Ačiū už atsakymus.
Mamytės, prašau jūsų pagalbos ir patarimų. Mums tik mėnesiukas, o valgydami parodom toookį charakterį
Ačiū už atsakymus.
Man tai labai panasu i pilvuko diegliukus,gal is pradziu godziai ciumpa kruti, prisiryja oro, paskui jam skauda. Nezinau ka patarti, man tokiu problemu nebuvo, bet jei man taip butu, turbut stengciausi duoti kruti kuo dazniau po trupuciuka, kad pienukas visai nesibaigtu, dar truputi pakentek, dvieju men kudikelis, jau moka gerai zisti, sustipres jo presiukas ir geriau seksis. Jei jau visai neims, tada matyt reiks primaitinti misinukais, o tuomet pienukui ate.
Tai va laikykis, kantrybes, kad ir pabadaus truputi, nieko, juk kitaip neismoks valgyti.
Vaela, saunuole, kad maitini ir kad ieskai pagalbos. Kaip su maziuko svoriu? kiek priaugo per si menesi nuo gimimo?
Yra daug priezasciu del kuriu vaikas gali atsisakyti imti kruti - liga ir skausmas, pasikeitimas, kuris ji nuliudino (vyresniems nei 3 men.) ir maitinimo technika. Kadangi rasai, kad pienuko lyg ir mazai, tai butu itarimu del maitinimo technikos ir dar kyla klausimas ar nenaudojat buteliuko retkarciais, ar maitinates pagal poreiki ar pagal grafika (geriau pagal poreiki), ar krutis nebuna kieta kai ateina laikas valgyti (reiktu siek tiek pieno is pradziu nusitraukti); o kaip vaikutis pridetas prie kruties - tai irgi svarbu (nosyte ir smakriukas liecia kruti, burna placiai isziota, svarbu nespausti apatines galvos dalies prie kruties, nes tada vaikas priesinasi) O tau paciai speneliu neskauda, nesutrukineje?
Na buteliuko nenaudojam ir nenaudojom lyg šiol nei pienukui, nei arbatytes neduodu. Maitinames pagal poreikį. Tik kartais norisi dar kokių 15min. pratempt, tai pasupu vežimuke ir pasnaudžia dar. Krūtys tai pas mane iš ties minkštos, tad ir čia nėra problemos. Speneliai nesutrūkinėje, bet vieną truputį skauda. Bet man jį skaudėjo ir tada, kai mažius valgė visai normaliai. O dėl žindymo technikos, tai nežinau Dėkui, kad stengiatės padėti išspręst šią problemytę
o tu pabandyk viena kart nusitraukt ta piena i buteliuka, tada tiksliai zinosi kiek jo yra ir koks mazyliui jo reikia, nes gali buti taip kad jam truksta...
Gal jam maitinimo padėtis nepatinka? Maniškis, pvz. nuo kokių dviejų mėn valgo tik gulėdamas. Labai retai pavyksta pasidėjus ant kelių glėbyje pamaitinti. Jei alkanas, tada pyksta dar labiau, sukasi ir viskas.
Dar gali oro būt prisirijęs. Maniškis puola valgyt ir kiek patraukęs kartais ima verkti. Tai pakeliu, panešioju, atsirūgsta, tada vėl galiu pasiguldyti ir valgo toliau.
As pries nusitraukinejimus, psichologiskai niekada neistrauksi tiek pienuko, kiek vaikas jo isgeria, susinervinsi ir viskas, geriau sverti, jei jau tiksliai norisi kiek. Cia senas metodas, istraukti ir suzinoti, kiek jo yra. Kartais buna, kad ausyte skauda, bet nemanau, kad tokiam mazuciui, tiesiog buna dar ir taip, kad vaikutis tuo metu nenori pienuko, nori tik paciulpeti, o pienas bega - pyksta tada. Ismoksite, sustipresite ir ilgai maitinsi, duok dazniau ir ziurek, kad gerai paimtu speneli, daug jo, turi visa tamsu lauka apimti (na, beveik visa). Sekmes
Tai tikra tiesa apie nusitraukinejima-as pati bandziau. Maniskis per 5 minutes prisivalgo(dideliais gurksniais)-ir ruibuilis toks! O as nusitraukinejau puse valandos su elekriniu prietaisu (medela, esa pats geriausias) ir tik 50 gramu gavau!
