Mamos, kazkaip pagalvojau, kad kai reikia vaika pagirti, negaliu surasti zodziu... viskas apsiriboja pasakymu " koks tu saunuolis, kaip ta ar ana padarei graziai, gerai ir pan" Todel butu labai idomu isgirsti kaip kitos mamos skatinat savo vaikus. Kokiais zodziais, veiksmais ar pan.
mylimuke
2010 01 22, 08:33
Taip pat, kaip ir baru: pagiriu/pabaru ir būtinai pasakau, už ką  Kartais gauna kokią smulkmenėlę. Kažin, ką čia galima originalaus sugalvoti  Kai paaugs, gal bus galima rinkti kokius pliusus/minusus, už kurių tam tikrą kiekį galės kažką gauti, ko labai nori.
September_Lady
2010 01 22, 10:14
Na dazniausiai sakau, kad saunuolis  ir siaip labai daznai pagiriu, kad skatinti savarankiskuma. Kai rimtai pavalgo, pasakau "na dabar busi tikras stipruolis, kaip tetis"  visai susilydo is pasitenkinimo savimi Manau, svarbiausia ne kokie ypatingi zodziai, o demesys, kad vaikas pajustu ji, kai jam to reikia... o tai turetu pastebet teveliai, net ir prabegom kazka darydami, stabtelti sekundei prie zaidziancio/piesiancio vaiko ir pagirt kaip graziai zaidzia, stato, piesia, net jei vaikas nejo pas jus paklausti ar grazu
mylimuke
2010 01 22, 10:20
Iš tiesų pagyrimai labai veikia vaikus, daug labiau nei pabarimai. Ir kaip gera matyt, kai vaikas jaučiasi įvertintas, pastebėtas, pagirtas ir džiaugiasi savimi
inetata
2010 01 22, 13:25
aha, ir as sakau, kad saunuolis, geras berniukas, o jau kaip pasakau, kad lb didelis, tai net krykscia rodo CACA  ir sukinejasi  uz kiekviena darbeli sakau aciu ir pasakau, kad geras, paglostau, duodu bucki  matau kaip maziukui patinka
QUOTE(inetata @ 2010 01 22, 14:25) aha, ir as sakau, kad saunuolis, geras berniukas, o jau kaip pasakau, kad lb didelis, tai net krykscia rodo CACA  ir sukinejasi  uz kiekviena darbeli sakau aciu ir pasakau, kad geras, paglostau, duodu bucki  matau kaip maziukui patinka  o kokius darbelius duodat padaryti?
jolka1224
2010 01 22, 20:52
Visada pagiriu už betką, už visokias smulkmenas ir didesnius darbelius. Auginu dvi dukras, tai pagyrų sulaukia abi, vyresnėlė labiau už mokymąsi mokykloje, nesvarbu, kad ne aukščiausią įvertinimą gavo, svarbu, kad stengėsi, pagiriu ir už tai ,kad suvalgė visą lėkštę sriubos, ar kad dantukus išsivalė, už daug ką giriu. Pagyrimai veikia super gerai - patikrinta. Vaikas stengiasi, nes žino, kad bus pagirtas.
Kai mano vyresnėlė buvo gal 1.5 m., tai labai patikdavo pagyrimai su konkrečiu darbu susijusiu žodžiu. Jei pvz ji piešia, tai sakau: nu tu tikra piešėja, jei šoka - nu tu tikra šokėja, jei sportuoja, tai tikra sportininkė. Ir dar taip nusistebėjus nutęsdavau žodžius: nu kokiaaa tu piešėėėėjaaa Jai kaip žaidimas tai buvo. Vėliau pati sakydavo, kad ji tikra bėginėtoja (bėgioja), lakstinėtoja, tvarkytoja, valinėtoja, plovėja ir visų kitų darbų meistrė. Taip su džiaugsmu viską ir darydavo
inetata
2010 01 23, 15:21
aissttee
2010 02 11, 00:56
As irgi stengiuosi kuo dazniau pagirti maziuka, sakau kad saunuolis, geras berniukas, jei kokia formele gerai sudeda ar panasiai, kartais paploju ir sakau oho koks saunuolis, kaip tu moki, kaip graziai ta ar ana padarei, pabuciuoju, paglostau galvyte, pamyluoju. na giriu vis skirtingai  Ypac stengiuosi pagirti, jei kazka sutvarko, padeda i vieta, ten kur ir buvo. Jei kazka atnesa sakau aciu.
mano mazoji tai pati save gire nespejus net man pagyrt,as tavo-saulyte,gelyte,lelyte,katiniukas,zuikyte!dar ir man liepe sakyt,mamyte sakyk pvz.negalima saulyte,eik dukryte ir t.t.Ji zino kad mano ir tecio yra-dukryte,seses-sese,mociutes-anuke,mano sesers-drauge,sesers mergaites pusesere!Ir kaip pradeda vardint tai ohoohoo  O dar kaip padaro i puoduka tai isvis spek gyrt tik,ir pati ant saves-as sanuole,tavo meile padare i puoduka nu zodziu pagyrune oiiiii kokia!
