rugiagele26
2010 01 19, 12:03
Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos R. Chaleckas 1 tema2 tema3 temaPopuliariausias praejusios temos Cipciuko šimtalapis 500g. miltu 25g. mieliu 125 ml pieno 2 su puse kiausiniu 1 stikline aguonu 500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82% 300g cukraus razinu ( pora saujeliu) Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla). Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles . Uzminkome tesla . Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais. Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ). Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu. Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo . Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo). Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams). Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti . Vel pilamas sviestas ir t.t. Taip istampomi visi gabaleliai teslos . Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis . Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ). Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto). Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau  ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo  ( tik vaizdas) Pakildinama. Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje. Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija . Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu SKANAUS Šiek tiek gamybos vaizdžiai (Cipciukas)! Pastabeles: 1.Tešlos gabaliukų neperkildint (geriausia, kad pakiltų dvigubai) ! 2.Nepadaugint miltų! 3.Rekomenduojami miltai 405D. 4.Lakštelius tampyti lengviau, jei tešla yra šilta. 5.Gamyba užtrunka 4-5 val., priklausomai nuo apsisukimų Bea RECEPTASsi179 RECEPTAS su gaminimo procesu vaizdžiai Smagių kepimų ir gardžių šimtalapių!
oi kaip skaniai atrodo
dangiuk
2010 04 16, 16:47
Bet ana tema dar nepabaigta
liucijabalt
2010 04 17, 00:18
aciakaba
2010 04 17, 11:17
Sveikutes na bandysiu vel kept si gardesi Mat praeita karta prilipo kepimo popierius, gal ka patartumet
Povila$
2010 04 17, 11:18
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 17, 12:17) Sveikutes na bandysiu vel kept si gardesi Mat praeita karta prilipo kepimo popierius, gal ka patartumet  Kokį kepimo popierių naudojate? Jeigu FINO tai neturėtų niekas prilipti...
aciakaba
2010 04 17, 11:35
QUOTE(Povila$ @ 2010 04 17, 12:18) Kokį kepimo popierių naudojate? Jeigu FINO tai neturėtų niekas prilipti...  Perkunas zino  Imeciau pakuote, baltas toks is maximos
aciakaba
2010 04 17, 13:44
Na laukiu kol pakils mano gaminys Lyginant pagal 1 mano bandyma, sitas jauciu bus pasviles blynas Pirmiausia jauciu nedadejau miltu, nes kazkaip labai tesla ikyriau lipo prie ranku ,ir dazniau nei praita karta reikejo tepliotis delnus aliejum. Minkiau 40 min.Pakilo gerai. Pradejus tampyti tesla buvo linkusi plysti, daugiau negu normaliai( praeita karta buvo kelios skylutes net demesio nekreipiau). Suformavus ( stengiausi is man andresuotu pataimu blynus daryt staciakampius), man zinokit prilipo apatinis sluoksnis, nors gausiai buvau sviestu istepus Nekreipiau demesio ir drasiai suvyniojau desra, ale matosi atplysimai Sunkiau isidejo i bleka, nepagaunu sistemos kaip ja perkelt saugiai  Kaip verciau ta desra, tai perkunas zino, jauciu puse popieriaus ten uzlinko kazkur Popierius tai FINO pas mane, radau nauja pakuote  Ale prilipo man prie jo, ne visai bet kai kur , kur daugiau karameles buvo Fotoreportazas bus pirmadieni, koks bus toki nufotkinsiu Ainu kuopt sviesto is virtuves
rugiagele26
2010 04 18, 21:03
QUOTE(Matti @ 2010 04 18, 20:40) Super  Gal galima cia necituot kiekvienoj temoj nuorodu  kaip piktina tokie zmones, kur per visas temas nesamones rasineja, kad tik zinutes susirinktu. Ir negerbia kitu zmoniu darbo, kur parasyta nekomentuoti.
