Giedruciukas
2005 11 16, 14:39
"Fantastiškas vaikas. Na, bet buvo rimta kliūtis"...tokiais žodžiais pasveikino mane kitą dieną po gimdymo (gulinčią vienvetėje Antakalnio gimdymo namų palatoje) atėjęs skyriaus vedėjas (gimdymo priėmėjas). Dabar kai Emiliui jau du mėnesiai ir galiu kitomis akimis į visą praėjusį laikotarpį pažvelgti, galiu drąsiai sakyti, kad nėštumas buvo lengvas, nors pilvas buvo didžiulis ir nuotaikų kaita neduok dieve...Bet būdama nėščia drąsiai dariau tai, ka norėjau, nes gydytojai absoliučiai neturėjo jokių priekaištų dėl nėštumo eigos: maudžiausi ežeruose (prižiūrima vyro, žinoma), netgi jūroje, labai daug vaikščiojau grynam ore (nors vasara buvo toookia karšta), lankiausi kiek įmanoma kultūrinuose renginiuose tuo šokiruodama aplinkinius, nes neva nėščia moteris turi sudėjusi rankas sėdėti namie ir nieko neveikti. Lankėme R. Šemetos kursus abu, aš dar ėjau pas Jurgą (pribuvėją) į kursus, tad dėl visko, kas mūsų laukia, buvome visiškai ramūs. Aš buvau visaip kaip pasiruošusi. Tai va. Kadangi mmm buvo reguliarios, tiksliai suzymetos kalendoriuke, gimdymo data buvo nustatyta rugpjūčio 28 (per vestuvių 1 metų sukaktuves  ). Tačiau atėjus 28 dienai niekas nevyksta. Vyras klausia: "kada". As sakau: "nezinau". Rugpjucio 29 diena. Telefonas nerimsta. Karts nuo karto netekusi kantrybes ji atjungiu, nes visi klausia vienintelio klausimo "kada". O man paciai buvo idomu KADA tai ivyks, bet i šį klausimą tuo metu niekas negalėjo atsakyti. Rugpjūčio 30 diena. Niekas nevyksta. Po patikros pas gydytoją paaiškėja, kad gimdos kaklelis atsidaręs 3 m. Po 4 dienų liepia susikrovus visą mantą gultis į ligoninę su visam. Bet 31 - osios rugpjūčio naktį (nebereikėjo laukti tų 4 dienų), apie 00:30 nuo maudžiančio skausmo pabudau. Su vyru miegojome susikabinę, tai jaučiu, kad nebegaliu to skausmo iškęsti būdama vienoje pozicijoje, riečiuosi. Vyras pabunda, klausdmas ar viskas gerai. O aš nesusivokiau kad tai pirmieji sąrėmiai atkeliavo (man būdavo, kad naktimis pamaudžia)...Išėjau į kitą kambarį skaityti knygą. Jaučiu vėl tas keistas skausmas vilnijantis per visą pilvo apačią nugaros link...Nutariau paskaičiuoti kas kiek laiko visa tai kartojasi. Aha. Kas 6, 7 minutės...Teko pripažinti kad atėjo tas momentas. Pagaliau. Knygą padėjau į šalį. Vyras iš kito kambario klausia, gal važiuojam jau, o aš sau ramiai nesutikau. Nes man buvo viskas aišku. Ligoninėje tarp šaltų sienų kęsti skausmus noro nebuvo jokio. Per tą laiką išsiploviau galvą, užsikaičiau ramunėlių arbatos su citrina ir usipyliau į termosą, persižiūrėjau visą susikrautą į ligoninę, mantą, apsirengiau, pasikvėpinau savo mėgiamais Channel Chance, pasidažiau, ir vyrui sakau: "Na, vykstam. Jau." Vyras strykt iš lovos visas laimingas, paėmė mažą magnetofoniuką, mano mėgiamą U2 kompaktą, dar Deep Forest kompaktą, smilkalų (kurių neprisireikė), ir 6:30 ryte savo automobiliu išvykome. Ligoninės priimamajame nustatė kad gimdos kaklelis 5 cm. Vyras mano džiūgavo. Pamatavo leliuko tonusus, viskas okay. Išsirinkome tokią žalią palatą (mums pasirodė jaukiausia), ir