Beje, jis man irgi viena diena atsisake kokias 6 valandas gerti, skambinau La Leche lygos lyderei, perziurejom visas galimas priezastis, bet nieks netiko(net ausies skausmas netiko, nes tik buvom grize is gydytojos, kuri ziurejo ausytes). O po to pradejo valgyti. Taip ir nezinau, kas buvo.
labutis,
mes mazai priaugome svorio, nes greit uzmiegame, tai gydytoja liepe nusitraukti ir duoti is buteliuko papildomai, REZULTATAS---- vaikas po keliu dienu nebeima kruties , KA daryti,, spjauna kruti ir rekia, o is buteliuko geria, tai ka man daryti ar pirkti pientrauki, ar kovoti, nors nemanau kad pavyks, o ar nusipirkus pientaruki pieno nemazes. ACIUUUUUU
as mesciau i shona buteliukus ir duociau kruti. alkanas vaikas vis tiek tures paimti.
Galima dar taip pabandyti : Paimti ploną guminį kateterį vaistinėje. Vieną jo kraštą įdėti į buteliuką su pienu (pastatytą aukščiau), o kitą priglausti prie spenelio. Mažylis patrauks ir pienukas bėgs ir iš kateterio(tokio plono guminio vamzdelio ) ir iš papo,bet lengviau negu vien tik iš papo. Paskui jam įsigėrus kateterį galima ištraukti ir vaikutis žįs tik papuką.
Na aprašyti aišku lengviau negu pabandyti,bet jeigu išvis nieko nedarysi... Aš irgi bandyčiau duoti tik papuką. OPradėsi nusitraukinėti ir pienuko greitai gali nelikti. Keisk gydytoją. Na ir patarimas. Negi nežino,kad vaikutis patraukęs iš buteliuko gali nebenorėti imti krūties. Dar neliepė nusitraukti ir pažiūrėti kie vaikas suvalgo? Siųsk ją...
Labas labas!
Na, as ne gydytoja, bet manau, kad jei tik tokia problema, kad vaikas neima kruties, o bevalgydamas greit uzmiega, tai jokiu budu nereikia tikro papuko mainyti i netikra. Mano pirmas leliukas irgi buvo tinginukas...valgo ir greit uzmiega... Sako, kad ypac berniukai buna tinginukai. As esu taip pat girdejus, kad vaikas neeme mamos papuko po to, kai mama ji pamaitino is buteliuko kelis kartus (nes mamai buvo sutrukineje speneliai). Kai papukai pasveiko-vaikas ju jau nenorejo. Juk zymiai lengviau yra gerti is buteliuko, nei paciam traukti is kruties. Juk tai gana sunkus darbas. Manau, kad ir Tavo leliukas panoro valgyti neidejus jokiu savo pastangu. Guliu sau, o pienas bega... Na, o dabar pasigirsiu - as pirma leliuka maitinau 2metus ir...8menesius. Pasigyriau ir pabeldziau i medi, nes dabar maitinu kita suneli. LINKIU KANTRYBES MAMAI IR SKANAUS PIENUKO VAIKUCIUI!
Iš buteliuko pieną nėra lengviau traukti nei iš krūties, bet skiriasi čiulpimo būdas, todėl vaikas sutrinka.
Pacituosiu iš KNygutės "Geriausia pradžia": Jei pirmomis paromis, kai naujagimis ypač jautrus įvairiems potyriams, pasiūlomas buteliukas, dauguma vaikų jį pasirenka. Kai kūdikis prie krūties "aikštijasi", nes reikia ją žįsti kitaip, motinos supranta tai kaip krūties atsisakymą, o ne kaip paprasčiausią mažučio žmogaus sutrikimą jam nežinomoje situacijoje. Taigi truputėlį pavark, bet jokiu būdu neatsisakyk maitinimo krūtimi. Gal pabandyk maitinti miegantį. SĖKMĖS
Manoji irgi nepriauginejo, bet kalbos apie kruties nedavima net nebuvo. Gydytojas liepe po kiekvieno maitinimo duoti po sauksteli SAVO pienuko (nesijuokit, keliu savaiciu vaikas puikiai prarydavo Gydytoja mesk tik jei labai nesutampa poziuriai... Nepamirsk, kad Mama esi TU, ir anksciau ar veliau kazkuri nuomone su gydytojos nesutaps. Man dar atrodo, kad alkanas vaikutis tikrai neuzmigtu
aciu visoms va mieganti tai ima kruti, vadinasi kovosiu , tikiuosi laimeti. bet kokie tie maziai gudrus.
labas, rugpjute, kvieciu prisijungti prie temos AS GIMIAU geguze, gal ir tu maziuk, TEN musu jau daug. o siandien net susitikima organizuojam.
