Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kreivos kojos2
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
raseliukste
labu mergytes, tai va musu temele jau uzdare tai turesime tesini (piligrimu kelione tikslo link) biggrin.gif problemoms gvildenti
Papildyta:
anil , o as jau buvau susirupinus kur tu dingai, pupa g.gif na reiskias baliavojai:) reikia truputi ir atsipalaiduot...as tai dirbu 8 naktis be iseiginiu, tai vos gyva, bet reikia pinigeliu....bet tas 3500e anil tai tik uz operacija, o akvijike klause kiek mums is viso reikia pinigeliu (na operacija, bilietai, draudimas (beje gal zinai ka apie ji, kur geriau bustu apsidraust lt, nes jei ka tai cia, airijo bandysiu susiorganizuot kazka), viza, tyrimai ir pragyvenimas, nes dar nieko nezinom apie buta ten kokios kainos...)na kaip supratau mes busim 3 mergikes, na akvijike gal sake veliau prisijungtu...tai tada ir derinkim data, nes jei visoms tinka kovo pabaiga tai as persikelsiu atostogas tai savaitei ir galetumem kovo 29d leistis i kelione thumbup.gif nes kuo anksciau pasakysiu tuo geriau. as irgi laukiu nesulaukiu tos musu keliones....su mama is pradziu net susibarem, bet dabar kazkaip pati pradejo palaikyt..net keista.... g.gif
Ilgakase
aš jau sukurus 2 temą rasseliukste ax.gif nereikėjo šios kurti, na gal moderai ją ištrins ir sujungs į vieną g.gif
Papildyta:
o tai kaip matau jau yra net 3 temos kreivos kojos 2 lotuliukas.gif
azen
registruojuos i nauja tema ax.gif
Ilgakase
atkopijuoju čia savo žinutę iš savo temos, gal aną kas nors ištrins ax.gif :

Buvom šiandien su sūmum pas ortopedę dėl plokščiapėdystės ir kojų formos...aš buvau teisi, ji irgi pastebėjo, kad jam darosi o forma...pirmadienį darysim rentgeno nuotrauką, ir jei ten matysis kažkokios blaunt ligos pradžia, skirs kaip supratau kažkokį gydymą...o formą atitaisyti šiaip tai jau sakė per vėlu...dabar belikęs sporta, mankštos, kad daugiau nebekryptų.....pasakiau, kad organizuojamės su draugėmis kojų operaciją, galvojau, kad pasidalins savo praktika, gal bus ką ors girdėjus, deja ji tik pasakė "ką jums problemų gyvenime mažai, ir šiaip neturit kur pinigų dėti?????????????"
Papildyta:
iš 3500 atėmus 20 proc., gaunasi 2800 eurų...nu kad pavyktų už tokią sumą kiekvienai pasidaryti operaciją, faina būtų ....

taigi, cituodamos, gal venkim labai ilgų citatų, nes visgi tema uždarus, pasiekus 50 psl. skaičių.........
Ilgakase
ĮKELIU ČIA NINIUKS ŽINUTĘ IŠ KITOS TEMOS:

[quote=Ilgakase,2010 01 19, 15:13]
....pasakiau, kad organizuojamės su draugėmis kojų operaciją, galvojau, kad pasidalins savo praktika, gal bus ką ors girdėjus, deja ji tik pasakė "ką jums problemų gyvenime mažai, ir šiaip neturit kur pinigų dėti?????????????"
Papildyta:

o tu siaube, - kaip taip ortopede gali sakyti!!! kazkokia sovietmecio seniena padvelke... vfffuuusszz... oi kaip apsidziaugiau kad sugebejau surasti tesini. jau issigandau kad neiseis. bet po to suradau tavo slapyvardi ir paspaudziau rodyti dalyvio temas as tikiuosi, kad ir kitos merginos kaip nors suras mus!!! ka, gi. reikia siek tiek luktelti kol musu 'taboras' atsibels ir vel galesim sau sauniai kurti planus, kol viena grazia diena ateisime cia ir jau dalinsimes savo patirtim su tom, kurios dar tik ieskos 'iseities' is savo 'vargu'
dievuli mano, kaip gerai kad susisgribai del savo vaikucio, aisku bus vargelis, bet kaip berniukui bus gerai kai uzaugs, kad mama laiku susiprotejo!!! ...mums taip nepasiseke, bet dabar pasiseks atitaisyti ta klaidele! geriau veliau negu niekada - kaip ten tie protingi ismintingi sako
oj, dabar tik susiprotesiu pasakyti sveikutes! juk taip apsidziaugiau jog net pamirsau, kad jau ilgokai 'nesimatem'.
Papildyta:
labai labai laukiu naujienu is jusu visu, gal kas kur kamnors kokie nors planai pasimaine ar pasikeite. as vis tas pats 100%
Ilgakase
Keliu temą į viršų, nes kai kas neranda pratęsimo.....

Anil, labai gražios tavo nuotraukytės 4u.gif
niniuks
verysad.gif kur mes issiblaskeme...? unsure.gif
azen
QUOTE(Ilgakase @ 2010 01 19, 20:48)
atkopijuoju čia savo žinutę iš savo temos, gal aną kas nors ištrins  ax.gif :

Buvom šiandien su sūmum pas ortopedę dėl plokščiapėdystės ir kojų formos...aš buvau teisi, ji irgi pastebėjo, kad jam darosi o forma...pirmadienį darysim rentgeno nuotrauką, ir jei ten matysis kažkokios blaunt ligos  pradžia, skirs kaip supratau kažkokį gydymą...o formą atitaisyti šiaip tai jau sakė per vėlu...dabar belikęs sporta, mankštos, kad daugiau nebekryptų.....pasakiau, kad organizuojamės su draugėmis kojų operaciją, galvojau, kad pasidalins savo praktika, gal bus ką ors girdėjus, deja ji tik pasakė "ką jums problemų gyvenime mažai, ir šiaip neturit kur pinigų dėti?????????????"
Papildyta:
iš 3500 atėmus 20 proc., gaunasi 2800 eurų...nu kad pavyktų už tokią sumą kiekvienai pasidaryti operaciją, faina būtų ....
taigi, cituodamos, gal venkim labai ilgų citatų, nes visgi tema uždarus, pasiekus 50 psl. skaičių.........
*

na man vis vaidenasi kad pas maniske kojos krypsta bet gytytojai 2 jau sake kad viskas gerai. pries metus cia taip. (einam kas metai pas ortopedus del pilnapadystes).

