Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šimtalapis (totoriškas pyragas)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
aciakaba
Na dedu fotoreportazeli is mano 1 simtalapio gaminimo ax.gif
Blynai tokie permatomi buvo
user posted image
Reikia butinai apvalios formos su skyle tai desrai
user posted image
va koks iskepe, zinoma toli saukia iki temuteje matytu grazuoliu ax.gif
user posted image
ir va prapjautas, tikrai labai skanus bigsmile.gif user posted image
Prasom gaminti, tikrai nesudetinga 4u.gif
karapuzike
aciakaba wub.gif wub.gif wub.gif
aciakaba
QUOTE(karapuzike @ 2010 04 12, 09:31)
aciakaba  wub.gif  wub.gif  wub.gif
*

Aciukas uz patarimas 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Tarškutė
Aciakaba thumbup.gif ryt aš kepsiu 4u.gif
daividija
Aciakaba,atrodo pritrenkianciai,kaip as jo nooooriu,kiba eit kept,bet ranka skauda-minkyt reikia.ZaisminStiklas atvaryk tesla isminkyt,simtlapio gausi liezuvis.gif
rugiagele26
QUOTE(daividija @ 2010 04 12, 11:47)
Aciakaba,atrodo pritrenkianciai,kaip as jo nooooriu,kiba eit kept,bet ranka skauda-minkyt reikia.ZaisminStiklas atvaryk tesla isminkyt,simtlapio gausi liezuvis.gif
*

Neviliok svetimo vyro, kai sava turi lotuliukas.gif lotuliukas.gif
adia3
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 12, 09:22)
Na dedu fotoreportazeli is mano 1 simtalapio gaminimo  ax.gif
Blynai tokie permatomi buvo
user posted image
Reikia butinai apvalios formos su skyle tai desrai
user posted image
va koks iskepe, zinoma toli saukia iki temuteje matytu grazuoliu  ax.gif
user posted image
ir va prapjautas, tikrai labai skanus  bigsmile.gif user posted image
Prasom gaminti, tikrai nesudetinga  4u.gif
*

Lapus siūlau tampyti staciakampius. Bus lengviau susukti grazia forma ir aguonos pasiskirstys graziau. Razinų ant viršaus nebarstyk- gali sudegt- kiek supratau taip ir atsitiko:) mirksiukas.gif Šiaip super:)
Papildyta:
QUOTE(daividija @ 2010 04 10, 21:31)
labai sudomino kas per iranga,nes tas tampymas bais man nepatinka.. blush2.gif
*

Kadangi šimtalapių užsieny nekepa- manau (butų įdomu sužinoti ar pataikiau:) bet deja tai slepiama:)) įranga yra sluoksniuotos tešlos kociojimo.
Daug kas, pavadinę šimtalapiais savo kepinius, per ją leidžia tešlą... Tačiau mielinės tešlos tampumas tuom ir skiriasi nuo bemielės kočiojimo, kad mielinės niekad neiškočiosi taip plonai, ka gali padaryt su rankom. O primityvus tampymo mechanizmas, kuris naudojamas preskai- bemielei teslai dažnai naudojamas arabų šalyse- tai didelis apvalus akmuo, uždengtas drobule- iš ko ir kilo šimtalapių tampymas ant pagalvių... Turint namie vietos galima ir pagalve naudot ir akmenį su drobule....
spyglis2
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 04 11, 18:29)
Nu nu... Baikit  lotuliukas.gif  aš šimtalapio, ne žmonos noriu  lotuliukas.gif
*

tai mes supratom ko tu nori drinks_cheers.gif alia, mes gi norim tokio vyro, kuris ir tortus kepa, kad žandikauliai atvepsta ir šimtalapius bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif

QUOTE(aciakaba @ 2010 04 12, 08:22)
Na dedu fotoreportazeli is mano 1 simtalapio gaminimo  ax.gif

*

o dievuliau aukšnielnykas blink.gif jau kaip skaniai atrodo, nerealu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
NerLin
QUOTE(adia3 @ 2010 04 12, 12:47)
didelis apvalus akmuo, uždengtas drobule- iš ko ir kilo šimtalapių tampymas ant pagalvių... Turint namie vietos galima ir pagalve naudot ir akmenį su drobule....
*

Taigi pas juos stalų nebuvo, todėl ir išrado tokį "mechanizmą" biggrin.gif .

