Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikis 1-12mėn. atsisako krūties
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
ada21lt
QUOTE(Aurmart @ 2010 09 13, 19:19)
Baigiu patikėt, kad mums tie dantys tokie skausmingi, nes seilytės bėga, kumštelius kramto smile.gif Tikiuosi, kad greit praeis tas baisusis periodas.

Labai ačiū adai21lt ir meduoliai už patarimus smile.gif
*

Tikrai praeis ,patikek 4u.gif Tik pradzioj taip viskas baisiai atrodo , paskui apsipranti ir daug ramiau i viska reguoji tada ir vaikeliai apsiramina ax.gif
meduolia
Aurmart, cia tie pirmieji dantys taip skaudziai kalasi doh.gif kiti isdygs greiciau ir lengviau, na bentjau mums taip buvo, laikykites ir nepasiduokit 4u.gif
M.Rasele
As manau, kad maniskis bando kruties atsisakyti.
zodziu tokia situacija, pastaruoju metu pradejo labai kandziotis, bet pradzioj kandziojosi maitinimo pabaigoj, kai pienas baigesi ir pan.. Dvi pastarasias dienas paima kruti, ja apzioja ir ikando, tada paleidzia... Migdosi jis pas mane su krutimi, nors pastarasias dvi dienas uzmigdziau be kruties. Piena pradejau nusitraukti, tai geria su tokiu pasigardziavimu. Nieko nebesuporantu kame cia problema, kodel jis taip elgiasi.
Nora.
Aš jau puolu į paniką, visą dieną 3,5 mėn. vaikas praktiškai nieko nežindė... kokią savaitę vis atsisakydavo vienos krūties, tai naktim tik iš jos galėdavau įkišti... o šiandien išvis neima nei vienos krūties, nervuojasi, pyksta ir vis stengiasi pataikyti pirštą į burnytę... Tik prikišu valgyti ir prasideda isterija... baisiausiai kiša pirštus į burnytę, riečiasi tilteliu, nuolat čiulpia nykštį.... nežinau ir ką daryti...
ast_alaus
QUOTE(Nora. @ 2010 11 04, 20:42)
Aš jau puolu į paniką, visą dieną 3,5 mėn. vaikas praktiškai nieko nežindė... kokią savaitę vis atsisakydavo vienos krūties, tai naktim tik iš jos galėdavau įkišti... o šiandien išvis neima nei vienos krūties, nervuojasi, pyksta ir vis stengiasi pataikyti pirštą į burnytę... Tik prikišu valgyti ir prasideda isterija... baisiausiai kiša pirštus į burnytę, riečiasi tilteliu, nuolat čiulpia nykštį.... nežinau ir ką daryti...
*

Ar neapsigyveno burnyteje pienlige? O gal pirmieji dantukai bando pasirodyti? mirksiukas.gif
Nora.
pas mus tas pats...griebia nykštį čiulpti baisiausiu pajegumu ir rami... nenori valgyti, šypsosi visa diena žaidžia.. pamperis beveik tuščias

QUOTE(addi @ 2010 04 27, 11:41)
Mus netiketai irgi istiko panasi beda.. ne nezinau ka daryti ir ka galvoti..  verysad.gif  Mano mergytei dabar 3 menesiai ir savaite, visa si laika kuo puikiausiai maitinomes tik mano pienuku ir nebuvo jokiu stresu. Visada valgem pagal poreiki, tiek kiek jai paciai noredavosi, diena dazniausiai kas 2-3h, nakti reciau, nes mergina labai kietai miega praktiskai iki paryciu.. soskes nenaudojam, mergaite rami pas mane.
Tai va , o beda tokia - vakar grizus is kiemo apie 15.30 mergina pradejo kaip visada rankytes kistis i burnyte, ciulpti pirstuka, zirzti, akivaizdziai rodydama kad alkana. Nu kadangi buvom valge pries geras 3 valandas, iskart pasiuliau kruti, o mergina ne per kur  blink.gif  2min patrauke ir sypsosi, atsitrauke nuo kruties.. as dar pakalbinau, vel siulau ir nieko.. mergina pradejo kategoriskai atsisakineti!  doh.gif  Tai su visokiom kanciom, su asarom per geras 45 min, mergina viso gal tik 5 min tevalge..
Nu nieko galvoju, gal praeis valandzike, dvi, isalks ir normaliai pavalgys. Tai ka, mergina sau laiminga, besisypsanti, bekalbanti istempe vel 3 val, lyg ir jau noretu, bet kruties ne istolo, tik pamato, kad kisu artyn, iskart sukasi, pyksta, pradeda verkti.. Tai taip prasikamavom iki 22 vakaro, vaikas praktiskai nevalges puse dienos, mama soke  verysad.gif Tai siaip ne taip apie 22.30 vaikas 10 min pavalge ir uzmigo.. nakti vel neprase, tai jau pati pries 6 ryto prisizadinau, tai vos 5 min patrauke, nors visada apie 20 - 25 min valgydavo (su atsirugimais), o dabar va diena - vel streikas!  verysad.gif
Nu nebezinau ka daryti, ko jai ta mano krutine neitinka..
Siaip mergaite rami, nepikta, atrodo, kad net nenori valgyti, sypsosi, kalba.. Galvojau gal ausys, bet spaudziant nereaguoja, gal gerkle - bet lyg seiles ryja ir nepyksta.. nu nezinau.. gaila vaiko, gi tikrai turi buti alkana..o ir paciai krutine ispampus - pienelis per krastus verziasi..
Gal kam taip buve? Gal cia kokios iskrovos dienos? Nu neisivaizduoju..
*