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 17, 14:44) Na laukiu kol pakils mano gaminys Lyginant pagal 1 mano bandyma, sitas jauciu bus pasviles blynas Pirmiausia jauciu nedadejau miltu, nes kazkaip labai tesla ikyriau lipo prie ranku ,ir dazniau nei praita karta reikejo tepliotis delnus aliejum. Minkiau 40 min.Pakilo gerai. Pradejus tampyti tesla buvo linkusi plysti, daugiau negu normaliai( praeita karta buvo kelios skylutes net demesio nekreipiau). Suformavus ( stengiausi is man andresuotu pataimu blynus daryt staciakampius), man zinokit prilipo apatinis sluoksnis, nors gausiai buvau sviestu istepus Nekreipiau demesio ir drasiai suvyniojau desra, ale matosi atplysimai Sunkiau isidejo i bleka, nepagaunu sistemos kaip ja perkelt saugiai  Kaip verciau ta desra, tai perkunas zino, jauciu puse popieriaus ten uzlinko kazkur Popierius tai FINO pas mane, radau nauja pakuote  Ale prilipo man prie jo, ne visai bet kai kur , kur daugiau karameles buvo Fotoreportazas bus pirmadieni, koks bus toki nufotkinsiu Ainu kuopt sviesto is virtuves  Gali but, kad per daug minkei tesla, del to daug aliejaus ivedei i tesla (as nenaudoju aliejaus minkant visai) todel gali but siek tiek sukrites simtalapis ir plysti tampant. Dar plysta perkildinus tesla. Sviesto po tesla negalima tepti- prilips(jis juk stingsta  ).Jei darai is 500 gr miltų- tuomet dedi į apvalia skarda, bet suki siauresnę staciakampio krastinę... Jei į staciakampę- suki ilgesne dali... Popierius tik rudas-su silikonu...
aciakaba
2010 04 19, 09:09
Kristiniene
2010 04 19, 09:11
Sveikos, Sakiau niekada , niekada jo nekepsiu, bet zinokit paskaitnejus ir pasirinku spatrimu nesusilaikiau Tai va savaitgali iskepiau, sakyciau visai pavyko, ir labai skanus buvo, buvo norinciu dar karsta suvalgyti  gal blogai padariau kad po apacia nieko nepatiesiau, nes man atrodo kad per daug prikepe, zinau kad ten turi buti visas skonis, bet nam jau perdege buvo  foto darytos su telefonu, tai biski neryskios Kadangi pas mama kepiau, prie jos orkaites neipratus, tai gal ir perkepe biski, kita kepsiu namie ziuresiukaip gausis
[quote=aciakaba,2010 04 19, 10:09] Na va mano gaminys. gavosi per riebus ir per saldus, bent man  Ale suvalgytas buvo mikliai Per daug dejau sviesto ir cukraus manau Per riebus del minkant aliejaus. Matosi, kad del jo ir neiskilo gaminys. Nieko, sekantį karta pasiseks geriau:) Papildyta:QUOTE(Kristiniene @ 2010 04 19, 10:11) Sveikos, Sakiau niekada , niekada jo nekepsiu, bet zinokit paskaitnejus ir pasirinku spatrimu nesusilaikiau Tai va savaitgali iskepiau, sakyciau visai pavyko, ir labai skanus buvo, buvo norinciu dar karsta suvalgyti  gal blogai padariau kad po apacia nieko nepatiesiau, nes man atrodo kad per daug prikepe, zinau kad ten turi buti visas skonis, bet nam jau perdege buvo  foto darytos su telefonu, tai biski neryskios Kadangi pas mama kepiau, prie jos orkaites neipratus, tai gal ir perkepe biski, kita kepsiu namie ziuresiukaip gausis  Skarda per didelė -kepinys neteko savo skanumo, per mazai isšampyti sluoksniai. Man aguonos skaniau maltos.
gutegute
2010 04 19, 16:38
Idedu savo simtalapi- pries keleta savaiciu kepiau, bet jau vel laukiu, kada kokia proga bus, nes seimai darosi kenksminaga kas savaitgali valgyt tokia "kaloriju bomba" Ir butinai turiu isigyti apvalia foma... Si karta aguonas ne visai prie krasto dejau, tai ne visai iprastoj vietoj atsikliuvo, ir kadangi lakstai labai dideli buvo ir krasteliai netilpo ant stalo, matyt ir sviesto maziau teko, tai truputi subulkeje. 
