As su pirmu nestumu jos visai negeriau.
Pazystu moteru, kurios folio rugsties negere, nes nespejo
Siaip as irgi manau, kad tie maisto papildai nera itin butini nesciai, juk anksciau jokiu tokiu nebuvo
Net nezinau kodel geriu..
Su pirmu nestumu negeriau, su antru iki kokios 11 savaiteles pageriau, kadangi 6 savaiciu pagulde i ligonine del hematomos, tai ligoninej dave ir isejus dar truputi pageriau
Atkreipkite dėmesį, jog per daug folinės rūgšties gali pakenkti tiek motinai, tiek vaisiui. Negėriau per pirmą nėštumą ir per antrą nesiruošiu. Folinę rūgštį patarčiau gerti nebent labai mažai ar nereguliariai, netinkamai valgančioms ir norinčioms, planuojančioms pastoti> Bent jau mano laikais med mokykloje mokino, kad ji svarbi iki panašiai penkioliktos vaisiaus dienos. T.y. trūkstant folinės rūgšties gali netinkamai formuotis nervinis vamzdelis. O kas iš mūsų taip anksti sužinojome, kad laukiamės?... Be to, normaliai maitinantis, pavalgant juodos duonos, uogų, žalumynų jums šios rūgšties tikrai netrūks
QUOTE(Jazzas @ 2010 10 21, 21:48) Atkreipkite dėmesį, jog per daug folinės rūgšties gali pakenkti tiek motinai, tiek vaisiui. Negėriau per pirmą nėštumą ir per antrą nesiruošiu. Folinę rūgštį patarčiau gerti nebent labai mažai ar nereguliariai, netinkamai valgančioms ir norinčioms, planuojančioms pastoti> Bent jau mano laikais med mokykloje mokino, kad ji svarbi iki panašiai penkioliktos vaisiaus dienos. T.y. trūkstant folinės rūgšties gali netinkamai formuotis nervinis vamzdelis. O kas iš mūsų taip anksti sužinojome, kad laukiamės?... Be to, normaliai maitinantis, pavalgant juodos duonos, uogų, žalumynų jums šios rūgšties tikrai netrūks QUOTE(Jazzas @ 2010 10 21, 21:48) Atkreipkite dėmesį, jog per daug folinės rūgšties gali pakenkti tiek motinai, tiek vaisiui. Negėriau per pirmą nėštumą ir per antrą nesiruošiu. Folinę rūgštį patarčiau gerti nebent labai mažai ar nereguliariai, netinkamai valgančioms ir norinčioms, planuojančioms pastoti> Bent jau mano laikais med mokykloje mokino, kad ji svarbi iki panašiai penkioliktos vaisiaus dienos. T.y. trūkstant folinės rūgšties gali netinkamai formuotis nervinis vamzdelis. O kas iš mūsų taip anksti sužinojome, kad laukiamės?... Be to, normaliai maitinantis, pavalgant juodos duonos, uogų, žalumynų jums šios rūgšties tikrai netrūks Tikrai nemoka už tai. Folinės rūgšties poreikis ir nauda yra moksliškai įrodytas FAKTAS, berods A lygio rekomendacija (aukščiausio lygio), todėl gydytojas PRIVALO rekomenduoti, o moters reikalas yra klausyti ar ne. Paieškokite, daug mokslinių tyrimų atlikta šia tema, patikimumo koeficientai "p" itin maži (reikškia, itin patikimi). Patarčiau ieškoti ne google ir pan (masinės informacijos priemonėmis), o medicinos mokslinių tyrimų bazėse (pvz Pumed, Kohrein ir t.t.), nes rimtų mokslinių darbų į google nekelia. Per daug folinės rūgšties gerdama nėščiajai skirtus vitaminus tikrai negausite. Yra indikacijų, kai skiriama iki 5 g per dieną (normalaus nėštumo metu rekomenduojama 400 mg, t.y. 12 kartų mažiau). Visą neštumo laiką ir nereikia gerti, juk rekomenduojama pirmąjį trimestrą ir nuo 3 mėn iki planuojamo pastojimo, t.y. viso max 6 mėn.