apsistojome joje Sąrėmiai lengvi karts nuo karto atimdavo kvapą, bet kentėti buvo galima. Vyras pajungė U2...Tusas  Juokauju. Visa laimė baigėsi kai mane paguldė ant gimdymo stalo ant šono ir visą sąrėmių laiką liepė taip pragulėti...Mat skaičiavo vaiko tonusus, kurie kartą buvo visiškai dingę ir buvo sušauktas gydytojų konsiliumas ir paruošta operacinė Ponui Cezariui...Nei ką galvoti. Visą tą laiką save raminau ir jaučiau palaikantį vyro žvilgsnį su šypsniu šalia. Epidūro atsisakiau. Sąrėmiai vis stiprėja. Vaikščioti neleidžia. Visa paguoda buvo toks didelis žalias kamuolis, ant kurio leido atsiremti...Sąrėmis...Ui. Norisi staugt. Bet žinojau, kad šaukimas kenkia vaikučiui, todėl stengiausi leisti žemus tonus ir koncentruotis. Sąrėmis. Oi. Vyras deda šlapias servetėles ant kaktos, drėkina lupas, glosto, drasina mane visaip. O kai atėjo stenėjimo metas, negaliu patikėti, kai prisimenu, kad vyras man uz galvos stovėdamas stenėjo kartu...  Kaip galėjo, taip padėjo  . Dar stūmis vienas - galute jauciu...stūmis kitas...Matau ateina krūva babciu baltais chalatais, ir...Emiliuko gimimas. 4110 gramu 54 cm...Valio  Kai pagimdžiau, paašikėjo, kad buvo rimta kliūtis vaikučiui, nes ant virkštelės buvo užsidėjęs mazgas. Jam užsiveržus, nebepatenka nei maistas nei deguonis kūdikiui. Finalas aiškus. Po to gydytojo klausiau nuo ko užsideda mazgai. Anot gydytojo, to niekas paaiškinti negali. Atsisveikinant gydytojas pasakė, kad tokiai mamytei gimdyti i gimdyti...O aš, žiūrėdama į besišypsantį vyrą, laikantį mūsų kūdikėlį jau viską pamiršau ir supratau, kad esu labai laiminga
Pupsiukas
2005 11 16, 16:29
Deivika
2005 11 17, 00:12
sveikiname sveikiname  o dar kokia diena emiliukas pasirinko gimti-  tikras prafiesorius
Skaiciau isisiepus  , nes labai smagi istorija  , bet gale nesulaikiau asaru  . Labai sveikinu jus!!!
Labai graži istorija ir kaip gerai , kad viskas gerai labai už jus džiaugiuosi taip ir toliau
Saunuole mamyte, faina istorija! Aukit diduciai
stebukliuke
2005 11 20, 15:45
sigitac
2005 11 20, 19:40
Grazi istorija  , aukit diduciai. Kaip ir kiekviena gimdymo istorija skaitant, taip ir sia - apsiasarojau
atrodo kaip pasisedėjimas prie židinio......šiluma, ramybė ir laukimas. betrūko tik vyno taurės
Šaunuolė mamytė, pagimdžiusi tokį gražų ir sveiką sūnelį. Svarbiausia, kad viskas baigėsi gerai
Giedruciukas
2005 11 22, 17:42
QUOTE(Deivika @ 2005 11 17, 00:12) sveikiname sveikiname  o dar kokia diena emiliukas pasirinko gimti-  tikras prafiesorius  Aha, Deivika, as tikiuosi, kad jis taps profesoriumi... Bent jau savo gimtadieni tikrai atsimins Pasistenge teveliai
Giedruciukas
2005 11 22, 18:51
QUOTE(Deivika @ 2005 11 17, 00:12) sveikiname sveikiname  o dar kokia diena emiliukas pasirinko gimti-  tikras prafiesorius  Deivika, as tikiuosi, kad Emiliukas bus profesoriumi ir pranoks tevelius Aciu labai uz sveikinimus
Giedruciukas
2005 11 22, 18:52
QUOTE(linag @ 2005 11 22, 09:29) Šaunuolė mamytė, pagimdžiusi tokį gražų ir sveiką sūnelį. Svarbiausia, kad viskas baigėsi gerai  Is tikruju, aciu dievui, kad viskas baigesi gerai...
