Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vilniaus gimdymo namai - VGN (6 tema)
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
MamytėEvelina
QUOTE(chile0 @ 2010 03 29, 15:47)
Ir siaip, juk visos puikiai suvokiame, kad gimdymo eiga absoliuciai nepriklauso nuo to tareisi su kuo ar ne.

drinks_cheers.gif

nu ir pasikeitė daug kas po beveik šešių metelių VGN - dabar ir palutes ir naktinius gimdymui reikia vežtis unsure.gif ir dar vaistukų, lašelinių ir kateterių sąrašus dalina unsure.gif
mumrikas
QUOTE(Anastasija1 @ 2010 03 29, 20:06)
o siaip sake kad viska savo reik turet, nuo paluciu iki saukstu, puoduku ir sakuciu, nes nieko neduoda ten  smile.gif
*

QUOTE(MamytėEvelina @ 2010 03 29, 23:45)
nu ir pasikeitė daug kas po beveik šešių metelių VGN - dabar ir palutes ir naktinius gimdymui reikia vežtis  unsure.gif ir dar vaistukų, lašelinių ir kateterių sąrašus dalina  unsure.gif
*

Gimdziau pries menesi, todel abejoju ar kas per ta laika pasikeite. Reikejo turet savo naktinius, chalata ir slepetes (jei be pirmu dvieju atvaziuotum, tai duotu ligonines - ne vienai nuogai gimdyt neliepe biggrin.gif ).

Turejau savo indus bei irankius, bet dariau eksperimenta. Kai atnese maista ir paklause ar turiu lekstute bei puoduka pasakiau, kad neturiu - is kart maista atnese VGN induose mirksiukas.gif Man savu labiau prireike savam papildomam maistui bei valgyt vyrui (gulejom mokamoj seimyninej).

Veliau pamate, kad savo indus turim, bet vis tiek visad pateikdavo ligonines induose. Tik puodelio paprasydavo - jame atnesadavo arbatos ar jogurto (vezimely, kuriuo maista vezioja, pilna prideta ir indu - jei as neduociau to puodelio gauciau VGN stiklinej).

Del paluciu, tai ju kruvos kiekvienoj palatoj guli. Karta per diena ateina slauge ir paklausia ar ka pakeist reikia. Pasakai, kad truksta palu, tai atnesa be problemu. Siaip geriau turet savo vienkartiniu paklotuku, nes smagiau miegot kai nebijai, kad patalyne sutepsi (paklota lovoj kazkokia klijonkyte, bet nedidele ji).

Vaikuciui taip pat vystyklu daug duoda - net prasyt nereikia.

Del vaistu ir kitu medicininiu dalyku, tai visiskas mitas - is musu keliu desimciu ten gimdziusiu kovinukiu ne vienos jokiu kateteriu, laseliniu ar vaistu neprase - gandas visa tai doh.gif

Del epiduro tai taip, daznai papraso ji atpirkt, bet tik tada, jei jo paprasot mirksiukas.gif
e.guodele
Gimdžiau prieš 1,5 m. Reikėjo savo turėti chalatuką, naktinukus, šlepetes. Visą kitą davė ir atpirkinėti nieko nereikėjo schmoll.gif
MamytėEvelina
QUOTE(mumrikas @ 2010 03 30, 00:24)
Gimdziau pries menesi, todel abejoju ar kas per ta laika pasikeite.

ačiū už info 4u.gif
aš irgi galvoju, kad jei neturėtum naktinių - tai tikrai nuogos nepaliktų mirksiukas.gif
Ašne
o as girdejau, kad viena pagimde su ta bliuzele su kuria atvaziavo blink.gif nes savo neturejo ir nieks nedave...
agurčikas
QUOTE(Acne @ 2010 03 30, 10:20)
o as girdejau, kad viena pagimde su ta bliuzele su kuria atvaziavo  blink.gif  nes savo neturejo ir nieks nedave...
*

O čia kur girdėjot?
Fabula
man asmeniskasi buvo maloniau viska tureti savo nuo paluciu iki sauksto.... nejaugi taip tingisi susideti reikalingiausius daigtus...zinoma jeigu kazka uzmirsite tai manau tikrai duos , bet vaziuoti ir tiketis kad viska duos butu kvaikla... o jeigu tuo metu nebus tai ir neduos, tai kam gimdant tureti dar papildomo streso del daigtu g.gif
agurčikas
QUOTE(Fabula @ 2010 03 30, 11:04)
man asmeniskasi buvo maloniau viska tureti savo nuo paluciu iki sauksto.... nejaugi taip tingisi susideti reikalingiausius daigtus...zinoma jeigu kazka uzmirsite tai manau tikrai duos , bet vaziuoti ir tiketis kad viska duos butu kvaikla... o jeigu tuo metu nebus tai ir neduos, tai kam gimdant tureti dar papildomo streso del daigtu  g.gif
*

