Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Giedruciuko sunaus Emilio gimimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Giedruciukas
"Fantastiškas vaikas. Na, bet buvo rimta kliūtis"...tokiais žodžiais pasveikino mane kitą dieną po gimdymo (gulinčią vienvetėje Antakalnio gimdymo namų palatoje) atėjęs skyriaus vedėjas (gimdymo priėmėjas).
Dabar kai Emiliui jau du mėnesiai ir galiu kitomis akimis į visą praėjusį laikotarpį pažvelgti, galiu drąsiai sakyti, kad nėštumas buvo lengvas, nors pilvas buvo didžiulis ir nuotaikų kaita neduok dieve...Bet būdama nėščia drąsiai dariau tai, ka norėjau, nes gydytojai absoliučiai neturėjo jokių priekaištų dėl nėštumo eigos: maudžiausi ežeruose (prižiūrima vyro, žinoma), netgi jūroje, labai daug vaikščiojau grynam ore (nors vasara buvo toookia karšta), lankiausi kiek įmanoma kultūrinuose renginiuose tuo šokiruodama aplinkinius, nes neva nėščia moteris turi sudėjusi rankas sėdėti namie ir nieko neveikti. Lankėme R. Šemetos kursus abu, aš dar ėjau pas Jurgą (pribuvėją) į kursus, tad dėl visko, kas mūsų laukia, buvome visiškai ramūs. Aš buvau visaip kaip pasiruošusi.
Tai va. Kadangi mmm buvo reguliarios, tiksliai suzymetos kalendoriuke, gimdymo data buvo nustatyta rugpjūčio 28 (per vestuvių 1 metų sukaktuves biggrin.gif ). Tačiau atėjus 28 dienai niekas nevyksta. Vyras klausia: "kada". As sakau: "nezinau". Rugpjucio 29 diena. Telefonas nerimsta. Karts nuo karto netekusi kantrybes ji atjungiu, nes visi klausia vienintelio klausimo "kada". O man paciai buvo idomu KADA tai ivyks, bet i šį klausimą tuo metu niekas negalėjo atsakyti. Rugpjūčio 30 diena. Niekas nevyksta. Po patikros pas gydytoją paaiškėja, kad gimdos kaklelis atsidaręs 3 m. Po 4 dienų liepia susikrovus visą mantą gultis į ligoninę su visam. Bet 31 - osios rugpjūčio naktį (nebereikėjo laukti tų 4 dienų), apie 00:30 nuo maudžiančio skausmo pabudau. Su vyru miegojome susikabinę, tai jaučiu, kad nebegaliu to skausmo iškęsti būdama vienoje pozicijoje, riečiuosi. Vyras pabunda, klausdmas ar viskas gerai. O aš nesusivokiau kad tai pirmieji sąrėmiai atkeliavo (man būdavo, kad naktimis pamaudžia)...Išėjau į kitą kambarį skaityti knygą. Jaučiu vėl tas keistas skausmas vilnijantis per visą pilvo apačią nugaros link...Nutariau paskaičiuoti kas kiek laiko visa tai kartojasi. Aha. Kas 6, 7 minutės...Teko pripažinti kad atėjo tas momentas. Pagaliau. Knygą padėjau į šalį. Vyras iš kito kambario klausia, gal važiuojam jau, o aš sau ramiai nesutikau. Nes man buvo viskas aišku. Ligoninėje tarp šaltų sienų kęsti skausmus noro nebuvo jokio. Per tą laiką išsiploviau galvą, užsikaičiau ramunėlių arbatos su citrina ir usipyliau į termosą, persižiūrėjau visą susikrautą į ligoninę, mantą, apsirengiau, pasikvėpinau savo mėgiamais Channel Chance, pasidažiau, ir vyrui sakau: "Na, vykstam. Jau." Vyras strykt iš lovos visas laimingas, paėmė mažą magnetofoniuką, mano mėgiamą U2 kompaktą, dar Deep Forest kompaktą, smilkalų (kurių neprisireikė), ir 6:30 ryte savo automobiliu išvykome. Ligoninės priimamajame nustatė kad gimdos kaklelis 5 cm. Vyras mano džiūgavo. Pamatavo leliuko tonusus, viskas okay. Išsirinkome tokią žalią palatą (mums pasirodė jaukiausia), ir apsistojome joje tongue.gif