QUOTE(Jurate @ 2010 02 11, 11:40) mano mazoji tai pati save gire nespejus net man pagyrt,as tavo-saulyte,gelyte,lelyte,katiniukas,zuikyte!dar ir man liepe sakyt,mamyte sakyk pvz.negalima saulyte,eik dukryte ir t.t.Ji zino kad mano ir tecio yra-dukryte,seses-sese,mociutes-anuke,mano sesers-drauge,sesers mergaites pusesere!Ir kaip pradeda vardint tai ohoohoo  O dar kaip padaro i puoduka tai isvis spek gyrt tik,ir pati ant saves-as sanuole,tavo meile padare i puoduka nu zodziu pagyrune oiiiii kokia! kaip smagu turetu but klausytis
lemlike
2010 02 11, 15:49
QUOTE(AusraR @ 2010 02 11, 13:07) kaip smagu turetu but klausytis  patikekit,cia ne vien tik klausytis yra smagu,bet ir matyt,stebet ja is sono kaip ji save grazeis zodziais vadina,ir viena po kito sako,nezinodama nuo kurio grazaus zodzio pradet(nes ju tikrai daug turi)  !
QUOTE(lemlike @ 2010 02 11, 16:49) patikekit,cia ne vien tik klausytis yra smagu,bet ir matyt,stebet ja is sono kaip ji save grazeis zodziais vadina,ir viena po kito sako,nezinodama nuo kurio grazaus zodzio pradet(nes ju tikrai daug turi)  ! nu ir gerai, o tai lietuviai vis kuklinasi per daug. Uzaugs savimi pasitikinti panele
QUOTE(AusraR @ 2010 02 11, 12:07) kaip smagu turetu but klausytis  ahaaa labai smagu klausyt,ir labai isimena kas ja graziai pavadina,pvz.mano sesuo pasake kelis kartus kad tu mano drauge,gelele,tai dabar visad ji ir sako as tetos drauge,gelele
as irgi labai laukiu kada maniskiai prades daugiau kalbet  kol kas jie tik veiksmais daugiau parodo kad jiems patinka pagyrimai  Nojus mano saunuolis labai jau pagalbininkas didelis. NEs as vis pagirdavau. Tai dabar ir duris nubega atidaro ir sviesa uzdega kai as einu i kambari ir broliuka padeda pervystyt ir kojytes patepa. Kartu verdam valgyt -maiso, deda i puoda, padeda sumaisyti tesla. Zodziu - tikras mamytes uzvadelis auga
oj koki straipsni radau apie pagyrimus.... http://www.geramama.lt/node/443
vikulia 84
2010 03 12, 01:07
Kai padaro gera darba, meiliai paprasom, kad duotu bucki. Jis tada zino, kad mums kazkas patiko ir mes ji giriam. O jam laimes, kai kiekviena paeiliui apdovanoja apkabinimu ir buciniais.
lavazia
2010 03 12, 18:00
Mes irgi dazniausiai sakom saunuolis, bet labiausiai suneliui patinka kai jis ka nors gero ar naujo padaro, mes su teciu stipriai plojam ir saukiam URA. Tada laimingas buna, stovi maivosi "slovinkit mane"
nila_ks
2010 03 13, 22:26
As ir pagiriu savo mergina, kai ka gera padaro ar padeda, tai visados pasakau saunuole ir bucki duodu, o jei nepamatau ka ji padare, tai pati ateina ir sako duok bucki
solnisko...