Visiškai nesutinku. Kaip suprasti, važiuoti ir tikėtis, kad viską duos yra kvaila? Tai nėra kvaila, taip turi būti. O kad mamytės ir visi kiti ligoniai išlepino medikus, va čia tai yra kvaila. Dar lovą atsivežkite ir tikrai nebus kvaila. Atvirkščiai yra stresas, tu važiuoji gimdyti, o dar reikia galvoti apie kažkokias palas, šaukštus, kateterius ir pan. Bet tai tik mano nuomonė ir ji gali daug kam nepatikti....
wiccan
QUOTE(Fabula @ 2010 03 30, 12:04)
man asmeniskasi buvo maloniau viska tureti savo nuo paluciu iki sauksto.... nejaugi taip tingisi susideti reikalingiausius daigtus...zinoma jeigu kazka uzmirsite tai manau tikrai duos , bet vaziuoti ir tiketis kad viska duos butu kvaikla... o jeigu tuo metu nebus tai ir neduos, tai kam gimdant tureti dar papildomo streso del daigtu  g.gif
*

Aš irgi neabai suprantu prie ko čia tas tingėjimas? g.gif Kodėl negaliu tikėtis kad viską duos, jei taip turi būt? blink.gif Kodėl ruošdamasi gimdyti kai ir taip streso pilnos kišenės, dar turiu mastyt apie kažkokius šaukštus, puodelius, ringerius (net nežinau kas tai yr). Nu absurdas totalus. Tuoj gyvensim kaip afrikoj kokioj, nori kad gydytų turėk savo vaistus, švirkštus, palutes, gal dar lovą savo pasistatyt? Ir galiu pasakyt ant galvos kažkas lipa tik tada kai leidies, kad liptų garantuoju jei visos mamytės atsisakytų tokias nesamones daryt, tada ir gydytojai keltų triukšmą, ir finansavimo išsireikalautų didesnio. O dabar kam stengtis, viską galima iš žmonių nugręžt, kuriems tik lipk ant galvos, dar priklaups kad patogiau būtų.... verysad.gif
sORRY... Nesusivaldžiau... blush2.gif
Ašne
QUOTE(agurčikas @ 2010 03 30, 11:47)
O čia kur girdėjot?
*

juk tema apie VGN'a mirksiukas.gif

Pries 10 metu gulejau infekcinej, nes uzsikreciau salmonelioze doh.gif tai man netaike jokio gydymo ir kai tevai susirupine paklause, kodel jai nieko nedaro, tai atsake, kad nera lasaliniu ir to tirpalo... blink.gif nuleke, nupirko, pastate... O siaip galejau ir toliau guleti ir tryznioti...

Nenoriu, kad gimstant vaikeliui nutiktu panasiai...
Pries veja nepapusi... ir viena su vejo malunais nezadu kariauti...
Solnecnaja
Visiškai pritariu Acne ir Fabulai. drinks_cheers.gif Mūsų Valstybėje "yra kaip yra", nėra ko čia iš valdžios laukti, net jeigu tai ir iš mūsų surinktu mokesčių. Tam, kad tinkamai pasiruošti gimdymui mes turime 9 menėsius, o ypač 70 paskutinių dienų. Mano lagaminelis jau nuo kovo pradžios surinktas, kai aš čia perskaičiau, kad vienos gimdyvės palatos kaimynė su bluzelė gimde nes savo marškinių neturėjo. doh.gif Be to, nenorėčiau gulėti ir laukti tuo kas mums "priklauso" (ir taip ir nesulaukti). Tą akimirka man kudikis bus svarbesnis, geriau pati viskuo pasirūpinsiu išanksto. O jeigu neprireiks - bus malonia staigmena. thumbup.gif
m-sirdele
kaip viskas greitai keiciasi, kai paskaitau ka jus mielosios rasote. pries beveik dvejus metus taip nebuvo,kaip dabar jus rasote. na manau kad svarbiausia be jokiu komplikaciju pagimdyti sveikuti vaikuti o nesukti galvos kodel to neduoda kodel ano.
aleksa
QUOTE(nasata @ 2010 03 29, 14:27)
Sveikos, mamytės
gal galit kas nors papasakoti, kas gimdėt VGN nesitarę su jokia gydytoja?
Mano gydytoja pasakė, kad geriau tartis ir mokėt pinigus už gimdymą, nes kitaip ant tavęs pasipraktikuos rezidentai ir jau tada pati kalta būsi, kad pagailėjai pinigų ir atsitiko kas nors  verysad.gif
bet jei aš neturiu iš ko duot? apiplėšt banką  gal? Be to patirtis mano su tais davimais tikrai ne kokia..Kiek buvo duota ir tikrai ne maži pinigai..kvalifikacijos tas nepridėjo "sudievėjusiams" gydytojams ir tas nesutrukdė nuvaryt žmogų i kapus  verysad.gif
Atsidėkot po to, tai suprantu. Jei nuoširdžiai ir sąžiningai atlikai savo darbą - padėkos tada tikrai vertas gydytojas.
bet dabar jaučiuosi tragiškai po apsilankymo pas savo gydytoją - tarsi ruošiu nu...savo kūdikį, jei nesurasiu pinigų gydytojai....  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