Velykoms išbandžiau iš kitokių, t.y. 550 miltų (ant pokučio išvis jokios info kam jie tinkami smile.gif) ir nepasakyčiau, kad geriau ar blogiau buvo. Su mb išieškojom visame internete, apklausiau vietinių gyventojų apie glitimą, ar didesnį miltų tinkamumą mieliniams gaminiams - niekas nieko patart negalėjo. Tad teks gaminti su esamais ir nekvaršint sau galvos, nes kiti miltų tipai, tai jau duonytėms kept. Nebent nusipirksiu iš Lietuvos ir palyginsiu. Kol kas - vis geriau sekasi. Gal prie idealo ir neprieisiu, bet sieksiu lotuliukas.gif .
aciakaba
QUOTE(adia3 @ 2010 04 12, 13:47)
Lapus siūlau tampyti staciakampius. Bus lengviau susukti grazia forma ir aguonos pasiskirstys graziau. Razinų ant viršaus nebarstyk- gali sudegt- kiek supratau taip ir atsitiko:)  mirksiukas.gif  Šiaip super:)

4u.gif Aciu uz patarimus 4u.gif Jo sudege razinos tongue.gif
Na kita darysiu jau besirupindama ir groziu ne tik skoniu biggrin.gif
Reik forma apvalia isigyti g.gif
adia3
QUOTE(NerLin @ 2010 04 12, 16:14)
Taigi pas juos stalų nebuvo, todėl ir išrado tokį "mechanizmą"  biggrin.gif .

Velykoms išbandžiau iš kitokių, t.y. 550 miltų (ant pokučio išvis jokios info kam jie tinkami smile.gif) ir nepasakyčiau, kad geriau ar blogiau buvo. Su mb išieškojom visame internete, apklausiau vietinių gyventojų apie glitimą, ar didesnį miltų tinkamumą mieliniams gaminiams - niekas nieko patart negalėjo. Tad teks gaminti su esamais ir nekvaršint sau galvos, nes kiti miltų tipai, tai jau duonytėms kept. Nebent nusipirksiu iš Lietuvos ir palyginsiu. Kol kas - vis geriau sekasi. Gal prie idealo ir neprieisiu, bet sieksiu  lotuliukas.gif .
*

stalai buvo, bet akmuo padeda lengviau isgauti forma, nes pagal traukos dėsnį natūraliai tesla krisdama tempiasi....smile.gif drobė padeda sulaikyti istempta tesla , kad nesitrauktų atgal.
Dėl miltų nesuk galvos, as pati LT perku ne parduotuvėj. Glitimas butent padeda isgauti tampresnę teslą, tai padeda ir skysciai tesloje ir ilgesnis minkymas... mirksiukas.gif
...Inga...
SVEIKOS, ISDOKIT PASLAPTI SU KOM JUS TEPAT SVIESTA ANT BLINU.... ax.gif
aciakaba
QUOTE(...Inga... @ 2010 04 13, 16:03)
*

Pilu ir ranka tepu biggrin.gif
dangiuk
QUOTE(...Inga... @ 2010 04 13, 15:03)
*

IKi pirkau šepetuką konditerinį, yra jų ir Maximoje. 4u.gif
*dew*
*

pilu sviesta saukstu ir juo taip pat paskirstau po laksta sviesta, aisku butu geriau su konditeriniu teptuku 4u.gif
grange
daividija, o tu savo pjūvio neturi?
daividija
QUOTE(grange @ 2010 04 13, 14:55)
daividija, o tu savo pjūvio neturi?
*

ne,neturiu,prarijom labai greitai,nespejau net nufotkint.. doh.gif
ŽaismingaStiklas
QUOTE(daividija @ 2010 04 13, 19:28)
ne,neturiu,prarijom labai greitai,nespejau net nufotkint.. doh.gif
*

Matai, jau ir suvalgė viską, o aš nei paminkyt, nei pasivaišint nespėjau lotuliukas.gif
lotute

QUOTE(*dew* @ 2010 04 13, 17:29)
pilu sviesta saukstu ir juo taip pat paskirstau po laksta sviesta, aisku butu geriau su konditeriniu teptuku 4u.gif
*

ir aš taip pat darau drinks_cheers.gif
gitule
Stikle, a tu ir simtalapius kepi blink.gif Svajone, o ne vyras rolleyes.gif biggrin.gif
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 04 13, 17:45)
Matai, jau ir suvalgė viską, o aš nei paminkyt, nei pasivaišint nespėjau  lotuliukas.gif
*

Ji cia velykini suvalge, tave kviete nauja minkyt, gal dar spesi biggrin.gif
daividija
QUOTE(gitule @ 2010 04 13, 17:54)
Stikle, a tu ir simtalapius kepi  blink.gif  Svajone, o ne vyras  rolleyes.gif  biggrin.gif