aciakaba
2010 04 19, 16:42
Gutegute niam
QUOTE(Kristiniene @ 2010 04 19, 10:11) Šaunuolė, kad išbandei  . Sutinku su adia3, - skarda didoka, bet skoniui, tikriausiai nepakenkė  . Kai neturėjau reikiamos skarddos, aplink dėjau iš folijos padarytus bortelius, kad neišsiplėstų. QUOTE(gutegute @ 2010 04 19, 17:38) Sluoksniukai puikiai matomi  , tik man jis toks per daug išbalęs  , bent jau aš mėgstu rudesnius. O gal fotoaparatas spalvas iškraipė  ...
gutegute
2010 04 19, 22:53
QUOTE(NerLin @ 2010 04 19, 23:45) Sluoksniukai puikiai matomi  , tik man jis toks per daug išbalęs  , bent jau aš mėgstu rudesnius. O gal fotoaparatas spalvas iškraipė  ... Kadangi viršaus niekuo neaptepiau, tai apatiniai sluoksniai paruduodavo, o virsutinis ir liko baltas. Reikia sviestu virsu patepti.
shrekiuke
2010 04 20, 10:09
NerLin o kaip tvirtai padaryti kraštus? Nes turiu ketpi didelį šimtalapį neturiu tokios didelės apvalios skardos, tai suku galvą kaip čia padaryti, esu bandžiusi su folija, bet gal per silpnai kažkaip dariau..
QUOTE(shrekiuke @ 2010 04 20, 11:09) NerLin o kaip tvirtai padaryti kraštus? Nes turiu ketpi didelį šimtalapį neturiu tokios didelės apvalios skardos, tai suku galvą kaip čia padaryti, esu bandžiusi su folija, bet gal per silpnai kažkaip dariau.. Na, aš kepu visąlaik tik iš pusės normos, ir mano skarda buvo šiek tiek mažesnė nei Kristinienes, tai gal lengviau buvo. Bet pamenu, kad gan daug folijos kroviau. Iš pradžių įtiesiau kepimo popierių, jį aplenkiau apie šimtalapį, tuomet ėmiau folijos, ja apdėjau aplink ir dar priglamžiusi tvirtai į tuščias skardos vietas pridėjau popieriaus ir folijos  . Nežinau, ar suprasi kaip aš ten lipdžiau, bet stengiausi paaiškint  . Tik jei lieka labai daug tuščios vietos, kažin ar verta tiek vargti ir tiek popieriaus naudot  .
Tarškutė
2010 04 20, 13:55
Labukas, jau kokie šimtalapiai patarkit, kaip kepti, kad nesigautų vidurinis sluoksnis kaip bulka  Nes radusi minutę, vėl norėsiu bandyti
dziugena
2010 04 20, 15:40
QUOTE(Crazy @ 2010 04 20, 13:55) patarkit, kaip kepti, kad nesigautų vidurinis sluoksnis kaip bulka  Nes radusi minutę, vėl norėsiu bandyti  Vienintelis patarimas - kuo ploniau ištampyti tešlą ir visus kraštelius.
Tarškutė
2010 04 20, 16:20
QUOTE(dziugena @ 2010 04 20, 16:40) Vienintelis patarimas - kuo ploniau ištampyti tešlą ir visus kraštelius. atrodo, kad ploni lakšati gavosi, net plyšo, įdomiausia, kad viduriniai du liko kaip bulka, o kiti trys gerai gavosi
Zuikiosaulute
2010 04 21, 13:47
Du kartus kepiau ir viršus labai gerai paruduodavo ir netepant jo sviestu. Reiks kokią progą ir man vėl susigalvot, gal mamai gimtadieniui  Dar pasisakysiu dėl aguonų - pirmą kartą kepiau su maltom, antrą ne. man kažkaip skaniau ne maltos, nes sumalus labai jau sausai gaunas. Papildyta:QUOTE(aciakaba @ 2010 04 17, 12:17) Mat praeita karta prilipo kepimo popierius, gal ka patartumet  Aš tai nededu jokio kepimo popieriaus. Gaminys riebus, prie skardos neprilimpa
QUOTE(gutegute @ 2010 04 19, 23:53) Kadangi viršaus niekuo neaptepiau, tai apatiniai sluoksniai paruduodavo, o virsutinis ir liko baltas. Reikia sviestu virsu patepti. Tai, kad apatiniai sluoksniai balti, o viršus parudavęs. Ar aš kažko nesupratau  ?