Gimdžiau prieš 3 paras , prieš tai gulėjau patologiniam su jokio gyd. nesitariau ir viskas praėjo sklandžiai ir gerai, palučiu reikėjo gimdykloj daugiau man nieko neprireikė taigi čia jau tavo gyd. nesamoniu prišnėkėjo g.gif

Mileris dar dirba ir gimdimus tikrai priiminėja smile.gif
m-sirdele
toks klausimas iskylo,o ar nustato vaikucio kraujo grupe? nes kai as gulejau tai nebuvo parasyta kokia vaiko grupe,tai ir iki siol nezinau. o jei tariesi su daktare del gimdymo tai ji nustato viska aipie vaikuti, o kai as nesitariusi gimdziau tai ne
Evkis
QUOTE(m-sirdele @ 2010 03 30, 15:08)
toks klausimas iskylo,o ar nustato vaikucio kraujo grupe? nes kai as gulejau tai nebuvo parasyta kokia vaiko grupe,tai ir iki siol nezinau. o jei tariesi su daktare del gimdymo tai ji nustato viska aipie vaikuti, o kai as nesitariusi gimdziau tai ne
*

Kraujo grupe vaikui nustato, kai motinos ir tevo rezusai skyiasi (jei yra + ir -) mums nustatinejo, drauge gimde kai abieju tevu pliusai, tai vaikuciui nesustatinejo mirksiukas.gif

nesitariau del gimdymo viskas buvo gerai, vaistu tikrai nepirkau schmoll.gif nors ir state laseline, chalata, naktinius ir slepetes turejau savo, bet jeigu paprasyciau tikrai duotu. Indus geriau tureti savo, bet jei neturesi tai duoda ligonines... viskas paprasta

esu patenkinta gimdymu VGN 4u.gif
agurčikas
QUOTE(m-sirdele @ 2010 03 30, 14:08)
*

na mūsų su vyru abiejų pliusai, tačiau visada nustatinėjo.
Papildyta:
QUOTE(wiccan @ 2010 03 30, 11:29)
Aš irgi neabai suprantu prie ko čia tas tingėjimas?  g.gif Kodėl negaliu tikėtis kad viską duos, jei taip turi būt?  blink.gif  Kodėl ruošdamasi gimdyti kai ir taip streso pilnos kišenės, dar turiu mastyt apie kažkokius šaukštus, puodelius, ringerius (net nežinau kas tai yr). Nu absurdas totalus. Tuoj gyvensim kaip afrikoj kokioj, nori kad gydytų turėk savo vaistus, švirkštus, palutes, gal dar lovą savo pasistatyt? Ir galiu pasakyt ant galvos kažkas lipa tik tada kai leidies, kad liptų garantuoju jei visos mamytės atsisakytų tokias nesamones daryt, tada ir gydytojai keltų triukšmą, ir finansavimo išsireikalautų didesnio. O dabar kam stengtis, viską galima iš žmonių nugręžt, kuriems tik lipk ant galvos, dar priklaups kad patogiau būtų....  verysad.gif
sORRY... Nesusivaldžiau... blush2.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
ievoole
QUOTE(Acne @ 2010 03 30, 14:04)
juk tema apie VGN'a  mirksiukas.gif

Pries 10 metu gulejau infekcinej, nes uzsikreciau salmonelioze  doh.gif  tai man netaike jokio gydymo ir kai tevai susirupine paklause, kodel jai nieko nedaro, tai atsake, kad nera lasaliniu ir to tirpalo...  blink.gif  nuleke, nupirko, pastate... O siaip galejau ir toliau guleti ir tryznioti...

