Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vilniaus gimdymo namai - VGN (6 tema)
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
-Neužmirštuolė-
Penktoji tema baigta, klausiame, pasakojame, nerimaujame ir džiaugiamės šeštojoje temoje. Ir nesipykstame mirksiukas.gif
spaliuxe
QUOTE(Liepa10 @ 2010 01 21, 22:29)
Penktoji tema baigta, klausiame, pasakojame, nerimaujame ir džiaugiamės šeštojoje temoje. Ir nesipykstame  mirksiukas.gif
*

dekui uz nauja tema 4u.gif

man lieka vis maziau ir maziau laiko iki didziojo susitikimo su musu ishsvajotu leliuku wub.gif Tad greitu metu ir as turesiu kuom pasidalint su jumis apie VGN ... ax.gif
-Neužmirštuolė-
QUOTE(spaliuxe @ 2010 01 22, 08:33)
dekui uz nauja tema  4u.gif

man lieka vis maziau ir maziau laiko iki didziojo susitikimo su musu ishsvajotu leliuku  wub.gif  Tad greitu metu ir as turesiu kuom pasidalint su jumis apie VGN ... ax.gif
*

Lauksim smile.gif
Akeela
As ruosiusi gimdyti VG namuose ir man iskilo vienas klausimas, gal galit man atsakyti. Visur saruošuose i gimdymo namus raso, kad i gimdykla reikia guminiu tapkiu. Ar butiniai gimdyti su guminem tapkemis ir teciu butinai gumines tapkes ? Ar galima ir su paprastom tapkem.
Anecka
galima ir su paprastom
zivkute
tetis vietoje nusipirks melynas slepetes, o pati - tai kokios tau patogios. Tik po gimdymo kai eisi i dusa, geriau tureti guminukes, kad nereiktu basomis bigsmile.gif
NeringaBV
QUOTE(zivkute @ 2010 01 25, 19:53)
tetis vietoje nusipirks melynas slepetes, o pati - tai kokios tau patogios. Tik po gimdymo kai eisi i dusa, geriau tureti guminukes, kad nereiktu basomis bigsmile.gif
*

Manau, kad nebutina guminiu tapkiu.
nestuke.gif
agurčikas
QUOTE(NeringaBV @ 2010 01 26, 12:33)
Manau, kad nebutina guminiu tapkiu.
nestuke.gif
*

Galima ir neturėti guminių tapkių, bet asmeniškai man tai buvo nedrąsu lipti į dušo kabiną basomis. Nors ir ligoninė, nors ir plauna ten viską, bet higieniškiau į dušo kabiną lipti su guminėm tapkutėm.

Beje, kas neseniai gimdėt, ar tualetai jau turi kokius kabliukus? Nes prieš metus, tai pamenu ant durų kabėjo kortelės, kai užeini atsuki užimta, kai išeini - persuki - laisva smile.gif
agpa
sveikos nestukes, gal galit parasyt gyd., pas kuriuos gimdete VGN pavardes? nezinau, kur ieskot doh.gif aciu 4u.gif
*Suzy*
QUOTE(agpa @ 2010 01 26, 15:22)
sveikos nestukes, gal galit parasyt gyd., pas kuriuos gimdete VGN pavardes? nezinau, kur ieskot  doh.gif  aciu 4u.gif
*

Sveikutės, kadangi planuojame gimdyti VGN, mums šis klausimas taip pat aktualus. Gal galima AŽ su pasiūlymais į kokį gydytoją/ akušerį geriausiai kreiptis ir kokiais būdais su juo kontaktuoti, t.y. važiuoti tiesiai į VGN ar pasiskambinti pradžioj? Labai labai ačiū visoms nepatingėjusioms atsakyti 4u.gif
Gvadelupes mergele
QUOTE(spaliuxe @ 2010 01 22, 10:33)
dekui uz nauja tema  4u.gif

man lieka vis maziau ir maziau laiko iki didziojo susitikimo su musu ishsvajotu leliuku  wub.gif  Tad greitu metu ir as turesiu kuom pasidalint su jumis apie VGN ... ax.gif
*

aha,rasyk,rasyk,nes idomu mirksiukas.gif
gimdziau ten pries 6 metus,tai manau bus daug kas pasikeite
Jullaja
QUOTE(agurčikas @ 2010 01 26, 13:55)
Beje, kas neseniai gimdėt, ar tualetai jau turi kokius kabliukus? Nes prieš metus, tai pamenu ant durų kabėjo kortelės, kai užeini atsuki užimta, kai išeini - persuki - laisva smile.gif
*

lotuliukas.gif siaip, kiek zinau gimdykloje- tai specialiai taip padaryta.. ne duok dieve uzeis kokia busima mamyte, o iseit nesugebes doh.gif ar bloga pasidarys
ingabat
as gimdziau pas daktare Kitoviene, esu labai ja patenkinta smile.gif dabar ir nuo pat nestumo pradzios pas ja vaikstau ir gimdysiu pas ja.
tiesa jei noresit kas su ja tartis tai ji vasario 5 isskrenda ir 5 savaites nebus...
Justikunina
QUOTE(ingabat @ 2010 01 26, 20:55)
as gimdziau pas daktare Kitoviene, esu labai ja patenkinta smile.gif  dabar ir nuo pat nestumo pradzios pas ja vaikstau ir gimdysiu pas ja.
tiesa jei noresit kas su ja tartis tai ji vasario 5 isskrenda ir 5 savaites nebus...
*