QUOTE(Jusma @ 2010 04 21, 14:47) Du kartus kepiau ir viršus labai gerai paruduodavo ir netepant jo sviestu. Reiks kokią progą ir man vėl susigalvot, gal mamai gimtadieniui  Dar pasisakysiu dėl aguonų - pirmą kartą kepiau su maltom, antrą ne. man kažkaip skaniau ne maltos, nes sumalus labai jau sausai gaunas. Papildyta:Aš tai nededu jokio kepimo popieriaus. Gaminys riebus, prie skardos neprilimpa  Niekad niekuom netepu, ruduoja nuo temperaturos, arba dega nuo cukraus. kepimo popierius padeda simtalapi iskepti apvalioje skardoje -neisbega per tortines sujungima sviestas. Jei ner popieriaus, arba jis baltas-besilikono - skardoje lieka karamele, gaminys limpa. Aguonos sausos jei jos nera mirkytos.
gutegute
2010 04 21, 16:10
QUOTE(NerLin @ 2010 04 21, 15:34) Tai, kad apatiniai sluoksniai balti, o viršus parudavęs. Ar aš kažko nesupratau  ? Pats pirmas sluoksnis is virsaus baltas. Kepant vis atrodydavo, kad dar reikia pakept, o is tikro jau gal ir per daug kepta.
QUOTE(adia3 @ 2010 04 21, 17:08) Niekad niekuom netepu, ruduoja nuo temperaturos, arba dega nuo cukraus. kepimo popierius padeda simtalapi iskepti apvalioje skardoje -neisbega per tortines sujungima sviestas. Jei ner popieriaus, arba jis baltas-besilikono - skardoje lieka karamele, gaminys limpa. Aguonos sausos jei jos nera mirkytos. Aš irgi netepu. Visuomet dedu tik baltą popierių, ir viskas normaliai nusiima  . Žinoma, kažkiek yra lipnumo, bet tai - visgi karamelė. O dedu irgi tik todėl, kad atidaromoje tortinės formoje kepu. Jei teisingai pamenu, Cipciukas minėjo, kad niekada jokio popieriaus nededa, ir anksčiau įdėtoje video medžiagoje, nemačiau, kad bobulė kokį tai popierių dėtų. Manau, kad kaip kam patogiau ir geriau, taip ir daro  .
karapuzike
2010 04 22, 07:25
QUOTE(Crazy @ 2010 04 20, 17:20) atrodo, kad ploni lakšati gavosi, net plyšo, įdomiausia, kad viduriniai du liko kaip bulka, o kiti trys gerai gavosi  vidurinis sluoksnis yra pats tas krastelis, i kuri dedi aguonas. , sluoksniai dazniausiai subulkeja kai per storai istampyta, oer mazai sviesto ir cukraus kliuvo toje vietoje. Plius reikia palikti butinai, kad susigertu normaliai viskas bent para. Nu bet tai jei jau subulkejo viduriukas tai koks skirtumas? svarbu skanu. o ir isvaizdai ne per labiausiai ir pakenki tai ane ? O ten kur maciau kad neapskrudes virsus simtalapio, tai per zemai orkaiteje padetas jis buvo. Per pora laipteliu auksciau pakelk
QUOTE(NerLin @ 2010 04 21, 22:27) Aš irgi netepu. Visuomet dedu tik baltą popierių, ir viskas normaliai nusiima  . Žinoma, kažkiek yra lipnumo, bet tai - visgi karamelė. O dedu irgi tik todėl, kad atidaromoje tortinės formoje kepu. Jei teisingai pamenu, Cipciukas minėjo, kad niekada jokio popieriaus nededa, ir anksčiau įdėtoje video medžiagoje, nemačiau, kad bobulė kokį tai popierių dėtų. Manau, kad kaip kam patogiau ir geriau, taip ir daro  . as niekada nedejau kepimko popieriaus, kai tik sviestas susigerdavo istrukdavau gamini ir viskas
liucijabalt
2010 04 22, 23:24
QUOTE(*dew* @ 2010 04 22, 11:10) as niekada nedejau kepimo popieriaus, kai tik sviestas susigerdavo istraukdavau gamini ir viskas   As taip pat darau
DaivaVe
2010 04 23, 09:00
Sveikutes, as irgi kazkada kepiau simtalapi pagal Cipsiuko recepta  dabar vel planuoju kepti, bet turiu klausimeli del aguonu  kaip jas paruosti, kad jos taip nebyretu valgant, ta prasme, kad butu ne atskiros, o vientisa mase? Praeita karta as jas ismirkiau ir sumaliau, o daugiau nieko nedejau  gal reikia kokiu priedu ideti?
