Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar reikalinga pažyma skrydžiui lėktuvu?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia!
sskiedra
Planuoju skristi 18-19 savaitę. Kiek domėjausi, avialinijų taisyklėse skristi nedraudžiama. Tačiau pilvukas jau matysis. Gal kuri žinote, teko susidurti ar pan., ar reikalinga kokia pažyma iš gydytojo? Ar pakaktų pažymos lietuvių kalba?
Daliusia
QUOTE(sskiedra @ 2010 01 22, 12:57)
Planuoju skristi 18-19 savaitę. Kiek domėjausi, avialinijų taisyklėse skristi nedraudžiama. Tačiau pilvukas jau matysis. Gal kuri žinote, teko susidurti ar pan., ar reikalinga kokia pažyma iš gydytojo? Ar pakaktų pažymos lietuvių kalba?
*

as kai skridau i turkija tai turejau pazyma bet man jau buvo 5 men. Ten Turkijoj labai kabinejasi kai is ten skrendi atgal. o siaip po europa nereikia, nebent butu jau 8 9 menesiai. o pazymam paprasyk ir gydytoja israsys ir angliskai. arba tegu israso lt o tu pati isversi apacioj 4u.gif
maukis2
QUOTE(sskiedra @ 2010 01 22, 12:57)
*

laba
siaip pazimos is gyd. reikia nuo 7men., o iki to niekas nedraudzia skrist istatimiskai del nestumo.Pries skrydi gali tik del saves pacios nueiti pasikonsultuoti su gyd smile.gif gero skrydzio 4u.gif
TINNAA28
sveikutes,as skridau i lt budama 16 sav su gresianciu,tai jokiu pazymu nereikejo tik paklause kiek sav yra,nes kiek zinau nuo 6 ar 7 men (bijau sumeluoti) jau reikalingas rastiskas sutikimas kad jus pati uz save ir savo pilvuka atsakote skrydzio metu.sekmes kelioneje 4u.gif
dziuginta33
sveikos,as dabar kaip tik tarp skydziu inernetineje sedziu ,sekancio skrydzio laukiu smile.gif
Na savaiciu man jau daug visos 28,bet niekas is LT skrendant net nepaklause nieko,o kaip cia vokieciuose bus dar nezinau,bet manau kad viskas ok.Bet del sventos ramybes pazyma turiu,nes paskui dar namo neparskrisiu lotuliukas.gif
skrite
iki 27 savaites galima skirsti be ribojimu;
27 sav - 34 sav. - butina tureti gydytojo pazyma, kad jis leidzia jums skristi;
nuo 34 sav. - skristi neleidziama (dvynuku atveju nuo 33 sav.)

smile.gif
Kam
Sveikos, as skrisiu kai man bus apie 24sav Tai daktare zino ir ji nieko pries, sake kad butu ramiau pasimt su bilietu ir draudima smile.gif Dar pries kelione uzsuksim sirdute pasiklausyt mirksiukas.gif
canadian
As skridau, kai man buvo visos 32 sav. smile.gif turejau pazyma, kurios visiskai nebuvo imanoma iskaityti lotuliukas.gif registruojantis skrydziui darbuotoja net nepastebejo, kad as nescia doh.gif o paskui jau sedant i lektuva tvarkingai pareikalavo pazymos ir bande isstudijuot, kad joje parasyta lotuliukas.gif

mane labiausiai neramino tai, kad kazkur taisyklese perskaiciau, kad kartais gali pats orlaivio kapitonas atsisakyt skraidint nestuke, nepaisant jokiu gydytoju pazymu... tai to labiausiai bijojau rolleyes.gif bet cia tikriausiai retai buna smile.gif

sekmes skrendant 4u.gif svarbiausia - nesijaudint paciai smile.gif
mazuika
na mums gydytojas pasakojo istorija is savo patirties, kada vienai nestukei isskrendant is lietuvos jokiu problemu nekilo, o po savaites atostogu (berods Turkijoje, tiksliai nepamenu) jos nebeisleido namo doh.gif tai teko gydytojui skubiai rasyt kazkoki rasta, kuri nufaksavo, ir viskas laimingai issisprende mirksiukas.gif
o is savo patikrties galiu pasakyt, kad skridau i turkija, kai buvo turbut jau kokie 6 men (na, gal nepilnai), tai niekas nieko nereikalavo. bet ir pilvukas mano labai "kompaktiskas" buvo, tai gal net nepastebejo...

