Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip pripratinti kūdikį pabūti, pažaisti vienam?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Ritaaa
Sveiki,

prasau patarkit ka daryti? 9 men. kudikis paliktas kelioms minutems vienas saukia ne savo balsu..Jokie zaislai neidomus..Tik ant teveliu ranku ar kartu pabuna. Net i tualeta tenka kartu nestis.Atrodo labai nelepinome, bet va..
kristynka*
mus ir beveik 3men, bet ir turi su juo uzsiimt kalbint zaist, net bunant prie pat zirze turi su juo bendraut, bet buna akimirku kai pats uzsiima kazkuo.
tai ir man butu aktualu kaip uzimti vaikuty, norisi kazko daugiau nusiveikt, nes miegot tai mazai bemiega diena 4u.gif ax.gif
renaciukas66666
man ta pati problema buvo,nors ir dabar dar taip yra.bet dabar jau lengviau kai pats vaiksto,o kai buvo visai maziukas tai kosmaras,sunku net i tualeta buvo nueit.tada sugalvojau nupirkt lavinamaji kilimeli.nu kokia savaite buvo lengviau,bet paskui vel nusibodo ir vel tampiau paskui save.jam visai buvo neidomu zaislai.kazkaip karta buvo ant zemes saukstas,tai pradejo su juo zaist.vat tada daviau jam samciu,saukstu,sauksteliu.ot buvo uzsiimes biggrin.gif bent valgyt sugebedavau pasidaryt smile.gif vaikai labai daug demesio reikalauja smile.gif dabar jau pastebejau kad pradeda zaist su normaliais zaislais,viska tyrineja ir jau ne taip demesio reikalauja.gal ir jums ateis toks laikas kai jau galesit bent i tualeta nueit biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Luttuke
QUOTE(Ritaaa @ 2010 01 22, 14:23)
Sveiki,

prasau patarkit ka daryti? 9 men. kudikis paliktas kelioms minutems vienas saukia ne savo balsu..Jokie zaislai neidomus..Tik ant teveliu ranku ar kartu pabuna. Net i tualeta tenka kartu nestis.Atrodo labai nelepinome, bet va..
*

O tarkim davus kazka pagrauzti irgi nepabuna vienas ne kiek?
ericute
as tai nuo mazumes ipratinusi kad reikia vienai pabuti,labai padejo vibro kedute ,budavo ji joje vos ne visa diena.viska spedavau. tik siom dienom pagedo mergina,bet siandien vel viskas po senovei.tikiuosi kad taip ir bus.
ai beje mano mergaite megsta labai zurnalus paskaityti,jau taip suskaito ,kad ir mamai nelieka ka ten skaityti lotuliukas.gif
renaciukas66666
QUOTE(ericute @ 2010 01 22, 14:52)
as tai nuo mazumes ipratinusi kad reikia vienai pabuti,labai padejo vibro kedute ,budavo ji joje vos ne visa diena.viska spedavau. tik siom dienom pagedo mergina,bet siandien vel viskas po senovei.tikiuosi kad taip ir bus.
ai beje mano mergaite megsta labai zurnalus paskaityti,jau taip suskaito ,kad ir mamai nelieka ka ten skaityti  lotuliukas.gif
*

mano sunelis irgi megsta zurnalus plesyt biggrin.gif bet paskui deda i burna,tai nelabai jau duodu jam tu zurnalu
Ritaaa
Anksciau pagrauzdavo..obuoliuka, kriause, bet dabar kai tik pamato kad iseisiu is kambario demonstratyviai dideli gabala susikisa i burna, o kita meta i sona ir saukia. Akivaizdus reikalavimas neiseit. Zurnalus irgi megsta, bet tuoj pat i burna ir valgo smile.gif Tai neduodu..Kazin kaip ta teorija palikti vaika paverkti? Kiekviena karta ilgiau..Gal ipras..Ir kaprizus biski numuš..Niekas nebandete?
Luttuke
QUOTE(Ritaaa @ 2010 01 22, 15:45)
Anksciau pagrauzdavo..obuoliuka, kriause, bet dabar kai tik pamato kad iseisiu is kambario demonstratyviai dideli gabala susikisa i burna, o kita meta i sona ir saukia. Akivaizdus reikalavimas neiseit. Zurnalus irgi megsta, bet tuoj pat i burna ir valgo smile.gif Tai neduodu..Kazin kaip ta teorija palikti vaika paverkti? Kiekviena karta ilgiau..Gal ipras..Ir kaprizus biski numuš..Niekas nebandete?
*