Nenoriu, kad gimstant vaikeliui nutiktu panasiai... 
Pries veja nepapusi... ir viena su vejo malunais nezadu kariauti...
*

tau tai nesalino nieko, o man ginekologiniam lasinti sumaste eksperimentinius vaistus po, kuriu man sukdavosi galva ir kai sakydavau, kad man sukasi, tai sakydavo neisivaizduok doh.gif kol nenuejo vyras pas skyriaus vedeja aiskintis, tai ji pradejo atsiprasineti ir prase leisti baigti kursa blink.gif tai vyras parase, kad mes nesutinkame ir prasomias isleidziami is ligonines ir nuvaziavom i Kauna pas tos pacios srities gyd.
ausrammm
QUOTE(agurčikas @ 2010 03 30, 12:08)
Visiškai nesutinku. Kaip suprasti, važiuoti ir tikėtis, kad viską duos yra kvaila? Tai nėra kvaila, taip turi būti. O kad mamytės ir visi kiti ligoniai išlepino medikus, va čia tai yra kvaila. Dar lovą atsivežkite ir tikrai nebus kvaila. Atvirkščiai yra stresas, tu važiuoji gimdyti, o dar reikia galvoti apie kažkokias palas, šaukštus, kateterius ir pan. Bet tai tik mano nuomonė ir ji gali daug kam nepatikti....
*

as taip pat pritariu siai nuomonei blush2.gif visgi ir mokame mokescius, ir vaziuojame ne to, kad jaudintis del papildomu rekvizitu.
Beje, kai buvau nuvykusi apsiziureti i siuos gimdymo namus, tai man labai gerai pasake - Jus atvaziuojate i ligonine. Ir jei nors karta gyvenime gulejote ligonineje, tai daugmaz ir isivaizduokit, kaip kas atrodo. Tik va skirtumas - nei vienoj kitoj ligoninej Jusu taip "neapsokines", kaip gimdymo atveju. (cia sesele turejo omeny ne pacius ju gimdymo nemaus, bet prieziura).
mumrikas
QUOTE(Acne @ 2010 03 30, 11:20)
o as girdejau, kad viena pagimde su ta bliuzele su kuria atvaziavo  blink.gif  nes savo neturejo ir nieks nedave...
*

Svarbiausia, kad parasytu pati mama kuri taip gimde, nes nekarta jau esu susidurusi su mamytemis, kurios megsta meninius rasinelius rasyt su fantastikos elementais doh.gif Deja, deja, bet zmoniu su lakia fantazija pasitaiko doh.gif

Nemazai gimdyviu atlekia tiesiog prasidejus gimdymo veiklai ir "is to strioko" visus tasiukus namie pamirsusios (nors ir pries pusmeti susideda), bet tikrai neteko ne vienos matyt pliku uzpakaliu lakstancios. Gydytojai sako "mes leidziame tureti savo chalata ir naktinukus", bet negirdejau sakant "privalot tureti". Aisku simtu procentu negarantuoju, jei gimdyviu ziaurus antpludis butu, gal ir pritruktu teoriskai tu rubu, bet praktiskai tikrai duotu, jei atvaziuotumet be.

QUOTE(Fabula @ 2010 03 30, 12:04)
man asmeniskasi buvo maloniau viska tureti savo nuo paluciu iki sauksto....
*

Ir as viska turejau bei savo naudojau, bet nieks is manes to nereikalavo. Jei butu kategoriskai reikalave is principo buciau viska ligonines naudojus mirksiukas.gif Beje, uz kiekviena standartini gimdyma, is ligoniu kasu kiekvieni gimdymo namai uz gimdyve rodos gauna apie 1500Lt (uz komplikuotus atvejus, CP daugiau), taip kad jokios labdaros mes neprivalom daryt - ligonines net suinteresuotos, kad daugiau gimdyviu gimdytu mirksiukas.gif

QUOTE(m-sirdele @ 2010 03 30, 15:08)
*

Nustato pagal is virksteles paimta krauja, o toks tyrimas ne 100% tikslus mirksiukas.gif

Kazkas nezinojo kas yra ringeris - tai toks tirpalas, kuri puslitrinese bonkutese lasina per laseline gimdyvei - atstatyt skysciu pusiausvyra ir dar tas tirpalas siek tiek veikia kaip skatinamieji mirksiukas.gif
wiccan
mumrikai: Aciu kad paaiskinai apie ringerius blush2.gif
nu super, gauna tokius pinigus uz gimdymus, o kateterius praso atpirkinet, nu ka as zinau ... nestuke.gif
Neraitė
QUOTE(mumrikas @ 2010 03 30, 21:13)
is ligoniu kasu kiekvieni gimdymo namai uz gimdyve rodos gauna apie 1500Lt (uz komplikuotus atvejus, CP daugiau)
*

