Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Folio rūgštis nėštumo metu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3
Tekantisaule
As su pirmu nestumu jos visai negeriau. smile.gif
medeya
Pazystu moteru, kurios folio rugsties negere, nes nespejo smile.gif ir nieko baisaus, turi sau dabar grazuolius didzkius savo smile.gif
JJmama
Siaip as irgi manau, kad tie maisto papildai nera itin butini nesciai, juk anksciau jokiu tokiu nebuvo ax.gif Kai laukiausi pirmojo folio rugsti geriau dar pries pastodama, nes ta vaikiuka labai planavom ir labai jo laukem tongue.gif o su antruoju - sitas netyciukas smile.gif tai pradejau gerti vos tik suzinojusi jog as ir vel nestuke.gif
Net nezinau kodel geriu.. ax.gif nes tipo reikia 4u.gif
Natali69
Su pirmu nestumu negeriau, su antru iki kokios 11 savaiteles pageriau, kadangi 6 savaiciu pagulde i ligonine del hematomos, tai ligoninej dave ir isejus dar truputi pageriau
Jazzas
Atkreipkite dėmesį, jog per daug folinės rūgšties gali pakenkti tiek motinai, tiek vaisiui. Negėriau per pirmą nėštumą ir per antrą nesiruošiu. Folinę rūgštį patarčiau gerti nebent labai mažai ar nereguliariai, netinkamai valgančioms ir norinčioms, planuojančioms pastoti> Bent jau mano laikais med mokykloje mokino, kad ji svarbi iki panašiai penkioliktos vaisiaus dienos. T.y. trūkstant folinės rūgšties gali netinkamai formuotis nervinis vamzdelis. O kas iš mūsų taip anksti sužinojome, kad laukiamės?... Be to, normaliai maitinantis, pavalgant juodos duonos, uogų, žalumynų jums šios rūgšties tikrai netrūks 4u.gif Na o kad ginekologai gąsdina ir siūlo, tai jiems gi farmacininkai moka už tai biggrin.gif
sileste
QUOTE(Jazzas @ 2010 10 21, 21:48)
Atkreipkite dėmesį, jog per daug folinės rūgšties gali pakenkti tiek motinai, tiek vaisiui. Negėriau per pirmą nėštumą ir per antrą nesiruošiu. Folinę rūgštį patarčiau gerti nebent labai mažai ar nereguliariai, netinkamai valgančioms ir norinčioms, planuojančioms pastoti> Bent jau mano laikais med mokykloje mokino, kad ji svarbi iki panašiai penkioliktos vaisiaus dienos. T.y. trūkstant folinės rūgšties gali netinkamai formuotis nervinis vamzdelis. O kas iš mūsų taip anksti sužinojome, kad laukiamės?... Be to, normaliai maitinantis, pavalgant juodos duonos, uogų, žalumynų jums šios rūgšties tikrai netrūks 4u.gif Na o kad ginekologai gąsdina ir siūlo, tai jiems gi farmacininkai moka už tai  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif . Geriu nes tipo reikia smile.gif
Scurry
QUOTE(Jazzas @ 2010 10 21, 21:48)
Atkreipkite dėmesį, jog per daug folinės rūgšties gali pakenkti tiek motinai, tiek vaisiui. Negėriau per pirmą nėštumą ir per antrą nesiruošiu. Folinę rūgštį patarčiau gerti nebent labai mažai ar nereguliariai, netinkamai valgančioms ir norinčioms, planuojančioms pastoti> Bent jau mano laikais med mokykloje mokino, kad ji svarbi iki panašiai penkioliktos vaisiaus dienos. T.y. trūkstant folinės rūgšties gali netinkamai formuotis nervinis vamzdelis. O kas iš mūsų taip anksti sužinojome, kad laukiamės?... Be to, normaliai maitinantis, pavalgant juodos duonos, uogų, žalumynų jums šios rūgšties tikrai netrūks 4u.gif Na o kad ginekologai gąsdina ir siūlo, tai jiems gi farmacininkai moka už tai  biggrin.gif
*