o del citatu tai jau sakiau, kad ncitata ilga ar trumpa jokio skirtumo. i kiekviena tema telpa 598-599 zinutes nesvarbu su kokio ilgio citatom jos yra mirksiukas.gif biggrin.gif ax.gif 4u.gif
ANIL30
drinks_cheers.gif jungius ir as i 2 serija ,,kojs2,,labas mergytes...buvom baliukyje,reik gyvent toliau,ryt vyksim su ilgakase pas ta lina vitku ir as dar vyksiu i vilniu pasitikrint kojeles toki tyrima padarys..jis labai geras ir produktyvus...ten vilniuj santariskes..bet gaila pinigeliu del to tyrimo.ai zinot ryt ziuresiu ka l vitkus pasakys, gal neverta ta tyrima daryti..vel islaidos.dar vis mastau. o siaip tai is mano pusersw niekas nesikeicia as aisku vaz\iuosiu ir darysius. kaip m9inejau sake nuolaida bus, bet 20proc duoda tik tam kas rekonmenduoja drauga, o reiks bendrai prasyt gal po 15proc iseis....juk visos neturi kad butu seka kazka rekomenduot kazkas pirmas,kazkas paskutinis yra...tad reikia prasyt kiek gali daugiau nulykt visoms po vienodai...as taip manau.nes visos lygios, nieko neskirstykime... smile.gif nors tikrai man siule uz kiekviena surasta mergina tipo paciai pasipigint operaqcija, jei buciau kokia tokia nesazininga galeciau issilykt pusvelciouj jie siule. ir sako gali vis kazka rekomenduot taip bendradarbiaut galim, as atsdisakiau...kada nukopinsiu jei neiswtryniau ju toki pasiulima, nes ir rastu isdeste taip..as taip negaleciau pasielgti..manau sekme lydi tik tada kai viskas is sirdies, geri ketinimai ir tyros mintys... smile.gif ilgakase ryt susiskambinsim ryte...
akvile tavo foto ryt sumodelius... smile.gif skambinau kaip minejau..
del draudimo ir vizos ir as pasidomesiu..rasim kazka pigiau, sakiau kuma mano su rusija daug daug metu bizni turejo..jos drauge dabar ten...aisku domekites ir jus ten kur kas ka kaip maskvoj...kuo daugiau nuomoniu ir info tuo geriau.. smile.gif
as siandien ilgai su saviskiu kalbejau del operacijos ir jis sako na reiks susitaikyt, tik,kad neatsitiktu kokia nelaime..beveik i8kalbjau..mama 100proc ikalbejau.tik tevas nenori, as jaqm ir tokia graziausia, nelabai jis supranta, sako is gero gyvenimo noriu tobulumo..bet juk visu nuomoniu nepakeisiu...zadu gerai draugei papasakoti..bet dar nezinau ar verta..vat tokie reikaliukai...del airijos jei bus darbas vaziuosiu o jei ne mama 100doleriu duos kaip nors susitvarkysiu... smile.gif na o siaip malonu,kad temyte nenutruko, visos pilnos energijos, upo ir zingsnelis po zingsnelio arteja link svajoniu issipildymo...tad iki kitu pokalbiu mielosios..jus visos labai saunios.. 4u.gif
ANIL30
QUOTE(ANIL30 @ 2010 01 21, 00:24)
drinks_cheers.gif jungius ir as i 2 serija ,,kojs2,,labas mergytes...buvom baliukyje,reik gyvent toliau,ryt vyksim su ilgakase pas ta lina vitku ir as dar vyksiu i vilniu pasitikrint kojeles toki tyrima padarys..jis labai geras ir produktyvus...ten vilniuj santariskes..bet gaila pinigeliu del to tyrimo.ai zinot ryt ziuresiu ka l vitkus pasakys, gal neverta ta tyrima daryti..vel islaidos.dar vis mastau. o siaip tai is mano pusersw niekas nesikeicia as aisku vaz\iuosiu ir darysius. kaip m9inejau sake nuolaida bus, bet 20proc duoda tik tam kas rekonmenduoja drauga, o reiks bendrai prasyt gal po 15proc iseis....juk visos neturi kad butu seka kazka rekomenduot kazkas pirmas,kazkas paskutinis yra...tad reikia prasyt kiek gali daugiau nulykt visoms po vienodai...as taip manau.nes visos lygios, nieko neskirstykime... smile.gif nors tikrai man siule uz kiekviena surasta mergina tipo paciai pasipigint operaqcija, jei buciau kokia tokia nesazininga galeciau issilykt pusvelciouj jie siule. ir sako gali vis kazka rekomenduot taip bendradarbiaut galim, as atsdisakiau...kada nukopinsiu jei neiswtryniau ju toki pasiulima, nes ir rastu isdeste taip..as taip negaleciau pasielgti..manau sekme lydi tik tada kai viskas is sirdies, geri ketinimai ir tyros mintys... smile.gif ilgakase ryt susiskambinsim ryte...
akvile tavo foto ryt sumodelius... smile.gif skambinau kaip minejau..
del draudimo ir vizos ir as pasidomesiu..rasim kazka pigiau, sakiau kuma mano su rusija daug daug metu bizni turejo..jos drauge dabar ten...aisku domekites ir jus ten kur kas ka kaip maskvoj...kuo daugiau nuomoniu ir info tuo geriau.. smile.gif
as siandien ilgai su saviskiu kalbejau del operacijos ir jis sako na reiks susitaikyt, tik,kad neatsitiktu kokia nelaime..beveik i8kalbjau..mama 100proc ikalbejau.tik tevas nenori, as jaqm ir tokia graziausia, nelabai jis supranta, sako is gero gyvenimo noriu tobulumo..bet juk visu nuomoniu nepakeisiu...zadu gerai draugei papasakoti..bet dar nezinau ar verta..vat tokie reikaliukai...del airijos jei bus darbas vaziuosiu o jei ne mama 100doleriu duos kaip nors susitvarkysiu... smile.gif na o siaip malonu,kad temyte nenutruko, visos pilnos energijos, upo ir zingsnelis po zingsnelio arteja link svajoniu issipildymo...tad iki kitu pokalbiu mielosios..jus visos labai saunios.. 4u.gif
*

ANIL30
QUOTE(ANIL30 @ 2010 01 21, 10:14)

*

labas rytas..as perdariau ta savo pranesima, nes nakti vakar sasiau..si ryta gal kiek rimtesnis laiskelis gavos,,,,,tad jie panasus, skaitykit antra...ten kur mama 1000zaliu duos viena nuli tfu tfu tfu ne savo naudai nubraukiau lotuliukas.gif
Vestra
Sveikos merginos. Jungiuosi ir as. Radau jusu pirma tema tik nespejau prisijungti-ji pasibaige. Aciu Ilgakase, kad atsiuntei nuoroda.
Ilgakase
Sveikutė prisijungusi į mūsų būrelį , Vestra 4u.gif Tikiuosi susidraugausim ir maloniai pabendrausim ax.gif

Na o mes šiandien su Anil vėl tęsėm žygius kojų reikalais, tačiau nors ir kainavo nemažai pinigėlių, bet kai ką išpešėm...ir tai suteikė vilties....

Pirma, buvome vėl KMUK susitikti su L. Vitkumi...jis mus tikrai iš širdies atkalbinėjo nuo šios operacijos, o ypatingai nuo operacijos, naudojant Ilizarovo aparatus...pasak, jo, tai iš ties labai rizikinga operacija ir nemaža komplikacijų tikimybė....Vitkaus nuomone, šiuos aparatus reikia nešioti maždaug pusė metų, ir darytis operaciją kiekvienai kojai atskirai, kadangi tas naujasis kaulinis audinys yra pakankamai minkštas ir kurį laiką nepatariama stovėti pilnai ant tos kojos.....taigi, Vitkus mano, kad ir šiaip su tais Ilizarovo aparatais labai sunku gyventi, jie nepatogūs, bet ir nemaža tikimybė, kad per tuos visus virbus gali patekti infekcija...na vienu žodžiu jis nenori daryti tokios operacijos mums kosmetiniu tikslu....

tačiau iš jo išgirdome ir mums paaiškino apie dar vieną galimybę - kojas fiksuoti ne išoriniu fiksatoriumi, o tokia metaline plokštele, kuri įtvirtinama po oda ir jos nesimatytų...beto ji laikytų kaulą, kol jis augins naują audinį (t.y. kojos iš karto ištiesinamos į reikiamą padėtį) ir po šios operacijos galima gana greitai pradėti normaliai vaikščioti ir tos plokštelės praktiškai nesijaustų....tik tiek , kad po metų pusantrų reikėtų daryti dar vieną operaciją, kad išimti jas.....sakė randas nebūtų labai didelis, pailga linija keleto centimtrų ....ir dar džiuginanti žinia ta, kad pačios plokštelės tekainuoja apie porą tūkstančių, o operacija kaip ir nieko nekainuotų apsidraudusiems soc.draudimu, tik į kišenę reiktų duoti daktarams pagal susitarimą.....Taigi, mus su Anil ši mintis tiesiog pakerėjo, paklausim to dar klaipėdiškio daktaro, ar jis padarytų tokią operaciją....be to, tomis plokštelėmis prekiauja kažkokia Klaipėdos firma.....
Papildyta:
radau tą firmą, tai Gameda...būtų įdomu ten pasiskembinti ir tiksliau paklausti kainos g.gif
Papildyta:
Dar su Anil buvome ir Vilniuje, ten apžiūrėjo mūsų pėdas, be to, Anil dar papildomai darėsi specialų testuką nustatyti ar pėda neplokščia, kaip pasiskirsto svoris einant ir pan...paaiškėjo, kad Anil pėdutės yra normalios, o va mano - 2 laipsnio plokščiapėdystė (nors niekada gyvenime niekas to nepastebėjo, nei aš nei gydytojai, visada maniau, kad mano pėdos pačios normaliausios)...ot taip...man rekomendavo operaciją pėdoms, kad atetityje neiššoktų kojų pirštų kauliukai.....
azen
QUOTE(Vestra @ 2010 01 22, 16:23)
Sveikos merginos. Jungiuosi ir as. Radau jusu pirma tema tik nespejau prisijungti-ji pasibaige. Aciu Ilgakase, kad atsiuntei nuoroda.
*