Nora.
kad nebaltuoja liežuviukas.. pagal visus perskaitytus požymius, galbūt dantukų pradžia, nes ir seilėtekis didelis ir labai kiša į burnytę visus pirštukus, tik tada nusiramina... Arba gali būti ir pilvelis nes pučia pilvuką... Dabar vakare jau valgė, tikiuosio naktį irgi bus viskas gerai. Na bet nuo pat ryto tai prasideda... pradeda dairytis į šonus raitytis, viena kartą patraukia ir toliau dairosi, šypsosi, nebežindžia, pyksta jei kišu krūtį... gal būt iš ryto taip domina aplinka, kad nevalgo. Na bet kaip paaiškinti kai visą dieną kaip šiandien nenorėjo...

QUOTE(ast_alaus @ 2010 11 04, 20:10)
Ar neapsigyveno burnyteje pienlige? O gal pirmieji dantukai bando pasirodyti?  mirksiukas.gif
*

dezma
Sveikos, maziui greit 9 menesiai nuo vakar vakaro atsisake MP, siandien tik nutraukto truputi su sauksteliu gere, kosytes valgome. Bijau uzdegimo, po sito staigaus nutraukimo doh.gif
Hopeidea
QUOTE(dezma @ 2010 12 07, 18:20)
Sveikos, maziui greit 9 menesiai nuo vakar vakaro atsisake MP, siandien tik nutraukto truputi su sauksteliu gere, kosytes valgome. Bijau uzdegimo, po sito staigaus nutraukimo doh.gif
*

dezma, mums irgi tas pats..vakar vakare vėlai pavalgė , o dabar tiesiog klykia kai bandau siūlyti verysad.gif baisu, kad daugiau jokių skysčių negeria, su siūlomu vandenuku žaidžia..Bandysiu tartis su kažkuom, nežinau su kuom doh.gif Jei rasit atsakymą ar išeitį, parašykite ir čia bigsmile.gif
dezma
QUOTE(Hopeidea @ 2010 12 08, 15:06)
dezma, mums irgi tas pats..vakar vakare vėlai pavalgė , o dabar tiesiog klykia kai bandau siūlyti verysad.gif baisu, kad daugiau jokių skysčių negeria, su siūlomu vandenuku žaidžia..Bandysiu tartis su kažkuom, nežinau su kuom doh.gif Jei rasit atsakymą  ar išeitį, parašykite ir čia bigsmile.gif
*

nutraukiu pienuko su rankomis, ir duodu su sauksteliu gerti, tai taip man isgeria, su vandenuku ir mes zaidziame. Tai vakar viriau tris kartus kosyte, duonyte valgeme ir va taip pienuka ragavome, kitos iseities kol kas neradau, ir su uzmigdymu yra problemu, mes buvome iprate su (.) uzmigti. Kaip jusu krutine? nesutinusi? 4u.gif
Hopeidea
QUOTE(dezma @ 2010 12 08, 14:45)
nutraukiu pienuko su rankomis, ir duodu su sauksteliu gerti, tai taip man isgeria, su vandenuku ir mes zaidziame. Tai vakar viriau tris kartus kosyte, duonyte valgeme ir va taip pienuka ragavome, kitos iseities kol kas neradau, ir su uzmigdymu yra problemu, mes buvome iprate su (.) uzmigti. Kaip jusu krutine? nesutinusi? 4u.gif
*

krūtinė baisu doh.gif juk maitindavau (.) šešis kartus dienoje..Košės daviau, nelabai noriai irgi valgo..MP ir vandenuka girdau su švirkštu( be adatos , aišku), niekaip kitaip negeria, išpučia viską atgal..
Gal dantys g.gif aštuonis jau turim, pažiūrėjau, kaip ir krūminis vienas boluoja g.gif
Papildyta:
Užminga supamas, tai tame nėra problemos..
ast_alaus
Mamytes, nepraraskit vilties, jusu mazyliams MP dar laaaaabai reikalingas. Greiciausiai kruminuku augimo procesas prasidejo, jis gana ilgas, bet laikinas. mirksiukas.gif Kantrybes ir grazaus augimo.
(kita galima atsisakymo priezastis...mamytes pastojimas) smile.gif
dezma
QUOTE(Hopeidea @ 2010 12 08, 15:55)
krūtinė baisu  doh.gif juk maitindavau (.) šešis kartus dienoje..Košės daviau, nelabai noriai irgi valgo..MP ir vandenuka girdau su švirkštu( be adatos , aišku), niekaip kitaip negeria, išpučia viską atgal..
Gal dantys g.gif aštuonis jau turim, pažiūrėjau, kaip ir krūminis vienas boluoja g.gif
Papildyta:
Užminga supamas, tai tame nėra problemos..
*

as taip pat daznai maitindavau, o ir naktim po kelis kartus keldavosi unsure.gif o ka darote su krutine? ax.gif kaip mazinate spaudima? pas mane ji tiesiog su guzais verysad.gif
Hopeidea
QUOTE(ast_alaus @ 2010 12 08, 15:16)
Mamytes, nepraraskit vilties, jusu mazyliams MP dar laaaaabai reikalingas. Greiciausiai kruminuku augimo procesas prasidejo, jis gana ilgas, bet laikinas.  mirksiukas.gif  Kantrybes ir grazaus augimo.
(kita galima atsisakymo priezastis...mamytes pastojimas)  smile.gif
*

Ačiū už palaikymą wub.gif nes savijauta, ne tik fizinė, tragiška verysad.gif Aš dar nepasiruošusi nutraukti maitinimo.. verysad.gif
Vat apie tą neišryškintą variantą aš irgi svarsčiau..reikės pirkti testą. Nors apsisaug. pr. naudoju, bet juk nėra šimtaprocentinių..