As nieko negeriau nei pirmo nestumo metu (veikelis gime
Sveikutes
anksciau nei reikejo nei liepdavo gert daktarai foliji, dabar sugalvojo kad reikia, liepia tai ir geriam
Iki kelių savaičių reikia gerti folinę rūgštį?
Marseta, man kazkas sake, kad folio rugsty ir pries pastojima geriausia gert, kai planuojat turet vaikiuka, ir nestumo metu, ir biski po (kad ten pienas ar kazkas butu turtingesnis vitaminais, ar kuom) =]
Tai taip supratau, kad folio ruпgštį galima pačiai pradėt gert, nelaukt gydytojo nurodymų.
O kokia dozacija dienai? QUOTE(Zagnes @ 2011 01 20, 14:45) Tai taip supratau, kad folio ruпgštį galima pačiai pradėt gert, nelaukt gydytojo nurodymų. O kokia dozacija dienai? Paciai,be daktaro nurodymu aplamai nereiktu jokiu vaistu ,bei vitaminu vartot,net jei ir nesi nescia.Arba tu tiksliai zinai,kad tau ju reikia ir truksta.Juk ne veltui sako-kas perdaug,tas nesveika
Taip, folio rugsti pataria pries koki menesi gerti pries pastojima, ir tris menesiu po to. Bet dazniausiai moterys pradeda gerti tik tada, kai suzino, kad laukiasi. Ne visos taip saziningai planuojam
Specialaus gydytojo leidimo nereikia, nes visur, kur tik skaitysi apie nestuma rasoma, ir visi gydytojai rekomenduoja, kad tik suzinojus, is karto pradekite gerti. O pas gydytoja juk ne is karto leki. Be to kai kuriose salyse, pirmas vizitas tik apie 8 savaite. Na, nebent yra kokia nors alergija, net nezinau ar kam nors gali ta folio rugstis pakenkti. Toms, kurios bijo, kad negere, tai nuraminimas, kad folio rugstis tik sumazina tikimybe stuburo neissivystymui, bet nereiskia, kad jei negersi, tai butinai bus blogai. Kadangi stuburas vystosi pirmasias 12 sav., kaip man gydytoja sake, po 12 sav. folio rugstis jau neduos jokios naudos, jau bus atlikus savo darba
Aš taip pat folį gėriau visą nėštumą. Jo dienai reikia 400 mg, bet jo neperdozuosit.
O as negeriau folio rugsties, bet jau likus kokiems 6 men. iki patojimo pradejau gerti vitaminus nesciosioms "Prenatal" tai gyd. sake liuks kad taip dariau
Jei planuoji vaikeli patartina pradet gert folio rugsti, taip pat ir pirma nestumo trimestra, o dar sauniau jei ji geriama visa nestuma ir po gimdymo, kol maitinamas kudikis.
APie folio rugsties nauda trumpai ir aiskiai: http://www.farmapedia.lt/index.php/Vitaminas-B9-folio-r.html Siaip daug vaikuciu gimsta, kuriu mamos negere tos rugsties, ir nieko, bet manau ja vertetu pagert.
As pradejau gerti, bet 8 savaite baigiau, nes baisiai skaudejo skrandi...Gydytoja patare gerti vakare..po vakarienes, bet irgi nepadejo...tai dabar ir nebegeriu...
Tikiuosi su vaikeliu viskas bus tvarkoj QUOTE(Zagnes @ 2011 01 20, 14:45) Tai taip supratau, kad folio ruпgštį galima pačiai pradėt gert, nelaukt gydytojo nurodymų. O kokia dozacija dienai? tikrai galima, aš kažkokią mistinę nuojautą turėjau apie antrą nėštumo savaitę, tai pradėjau gerti ir po kelių savaitėlių nuojauta pasitvirtino dėl dozės tai aš nebesuprantu... gulėjom ligoninėj, tai viena gydytoja sakė, kad užtenka 400, kitas, kad aukso viduriukas - 800 stiprumo, o viena
Pries dvi savaites buvau pas gydytoja, tai ji sake, jog jos kolega, kuri pabuvojo nesenai seminare, kuriame kalbejo apie foline rugsti, tai ten kaip jau rekomendavo gerti po 800...