As palieku, bet tada, kai zirzia ir niekas nebuna gerai. Ir paprastai tai buna laikas, kai vaikuciui reiktu eiti miegucio. Pazirzia, paverkia, jei neisiverkia, neinu i kambari ir vaikas uzmiega. O kai miego nenori, tai nelabai praktikuoju toki buda, nes reti labai atvejai, kad pradetu vienas zaisti...
Ritaaa
mmm..aisku..Na maniskei va dabar dar nebuvo laikas miegoti, bet man nuejus isimti kugeli is orkaites ir atsakyti i viena skambuti (uztrukau vos kelias minutes), spejo taaip isiverkti, kad pavargo ir kai atejau, paglosciau, daviau soske, uzmigo. Turbut charakteris toks.. doh.gif
kristynka*
va manasis pazaide katik vezime su karvute tokia, poto susupyko suja, teko man panesiot, o dar y lovyte paguldziau ir karusele uzsukau tai zirze ten ant jos o kai nustojo dar kazka tai veikia, nenoriu ziuret, bet jau rekia verysad.gif
gretuse
Musu sunus irgi yra rankinukas ir visai nenori vienas buti doh.gif kai man reikia kazka pasidaryti as ji isodinu i supynes, kurios aisku dabar daugiau kaip kedute, ir pasidedu salia, kad jis matytu ka as darau, tai jam kuri laika idomu stebeti. O siaip stengiuos vis kuo nors uzsimti, tai karuseles jungiu, tai migduka, i sokliuka idedu, aisku, tenka, valgi gaminant pasokineti, kad dar nors minutei uzkalbeti danti lotuliukas.gif leidziu jam papykti ir kartais prieinu tik tada, kai jau verkti pradeda, bet siaip esu kengura, viena ranka laikau vaika, kita bandau kazka daryti doh.gif bet jau dziaugiuosi, kad mazylis pradeda pabuti su teciu, nes iki siol negaledavau palikti - budavo didziules asaros, tai dabar jau galiu ramiai praustis duse ir skirti sau daugiau laiko thumbup.gif
candy-candy
mano panelei dbr 8 men ir geriausia ji jauciasi ant zemes, anksciau tai lb megdavo toj kudikiu kedutej sedeti ir zaisti, o dbr prikraunu ziaslu ant tos zemes vartosi, zaidzia smile.gif na aisku ne visa diena, bet kuriam laikui tai tikrai uzsiima smile.gif reik vaikui tokio amziaus leist judet, o jei pradeda verkt is karto nepuolu imt, kita kart paverkia ir nurimsta pati
Luttuke
QUOTE(candy-candy @ 2010 01 25, 13:21)
mano panelei dbr 8 men ir geriausia ji jauciasi ant zemes, anksciau tai lb megdavo toj kudikiu kedutej sedeti ir zaisti, o dbr prikraunu ziaslu  ant tos zemes vartosi, zaidzia  smile.gif na aisku ne visa diena, bet kuriam laikui tai tikrai uzsiima  smile.gif  reik vaikui tokio amziaus leist judet, o jei pradeda verkt is karto nepuolu imt, kita kart paverkia ir nurimsta pati
*

Tai gerai, kad apskritai vienas vaikas zaidzia, o mano maziukas pastaruoju metu, vos tik dingstu is akiracio puola rekti. Po kokio pusvalandzio nusiramina arba uzmiega. Bet apskritau rekdau tik tada, kai jau nebera jegu arba, kai vaikas nori miego, bet nesimigdo, kai niekas jam nebetinka. Pvz sandien, vargais negalais sumaitinau keleta sauksteliu koses su mesyte, vaikas zirzia nebevalgo, arbatos negeria, aiskiai praso pienuko, bet nenoriu duoti, nes po koses su mesyte negalima jam, kad gelezi pasisavintu orgaanizmas. Nunesiau i lova, paguldziau, daviau zaislu, pazirze paverke apie pusvalandi, o dabar miega.
Tai va toks jo pabuvimas be manes...
tikra.ragana
QUOTE(Ritaaa @ 2010 01 22, 14:23)
Sveiki,