Tikrai nemoka už tai. Folinės rūgšties poreikis ir nauda yra moksliškai įrodytas FAKTAS, berods A lygio rekomendacija (aukščiausio lygio), todėl gydytojas PRIVALO rekomenduoti, o moters reikalas yra klausyti ar ne. Paieškokite, daug mokslinių tyrimų atlikta šia tema, patikimumo koeficientai "p" itin maži (reikškia, itin patikimi). Patarčiau ieškoti ne google ir pan (masinės informacijos priemonėmis), o medicinos mokslinių tyrimų bazėse (pvz Pumed, Kohrein ir t.t.), nes rimtų mokslinių darbų į google nekelia.
Per daug folinės rūgšties gerdama nėščiajai skirtus vitaminus tikrai negausite. Yra indikacijų, kai skiriama iki 5 g per dieną (normalaus nėštumo metu rekomenduojama 400 mg, t.y. 12 kartų mažiau).
Visą neštumo laiką ir nereikia gerti, juk rekomenduojama pirmąjį trimestrą ir nuo 3 mėn iki planuojamo pastojimo, t.y. viso max 6 mėn.
bergamote
As nieko negeriau nei pirmo nestumo metu (veikelis gime thumbup.gif ), nei dabar. Gydytoja labai nepriestaravo. Sake, kad kalci veliau reikes gerti. Bet as dar pagalvosiu smile.gif
vanilliuke
Sveikutes biggrin.gif kai kuriau sia temele,tikrai buvau issigandusi,kad negeriau folio rugsties.Bet dabar kai pagimdziau sveika dukryte,viskas liko uzmarstyje.Sekanti karta manau pradzioj tikrai pagersiu folio rugsti. 4u.gif
sileste
anksciau nei reikejo nei liepdavo gert daktarai foliji, dabar sugalvojo kad reikia, liepia tai ir geriam
Marseta
Iki kelių savaičių reikia gerti folinę rūgštį?
Newesta
Marseta, man kazkas sake, kad folio rugsty ir pries pastojima geriausia gert, kai planuojat turet vaikiuka, ir nestumo metu, ir biski po (kad ten pienas ar kazkas butu turtingesnis vitaminais, ar kuom) =]
gerberiuke
QUOTE(Marseta @ 2011 01 20, 10:43)
Iki kelių savaičių reikia gerti folinę rūgštį?
*

kol sueina 3 menesiai
Zagnes
Tai taip supratau, kad folio ruпgštį galima pačiai pradėt gert, nelaukt gydytojo nurodymų.
O kokia dozacija dienai?
Karla Swong
QUOTE(Zagnes @ 2011 01 20, 14:45)
Tai taip supratau, kad folio ruпgštį galima pačiai pradėt gert, nelaukt gydytojo nurodymų.
O kokia dozacija dienai?
*

Paciai,be daktaro nurodymu aplamai nereiktu jokiu vaistu ,bei vitaminu vartot,net jei ir nesi nescia.Arba tu tiksliai zinai,kad tau ju reikia ir truksta.Juk ne veltui sako-kas perdaug,tas nesveika mirksiukas.gif O nesciai grieztai draudziama medikamentus vartot be gyditojo konsultacijos.Siaip daktarai skiria viena tablete i para(folio rugsties?).Iki 3 nestumo menesiu apart siu vitaminu,jokiu kitu vartot negalima.
Marseta
QUOTE(gerberiuke @ 2011 01 20, 14:50)
kol sueina 3 menesiai
*

O paskui ar ji jau bus kenksminga?
Ruby Tuesday
QUOTE(Marseta @ 2011 01 20, 22:16)
O paskui ar ji jau bus kenksminga?
*