QUOTE(dezma @ 2010 12 08, 15:40)
as taip pat daznai maitindavau, o ir naktim po kelis kartus keldavosi unsure.gif o ka darote su krutine? ax.gif kaip mazinate spaudima? pas mane ji tiesiog su guzais verysad.gif
*

Nusitraukinėju rankomis..jei taip ir toliau, tai reiks pientraukio, matyt g.gif
Viską darau kaip darydavau , kai guzai atsirasdavo( kokius penkis sykius yra buvę):
prieš nusitraukiant pašildau karšto vandens puode, o po visko - šaldau plastikiniu buteliuku su sušaldytu vandeniu( įvyniojusi į rankšluostuką)..nežinau ar čia gerai darau, ar tinka ir tokiu atveju...kai būdavo uždegimai, tai padėdavo.
dezma
QUOTE(Hopeidea @ 2010 12 08, 17:05)
Ačiū už palaikymą wub.gif nes savijauta, ne tik fizinė, tragiška  verysad.gif Aš dar nepasiruošusi nutraukti maitinimo.. verysad.gif
Vat apie tą neišryškintą  variantą aš irgi svarsčiau..reikės pirkti testą. Nors apsisaug. pr. naudoju, bet juk nėra šimtaprocentinių..
Nusitraukinėju rankomis..jei taip ir toliau, tai reiks pientraukio, matyt g.gif
Viską darau kaip darydavau , kai guzai atsirasdavo( kokius penkis sykius yra buvę):
prieš nusitraukiant pašildau karšto vandens puode, o po visko - šaldau plastikiniu buteliuku su sušaldytu vandeniu( įvyniojusi į rankšluostuką)..nežinau ar čia gerai darau, ar tinka ir tokiu atveju...kai būdavo uždegimai, tai padėdavo.
*

as irgi kompresus darau
Hopeidea
Šiaip ne taip įsiūliau thumbup.gif Po pietų miegelio, buvo dar apsnūdęs ir geros nuotaikos thumbup.gif Kaip toliau bus nežinau..
dezma
QUOTE(Hopeidea @ 2010 12 08, 22:35)
Šiaip ne taip įsiūliau  thumbup.gif Po pietų miegelio, buvo dar apsnūdęs ir geros nuotaikos thumbup.gif Kaip toliau bus nežinau..
*

Sveika ir kaip sioandien sekasi? ar jums nakti nesikelia gerti? 4u.gif
ast_alaus
QUOTE(Hopeidea @ 2010 12 08, 20:35)
Šiaip ne taip įsiūliau  thumbup.gif Po pietų miegelio, buvo dar apsnūdęs ir geros nuotaikos thumbup.gif Kaip toliau bus nežinau..
*

thumbup.gif Smagu! Manau susitarsit 4u.gif
Hopeidea
QUOTE(dezma @ 2010 12 09, 15:09)
Sveika ir kaip sioandien sekasi? ar jums nakti nesikelia gerti? 4u.gif
*

Sveika 4u.gif
bendroj sumoj, praeitą parą įsiūliau tris kartus..šiandien, skaičiuojant nuo praėjusios nakties iki dabar- keturis..mažokai, pergyvenu , kad gali trūkti skysčių..Košes vakar valgė atmestinai ir nedaug, šiandien - normaliai g.gif Tik daržovienę teko duoti kaip mažiukui- labai smulkiai sutrintą, nes tokios , kaip jau valgydavome, gabaliukais, atsisakė.Sprendžiu, kad dantys arba kas nors burnytėje, nes matosi, kad nori , bet kažkas sukelia skausmą verysad.gif Ir apžioja kažkaip ne taip , kaip nemokėdamas ir maitinimo pozą pakeitėm iš gulimos į sėdimą g.gif Pavyksta pamaitinti tik kai mieguistas ir , matomai, protą nugali instinktas..
Svarstau ar ryt nenuvežus gydytojai, kad pažiūrėtų burnytę..gal aš ko nematau..
O kaip jums sekasi?? 4u.gif
Papildyta:
O naktys tai neramios, užpraeitą miegojo man ant pilvo tik,nevalgė išvis, o praeitą tai nuo trijų buvo neramus, verkšleno, tada šiaip ne taip pavyko pamaitinti paryčiais ir užmigo..
dezma
QUOTE(Hopeidea @ 2010 12 10, 01:11)
Sveika 4u.gif
bendroj sumoj, praeitą parą įsiūliau tris kartus..šiandien, skaičiuojant nuo praėjusios nakties iki dabar- keturis..mažokai, pergyvenu , kad gali trūkti skysčių..Košes vakar valgė atmestinai ir nedaug, šiandien - normaliai g.gif Tik daržovienę teko duoti kaip mažiukui- labai smulkiai sutrintą, nes tokios , kaip jau valgydavome, gabaliukais, atsisakė.Sprendžiu, kad dantys arba kas nors burnytėje, nes matosi, kad nori , bet kažkas sukelia skausmą verysad.gif Ir apžioja kažkaip ne taip , kaip nemokėdamas ir maitinimo pozą pakeitėm iš gulimos į sėdimą g.gif Pavyksta pamaitinti tik kai mieguistas ir , matomai, protą nugali instinktas..
Svarstau ar ryt nenuvežus gydytojai, kad pažiūrėtų burnytę..gal aš ko nematau..
O kaip jums sekasi?? 4u.gif
Papildyta:
O naktys tai neramios, užpraeitą miegojo man ant pilvo tik,nevalgė išvis, o praeitą tai nuo trijų buvo neramus, verkšleno, tada šiaip  ne taip pavyko pamaitinti paryčiais ir užmigo..
*