...Inga...
2010 04 23, 10:54
QUOTE(DaivaVe @ 2010 04 23, 10:00) Sveikutes, as irgi kazkada kepiau simtalapi pagal Cipsiuko recepta  dabar vel planuoju kepti, bet turiu klausimeli del aguonu  kaip jas paruosti, kad jos taip nebyretu valgant, ta prasme, kad butu ne atskiros, o vientisa mase? Praeita karta as jas ismirkiau ir sumaliau, o daugiau nieko nedejau  gal reikia kokiu priedu ideti? As jos truputi paverdu ant mazos ugnies paskui gerai isplaunu. Ant 200dr sausu aguonu dedu 3 v.s. dziuvesieliu ir 4v.s. cukraus. Viska sumalu su miesmale 2 kartus.
aciakaba
2010 04 25, 13:00
Na kepiau ir vel sita garduoli  Uzsispyriau ismokt Ir 3 bandymas manau buvo pats geriausias  Ir labai gerai tesla minkesi ir nelipo labai prie ranku, ir tampesi super, net neplysinejo lakstai nei trupucio, neprilipo prie stalo ( kas praeita syki buvo). Apskritai galiu pasakyt kad as nedadedavau biski miltu, nes is akies dedavau, o dabar pasimatavau ir ka viskas super  Ir nedejau jokio kepimo popieriaus Manau ir prapjovus bus skanu  Nefotkinau, nes uzfotkinus ir taip as cia per daug Aguonas nuplikau , nuvarvinu ir sublenderiuoju, ir cukriuko biski idedu
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 25, 14:00) Prašom nepasididžiuoti ir parodyti  . Šimtalapio foto niekad nebus per daug  .
aciakaba
2010 04 25, 17:20
Viskas ejosi idealiai, kol nereikejo jo isimt Prilipo ta karamele su visu pyragu prie blekos, ir suluzinejo jis man kol isemiau, ta apacia beluptama Idesiu fotkes rytoj
Rodau šeštadienio kepinį, deja šiandien jo jau nebėra
miskouoga
2010 04 25, 18:53
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 25, 17:20) Viskas ejosi idealiai, kol nereikejo jo isimt Prilipo ta karamele su visu pyragu prie blekos, ir suluzinejo jis man kol isemiau, ta apacia beluptama Idesiu fotkes rytoj  Vis gi reikejo sviestinio popieriaus patiest. As taip belupdama simtalapi nuo skardos mentele medine sulauziau
spyglis2
2010 04 25, 18:58
QUOTE(lotute @ 2010 04 25, 18:15) Rodau šeštadienio kepinį, deja šiandien jo jau nebėra ojei kaip skaniai atrodo
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 25, 18:20) Viskas ejosi idealiai, kol nereikejo jo isimt Prilipo ta karamele su visu pyragu prie blekos, ir suluzinejo jis man kol isemiau, ta apacia beluptama Idesiu fotkes rytoj  Galbūt jei nededi popieriaus, reikėtų ilgai nelaukt kol sviestas susigers, gal reiktų tiesiog perdėt ir užpilt skystį ant šimtalapio ir į lėkštę  . Čia tik mano pasvarstymai  . Įdomu kaip kitoms merginoms, kurios be popieriaus kepa, sekasi išimt? QUOTE(lotute @ 2010 04 25, 19:15) Tikrai norėtųsi kąsnelio  .