*

atrodo per mazai skyrete demesio ir ismokete vaika jo issiprasyti tik rekimu. mano barniuks net nemoka rekti, nes niekada neleidom isirekti doh.gif
taip ir turi buti tokiame amziuje, nes vaikas jau supranta kad yra paliekamas, bet nesupranta kad tuoj grysit. kantrybes mamos.
Nulika
[, nes niekada neleidom isirekti doh.gif
o kai tai ? jei pradeda is kart duodate ka praso?? ar ne taip supratau.. rolleyes.gif
ledi.
Nieko tu cia nepadarysi vaikeliui, jei jis nenori buti vienas. Jis toks yra, nenori buti vienas, nori bendrauti. Viskas pasikeis, kai pats prades vaikscioti, tada ir tavo vargeliai pasibaigs. Mano vyresnioji tokia buvo, tas pats ir su mazule. Laukiu, laukiu kada gales pati lakstyti is paskos sesutes.
ilganose
Gal dabar toks periodas, kad kolkas nenori but vienas mirksiukas.gif Pvz., mano mazoji visuomet buvo savarankiska, ir su manim jai budavo gera, ir po pusvalandi karts nuo karto manieze viena pazaisdavo. Bet pries savaite jai pradejo is karto trys dantukai dygti, tai visa irzli pasidare ir viena pati is viso nepabuna, ismoko rankytes i mane tiesti ir net nuo keliu minutelei nenulipa doh.gif I tualeta kartu keliaudavom blush2.gif Siandien mazyte geriau jauciasi, nedrasko tiek burnytes ir jau viena siek tiek pabuna rolleyes.gif Gal ir jusiski kas neramina mirksiukas.gif
eda9
Galiu paguosti smile.gif mano mergytė viena pradėjo žaisti artėjant antrajam gimtadieniui. O į tualetą visada kartu ėjom, net ir dabar. Aš sėdžiu tūlike ir ją sodinu ant puodo. Greitai išmoko iš manęs smile.gif
Bet šiaip viena kelias minutes tai pabūdavo, tik aš kartu visur ją tempdavaus ax.gif
Vakarine Meja
Sveikos, mamytes. Mano mazulei 9 su trupuciu, nenori zaist viena, bet jau po truputeli pratinasi, geriausiai jauciasi ant zemes, tai vis kuo nors usidomi, bet aisku, idomiausia atreplioti prie mamos koju apsikabint ax.gif . O siaip tai ir pastebejau, kad jai patinka zaisti su musu "zaislais", padeda saukstai kokie mediniai, metaliniai dubeneliai ir t.t. Dar gera zaisla nusiziurejau pas kaimyne - pripusta gumine pirstine lotuliukas.gif , kol istudijuoja visus atsikisusius pirstus, vis kazkiek uzsiima. O kai sedi supyneje tai megsta pagrauzt koki riestaini, tik duodu ne tuos visai mazucius, o kur truputi didesni ir be jokiu aguonu ar razinu, dar vyras sugalvojo pririst, kad kabotu, ant sniurelio, tai nera kaip numest ir susigaut atrakcija. Bet tikiuos eina didyn ir jau matosi pokyciai, kad mokosi zaisti viena 4u.gif
Tad visoms sekmes ir kantrybes
Ledita1
Mano sunus yra labai ramus, be reikalo niekada neverkia, verkia tik tada, kai nori valgyti, miegoti is jo verkimo stiliaus jau atpazystu ko nori. Daznai, kai staigiai pradeda smarkiai verkti is anksto nezyzdamas, tai jau zinau, kad kai paimu ant ranku - visada atpila, vadinasi ji pykino. Taip kad niekada neduodu mazyliui verkti, nes jai atpiltu daug ir tas visas geris patektu i kvepavimo takus, tai menkas juokas ir pasekmes gali buti tragiskos. Aisku kartais verkslena, kai ir ant ranku nori, ar demesio reikalauja, kad su juo pazaisciau. Mano leliukas nera tikriausiai verkes ilgiau nei 3 minutes, visada sureaguoju. Daznai vaikutis ko nors issigasta, gali issigasti net ir zaislo kuri mato kiekviena diena. Daznai leliukams pilvuka skauda, tai panesiojimas ant ranku tikrai padeda.
Netingekite paimti leliuko ant ranku, ar bent jau prieje porai minuciu pakalbinkite, juk jis visai naujas ir zalias sitame pasaulyje, ir jam mamytes reikia kaip oro. Jam reikai zinoti, kad jus jam prireikus busite salia. Suteikite jam saugumo jausma. Juk taip miela kai mazylis isvydes mama nurimsta, nusisypso kalbinamas.
Ir tikrai mano leliukas nera islepintas, kartais net valanda ar daugiau isguli zaisdamas su savo rankytemis, zaisliukais ar tiesiog dairydamasis aplinkui. Mano uosviene, kuri yra pediatre ir mate tukstancius vaiku, sake, kad tokiu ramaus vaiko dar nesutiko.
Kai pamatau savo sunelio asarytes akytese, tai net ir pati susigraudinu...
Intimacy
QUOTE(tikra.ragana @ 2010 01 25, 17:19)
atrodo per mazai skyrete demesio ir ismokete vaika jo issiprasyti tik rekimu. mano barniuks net nemoka rekti, nes niekada neleidom isirekti  doh.gif
taip ir turi buti tokiame amziuje, nes vaikas jau supranta kad yra paliekamas, bet nesupranta kad tuoj grysit. kantrybes mamos.
*