Kai gulėjau RK prieš pirmą gimdymą tai palatos kaimynė man sakė, kad gauna daugiau ax.gif
Ašne
QUOTE(mumrikas @ 2010 03 30, 21:13)
Svarbiausia, kad parasytu pati mama kuri taip gimde, nes nekarta jau esu susidurusi su mamytemis, kurios megsta meninius rasinelius rasyt su fantastikos elementais doh.gif Deja, deja, bet zmoniu su lakia fantazija pasitaiko doh.gif

bis.gif
Rasau ka man sake mamaite, kuri gimde rudeni ir jos palatos kaimyne taip pagimde...
As ir uz tiesa is pirmu lupu 4u.gif
wiccan
man pasake acne, kuriai pasake mamyte, kuriai pasake kita mamyte. Info is pirmu lupu lotuliukas.gif
nepyk, as tik juokauju bigsmile.gif
is tikruju tiek prigazdinot, kad jauciu ir as su visais saukstais vaziuosiu kai ateis laikas... o tai dar lieps sriuba saujom semt g.gif
bet jauciu darysiu eksperimenta, ir ziuresiu ar prasys savo pacios ar duos ka nors mirksiukas.gif
Neraitė
QUOTE(wiccan @ 2010 03 31, 10:04)
man pasake acne, kuriai pasake mamyte, kuriai pasake kita mamyte. Info is pirmu lupu  lotuliukas.gif
*

Man atrodo visada reikia atsirinkti kiekvienai kuo tikėti. Tiesiog būkim visos supratingos, ir visada pagalvokim apie tai, kad JEI MAN TAIP NEBUVO TAI NEREIŠKIA, KAD IR KITOM TAIP NUTIKT NEGALĖJO 4u.gif
ssaule
[bet jauciu darysiu eksperimenta, ir ziuresiu ar prasys savo pacios ar duos ka nors mirksiukas.gif
*

[/quote]
thumbup.gif thumbup.gif
as labai laukiu neseniai gimdiusiu mamyciu komentaru smile.gif (nors turbut po gimdymo grizus namo tikrai ne tas rupi...) Va, mano svente irgi jau arteja, vyras jau ir juokelius visokius metyti pradejo biggrin.gif biggrin.gif
Su niekuo nesu susitarusi, tikiuosi paties geriausio, bet moraliskai ruosiuosi ir ne visai "vadoveliniam " gimdymui, jei jau kas.
Beje, gal kuri zinote kaip ten su tomis pamainomis? Kas kiek valandu keiciasi ir ar galima pasirinkti, jei keli gydytojai budi?

Dariau eksperimenta su ricinos aliejumi ir greipfrutu sultimis (tipo naturali klizmute). Tai deja, nelabai suveike ir nelabai skanu. Reikia turbut dozes didesnes, tikrai ne sauksto doh.gif
wiccan
neraite, nepriimk visko taip rimtai, as gi sakau kad tik juokauju.
Is tikruju as visiskai tikiu, kad taip buvo... cia gi lietuva, dar ne to pasitaiko... cool.gif pati gi du vaikus pagimdžiau, tai tokiu čiūdų prisižiūrėjau...

kas dėl pamainų, tai man rods jos keičiasi tris kartus per parą. Kas aštuonias val. Žodžiu gali pradėt gimdyt su vienais, o pabaigt su kitais nestuke.gif
Neraitė
QUOTE(wiccan @ 2010 03 31, 10:31)
Is tikruju as visiskai tikiu, kad taip buvo... cia gi lietuva, dar ne to pasitaiko...  cool.gif pati gi du vaikus pagimdžiau, tai tokiu čiūdų prisižiūrėjau...
*

Aš pati esu patyrusi RK tokį dalyką, kai visos labai giria gydytoją, o aš jos dėka gyvenau košmare, taip, kad tikrai būna visaip.
Dėl tos info iš antrų lūpų, tai galiu pasakyt, kad mano pusseserė gimdė VGN prieš pusmetį, ir tikrai atsiliepimai nekokie ir aš jais tikiu. Visgi pati antrą kartą žadu čia gimdyti ir tikiuosi tik geriausio 4u.gif
wiccan
neraite: tai va, kad nelabai yra iš ko rinktis. Yra ne kokių atsiliepimų apie vgn, bet procentaliai paėmus, apie RK arba antakalnį jų dar daugiau. Tai ir aš rizikuosiu trečią vgn gimdyt g.gif
Ašne
as ir norejau pasakyti, kad noreciau is tos pacios mamos lupu isgirsti, o gal net pati pamatyti tongue.gif bet deja zinau ne tiesiogiai...
Bet pasidalinau sita info ne todel, kad kazka pakraupenti ar negraziai apie VGN parasyti, o tam, kad mes tik butume pasiruosusios viskam 4u.gif Beje, lankausi VGN konsultacijose ir ten LABAI maloniai jauciuosi 4u.gif Tikiuosi ir gymdyti taip pat...
Pati cia susizinojau daug info ir ruosiuosi cool.gif pasiruostis blogiausiam nera blogai mirksiukas.gif
Neraitė
QUOTE(wiccan @ 2010 03 31, 11:09)
neraite: tai va, kad nelabai yra iš ko rinktis. Yra ne kokių atsiliepimų apie vgn, bet procentaliai paėmus, apie RK arba antakalnį jų dar daugiau. Tai ir aš rizikuosiu trečią vgn gimdyt g.gif
*