O gerti reikia 3 men iki kada planuojate pastuoti, ir 3 men po to, kai jau pastojote..
Taip, man irgi gine rekomendavo vitaminus LADEE PREGNA su foline rugsti su 800. Taip pat yra omega 3, jodo, kalcio, gelezies ir nera vit.A, sake, kad jis veikia teratogeniskai, taigi nestumo metu geriau jo reikia vengti. Tai va pradejau vartoti
As neisgeriau ne vienos tabletes. Pries 18 metu apie tai ne girdeti nebuvom girdejusios
Vienos geria, kitos negeria. Jei planuoji nestuma, tada zinoma - geriau pagerti. Blogiau nebus.
mergaites, padekit
QUOTE(Sandreja @ 2011 07 18, 13:41) mergaites, padekit Laba, as ir turiu parsisiuntus is JAV foline rugsti, irgi 1000 mcg/1 mg. Tai realiai labai mazas kiekis. Gydytojai rekomenduoja nuo 400 iki 800 mg. gerti. Man sake gerti 800 mg., tai pagal viska per diena tureciau isgerti 800 tableciu 1000 mcg Geriau nueikit ir vaistineje nusipirkit kur buna 400 mg., ir paskui gerkit kiek gydytojas paskirs.
Tarp kitko,folio rūgštis dozuojama mikro gramais,ne mg.400mg.tai labai labai labai daug.Radau vieną vaistų sistemoj Nutrisave,rašo,kad 400mg.bet informaciniam lapelyje teisinga info parašyta,kad 400mikrogramų tabletėje.Kur mg,ten klaida.Jamieson'o yra viena stipriausių-1mg.kitos po 200mikrogr.ir tt.Tik viena yra KRKA man rodos 10mg.bet čia jau stipriausia iš visų gaminamų ir ją sunku labai gauti Lietuvoje.Taigi,iš Lietuvoje esančių Jamieson stipriausia.Jei kas netiki va http://www.vaistai.lt/paieska/Folio%20r%C5%ABg%C5%A1tis.html Visoje Lietuvoje tiekiamos folinės rūgštys.
QUOTE(Simbulis @ 2011 11 30, 09:55) Laba, as ir turiu parsisiuntus is JAV foline rugsti, irgi 1000 mcg/1 mg. Tai realiai labai mazas kiekis. Gydytojai rekomenduoja nuo 400 iki 800 mg. gerti. Man sake gerti 800 mg., tai pagal viska per diena tureciau isgerti 800 tableciu 1000 mcg Geriau nueikit ir vaistineje nusipirkit kur buna 400 mg., ir paskui gerkit kiek gydytojas paskirs. Neklaidinkit mamyciu 200, 400, 800 mikrogramai (mcg), o 1mg yra didele doze folines r. Mano atveju gydytoja rekomendavo 400mcg 1 tab. vartoti visa nestuma (dabar 5sav. QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 07 15, 15:08) As neisgeriau ne vienos tabletes. Pries 18 metu apie tai ne girdeti nebuvom girdejusios Tikrai, anksčiau pasirinkimas buvo mažesnis, bet blogiau nebus, nes dabartinis maistas žiauriai užterštas, nebe toks kokybiškas kaip anksčiau
Dovanoju geležį TOTHEMA (ampulės). Galioja iki 2012 5 mėn. Pilna pakuotė. Reiktų pasiimti iš Užliedžių (Kauno r.).
p.s. pasiūlymas galioja iki gruodžio 8 d., paskui išmesiu, nes kraustomės
Aš pradėjau gerti 800 mg folį, kadangi pas ginę kai lankiausi buvo minėjusi, kad reikia būtent tokio stiprumo, tai jos nurodymais ir dabar vadovaujuosi
as geriau 400mg folio rugsti
Aš visai negėriau folio
kiek zinau folio rugstis mazina persileidima
man jau 27 sav. ir aš ją tokiau geriu.