Nebus. Kur as gyvenu, foline rugstis skiriama visam nestumo laikotarpiui.
barboryte1
Taip, folio rugsti pataria pries koki menesi gerti pries pastojima, ir tris menesiu po to. Bet dazniausiai moterys pradeda gerti tik tada, kai suzino, kad laukiasi. Ne visos taip saziningai planuojam 4u.gif
Specialaus gydytojo leidimo nereikia, nes visur, kur tik skaitysi apie nestuma rasoma, ir visi gydytojai rekomenduoja, kad tik suzinojus, is karto pradekite gerti. O pas gydytoja juk ne is karto leki. Be to kai kuriose salyse, pirmas vizitas tik apie 8 savaite. Na, nebent yra kokia nors alergija, net nezinau ar kam nors gali ta folio rugstis pakenkti.
Toms, kurios bijo, kad negere, tai nuraminimas, kad folio rugstis tik sumazina tikimybe stuburo neissivystymui, bet nereiskia, kad jei negersi, tai butinai bus blogai. Kadangi stuburas vystosi pirmasias 12 sav., kaip man gydytoja sake, po 12 sav. folio rugstis jau neduos jokios naudos, jau bus atlikus savo darba smile.gif Tada pradeti gerti kitus vitaminus nesciosioms.
Nuotaikele
Aš taip pat folį gėriau visą nėštumą. Jo dienai reikia 400 mg, bet jo neperdozuosit.
kristute*
O as negeriau folio rugsties, bet jau likus kokiems 6 men. iki patojimo pradejau gerti vitaminus nesciosioms "Prenatal" tai gyd. sake liuks kad taip dariau ax.gif
Uogulencija
Jei planuoji vaikeli patartina pradet gert folio rugsti, taip pat ir pirma nestumo trimestra, o dar sauniau jei ji geriama visa nestuma ir po gimdymo, kol maitinamas kudikis.
APie folio rugsties nauda trumpai ir aiskiai: http://www.farmapedia.lt/index.php/Vitaminas-B9-folio-r.html

Siaip daug vaikuciu gimsta, kuriu mamos negere tos rugsties, ir nieko, bet manau ja vertetu pagert.
Revla
As pradejau gerti, bet 8 savaite baigiau, nes baisiai skaudejo skrandi...Gydytoja patare gerti vakare..po vakarienes, bet irgi nepadejo...tai dabar ir nebegeriu... doh.gif
Tikiuosi su vaikeliu viskas bus tvarkoj wub.gif
Bulčia trupinėlis
QUOTE(Zagnes @ 2011 01 20, 14:45)
O kokia dozacija dienai?
*

tikrai galima, aš kažkokią mistinę nuojautą turėjau apie antrą nėštumo savaitę, tai pradėjau gerti ir po kelių savaitėlių nuojauta pasitvirtino bigsmile.gif

dėl dozės tai aš nebesuprantu... gulėjom ligoninėj, tai viena gydytoja sakė, kad užtenka 400, kitas, kad aukso viduriukas - 800 stiprumo, o viena nestuke.gif turėjo specialią folinę rūgštį nėščiosioms, kurios stiprumas 1000 doh.gif
orcheja
Pries dvi savaites buvau pas gydytoja, tai ji sake, jog jos kolega, kuri pabuvojo nesenai seminare, kuriame kalbejo apie foline rugsti, tai ten kaip jau rekomendavo gerti po 800... smile.gif

O gerti reikia 3 men iki kada planuojate pastuoti, ir 3 men po to, kai jau pastojote..
kinju
Taip, man irgi gine rekomendavo vitaminus LADEE PREGNA su foline rugsti su 800. Taip pat yra omega 3, jodo, kalcio, gelezies ir nera vit.A, sake, kad jis veikia teratogeniskai, taigi nestumo metu geriau jo reikia vengti. Tai va pradejau vartoti lotuliukas.gif
*GALATĖJA*
As neisgeriau ne vienos tabletes. Pries 18 metu apie tai ne girdeti nebuvom girdejusios biggrin.gif . Isvis, kai pamenu kaip viskas buvo, plaukai siausiasi. biggrin.gif Per visa nestumo laika daryta 1 echoskopija 4 men, visi duomenys apie sekminga nestumo eiga - pilvo matavimas centimetru, vitaminus geriau savo nuoziura, geriau visokias neleistinas arbatas (ciobreliu, metu etc), apelsinus kirtau kilogramais, informacijos 0 ir nieko... Jokiu bedu su sveikata pas vaika. Pastojau per 1 karta (ne menesi o karta), kad buna nesivystantis nestumas net neisivaizdavau tai ir praejau visa reikala kaip tankas lotuliukas.gif . O dabar pasiskaitai cia, pasikaitai ten - BAISU. Tiek pavoju! Na ir amzius jau ne tas... Taigi nesijaudinkit kas negeret, nei musu mamos nei mociutes jos negere o va kokius vaikus turi.
juridine_kontora
Vienos geria, kitos negeria. Jei planuoji nestuma, tada zinoma - geriau pagerti. Blogiau nebus.
Sandreja
mergaites, padekit 4u.gif geriu JAMIESON FOLIC ACID (foline rugsti). bet nesusigaudau matavimuose blush2.gif parasyta 1,000 mcg/1 mg. tai kiek cia tos folines rugsties? wub.gif bijau, kad nebutu per mazma doze.. man tik 5 savaiteles... 4u.gif
Simbulis
QUOTE(Sandreja @ 2011 07 18, 13:41)
mergaites, padekit 4u.gif  geriu JAMIESON FOLIC ACID (foline rugsti). bet nesusigaudau matavimuose blush2.gif  parasyta 1,000 mcg/1 mg.  tai kiek cia tos folines rugsties? wub.gif bijau, kad nebutu per mazma doze.. man tik 5 savaiteles... 4u.gif
*