O jus esat susitare, kad jei gimdymas prasides ne jos darbo metu, ar atvaziuos pas jus? Kiek jus planuojate jai sumoketi uz gimdyma? As neisivaizduoju kiek ji ima dabar, nes pries 10m. mokejau jai 500Lt, o dabar? Galite atsakyti i AZ. Busiu labai jums dekinga smile.gif
Linute:)
4u.gif Keliam tema i virsu biggrin.gif

Na gal kas parasys nauju atsiliepimu apie VGN mirksiukas.gif
m.angeliukas
QUOTE(Linute:) @ 2010 01 29, 11:28)
4u.gif  Keliam tema i virsu  biggrin.gif

Na gal kas parasys nauju atsiliepimu apie VGN  mirksiukas.gif
*

Sveikutes, tikrai norisi suzinot kokios ten naujienos, gal kas pasikeite, nes as gimdziau pries 2.5metu, tikrai viskas praejo sklandziai, ir kita maziuka planuoju cia gimdyti mirksiukas.gif
Skrendant
Sveikos:)

aš vat prieš kelias dienas gimdžiau VGN smile.gif važiavom visiškai nesitarę, nes neturėjom už ką... Priėmime buvom apie 12val. dienos, visi tik lingavo galvas kiek daug gimdyvių, bet viskas buvo labai normaliai, užpildė dokumentus, gydytoja patikrino kiek atsidaręs gimdos kaklelis ir teko šiek tiek palaukti, nes nebuvo laisvų gimdyklų, bet labai greitai atsilaisvino ir kaip supratau aptekau į tą VIP' inę smile.gif NR. 8.. Aišku, ji labai graži, suremontuota, šaldytuvas, dušas, virdulys, radiatoriukas, kuris labai pravertė, nes buvo LABAI šalta gimdykloj, tai su vyru abu apsikabinę jį ir sėdėjom.. Man tai nieko, kai jau "GERI" sąrėmiai prasidėjo, tai šalta nebebuvo, bet vyras tai labai peršalo, dar dabar baisiausiai kosėja. Gimdykloj dar fainiai buvo, kad lova paskui persidaro i gimdymo stalą kai jau reikia, tai labai patogu. Gimdymas buvo labai ilgas, apie 14valandų, bet kaip pirmam kartui - normalu..smile.gif)) Gimdžiau pas M.Diliautienę, griežta, bet tikrai puiki gydytoja. Akušerė buvo Vilija - NEREALI thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .
Po gimdymo, kai tik nukirpo virkštelę ir truputį nuvalė vaikelį, iškart uždėjo jį man ant pilvo, tai kelias minutes leido pasidžiaugt, paskui tik paėmė pasvert, pamatuot, aprengė ir vėl uždėjo ant pilvuko, tai jis visą laiką ir buvo su manim, netgi tada kai mane siuvo. Kiek kalbėjau su palatos kaimynėmis, tai joms net neuždėjo, čia turbūt nuo gydytojo ar akušerės priklauso... kai tik susiuvo, akušerė iškart pamokino kaip maitinti vaikelį smile.gif)) Po kiek laiko mane pervežė į palatą, paguldė į kitą skyrių, nes pas juos nebuvo vietos, tai ryte kai norėjau atsikelt iš lovos ir supratau, kad pati negaliu, teko skambinti seselėms telefonu, kad pagelbėtų, tai užtaikiau ant kažkokios piktos, tai ji atėjusi paėmė tik vaikelį patraukė ir maždaug " LIPK", o lova aukšta aukšta, nu žodžiu, košmaras biški buvo..ir kadangi ta palata buvo kitam skyriuj, tai mane per pusryčius ir pietus pamiršo doh.gif ir dar nepatiko, kad per tris dienas pakeičiau tris palatas..tai truputėli nesąmonė, bet daugiau viskas tvarkoj, tualetai normalūs, tik kai kurie tikrai be užraktų, dušai gal šiek tiek nepatogūs, nes nesilaiko..Seselių buvo visokių, vaikų gydytojai labai faini, kadangi pagimdžiau šeštadienio naktį, tai savaitgalį ginekologas net nebuvo atėjęs apžiūrėt, bet nenumiriau biggrin.gif:D:D
Maistas tikrai nekoks, bet valgyt galima:)
Iš trijų palatų dvejose buvo labai šalta..
Kai kurias sesutes buvo labai sunku prisikviesti, bet kelios tai buvo fantastiškos, tai pačios ateidavo paklaust ar viskas gerai, ar nereikia pagalbos..
Net nežinau ką čia dar paminėti, na man tai viskas buvo puiku, neskaitant kelių smulkmenų, bet galiu pasakyt, kad jei būčiau kam nors mokėjus, tikrai nebūtų buvę kažkas geriau smile.gif)))) dar vienas įrodymas, kad galima pagimdyti ir be kyšio smile.gif o dėl atsidėkojimo, tai kiekvieno asmeninis reikalas smile.gif manau, kad AČIŪ kartais yra tikrai geriau nei pinigai ar kažkokios dovanos..Ypač šiuo metu, kai daugumai tikrai ne pyragai...
As labiausiai bijau, kad nuvaziuosiu ir pateksiu i chaosa doh.gif gimdyklos nera, palatos nera blink.gif gydytojai laksto nusikale... nors esame ir susitare su gydytoju, bet ne viskas nuo ju priklauso ax.gif o dar ta pilnatis, sako labai padaugeja gimdyviu biggrin.gif
visko būna
o cia yra mokamos palatos, kad ir vyras galetu buti?
Skrendant
QUOTE(visko būna @ 2010 01 29, 17:01)
o cia yra mokamos palatos, kad ir vyras galetu buti?
*