Atsiliepimų tikrai yra apie visus gimdymo namus tiek blogų tiek gerų, džiaugiuosi, kad mes pačios galim nuspresti ką rinktis mirksiukas.gif

QUOTE(Acne @ 2010 03 31, 11:26)
Bet pasidalinau sita info ne todel, kad kazka pakraupenti ar negraziai apie VGN parasyti, o tam, kad mes tik butume pasiruosusios viskam  4u.gif
*

Aš labai džiaugiuosi, kad yra mamyčių kurios išdrįsta parašyti ir ne tik gerus atsiliepimus. Gerus dalykus visada labai smagu skaityti, bet taip pat labai svarbu ir kitokia patirtis, kad kitos ten gimdančios galėtų būti atsargesnės unsure.gif
kitke
Sveikos mamytes, gal kas galit patarti, kazkaip neramu pasidare, jau labai sunku darosi laukti. gimdymo termina genetike nustate 03 26, poliklinikoj 03 29. Dar kokiu gimdymo pozymiu nejauciu, na gal tik jau senokai pilvuka maudzia. Gyd sake kad jei nepagimdysiu tik po svenciu pasirodyt.o gal geriau nuvaziuot i gimdymo namus kad apziuretu, ar priimtu be siuntimo? doh.gif
Uksnė
QUOTE(kitke @ 2010 03 31, 12:05)
Sveikos mamytes, gal kas galit patarti, kazkaip neramu pasidare, jau labai sunku darosi laukti. gimdymo termina genetike nustate 03 26, poliklinikoj 03 29. Dar kokiu gimdymo pozymiu nejauciu, na gal tik jau senokai pilvuka maudzia. Gyd sake kad jei nepagimdysiu tik po svenciu pasirodyt.o gal geriau nuvaziuot i gimdymo namus kad apziuretu, ar priimtu be siuntimo? doh.gif
*

o ko ten važiuot, jei gimdymas neprasidėjęs g.gif Nebijokit, nepramiegosit, jau kai prasidės viskas, tada ir važiuokit mirksiukas.gif
Justikunina
Beje, uz kiekviena standartini gimdyma, is ligoniu kasu kiekvieni gimdymo namai uz gimdyve rodos gauna apie 1500Lt (uz komplikuotus atvejus, CP daugiau), taip kad jokios labdaros mes neprivalom daryt - ligonines net suinteresuotos, kad daugiau gimdyviu gimdytu.

Aisku, jei tai tiesa, pinigeliai gaunami uz kiekviena gimdyma visai neblogi. O is kur jus tokia informacija turite?

Gal kartais kas nors zino kiek gydytoju budi gimdymo skyriuje (nakti)?
kitke
QUOTE(Uksnė @ 2010 03 31, 13:16)
o ko ten važiuot, jei gimdymas neprasidėjęs g.gif Nebijokit, nepramiegosit, jau kai prasidės viskas, tada ir važiuokit mirksiukas.gif
*

na tiesiog neramu kad nepernesiociau ir tt nes mano poliklinikos gyd, jau aibe klaidu man buvo pridarius per visa nestuma....
wiccan
kitke: as tavo vietoj nuvaziuociau i vgn konsultacija (dirba kasdien iki 13 val). Tikrai priims ir paziures. Tai bent nesinervinsi. Negi dabar visas velykas sedesi ir krimsies ...
-chile-
QUOTE(kitke @ 2010 03 31, 12:05)
*

QUOTE(wiccan @ 2010 03 31, 13:32)
kitke: as tavo vietoj nuvaziuociau i vgn konsultacija (dirba kasdien iki 13 val). Tikrai priims ir paziures. Tai bent nesinervinsi. Negi dabar visas velykas sedesi ir krimsies ...
*

kitke, pritariu wiccan- nuvaziuok i vgn konsultacija!
Pernesioti nera gerai, mano puske antros mergaites sulauke kai jau vandenys buvo pazaliave, ir tai su skatinamaisiais...
CervusDama
QUOTE(Justikunina @ 2010 03 31, 13:35)
Beje, uz kiekviena standartini gimdyma, is ligoniu kasu kiekvieni gimdymo namai uz gimdyve rodos gauna apie 1500Lt (uz komplikuotus atvejus, CP daugiau), taip kad jokios labdaros mes neprivalom daryt - ligonines net suinteresuotos, kad daugiau gimdyviu gimdytu.