Laba, as ir turiu parsisiuntus is JAV foline rugsti, irgi 1000 mcg/1 mg. Tai realiai labai mazas kiekis. Gydytojai rekomenduoja nuo 400 iki 800 mg. gerti. Man sake gerti 800 mg., tai pagal viska per diena tureciau isgerti 800 tableciu 1000 mcg doh.gif

Geriau nueikit ir vaistineje nusipirkit kur buna 400 mg., ir paskui gerkit kiek gydytojas paskirs.
Magnifique
Tarp kitko,folio rūgštis dozuojama mikro gramais,ne mg.400mg.tai labai labai labai daug.Radau vieną vaistų sistemoj Nutrisave,rašo,kad 400mg.bet informaciniam lapelyje teisinga info parašyta,kad 400mikrogramų tabletėje.Kur mg,ten klaida.Jamieson'o yra viena stipriausių-1mg.kitos po 200mikrogr.ir tt.Tik viena yra KRKA man rodos 10mg.bet čia jau stipriausia iš visų gaminamų ir ją sunku labai gauti Lietuvoje.Taigi,iš Lietuvoje esančių Jamieson stipriausia.Jei kas netiki va http://www.vaistai.lt/paieska/Folio%20r%C5%ABg%C5%A1tis.html Visoje Lietuvoje tiekiamos folinės rūgštys.
Intrinsa
QUOTE(Simbulis @ 2011 11 30, 09:55)
Laba, as ir turiu parsisiuntus is JAV foline rugsti, irgi 1000 mcg/1 mg. Tai realiai labai mazas kiekis. Gydytojai rekomenduoja nuo 400 iki 800 mg. gerti. Man sake gerti 800 mg., tai pagal viska per diena tureciau isgerti 800 tableciu 1000 mcg  doh.gif

Geriau nueikit ir vaistineje nusipirkit kur buna 400 mg., ir paskui gerkit kiek gydytojas paskirs.
*

Neklaidinkit mamyciu nono.gif
200, 400, 800 mikrogramai (mcg), o 1mg yra didele doze folines r.

Mano atveju gydytoja rekomendavo 400mcg 1 tab. vartoti visa nestuma (dabar 5sav. smile.gif )
dovil14
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 07 15, 15:08)
As neisgeriau ne vienos tabletes. Pries 18 metu apie tai ne girdeti nebuvom girdejusios  biggrin.gif . Isvis, kai pamenu kaip viskas buvo, plaukai siausiasi.  biggrin.gif Per visa nestumo laika daryta 1 echoskopija 4 men, visi duomenys apie sekminga nestumo eiga - pilvo matavimas centimetru, vitaminus geriau savo nuoziura, geriau visokias neleistinas arbatas (ciobreliu, metu etc), apelsinus kirtau kilogramais, informacijos 0 ir nieko... Jokiu bedu su sveikata pas vaika. Pastojau per 1 karta (ne menesi o karta), kad buna nesivystantis nestumas net neisivaizdavau tai ir praejau visa reikala kaip tankas  lotuliukas.gif . O dabar pasiskaitai cia, pasikaitai ten - BAISU. Tiek pavoju! Na ir amzius jau ne tas... Taigi nesijaudinkit kas negeret, nei musu mamos nei mociutes jos negere o va kokius vaikus turi.
*