jo, yra, kainuoja visam laikui 200lt + 50lt uz patalyne jei vyras nori likti kartu smile.gif
Dizaster
QUOTE(Skrendant @ 2010 01 29, 13:22)
Sveikos:)

aš vat prieš kelias dienas gimdžiau VGN smile.gif važiavom visiškai nesitarę, nes neturėjom už ką... Priėmime buvom apie 12val. dienos, visi tik lingavo galvas kiek daug gimdyvių, bet viskas buvo labai normaliai, užpildė dokumentus, gydytoja patikrino kiek atsidaręs gimdos kaklelis ir teko šiek tiek palaukti, nes nebuvo laisvų gimdyklų, bet labai greitai atsilaisvino ir kaip supratau aptekau į tą VIP' inę smile.gif NR. 8.. Aišku, ji labai graži, suremontuota, šaldytuvas, dušas, virdulys, radiatoriukas, kuris labai pravertė, nes buvo LABAI šalta gimdykloj, tai su vyru abu apsikabinę jį ir sėdėjom.. Man tai nieko, kai jau "GERI" sąrėmiai prasidėjo, tai šalta nebebuvo, bet vyras tai labai peršalo, dar dabar baisiausiai kosėja. Gimdykloj dar fainiai buvo, kad lova paskui persidaro i gimdymo stalą kai jau reikia, tai labai patogu. Gimdymas buvo labai ilgas, apie 14valandų, bet kaip pirmam kartui - normalu..smile.gif)) Gimdžiau pas M.Diliautienę, griežta, bet tikrai puiki gydytoja. Akušerė buvo Vilija - NEREALI thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif .
Po gimdymo, kai tik nukirpo virkštelę ir truputį nuvalė vaikelį, iškart uždėjo jį man ant pilvo, tai kelias minutes leido pasidžiaugt, paskui tik paėmė pasvert, pamatuot, aprengė ir vėl uždėjo ant pilvuko, tai jis visą laiką ir buvo su manim, netgi tada kai mane siuvo. Kiek kalbėjau su palatos kaimynėmis, tai joms net neuždėjo, čia turbūt nuo gydytojo ar akušerės priklauso... kai tik susiuvo, akušerė iškart pamokino kaip maitinti vaikelį smile.gif)) Po kiek laiko mane pervežė į palatą, paguldė į kitą skyrių, nes pas juos nebuvo vietos, tai ryte kai norėjau  atsikelt iš lovos ir supratau, kad pati negaliu, teko skambinti seselėms telefonu, kad pagelbėtų, tai užtaikiau ant kažkokios piktos, tai ji atėjusi paėmė tik vaikelį patraukė ir maždaug " LIPK", o lova aukšta aukšta, nu žodžiu, košmaras biški buvo..ir kadangi ta palata buvo kitam skyriuj, tai mane per pusryčius ir pietus pamiršo  doh.gif  ir dar nepatiko, kad per tris dienas pakeičiau tris palatas..tai truputėli nesąmonė, bet daugiau viskas tvarkoj, tualetai normalūs, tik kai kurie tikrai be užraktų, dušai gal šiek tiek nepatogūs, nes nesilaiko..Seselių buvo visokių, vaikų gydytojai labai faini,  kadangi pagimdžiau šeštadienio naktį, tai savaitgalį ginekologas net nebuvo atėjęs apžiūrėt, bet nenumiriau biggrin.gif:D:D
Maistas tikrai nekoks, bet valgyt galima:)
Iš trijų palatų dvejose buvo labai šalta..
Kai kurias sesutes buvo labai sunku prisikviesti, bet kelios tai buvo fantastiškos, tai pačios ateidavo paklaust ar viskas gerai, ar nereikia pagalbos..
Net nežinau ką čia dar paminėti, na man tai viskas buvo puiku, neskaitant kelių smulkmenų, bet galiu pasakyt, kad jei būčiau kam nors mokėjus, tikrai nebūtų buvę kažkas geriau smile.gif)))) dar vienas įrodymas, kad galima pagimdyti ir be kyšio smile.gif o dėl atsidėkojimo, tai kiekvieno asmeninis reikalas smile.gif manau, kad AČIŪ kartais yra tikrai geriau nei pinigai ar kažkokios dovanos..Ypač šiuo metu, kai daugumai tikrai ne pyragai...
*

Is kur zinai, kad jei butum mokejus, nebutu geriau? Deja, kad ir kaip bebutu slykstu, bet tokia jau musu medicinine sistema - sumokejus tikrai butu geriau sad.gif
Varinejimas po palatas, "pamirsimas" pamaitinti, seseliu prisikvietimas tik skambinant telefonu (pirmosiomis dienomis privalo pacios uzeiti daznai, paklausti ar neskauda ir nereikia vaistu, paziureti kaip sekasi vaikeli maitinti, paklausti ar nereikia pagalbos ir t.t.) tikrai nera gerai. Ir taip neturi buti sad.gif
kwanka
O sakykit, pas ka prasyt mokamos palatos?