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 07 15, 15:08) As neisgeriau ne vienos tabletes. Pries 18 metu apie tai ne girdeti nebuvom girdejusios Šaunus postas QUOTE(tota @ 2012 01 22, 11:27) kiek zinau folio rugstis mazina persileidima Teisingai, folio rugstis, ji nepakenks tik padeti gali. As ja net nesilaukdama geriau su B grupe vitaminu, nes siais laikais mes is maisto tiek negauname vitaminu ir elementu kaip pries sakykim 30 metu, kuomet zmones kaimuose gyveno ir zinojo ka deda i burna.
Man astunta
aš negėriau folio rūgšties nei su pirmu, nei su antru
pirmo nėštumo metu gėriau. Ir dar vitaminus.... vėmiau iki negalėjimo. Dar geležį gydytoja skyrė. Buvo košmaras, gėriau sintetiką ir apie tai net nemąsčiau. Dukrytė alergiška...
Antro nėštumo metu negėriau nei vitaminų, nei folio rūgšties. Nes žinot, toje tabletėje to folio tiek, kad... juokinga. SINTETIKA. Folio geriau gauti pagraužus lašinius, špinatus ir panašiai Trečio nėštumo metu folio irgi apsisprendžiau negerti sąmoningai. Nes antras nėštumas buvo be galo lengvas, nei pykino, nei ką, pagimdžiau itin lengvai ir vaikutis kaip ridikėlis...nors ir pametinukas buvo
Nemanau, kad tas pykinimas nuo folio. Geriau ji gera pusmeti, nei karto nepykino.Manau jums buvo tiesiog skirtingi nestumai
as gedavau tada kai nepamirsdavau,budavo ir kartas , ir du per savaite, o kartais ir ne karto
Labumas visoms!
Kadangi mes planuot pradejom daugiau nei pries metus tai nuo tada ir pradejau gerti folio rugsti, nes kaip ir nezinojau kad tiek laiko teks laukti sito dziaugsmo Foline labai svarbu pirmomis savaitemis kada vystosi leliaus smegenys ir nervu sistema
su pirmu nestumu geriau kuri laika, bet veliau mano organizmas nesisavino VISISKAI JOKIU papildu, veiau nuo ju, tai nustojau viska gerti..o su siuo bandziau, bet kai po pirmos tabletes pradejo pykint, tai nusprendziau negerti..nestumas eina gerai, plius daug vaisiu ir darzoviu is kuriu gaunu vitaminus
su pirmu vaiku gyne man kisdavo vitaminus. ir vis prikaisiodavo, kad per daug priaugu. o kai po mano dietos as isvaziavau su gresianciu, tai kaip dabar atsimenu vienos gydytojas pasisakyma: dar tokios durnes nemaciau- nieko nevalgo ir geria vitaminus. taigi su antru ji tapo mano ginekologe. jokiu vitaminu, jokiu rugsciu. sveikas maitinimasis ir geras nusiteikimas
Negėriau jokios fokio rūgšties nei vieno nėštumo metu
Svarbiausia normali pilnavertė mityba,daug gryno oro ir normalus fizinis aktyvumas.
Esu tos nuomonės, kad bijoti nėra ko. Tikrai mūsų mamos negėrė tokių vitaminų, o gal ir kitokių, nes anksčiau iš vaistų pramonės turbūt nebuvo daromi toki bizniai. Atsimenu kai buvau maža geltoni rutuliukai turbut vitamino C budavo tai buvo patys geriausieji. O dabar kas antra reklama, prisiėdei - išgerk mezim ir toliau gali valgyt, ir tt, dėl ko atrodytų gyvenimas nevyktų, vaistų vartotojiškumas baisus.
Aš jau nuklydau nuo temos, bet tragedijos merginos nematykit, jei nevartojot vienokių ar kitokių vitaminų. |