Man jokiam stovi, neina iduoti, nei mieguistam nei pabudusiam, valgome tris kartus koses, vakar didziausia obuoli "sugrauze", tai nemanau kad burnyte skaudetu ax.gif gal matyt uzaugau ir nebenoriu. Nakti viena karta keliasi, verkia kol pasildau pienuka, kuri bunu is vakaro nusitraukusi, Tai taip gyvename... 4u.gif
Hopeidea
QUOTE(dezma @ 2010 12 10, 14:27)
Man jokiam stovi, neina iduoti, nei mieguistam nei pabudusiam, valgome tris kartus koses, vakar didziausia obuoli "sugrauze", tai nemanau kad burnyte skaudetu ax.gif  gal matyt uzaugau ir nebenoriu. Nakti viena karta keliasi, verkia kol pasildau pienuka, kuri bunu is vakaro nusitraukusi, Tai taip gyvename... 4u.gif
*

Jetau, kokie įdomus tie vaikai doh.gif biggrin.gif Ni juoktis ni verkt..maniškis du kart šiandien valgė (.) su ašarom ir du kart be...suprask kaip nori.. g.gif
dezma
QUOTE(Hopeidea @ 2010 12 10, 21:14)
Jetau, kokie įdomus tie vaikai doh.gif  biggrin.gif Ni juoktis ni verkt..maniškis du kart šiandien valgė (.) su ašarom ir du kart be...suprask kaip nori.. g.gif
*

jo nesuprasi smile.gif as kaip suprantu man jau baigta su maitinimu unsure.gif
ast_alaus
QUOTE(dezma @ 2010 12 11, 14:19)
jo nesuprasi smile.gif as kaip suprantu man jau baigta su maitinimu unsure.gif
*

Viskas priklauso nuo taves. mirksiukas.gif
Tokie pipirai gali atsisakyti zisti TIK del kazkokios priezasties. Ja ir reikia issiaiskinti.
M.Rasele
Mano sunus tam tikrais periodais vis atsisakydavo kruties, tiksliau ja imdavo kasdavo, ir isspjaudavo. As ieskojau ilgai atsakymu kodel?? Greiciausiai jam gydo dantys (nors isgydusio per keleta menesiu nera nei vieno, bet matyt jie po truputi lenda smile.gif. As nusitraukdavau piena ir duodavau, nakti kartais dar zisdavo is kruties. As viska isbandziau, ir dantenas tepiau, zaisla salndanti duodavau, bet jeigu vaikas nebuvo miegantis visa tai kartodavosi. Toks jausmas buvo, kad spenelis ji erzina. Bet tokia situacija nesitesdavo ilgai, 3-4 dienas, bet per jas pavargdavau ir as, ir jis. As likdavau sukramtytais speneliais, kuriuos ziauriai skaudedavo. Tai kartojosi nuo mazdaug 9 menesio.
dezma
QUOTE(M.Rasele @ 2010 12 11, 18:06)
Mano sunus tam tikrais periodais vis atsisakydavo kruties, tiksliau ja imdavo kasdavo, ir isspjaudavo. As ieskojau ilgai atsakymu kodel?? Greiciausiai jam gydo dantys (nors isgydusio per keleta menesiu nera nei vieno, bet matyt jie po truputi lenda smile.gif. As nusitraukdavau piena ir duodavau, nakti kartais dar zisdavo is kruties. As viska isbandziau, ir dantenas tepiau, zaisla salndanti duodavau, bet jeigu vaikas nebuvo miegantis visa tai kartodavosi.  Toks jausmas buvo, kad spenelis ji erzina. Bet tokia situacija nesitesdavo ilgai, 3-4 dienas, bet per jas pavargdavau ir as, ir jis. As likdavau sukramtytais speneliais, kuriuos ziauriai skaudedavo. Tai kartojosi  nuo mazdaug 9 menesio.
*

na mes jau 4 para nebeimame (.) ir nemano imti, jei pasiulau pradeda rekti. Nusitraukiu po truputi, ir per diena duodu, tai su sauksteliu, tai is buteliuko su snapeliu bandau duoti, kartais ir taip neima. Dantuku turime sesis 4u.gif
Hopeidea
QUOTE(dezma @ 2010 12 11, 19:07)
na mes jau 4 para nebeimame (.) ir nemano imti, jei pasiulau pradeda rekti. Nusitraukiu po truputi, ir per diena duodu, tai su sauksteliu, tai is buteliuko su snapeliu bandau duoti, kartais ir taip neima. Dantuku turime sesis 4u.gif
*