Aciu
srauni_upe
QUOTE(Akeela @ 2010 01 25, 09:45)
As ruosiusi gimdyti VG namuose ir man iskilo vienas klausimas, gal galit man atsakyti. Visur saruošuose i gimdymo namus raso, kad i gimdykla reikia guminiu tapkiu. Ar butiniai gimdyti su guminem tapkemis ir teciu  butinai gumines tapkes ? Ar galima ir su paprastom tapkem.
*

ne gimdyti su tapkėm, o vaikščioti su jom wink.gif Tėčiui irgi taip patogiau, su batais ten nieko neleidžia
Dizaster
QUOTE(kwanka @ 2010 01 29, 18:45)
O sakykit, pas ka prasyt mokamos palatos?

Aciu
*

Kai tik nuves tave i gimdykla, iskart tam, kas nuvede (akuserei ar gydytojai) ir pasakyk. Kuo greiciau pasakysi, tuo didesne tikimybe, kad ja gausi. Nes pasakius, veikiausiai tau iskart ta palata ir uzrezervuos. Todel net jei paskui atvaziuos dar gimdyviu norinciu tokios palatos, tu jau garantuotai tureti palata.
As pasakiau gydytojai. Ir man iskart pasake - ok, rezervuosiu.
srauni_upe
QUOTE(Dizaster @ 2010 01 29, 16:27)
Is kur zinai, kad jei butum mokejus, nebutu geriau? Deja, kad ir kaip bebutu slykstu, bet tokia jau musu medicinine sistema - sumokejus tikrai butu geriau sad.gif
Varinejimas po palatas, "pamirsimas" pamaitinti,  seseliu prisikvietimas tik skambinant telefonu (pirmosiomis dienomis privalo pacios uzeiti daznai, paklausti ar neskauda ir nereikia vaistu, paziureti kaip sekasi vaikeli maitinti, paklausti ar nereikia pagalbos ir t.t.) tikrai nera gerai. Ir taip neturi buti sad.gif
*

Nežinau, nieko nemokėjau - niekas nepamiršo, po palatas nemėtė, seselės irgi užeidavo, bet nelabi man iš jų ko reikėjo. Tik pirmą dieną aišku oora kart vaikui užupakalį nuplovė, kad nenusvirduliuočiau su lelium.

O beje tam jos telefoną ir duoda posto, kad nereiktų vaikščiot klausinėt smile.gif Skauda- skambini, galva sukasi negali vaikelio sutvarkyt - skambini, vaikelis pieno neima - skambini smile.gif Palatos kaimynės su maitinimu nesisekė. Pasakė seselei ir ji pagelbėjo smile.gif Svarbiausia nebijoti prašyti
Skrendant
[quote=Dizaster,2010 01 29, 18:27]
Varinejimas po palatas, "pamirsimas" pamaitinti, seseliu prisikvietimas tik skambinant telefonu (pirmosiomis dienomis privalo pacios uzeiti daznai, paklausti ar neskauda ir nereikia vaistu, paziureti kaip sekasi vaikeli maitinti, paklausti ar nereikia pagalbos ir t.t.) tikrai nera gerai. Ir taip neturi buti sad.gif
*

[/quot

manau todel, kad tomis dienomis buvo tikrai perpildyta, o kad jei ir buciau mokejus, tai kam? kas diena vis kitom seselems? mokamu laisvu palatu nebuvo...tai ir nelabai buvo uz ka moketi...
Dizaster
[quote=Skrendant,2010 01 30, 00:02]
[quote=Dizaster,2010 01 29, 18:27]
*

[/quot
manau todel, kad tomis dienomis buvo tikrai perpildyta, o kad jei ir buciau mokejus, tai kam? kas diena vis kitom seselems? mokamu laisvu palatu nebuvo...tai ir nelabai buvo uz ka moketi...
*

[/quote]

Na taip, cia tu teisi - kiekvienai seselei neprikisi tu pinigeliu. Nors jei su gydytoju tariesi, tai dazniausiai gydytojas "uzstrojina" seseles ir joms duoti nebereikia. Man tai pirmomis dienomis labai reikejo seseliu pagalbos - ir pamokyti maitinti, nes vaikelis nevalge, ir krutine patarti kaip priziureti (nes nuejo guzais).
Bet kokiu atveju, svarbiausia, kad viskas baigiasi gerai - kad su savo leliuku abudu sveiki grizot namuciu 4u.gif O kaip jau ten viskas buvo- ne taip svarbu. Nors man visvien truputi pikta, kai skaitau tokius dalykus - kad pamirso maistu pasirupinti ir pan...O jeigu pvz. mamyte butu ne vilniete ir nebutu kas ta maistuka is namu atitempia - tai ka, mirk badu unsure.gif
srauni_upe
ne nu merginos, jūs tikrai persūdote situaciją su tais mokėjimais. Normalios ten tos seselės
kwanka
QUOTE(Dizaster @ 2010 01 29, 20:40)
Kai tik nuves tave i gimdykla, iskart tam, kas nuvede (akuserei ar gydytojai) ir pasakyk. Kuo greiciau pasakysi, tuo didesne tikimybe, kad ja gausi. Nes pasakius, veikiausiai tau iskart ta palata ir uzrezervuos. Todel net jei paskui atvaziuos dar gimdyviu norinciu tokios palatos, tu jau garantuotai tureti palata.
As pasakiau gydytojai. Ir man iskart pasake - ok, rezervuosiu.
*