Papildyta:
QUOTE(skrite @ 2010 01 27, 11:33)
iki 27 savaites galima skirsti be ribojimu;
27 sav - 34 sav. - butina tureti gydytojo pazyma, kad jis leidzia jums skristi;
nuo 34 sav. - skristi neleidziama (dvynuku atveju nuo 33 sav.)

smile.gif
*

o kur cia taip parasyta?
prekestolen
Skridau senokai, pora trejetą metų atgal su 2 persėdimais į Norvegiją. Buvo 22 sav- niekur jokių pažymų neprašė nei LT, nei NO. Pilvukas jau matėsi . Dėl saugumo tik pas savo gyd pasiteiravau, ar galiu skristi, ar nepakenksiu vaikučiui. Davė tik žodinį leidimą, pažymų nedavė. rolleyes.gif
*Clivia*
mano akusere klause nestumo pradzioj, ar neplanuoju jokiu skrydziu,nes apsidraudimo atveju israsytu gydytojas leidima. aisku, gal ir nereikia ju iki tam tikro termino, bet juk atsarga gedos nedaro, ar ne taip? 4u.gif
Kam
Va pasiteiravau vienos merginos kuri dirba oro uoste, tai sake iki 28sav galima skraidyt be jokiu problemu, aisq galima visad turet popieriuka kiek laiko ir kad viskas gerai.
Atenyte
Skridau i Jungt. Arabu Emyratus 28 sav. Turejau tik sveíkatos draudima, jokiu pazymu net neprasiau is gydytojo. Bet ju ir neprireike schmoll.gif Niekam neuzkliuvo mano pilvas biggrin.gif
simute19
tik nuo 28 savaites smile.gif
dziuginta33
Parskridau pries pora dienu su persedimais,savaiciu jau 30,o susidomejimo niekas ir neparode...Net isizeisti galima lotuliukas.gif
Vkr
QUOTE(dziuginta33 @ 2010 02 12, 08:33)
Parskridau pries pora dienu su persedimais,savaiciu jau 30,o susidomejimo niekas ir neparode...Net isizeisti galima  lotuliukas.gif
*

as kaip tik planuoju vasara skristi i LT. Man bus +/- 30 sav. Paskaicius cia supratu, kad popieriuka is gydytojo geriau tureti.
Adrė
Man 15 savaiciu, skridau su pazyma iskart igulai pranese, kad yra nescioji. Mano daktaras parase, kad sodinti lektuvo priekyje (pati to paprasiau, nes bijau skrydziu ir priekyje maza turbulencija, bei kojom vietos daugiau), taiip pasodino paciam priekyje mane, dave su vyru 3 sedynes, jis prie tako sedejo, o as galejau isitiesti ir atsigulti kojas sulenkus, taip, kad 3h skrydzio neprailgo. Reikia moketi isireikalauti savo patogumui visko tongue.gif
Kam
Va ketvirtaieni skrisim i LT is UK ir atejo man i el,pasta toks laiskelis is RYANAIRO :
PREGNANCY
For uncomplicated single pregnancies, Ryanair restricts travel beyond the end of the 36th week, and for twins, triplets etc., beyond the end of the 32nd week. Once your pregnancy has entered its 28th week, we ask that you carry with you a letter in English from your obstetrician stating the pregnancy is uncomplicated and confirming the expected date of delivery. In this letter, the doctor should state that you are in good health, that he/she is happy for you to fly, and that in his/her opinion there is no reason why you cannot fly.