Ji cia velykini suvalge, tave kviete nauja minkyt, gal dar spesi  biggrin.gif
*

lotuliukas.gif Aha,ten velykinis buvo,nevelykinio dar nekepiau,su tuo minkymu ne kas... lotuliukas.gif
Tarškutė
Jei pavyks, parodysiu ryt ir aš, tuoj šausiu orkaitėn pirmąjį šimtalapį cool.gif
adia3
*

tepu tiesiog ranka- taip greiciau ir taupiau:_)
Tarškutė
Ką tik įdėjau kepti, tikiuosi, iškeps cool.gif unsure.gif

user posted image
aciakaba
QUOTE(Crazy @ 2010 04 13, 22:17)
Ką tik įdėjau kepti, tikiuosi, iškeps cool.gif  unsure.gif
user posted image
*

Saunuole 4u.gif
Laukiam pjuvio bigsmile.gif
NerLin
QUOTE(Crazy @ 2010 04 13, 21:17)
Ką tik įdėjau kepti, tikiuosi, iškeps cool.gif  unsure.gif

Šaunuolė thumbup.gif ! Tik negerai, kad razinos ant viršaus - sudegs.
Laukiam atsiliepimų.
Ar labai sunku buvo?
aciakaba
QUOTE(NerLin @ 2010 04 13, 22:55)
Šaunuolė  thumbup.gif ! Tik negerai, kad razinos ant viršaus - sudegs.

*

Ir man sudege raznos ax.gif Ale dzin, nuims biggrin.gif
Tarškutė
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 13, 22:52)
Saunuole  4u.gif
Laukiam pjuvio  bigsmile.gif
*

ačiū 4u.gif

QUOTE(NerLin @ 2010 04 13, 22:55)
Šaunuolė  thumbup.gif ! Tik negerai, kad razinos ant viršaus - sudegs.
Laukiam atsiliepimų.
Ar labai sunku buvo?
*

na, nesunku kol kas, razinos dar nesudegė bigsmile.gif aš jas išmirkiusi buvau, žiūrėsiu, kai iškeps, bet nežianu, keistai jis plaukia tame svieste, bijau, kad ne kas bus unsure.gif
aciakaba
QUOTE(Crazy @ 2010 04 13, 23:11)
ačiū 4u.gif
na, nesunku kol kas, razinos dar nesudegė bigsmile.gif aš jas išmirkiusi buvau, žiūrėsiu, kai iškeps, bet nežianu, keistai jis plaukia tame svieste, bijau, kad ne kas bus unsure.gif
*

Buk spakaina 4u.gif Turi plaukt svieste, susgers viskas, tik nekrapstinek iki ryto 4u.gif
Tarškutė
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 13, 23:15)
Buk spakaina  4u.gif Turi plaukt svieste, susgers viskas, tik nekrapstinek iki ryto  4u.gif
*

o tai orkaitėj palikti, ar išimti 4u.gif
NerLin
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 13, 22:07)
Ale dzin, nuims  biggrin.gif
*

lotuliukas.gif

QUOTE(Crazy @ 2010 04 13, 22:11)
ačiū 4u.gif
*

Kantrybės, tiktai kantrybės biggrin.gif , viskas bus gerai 4u.gif .

Aš tai išimu, bet skaičiau, kad kai kurios laiko iki ryto.
Išėmusi palaukiu kol susigers (maždaug valandą), po to, jei dar likę sviestuko būna, apipilstau juo viršų, nulupu popierių ir perdedu ant lėkštės.
Tarškutė
Taip atrodo, gal daugiau ir neskrudinsiu biggrin.gif Razinos kol kas minkštos tongue.gif

user posted image
NerLin
QUOTE(Crazy @ 2010 04 13, 22:24)
Taip atrodo, gal daugiau ir neskrudinsiu biggrin.gif Razinos kol kas minkštos tongue.gif

Na tu ir greita thumbup.gif ! Gražiai atrodo, laukiam pjūvio.
Tarškutė
QUOTE(NerLin @ 2010 04 13, 23:26)
Na tu ir greita  thumbup.gif ! Gražiai atrodo, laukiam pjūvio.
*

Čia kaip trivaikė turbūt, todėl ir greita lotuliukas.gif

Ryt vakare tik pjausiu, tai tik vėlai foto įkjelsiu, ale bijosiu vis tiek, nes iš karto svečiams duosiu rolleyes.gif
NerLin
QUOTE(Crazy @ 2010 04 13, 22:28)
Čia kaip trivaikė turbūt, todėl ir greita lotuliukas.gif

Ryt vakare tik pjausiu, tai tik vėlai foto įkjelsiu, ale bijosiu vis tiek, nes iš karto svečiams duosiu rolleyes.gif
*