QUOTE(Ilgakase @ 2010 01 22, 21:30)
Sveikutė prisijungusi į mūsų būrelį , Vestra  4u.gif Tikiuosi susidraugausim ir maloniai pabendrausim  ax.gif

Na o mes šiandien su Anil vėl tęsėm žygius kojų reikalais, tačiau nors ir kainavo nemažai pinigėlių, bet kai ką išpešėm...ir tai suteikė vilties....

Pirma, buvome vėl KMUK susitikti su L. Vitkumi...jis mus tikrai iš širdies atkalbinėjo nuo šios operacijos, o ypatingai nuo operacijos, naudojant Ilizarovo aparatus...pasak, jo, tai iš ties labai rizikinga operacija ir nemaža komplikacijų tikimybė....Vitkaus nuomone, šiuos aparatus reikia nešioti maždaug pusė metų, ir darytis operaciją kiekvienai kojai atskirai, kadangi tas naujasis kaulinis audinys yra pakankamai minkštas ir kurį laiką nepatariama stovėti pilnai ant tos kojos.....taigi, Vitkus mano, kad ir šiaip su tais Ilizarovo aparatais labai sunku gyventi, jie nepatogūs, bet ir nemaža tikimybė, kad per tuos visus virbus gali patekti infekcija...na vienu žodžiu jis nenori daryti tokios operacijos mums kosmetiniu tikslu....

tačiau iš jo išgirdome ir mums paaiškino apie dar vieną galimybę - kojas fiksuoti ne išoriniu fiksatoriumi, o tokia metaline plokštele, kuri įtvirtinama po oda ir jos nesimatytų...beto ji laikytų kaulą, kol jis augins naują audinį (t.y. kojos iš karto ištiesinamos į reikiamą padėtį) ir po šios operacijos galima gana greitai pradėti normaliai vaikščioti ir tos plokštelės praktiškai nesijaustų....tik tiek , kad po metų pusantrų reikėtų daryti dar vieną operaciją, kad išimti jas.....sakė randas nebūtų labai didelis, pailga linija keleto centimtrų ....ir dar džiuginanti žinia ta, kad pačios plokštelės tekainuoja apie porą tūkstančių, o operacija kaip ir nieko nekainuotų apsidraudusiems soc.draudimu, tik į kišenę reiktų duoti daktarams pagal susitarimą.....Taigi, mus su Anil ši mintis tiesiog pakerėjo, paklausim to dar klaipėdiškio daktaro, ar jis padarytų tokią operaciją....be to, tomis plokštelėmis prekiauja kažkokia Klaipėdos firma.....
Papildyta:
radau tą firmą, tai Gameda...būtų įdomu ten pasiskembinti ir tiksliau paklausti kainos g.gif
Papildyta:
Dar su Anil buvome ir Vilniuje, ten apžiūrėjo mūsų pėdas, be to, Anil dar papildomai darėsi specialų testuką nustatyti ar pėda neplokščia, kaip pasiskirsto svoris einant ir pan...paaiškėjo, kad Anil pėdutės yra normalios, o va mano - 2 laipsnio plokščiapėdystė (nors niekada gyvenime niekas to nepastebėjo, nei aš nei gydytojai, visada maniau, kad mano pėdos pačios normaliausios)...ot taip...man rekomendavo operaciją pėdoms, kad atetityje neiššoktų kojų pirštų kauliukai.....
*

siaip tai beziurinejant foto tu aparatu issiaiskinau, kad mano vyrui teko su tokiais ant vienos kojos pabuvoti. buvo atviras kaulo luzis. tai sake kad gydymas kojos uztruko puse metu. ir prisiminimai labai ne kokie. na bet tai buvo dar tais gudziais nepriklausomybes pirmaisiais metais kai ligoninese betvarke budavo. dabar juk viskas geriau ax.gif
tai vat idomu kaip ten istikruju geriau. mano galva kad kazkokiu budu vistik butu imanoma suorganizuoti operacija ne kaip kosmetine o kaip gydomaja... na cia manau gal kysiuku prireiktu sen ten ... g.gif
niniuks
[quote=Ilgakase,2010 01 22, 22:30]
... ... ... iš jo išgirdome ir mums paaiškino apie dar vieną galimybę - kojas fiksuoti ne išoriniu fiksatoriumi, o tokia metaline plokštele, kuri įtvirtinama po oda ir jos nesimatytų...beto ji laikytų kaulą, kol jis augins naują audinį (t.y. kojos iš karto ištiesinamos į reikiamą padėtį) ir po šios operacijos galima gana greitai pradėti normaliai vaikščioti ir tos plokštelės praktiškai nesijaustų....tik tiek , kad po metų pusantrų reikėtų daryti dar vieną operaciją, kad išimti jas.....sakė randas nebūtų labai didelis, pailga linija keleto centimtrų ....ir dar džiuginanti žinia ta, kad pačios plokštelės tekainuoja apie porą tūkstančių, o operacija kaip ir nieko nekainuotų apsidraudusiems soc.draudimu, tik į kišenę reiktų duoti daktarams pagal susitarimą.....

Sveikutes,
o ar jie jau yra dare su tokiais fiksatoriais ir kokiais tikslais, - tokioms kaip mes, ar po kokios avarijos? kodel jie mano, kad lauzti kaula ir istiesinti koja iskart yra geriau nei darant tai palaipsniui? kaip ta plokstele 'gyventu' ten viduje sitiek ilgai ir butu saugi? o kas tas socialinis draudimas ir kaip juo apsidrausti? - va cia jau galite pakvatoti is manes - as jau 10 metu Lietuvoj negyvenu... ar tai pasiekiama zmogui lietuviui nedirbanciam Lietuvoj? verysad.gif unsure.gif

Ilgakase
Medicinėinės paslaugos nemokamos Lietuvoje tiems, kurie dirba, moka sodrai mokesčius, motinystėse atosotoge esančioms ir kt. atvejais....tau niniuks turbūt būtų mokama, kaip suprantu, nebent grįžus į kokią darbo biržą įstotum....

kaip supratau, daromos tos visokios operacijos gydymo tikslais, tiek su plokštelėmis tiek su Ilizarovu, deja, pasak gydytojo, praktikoje dažnai būna komplikacijų, todėl ir nenori sveikų žmonių operuoti, nes tai didelė rizika...nu veinu žodžiu, daryt gal ir padarytų, jei ne šis, tai kitas gydytojas, bet už rezultatą 100 proc. garantijų nėra....tipo per daug kančių dėl šito reikalo.....pagal šį gydytoją daug paprasčiau ateityje bus pakeisti susidėvėjusią sanario kremzlę, negu ši operacija g.gif

bet šį gydytoją gerbiu už tai, kad jis nekomercininkas, jis nuoširdžiai mus norėjo atkalbėti, jam ne vis vien....kitiems gal tik pinigai rūpi, komercija, biznis (kaip Rusijoj)...na jau nebežinau, pasimetus ir aš pati.....

na žiūrėsim ką klaipėdoj kalbės dėl tų plokštelių....