Aciu
jelenyte112
QUOTE(Dizaster @ 2010 01 30, 00:22)
Nors man visvien truputi pikta, kai skaitau tokius dalykus - kad pamirso maistu pasirupinti ir pan...O jeigu pvz. mamyte butu ne vilniete ir nebutu kas ta maistuka is namu atitempia - tai ka, mirk badu  unsure.gif
*

Na ne mirk badu, o pasakyk seselei, kad negavai valgyti - manau tikrai atnestu mirksiukas.gif
NeringaBV
QUOTE(jelenyte112 @ 2010 01 31, 20:12)
Na ne mirk badu, o pasakyk seselei, kad negavai valgyti - manau tikrai atnestu  mirksiukas.gif
*

Sveikos

Manau, kad nevalgiusiu niekas nelaiko, reikia tik pasakyti, kad neuzsuko i palata ir pasakyti , kad atnestu. O kai daug gimdyviu buna, tai tada zinoma, kad chaoso bunas to niekas neisvengia. Svarbiausia mums pacioms nepulti i panika, ir negalvoti, kad apie mus sokines kaip princeses smile.gif

As kaip tik einu antradieni i VGN apziureti realia situacija kas ten vyksta, tad butinai parasysiu ka maciau savo akimis.

P.S.Nepamirskite to, kad kaip visi zmones skirtingi, tai ir VGN aplinka ir personalo darbas vertinamas skirtingai.
redxshi
QUOTE(NeringaBV @ 2010 01 31, 21:58)
As kaip tik einu antradieni i VGN apziureti realia situacija kas ten vyksta, tad butinai parasysiu ka maciau savo akimis.

P.S.Nepamirskite to, kad kaip visi zmones skirtingi, tai ir VGN aplinka ir personalo darbas vertinamas skirtingai.
*

Lauksim žinių apie VGN ax.gif
saide
QUOTE(agurčikas @ 2010 01 26, 14:55)
Galima ir neturėti guminių tapkių, bet asmeniškai man tai buvo nedrąsu lipti į dušo kabiną basomis. Nors ir ligoninė, nors ir plauna ten viską, bet higieniškiau į dušo kabiną lipti su guminėm tapkutėm.

*

as gimdziau ketvirtadieni deja tuoletai kabliuku neturi dar ir dabar smile.gif o tokiu korteliu tai jau nebera smile.gif dabar beldimo budu suzinai ar laisva ar uzimta
Duti
QUOTE(saide @ 2010 02 01, 11:03)
as gimdziau ketvirtadieni deja tuoletai kabliuku neturi dar ir dabar smile.gif o tokiu korteliu tai jau nebera smile.gif dabar beldimo budu suzinai ar laisva ar uzimta
*

Gal placiau - mums gi viskas idomu: ar tareisi, kokia prieziura, kaip gimdymas ir .t.t.t.t.t....
Kabliukai turbūt smulkmena tame tongue.gif
saide
QUOTE(Duti @ 2010 02 01, 12:08)
Gal placiau - mums gi viskas idomu: ar tareisi, kokia prieziura, kaip gimdymas ir .t.t.t.t.t....
Kabliukai turbūt smulkmena tame  tongue.gif
*

Na kaip jau sakiau gimdziau ketvirtadieni, buvau su niekuo nesitarusi, tik pas mane situacija kitokia, as pora dienu gulejau patologiniam, Kai nusileidau i gimdykla tai buvo laisva tik viena, tai kaip jau mineta VIP Nr. 8 suremontuota su dusu saldytuvu ir t.t. superine vienu zodziu, aisku nedidele. Gimdymas truko 2 val. kadangi nuleidinejo vandenis tai kai tik juos nuleido tai viskas labai greitai ir ivyko (na pas mane 2 gimdymas) gal dar ir del to. Patekau pas gydytoja M Diliautiene ir akusere Lile, nuostabios moteriskes, po gimdymo atsidekojom tik akuserei nes visa darba padare ji net ir susiuvo plysima ji o ne daktare. Ta diena buvo labai daug gimdanciu truko gimdyklu, eile kolidoriuje buvo net ir tos kurios buvo susitarusios stovejo kolidoriuje su saremiais kas 4 minutes ir daktarai nezinojo ka daryti, nes mano palatos kaimyne buvo viena is ju. Ir dar vienas dalykas, mane apiplovinejo per gimdyma kiek reikia kiek nereikia, o jos (nors ir buvo susitarusi su gydytoja) po gimdymo niekas neapiplove gerai kad vyras medikas pas ja tai atsistojo ir apiplove. Pirmus pietus po gimdymo atnese net i gimdykla. Na o palatos kadangi pasirinkimo nebuvo reikejo dziaugtis kad isvis gavau smile.gif tai patekau i dar nesuremontuota baisoka tokai bet nieko, netiek ilgai ir gulet reikejo, maistas neprabangus bet valgyti tikrai galima ir jokiu ten kopustu ar kazko panasaus. Sesutes aisku visokiu yra kaip ir zmoniu, vienos vaiksto ir klausineja kitos kol nepaklausi tol nieko nepasakys bet siaip tai visos geranoriskos , na bent jau man taip pasitaike. Didziausios "virsininkes" tai tos kurios maista isvezioja, bet maziau klausyti reikia ir viskas gerai. Jei kyla klausymu kokiu tai klauskit bandysiu atsakyti. Visiskai nesigailiu ir del to kad nesitarusi vaziavau ir del to kad ten. smile.gif
Duti
QUOTE(saide @ 2010 02 01, 12:23)
Na kaip jau sakiau gimdziau ketvirtadieni... smile.gif
*

