Na mamytės padėkit jei galit su receptuku, radau visa lauką rūgštynių ir toks noras užėjo sriubytę iššsivirti, bet recepto nelabai pamenu
Aš verdu taip:
Paimu kokios mėsytes gabaliuką ir verdu sultinį.Supjaustau morkas, bulves, dedu į sultinį. Kai jos beveik išverda, dedu smulkiai pjaustytą virtą kiaušinį ir supjaustytas rugštynes. Kai jau išjungiu dedu krapų. Aišku prieskoniai, lauro lapeliai ir tt...Mėsa galima supjaustyti ir sudeti į sriubą, arba į lekštes pagal pageidavimus. Kaiušinį irgi galima deti tiesiai į lekšte. Jeigu verdu sriubą be bulvių, tada valgom su karštom virtom bulvem.
as darau taip pat, tik morku nededu. nepamirsk pries dedant i sriuba pjaustytu rugstyniu nupilti verdanciu vandeniu.
O as morkas dedu, bet kiauso - ne. Ir dal papildomai sauksta manu suberiu.
Nuverdu butinai rukyta desra ar kumpi. Tame sultinyje paverdu nuplikytas rugstynes, krapus, svogunu laiskus. Nukaiciu, tada ipjaustau virto kiausinio, idedu grietines. bulves virtas patiekiu atskirai. Skanaus. Istyso seile
O kodel reikia nuplikyt rugstynes? As niekada neplikau tik labai gerai isplaunu, kad nebutu zemiu.
O dar atsimenu , kai eidavom su klase i turistini zygi, tai visada virdavom rugstyniu sriuba ant lauzo. I sia sriuba dedavo perliniu kruopu, bulviu,pakepindavo smulkiai supjaustytus lasinukus ir supildavo i verdancia sriuba. Baigiant virt ipjaustydavo kietai virtu kiausiniu.Atskirai kiekvienas isidedavo grietines . Nezinau kodel, bet dabar tokios skanios rugstyniu sriubos namuose issivirti nesigauna.
As pati rugstyniu sriubos nemegstu, bet mano mama "ileidzia" kazkaip zalia kiausini. Na ir jis toks plaukioja sau , tipo virtas. Dar daro saltibarscius, bet vietoj buroku deda smulkiai pjaustytas virtas rugstynes. Visi kiti priedai lieka.Man tai fe, bet visi valgo apsiputodami.
Aš irgi kiaušinį įmušu verdant, o ne po to įpjaustau...tik įmušus reik greitai maišyt, kad subyrėtų į juosteles, o ne cielas išvirtų...
man irsu rukyta mesa skaniau
As niekada, gamindama sriuba nenuverdu jokios mesos. Cia is sveikuoliu stovyklos, Palangoje suzinojau, jog nera tai gerai ir atpratau visai nuo tokiu "mesiniu" sriubu.
Uzverdu vandeni, dedu bulves, siek tiek paverdu, tada svoguno, dar paverdu, tada morkas (sutarkuotas, su stambia tarka) paverdu, tada rugstynes, krapus, prieskoniu ivairiu, smulkiai pjaustyta virta kiausini ir pora vistienos sultinio kubeliu. Dar sviesto nedideli gabaleli imetu. Labai skanu!
O as darau taip:
Idedu mesytes gabaliuka(pvz.:soninukes),verdu koki pusvalandi,po to pridedu nemazai pjaustytu bulviu,pakepinta svoguniuka ir morkytes,tada dedu rugstynes pjaustytas,druskyte,pipiriuko,issiverdu keleta kiausiniu(kietai virtu),juos sutrinu sakute ir i tuos sutrintus kiausinius idedu grietines(kiek kiausiniu,tiek saukstu grietines),taigi ta mase sumaisau ir supilu i kunkuliuojancia sriubyte. Man ir mano vyrui labai patinka
Jei nesveika nuvirti mesa, tai reiketu zinoti, kad nuo lultiniu organizme kaupiasi akmenys
O kaip atrodytu sriubyte: darzoves+vanduo+druska?
o aš verdu rūgštynių sriubą be mėsos ir man tikrai skanu, aš isšvis į šią sriubą dedu tik druskos ir bulvių bei rūgštynių. Valgom su grietine, ai dar vegetos tipo prieskonių.
