na o cia mano issvajotas pyragas ![]()
Kausriukas
QUOTE(Kausriukas @ 2010 03 31, 17:30) Ar jus tas nuo tampymo atsiradusias skylutes "lopot" Kad neapdžiūtų, aš uždengiu maistine plėvele, nereikia nei sviestu ar aliejum tept. jei nelabai sekasi tampyt, tai lopau tik pačias didžiausias skyles, su mažom nevargstu. O šiaip tai labai šauniai tau gavosi QUOTE(Kausriukas @ 2010 03 31, 15:30) Ar jus tas nuo tampymo atsiradusias skylutes "lopot" Na o cia mano issvajotas pyragas Nagi, gražus tas tavo šimtalapis Na, pas mane jei skylės būna, tai dažniau kraštuose, ir aš jų nelopau, nebent kaip rašė elfė, jei jos - didelės.
Kausriukas, saunuole, tikai grazus simtalapis, jauciu ir skanus baisiai
QUOTE(kisule @ 2010 03 31, 16:35) Kausriukas QUOTE(NerLin @ 2010 03 31, 17:02) Nagi, gražus tas tavo šimtalapis Na, pas mane jei skylės būna, tai dažniau kraštuose, ir aš jų nelopau, nebent kaip rašė elfė, jei jos - didelės. QUOTE(elfė @ 2010 03 31, 16:46) Kad neapdžiūtų, aš uždengiu maistine plėvele, nereikia nei sviestu ar aliejum tept. jei nelabai sekasi tampyt, tai lopau tik pačias didžiausias skyles, su mažom nevargstu. O šiaip tai labai šauniai tau gavosi QUOTE(*dew* @ 2010 03 31, 18:53)
labas
kepu ir aš šimtalapį pagal receptą pirmoje žinutėje. jau antrą. pirmas pavyko. gal kiek perkepiau, todėl šiandien kepu truputį mažesnėje temperatūroje. bet... šiandien pamiršau sudėti visą cukrų. nepamenu, ar tik paskutinio lakšto neapibarščiau, ar ir priešpaskutiniam neteko. per daug šiandien veiklos užsiėmiau, o dar mažius rėkt ėmė, tai pyragą autopilotu dariau
nu kepsiu siandien ir as simtalapi
(velykoms) pirma karta kai kepiau neiskepe vidurys ( sena prasta dujine buvo) dabar turiu normalia. vakar iki isnaktu skaiciau patarimus kaip kepti. ziuresim kas gausis laikom sukryziuotus pirstus
Jaučiu, bandysiu ir aš šimtalapį kept, tik ar Velykoms nebus per vėlu
gundziausi, gundziausi ir susigundziau, keliausiu ir as kept simtalapio velyku stalui
nu zodziu... produktus sveriau su svarstyklem gramas i grama... tesla gavosi ( mano akim ziurint) kietoka.. net su kocelu is jegos kociojau.. bet uztat nesuplyso niekas
Gavosi kazkoks nedidelis.... vos vos uzteko apie zieda apsukti. O kai bandziau padaryti, kad butu visur vienodai iskiles, tai galuose istrysko sviesto ir aguonu nu dar liko kelias minutes pakepti, bet jau matai kad vaisdelis gavosi... tiksliai negavosi
Man asmeniskai su mesa simtalapis yra daug skanesnis
kepiau ir as simtalapi,tiesa sakant kepu antra karta,bet itariu gavosi disaster.Jis visas plauke svieste,nepamenu kaip ten buvo kai kepiau pirma karta,bet dabar jei isbego visas sviestas,tai itariu gausis bulka
QUOTE(daividija @ 2010 04 02, 16:10) kepiau ir as simtalapi,tiesa sakant kepu antra karta,bet itariu gavosi disaster.Jis visas plauke svieste,nepamenu kaip ten buvo kai kepiau pirma karta,bet dabar jei isbego visas sviestas,tai itariu gausis bulka Taigi nepergyvenk
Mano simtalapis jau orkaite, pakankamai greit aprudo, tai uzdengiau folga, kad vidus iskeptu
QUOTE(karapuzike @ 2010 04 02, 09:54) nu zodziu... produktus sveriau su svarstyklem gramas i grama... tesla gavosi ( mano akim ziurint) kietoka.. net su kocelu is jegos kociojau.. bet uztat nesuplyso niekas Gavosi kazkoks nedidelis.... vos vos uzteko apie zieda apsukti. O kai bandziau padaryti, kad butu visur vienodai iskiles, tai galuose istrysko sviesto ir aguonu nu dar liko kelias minutes pakepti, bet jau matai kad vaisdelis gavosi... tiksliai negavosi O iš kiek kepei, iš pusės normos? Gal per storai ištampei tešlą? bandyk kitą kartą mažiau miltų dėti. Prašom parodyti rezzultatą. maniškis dar orkaitėj, ryt reikės ryte nufotografuoti.
mergaitės, o kiek laiko reikia kildinti tešlą?
|