Labutis, URSULE,
na, kaip sekasi Tau ir Tavo leliukui? Tiesa, aciu uz kvietima i susitikima, tik mes ne is mandrumo neatejome...Priezasti-esame ne is Vilniaus. Gal kada ir susimatysime. O dabar iki!
Mano dukra taip pat mažai priaugdavo, tai tokia varna gydytoja liepė primaitinti. Aš iš pradžių nusitraukinėjau, bandžiau žiūrėti kiek pieno turiu
jo, dabar manoji papa traukia 3 min, tai gi as manau kad mazai isgeria, o is buteliuko traukia 5 min ir ilgiau vadinasi ji valgyti nori bet greit pavargsta papa traukti. tai pieno tai maziau tai daugiau, ar is vis gerai..... kartais per puse dienos isgerai 100ml. nu truksta zodziu, su tokia valgytoja, o dar praeita men mazai tik 600ml. priaugo
Tik dabar paskaičiau temą. Pasidalinsiu savo patirtimi. Maniškis krūties neėmė nuo gimimo. Gal dėl to, kad gimė mažo svorio 2560g. Aš jam vis kišdavau, o jis rėkdavo. Nervai nelaikė. Todėl nusitraukdavau ir maitindavau iš buteliuko. Bet vis kasdien koki kartą du per dieną kišdavau krūtį, o jis rėkdavo. Tik dviejų mėnesių pradėjo normaliai žįsti krūtį. Atsisakėm buteliuko. Maitinu krūtimi iki dabar. Naudojau Avent buteliukus. Žinduko nenaudojom, neima ir dabar. Patarimas-kantrybės mamytei.
Tema man labai aktuali. Pasidalinsiu savo isgyvenimais.
Pirmaji labai norejau maitinti, bet nerimavau ar pavyks del idubusiu speneliu. Ir nieko man neisejo. Labai isgyvenau del to, labai liudejau, verkiau, depresavau. Ir "perdegiau"... Ta nesekme mane taip paveike, kad nusprendziau nebekelti sau tokio uzdavinio- butinai maitinti krutimi. Dabar, gimus treciajam, pienas atsirado tik 5 diena po gimdymo(cezario), ir ligonineje vaikutis buvo maitinamas is buteliuko. Speneliai nuo idirbio pientrauliu jau nebeidube, taciau vaikis nuo pat gimimo nenorejo zysti kruties... O as, po keleto nesekmingu bandymu, neturiu nei kantrybes, nei noro "prievartauti" vaika krutimi. Ir man, ir jam lengviau, ramiau ir paprasciau maitintis is buteliuko. Aisku, pieno mazeja, ir del to jauciu sazines priekaistus...
kur as buvau, kai grizau is ligonines su dukryte? kodel neziurejau sio skyrelio? cia tiek patarimu, tiek padrasinimu. o man pienas dingo po savaites. labai gailiuosi kad neradau jusu anksciau
Gal galit padet, ar patart kai maitinu vaika jis buna neramus neima nei kruties nai soskio daznai atsipila viskas ka darau atrodo kad dabar blogai nezinau viskas nervuoja norisi verkti kiekvienas vaiko verksmas mane varo y depresija
Labas Daivukai. Kai mano mazasis gime man buvo ta pati problema. Nei krutines eme(nes nemokejo paimti), nei misinuko per labiausiai. Po pusvalandzio pavalges vel saukia, klykia( ypac nakti). Jam mamos pienuko truko. Is tos nezinios ka daryti galvojau kad iseisiu is proto. Bet zinai save raminau, kad vis tiek turi atsirasti pienelis ir vis dazniau glausdavau prie krutines ir viskas susitvarke. Va dabar mums jau sesi men. ir dar maitinu. Tai mano patarimas tau butu pirma stenkis nusiraminti pati nes vaikelis jaucia labai kai mama nervota ir dar del to kad tu nervota gali pienelis nesigaminti. Ir glausk kuo dazniau nors ir trumpam ir galvoju, kad turetu susitvarkyti. O del soskes ne visi vaikai ima. Kiti nuo pat mazumes neima ir neims ir nereikes. O kitiems nuo pirmu dienu ramintojelis.