Nebukit tokia kategoriska! Vaikeliu temperamentai skirtingi, juk jie ne vienodi robotukai, o zmoguciai, vieni maziau reiskia emocijas, kiti- daugiau. Matosi, kad nepatyrete, ka patyre sios temos autore ir kitos mamos, kai negali net i tualeta nueiti, nepravirkdzius vaiko! Taip pat lengva kalbeti tiems, kuriems vaikus auginti padeda seneliai. Mes gyvename vieni name, su vaiku beveik visa diena bunu viena, ne visada virtuveje iskart isgirstu, kaip mazius antrame aukste pabudes verkia. Ir i tualeta, kuris rusyje, negaliu jo nestis kartu. Be to, net knygose raso, kad kudikiui reikia ismokti palaukti, kad pajustu, kaip paliudejus ateina palengvejimas. Aisku, nesakau, kad tuo reikia piktnaudziauti, bet juk kartais nemiegotos naktys, nuovargis ir kai mamai nepavyksta net pavalgyti, tai daro savo, tada ir maziukas daugiau verkslena... Tik sakau, kad nereiketu aukleti kitu mamu, kad kazka daro blogai, nes turbut kiekviena mama stengiasi leliukui suteikti viska, kas geriausia.
Luttuke
QUOTE(Intimacy @ 2010 01 26, 14:23)
Nebukit tokia kategoriska! Vaikeliu temperamentai skirtingi, juk jie ne vienodi robotukai, o zmoguciai, vieni maziau reiskia emocijas, kiti- daugiau. Matosi, kad nepatyrete, ka patyre sios temos autore ir kitos mamos, kai negali net i tualeta nueiti, nepravirkdzius vaiko! Taip pat lengva kalbeti tiems, kuriems vaikus auginti padeda seneliai. Mes gyvename vieni name, su vaiku beveik visa diena bunu viena, ne visada virtuveje iskart isgirstu, kaip mazius antrame aukste pabudes verkia. Ir i tualeta, kuris rusyje, negaliu jo nestis kartu. Be to, net knygose raso, kad kudikiui reikia ismokti palaukti, kad pajustu, kaip paliudejus ateina palengvejimas. Aisku, nesakau, kad tuo reikia piktnaudziauti, bet juk kartais nemiegotos naktys, nuovargis ir kai mamai nepavyksta net pavalgyti, tai daro savo, tada ir maziukas daugiau verkslena... Tik sakau, kad nereiketu aukleti kitu mamu, kad kazka daro blogai, nes turbut kiekviena mama stengiasi leliukui suteikti viska, kas geriausia.
*

Va butent, kad vaikai skirtingi ir situacija kiekvienoje seimoje skirtinga.

Mano vaikas is tiesu verkia daug ir jo vieno taip paprastai nepaliksi. Pas ji pilvuko bedos nuo gimimo. Mano mama ne karta yra sakiusi, kad nei as, nei brolis nesam ne karto taip verke, kaip mano vaikas verkdavo maziukas po kelis kartus per diena (taip, kad sunku ir nuraminti).
Drauge buvo uzsukusi, uzteko gero pusvalandzio, kad pareikstu man uzuojauta, nusistebetu is kur pas mane tiek kantrybes ir ispletusi akis paklausto "o jis taip visada elgiasi?".
Vyras is darbo grizta dazniausiai jau kai vaikas ruosiasi miegoti arba miega, mano tevai gyvena kitame mieste, vyro mama uzsuka karta per 2 sav., o siaip as viena su maziuku bunu. Reikia ir namus susitvrkyti ir valgyti padaryti ir kitus buitinius darbelius nudirbti, taigi noriu to ar ne, tenka vaika pavirkdyti. Laukiu nesulaukiu kada vaikscioti prades, manau, kad tada bus lengviau (neskaitant to laikotarpio kai mokinsis ir griuvines).
milija99
QUOTE(Luttuke @ 2010 01 26, 15:29)
Va butent, kad vaikai skirtingi ir situacija kiekvienoje seimoje skirtinga.

Mano vaikas is tiesu verkia daug ir jo vieno taip paprastai nepaliksi. Pas ji pilvuko bedos nuo gimimo. Mano mama ne karta yra sakiusi, kad nei as, nei brolis nesam ne karto taip verke, kaip mano vaikas verkdavo maziukas po kelis kartus per diena (taip, kad sunku ir nuraminti).
Drauge buvo uzsukusi, uzteko gero pusvalandzio, kad pareikstu man uzuojauta, nusistebetu is kur pas mane tiek kantrybes ir ispletusi akis paklausto "o jis taip visada elgiasi?".
Vyras is darbo grizta dazniausiai jau kai vaikas ruosiasi miegoti arba miega, mano tevai gyvena kitame mieste, vyro mama uzsuka karta per 2 sav., o siaip as viena su maziuku bunu. Reikia ir namus susitvrkyti ir valgyti padaryti ir kitus buitinius darbelius nudirbti, taigi noriu to ar ne, tenka vaika pavirkdyti. Laukiu nesulaukiu kada vaikscioti prades, manau, kad tada bus lengviau (neskaitant to laikotarpio kai mokinsis ir griuvines).
*