Tikrai, anksčiau pasirinkimas buvo mažesnis, bet blogiau nebus, nes dabartinis maistas žiauriai užterštas, nebe toks kokybiškas kaip anksčiau mirksiukas.gif
stirna_Liu
Dovanoju geležį TOTHEMA (ampulės). Galioja iki 2012 5 mėn. Pilna pakuotė. Reiktų pasiimti iš Užliedžių (Kauno r.).

p.s. pasiūlymas galioja iki gruodžio 8 d., paskui išmesiu, nes kraustomės

solar beam*
Aš pradėjau gerti 800 mg folį, kadangi pas ginę kai lankiausi buvo minėjusi, kad reikia būtent tokio stiprumo, tai jos nurodymais ir dabar vadovaujuosi smile.gif
cheeky-monkey
as geriau 400mg folio rugsti 4u.gif
tigrin
Aš visai negėriau folio 4u.gif
tota
kiek zinau folio rugstis mazina persileidima g.gif man jau yra 11 sav. blush2.gif ir je geriau beveik 3 men nes kazkaip skaudedavo pilvuka beto ir sunkiai dirbu verysad.gif poto daktare man israse kitokiu vitaminu tai db geriu elevit rolleyes.gif seip tirimai rodo kad jei geri folio rugsti tai ir mazina pries laikinius gimdymus taigi patarciau pavartoti o tie vaisiai ir vitaminai seis laikai vien hemikalai tai pagalvokit ar verta juos tik ir vartoti g.gif
Basari'a
man jau 27 sav. ir aš ją tokiau geriu.
vai2te0528
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2011 07 15, 15:08)
As neisgeriau ne vienos tabletes. Pries 18 metu apie tai ne girdeti nebuvom girdejusios  biggrin.gif . Isvis, kai pamenu kaip viskas buvo, plaukai siausiasi.  biggrin.gif Per visa nestumo laika daryta 1 echoskopija 4 men, visi duomenys apie sekminga nestumo eiga - pilvo matavimas centimetru, vitaminus geriau savo nuoziura, geriau visokias neleistinas arbatas (ciobreliu, metu etc), apelsinus kirtau kilogramais, informacijos 0 ir nieko... Jokiu bedu su sveikata pas vaika. Pastojau per 1 karta (ne menesi o karta), kad buna nesivystantis nestumas net neisivaizdavau tai ir praejau visa reikala kaip tankas  lotuliukas.gif . O dabar pasiskaitai cia, pasikaitai ten - BAISU. Tiek pavoju! Na ir amzius jau ne tas... Taigi nesijaudinkit kas negeret, nei musu mamos nei mociutes jos negere o va kokius vaikus turi.
*

Šaunus postas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Sofija83
QUOTE(tota @ 2012 01 22, 11:27)
kiek zinau folio rugstis mazina persileidima g.gif  man jau yra 11 sav. blush2.gif ir je geriau beveik 3 men nes kazkaip skaudedavo pilvuka beto ir sunkiai dirbu  verysad.gif  poto daktare man israse kitokiu vitaminu tai db geriu elevit rolleyes.gif  seip tirimai rodo kad jei geri folio rugsti tai ir mazina pries laikinius gimdymus taigi patarciau pavartoti o tie vaisiai ir vitaminai seis laikai vien hemikalai tai pagalvokit ar verta juos tik ir vartoti g.gif
*