2010 09 14, 21:36
Visada giriu savo suneli kai padaro i puoduka ,kai man padeda atnest kai klauso jei sakau negalima to dariti ir siaip visada sakau myliu tave kad esi mano gyvenime
Brigitte
2010 09 15, 21:43
QUOTE(chiuncia @ 2010 01 22, 11:14) Na dazniausiai sakau, kad saunuolis  ir siaip labai daznai pagiriu, kad skatinti savarankiskuma. Kai rimtai pavalgo, pasakau "na dabar busi tikras stipruolis, kaip tetis"  visai susilydo is pasitenkinimo savimi Manau, svarbiausia ne kokie ypatingi zodziai, o demesys, kad vaikas pajustu ji, kai jam to reikia... o tai turetu pastebet teveliai, net ir prabegom kazka darydami, stabtelti sekundei prie zaidziancio/piesiancio vaiko ir pagirt kaip graziai zaidzia, stato, piesia, net jei vaikas nejo pas jus paklausti ar grazu   As irgi jokiu mandru zodziu neieskau. Sakau saunuole, kartais dar paploju arba su galvos palingavimu i sonus pasigeriu "mm-mm-mm". Bet stengiuosi girti kaip galima dazniau, uz bet kokias smulkmenas, netgi tais atvejais kai nepavyksta kazko padaryti - vien del to kad bande. Dabar buna kartais pati kazka padarius pasiploja sau sakydama "saliuonis"
Murlyka
2010 09 17, 15:04
As irgi giriu savo mazaja ir jinai pradejo skirt kas man patinka kai jin daro ir kas ne, tai jei bunu susiraukus, aceit piktai ziuriu i ja, drausminu, tai pradeda kutent arba ciumpa uz nosies ir daro man pyp-pyp  O kai pagiriu gerai atlikus darba, ar kai isitverus sluota ar skuduriuka tvarko grindis, tai budavo pati sau ploja, dziaugiasi, kad pavyksta  Bet ir giriant nevertetu perlenkt, nes tada vaikai prades prasyt pagyru uz bet ka arba prades neberaguot, o taip tai manau tai padeda vaikui orientuotis tarp bloga-gera ir tevu poziurio i tai.
neiruke
2011 02 10, 10:29
jei norime kad vaikas klausytu ko prasai padaryti ar nedaryti, butinai privalome uz kiekviena mentknieki pagirdi vaika, tada jis klauso ir be pykciu tai padaro ko tu nori. o jei prasai ir jis tingi , nedaro , tai reikia ismokti draugiskai paprasyti : labai labai prasau padaryk tai... ir po to sakai kaip mamyte bus liksma ir as dziaugsiuos kad tu tai padarysi. tada palieki vaikui pagalvoti ir jis tikrai padarys ko prasai. svarbus reikalas vaika girti ir girti, tikrai neprigirsi ir neispuiks jis.
maniske labai reaguoja, kai ja pagiri, buna dar geresne bet trumpam poto vel pasidaro padauza...
Vaika visa laika reikia girti - jis pas jus graziausias, protingiausias, sumaniausias ir t.t. Net menka jo darbeli ivertinti kaip didziausia zygdarbi. Bet taip pat griestai reikia ir nustatyti riba tarp to, kas yra girtina ir ne. Tada vaikas uzaugs savimi pasitikintis, nekompleksuotas.
viola78
2011 03 20, 00:04
aš visada pagiriu dukrytę ir už tai kas pavyko ir kas ne, vien už pastangas, ir pasakau, kad kitą kartą pavyks geriau, bet neperlenkiu labai lazdos, nors giriu daug žodžiai kaip ir pas daugelį-šaunuolė, kaip gražiai tą ar aną darai... perskaičiau ir straipsniuką kur 2psl įdėtas, na nesutinku su daug kuo, bet pabaigoj yra iš ko ir pasimokyt
Victrix
2011 03 24, 22:43
Sveikos mamytės, aš saviškę stengiuosi kuo daugiau girti, sakau šaunuolė, gražuolė, paploju, jei labai plojimai patinka, tai dažnai pati save ovacijm apdovanoja, nesvarbu, kad už išmėtytus puodus:D
skruzdeliukas77
2011 03 25, 09:23
Pagiriam visokiais malonybiniais žodeliais, nusišypsom, paglostom - ir šypsena mums sugrįžta
As saviskei taip pat dazniausiai sakau "saunuole", tai ji kaskart sau uz tai dar ir pasiploja  Buna, kad pvz. ismeta koki pampersa i siuksliu deze ir ima sau ploti dar man ne nespejus burnos praverti - zino, kad gera darba padare  O siaip nuo situacijos priklauso: pagiriu ir paaiskinu uz ka, kokia protinga, kad taip sugalvojo, ar pvz. kokia darbstuole kad man indaplove iskraustyt padeda, ir t.t.
triksis
2012 01 15, 18:45
QUOTE(beko @ 2011 03 03, 13:35) maniske labai reaguoja, kai ja pagiri, buna dar geresne bet trumpam poto vel pasidaro padauza... maniske taip pat
|
|