Puikiai jus suprantu thumbup.gif .Mano mergytė paskutiniu metu irgi labai pikta pasidarė, kėdutėse visai nebesėdi, su žaisliukais ir tik porai minučių pažaidžia. Aišku, stengiuosi kiek įmanoma dėmesio jai duoti, bet kai šiuo metu esu pastoviai viena (vyras išvažiavęs kelioms savaitėms), o mama ar anyta tik į svečius ateina kavos išgerti tai tikrai sunku yra. Nieko, mes moterys stiprios - išgyvensim.
Miracle_mira
QUOTE(milija99 @ 2010 01 26, 18:01)
Puikiai jus suprantu  thumbup.gif .Mano mergytė paskutiniu metu irgi labai pikta pasidarė, kėdutėse visai nebesėdi, su žaisliukais ir tik porai minučių pažaidžia. Aišku, stengiuosi kiek įmanoma dėmesio jai duoti, bet kai šiuo metu esu pastoviai viena (vyras išvažiavęs kelioms savaitėms), o mama ar anyta tik į svečius ateina kavos išgerti tai tikrai sunku yra. Nieko, mes moterys stiprios - išgyvensim.
*

Mes su sunumi taip pat vieni buname visa diena, tetis tik vakare grizta... irgi visi buities darbai laukia... tad ko tik neprisigalvoju smile.gif gerai, kad jis dar mazas, tai paguldau i supama kedute ir virtuvej ant stalo padedu, tai jam ten dar patinka, kokia valandziuke ar pusvalandi isbuna, tada keliaujam i lovyte, kur tiek pat laiko paziuri i zaisliukus, dar i svetaine ir t.t., visur bent truputi turiu su juo pabuti, tarp tu kelioniu pas mane ant ranku pabuna po kokia 15 - 30 min... taip va ir nepastebiu kaip diena praeina rodos tik ji nesiojau ir laksciau is kambario i kambari... nepasiduokim, greitai jie uzaugs, reikia tik kantrybes thumbup.gif
eling
Puikiai suprantu visas, mano 2 mėn. mažytė taip pat nenori būti viena. Labai retai pažaidžia viena truputį ir vėl šaukia. Žodžiu, labai komunikabili panelė biggrin.gif . Todėl visus darbus stengiuosi nusidirbti tuomet, kai ji miega. Ir guodžiu save, kad būtent dėl jos ir esu Motinystės atostogose. 4u.gif
Intimacy
QUOTE(eling @ 2010 01 26, 18:12)
Puikiai suprantu visas, mano 2 mėn. mažytė taip pat nenori būti viena. Labai retai pažaidžia viena truputį ir vėl šaukia.  Žodžiu, labai komunikabili panelė  biggrin.gif . Todėl visus darbus stengiuosi nusidirbti tuomet, kai ji miega. Ir guodžiu save, kad būtent dėl jos ir esu Motinystės atostogose.  4u.gif
*

Ir mano katutis nuo gimimo reikalauja daug bendravimo- ne tik buvimo salia, bet butinai, kad ji uzimti kazkuo, ir vis nauju!:-) iki 6men labai trumpi dienos miegeliai budavo, nakti dar ir dabar daznai keliasi pienuko, todel jauciausi labai pavargusi. Dabar daugiau diena pamiega, tai speju pailseti, atsipusti, kazka del saves nuveikti, tada ir jegu daugiau!:-)
vitalija.vilke
Na manau nei vienas mažiukas nenori būti vienas. Aš savąjį kol buvo mažesnis sodindavau į sūpuokles, vėliau į šokdynę, o dabar išsigelbėjimas yra Teletabiai ir mašinos ant kurių gali atsisėsti ir pasispirdamas važiuoti.
zhydelka
paskaiciusi sita temele bent jau ne viena pasaulyje pasijutau, kurios vaikas nebuna vienas doh.gif . negaliu niekur nei sekundei palikti. sedeti, ropoti dar nemoka, guleti nenori, turiu visur nesioti ir viska leisti pasiekti, nes kitaip isterijos prasideda. jau nebezinau kur ir detis. ne tik namus tvarkyit, valgyt daryt, bet dar ir pasimokyt reikia suspeti. kartais pasvajoju, kad i psichuske isveztu, kad bent kokia valanda tyloj pabuciau doh.gif . pietu miegas 2 kartus po 20 minuciu doh.gif
tik vis gyvenu su viltimi, kad paaugs, praeis oziai, bet vis nesulaukiu ax.gif
angelu kalva
Kiek zinau vaikams 9-12 men laikotarpyje zaislai neidomus tampa, jies reikia zmoniu, artumo ir labiausiai mamos. Taigi, nematau nuo ko temos autore reikia gelbeti. Nuo savo vaiko?
Uuoga