o as verdu rugstyniu sriuba taip: i vandeni idedu smulkiai pajustytas bulves, morkas, svoguna i pabaiga virimo rugstynes ir isplaktus 2 kiausinus supilu maisant. AI dar druskos truputeli ir vsio i kiekviena lekste po sauksta grietines niam kaip skanu
Aš irgi rūgštynių sriubą verdu tik su rūkyta mėsyte ar šonine, man taip skaniau
O rūgštynių NIEKADA nenuplikau, man tuomet sriuba būna beskonė - fe. Ir rūgštynes dedu tik tada, kai bulvės jau visai išvirę, dar aišku svogūnų, džiovintų morkų įmetu, virto kiaušinio įpjaustau, bet irgi tik baigiant virti. Valgom su grietine. Skanaus
Man irgi su rukyta mesyte
Ar jus zinot kad labai kenksminga valgyti rugstynes, rabarbarus??? Jus ka senatvej sanariu skausmus norit kentet???
Man parūgštiniauti savaitgalį nelabai pavyko, vos saujelę prisiskyniau, bet dilgėlių netrūksta. Dabar jos sriubai kaip tik. Man dilgėlių sriuba su trupučiu rūgštynių daug labiau patinka nei vienų rūgštynių. O ir vertingesnė kur kas.
Ash be mesos verdu, nes man ta virta mesa juodai nepatinka, o pas mus darbe pasirodo visas sriubas be mesos verda, bet pirshtus tikrai apsilaizyti gali. Ir viena patarima musu vireja dave: svogunus su morkom trumpai apkepti, priesh dedant i puoda. O shiaip viskas taip pat, kaip chia kazkas jau rashe.
Nu cia kas per nesamone???
Tai tikra nesamone,kad valgant rugstynes,sanarius skaudes
Mano mama ,70metu valgo-ir nieko. As 42metus-irgi nesiskundziu sanariais REIKIA DAUGIAU JUDETI
Kaskiek yra negerai rabarbarai rugstynes..kai sergi tam tikrom ligom....bet seip ju juk nekemsi kiekviena diena......
NESAMONE.....
Nu, darykit kaip ismanot!!!!
Jūs neteisingai sakot, kad rūgštynes valgyti visai gerai. Rūgštynes valgyti nėra labai kenksminga, bet mažiems vaikams verčiau rūgštynių sriubos ir rabarbarų kompoto dažnai neduokite. Teisingai sako, ne tik kenkia sąnariams, bet nustatyta, kad rūgštynėse ir rabarbaruose esantis labai didelis oksalatų kiekis gali padėti formuotis inkstų akmenims Kas linkęs į insktų akmenligę, beje tuo pačiu pasakysiu turi vengti ir sojos pupelių, sojos pieno, sojos varškės, dėl tos pačios priežasties..Sojos produktai turi daug oksalo rūgšties druskų, kurios nesuyra termiškai apdorojant ar ruošiant patiekalus iš sojos
Apie rūgštynės:
Rūgštynės Rūgštynės - vitamininga daržovė. Jų lapuose daug vitaminų C, B, BL, PP ir karotino, nemažai kalio ir geležies. Rūgštynėse yra apie 0,7 % oksalo rūgšties. Ji kaupiasi pamažu -ankstyvą pavasarį jos nedaug, vėliau daugėja. Rūgštynes reikia konservuoti tik pavasarį (špinatines galima ir vėliau). Oksalo rūgštį galima neutralizuoti įdėjus 1 kg rūgštynių 3 g kreidos. Yra špinatinių rūgštynių, kuriose oksalo rūgšties labai mažai, o vitamino C beveik dvigubai daugiau nei įprastose rūgštynėse. Špinatines rūgštynes galima konservuoti nuo pavasario iki vėlyvo rudens, tik jas reikia parūgštinti citrinų rūgštimi. Rūgštynės ypač vertingos anksti pavasarį, kai kitų daržovių mažai ir maiste stokojama vitamino C. Tačiau gausiai jų vartoti nereikėtų. Rūgštynės dažniausiai sūdomos arba konservuojamos sūryme, jas taip pat galima šaldyti. Rūgštynes paruošti konservavimui nesunku - reikia perrinkti, gerai nuplauti tekančio vandens srove ir pašalinti kietus, sumedėjusius lapkočius. Va taip... Bet aš negalvoju kad mamytes valgo rūgštynes kiekvieną dieną
Kadangi verdu rugstyniu sriuba gal 1-2 kartus per metus ir ju nekonservuoju,tai manau,kad mano seimynai inkstu akmenys kol kas negresia...