O atpilineja visi vaikai daugiau ar maziau. Palaikyk stacia ilgeliau. Nezinau ar nors kiek padejau, bet zinok tikrai tave suprantu kuo puikiausiai, nes ta pati pati patyriau. Istvermes ir kantrybes tau linkiu. Jei ka rasyk, nes kartais ir pasiguosti norisi. Parasyk kaip jums toliau eisis. Sekmes QUOTE(donatela @ 2005 05 17, 02:51) Labas Daivukai. Kai mano mazasis gime man buvo ta pati problema. Nei krutines eme(nes nemokejo paimti), nei misinuko per labiausiai. Po pusvalandzio pavalges vel saukia, klykia( ypac nakti). Jam mamos pienuko truko. Is tos nezinios ka daryti galvojau kad iseisiu is proto. Bet zinai save raminau, kad vis tiek turi atsirasti pienelis ir vis dazniau glausdavau prie krutines ir viskas susitvarke. Va dabar mums jau sesi men. ir dar maitinu. Tai mano patarimas tau butu pirma stenkis nusiraminti pati nes vaikelis jaucia labai kai mama nervota ir dar del to kad tu nervota gali pienelis nesigaminti. Ir glausk kuo dazniau nors ir trumpam ir galvoju, kad turetu susitvarkyti. O del soskes ne visi vaikai ima. Kiti nuo pat mazumes neima ir neims ir nereikes. O kitiems nuo pirmu dienu ramintojelis. O atpilineja visi vaikai daugiau ar maziau. Palaikyk stacia ilgeliau. Nezinau ar nors kiek padejau, bet zinok tikrai tave suprantu kuo puikiausiai, nes ta pati pati patyriau. Istvermes ir kantrybes tau linkiu. Jei ka rasyk, nes kartais ir pasiguosti norisi. Parasyk kaip jums toliau eisis. Sekmes Pritariu Donatelai
Daivukai, nesinervuok, čia visoms taip būna. Mano lėlytė valgė ištisai visą mėnesį. atrodo tik pavalgo ir vėl rėkai vėl nori. Maitink kuo dažniau.
Dabar jau 2 mėn. kažkaip savaime viskas susitvarkė ir valgo tik kas 2 - 2,5 val., o soskės neima nuo pirmųjų dienų nors ir stengiausi duoti.
Pavargai.
Dar tik pradžia, nors ji gal ir sunkiausia. Ir man taip buvo su pirmąja. Bet pasistenk nurimti, suimk save, pasistenk į viską pažvelgti "amžinybės požiūriu". Turi nuostabų sūnelį, jis dar toks mažiukas, visiškai priklausomas nuo Tavęs. Neapsakoma laimė - turėti vaikų, mėgautis jų šypsena, išdaigomis, girdėti, kaip sako "mamyte, aš Taje myju" Gal gali Tave kas išleisti nors valandai, nors pusvalandžiui? Pasivaikščiotum, atsipalaiduotum minutėlę, nereiktų ausis ištempus klausyt, ar vėl mažiukas neknirkia? Tuoj pati atsigausi, viskas pradės eiti į savas vėžias. Reikia tik truputėlio laiko. Geros Tau sėkmės.
mano tai iškart krutines neime tik soske tai apgaudinėdavau įkyšdavau soskutę, o paskui greit ją pakeisdavau pau taip pripratinau
Dekoju jums visoms tikrai kartais padeda kam nors issipasakot
Daivuk, svarbiausia - ramybė. Nesistenk nei savęs, nei vaiko įspausti į griežtus rėmus - "tik taip ir ne kitaip", nes nebūna nei idealių vaikų, nei idealių mamų. Pažiūrėk kartais pro pirštus į visas pareigas, palepink save. Patikėk, buvau lygiai tokia pati naujai iškepta maksimalistė mama, nuolat kelianti isterijas ir visus varanti iš proto.
Todėl net sunku patikėti, kaip antrą kartą pasigimdžius viskas atrodo taip paprasta ir lengva. Žodžiu : tikrai užaugsit Beje, ar buvo atėjusi poliklinikos slaugytoja, kuri pamokytų, kaip maitinti, kaip prižiūrėti? Susižinok telefoną ir neduok ramybės kiekvienu iškilusiu klausimu - toks jų darbas . Sėkmės
Sveika, aš taip pat turiu mažą Pijų
Na mes jau "dvigubai viresni"
tikrai labai dekui mamytes uz patarimus, bet dar turiu klausimu pries maitinima pakeiciu pampersa taciau maitinimo metu jis jy pridaro o po maitinimo jeigu keiciu jis labai atsipilineja ka patartumet?