O dar kokio vandenuko geria?
Maniškis šiandien jau labai pagerėjo, beveik nesipyko su (.)..nors taip kaip ankščiau, dar deje, nėra verysad.gif
dezma
QUOTE(Hopeidea @ 2010 12 12, 02:52)
O dar kokio vandenuko geria?
Maniškis šiandien jau labai pagerėjo, beveik nesipyko su (.)..nors taip kaip ankščiau, dar deje, nėra verysad.gif
*

vandenuko atsigeriame po truputi, rolleyes.gif
smagu kad jums jau geriau sekasi mirksiukas.gif
ligorija
Mano sunelis tam tikrais periodais vis atsisakydavo krutii zisti, tiksliau ja zisdavo, bet po keletos sekundziu ispjaudavo ir vel pradedavo zisti ir vel... schmoll.gif po to susinervina ir ima zyzti ir verkslenti. O jis elgdavosi taip del to, kad piënuko dar neätpalaiduoja", o jis neturi kantrybes sulaukti. Tuo ruoztu ir as susinervinu, kad vaikas liks alkanas, tai dar ilgiau pienuko "neatpalaiduoja"" 4u.gif

Suomi
Nemaniau, kad teks cia rasyt... unsure.gif Ziauriai sunku siomis dienomis, emociskai pirmiausia, na ir neramu del vaiko, kad skysciu nepakanka. Sunui 8 men. 3 savaites, iki siol buvo visiskas papinukas, nemoka is niekur kitur gerti, imanoma tik sauksteliu kazkiek vandens iduoti, visokius buteliukus tik kaip zaislus pakramto, jokios naudos is to. Pries keturias paras susirgo, regis, tridiene. Ir prasidejo. Valgyt beveik nevalgo, ir negana to, krutys jam staiga tapo slykscios doh.gif Imanoma iduoti tik nakti, kai miega (niekad nebuciau pagalvojus, kad taip dziaugsiuos naktiniais maitinimais!), diena nebent kai jau visai isbadejes, siandien pvz tik karta dar pavyko isiulyti. Kartais pradeda zisti, bet nesulaukes pienuko spjauna ir riecias lauk. O dazniausiai apskritai sukasi, kone ziaugcioja paziurejes doh.gif Speju, kad ir su dantu dygimu susije, visgi amzius toks, nors dantu dar visai neturi ir nepanasu, kad tuoj tuoj kas nors islystu. Tai kaip islaukt dabar? Bijau, kad pienas nedingtu per tokius bajerius... Nusitraukt nieko visiskai neiseina, pavykdavo anksciau tik tuomet kai jis is kitos kruties zisdavo. Ir kaip jam skyscius palaikyt, o ir siaip maistines medziagas? unsure.gif Ne tik vaikas prie buteliuku neprates, bet ir mamyte neturi zalio supratimo apie jokius misinukus ar pan. smile.gif
vivir
Sveikos Mamytes 4u.gif

Pirmaji pipira maitinau iki 6men. nutrauktu pienuku, nes jis tiesiog neimdavo (.) arba uzmigdavo. O ire pati neturejau kantrybes blush2.gif

Antraji suneli maitinau nuo pat pradziu pati, o ir jis godziai imdavokruti ir valgydavo wub.gif Pavalges 3val. budavo ramus. O nuo sestadienio (jau tuoj 5paros) vargstam, ima, trukteli, spjauna ir rekia, arba is kart nusisuka nuo (.) verysad.gif Tik nakti arba anksti ryte valgo gerai, toliau mazdaug nuo 6val. ryto iki pat 23val. vargstam verysad.gif Burnyte svari, nepanasu ir i diegliukus. Kalte bandau suverst atejusioms mmm.
Pasakykit ar gali taip but??? nes dar tikrai noriu maitint pati savo maza kleckiuka 4u.gif
Suomi
Vivir, gali buti del mmm, o gal dar koks Tavo maistas nepatiko? g.gif Neisivaizduoju... Maniskis, aciudie, sugrizo prie (.) wub.gif Tik siaip kazkodel pienelio mazeja, bet cia jau kita tema smile.gif
vivir
QUOTE(Suomi @ 2011 05 04, 17:02)
Vivir, gali buti del mmm, o gal dar koks Tavo maistas nepatiko? g.gif Neisivaizduoju... Maniskis, aciudie, sugrizo prie (.) wub.gif Tik siaip kazkodel pienelio mazeja, bet cia jau kita tema smile.gif
*

Dziugu, kad taviskis jau sugryzo prie (.), o del pienuko, tai gal dazniau glausk prie (.) 4u.gif
O as laukiu, kad greiciau praeitu tos nelemtos mmm ir viliuos, kad viskas susitvarkys 4u.gif
ast_alaus
QUOTE(Suomi @ 2011 03 08, 18:27)
Ne tik vaikas prie buteliuku neprates, bet ir mamyte neturi zalio supratimo apie jokius misinukus ar pan. smile.gif
*

Ar tikrai tridiene? Neitariat kokio stomatito? g.gif
Esu linkusi palinketi daug kantrybes ir stiprybes. Ne pats lengviausias laikas, kai vaikuciai serga...
Svarbiausia pasiulyti (geriau apsnudusiam, pvz dar pilnai nepabudus) arba pakeitus padeti (pvz pasisodinus ant keliu). Kita iseitis - nutrauktas MP is puodelio ar saukstelio.
Pienelis tikrai visiskai nedings, galbut tik reikes keleta paru dazniau pazindyti. mirksiukas.gif
Dziugu zinoti, kad mamyte nieko nenumano apie misinius ir buteliukus - jie visiskai nereikalingi sveikame vaiko augimo procese 4u.gif
Sveikatytes, netrukus visos bedos issispres.