tikroji meile
mes 13-ą savaitele skrisim ,jei viskas ok 4u.gif
eglutexp
Sveikos, saunu, kad yra si temele smile.gif planuojam kelione is LT i JAV kovo pabaigoj, man bus jau 14 savaiciu, skristi kaip ir nebijau, bet kaip su tais rengeno vartais, ar ir nescioji turi per juos eiti, kiek zinau rengenas pavojinga. Su gydytojo pazyma, gal patikrina atskirai, kad nesisviest? pasidalinkit, kaip jums buvo, labai dekinga 4u.gif
Misaki
Ivairiose avialinijose reikalavimai gali siek tiek skirtis, bet paprastai iki 28 sav. galima skraidyti be jokiu pazymu, nuo 28 iki 36 sav. - su gydytojo pazyma, o nuo 36 sav. apskritai draudziama. Kai kurios avialinijos leidzia skristi ir po 36 sav., pateikus ne anksciau kaip pries 72 val. isduota gydytojo pazyma.
Siaip visu avialiniju linkuose buna parasytos ju taisykles del nesciuju.
Per vartus galima eiti, nes pavojingas spinduliavimas naudojamas tik lagaminu persvietimui, o ne zmoniu (kitaip gi juk visi daznai skraidantys zmones butu mirtinai apspinduliuoti smile.gif )
Jei mama sveika, skraidyti galima nors ir iki pat gimdymo, jai ir vaikui tai nekenkia, tiesiog avialinijos nenori prisiimti atsakomybes (jei reiktu gimdyma priimineti ar pan.).
Dar svarbu prisiminti, kad daugelis avialiniju reikalauja ne anksciau kaip pries 2 sav. israsytos pazymos, taigi is anksto issirasineti tu pazymu nera reikalo.

googa
Kiekvienos avialinijos nustato savo taisykles dėl pažymų pateikimo, bet su tokiu neštumu, kuris tikriausiai net nekrenta į akis manau bėdų būti tikrai neturėtų. Aš skridau su nemažu pilvuku 25 sav. tai dėl viso pikto vežiausi kartu pažymą, jei prisikabintų aerouoste, bet neprireikė :-)
gelep
As skridau, kai buvo 18 savaiciu, tai jokiu pazymu nereikejo, bet su didesniu nestumu tikrai skraidyti nerizikuociau, ne del pazymu, o tiesiog del leliuko saugumo mirksiukas.gif tie slegio svyravimai, men visai schmoll.gif (nebent tikrai labai labai reiketu).
Swisse
Del sventos ramybes tai ta pazyma geriau su savim tureti ax.gif ir nesvarbu kiek savaiciu, nes kai reikes aiskintis tai bus nemalonu.
indrutee
QUOTE(Kam @ 2010 02 16, 15:56)
Va ketvirtaieni skrisim i LT is UK ir atejo man i el,pasta toks laiskelis is RYANAIRO :
PREGNANCY
For uncomplicated single pregnancies, Ryanair restricts travel beyond the end of the 36th week, and for twins, triplets etc., beyond the end of the 32nd week. Once your pregnancy has entered its 28th week, we ask that you carry with you a letter in English from your obstetrician stating the pregnancy is uncomplicated and confirming the expected date of delivery. In this letter, the doctor should state that you are in good health, that he/she is happy for you to fly, and that in his/her opinion there is no reason why you cannot fly.
*