QUOTE(Daivukas_25 @ 2005 05 17, 14:41) tikrai labai dekui mamytes uz patarimus, bet dar turiu klausimu pries maitinima pakeiciu pampersa taciau maitinimo metu jis jy pridaro o po maitinimo jeigu keiciu jis labai atsipilineja ka patartumet? pampersa pakeitinek ne is karto po maitinimo, o po kokio pusvalandzio, kai vaikiukas jau bus atsiruges:) Sekmes auginant:)
Laba Daivuk,
visu pirma sveikinu tapus mamyte Isties, pakeisk sauskelnytes siek tiek veliau, kai pavalgys, atsirugs. Veliau jau ir tustinsis reciau, tai nebus bedos. Mano taip pat pirma menesi buvo reksniukas, atpylinejo, siaubingai raize jam pilveli (tuomet vaikutis tiesiog lipa, rieciasi), nes gavo antibiotiku, kurie isderino zarnyno veikla. Tad kuo dazniau glausk mazyli prie kruties, taip paskatinsi pieno gamyba, be to, jis aprims, o ir tu. Tik nesinervuok - sunkumai greit pasibaigs. Tegu kas nors, jei gali pabuna su mazyliu, panesioja, o tu pusvalanduka nusnausk. Labai vaikuciams patinka, kai juos supuoji po pilviuku pakisus rankute, ypac gerai tai gaunasi vyrams, nes ju plastakos platesnes bei didesnes. Be to, jie labai gerai jaucia nerima ir kaip mat patys rodo savaji rekimu - jie kitaip nemoka O kai bus sunku, ikvepk oro, pabuciuok katuka savo ir palengves
Daivukas,
laikykis!! kai maniskis nuolat rekdavo, kartais tiesiog iseidavau i virtuve. gal atrodo ziauriai, bet mamos psichinei sveikatai labai padeda. grizti ir nuramini. jeigu taviskis rekia, nebutinai del to, kad nori valgyti. gal pilvuka skauda, gal siaip kas, is pradziu neimanoma suprast. ir nesigrauzk, jei is pradziu mazas rekiantis vaikiukas varo tik nevilti - tai labai normalu. jei imanoma ir laikotes kokio rezimo, iseik kur nors bent porai val., labai padeda, jei rekia pavalges, pabandyk ivyniot i kaldryte, maniskiui buvimas siltai ir ritmingas supimas labai padedavo. del pampersu - svarbiausia, kad butu normaliai uzdeti, nieko neatsitiks, jei pavalgius pabus su pilnais. tiesa, ar pranese i poliklinikos registratura apie vaikiuka? bent pas mane nieks neatejo, kol nepaskambinau. sekmes.
Labutis, tiek mamytes patarimu prirase, nelabai yr ka ir pridet. Kantrybes ir stenkis nesinervuot, nes kai tu nervuojies tai ir lelius veria dar labiau.Aosku lengva taip sakyt, kai tas etapas jau praeitas
Labas Daivule,
as irgi manau, kad pamperso keisti is karto po maitinimo nereiketu - labai jau greitai tas pienukas is skranduko isteka Sekmes ir kantrybes, tik is pradziu viskas atrodo labai baisu, pamatysi, kaip po keliu savaiciu pasijusi tikra eksperte, nes busi vienintele, suprantanti, kodel verkia tavo lelius ir ko jis dabar nori QUOTE(Daivukas_25 @ 2005 05 17, 14:41) tikrai labai dekui mamytes uz patarimus, bet dar turiu klausimu pries maitinima pakeiciu pampersa taciau maitinimo metu jis jy pridaro o po maitinimo jeigu keiciu jis labai atsipilineja ka patartumet? Nekeisk sauskelniu pries maitinima. Kai pamaitinsi palauk kol atsirugs, atpils kelis kartus, tada ir keisk. Labai ilgai su pilnomis sauskelnemis irgi nelaikyk, nes paraus uzpakaliukas. Atsipalaiduok ir pasistenk truputuka pailseti kai mazius miega ir bus gerai
Sveikutės, laimingos mamytės
Pritariu, kad mamytė jaučia kas vaikui geriauia
Oi kaip tave suprantu
Kaip supratau iš kitos temos ,jam šunta užpakaliukas.Žinok ,tokią odelę labai skaudą,tai irgi gali būti neramumo priežastis.Apsišarvuok kantrybe,žinok,kad viskas tik gerės. Jei atpylinėja,daryk pertraukas maitindama.Man padėdavo.Pamaitinu šiek tiek ,tada panešioju ,atsirūgsta ,ir vėl maitinu.Kai pamaitinus keisi sauskelnes ,tikrai atpils nemažai.Tai arba lauk ,arba su tuo susitaikyk