QUOTE(vivir @ 2011 05 04, 11:43)
Kalte bandau suverst atejusioms mmm.
Pasakykit ar gali taip but??? nes dar tikrai noriu maitint pati savo maza kleckiuka 4u.gif
*

Taip, taip tikrai gali buti. MMM siek tiek keicia MP skoni ir (kartais) kieki.
O MP jums dar tikrai ilgai reikes, juk dar tokie mazuciai wub.gif mirksiukas.gif
Liepa 131
Labas mamos. Ieskau pagalbos ir patarimu. Mazno mazylei 2 menesiukai. Taip atsitiko, kad MP gaudavo is kruties ir is buteliuko (nutraukdavau kai laksciau pas stomotologa, andokrinologa ir t.t.) Labai dziaugiausi, kad tokia protinga ir abu variantai jai tinka. Vakar patyriau soka-maze nebeima kruties doh.gif Nzn kas jai susisviete, bet cypia, sukas i kita puse ne nebando zisti, nors pienliges nera, o krutis tikrai lengvai zindama-lengvai teka pienas. Buteliuka ciumpa is kart. Net nakti nebeisiuliau kruties, nors cypinomes po puslavandi, galiausiai daviau nutraukta verysad.gif Ka daryti??? Noriu susigrazinti zindyma, noriu savo vaiko artumo, bijau, kad traukiant pienukas nedingtu (nors iki siol jo daugejo traukiant) Neduot nieko kito kaip tik krutis? Gal isalkus pasiduos ir ims vel? Bet gi sauks vaikas baisulingai... Vitkausko knygoj nieko doro nerandu, gal kas susiduret ir galit padet?
Saltalanke
Aš irgi su klausimu 4u.gif Mažyliui 10 mėn., maitinau šiuo metu jau tik naktimis, ir ką, vieną naktį jis spjovė lauk krūtį ir jau savaitė kaip niekaip neįsiūlysi.. tik nuotaiką sugadinu vaikui.. Visa kita valgo ir geria.. nusitraukti niekada man nepavykdavo, o ir dabar to pienelio per savaitę nesusikaupė, gal porą šaukštų nusitraukiu, tai geria.. Ar čia jau viskas? (Nuo pat gimimo turėjome problemų su maitinimu, nes labai trūko pieno).. g.gif
dansu dansu
Ar dar gyva si tema? Matau keleta paskutiniu postu, kurie butu man aktualus, bet kad i juos neatsakyta.... sad.gif O beda ta, kad maziukas nenori imti kruties, suka galvyte i sona ir pradeda verkti, vos tik ja pasiulius. Jeigu paima, tai patraukia vos keleta kartu ir viskas, spjauna. Tuo tarpu ciulptuka zindzia godziai. Kas tai? Pienliges, stomatito nera, gerkles anei ausu neskauda, slogos irgi ner. Kas dar galetu buti? Kaip spresti sita beda? Bus didelis aciu, jei patarsit 4u.gif
Arya
dansu dansu, ar jau seniai šitaip? Ir ar seniai jau duodi čiulptuką (gal priprato, kad gali pačiulpti ir nebėga maistas?), o pirštukus, kumščiukus čiulpia, jeigu čiulptuko neduodi? O kaip svoris auga, kaip šlapinasi ar tuštinasi? O mėnesinės į šitą reikalą neįsimaišo?
dansu dansu
QUOTE(Arya @ 2011 11 28, 17:53)
dansu dansu, ar jau seniai šitaip? Ir ar seniai jau duodi čiulptuką (gal priprato, kad gali pačiulpti ir nebėga maistas?), o pirštukus, kumščiukus čiulpia, jeigu čiulptuko neduodi? O kaip svoris auga, kaip šlapinasi ar tuštinasi? O mėnesinės į šitą reikalą neįsimaišo?
*