didelis dekuj mirksiukas.gif
kazin per metus nieks nepasikeite g.gif na bet tikiuos nea smile.gif
Joaaana
priklauso nuo avea liniju kaikur reikia, kaikur ne, as kai skridau, buvo 20 sav. tj del visa ko paprasiau kad gyditoja israsytu, nors neprireike, bet kai is turkijos i lietuva skridom, tj kazkodel pasiteiravo kiek man savaiciu, uzsirase kurioj vietoj sedesiu.... smile.gif cool.gif
Lyraaa
Skridau pries pora dienu is Rygos i Norvegija,airbaltic avialinijos. Tai zinokit manes prase pazymos ir aciu dievui as ja turejau,kas ten zino,gal butu nepraleide,nes pilvukas nemazas.
maumė
Skridau 22 sav, matės pilvas, bet dar nedidelis, niekas nieko nesakė ir nesidomėjo.
dzhurga
Sveikos, as menesio begyje skraidziau su persedimais kai buvo 27 sav. ir 30 sav., tai pazyma pasiemiau, bet niekas jos neprase, siaip pries skrendant patarciau pasiklausti tu avialiniju del nesciuju. As skridau su Lufthansa, tai joms pazymu reik tik nuo 36 sav.
Alatejaa
Laba skraiduoles smile.gif gal galetumet kuri brukstelti tekstuka anglu kalba kuri turetu parasyti daktare pazymoje 4u.gif
Surya
QUOTE(Alatejaa @ 2011 11 18, 11:37)
Laba skraiduoles smile.gif gal galetumet kuri brukstelti tekstuka anglu kalba kuri turetu parasyti daktare pazymoje 4u.gif
*

Man gydytoja nieko angliško nerašė. Tiesiog polikinikos blanke lotuniškai įrašė, kad nėščia ir kiek savaičių. Sakė, kad neturi, ką daugiau pridėt... blink.gif Kadangi niekam tos pažymos rodyt neprireikė, tai ir nežinau, ar tinkama ji buvo g.gif Beje, skridau 26 savaitę, pilvukas jau aiškiai matėsi ir į abi puses gavau klausimą "ar tikrai nėščia?" biggrin.gif
Nelitux
QUOTE(Alatejaa @ 2011 11 18, 11:37)
*

sveikute, cia ta angliska pazyma

http://www.ryanair.com/doc/conditions/FR-FITTOFLYLETTERS.pdf
Kreziukas
Pati dirbau oro uoste, tai galiu pasakyti, kad is tikruju priklauso nuo avialiniju iki keliu savaiciu jos leidzia skristi be pazymos, vienos ju reikalauja nuo 32, kitos nuo 36savaites. Taip pat skiriasi ir savaites nuo kuriu avialinijos nestukems draudzia keliauti apskritai:) O pvz Jungtinesi Valstijose kai kurios aviakompanijos ledzia keliauti iki paskutines minutes, uz tai ir gimdymu pasitaiko:) o as prasys pazymos sakyciau gan subjektyviai priklauso nuo oro uosto darbuotojos, kuri pastebes/arba ne Jusu nestuma:)
Kolapse
o pavyzdziui, kur reikia oro uoste praeiti pro patikrinima, na, ten kur pypsi blush2.gif juk ten yra radiacijos, tai kaip suprantu nesciajai nereikes eiti ar kaip? g.gif
zuvixxe
QUOTE(Kolapse @ 2012 04 30, 14:48)
o pavyzdziui, kur reikia oro uoste praeiti pro patikrinima, na, ten kur pypsi  blush2.gif  juk ten yra radiacijos, tai kaip suprantu nesciajai nereikes eiti ar kaip? g.gif
*

taigi radiacija yra tik ten, kur skanuoja bagaza ir lagaminus, pro vartus einant radiacijos nera biggrin.gif
Kolapse
QUOTE(zuvixxe @ 2012 04 30, 18:22)
taigi radiacija yra tik ten, kur skanuoja bagaza ir lagaminus, pro vartus einant radiacijos nera biggrin.gif
*

as tai kaip suprantu yra smile.gif nes pas mus ieinant i prekybos centrus yra tie kur praeini ir supypsi kaip oro uoste ir gydytojas man pasake, kad niekada neiciau pro juos, tai pasakau, kad laukiuosi tai tik rankine papraso atidaryti ir viskas smile.gif
Frenke
QUOTE(zuvixxe @ 2012 04 30, 17:22)
*