esu skaicius knygoje, apie kudikiu lavinima, auginima, kad, kudikiui reikia suaugusiu demesio, bendravimo, jie taip laveja, tobuleja, kad pirmaisiais gyvenimo metais, formuojasi itin daug smegenu jungciu, vaikuti reik lavint, su juo zaist ivairius zaidimus, jam dainuot, ir pan. Maniskei 7 menesiukai, irgi nemegsta buti viena, nori ir ant ranku, ir pasupti, viskas idomu, jie taip tyrineja aplinka, tai as imu ja ir nesioju, kai rami, idedu i vaikstyne ir pvz. pasidarau valyti, kad po to ramybe butu ir laika skirt galeciau tik vaikui.. wub.gif
aisq. buna kad vaikai zino kaip manipuliuot tevais, ir paleidzia dudas kai tik uzsimano konor, tada reik kariaut, ir leist vaikui suprasti, kad ji paimsit, kai jis bus ramus, o ne tik tada kai rekia, verkia, po truputi ir ismokinsite pabuti vieniem, reik ugdyt savarankiskuma vaiku, ir turi but taip - kad jus vaika auklejat, ne jis jus/mus. Pvz. man buna kartais kariaujam as aiskinu mazei kad neverks - bus zaidimai, ant ranku imsiu, ir mokomes blush2.gif
kristynka*
o manasis jau tampa rankinuku, jiai jau tik pakeli ir laikai tai dairytusi ir dairytusi, nereiketu nei miegelio, bet kas pasidaro kai tik padedu, baisiausias verksmas. o apie zaidima vienam, tai labai mazai kada pazaidzia. visokiausius zaislus kisu niekas nepatinka, net nezinau kaip sudomyt jy, jau net maziau imu ant ranku.,tetis tai palepina ant ranku, nes pasiilgsta per visa diena. ir ko toliau to labiau rankinuku darosi doh.gif
mari73
QUOTE(kristynka* @ 2010 02 01, 12:43)
o manasis jau tampa rankinuku, jiai jau tik pakeli ir laikai tai dairytusi ir dairytusi, nereiketu nei miegelio, bet kas pasidaro kai tik padedu, baisiausias verksmas. o apie zaidima vienam, tai labai mazai kada pazaidzia. visokiausius zaislus kisu niekas nepatinka, net nezinau kaip sudomyt jy, jau net maziau imu ant ranku.,tetis tai palepina ant ranku, nes pasiilgsta per visa diena. ir ko toliau to labiau rankinuku darosi doh.gif
*

mano mazyle nuo 6 men. buvo gerute-zaizdavo sau viena.Dabar jau esam 9men.Situacija visiskai pasikeite-staiga viena diena pradejo taip triuksmaut palikta trumpam viena.Cia gal tokio amziaus mazyliai visi pradeda reikalaut draugijos.Interesu ratas prasiplecia,norisi vaikeliui daugiau veiksmo.Reikia viska pamatyt,apziuret,paciupinet-taigi mamyte buk maloni,visur mane nesk.Manau viskas pasikeis kai prades vaikscioti.O tai jau tikrai ne uz kalnu.Taigi augam,gudrejam ir viskas tik i gera. 4u.gif
angelu kalva
Kaip suprantu is besibedavojanciu mamau pasisakymu, kad ju isvis nedziugina tai, jog ju vaikai yra normalus ir pagal amziu besivystancios psichikos. As nesuprantu, ko jus norit ir tikites? Kad 9 menesiu vaikas zais ant grindu tiek, kiek jums bus patogu??? Mamamia!!!..."Nebezinau ka daryt, jis darosi rankinukas... " Pabandykit jus isedet ant grindu visa diena, kur viskas iki gyvo kaulo atsibode, istyrineta ir nebeidomu, o ant ranku benesiojant vaikas tiek naujo pamato ir susipazista su savo aplinka. Kas jus ranku neturit vaika pakelt ir panesiot? As tik DABAR issitraukiau slinga nors turejau ji nuo pat vaiko gimimo, bet jam nepatiko ten buti. Uztat dabar labai patinka! Ir valgyt kartu daromes, jis slinge sedi ir visa mato, kaip as maisau, darau, verdu... Jei reikia ka supjaustyt, tai isodinu ji i kedute, kad jis sedetu arti manes ir matytu ka as darau. Kai tik baigiu pjaustyt vel isisodinu i slinga. Nezinau, gal as nenormali, bet man tai yra didziule laime, matyti, kaip mano vaikas domisi aplinka, kaip vystosi ir tobuleja... Kaip pats mane susiranda, jei kur nueinu. Kad ropsciasi ant keliu ir meilinasi. Vaikui reikia duoti neribotus kiekius meiles, kitaip jie uzaugs nemokedami isreikst savo jausmu ir suauge patys tures seimose problemu, nemokedami parodyt savo meiles artimiems. Taip kad niurzgancios mamos - keiskit poziuri i savo vaikus.
kristynka*
gerai kad jus galit nestis y virtuve, o pas mus virtuvej vesu, ir daznai darinejimos durys tai taip kad skervejis daznas....o jus sakot vaika laikyr ir nesiot, gerai mano vaikas mazai nori but vienas as su juo visalaika bunu, bet kai jis nemiega 2v kartais su virs ir reikalauja tas visas valandas budamas nesiojamas, tai ir paciai rankas pakerta, o net kartais pati matau kad nori miego, bet jam patinka ant ranku tai kas pasidaro kai pradedu migdyti. Aisku man nesunku, bet kazkiek tikrai turi pazaist su zaisliukais.
angelu kalva
QUOTE(kristynka* @ 2010 02 01, 14:05)
gerai kad jus galit nestis y virtuve, o pas mus virtuvej vesu, ir daznai darinejimos durys tai taip kad skervejis daznas....o jus sakot vaika laikyr ir nesiot, gerai mano vaikas mazai nori but vienas as su juo visalaika bunu, bet kai jis nemiega 2v kartais su virs ir reikalauja tas visas valandas budamas nesiojamas, tai ir paciai rankas pakerta, o net kartais pati matau kad nori miego, bet jam patinka ant ranku tai kas pasidaro kai pradedu migdyti. Aisku man nesunku, bet kazkiek tikrai turi pazaist su zaisliukais.
*