Ooo, kaip gerai, kad atsiliepei i pagalbos sauksma!! Sita baisi krize - tik siandien, bet aš labai bijau, kad ji neįsismarkautų. Juolab, kad vaikis jau kurį laiką pradėjo žįsti ne ilgiau 5 minučių. Savaite prieš, tikriausiai nepastebėjau siunčiamų signalų, kad kažkas ne taip, o jie buvo - vaikiukas kažkaip kitaip pradėjo imti spenelį, bet vis dar noriai žindė, tai aš nieko blogo ir nepagalvojau. Čiulptuką nupirkau prieš mėnesį, t.y., kai vaikui suėjo trys mėnesiai, ir būtent tam, kad neįprastų čiulpti savo nykščiuko. Nuo pastarojo atprato. Svorio per pastarąjį mėnesį priaugome 500 g, sauskelnių reikalai normalūs, tik buvo porą kartų pasituštinęs žaliai. Mm dar neprasidėjo unsure.gif Ar gali būti, kad dėl visko čia kaltas čiulptukas?
Arya
QUOTE(dansu dansu @ 2011 11 28, 13:31)
Ooo, kaip gerai, kad atsiliepei i pagalbos sauksma!! Sita baisi krize - tik siandien, bet aš labai bijau, kad ji neįsismarkautų. Juolab, kad vaikis jau kurį laiką pradėjo žįsti ne ilgiau 5 minučių. Savaite prieš, tikriausiai nepastebėjau siunčiamų signalų, kad kažkas ne taip, o jie buvo - vaikiukas kažkaip kitaip pradėjo imti spenelį, bet vis dar noriai žindė, tai aš nieko blogo ir nepagalvojau. Čiulptuką nupirkau prieš mėnesį, t.y., kai vaikui suėjo trys mėnesiai, ir būtent tam, kad neįprastų čiulpti savo nykščiuko. Nuo pastarojo atprato. Svorio per pastarąjį mėnesį priaugome 500 g, sauskelnių reikalai normalūs, tik buvo porą kartų pasituštinęs žaliai. Mm dar neprasidėjo unsure.gif Ar gali būti, kad dėl visko čia kaltas čiulptukas?
*

Gali būti susiję su čiulptuku, nes kitaip jis čiulpiamas, ir po to mažylis gali bandyti čiulpti krūtį panašiai kaip čiulptuką ir nesigauna, pyksta, kaip ir pati pastebėjai, kad pradėjo krūtį imti kitaip. Žindymui geriau, kad pirštuką čiulpia, nei kad čiulptuką, o trys mėnesiai yra tas amžius, kai vaikučiai atranda savo rankeles ir jas tyrinėja kišdami į burną, kartais taip giliai, kad net iki žiaugčiojimo gali prieiti, ar abi rankas iki alkūnių susikiša į gerklę, o paskui išauga.
Justesea
Tik ką kitoj temoj įdėjau kelias nuorodas iš pradzia.org atsakymų į klausimus, pakartosiu ir čia, gal pagelbės mirksiukas.gif

pirmas
antras
trečias
ketvirtas
penktas
n/a
dansu, del trumpo zindimo galiu kiek paguosti (aisku, jei nera jokiu kitu galinciu kelti abejoniu faktoriu)- maniskis jau pirmaji menesi zisdavo po kokias 7 minutes. aisku, prisiskaiciusi, kad turi bent po 15 zisti, ko tik nedarydavau- budindavau, judindavau, laikydavau vidury nakties stacia - o jam ne motais, isidedao galvyte i pecius ir toliau miegodavo doh.gif tada atsipalaidavau ir maitinau pagal poreiki, pirmus 2 menesius kas valanda- pusantros kiaura para, veliau paretejo, 4 menesiu, kaip tavo vaikiukas, tai irgi per 5 min pasisotindavo, uztat kas 2 valandas.

linkiu greiciau susitvarkyti 4u.gif
ast_alaus
QUOTE(Arya @ 2011 11 28, 19:30)
Žindymui geriau, kad pirštuką čiulpia, nei kad čiulptuką, o trys mėnesiai yra tas amžius, kai vaikučiai atranda savo rankeles ir jas tyrinėja kišdami į burną, kartais taip giliai, kad net iki žiaugčiojimo gali prieiti, ar abi rankas iki alkūnių susikiša į gerklę, o paskui išauga.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Ne tik zindymui geriau... Apskritai tas gumos gabalas niekaip nepadeda vystytis ir tobuleti vaikui. schmoll.gif
dansu dansu
Ačiū visoms už patarimus 4u.gif Labai padėjo Justesea įdėtos nuorodos, sudėliojo viską į savo vietas galvoje. O dėl čiulptuko.... Nupirkau jį 3 mėnesių proga, nebeiškentusi 'koncertų' prieš naktinį migdymąsi - nebejausdavau nei rankų, nei kojų, nei nugaros, o ir per nervus tie nesibaigiantys verkimai labai kirto. Su čiulptuku tokių bėdų nebeliko ir dėl to, neslėpsiu, labai džiaugiuosi. Ramesnė ir aš, ir kūdikis.
juliuska21
sveikutes mamytes,,,prasau padekit,nes nebezinau ka daryt.....aisku zinau kad dar gal ir per ankti kalbet,mums dar tik 4 dienos, ligoninei neime kruties visai...zaidziau su pientraukiu,mazuoju pirsteliu ir svirkstu,taip patare zindymo specialiste...bet ka dabar jau pradejo gamintis pienas (nuo vakar) krutis skauda, kai nutraukineju nuo vienos is kitos varva...nenoriu zaist su pientraukiu NORIU KAD MANO MAZYLIS IMTU KRUTI.....ka man daryt,kaip ji pripratinti, prigrudinti imti kruti...tiesiog nzn ka daryt. verysad.gif ...laukiu patarimu mielosios mamytes....PRASAU... verysad.gif
Košė-Malošė
juliuska21, 4u.gif
Atkartoti pogimdyvinius instinktus kūdikio:
Aktyvų, geros nuotiko, nuogą kūdikį guldyti (su vystyklu ar sauskelne) ant nuogos krūtinės ir leisti susirasti krūtį. Gali užtrukti ~2val.
Tikslingiausia būtų susisiekti su mama-mami savanore: http://www.pradzia.org/node/427
Nedelsk mirksiukas.gif
Inge1
Mamytės, pagelbėkit, jau visai stogas čiuožia doh.gif Trečia diena neįkišu dukrytei krūties... Nusisuka ir verkia. Naktį mieganti šiaip ne taip pavalgė, o dieną ir vėl tas pats... Burnytė švari, dantukai galbūt dar per anksti. Įtariu čiulptuką, nors naudojam jį jau pora mėnesių. Be galo irzli ir verksniukė.
Kas kiek laiko reikia nusitraukti pienelį, kad nedingtų? Kas 5 ar 6-ias? Ar dar dažniau? verysad.gif
JuratelaZ
QUOTE(Inge1 @ 2012 02 05, 18:27)
Mamytės, pagelbėkit, jau visai stogas čiuožia  doh.gif Trečia diena neįkišu dukrytei krūties... Nusisuka ir verkia. Naktį mieganti šiaip ne taip pavalgė, o dieną ir vėl tas pats... Burnytė švari, dantukai galbūt dar per anksti. Įtariu čiulptuką, nors naudojam jį jau pora mėnesių. Be galo irzli ir verksniukė.
Kas kiek laiko reikia nusitraukti pienelį, kad nedingtų? Kas 5 ar 6-ias? Ar dar dažniau?  verysad.gif
*