yra yra... As nestuke.gif niekad pro juos neinu. Tiesa vinakart butent lietuviai bande aiskinti, kad cia nieko tokio, cia ne Maskvos oro uostas:blink: bet zinoma praleido pro sona. O uzsienyje niekam net klausimas nekyla kai pasakai, kad laukies ax.gif
Kolapse
QUOTE(Frenke @ 2012 04 30, 19:47)
yra yra... As  nestuke.gif  niekad pro juos neinu. Tiesa vinakart butent lietuviai bande aiskinti, kad cia nieko tokio, cia ne Maskvos oro uostas:blink: bet zinoma praleido pro sona. O uzsienyje niekam net klausimas nekyla kai pasakai, kad laukies ax.gif
*

as sakau, kad jei jau daktaras pasake, kad neiciau pro juos, tai tikrai yra radiacija biggrin.gif
Koso
as pas daktare jau pasiemiau pazyma.ten tik nestumo laikas nurodytas ir viskas.
sake,kad kazko specialaus neraso.
del sventos ramybes turesiu,kad jeigu kas nors uzsimanytu popieriuko-tai nekiltu rupesciu papildomu.
ladybird4
Stai CIA yra susisteminta informacija del skirtingu avia bendroviu reikalavimu wink.gif thumbup.gif

su pazymu israsymu nera sudetinga, taciau, kad jose butu parasyta, jog leidziama skristi - sudetinga pas mus, nes gydytojai nenori prisiimti finansines atsakomybes, nes jie gali atsakyti cia ir dabar uz jusu sveikata, taciau tikrai ne po dienos/savaites ar keliu uz jusu savijauta....
zuzla
vartai prie bagažo rentgeno yra metalo detektorius, kokia dar ten radiacija mastau.gif

skrendam savaitgalį, bus 15-ta savaitė, pilvuko visai nesimato, bet prašysiu gydytojos pažymos, nes Šeremetjevo oro uoste susidūriau su "įtartina" kabina, kuri skanuoja žmogų nuo galvos iki kojų, paklausiau darbuotojo, ar nepavojinga nestuke.gif , atsakė, kad nerekomenduojama, tai sakau neisiu tada į ją, sako - rodyk pažymą..
nežinau, kokie "stebuklai" manęs laukia Londono, Briuselio, Trapani oro uostuose, todėl geriau apsidrausiu smile.gif
Kolapse
QUOTE(zuzla @ 2012 05 22, 10:30)
vartai prie bagažo rentgeno yra metalo detektorius, kokia dar ten radiacija mastau.gif

skrendam savaitgalį, bus 15-ta savaitė, pilvuko visai nesimato, bet prašysiu gydytojos pažymos, nes Šeremetjevo oro uoste susidūriau su "įtartina" kabina, kuri skanuoja žmogų nuo galvos iki kojų, paklausiau darbuotojo, ar nepavojinga  nestuke.gif , atsakė, kad nerekomenduojama, tai sakau neisiu tada į ją, sako - rodyk pažymą..
nežinau, kokie "stebuklai" manęs laukia Londono, Briuselio, Trapani oro uostuose, todėl geriau apsidrausiu smile.gif
*

metalo detektorius, bet kazkodel nesciosioms ir vaikams leidziama praeiti pro sali, tai kas cia tada? lotuliukas.gif kaip jau minejau, man daktaras is karto pasake, kad pro juos nevaiksciociau, vadinasi kazkiek radiacijos yra wink.gif
as irgi skrisiu 15ta savaite, bet irgi pazyma issimsiu, nors nebutina tokiam nestumui, del viso pikto, kad nesklandumu nekiltu ax.gif
zuzla
QUOTE(Kolapse @ 2012 05 22, 10:43)
metalo detektorius, bet kazkodel nesciosioms ir vaikams leidziama praeiti pro sali, tai kas cia tada?  lotuliukas.gif  kaip jau minejau, man daktaras is karto pasake, kad pro juos nevaiksciociau, vadinasi kazkiek radiacijos yra wink.gif
*

ten ne radiacija, o elektromagnetinės bangos, yra labai žemo dažnio, todėl nepavojingos nei vaikams, nei neštukėms smile.gif aišku, kam tas nelabai reikalingas spinduliavimas, bet radiacijos ten nėra.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.