Sąrėmiai lengvi karts nuo karto atimdavo kvapą, bet kentėti buvo galima. Vyras pajungė U2...Tusas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Juokauju. Visa laimė baigėsi kai mane paguldė ant gimdymo stalo ant šono ir visą sąrėmių laiką liepė taip pragulėti...Mat skaičiavo vaiko tonusus, kurie kartą buvo visiškai dingę ir buvo sušauktas gydytojų konsiliumas ir paruošta operacinė Ponui Cezariui...Nei ką galvoti. Visą tą laiką save raminau ir jaučiau palaikantį vyro žvilgsnį su šypsniu šalia. Epidūro atsisakiau. Sąrėmiai vis stiprėja. Vaikščioti neleidžia. Visa paguoda buvo toks didelis žalias kamuolis, ant kurio leido atsiremti...Sąrėmis...Ui. Norisi staugt. Bet žinojau, kad šaukimas kenkia vaikučiui, todėl stengiausi leisti žemus tonus ir koncentruotis. Sąrėmis. Oi. Vyras deda šlapias servetėles ant kaktos, drėkina lupas, glosto, drasina mane visaip. O kai atėjo stenėjimo metas, negaliu patikėti, kai prisimenu, kad vyras man uz galvos stovėdamas stenėjo kartu... wub.gif Kaip galėjo, taip padėjo thumbup.gif. Dar stūmis vienas - galute jauciu...stūmis kitas...Matau ateina krūva babciu baltais chalatais, ir...Emiliuko gimimas. 4110 gramu 54 cm...Valio thumbup.gif Kai pagimdžiau, paašikėjo, kad buvo rimta kliūtis vaikučiui, nes ant virkštelės buvo užsidėjęs mazgas. Jam užsiveržus, nebepatenka nei maistas nei deguonis kūdikiui. Finalas aiškus.
Po to gydytojo klausiau nuo ko užsideda mazgai. Anot gydytojo, to niekas paaiškinti negali. Atsisveikinant gydytojas pasakė, kad tokiai mamytei gimdyti i gimdyti...O aš, žiūrėdama į besišypsantį vyrą, laikantį mūsų kūdikėlį jau viską pamiršau ir supratau, kad esu labai laiminga wub.gif
Pupsiukas
Sveikiname 4u.gif 4u.gif 4u.gif Bukit laimingi ir neškit laimę kitiems happybday.gif beje, ir mano sūnus gimė tokio paties svorio biggrin.gif
Deivika
sveikiname sveikiname drinks_cheers.gif o dar kokia diena emiliukas pasirinko gimti- blink.gif thumbup.gif tikras prafiesorius cool.gif
Šalnė
Skaiciau isisiepus smile.gif , nes labai smagi istorija wub.gif , bet gale nesulaikiau asaru ax.gif . Labai sveikinu jus!!! 4u.gif
Fa
Labai graži istorija ir kaip gerai , kad viskas gerai thumbup.gif
labai už jus džiaugiuosi taip ir toliau thumbup.gif
Veitė
Saunuole mamyte, faina istorija! Aukit diduciai smile.gif
stebukliuke
Giedručiuk. tu tikra šaunuolė 4u.gif 4u.gif 4u.gif ramybė ir susikaupimas tikrai pavyzdiniai 4u.gif Aukit didučiai ir sveikučiai ir, kad tas mazgas būtų paskutinė rimta kliūtis tavo sūnelio gyvenime 4u.gif
sigitac
Grazi istorija biggrin.gif , aukit diduciai. Kaip ir kiekviena gimdymo istorija skaitant, taip ir sia - apsiasarojau ax.gif
linada
atrodo kaip pasisedėjimas prie židinio......šiluma, ramybė ir laukimas. betrūko tik vyno taurės wink.gif
linag
Šaunuolė mamytė, pagimdžiusi tokį gražų ir sveiką sūnelį. Svarbiausia, kad viskas baigėsi gerai thumbup.gif
Giedruciukas
QUOTE(Deivika @ 2005 11 17, 00:12)
sveikiname sveikiname drinks_cheers.gif o  dar kokia diena emiliukas pasirinko gimti- blink.gif  thumbup.gif tikras prafiesorius cool.gif
*