Azen, ligoninėse tvarka tokia pati kaip ir seniau, dabar kai krizė ir visi taupo, gal net blogiau, kai net savo bintus, pirštines ir kitus vaistus reikia pirkti...mano draugės vyras susilaužė koją atviru lūžiu prieš 5 metus, deja iki šiol tebenešioja Ilizarovo aparatą, nes operacijos metu, buvo užkrėstas auksiniu stafilokoku..tai iki šiol baisinės problemos, kaulas nesuauga, pūliuoja, nesuskaičiuosi kiek kartų gulėjo ligoninėje, darė operacijų kaului valyti, net invalidumą dabar turi...susigadino žmogus sau gyvenimą...baisu pagalvoti, kad ir pačiam taip galėtų atsitikti, nes nė vienas nesame nu oto apsaugotas....

bet aišku net ir galima rizika, bent jau manęs, nenumušė noro išsitiesinti kojas....
ANIL30
QUOTE(Ilgakase @ 2010 01 23, 14:35)
Medicinėinės paslaugos nemokamos Lietuvoje tiems, kurie dirba, moka sodrai mokesčius, motinystėse atosotoge esančioms ir kt. atvejais....tau niniuks turbūt būtų mokama, kaip suprantu, nebent grįžus į kokią darbo biržą įstotum....

kaip supratau, daromos tos visokios operacijos gydymo tikslais, tiek su plokštelėmis tiek su Ilizarovu, deja, pasak gydytojo,  praktikoje dažnai būna  komplikacijų, todėl ir nenori sveikų žmonių operuoti, nes tai didelė rizika...nu veinu žodžiu, daryt gal ir padarytų, jei ne šis, tai kitas gydytojas, bet už rezultatą 100 proc. garantijų nėra....tipo per daug kančių dėl šito reikalo.....pagal šį gydytoją daug paprasčiau ateityje bus pakeisti susidėvėjusią sanario kremzlę, negu ši operacija  g.gif

bet šį gydytoją gerbiu už tai, kad jis nekomercininkas, jis nuoširdžiai mus norėjo atkalbėti, jam ne vis vien....kitiems gal tik pinigai rūpi, komercija, biznis (kaip Rusijoj)...na jau nebežinau, pasimetus ir aš pati.....

Azen, ligoninėse tvarka tokia pati kaip ir seniau, dabar kai krizė ir visi taupo, gal net blogiau, kai net savo bintus, pirštines ir kitus vaistus reikia pirkti...mano draugės  vyras susilaužė koją atviru lūžiu prieš 5 metus, deja iki šiol tebenešioja Ilizarovo aparatą, nes operacijos metu, buvo užkrėstas auksiniu stafilokoku..tai iki šiol baisinės problemos, kaulas nesuauga, pūliuoja, nesuskaičiuosi kiek kartų gulėjo ligoninėje, darė operacijų kaului valyti, net invalidumą dabar turi...susigadino žmogus sau gyvenimą...baisu pagalvoti, kad ir pačiam taip galėtų atsitikti, nes nė vienas nesame nu oto apsaugotas....

bet aišku net ir galima rizika, bent jau manęs, nenumušė noro išsitiesinti kojas....
*

Vestra
as galvoju apie Ladisten klinika Kijeve.Ten aparaciukai mazi, po operacijos tik trys taskai lieka. Tik minusas ,kad pirmas tris sav. sedi inval. vezymelyje.
http://ladisten.com/ru/bow-legs-correction-01.html
Papildyta:
Dar viena nuoroda, kur galima paziureti interviu su pacientu is tos klinikos.(angliskai)
http://bow-legged.com/bow-legs-correction-...ad-the-surgery/
Ilgakase
labai gerai mums ta klinika žinoma, Vestra, apračiukai tai ten geri...bet ir kaina gera, bent jau daugumai mūsų tai tikrai ne pagal kišenę ax.gif
Vestra
as skambinau ,tai sake atsiusti koju rentgena, ir tada pasakys kaina. o kiek jums sake kainuotu?
azen
QUOTE(Ilgakase @ 2010 01 23, 12:35)

kaip supratau, daromos tos visokios operacijos gydymo tikslais, tiek su plokštelėmis tiek su Ilizarovu, deja, pasak gydytojo,  praktikoje dažnai būna  komplikacijų, todėl ir nenori sveikų žmonių operuoti, nes tai didelė rizika...nu veinu žodžiu, daryt gal ir padarytų, jei ne šis, tai kitas gydytojas, bet už rezultatą 100 proc. garantijų nėra....tipo per daug kančių dėl šito reikalo.....pagal šį gydytoją daug paprasčiau ateityje bus pakeisti susidėvėjusią sanario kremzlę, negu ši operacija  g.gif

Azen, ligoninėse tvarka tokia pati kaip ir seniau, dabar kai krizė ir visi taupo, gal net blogiau, kai net savo bintus, pirštines ir kitus vaistus reikia pirkti...mano draugės  vyras susilaužė koją atviru lūžiu prieš 5 metus, deja iki šiol tebenešioja Ilizarovo aparatą, nes operacijos metu, buvo užkrėstas auksiniu stafilokoku..tai iki šiol baisinės problemos, kaulas nesuauga, pūliuoja, nesuskaičiuosi kiek kartų gulėjo ligoninėje, darė operacijų kaului valyti, net invalidumą dabar turi...susigadino žmogus sau gyvenimą...baisu pagalvoti, kad ir pačiam taip galėtų atsitikti, nes nė vienas nesame nu oto apsaugotas....

*

oho blink.gif uzjauciu drauges vyra.....

na ezinau as kazkaip naiviai tikiu kad siais laikais geriau nei tarkim 1991- 94 kazkur tai, kai net normaliu kraujo tyrimu pries perpilima koki nors ar pan nesugebedavo padaryt....
ir zinoma pritariu, kad nereik issigasti bedu atsitikusiu kitiems, o dar geriau isvis apie jokias bedas negalvot o tiket kad viskas bus puiku thumbup.gif
Ilgakase
QUOTE(Vestra @ 2010 01 24, 15:02)
as skambinau ,tai sake atsiusti koju rentgena, ir tada pasakys kaina. o kiek jums sake kainuotu?
*