Jei nusitrauksi kas 5-6 valandas, tai pienas dingti neturėtų, bet manau, kad sumažės. Manau, kad turėtum nusitraukinėti taip dažnai, kap vaikas valgydavo.
Maniskis irgi būdamas 2 mėn. visiškai atsisakė krūties, man taip atsitiko, nes pradėjau gerti geležies papildus dėl savo mažakraujystės, bet jam ir viduriukai užkietėje buvo. Kai nebegėriau geležies, po kelių dienų vėl paėmė krūtį. Gal ir tu kokius vitaminus pradėjai gerti, o gal kaip nors labai mitybą pakeitei?
Papildyta:
O iš buteliuko ar geria tavo nutrauktą pienuką? Mums tai nei to negėrė. Jei iš buteliuko geria, tai gal tikrai čiultukas kaltas.
Inge1
QUOTE(JuratelaZ @ 2012 02 06, 09:49)
Jei nusitrauksi kas 5-6 valandas, tai pienas dingti neturėtų, bet manau, kad sumažės. Manau, kad turėtum nusitraukinėti taip dažnai, kap vaikas valgydavo.
Maniskis irgi būdamas 2 mėn. visiškai atsisakė krūties, man taip atsitiko, nes pradėjau gerti geležies papildus dėl savo mažakraujystės, bet jam ir viduriukai užkietėje buvo. Kai nebegėriau geležies, po kelių dienų vėl paėmė krūtį. Gal ir tu kokius vitaminus pradėjai gerti, o gal kaip nors labai mitybą pakeitei?
Papildyta:
O iš buteliuko ar geria tavo nutrauktą pienuką? Mums tai nei to negėrė. Jei iš buteliuko geria, tai gal tikrai čiultukas kaltas.
*

Atrodo, nepasikeitė niekas, viską pergalvojau...Buteliuko dar nedaviau, o pienelį sugirdau šaukšteliu. Oi, nemaniau, kad gali būti taip sunku, baisi situacija... doh.gif
Vis dar laukiu ir viliuosi, kad viskas susitvarkys verysad.gif
Košė-Malošė
Inge1, 4u.gif
Kantrybės 4u.gif Išlauk. Tikrai praeis mirksiukas.gif Pasiūlyk kai apsimiegojusi, mieguista, budinėja. Panešiok prie nuogos krūtinės nesiūlydama mp, odos kontaktas skatina norą žysti. Čiulptukas- mažina mp ir norą žysti mirksiukas.gif
Labai gerai, kad pienuką sugirdai ne buteliuku 4u.gif
Nusitraukinėk panašiu dažnumu kaip valgydavo. Nesusikoncentruok į kiekį,- reikia įgūdžių ir nusiteikimo, ne visoms pavyksta ištraukti. Geriausia ir daugiausia ištraukia vaikas.
Laikykis, viskas bus gerai 4u.gif
Inge1
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 02 06, 11:42)
Inge1, 4u.gif
Kantrybės 4u.gif Išlauk. Tikrai praeis  mirksiukas.gif  Pasiūlyk kai apsimiegojusi, mieguista, budinėja. Panešiok prie nuogos krūtinės nesiūlydama mp, odos kontaktas skatina norą žysti. Čiulptukas- mažina mp ir norą žysti  mirksiukas.gif
Labai gerai, kad pienuką sugirdai ne buteliuku 4u.gif
Nusitraukinėk panašiu dažnumu kaip valgydavo. Nesusikoncentruok į kiekį,- reikia įgūdžių ir nusiteikimo, ne visoms pavyksta ištraukti. Geriausia ir daugiausia ištraukia vaikas.
Laikykis, viskas bus gerai  4u.gif
*

Oi tikiuosi, kad viskas susitvarkys... Jau buvo mintis apskritai ciulptuko neduot, bet sakau, ar nebus per didele trauma kudikeliui iskart atemus...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.