Teisingai, folio rugstis, ji nepakenks tik padeti gali. As ja net nesilaukdama geriau su B grupe vitaminu, nes siais laikais mes is maisto tiek negauname vitaminu ir elementu kaip pries sakykim 30 metu, kuomet zmones kaimuose gyveno ir zinojo ka deda i burna. ax.gif
Braske3
Man astunta nestuke.gif savaite irgi geriu 400mg, o kartais ir prenatal vitaminus isgeriu, ten jos 600mg, tik nezinau ar gerai cia taip pamaisyt
-Alice-
aš negėriau folio rūgšties nei su pirmu, nei su antru 4u.gif
Loveco
pirmo nėštumo metu gėriau. Ir dar vitaminus.... vėmiau iki negalėjimo. Dar geležį gydytoja skyrė. Buvo košmaras, gėriau sintetiką ir apie tai net nemąsčiau. Dukrytė alergiška...
Antro nėštumo metu negėriau nei vitaminų, nei folio rūgšties. Nes žinot, toje tabletėje to folio tiek, kad... juokinga. SINTETIKA. Folio geriau gauti pagraužus lašinius, špinatus ir panašiai smile.gif
Trečio nėštumo metu folio irgi apsisprendžiau negerti sąmoningai. Nes antras nėštumas buvo be galo lengvas, nei pykino, nei ką, pagimdžiau itin lengvai ir vaikutis kaip ridikėlis...nors ir pametinukas buvo smile.gif
Forinta
Nemanau, kad tas pykinimas nuo folio. Geriau ji gera pusmeti, nei karto nepykino.Manau jums buvo tiesiog skirtingi nestumai mirksiukas.gif
Bridz :)
as gedavau tada kai nepamirsdavau,budavo ir kartas , ir du per savaite, o kartais ir ne karto ax.gif , nors genetike man sake, kad po 5 men. jau jos gert nebereikia g.gif
~Rojana~
Labumas visoms!
Kadangi mes planuot pradejom daugiau nei pries metus tai nuo tada ir pradejau gerti folio rugsti, nes kaip ir nezinojau kad tiek laiko teks laukti sito dziaugsmo ax.gif Kai po puses metu apsilankiau pas gyd.tai ji sake kad gerai kad geriu nes nzn kada pastosiu. Dabar jau 16 sav vis dar geriu foline+omega3 fish oil. Sugersiu kiek turiu ir paskui jau vel klausiu pas gyd. ax.gif
Foline labai svarbu pirmomis savaitemis kada vystosi leliaus smegenys ir nervu sistema ax.gif
maukis2
su pirmu nestumu geriau kuri laika, bet veliau mano organizmas nesisavino VISISKAI JOKIU papildu, veiau nuo ju, tai nustojau viska gerti..o su siuo bandziau, bet kai po pirmos tabletes pradejo pykint, tai nusprendziau negerti..nestumas eina gerai, plius daug vaisiu ir darzoviu is kuriu gaunu vitaminus smile.gif tai vat nieko ir negeriu nei folio rugsties nei siaip papildu
BonyEx
su pirmu vaiku gyne man kisdavo vitaminus. ir vis prikaisiodavo, kad per daug priaugu. o kai po mano dietos as isvaziavau su gresianciu, tai kaip dabar atsimenu vienos gydytojas pasisakyma: dar tokios durnes nemaciau- nieko nevalgo ir geria vitaminus. taigi su antru ji tapo mano ginekologe. jokiu vitaminu, jokiu rugsciu. sveikas maitinimasis ir geras nusiteikimas wink.gif
Alekto
Negėriau jokios fokio rūgšties nei vieno nėštumo metu mirksiukas.gif Turiu savo nuomonę apie visus šitus dalykus.
Svarbiausia normali pilnavertė mityba,daug gryno oro ir normalus fizinis aktyvumas.
geidre
Esu tos nuomonės, kad bijoti nėra ko. Tikrai mūsų mamos negėrė tokių vitaminų, o gal ir kitokių, nes anksčiau iš vaistų pramonės turbūt nebuvo daromi toki bizniai. Atsimenu kai buvau maža geltoni rutuliukai turbut vitamino C budavo tai buvo patys geriausieji. O dabar kas antra reklama, prisiėdei - išgerk mezim ir toliau gali valgyt, ir tt, dėl ko atrodytų gyvenimas nevyktų, vaistų vartotojiškumas baisus.
Aš jau nuklydau nuo temos, bet tragedijos merginos nematykit, jei nevartojot vienokių ar kitokių vitaminų.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.