man emeilu rašė (neprašė atsiusti nuotraukos), kad operacija 12000 dol + 120 dol. už parą ppraleistą ligoninėje....tai labai labai daug, bent jau man.....kai tuo tarpu volgograde ar maskvoje kainuoja 2-3 kartus pigiau...aišku , tik tie jų aparatai griozdiški.....
ANIL30
labas vakaras visoms smile.gif as savaitgali rasinet neturejau kada, tad dabar, kas susigulejo is po penktadienio, kai su ilgakase buvom pas l. vitku parasysiu savo nuomone. tad va, nuvykom pas vitku i kauno klinikas, gydytojas su mumis noriai pakalbejo, bet musu kreivumo neismatavo...tad panasiai sako mum apie 8-10proc kreivumas kauliuku..iki 20proc ner liga ar patalogija..tad esam sveiku zmoniu grupej, tik aisku turim ta defekta, netiesias kojeles.galima istaisyti, bet sis gydytojas pries isikisima tai yra operacijas kai ner tam pagal jo nuomone butinybes..jis vadovaujas hipokrato lozungais , na nepakenkti ir pan..reikia gerbt kiekvieno mediko isitikinimus, tad tas gydytojas atkrenta, nes jis nedarytu tokios operacijos, nors kaip minejo pries 10metu pats ilizarovo aparatais dare, sako sovietmeciu nebuvo kitokiu sios problemos budu tik rtie ilizarovo aparatai...cia jo zodziai..ir sako,kad dabar yra pazengus medicina ir yra tas pats principas kaip ilizarovo, kaulo pletimas tai yra lauzimas, bet atliekama kitu metodu-ilauziamas kaulas kiek reikia ir istatoma plokstele, lieka ertme ir tada dedas ploksatele metali8ne, kad kaulasa neuzsidarytu ir augtu,kiaip iskeltas ...tai visiskai tas pats kaip ir ilizarovo metodas, tik kaulas iskeliamasa ir atidaromas ir laikomas itvaruos ilizarovo...skirias viskas tik tuom,kad ilizarovo metodu reikia vaiksciot su isoriniais fiksatoriais, visad atviri virbai ir galimybe infekcijai, o voidinis fiksatorius ta plokstele idedama ir kaulas taip pat buna atveriamas, tik,kad plokstele isiuvama ir po pusantru metu issimama..isimama kai naujas kaulas bu7na sutvirtejes isauges ir pan....ploksteles gamina klaipedoj...ju kaina nesiekia 3000litru. ir operacija dar gal kainuotu 2000ar pan..na cioa mano nuomone. nes sirdies operacijai atliekant i kisene gyd duodama pora tukstanciu kazkur..o siaip ligoninej uz lovadienius moket nereik visos susitvarkyt gali...apasidraust soc draudimu menesiui brangiausia apie 32 budavo litai..daugiausia yra 70litu...70kainuoja tiem kas turi veikla kokia o 30budavo siaip nedirbantiems ir nestovintiems birzoj..vat taip...dar reiktu pasitikslinti..
as nesu priesininke baisi nei 1budo-ilizarovo-maskvoj, bet neatmetu to naujo budo-ploksteliu isiuvimo..nes principas tas pats.tik gyvenimo kokybe po operacijos skirias ir skirias kaina bei keli kiti skirtumeliai...pabandysiu palygint budus abu , kiekvienam skirsiu po 10punktu..
ilizarovo aparatais operacija maskvoj......
1.kaina su visom islaidom apie150000litu.na tiek manau reiktu su operacija, kelione, viza, butu...
2.randeliai vienoj kojoj3 po gal 4cm ar daugiau
3.isbut su aparatais na sako cia liet gydytojas vitkus iki 6men o maskvoj iki3men...na tai gal kokie 3men panasiai, bet esi visad su jais ir beveik nejudi...negalima ilgai vaikscioti, nes kaulas naujas buna minkstas ir sunku kojas lankstyti.
4.jie laukia visu musu kartu ir visom padarytu.
5.na kaip zinot tikimybe komplikacijom yra didele, nes tioe virbai atviri ir visad galim igyt infekcija, uzkretimas ir pan.
6.matem galimus rezultatus, na kaip kojytes atrodo po operacijos.
7.na minejo kauno gydytojas cituoju, patys buvom priversti gydyt ilizarovo metodu sovietmeciu, dabar yra moderniau viskas ir tai seniena, tad vel pasak jo rusijoj rizikinga...
8.aisku kelione i maskva ir ten kartu patirtas laikas manau butu idomi patirtis, nebezinau ka rasyt dedu ir tai i punkta..;-]
9.na bet ne del idomybiu mes o del kokybes ir koju tiesinimo susirinkom, tad apie ilizarovo metoda dar dadedsiu tai,kad kas sena yra isbandyta bei patikrinta ir turetu but patikima...
10.na odesimtas punktas turetu but mes su miniakais tik be veidu ju tinklalapieje, kaip pavykusios operacijos rezultatu yrodymai..
dabar 10punkteliu bandysiu isspaust apie operacija lietuvoj taikant ploksteles.
1. ploksteliu kaina iki 3000litu bei operacija na gal 2000lituku, gal 3000.tad uz 6000ar pan galima padaryt tiesinimo operacija.
2.esam lietuvoj, tad lankyt gali artimieji, aisku daug kam nesiskelbsim, maisto ir reikiamu priemoniu atveztu manyciau seimos nariai..
3. ploksteles taiko koju tiesinimui svedai ir sveicarai, tai sake gydytojas...irgi metodas jau taikomas koju tiesinimui.
4.randai yra 2.abiejose kojose po viena isilginiai,po 8cm.sake l.vitkus siauri...
5isimt toms plokstelem vel taikoma operacija...ir isbut reikia virs metu su tom plokstelem.
5.jos nesimato, tad galima jau greit lankstyt kojas ir vaisciot, nes nesispaudzia del ploksteles kaulas dar neuzauges ir gali sau ramiai itvirteti...
6.dar nezinom kas tokia atliktu lietuvoj..kaip irariu apie tokia operacija galvoja tas klaipedietis gydytojas, nes jis mane nusiu7nte i vilniu ir man paziurejo ar ner ploksciapedystes vilniuj..dziugu,kad peda dar nedeformavos ir keliai,kaip minejo gyd. vilniuj dar ziuri tiesiai...tas testas buvo paprastas, ji stebejo ilgakasae, kaip as ant begimo takelio ejau, o gyd filmavo mano kojas...na bet faktas tas nezinom kas idetu tas ploksteles...
6.infekcijos tikimybe aisku islieka, bet palieka tos ploksteles viduj ir manau,kad mazesne tikimybe,kad bus infekcija, uzkretimas, puliniai kokie...
7.as nezinau ar visi toleruoja kazkokias ploksteles, tuos svetimkuniu, reiktu suzinoti.
8.nematem nuotrauku ar pan kaip po ploksteliu metodo atrodo kojos tiesintos..na bet kaulas lygiai taip pat skeliamas yra kaip ir per ilizarovo operacija..cia skirias tik metodika..bet faktas tas nezinom merginu kurios tasploksteles turejo savo kojelese.
9.na nerandu ir cia 9 punkto jis atsiras kai sia savaite as susitiksiu su gydytoju is klaipedos..
10na ir desimtas tada gal atsiras...;-]
niniuk tavo nuotraukas parodysiu klaipedieciui...;-].o nufotkintas atsiusiu i el pasta pirmadieni.....
na tiek mano pamastymu...jus irgi prasau parasykit savo nuomones..nes tikrai kuo daugiau nuomoniu tuo geriau mums visoms..as neatsisakau ir neatsisakysiu koju susiremontuoti, tik ziureti reikia pati paciausia tai yra mums geriausia metoda.mums geriausias salygas,kad butu kuo maziau rizikos ir kojytes,kad butu grazios...ar nepavargot skaityti mano laiskelio;-]]]?
p.s.greit rasiau, tad atleiskit uz klaidas..manau kas norejo minti suprato...
Ilgakase
šauniai čia viską aprašei ANIL 4u.gif
ANIL30
QUOTE(Ilgakase @ 2010 01 24, 21:07)
šauniai čia viską aprašei ANIL 4u.gif
*

aciu..prirasiau visko su kaupu.. smile.gif
niniuks
labutis,
viska puikiai supratau Anil, ir kaina nuostabiai viliojanti, ir lietuva, ir isorinis komfortas, bet man kaip senamadei, tuoj kyla daug klausimu - o kaip tiek ilgai su plokstelem, daugiau nei 7 kart ilgiau su svetimkuniu!, 2 operacijois, kaip suprantu randai zymiai 'ilgesni', ir jokios patirties is gydytoju puses, jokio 'pavyzdzio', bendroje ligonineje (su tikrais ligoniais). ir kaunieciai kaip supratau nesisiulo?...
maskva su patirtim, bet, visas isvaziavimo procesas komplikuotas, daug popierizmo, brangiau... t.t. as galvoju kodel maskva nenaudoja veklichiaus-ilizarovo aparatu? tai patubulinta 'seniena', kaip kaunieciai sako.. g.gif is kitos puses, nejaugi maskviskai nezino apie naujas technologijas, ypac kai jie butent tame 'biznyje'... g.gif oj kiek daug dar klausimu kyla! unsure.gif Gal isties nieko dabar negalvokim ir palaukim ka Anil pasakys klaipedietis gydytojas. va tada vel is naujo imsim galvoti biggrin.gif
ANIL30
QUOTE(niniuks @ 2010 01 24, 22:11)
labutis,
viska puikiai supratau Anil, ir  kaina nuostabiai viliojanti, ir lietuva, ir isorinis komfortas, bet man kaip senamadei, tuoj kyla daug klausimu - o kaip tiek ilgai su plokstelem, daugiau nei 7 kart ilgiau su svetimkuniu!, 2 operacijois, kaip suprantu randai zymiai 'ilgesni', ir jokios patirties is gydytoju puses, jokio 'pavyzdzio', bendroje ligonineje (su tikrais ligoniais). ir kaunieciai kaip supratau nesisiulo?...
maskva su patirtim, bet, visas isvaziavimo procesas komplikuotas, daug popierizmo, brangiau... t.t. as galvoju kodel maskva nenaudoja veklichiaus-ilizarovo aparatu? tai patubulinta 'seniena', kaip kaunieciai sako.. g.gif  is kitos puses, nejaugi maskviskai nezino apie naujas technologijas, ypac kai jie butent tame 'biznyje'...  g.gif  oj kiek daug dar klausimu kyla!  unsure.gif  Gal isties nieko dabar negalvokim ir palaukim ka Anil pasakys klaipedietis gydytojas. va tada vel is naujo imsim galvoti  biggrin.gif
*

