Mano sunui 9 menesiai, tai liko tik naktiniai maitinimai. Maziausiai 2. Ir jau noriu nutraukt ir nakti, betgi klykia rekia baisiausiai isizeides, kol negauna papuko. Tai ir mastau ar drastiskai nebeduot, kad parekes kelias naktis, suprastu, kad nakti miegot reikia, ar kazko laukt, kol miegot pats prades, kuo as jau nebetikiu... kazkur skaiciau, kad tokiem leliukams iprotis pasidares keltis, o gal ir dantukai dygsta, paskaudena jiem. betgi jei nebus ko keltis, tai ir miegos sau. gal
Lietuvaitee
2010 09 22, 08:58
QUOTE(bikati @ 2010 09 22, 09:50) Mano sunui 9 menesiai, tai liko tik naktiniai maitinimai. Maziausiai 2. Ir jau noriu nutraukt ir nakti, betgi klykia rekia baisiausiai isizeides, kol negauna papuko. Tai ir mastau ar drastiskai nebeduot, kad parekes kelias naktis, suprastu, kad nakti miegot reikia, ar kazko laukt, kol miegot pats prades, kuo as jau nebetikiu... kazkur skaiciau, kad tokiem leliukams iprotis pasidares keltis, o gal ir dantukai dygsta, paskaudena jiem. betgi jei nebus ko keltis, tai ir miegos sau. gal  Maniskis keldavosi naktimis kas 2 val valgyti iki 11 men, po to naturaliai pats viena diena eme ir nebesikele nei karto  Tai visgi gal ateina tas laikas naturaliai?
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 09 22, 07:58) Maniskis keldavosi naktimis kas 2 val valgyti iki 11 men, po to naturaliai pats viena diena eme ir nebesikele nei karto  Tai visgi gal ateina tas laikas naturaliai?  o ka daryt jei 11 menesiu ir jis visa nakti ant papuko kabo  niu viena kita pertrauka per nakti buna po 1 val. -max 1,5
QUOTE(bikati @ 2010 09 22, 09:50) Mano sunui 9 menesiai, tai liko tik naktiniai maitinimai. Maziausiai 2. Ir jau noriu nutraukt ir nakti, betgi klykia rekia baisiausiai isizeides, kol negauna papuko. Tai ir mastau ar drastiskai nebeduot, kad parekes kelias naktis, suprastu, kad nakti miegot reikia, ar kazko laukt, kol miegot pats prades, kuo as jau nebetikiu... kazkur skaiciau, kad tokiem leliukams iprotis pasidares keltis, o gal ir dantukai dygsta, paskaudena jiem. betgi jei nebus ko keltis, tai ir miegos sau. gal  Na jei dantukai dyksta tai dar pakentekit, duokit pienelio. Juk vaikuciui ir taip stresas,skauda ir dar pienelio mamos negaus. Cia kiekvienas vaikas skirtingai. As maitinau beveik iki metu, keldavosi naktimis n.. kartu. Tvirtai nusprendziau viskas nebemaitinsiu,nors buvo gaila vaiko kai jis pavalgydavo budavo toks laimingas isisiepes, bet as jau del sveikatos negalejau. Is pradziu pratinau prie misinuko, bet neime, po 2 men. vel pabandziau kita, ir paime. Tai kita diena sakiau viskas. Galvojau bus sunku, bet per 3 dienas be asaru atpratom. Vaikas is pradziu kelesi mazai kartu, bet dabar vel dazniau keliasi, tai as jam duodu buteliuka tuscia, o paryciais su vandenuku. Atsigeria ir toliau miega. Diena su buteliuku uzmiega, galvojau,kad niekad vienas neuzmigs, bet pagaliau uzmiega vienas.