Manau, kad labai daug yra "nesveikų" produktų, kuriuos mes vartojame kiekvieną dieną, ko tik nepadarysi dėl savo skrandžio
na o aš verdu labai paprastai ir nededu jokių kiaušiniu, nes man asmeniškai išverdu vištos krūtinėlę, tada į tą buljoną įmetu porą pjaustytų bulvių, paverdu, kai bulvės suminkštėja įdedu pakepintas morkas ir svogūnus ir supjaustytą krūtinėlę (morkas tarkuoju ne per burokinę tarką, bet per smulkesnę, svogūnus smulkiai supjaustau ir kepu ant nedidelio kiekio aliejaus), paverdu ir į galą įmetu pjaustytas rūgštynes, pamaišau ir vsio QUOTE(starbee @ 2006 01 23, 01:50) na o aš verdu labai paprastai ir nededu jokių kiaušiniu, nes man asmeniškai išverdu vištos krūtinėlę, tada į tą buljoną įmetu porą pjaustytų bulvių, paverdu, kai bulvės suminkštėja įdedu pakepintas morkas ir svogūnus ir supjaustytą krūtinėlę (morkas tarkuoju ne per burokinę tarką, bet per smulkesnę, svogūnus smulkiai supjaustau ir kepu ant nedidelio kiekio aliejaus), paverdu ir į galą įmetu pjaustytas rūgštynes, pamaišau ir vsio Lygiai taip ir as verdu rugstyniu sriuba. Beja, ji is mano megstamiausiu sriubu QUOTE(Atize @ 2004 04 29, 19:02) o as verdu rugstyniu sriuba taip: i vandeni idedu smulkiai pajustytas bulves, morkas, svoguna i pabaiga virimo rugstynes ir isplaktus 2 kiausinus supilu maisant. AI dar druskos truputeli ir vsio i kiekviena lekste po sauksta grietines niam kaip skanu as lygiai taip darau! Man skaniau plaktas kiausinis supiltas i sriubyte... plaukioja siuliukai
Niu, merginos, kadangi neradau manojo rūgštynių sriubos receptėlio jūsų pokalbiuose, tai pasiūlysiu išmėginti : pakepinti supjaustytą sogūną, supjaustyti bulvytes is pavirti kokį pusvalandį nedideliame kiekyje vandens.Tada pripjaustyti virtų kiaušinių, idėti sviestuko ir įpilti pieno, tiek,kad gautųsi norimo tirštumo sriubytė! Dar galima krapiukų ... Labai saknu!
labai mėgstu šią sriubą, bet pati išsivirti nemoku. galkas žinot receptą skanu?
Oi kiek klaidų padariau tikiuosi supratot kad reikia rugštynių sriubos recepto QUOTE(vaida L @ 2007 03 31, 13:44) Na praeita savaite kaip tik viriau. Dedu rugstyniu, bulviu, kiausini, morkos galiuka kartais sutarkuoju ir sultinio kubeli. Greitai ir labai skanu! Kitokios rugstyniu sriubos ir nzn. Bet kitu improvizacijas rugstyniu tema butu labai saunu isgirsti.
kaip supratau morkos labai nedaug reikia. O kokių gal prieskonių dar dedat be sultinio, kad skonis geresnis būtų?
QUOTE(Justicija @ 2007 03 31, 18:45) as nededu, nes sultinys gera skoni duoda. Mano mama lygtais dar imeta riekele kumpio. Duoda toki kvapa skanu. Ir lygtais lauro lapu deda. As tai dedu ka nors rukyto, man labai tas kvapas patinka - dazniausiai kokia nelabai riebia desryte papjaustau ir pakepinu arba imetu rukyta sonkauliuka... O visa kita darau kaip ir kitos... Beje, kiausini as megstu deti jau virta ir tada supjaustau ir dar kokias 5 min paverdu...
Aš tai darau taip:užvirinu vandenį ,sudedu bulves,rūkytą kumpį ar kauliuką,tarkuotą morką ir verdu.Per tą laiką išsiverdu kiaušinį,kurį vėliau dėsiu į sriubą.Kai išverda bulvės sudedu rūgštynes nes man mama sakė,kad jei sudėsi anksčiau tai bulvės pasidaro kietos.Pasūdau dedu lauro lapuką pipiriuką.Išvirus sudedu pjaustytą virtą kiaušinį.Nežinau ar padėjau ,bet aš taip gaminu ir šeimai labai patinka.Skanaus.