paziuresim ka pasakys klaipedoj..tikrai tie abu metodai skirias tik fiksatoriais, o rezultatas turetu but toks pats.lietuvoj darydavo tas koju tiesinimo operacijas su ilizarovo aparatais anksciau, bet kazkodel nustojo..reiks pasidometi..man daug klausimu kyla ko skirias maskvieciu ir l.vitkaus nuomone del tu isaoriniu ilizarovo aparatu..1. l.vitkus sako reikia po 1 koja atskirai operuoti...antra didele komplikaciju rizika.3 6men turi but su aparatais.maskvoj pasakoja kitaip..mums reiks nusprest pacioms.dar klaipedoj paziuresim kaip kalbes ir viskas susidelios i savo lentyneles... smile.gif o gamedoj prekiauja ir ilizarovo aparatais...ten klaipedoj..
Ilgakase
o tai maskvoj nedaro narkozės nuimant aparatus??????????? nes kažkur tai žinau, kad su narkoze juos nuima, bet gal tada volgograde?????????

Papildyta:
o plokšteles reikia nešioti taip ilgai todėl, kad anujasis akulinis audinys reikiamai tvirtas susiformuoja per minimum metus, ir tampa panašus į senajį taip kad nesiskirtų netgi per 2 metus...taigi visiškai nenuostabu, kodėl taip ilgai tas plokšteles laiko kojoje...juk jos vaikščioti ir judėti nemaišo...o va su Ilizarovu juk tiek ilgai neišlaikysi, juk jis žiauriai nepatogus. ir rizika dėl galimų infekcijų...
raseliukste
nu jooo, anil puikiai viska parase...na as pasimetus jei atvirai...na tada reikes popieriu isiimt jei skirsim kur kad turim tas ploksteles kojose....na pinigiu atzvilgiu butu maziau islaidu ir viskas lt butu...bet kazin kiek laiko gulet toj ligoninej reiktu?na ir nezinom ar kaip tos kojos atrodys...nes tie aparatai tai tiesina koja nuo apcios per viduri ir virsuj...o ta plostele kaip?jei tik vienas randas bus? g.gif man kazkaip neaisku cia niekas....tik zinau kad as pasiryzus bet kokiai peracijai...tik reikia nuspresti ir viska gerai apmastyt kas ir kaip...
na zodziu anil tu suzinok pas ta klaipediski gydytoja viska, kas ir kaip...su tom plokstelem...nes as jau nieko nebezinau... verysad.gif
ANIL30
QUOTE(raseliukste @ 2010 01 25, 00:17)
nu jooo, anil puikiai viska parase...na as pasimetus jei atvirai...na tada reikes popieriu isiimt jei skirsim kur kad turim tas ploksteles kojose....na pinigiu atzvilgiu butu maziau islaidu ir viskas lt butu...bet kazin kiek laiko gulet toj ligoninej reiktu?na ir nezinom ar kaip tos kojos atrodys...nes tie aparatai tai tiesina koja nuo apcios per viduri ir virsuj...o ta plostele kaip?jei tik vienas randas bus? g.gif man kazkaip neaisku cia niekas....tik zinau kad as pasiryzus bet kokiai peracijai...tik reikia nuspresti ir viska gerai apmastyt kas ir kaip...
na zodziu anil tu suzinok pas ta klaipediski gydytoja viska, kas ir kaip...su tom plokstelem...nes as jau nieko nebezinau... verysad.gif
*

Ryt skambinsiu i klaipeda ir tarsimes gal treciadieni i klaiped vaziusiu...ilgakase zadejo prisijungti...susiskambinsim kas kaip...tada bus labiau viskas aisku ir paklausiu ar tos ploksteles taip pat isiesina..ar visa koja issitiesia ir pan. na mane ir maskva nelabai baugina..tad bus matyt kur kai.reikdaryt kur viskas geriau ir priimtiniau,patikimiau, ir aisku saugiau, tai zinome visos mes...manau tikrai issirinksim geriausia buda ir vieta. kai atsiandadaugiau galimybiu ir gerai ir blogai...nes sunkiau issirinkti - daugiau galvot reikia..o is kitos puses gerai, galim rinktis ir turim galimybe rasti mums priimtina buda.....pacios matom ner tai nesamones ir mistika, kojeles tikrai ar vienaip, ar kitaip galma issitiesint ir kurios tikrai to troksta tai gali pasiekti...
Vestra
Cia su metalines plokstelem tikriausiai kazkas panasaus butu.
user posted image

Ilgakase
nu geras, Vestra, tikrai čia tas būdas kaip kalbėjo daktaras Viltkus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! iš kokio puslapio tu paėmei šią nuotraukėlę???????????????????? kurioj čia klinikoj taip daro?????
raseliukste
o man kvaiselei kilo klausimas...natuos aparatus kas karta reikia pasukt, kad kaulas tiesintusi, o ta plokstele tik ideda ir viskas...tai kaip jis isitiesina?juk ne vien kaulo iskirtimas ar tas lauzimas yra svarbus...tipo jie ideda ta plokstele ir jau tiesi koja buna...na kazkaip sunku man patiket...nes jei taip paprasta kodel rusai nenuodoja sios technologijos?cia tau ne krutine didint...kad dadesi viena detale ir jau viskas...na tikekimes anil suzinos daugiau apie viska, nes taip man idomu cia viskas...ir miglotai neaisku...
Ilgakase
Taip raseliukste, koja iš karto su plokštele jau tiesi pasidaro ir per metus laiko yra daauginamas kaulinis audinys....būna, kad taip iš karto sufiksuoja ir su Ilizarovu, bet aju Vitkus taip sakė...o va kaip mes žinome, Rusijoje auginamas kaulas palaipsniui, vis pasukant aparatus...tikrai velnias žino, kodėl vienur naudojama viena technika, kirut kita....mažiau skausmingas turėtų būti pirmasis variantas, tačiau ilgiau užtrunka viskas....