Noriu parekomenduoti slinga. Ji pasisiuti irgi labai lengva, reikia nusipirkti ziedus tik tvirtus, skirtus butent slingams , na ir audinio. As siuvausi pati. Galima ir nusipirkti, galima ir deveta, cia skonio ir pinigines reikalas. Slinge vaikui nebus salta, nes jis prisiglaudes prie mamytes kuno. Galu gale jei virtuve tokia salta ir skersvejuota, na, aprenkit pagal tai, kokia temperatura ten.
Kuo vaikas daugiau yra nesiojamas, tuo jis labiau savim ir kitais pasitiki. Tas noras kaip jus rasot 2,5 val buti nesiojamam akivaidziai parodo , kad vaiko jus nenesiojat tiek, kiek jam reikia siuo metu. Jis zino, kad vel netrukus bus padetas ant grindu kai to isvis nenores.
Nezinau ar bent vienas vaikas gali zaist pagal komanda, tada, kai mamai reikia, kad jis pazaistu, kai mama nutaria,kad dabar vaikas zais su zaisliukais. O kai vaikas nenori mieg,o tai nera reikalo migdyti, nesvarbu, kad mamai atrodo, kad nori miego ir turi miegot.
Patarimas 1: isileiskit vaika i savo gyvenima, jis ne robotukas kad vykdytu jusu komandas.
Patarimas 2: Ziurekit dabar pirma vaiko, o ne savo poreikius. Saviems poreikiams laikas buvo pries motinyste ir vel sugris , kai vaikas paaugs.
Patarimas 3: Maziau kabekit visokiuose forumuose, facebookuose ir tt laika suryjanciuose socialiniuose puslapiuose. Monitorius pries mamos nosi - peilis vaiko poreikiu tenkinimui.
Patarimas 4. Kai vaikutis miegos , pasieskokit info apie vaiku nesiojimo privalumus.

Dabar tik pastebejau, kiek jusu vaikui laiko.............. ka darysit, kai vaikui bus metai, jei dabar nuo 3 men mazylio rankas pakerta? doh.gif Ir jus norit kad tokio amziaus vaikas pats zaistu ?????? Nezinau ar juoktis ar verkti...........
Mars knygu skaityt apie vaikus!
kristynka*
ačiū už pamokslus, bet nesiodama savo maziuka pilvelį, pasakiau sau augysiu vaika kaip as noriu ir kaip pats nores maziukas, o kitu patarimu tik pasiklausysiu, o ar as juos vykdysiu man cia sprest.
o knygom is vis ner laiko.
o jus mano vaiko nepazystat ir nezinot, kaip jis elgesi, ir kaip sakiau jis kartais pats moka ko puikiausiai mazaist ar pasneket vienas. Juk as jo neimu ir nenutrenkiu y lovyte, bet po truputy pratinames graziai kad dagiau butu savarankiskas. Juk as nesakiau kad man sunku jy pamiluot ar pansiot, bet tiesiog kaip mama matau vaikas miego nori,o jis raudonom akim dar nori stebet, tai kam vargyt jy paty, o pasuptas, jis per 5min po tokiu pasiziurejimu sminga. Kaip sakoma mamos zino ka daro.