Aisku, jei tai tiesa, pinigeliai gaunami uz kiekviena gimdyma visai neblogi. O is kur jus tokia informacija turite? 

Gal kartais kas nors zino kiek gydytoju budi gimdymo skyriuje (nakti)?
*

man atrodo, kad budi vienas ginekologas. Bent jau kai as gimdziau, tai tik viena buvo smile.gif
m-sirdele
QUOTE(wiccan @ 2010 03 31, 10:31)
Is tikruju as visiskai tikiu, kad taip buvo... cia gi lietuva, dar ne to pasitaiko...  cool.gif pati gi du vaikus pagimdžiau, tai tokiu čiūdų prisižiūrėjau...

kas dėl pamainų, tai man rods jos keičiasi tris kartus per parą. Kas aštuonias val. Žodžiu gali pradėt gimdyt su vienais, o pabaigt su kitais  nestuke.gif
*

jie dirba kas dvilikia valandu,man taip atrodo,nes kai as tavaziavau i ligonine buvo beveik 6vl ryto ir kol mane apziurejo ir kol nuvede iki gimdyklos buvo beveik 7 ir dirbo Mileris,galvojau o dieve tik ne ji,bet 7v. jie keiciasi nes kiptik 7v. atejo akusere ir daktare.o Milerio jau nebebuvo.vaiksciojo kaskoks kitas daktaras fainas.
Fabula
QUOTE(agurčikas @ 2010 03 30, 12:08)
*

na tam ir yra forumai kad zinoti ko tiketis nuvaziavus i viena ar kita ligonine... nu kodel jus tokia uzsispyrusi... ne medikai gi nsamo palutes, saukstus ir kateterius issinesa ir tai ne ju kalte... problema valstybeje kad ji nesugeba visko finansuoti... aisku galite nuvaziuoti irkaip ozka reikalauti kad jums viska duotu, tik ar labai jau bu noro ir jegu kai suries saremiai ... cia irgi mano nuiomone . mirksiukas.gif
m-sirdele
QUOTE(kitke @ 2010 03 31, 13:08)
na tiesiog neramu kad nepernesiociau ir tt nes mano poliklinikos gyd, jau aibe klaidu man buvo pridarius per visa nestuma....
*

patariu ir as kad nuvaziuokit,juk i galva niekas neduos.paciai bus ramiau,gal paguldys i potologini,bus ramiau kai zinosi kad sale yra daktarai. as kai laukiausi ir man velavao 5d.tai daktare jau mane siunte kad vaziuociau i ligonine nors niekas dar nebuvo prasideja.tai patariu ir tau.
wiccan
va pakalbejau su bendradarbe kuri tik vakar is ligonines grizo, tai sake jokiu nusiskundimu viskas gerai, bet del tu saukstu tai, savo irankiu nepasiemus buvo. Sako dave viena sauksta ir valgiau viska su juo ir sriuba ir kotletus. O ringeri, kateteri ir palutes jiems liepe nusipirkt dar pries gimdyma, kai nuvaziavo i vgn pasiklaust ko reikes. Va taip vat.
Negerai, kad taip yra ir as to nepateisinu niekaip... nu bet ka dabar padarysi nestuke.gif
kitke
QUOTE(m-sirdele @ 2010 03 31, 15:45)
patariu ir as kad nuvaziuokit,juk i galva niekas neduos.paciai bus ramiau,gal paguldys i potologini,bus ramiau kai zinosi kad sale yra daktarai. as kai laukiausi ir man velavao 5d.tai daktare jau mane siunte kad vaziuociau i ligonine nors niekas dar nebuvo prasideja.tai patariu ir tau.
*

Aciu uz patarimus drinks_cheers.gif , ryt is ryto taip ir padarysiu, nuvaziuosiu, paprasysiu kad apziuretu.Nes pagal genetike veluojam 6d. pagal poles dar tik 3d., o laukti kol pasibaigs sventes kaip gyd sake ir tik tada duos siuntima guldyt i ligonine...as nuprotesiu...
O kaip Tau pasibaige kai velavo 5d? smile.gif
wiccan
Fabula: aš irgi labai griežtai pasisakau šiuo klausimu, bet faktas, kad nuvažiavus kaip ožka nesispardysi ir nei savim nei leliuku nerizikuosi. Bet faktas lieka faktu, kad tai nėra normalu, ir tokiems dalykams jokiu būdu negalima pritart ir pateisint.
mumrikas
QUOTE(wiccan @ 2010 03 31, 09:21)
nu super, gauna tokius pinigus uz gimdymus, o kateterius praso atpirkinet, nu ka as zinau ... nestuke.gif
*