Anil, aš į Klaipėdą nevažiuosiu tikriausiai šįkart, nes vakar kai paklaidžiojau visą dieną po šitokį šaltį, jaučiu kad gerklė man vėl atsinaujina, bijau, kad vėl angina neatsinaujintų....ai, dar žiūrėjau traukinius, tai tiesioginius Kaunas Klaipėda nėra, reiktų persėsti ir kainuotų apie 50 Lt į vieną pusę (čia tiek žinių, jei kartais iš Kauno kada sugalvotume važiuoti ax.gif )....
Vestra
QUOTE(Ilgakase @ 2010 01 25, 18:56)
nu geras, Vestra, tikrai čia tas būdas kaip kalbėjo daktaras Viltkus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! iš kokio puslapio tu paėmei šią nuotraukėlę???????????????????? kurioj čia klinikoj taip daro?????
*

As gyvenu Anglijoj, ir noriu operacija darytis, nes man pradeda skaudeti kelio sanarius(man tik 30), nes koju asis netiesi,tai sanario kremzle devisi daugiau vienoje puseje. Tai si operacija vadinasi osteotomy(angl.), yra du budai: pirmas ipjauna is vidines blauzdos puses kaula ir ideda dalele kaulo paimta is paciento klubo ar slaunies ( o siaubas!), ir ten viskas suauga. Bet tikriausiai lietuvoj kitaip daro, negi is klubo kaula imtu?! O antras budas, kai ispjauna truputi kaulo is isorines blauzdos puses ir sudeda kad, kaulai liestusi ir suaugtu. Zodziu, pasiskaitykit(angl.) pacios, ten su nuotraukom bus aiskiau.Cia nuoroda:
http://www.visittoc.com/directory/providers/stanton-davis
eikit i puslapio apacia ir paspauskit ant Knee problems
tada atsidarys Microsoft windows filas, ir ten viskas aprasyta.
Ilgakase
Linas Vitkus irgi minėjo, kad ima kaulą iš klubo, taip kad ir Lietuvoj taip galėtų padarėtų, jei darytų....be to, Vitkus minėjo ir antrąjį variantą, tik sakė, kad tokiu būdu prarastume šiek tiek ūgio....nors gal jis saugesnis būtų g.gif man tai ūgis neaktualu visai, nepergyvenčiau labai, na dabar taip galvoju sau atsisėdus, ir atsisakyčiau tų poros cm, jei tik rizika gijimo sumažėtų g.gif

O kiek kainuoja Anglijoj tokia operacija? o tau pačiai Vestrut, koks būdas atrodo priimtiniausias iš visų žinomų?????????

be to, Vitkus minėjo, kad atetityje sanarį pakeisti yra lengviau nei ištiesinti koją, beto pačios kremzlės jau neatstatysi, jis sakė, ji ir toliau liktų pažeista ir progresuotų toliau....be to, ištiesinus kojas, sanario ketimo operaciją daryt jau būtų sudėtingiau....

aš vakar vėl vedžiau sūnų pas ortopedę, padarė rengeną kojų, tai nuotraukoj kaulai pas jį visiškai tiesūs, sakė kai augs ir jei sportuos, neturėtų būti kreivos kojos...na bet vistiek liepė bent kartą į metus ateiti pasitikrinti....aš jai padejavau, kad mums atsisakė klinikose daryti kojų operaciją, tai gydytoja sako, aš irgi jums nedaryčiau, sako ką jūs galvojat, čia tokia sudėtinga operacija, ir neaišku ar rezultatas gausis tinkamas, gali kaulas ir nesuaugti kaip reikia...na vienu žodžiu, jos nuomonė irgi kategoriška šiuo klausimu......

na bet mums pavyks...turi pavykti....
Vestra
Anglijoj net ir privaciai ,tai daro,bet tik jeigu jau tikrai baisus skausmai,ir nebegali normaliai vaikscioti. Kainos nezinau, bet issivaizduoju, kad daug, nes as angina privaciai pries 2 metus op.,tai buvo £3500. Tai tik ispjove ir kita diena namo paleido,o cia tai reabilitacijos laikotarpis ilgas butu. Zodziu nebezinau, vakar tokiam forume radau liudna istorija,ir tas zmogus Kijeve ta klinika pavadino 'skerdykla'. Beda ta ,kad visu tu kliniku tinklalapiai rodo tik gerai nusisekusias op , o komlikaciju niekas neskelbia. Aisku buna tu komplikaciju, tik kazkaip noretusi darytis ten kur ju maziausias procentas, bet teisybes aisku, kad niekas nepasakys verysad.gif Jei daryti su vidiniu fiksatoriumi, tai as tikrai rinkciausi antra ipjovimo tipa. Tikrai nenoriu pjauti ir klubo ar slaunies.Mano ugis 170cm, tai jeigu ugis sumazetu, man tas pats. Tik, neaisku ar organizme nebutu reakcijos i svetimkuni. Ir dar randas 8cm., ir jei pjauti 2 kartus ta pacia vieta,jis bus idubes. Man cezari 2 kartus dare. Pirma karta, uzgijo ir tik plonyte balta linija liko, beveik nieko nesimate, o po antro karto irgi balta plona linija, bet isitempus i vidu( nezinau kaip geriau paaiskinti). As klausiau kodel, sake, del to, kad randas ant rando.
raseliukste
man jau cia kaip toj patarlej...kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu...na as vis del to mastau apie ta klinika maskvoj...nes jei organizmas nepriims svetimkuniu tai ar bus aparatas, kaulas ar plokstele jokio skirtumo....ar taip ar siaip nera gyvenimo...tiesiog tikiu kad viskas bus gerai...o 2 operaciju kazkaip nesinori darytis ir su ilgiausiais randais vaiksciot....o jei rimtai tai lt gydytojai is viso manau zali sitoj srityje ir todel nenori rizikuot..todel ir issisukineja....kiekviena operacija net gimdymas yra rizika...o kas nerizikuoja tas ir sampano negeria drinks_cheers.gif
Vestra
As apie koju op. suzinojau 1999 metais ,dar budama lietuvoj(anglijo 9 metai). Turiu net pora straipsniu issikirpus is LR. (gal galeciau ir atskanuoti, jei kam idomu)Tai ten buvo interviu su Michailu Jegorovu is Volgogrado, jis yra kazkaip patobulines Ilizarovo aparata.(Tik man jie vistiek beveik vienodai atrodo). Tai ten rase ,kad po korekcijos kuti vyksta 5-10 dienu, su aparatais dar reikia pabuti apie 6 sav. Zodiu jis buvo top ortopedas siai operacijai Rusijoje, 'buvo' , nes jis numire 2004. Bet jo klinika dar dabar dirba, tai cia turbut ta pati kur jus Volgograde minejot. As 2000 buvau konsultacijoj pas prof.Naruna Porvanecka 'Kardiolitoj'. Tariausi del op.,sake butinybes nera,tai Sodra neapmokes, bet jei noriu padarys,tik pas psihologa reikejo nueiti. tada jeigu gerai pamenu buvo apie 5000 doleriu,is sake ,kad aparaciukai mazi is amerikos butu(kaip lazdele is visines blauzdos puses fiksuojasi isoreje). Bet isvaziavau atostogu i anglija ir tuo viskas pasibaige, dar dabar 'atostogauju' smile.gif .Skambinausi neseniai , sake daugiau tokiu op. pas juos nebedaro, tik nepasake kodel. O kokios kainos Volgograde jei kas zinot?
niniuks
QUOTE(Vestra @ 2010 01 26, 22:24)
As apie koju op. suzinojau 1999 metais ,dar budama lietuvoj(anglijo 9 metai). Turiu net pora straipsniu issikirpus is LR. (gal galeciau ir atskanuoti, jei kam idomu)Tai ten buvo interviu su Michailu Jegorovu is Volgogrado, jis yra kazkaip patobulines Ilizarovo aparata.(Tik man jie vistiek beveik vienodai atrodo). Tai ten rase ,kad po korekcijos kuti vyksta 5-10 dienu, su aparatais dar reikia pabuti apie 6 sav. Zodiu jis buvo top ortopedas siai operacijai Rusijoje, 'buvo' , nes jis numire 2004. Bet jo klinika dar dabar dirba, tai cia turbut ta pati kur jus Volgograde minejot. As 2000 buvau konsultacijoj pas prof.Naruna Porvanecka 'Kardiolitoj'. Tariausi del op.,sake butinybes nera,tai Sodra neapmokes, bet jei noriu padarys,tik pas psihologa reikejo nueiti. tada jeigu gerai pamenu buvo apie 5000 doleriu,is sake ,kad aparaciukai mazi is amerikos butu(kaip lazdele is visines blauzdos puses fiksuojasi isoreje). Bet isvaziavau atostogu i anglija ir tuo viskas pasibaige, dar dabar 'atostogauju' smile.gif .Skambinausi neseniai , sake daugiau tokiu op. pas juos nebedaro, tik nepasake kodel. O kokios kainos Volgograde jei kas zinot?
*

labas Vestra, mazute, jei paskaitinetum musu pirma tema, kuri taip ir vadinosi 'Kreivos kojos', ten viskas nuo pat pradziu, issamiai, su nuorodom ir kainom ir tt, - tuomet ne tik suzinosi informacijos, bet ir suprasi ko mums visoms jau nervai issitampe ir, man asmeniskai, visiskai issitampe... ir as kaip raseliukstis jau sakysiu toliau i miska - daugiau medziu, - OJJJJ!!!! unsure.gif verysad.gif
Ilgakase
QUOTE(Vestra @ 2010 01 26, 22:24)
*