aciakaba
2010 04 25, 19:42
QUOTE(NerLin @ 2010 04 25, 20:22) Galbūt jei nededi popieriaus, reikėtų ilgai nelaukt kol sviestas susigers, gal reiktų tiesiog perdėt ir užpilt skystį ant šimtalapio ir į lėkštę  . Čia tik mano pasvarstymai  . Įdomu kaip kitoms merginoms, kurios be popieriaus kepa, sekasi išimt? Na zinok, jis kaip siltas dar , tai baisu irgi sulauzyt, trapu ten viskas Nu bet zinokit prapjoviau spec fotke padaryt, tai niam, ir skanus ir sluoksniai gerai pavyko, neperriebus ir nepersaldus, tik MB sako aguonose kazko truksta  Bet man ten det tuos dziuvesius  Ir aguonu zinoma padauginau, bet man taip skaniau Vienzo rytoj imesiu suluzusio pyrago ir pjuvio foto Lotute niam
QUOTE(spyglis2 @ 2010 04 25, 19:58) ojei kaip skaniai atrodo  skanus ir buvo  sakau buvo, nes paros neišbuvo, kaip nebeliko QUOTE(NerLin @ 2010 04 25, 20:22) Galbūt jei nededi popieriaus, reikėtų ilgai nelaukt kol sviestas susigers, gal reiktų tiesiog perdėt ir užpilt skystį ant šimtalapio ir į lėkštę  . Čia tik mano pasvarstymai  . Įdomu kaip kitoms merginoms, kurios be popieriaus kepa, sekasi išimt? Tikrai norėtųsi kąsnelio  . aš kepu silikoninėj formoj, tai nededu nieko nebėr  dabar tik šeštadienį kepsiu
katanelis
2010 04 25, 20:24
oi kokių jūs čia skanėstų prikepusios  bręstu ir aš šiam didžiuliam kepiniui, jis man kaip iššūkis  prisiskaičiau čia visko ir iškilo keli man klausimai, gal padėsit?  kaip supratau šimtalapį padarius ir suvyniojus reiktų palikti parai kambario temperatūroje?? Ar aš čia ne taip supratau? Ir aguonos skaniau išbrinkintos, maltos, bei pagardintos cukrumi, o gal medus tinka? A?  dėkoju iš anksto
aciakaba
2010 04 25, 20:47
QUOTE(katanelis @ 2010 04 25, 21:24) iškilo keli man klausimai, gal padėsit? kaip supratau šimtalapį padarius ir suvyniojus reiktų palikti parai kambario temperatūroje?? Ar aš čia ne taip supratau? Ir aguonos skaniau išbrinkintos, maltos, bei pagardintos cukrumi, o gal medus tinka? A?  dėkoju iš anksto   Jus turite mintyje nekepta  Nekepta ( pagaminta ) as palaikau dar valandziuke kad pakiltu ir saunu kept Iskepta , reikia ragauti kita diena Arba ne taip supratau ko klausiat Medaus as nedejus i aguonas
katanelis
2010 04 25, 21:13
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 25, 21:47)  Jus turite mintyje nekepta  Nekepta ( pagaminta ) as palaikau dar valandziuke kad pakiltu ir saunu kept Iskepta , reikia ragauti kita diena Arba ne taip supratau ko klausiat Medaus as nedejus i aguonas  jo nekepta  daba supratau
QUOTE(aciakaba @ 2010 04 25, 21:47)  Jus turite mintyje nekepta  Nekepta ( pagaminta ) as palaikau dar valandziuke kad pakiltu ir saunu kept aš tai nelaikau iškarto dedu į ižorkaitę, o ir niekaip neišeina iškepta palikti parai, tik speja atvėsti jau jis valgomas
karapuzike
2010 04 26, 11:09
QUOTE(lotute @ 2010 04 26, 10:12) aš tai nelaikau iškarto dedu į ižorkaitę, o ir niekaip neišeina iškepta palikti parai, tik speja atvėsti jau jis valgomas  pas mus irgi  Reikia nebent pasislepus iskepti ir staigiai paslepti kur spinteleje iki reikiamo momento
QUOTE(karapuzike @ 2010 04 26, 12:09) pas mus irgi  Reikia nebent pasislepus iskepti ir staigiai paslepti kur spinteleje iki reikiamo momento  ale kvapas vistiek išduotų
Merginos, o kaip jūs šimtalapį laikote iškeptą, jei reikia 2-3 dienas laikyti?  Į plėvelę vyniojate, į maišelį ar tiesiog taip paliekate, ar jis nedžiūsta?
as plevele sandariai uzdengiu
|
|