labai megstu sia sruba - gaminama mamos
vakar viriau pagal pirmą receptą (kitų dar neparašę buvot), tai labai skaniai gavos, bet reiks būtinai pabandyt ir su mėsyte
As irgi labai megstu rugstyniu sriubyte:as verdu taip
uzverdu vandenį, kubelis sultinio, sauja ryžių(labiausiai patinka, laukiniai), bulvės smulkiai pjaustyta, morka, kai kada dedu kai kada ne,rugstynės, kai jau viskas buna isvirę, isiplaku kiausinį , supilu i sriuba ir isjungiu, valgydami dedames grietines skanaus QUOTE(gutė pinkutė @ 2007 04 06, 23:16) As irgi labai megstu rugstyniu sriubyte:as verdu taip uzverdu vandenį, kubelis sultinio, sauja ryžių(labiausiai patinka, laukiniai), bulvės smulkiai pjaustyta, morka, kai kada dedu kai kada ne,rugstynės, kai jau viskas buna isvirę, isiplaku kiausinį , supilu i sriuba ir isjungiu, valgydami dedames grietines skanaus
Reik būtinai su ryžiais pabandyti, o kaiušinis tai keistai man
Pabandyk su tuo kiausinių jis iskart gaunasi virtas, na kaui kiausinienė, na man ir mano šeimynai tai skanu
QUOTE(noir1 @ 2007 04 01, 09:25) Kai išverda bulvės sudedu rūgštynes nes man mama sakė,kad jei sudėsi anksčiau tai bulvės pasidaro kietos. Jos buna ne kietos, bet apsitraukia kieta plevele (cia nuo rugsties). Tai vie is mano megstamiausiu srubu. Uzverdu vandeni, idedu ka nos rukyto (kumpio, skuros nuo lasiniu, tai ka turiu), supjaustytas bulves, sultinio. Kai viskas isverda - pjaustytu ar konservuotu rugstyniu, lauro lapai, pipirai, kartais prieskoniu sriubai (tai dziovintos ivairios darzoves), jei vasara - sviezi baziliko, salavijo, mairuno ir kt lapeliai (suristi, po to as juos isimu is sriubos), taip pat supjaustytu virtu kiausyniu. Atrodo viskas, seniai dariau Beje, jei truksta rugstingumo pilu balto arba raudono vyno acta, taip pat jei truksta skonio dedu "Vorcesterio" padazo. QUOTE(gutė pinkutė @ 2007 04 06, 23:16) As irgi labai megstu rugstyniu sriubyte:as verdu taip uzverdu vandenį, kubelis sultinio, sauja ryžių(labiausiai patinka, laukiniai), bulvės smulkiai pjaustyta, morka, kai kada dedu kai kada ne,rugstynės, kai jau viskas buna isvirę, isiplaku kiausinį , supilu i sriuba ir isjungiu, valgydami dedames grietines skanaus Aš darau lygiai taip pat, tik vietoj ryžių pilu miežinių kruopų. Labai skanu. Man be kruopų
Nieku nerandu rugstyniu pikrti, gal koks nesezonas, sakau?
As irgi kai nelabai turi laiko ar noro ilgai stoveti prie vyrykles tai kiausini plakta tiesiai i baigiancia virti sriuba supilu
Dažnai verdu rugštynių sriuba: indelis sudytų rugštynių, (jei mažas tada du), bulvės, morkos, kiaušinis žalias. Pirmiausiai paverdame daržoves, po to supylame rugštynes, galiausiai plakta kiaušinį, pabaigtuvėm pagal skonį prieskonių ir sultinio kubelių. Gardiname grietine. Skanaus !!!!
QUOTE(Ajuss @ 2004 05 04, 10:40) Aš irgi rūgštynių sriubą verdu tik su rūkyta mėsyte ar šonine, man taip skaniau O rūgštynių NIEKADA nenuplikau, man tuomet sriuba būna beskonė - fe. Ir rūgštynes dedu tik tada, kai bulvės jau visai išvirę, dar aišku svogūnų, džiovintų morkų įmetu, virto kiaušinio įpjaustau, bet irgi tik baigiant virti. Valgom su grietine. Skanaus Pasirodo ne aš viena taip verdu sriubytę.Tik aš kartais bulves isiverdu atskirai į sriuba nededu irgi gana skanu
Niam niam... Pati skaniausia mano sriubyte
I sultini nuo kokios nuvirusios mesyte ar siaip vandenuka sudedu bulves, stambiai tarkuota morka, truputi prieskoniu. Kai isverda darzoves, sudedu rugstynes ir galiausiai kietai virta pjaustyta kiausini Psio! Skanaus |