Dar cia matyt ir nuo gydytojo priklauso. Gimdem kruva kovinukiu, state ir ne vienai kateterius, bet kad atpirkt ne vienai neliepe doh.gif Gal yra kokia "ant ligonines pinigu" taupymo pasinesusi medike g.gif

Palutes vienakrtines veziausi, nes ypac patogu buvo ant ju gulet negalvojant kas ten ir pro kur gali prateket ir patalyne sutept, bet tokias zalias medziagas pasitiesimui duoda ne viena ir ne dvi per para. vazineja moteraite su vezimeliu pilnu medziagu ir klausia ar ko netruksta. Aisku yra mamu, tylinciu kaip marytes melnikaites, tai cia jau kita beda.

kaip tik musu kovinukiu temoj dar pries gimdymus ta tema (ka veztis) buvo diskutuota ir isdiskutuota n kartu ir po gimdymu jau aptarta. Kelios i patologini ektsra atveju nuleke be daiktu - na nepaleido ju nuogu lakstyt tikrai.

QUOTE(Justikunina @ 2010 03 31, 12:35)
*

Tai cia jokia ne paslaptis, tik nezinau tikslios sumos. Juk uz kiekviena medicinine paslauga bet kuri ligonine ar poliklinika gauna tam tikra suma is ligoniu kasu - taip veikia visa medicinos sistema. Ir gimdymai yra ikainoti, taip kad ligonines suinteresuotos kad gimdyviu pas jas vaziuotu kuo daugiau mirksiukas.gif
pupune
*

Va tą patį norėjau patarti. Manau tikrai nuvažiuok, kad per šventes rami būtum mirksiukas.gif
kitke
QUOTE(pupune @ 2010 03 31, 20:21)
Va tą patį norėjau patarti. Manau tikrai nuvažiuok, kad per šventes rami būtum  mirksiukas.gif
*

Aciu merginos, taip ir padarysiu, tik kaip ryto sulaukt, tikriausiai visa nakti neuzmigsiu doh.gif
o dar visa savaite kasdiena visi pazystami gimines kasdien skambineja ir klausineja, dar nepagimdei?jau kantrybe nelaiko gun_bandana.gif
Killing_me_softly
*

Sakykit, o jei prastai pasijauti ir nori pasitikrinti ir yra po 13 val., tai nepriims? g.gif
sunflow
QUOTE(Killing_me_softly @ 2010 03 31, 20:51)
Sakykit, o jei prastai pasijauti ir nori pasitikrinti ir yra po 13 val., tai nepriims? g.gif
*

Priimamajame manau tikrai priims 4u.gif
ssaule
QUOTE(kitke @ 2010 03 31, 19:53)
Aciu merginos, taip ir padarysiu, tik kaip ryto sulaukt, tikriausiai visa nakti neuzmigsiu doh.gif
o dar visa savaite kasdiena visi pazystami gimines kasdien skambineja ir klausineja, dar nepagimdei?jau kantrybe nelaiko  gun_bandana.gif
*

turetu ir pazistami daugiau takto tureti... Gal tu uzsimink jiems svelniai, kad jie tau stresa varo? doh.gif
m-sirdele
QUOTE(kitke @ 2010 03 31, 15:18)
Aciu uz patarimus drinks_cheers.gif , ryt is ryto taip ir padarysiu, nuvaziuosiu, paprasysiu kad apziuretu.Nes pagal genetike veluojam 6d. pagal poles dar tik 3d., o laukti kol pasibaigs sventes kaip gyd sake ir tik tada duos siuntima guldyt i ligonine...as nuprotesiu...
O kaip Tau pasibaige kai velavo 5d? smile.gif
*

man jau buvo pekios d.kaip velavo tuomet buvau pas daktare ir patare ant rytojaus vaziuoti ,nelaukti nieko. gal man is tos panikos 2val.nakties prasidejo saremiai,bet greitaja issikvieciau apie 5val.nes galvojau kam cia skubet,juk pirmas gimdymas o jis uztrunka dazniausiai ilgai,tai kai nuvaziavau buvo tik 3cm atsivere tai iskarto pagulde gimdykloj tai buvo panasiai apie 7val.o apie 11val.man nuleido vandenis nes niekas nevyko,labai letai atsidarinejo, tai tik 19.15val pagimdziau dukryte.
Papildyta:
norejau pasiklausti,o jus visos esate vilnietes,ar ir yra is kitu miestu kurios gimde ar gimdya VGN?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.