o ir tokiam vaikui mazam virtuvei nevieta
angelu kalva
Na va, problemas kaip ranka nueme, ar ne? Vaikas kuo puikiausias, pats pazaidzia, mokosi buti savarankiskas ir uzmiega per 5 minutes. Kaip smagu, kad pora mano postu jums padejo kitaip pazvelgti i savo vaika smile.gif

Vaiko ir jusu nepazistu, spresti galiu vien tik is jusu sitoj temoj parasytu postu. Kaip kad pvz

"va manasis pazaide katik vezime su karvute tokia, poto susupyko suja, teko man panesiot, o dar y lovyte paguldziau ir karusele uzsukau tai zirze ten ant jos o kai nustojo dar kazka tai veikia, nenoriu ziuret, bet jau rekia verysad.gif "

Teisybe, kad mamos geriausiai zino,ko ju vaikui reikia, ar zirsti paguldytam lovyteje, ar buti kartu su mama , kuri tuo metu sedi prie kompo ir aprasineja kaip nenori ziuret i savo rekianti vaika.

Dar nesupratau, kuo jusu virtuve ypatinga , kad vaikui ten ne vieta? Virtuve juk yra namu sirdis........
kristynka*
QUOTE(angelu kalva @ 2010 02 01, 18:06)
Na va, problemas kaip ranka nueme, ar ne? Vaikas kuo puikiausias, pats pazaidzia, mokosi buti savarankiskas ir uzmiega per 5 minutes. Kaip smagu, kad pora mano postu jums padejo kitaip pazvelgti i savo vaika smile.gif

Vaiko ir jusu nepazistu, spresti galiu vien tik is jusu sitoj temoj parasytu postu. Kaip kad pvz

"va manasis pazaide katik vezime su karvute tokia, poto susupyko suja, teko man panesiot, o dar y lovyte paguldziau ir karusele uzsukau tai zirze ten ant jos o kai nustojo dar kazka tai veikia, nenoriu ziuret, bet jau rekia verysad.gif "

Teisybe, kad mamos geriausiai zino,ko ju vaikui reikia, ar zirsti paguldytam lovyteje, ar buti kartu su mama , kuri tuo metu sedi prie kompo ir aprasineja kaip nenori ziuret i savo rekianti vaika.
*

as jusu paklasiau, seip vaikas renkasi kas jam geriausia. o jus toliau sekit ka rasau, juk jusu toks turbut darbas... o as jau senai rasiau kad vaikas kai matau kad nori miego paguldau jis pradeda verkt, bet po keliu minuciu uzmiega, pati nesuprantat ka aiskinat, gerai pamokslaukit toliau tik ne man, as su vaiku susitvarkau ir esu patenkyta ir nesiskundziu. o tik pasisakau.

as sakiau zirzentis, o ne rekiantis, kai matau kad verks visada bunu su juo,
beto kdl as jum turiu aiskytis, o jus turit pamokslaut as neprasiau patarimu.
ačiū uz demesy
angelu kalva
O taip, as nepatingejau ir perskaiciau visus jusu postus sitoj temoj, ju nedaug. Ir pamaciau, kad siandien popiet reikalai del rankinuko vaiko pasitaise, su kuo ir sveikinu.
Be to, priimti patarimus kaip pamokslus yra jusu pasirinkimas.
kristynka*
QUOTE(angelu kalva @ 2010 02 01, 18:29)
O taip, as nepatingejau ir perskaiciau visus jusu postus sitoj temoj, ju nedaug. Ir pamaciau, kad siandien popiet reikalai del rankinuko vaiko pasitaise, su kuo ir sveikinu.
Be to, priimti patarimus kaip pamokslus yra jusu pasirinkimas.
*

kaip sakiau jis pats kartais moka pazaist ar pasneket vienas, ne siandien vien.
o jus jau susidaret nuomone kad nuo snd pietu, jis ir seniau mokejo
angelu kalva
Ziuriu , pas jus problemos su teksto supratimu. Tiek to... 4u.gif Suprantu,kad knygoms laiko nera , jo niekada nebuvo tikriausiai.
kristynka*
QUOTE(angelu kalva @ 2010 02 01, 18:38)
Ziuriu , pas jus problemos su teksto supratimu. Tiek to...  4u.gif  Suprantu,kad knygoms laiko nera , jo niekada nebuvo tikriausiai.
*

seip apie vaikus reikia knygas skaityt pries vaiko atejima, o ne dar.
kaip sakot tiek to, as nesuprantu, bet ir jus tikrai kai kur nesupratot, bet as likau labiausiai pagal jus nesupratus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.