Dar jei turėsi minutėlę, tai būtų įdomu, ką reikėjo turėti savo (rūbai, tapkės, ir pan.), kas pravertė, o ko nereikėjo, ką būtinai reiktų įsimesti į tašę, o ko neprireikė...
redxshi
QUOTE(saide @ 2010 02 01, 12:23)
Na kaip jau sakiau gimdziau ketvirtadieni, buvau su niekuo nesitarusi, tik  pas mane situacija kitokia, as pora dienu gulejau patologiniam, Kai nusileidau i gimdykla tai buvo laisva tik viena, tai kaip jau mineta  VIP Nr. 8 suremontuota su dusu saldytuvu ir t.t. superine vienu zodziu, aisku nedidele. Gimdymas truko 2 val. kadangi nuleidinejo vandenis tai kai tik juos nuleido tai viskas labai greitai ir ivyko (na pas mane 2 gimdymas) gal dar ir del to. Patekau pas gydytoja M Diliautiene ir akusere Lile, nuostabios moteriskes, po gimdymo atsidekojom tik akuserei nes visa darba padare ji net ir susiuvo plysima ji o ne  daktare. Ta diena buvo labai daug  gimdanciu truko gimdyklu, eile kolidoriuje buvo net ir tos kurios buvo susitarusios stovejo kolidoriuje su saremiais kas 4 minutes ir daktarai nezinojo ka daryti, nes mano palatos kaimyne buvo viena is ju. Ir dar vienas dalykas, mane apiplovinejo per gimdyma kiek reikia kiek nereikia, o jos (nors ir buvo susitarusi su gydytoja) po gimdymo niekas neapiplove gerai kad vyras medikas pas ja tai atsistojo ir apiplove. Pirmus pietus po gimdymo atnese net i gimdykla. Na o palatos kadangi pasirinkimo nebuvo reikejo dziaugtis kad isvis gavau smile.gif tai patekau i dar nesuremontuota baisoka tokai bet nieko, netiek ilgai ir gulet reikejo, maistas neprabangus bet valgyti tikrai galima ir jokiu ten kopustu ar kazko panasaus. Sesutes aisku visokiu yra kaip ir zmoniu, vienos vaiksto ir klausineja kitos kol nepaklausi tol nieko nepasakys bet siaip tai visos geranoriskos , na bent jau man taip pasitaike. Didziausios "virsininkes" tai tos kurios maista isvezioja, bet maziau klausyti reikia ir viskas gerai. Jei kyla klausymu kokiu tai klauskit bandysiu atsakyti. Visiskai nesigailiu ir del to kad nesitarusi vaziavau ir del to kad ten. smile.gif
*

ir dar įdomu, kaip ten dėl vyro nakvynės kartu palatoje? kiek ten kaip mokėt reikia... aišku, jeigu gimdyvių antplūdis tai apie tai tik pasvajot, bet sakau gal domėjotės... ax.gif
saide
QUOTE(redxshi @ 2010 02 01, 13:39)
ir dar įdomu, kaip ten dėl vyro nakvynės kartu palatoje? kiek ten kaip mokėt reikia... aišku, jeigu gimdyvių antplūdis tai apie tai tik pasvajot, bet sakau gal domėjotės... ax.gif
*

Siaip tai nesidomejom , bet tada buvo labai daug gimdyviu ir apie vyrus negalejo buti net kalbos.
saide
QUOTE(Duti @ 2010 02 01, 13:32)
Dar jei turėsi minutėlę, tai būtų įdomu, ką reikėjo turėti savo (rūbai, tapkės, ir pan.), kas pravertė, o ko nereikėjo, ką būtinai reiktų įsimesti į tašę, o ko neprireikė...
*

Labai praverte vienkartines paklodes, labiausiai praverte jos gimdykloj, gal net tris sunaudojom, dave ten vystiklu bet jie kai suslampa tai ant ju labai nemalonu guleti. sau rubus tai reikia tureti visus ir slepetes ir naktiniai nieko neduoda ir patarciau siltesni chalata nes kolidoriuose labai salta palata buvo silta o kolidoriai labai salti. Na bent jau kai as buvau tai su siltu vandeniu ten problematiska, reikia ilgai laukti kol atbega ir jis nebuvo toks siltas kaip namie , todel buvau tik viena karta nes susalau duse. As kadangi pradzioj naudojau tuos iklotus po gimdymo na kur kaip pampersai kartu su kelnaitem tai man papildomu rubu kaip ir neprireike nes niekur neprabego niekas neissitepe, kaimyne naudojo paprastus po gimdymo iklotus tai jai reikejo persirengineti (ivertinkit ir tai kad gali reiketi persirengti) Vaikui rubeliai, is gimdyklos aprenge ligonines o paskui jau pakeitem savais bet irgi pasiziurekite storesnius rubelius leliukams nes mums sake kad kaikurie rubeliai buvo perploni (o buvo paprasti medvilniniai sliaustukai) Pampersu (tiek jums tiek vaikui) ju paprasys jau gimdykloj taip kad gerai jei atskira paketeli pasiruostumet. Del rubeliu vaikui tai kaimyne sake kad jos gimdykloj prase kad paduotu savus, bet kadangi buvo perploni tai aprenge ligonines, manes neprase rubeliu, nors buvau pasiruosusi. Na ir pasiimkit VANDENS vien gimdykloj su vyru isgerem du litrus ir maza buteliuka bet ir tai del to kad taupem jau ant galo, o po gimdymo isvis troskina labai gal nuo nuskausminamuju. Na lyg ir viskas jei ka tai klauskit.
Duti
QUOTE(saide @ 2010 02 01, 13:35)
troskina labai gal nuo nuskausminamuju. .
*