Tikrai nėra ko bijot, pamatysi - neliks nė trupinėlio mirksiukas.gif .
Tarškutė
QUOTE(NerLin @ 2010 04 13, 23:47)
Tikrai nėra ko bijot, pamatysi - neliks nė trupinėlio  mirksiukas.gif .
*

Labutis, aš jį pamiršau nakčiai uždengti, ir ką, dabar viršus kietokas, kažin, nieko, nors, jau kaip yra, taip yra doh.gif Vsio lekiu su reikalais, vakare bandysiu rodyti, jei gausis kažkas cool.gif
NerLin
QUOTE(Crazy @ 2010 04 14, 06:18)
Labutis, aš jį pamiršau nakčiai uždengti, ir ką, dabar viršus kietokas, kažin, nieko, nors, jau kaip yra, taip yra doh.gif Vsio lekiu su reikalais, vakare bandysiu rodyti, jei gausis kažkas cool.gif
*

Labukas,

Na ir nesimiega gi tau, dėl šimtalapio čia taip lotuliukas.gif ?
Įdėk dabar į maišelį, tikrai suminkštės. Aš irgi kartais tik ryte įdedu mirksiukas.gif .
Tarškutė
Na ką, prapjoviau, tai kaip ir tikėjausi doh.gif viduriniai du sluoksnai kaip bulka, ale skonis vis tiek geras biggrin.gif tai nefotkinsiu blush2.gif blush2.gif blush2.gif
miau
Sveikutės 4u.gif

QUOTE(Crazy @ 2010 04 14, 13:54)
Na ką, prapjoviau, tai kaip ir tikėjausi doh.gif viduriniai du sluoksnai kaip bulka, ale skonis vis tiek geras biggrin.gif tai nefotkinsiu blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
*

Ei ei, prašom pasirodyti bigsmile.gif
kisule
QUOTE(Crazy @ 2010 04 14, 13:54)
Na ką, prapjoviau, tai kaip ir tikėjausi doh.gif viduriniai du sluoksnai kaip bulka, ale skonis vis tiek geras biggrin.gif tai nefotkinsiu blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
*

fotkink kaip bebutu vistiek labai gerai kaip pati pasidarai toki "neprasta" pyraga ax.gif pasirodyk.Pas mane niekada nelieka ka fotkinti 4u.gif doh.gif bet smagu
NerLin
Crazy, nenusimink ir nenuleisk rankų 4u.gif . Čia gi ne visos profės, o galbūt tu specialiai norėjai tų dviejų sluoksnių tokių lotuliukas.gif . Šaunu, kad nepabijojai ir išbandei thumbup.gif. Svarbiausia, - skanus!
Tarškutė
QUOTE(miau @ 2010 04 14, 17:45)
Sveikutės  4u.gif
Ei ei, prašom pasirodyti  bigsmile.gif
*

QUOTE(kisule @ 2010 04 14, 21:32)
fotkink kaip bebutu vistiek labai gerai kaip pati pasidarai toki "neprasta" pyraga  ax.gif  pasirodyk.Pas mane niekada nelieka ka fotkinti  4u.gif  doh.gif  bet smagu
*

QUOTE(NerLin @ 2010 04 14, 21:48)
Crazy, nenusimink ir nenuleisk rankų 4u.gif . Čia gi ne visos profės, o galbūt tu specialiai norėjai tų dviejų sluoksnių tokių  lotuliukas.gif . Šaunu, kad nepabijojai ir išbandei  thumbup.gif. Svarbiausia, - skanus!
*

Nu jūs duodat, nufotkinau ką tik prasčiausią likučio gabalą, vėliau įdėsiu nevykusią foto lotuliukas.gif
Solen
dvi temos blush2.gif
miskouoga
Reikia damusti sita.
rugiagele26
Ta tema sukurta dar tik prasidejus siai... tada neapziurejau, kad jau sukurta...
*Aušrė*
Priminkit, kokie tinkamiausi miltai kepti šimtalapį blush2.gif

Greičiau temą "damušim" lotuliukas.gif
dangiuk
QUOTE(*Aušrė* @ 2010 04 16, 17:17)
Priminkit, kokie tinkamiausi miltai kepti šimtalapį  blush2.gif

Greičiau temą "damušim"  lotuliukas.gif
*

Visaip perka: karališkus, ekstra. mirksiukas.gif
miskouoga
QUOTE(*Aušrė* @ 2010 04 16, 17:17)
Priminkit, kokie tinkamiausi miltai kepti šimtalapį  blush2.gif

Greičiau temą "damušim"  lotuliukas.gif
*

405 D. Man is situ geriausiai gaunasi.
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.