Matyt apturėjo kažkas rimtų komplikacijų Kardiolitoj, todėl ir nebedaro...Čia kaip ir kauniškė privati klinika, kuri priiminėjo gimdymus - po nesėkmingo gimdymo, atsisakė šios praktikos....Gaila labai dėl Kardiolitos, nes kainytė visai nebloga buvo....ir aparatai maži....O apie Kijevą aš ir ne viename forume blogų atsiliepimų girdėjau....Vitkus sakė, kad 6 proc. visų operacijų paprastai baigiasi komplikacijomis....

O je atskanuotum savo turimus straipsniukus - būtų šaunu thumbup.gif

Išvažiavimas į Volgogradą, kaip imes skaičiavom, atsieitų su viskuo maždaug apie 15 tūkst. Lt....Operacija ten apie 4000-5000 Eur.,ar net 3500 Eur (čia Anil paskutinė pas juos domėjosi), mano žinios 2 metų senumo....
Papildyta:
O aš šiandien nusipirkau 3 sijonus - nuo šiandien pratinsiuos prie šito jausmo, visteik šiais metais anksčiau ar vėliau reikia pasidaryti šią operaciją thumbup.gif aišku juos dabar nešiosiu tik namie, į gatvę nė su šautuvu neišvarytų manęs.... ax.gif
raseliukste
labu panikes..as cia kazkaip nepagaunu minties, nes kalbama apie volgograda, o man anil sake, kad ta klinika kur mes vaziuot zadejom yra maskvoj! g.gif modernesne ir patikimesne nei volgograde....na 3 men su tais aparatais dar nera taip blogai...o ir rezultatus matem labai graziai istiesintos kojos, as zvilgtelejau i ta angliska puslapi su plokstelem...na tikrai sios operacijos nedarysiu, tvirtai apsisprendziau verysad.gif na o kiekviena is musu turim pasirinkti tai, kas mums artimiau sirdies ir atrodo tinkamiau:) 4u.gif
Ilgakase
mes šnekam apie įvairias klinikas Rasseliukste ax.gif Vestra paklausė apie Volgogradą, aš jai atsakiau....o Maskva tai mūsų sarašiuke ir ltoliau lieka PIRMOJE vietoje, jeii apsistojam ties išoriniu fiksatoriumi thumbup.gif ji pranašesnė ir kaina, ir atstumu nuo Lietuvos....

aš asmeniškai labiau noriu plokštelės arba kojos kaulo išpjovimo (na kur šiek tiek sumažėja ūgis), bet pasiryžčiau ir išoriniam fiksatoriui be abejo....ypač dabar kai išsimatavau iš draugės nusipirktus sijonukus wub.gif blemba, koks nervas paėmė - figurytė super, tinka sijonukai kuo puikiausiai, o va tos kojos verysad.gif ....bet kai įsidėjau petukus į blauzdų vietas ir ilgus batus, tai visai pus bėdos atrodo...tik batų reiktų tokių, kaip tu rasseliukste, kažkada minėjai, na tokių atlenkiamų ties kelias....
raseliukste

aisku darbar:) 4u.gif aciuks:) zinoma, kiekviena turim pasirinkti, kas mums priimtiniau:) as ir taip 160cm tai tikrai savo gugio neatimsiu:)o ir del randu...geriau keli mazesni negu 2 dideli ir tos operacijos....

ir siaip kur visos kitos mergikes dingo?nei mergikiu, nei nuomoniu:(

vat buten, ilgakase, tokie baciukai labai gelbsti....o lt urmo bazej tikrai gali nusipirkt tokiu batu( nebrangiai, nors ir ne pacios geriausios kokybes):)ir sijonuka uzsidesi tada mirksiukas.gif na jei vienai eiti pirkt nedrasu, as vasario pab griztu galeciau palydet ir isirinktum ka nors:) ax.gif

kaip as noriu tos operacijos ir kuo greiciau, nes jau taip nusibodo, o dar zinau kad vasara ateina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
niniuks
""К сожалению, довольно часто приходится сталкиваться с неудовлетворительным результатом коррекции. Либо ноги приобретают Х-образную форму, либо, наоборот, сохраняется О-образная кривизна, либо имеется асимметрия ног. Если оценивать форму ног в положении плотного смыкания коленей и стоп, то можно выдать желаемое за действительное, скрыв неудачный результат коррекции.
В связи с тем, что всё чаще за лечение берутся врачи, не имеющие опыта в эстетической ортопедии, возросло количество пациентов, неудовлетворенных результатами операции. Мы готовы помочь таким пациентам, и, несмотря на то, что исправлять чужие ошибки гораздо сложнее, предлагаем скидку, учитывая, что пациенты и так уже потратили много средств и времени для достижения желаемого результата."" cia citatele is maskviskiu saito... tikriausia visos ja skaitem. as vis skaitau ir skaitau ir skaitau... istikruju kaukiu anil ziniu is Klaipedos. IR manau reikia gydytoju su patirtim... unsure.gif
ANIL30
Labas vakarelis visoms...manirgibegalo stogas vaziuoja del tu kliniku ir tiesinimo budu...tikrai maskva arciausiai dusios.surasiau jums is savo minciu apie abu variantus faktus kurius zinom...galima diskutuoti.as pirmasdieni i klaipeda vyksiu,is ryto...tad parasysiu ka tas gyd papasakos...naas nesu nei senamadiska,nei naujoviu verge,bet noriu,kad operacija atitiktu lukescius,kad tikrai kojos butu tiesios ir nebutu kazkas bloga...as paklausiu rusiskaimakvoj apie tas ploksteles dar...idomuka jie apie tai mano. smile.gif na iki..labos visoms 4u.gif
ANIL30
LABAS RYTAS smile.gif pas mane siandien atvyks Akvile,tad viska pasisnekesim...vaziusiu i stoti pasiimti...ji suzinos daugiau ir aptarsim viska... smile.gif nu iki....
Ilgakase
įmečiau nuotraukytę į fotki kaip atrodau sus sijonu ir petukais kelnėse lotuliukas.gif
Papildyta:
bandysiu tpanašiai eiti penktadienį į žmones, į koncertą ax.gif
ANIL30
labukas visoms..buvo sveciuos Akvile priplepejom apie viska...tikrai sauni mergina. tikrai visos labai saunios ir bendravimas paprastas, lengvas...mes kartu skambinom ir i maskva ir i firma klaipedoj kur gamina tuos aparatus ilizarovo ir tas ploksteles.patarimu uztenkamai vel gavom....bus matyt ka klaipedoj pasakys.as paklausiau gemedoj o tas gyd. Klaipedoj geras, dar poradziu dave..beiilizarovo metodas sako senas..yra ir jis naudojamas ,bet yra daug kitubudu. kompas biski blefuoja sunkiai rasos,parasysiu daugiau kita kart..o tuokitu metodu ir maskvoj jau daro lyg..parasys placiau..ir parodys foto kaip po to met.kojos atrodytu...... smile.gif iki
Ilgakase
smagu, kad susitikot mergytės 4u.gif
Papildyta:
labai įdomu, ką maskviškiai ir klaipėdoj pasakys apie tas plokšteles....nu jūs šaunuolės merginos , kad suskambinot 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.