o kaip su nuskausminimu? prašėt pati? ir kokį nuskausiminimą naudojo?
saide
QUOTE(Duti @ 2010 02 01, 15:10)
*

Kadangi epidurui nebuvo jau laiko tai leido kazkokius i vena, siaip tai pasiule kai jau nebegalesiu kenteti sako sakyk, tai ir pasakiau ir suleido. atpirkineti nereikejo.
redxshi
o kaip atrodo ligoninės rūbeliai vaikui? ta prasme kokie ten dabar skaitytųsi neperploni?
QUOTE(redxshi @ 2010 02 01, 18:53)
o kaip atrodo ligoninės rūbeliai vaikui? ta prasme kokie ten dabar skaitytųsi neperploni?
*

Na mane irgi domintu kokie yra tie rubeliai neperploni g.gif as pvz. isidejau tik siaustinukus ir medvilninius sliauztukus, kojinytes, kepuryte ax.gif

Ir dar klausimas, ar reikia koki pleduka leliukui pasimti i ligonine?
Dizaster
QUOTE(Linute:) @ 2010 02 01, 19:03)
Na mane irgi domintu kokie yra tie rubeliai neperploni  g.gif  as pvz. isidejau tik siaustinukus ir medvilninius sliauztukus, kojinytes, kepuryte  ax.gif 

Ir dar klausimas, ar reikia koki pleduka leliukui pasimti i ligonine?
*

Bent jau maniskiui uzdejo tokius flanelinius. Flanele paprastai storesne siek tiek uz paprasta medvilne. Flaneline kepuryte, flanelinius marskinukus, kur is rankoviu pasidaro pirstynytes ir nepamenu kokias dar kelnytes dejo. Susuko i stora ligonines kaldryte. Kojines reikejo duoti savo.
saide
QUOTE(Dizaster @ 2010 02 01, 22:07)
Bent jau maniskiui uzdejo tokius flanelinius. Flanele paprastai storesne siek tiek uz paprasta medvilne. Flaneline kepuryte, flanelinius marskinukus, kur is rankoviu pasidaro pirstynytes ir nepamenu kokias dar kelnytes dejo. Susuko i stora ligonines kaldryte. Kojines reikejo duoti savo.
*

Tas klausimas kokie skaitosi siltesni pagal juosbuvo ir mums iskiles smile.gif . o gimdykloj aprenge flaneliniais 2 marskinukais (siaustinukais tokiais senobiniais) ir suvyste iki puses i vystyklus ir tada i silta kaldryte. Pleduku nereikia jie duoda ir net pakeicia jei lelius apsiusina (nu maniskis sugebejo) paprasiau ir pakeite. As manau kad jiem storesni ir skaitosi flaneliniai, nu juk buna tokie ir siaustinukai ir sliaustinukai pasiltinti jie medvilniniai bet nu tokie siltesni. Kojnytes tai vilnones butinai turekit. O siaip tai svarbiausia siltai aprengti kol is gimdyklos i palata nesa o paskui palatoj mes rengem savo paprastais sliaustukais ir niekas nieko nesake, nes tie leliukai buna sukutoti kaldrytese ir i kolidoriu neini su juo.
DaivaVe
QUOTE(Duti @ 2010 02 01, 14:10)
*