pupuliuk
2005 11 22, 22:00
Nu liuks,pasaka,tikrai,su tokia grazia papaiga ir sekmingai.Ir as labai noriu kleckiuko  Sekmes!
Giedruciukas
2005 11 26, 21:57
QUOTE(stebukliuke @ 2005 11 20, 15:45) Aciu, stebukliuke...rugpjutinuke...  i rugseji irgi nusikelusi... Ech, ka ten pavyzdiniai..  Stengiausi labai, gal todel taip ir atrodo...Ir is ruju buvau pribrendusi vaikuciui, ir kitoms linkiu pribresti, tik tada zengti ta zingsni
Giedruciukas
2005 11 26, 22:03
QUOTE(sigitac @ 2005 11 20, 19:40) Grazi istorija  , aukit diduciai. Kaip ir kiekviena gimdymo istorija skaitant, taip ir sia - apsiasarojau  Aciu, Sigitac Labai miela, kad perskaitei ir tau patiko..
Giedruciukas
2005 11 26, 22:05
QUOTE(pupuliuk @ 2005 11 22, 22:00) Nu liuks,pasaka,tikrai,su tokia grazia papaiga ir sekmingai.Ir as labai noriu kleckiuko  Sekmes! Pupliuk, aciu uz grazius zodzius. Nuosirdziai linkiu tau susilaukti vaikucio. Kiekvienai moteraitei linkiu ta jausma patirti bent viena karta gyvenime. Nuostabus jausmas....
Linkiu kiek sustiprėti ir vėl į neštukių būrį įsilieti, gerai kai vyras toks solidus be jokių dūsavimų...ABU šaunuoliai.
Nuostabiai parasyta istorija
renaciukas25
2005 11 30, 13:58
Labai graži istorija, mano butu kažkuo panaši... na kada ir aš savo papasakosiu... Tai kuo nuoširdžiausi linkėjimai..., tegul berniukas auga didelis ir kas svarbiausia sveikas..
smulkute
2005 11 30, 17:25
Labai silti jausmai sukilo skaitant jusu sunelio gimimo istorija
Giedruciukas
2005 12 04, 20:13
QUOTE(AMELY @ 2005 11 26, 23:30) Linkiu kiek sustiprėti ir vėl į neštukių būrį įsilieti, gerai kai vyras toks solidus be jokių dūsavimų...ABU šaunuoliai. Heh, del antro leliaus artimiausiu laiku TIKRAI NE (tfu tfu tfu) kol kas Nepagalvokit nieko blogo, cia tiesiog atskira tema matyt reiketu uzvesti
Giedruciukas
2005 12 04, 20:14
QUOTE(Onora @ 2005 11 30, 13:04) Nuostabiai parasyta istorija  Aciu paciu
Giedruciukas
2005 12 04, 20:16
QUOTE(renaciukas25 @ 2005 11 30, 13:58) Labai graži istorija, mano butu kažkuo panaši... na kada ir aš savo papasakosiu... Tai kuo nuoširdžiausi linkėjimai..., tegul berniukas auga didelis ir kas svarbiausia sveikas.. Oi, renaciukas25, pati tu neseniai pagimdziusi esi...idomu but ir tavo isgyvenimus paskaityti Smagu, kad panasi istorija i mano. Rasiau nuotaikos ikvepta tam tikros. Dabar vel gal kitaip parasyciau...
sanidiki
2008 02 20, 17:39
Galway_girl
2009 06 29, 20:17
Gerai,kad viskas gerai baiges
|
|