Sveikos merginos,
Greitai ir as būsiu mama, todėl dažnai paskaitinėju jūsų patarimus. Niekur neradau patarimų apie naujagimio bambytės valymą. Nesijuokit, bet užduosiu kvailą klausimą. Kaip pasigaminti kalio permenganato tirpalą (vaistinėje davė tik miltelius, sakė, kad nebūna pirkti pagaminto tirpalo, nors forume skaičiau, kad kitose vaistinėse pagamina)? Lauksiu jūsų patarimų. QUOTE(singa @ 2005 06 15, 19:26) Sveikos merginos, Greitai ir as būsiu mama, todėl dažnai paskaitinėju jūsų patarimus. Niekur neradau patarimų apie naujagimio bambytės valymą. Nesijuokit, bet užduosiu kvailą klausimą. Kaip pasigaminti kalio permenganato tirpalą (vaistinėje davė tik miltelius, sakė, kad nebūna pirkti pagaminto tirpalo, nors forume skaičiau, kad kitose vaistinėse pagamina)? Lauksiu jūsų patarimų. Yra vaistinėse kalio permanganato tirpalas 5 % QUOTE(singa @ 2005 06 15, 19:26) Sveikos merginos, Greitai ir as būsiu mama, todėl dažnai paskaitinėju jūsų patarimus. Niekur neradau patarimų apie naujagimio bambytės valymą. Nesijuokit, bet užduosiu kvailą klausimą. Kaip pasigaminti kalio permenganato tirpalą (vaistinėje davė tik miltelius, sakė, kad nebūna pirkti pagaminto tirpalo, nors forume skaičiau, kad kitose vaistinėse pagamina)? Lauksiu jūsų patarimų. As tepiau tik spiritu 70% ir sugijo labai greit. Bambyte nukrito po 7d. QUOTE(singa @ 2005 06 15, 18:26) Sveikos merginos, Greitai ir as būsiu mama, todėl dažnai paskaitinėju jūsų patarimus. Niekur neradau patarimų apie naujagimio bambytės valymą. Nesijuokit, bet užduosiu kvailą klausimą. Kaip pasigaminti kalio permenganato tirpalą (vaistinėje davė tik miltelius, sakė, kad nebūna pirkti pagaminto tirpalo, nors forume skaičiau, kad kitose vaistinėse pagamina)? Lauksiu jūsų patarimų. laba Jei gyveni Kaune, tai tokį tirpaliuką gamina Pilies vaistinė Gertrūdos gatvėj. Aš gimdžiau krikščioniškuose tai išrašė receptukus ir pasakė kur viską pirkt.
Dėl kalio permanganato. Krikščioniškuose ir man jo išrašė. Bet mūsų pediatrė labai stebėjosi ir neleido jo naudoti. Dabar jau niekas nevalo bambutės kalio permanganatu,o tik 70 laipsnių spiritu.
Dėkui už patarimus
Sveikos, kada jūsų vaikai atsisakė MP? Ar normalu, kad dešimties beveik mėnesių vaikas nebenori MP?
Nuo 9 mėn. pradėjo muistytis ir nebenorėti MP ir kuo toliau, tuo labiau. Seniau naktį gerdavo du kartus, o dabar net naktį stengiasi iškentėti, susiranda tamsoj po pagalve soskę, įsikiša ir miega pasiraitydamas. Nors kai išgirstu dejuojant (kai soskės neranda) duodu pieno, tada ramiai vėl miega, bet įtariu, kad tuoj nebenorės nei naktį. Iki 9 mėn. tai gerdavo daug. O dar kai alergiškas buvo, tai jokių jogurtų, varškių nedaviau. Dabar nežinau ką reikės daryti jeigu MP nebegers. Reikės tikriausiai pradėti bandyti varškę, kefyra arba jogurtą gal? Pieno tai dar turiu daug, galėčiau maitinti ir maitinti...
Nenori, tai nenori. Negi per jėgą bruksi? Maniškis MP atsisakė, kai jam buvo 9.5 mėn, nors ruošiausi maitinti iki metų. Naktimis nebevalgė nuo 8 mėn. Aš dėl to tik džiaugiausi. Galėjau nors kiek ramiau pamiegoti. Tavo problema, kad vaikelis alergiškas. Konsultuokis su specialistais, ką jam duoti. Aš sūnui siūliau mišinuko. Spjovė, tad duodavau rūgpienio, jogurto, varškės.
|