Aha, Deivika, as tikiuosi, kad jis taps profesoriumi... rolleyes.gif
Bent jau savo gimtadieni tikrai atsimins thumbup.gif
Pasistenge teveliai
Giedruciukas
QUOTE(Deivika @ 2005 11 17, 00:12)
sveikiname sveikiname drinks_cheers.gif o  dar kokia diena emiliukas pasirinko gimti- blink.gif  thumbup.gif tikras prafiesorius cool.gif
*

Deivika, as tikiuosi, kad Emiliukas bus profesoriumi ir pranoks tevelius wub.gif
Aciu labai uz sveikinimus 4u.gif
Giedruciukas
QUOTE(linag @ 2005 11 22, 09:29)
Šaunuolė mamytė, pagimdžiusi tokį gražų ir sveiką sūnelį. Svarbiausia, kad viskas baigėsi gerai thumbup.gif
*

Is tikruju, aciu dievui, kad viskas baigesi gerai...
pupuliuk
Nu liuks,pasaka,tikrai,su tokia grazia papaiga ir sekmingai.Ir as labai noriu kleckiuko nestuke.gif Sekmes!
Giedruciukas
QUOTE(stebukliuke @ 2005 11 20, 15:45)
Giedručiuk. tu tikra šaunuolė  4u.gif  4u.gif  4u.gif  ramybė ir susikaupimas tikrai pavyzdiniai  4u.gif  Aukit didučiai ir sveikučiai ir, kad tas mazgas būtų paskutinė rimta kliūtis tavo sūnelio gyvenime  4u.gif
*

Aciu, stebukliuke...rugpjutinuke...smile.gif i rugseji irgi nusikelusi...smile.gif thumbup.gif
Ech, ka ten pavyzdiniai.. blush2.gif Stengiausi labai, gal todel taip ir atrodo...Ir is ruju buvau pribrendusi vaikuciui, ir kitoms linkiu pribresti, tik tada zengti ta zingsni mirksiukas.gif
Giedruciukas
QUOTE(sigitac @ 2005 11 20, 19:40)
Grazi istorija  biggrin.gif , aukit diduciai. Kaip ir kiekviena gimdymo istorija skaitant, taip ir sia - apsiasarojau  ax.gif
*

Aciu, Sigitac 4u.gif
Labai miela, kad perskaitei ir tau patiko.. 4u.gif
Giedruciukas
QUOTE(pupuliuk @ 2005 11 22, 22:00)
Nu liuks,pasaka,tikrai,su tokia grazia papaiga ir sekmingai.Ir as labai noriu kleckiuko nestuke.gif Sekmes!
*

Pupliuk, aciu uz grazius zodzius. Nuosirdziai linkiu tau susilaukti vaikucio. Kiekvienai moteraitei linkiu ta jausma patirti bent viena karta gyvenime. Nuostabus jausmas.... 4u.gif
AMELY
Linkiu kiek sustiprėti ir vėl į neštukių būrį įsilieti, gerai kai vyras toks solidus be jokių dūsavimų...ABU šaunuoliai.
Onora
Nuostabiai parasyta istorija 4u.gif

renaciukas25
Labai graži istorija, mano butu kažkuo panaši... na kada ir aš savo papasakosiu... rolleyes.gif
Tai kuo nuoširdžiausi linkėjimai..., tegul berniukas auga didelis ir kas svarbiausia sveikas..
smulkute
Labai silti jausmai sukilo skaitant jusu sunelio gimimo istorija wub.gif
Giedruciukas
QUOTE(AMELY @ 2005 11 26, 23:30)
Linkiu kiek sustiprėti ir vėl į neštukių būrį įsilieti, gerai kai vyras toks solidus be jokių dūsavimų...ABU šaunuoliai.
*

Heh, del antro leliaus artimiausiu laiku TIKRAI NE (tfu tfu tfu) kol kas smile.gif wub.gif
Nepagalvokit nieko blogo, cia tiesiog atskira tema matyt reiketu uzvesti smile.gif
Giedruciukas
QUOTE(Onora @ 2005 11 30, 13:04)
Nuostabiai parasyta istorija  4u.gif
*

Aciu paciu 4u.gif
Giedruciukas
QUOTE(renaciukas25 @ 2005 11 30, 13:58)
Labai graži istorija, mano butu kažkuo panaši... na kada ir aš savo papasakosiu...  rolleyes.gif
Tai kuo nuoširdžiausi linkėjimai..., tegul berniukas auga didelis ir kas svarbiausia sveikas..
*

Oi, renaciukas25, pati tu neseniai pagimdziusi esi...idomu but ir tavo isgyvenimus paskaityti smile.gif
Smagu, kad panasi istorija i mano. Rasiau nuotaikos ikvepta tam tikros. Dabar vel gal kitaip parasyciau... rolleyes.gif
sanidiki
4u.gif
Galway_girl
Gerai,kad viskas gerai baiges 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.