Del nuskausminimo as galiu papasakot. Gimdziau VGN gruodzio viduryje, kadangi neatsidarinejo kaklelis, tai pradejo skatint gimdyma doh.gif taigi paprasiau epidurinio nuskausminimo smile.gif ir ka jus manot?? nesutiko daryti schmoll.gif pasiule, o veliau ir suleido kazkokiu vaistuku i vena, nuo kuriu apsisuko galva, skausmas gal vos vos apmazejo kokiu 10 min ir daugiau jokio efekto schmoll.gif taigi prasikankinau su skatinamaisiais nuo 10 ryto iki 6 vakaro doh.gif gimdziau nesitarusi (ir niekam nemokejau), gal todel ir negavau nuskausminimo doh.gif arba gal tiesiog reikejo savo epidurini rinkini atsivezt g.gif aisku dabar jau dziaugiuosi, kad to epiduro nedare, nes niekada nezinai kokiu gali buti komplikaciju po to blush2.gif Taip kad planuojancios vaziuoti nesitarus ir norincios epidurinio nuskausminimo zinokite, kad yra tikimybe jo negauti, net jeigu ir prasysite doh.gif aisku nebutinai taip bus, bet mano patirtis butent tokia blush2.gif beje gimdziau pas jauna gydytoja Julija Diomina ir akusere Bozena (kuri visa laika vis kartojo, kad padarys sarasiuka ka reikia atpirkti doh.gif ) smile.gif
Beje, pries pat stumima suleido nuskausminanciu vaistuku "ten" (tokiu, kur leidzia taisant dantis), todel nejauciau kaip kirpo, o pries pat siuvant suleido ir antra doze, todel bent jau siuvinejimo malonumo neteko pajausti 4u.gif tai vat uz tai as vis delto labai dekinga 4u.gif
spaliuxe
QUOTE(DaivaVe @ 2010 02 02, 22:26)
Del nuskausminimo as galiu papasakot. Gimdziau VGN gruodzio viduryje, kadangi neatsidarinejo kaklelis, tai pradejo skatint gimdyma  doh.gif  taigi paprasiau epidurinio nuskausminimo  smile.gif  ir ka jus manot?? nesutiko daryti  schmoll.gif  pasiule, o veliau ir suleido kazkokiu vaistuku i vena, nuo kuriu apsisuko galva, skausmas gal vos vos apmazejo kokiu 10 min ir daugiau jokio efekto  schmoll.gif taigi prasikankinau su skatinamaisiais nuo 10 ryto iki 6 vakaro  doh.gif  gimdziau nesitarusi (ir niekam nemokejau), gal todel ir negavau nuskausminimo  doh.gif  arba gal tiesiog reikejo savo epidurini rinkini atsivezt  g.gif  aisku dabar jau dziaugiuosi, kad to epiduro nedare, nes niekada nezinai kokiu gali buti komplikaciju po to  blush2.gif  Taip kad planuojancios vaziuoti nesitarus ir norincios epidurinio nuskausminimo zinokite, kad yra tikimybe jo negauti, net jeigu ir prasysite  doh.gif  aisku nebutinai taip bus, bet mano patirtis butent tokia  blush2.gif  beje gimdziau pas jauna gydytoja Julija Diomina ir akusere Bozena (kuri visa laika vis kartojo, kad padarys sarasiuka ka reikia atpirkti doh.gif  )  smile.gif
Beje, pries pat stumima suleido nuskausminanciu vaistuku "ten" (tokiu, kur leidzia taisant dantis), todel nejauciau kaip kirpo, o pries pat siuvant suleido ir antra doze, todel bent jau siuvinejimo malonumo neteko pajausti  4u.gif  tai vat uz tai as vis delto labai dekinga  4u.gif
*

dekui uz pasakojima 4u.gif man kaip tik idomu siuo metu kas susije su gimdymo skatinimu..nes panasu, kad kitaip mano lelka nenores islyst i si pasauli doh.gif blush2.gif smile.gif
NeringaBV
QUOTE(spaliuxe @ 2010 02 03, 13:23)
dekui uz pasakojima  4u.gif man kaip tik idomu siuo metu kas susije su gimdymo skatinimu..nes panasu, kad kitaip mano lelka nenores islyst i si pasauli  doh.gif  blush2.gif  smile.gif
*

Sveikos

Vakar buvau VGN.
Situacija tokia, kad kaip tik nebuvo daug gimdyviu. Sake kad sia minute 4 palatos laisvos, o pries savaitgali ir per savaitgali buvo didziulis srautas gimdyviu, tai ir palatos, bei gimdyklos buvo visos uzimtos. Todel gydytojai nieko negali pazadeti, t.y. geresniu palatu. Kaip man sake, tai mes visas stengiames paguldyti ten kur geriausia, bet jei didelis srautas, tai visas paguldo ten kur yra vietos.

Kadangi noriu gimdyti su epidiuru, tai pasake, kad nusipirkciau, nes su ligonines finansavimu liudna, tai ka liepe epidiurui nusipirkti ir nusipirkau, po to pasiule pakloteliu nusipirkti kokius 5, nes ligonines yra kaip skudurai kurie greitai perslampa yra nepatogus, gimdymui savo naktinius tureti, tapkes ir chalata, mineralinio vandens (negazuoto). Viskas brangiosios ko mums prireiks greitu laiku nestuke.gif

Leliukui tureti gimdykloje vilnones koijnytes, pampersa.

Tad tos kurios turime laiko iki gimdymo pasidziaukime ramybe mirksiukas.gif

Uksnė
Ar galit kuri man paaiškint, kodėl visur yra akcentuojama, kad turėti NEGAZUOTO mineralinio vandens. Man per nėštumą visada norisi tik gazuoto blush2.gif Ir pirmą kai gimdžiau, į gimdyklą arsinešiau 'Vytauto' ir niekas nieko man nesakė dėl to g.gif
spaliuxe
QUOTE(NeringaBV @ 2010 02 03, 14:14)
Kadangi noriu gimdyti su epidiuru, tai pasake, kad nusipirkciau, nes su ligonines finansavimu liudna, tai ka liepe epidiurui nusipirkti ir nusipirkau, po to pasiule pakloteliu nusipirkti kokius 5, nes ligonines yra kaip skudurai kurie greitai perslampa yra nepatogus, gimdymui savo naktinius tureti, tapkes ir chalata, mineralinio vandens (negazuoto). Viskas brangiosios ko mums prireiks greitu laiku  nestuke.gif
*

as ta pati viska pirkau..nes man irgi vgn tai susake..

tik nezinau, o ka reikia epidurui pirkt ? blush2.gif

beje, dar toks klausimelis, kai kerpa ir kai siuva kaip suprantu leidzia kazkokius nuskausminamuosius blush2.gif ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.