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 09 22, 08:58) Maniskis keldavosi naktimis kas 2 val valgyti iki 11 men, po to naturaliai pats viena diena eme ir nebesikele nei karto  Tai visgi gal ateina tas laikas naturaliai?  as jau nelauksiu kol viskas naturaliai ateis  Maniskiui jau 1m 1men bet baisiuline problema su naktiniais kelimais  kazkada valgydavo tik du kartus, o dabar buna kad atsikelia po 1,5 val, bet buna naktu kad ir kas 20 min  Vakar vakare pasiryzau, kad jau gana  . Naktis aisku buvo kosmariska, laukiu su siaubu sios nakties, bet labai tikiuos, kad atsisakius kruties paretes ir tie pabudimai. Beje misinuko beveik negeria, o buteliukas jam labiau kaip zaislas Bet as tokiu klausimu (is anksto visu atsiprasau, neturiu laiko skaityt visos temos ir ieskot) pas mane to pienelio jau nebedaug buvo, bet va dabar baisiulines, pilnos  Ka daryt tokiu atveju? Nusitraukt ar laukt kol praeis?
Na va aš jau baigiau Mišinuką pratinomės valgyti šaukšteliu, aišku puse likdavo ant pilvo, bet reikėjo kažką daryti. Po to po keliasdešimt ml išgerdavo iš buteliuko. Aišku išpradžių stumdavo soskę, nervuodavosi, bet dainuodavau, supdavau, kad užsižiopsojus išgerdavo po kokius 30 ml. mišinuko. Vargom vargom kol pripratom mišinuką gerti be dainų ir visokių cirkų ir kas kart vis po daugiau. Taip atpratom nuo dieninio maitinimo. Naktį niekaip neįsiūliau mišinuko. Kelias naktis klykė, tai daviau krūtį, bet apžiodavo ir užmigdavo, tada bandžiau apgaut ir kišt soskę su arbata. Pradžiai arbatėlės dėdavau daugiau nei parašyta, kad būtų saldesnė, ir kartais su paverkimais, su pasupimais pagerdavo kiek ir užmigdavo. Per kelias savaites visiškai atsisakė naktinio valgymo ir perėjo prie arbatos, kurios dabar nedarau saldžios, darau taip kaip priklauso. Ir ką gi keliasi vieną (kartais 2) kartus per naktį ir kas svarbiauia, visiškai neieško pieno, nes pradžiai lupdavo drabužius, o dabar nieko, tvarkingai patriūbina arbatos ir toliau miega. Turbūt tiek tas pienas buvo reikalingas, turbūt labiau reikėjo mamai prie šono pagulėt. Svarbiausia pasiryžt pačiai mamai ir būt tvirtai, aišku labai lengva nebuvo, na bet reikėjo kažkaip pradėti. O kai po nakties labai pritvinkdavo pieno, tai daviau dukrytei ryte nutraukt po kelis gurkšnius, tiek kad nesijaustų tempimas. Skaičiau, kad reikia mažais kiekiai nutraukinėt pieną, kai jau užrišinėji maitinimą. Kelios dienos ir baigėsi tempimas, taip ir palikau tą pieną ramybėj.
QUOTE(sanet @ 2010 09 22, 20:24) as jau nelauksiu kol viskas naturaliai ateis  Maniskiui jau 1m 1men bet baisiuline problema su naktiniais kelimais  kazkada valgydavo tik du kartus, o dabar buna kad atsikelia po 1,5 val, bet buna naktu kad ir kas 20 min  Vakar vakare pasiryzau, kad jau gana  . Naktis aisku buvo kosmariska, laukiu su siaubu sios nakties, bet labai tikiuos, kad atsisakius kruties paretes ir tie pabudimai. Beje misinuko beveik negeria, o buteliukas jam labiau kaip zaislas Bet as tokiu klausimu (is anksto visu atsiprasau, neturiu laiko skaityt visos temos ir ieskot) pas mane to pienelio jau nebedaug buvo, bet va dabar baisiulines, pilnos  Ka daryt tokiu atveju? Nusitraukt ar laukt kol praeis? pas mane irgi kai nutraukiau pienas bego upeliais, vos tik prisilieti. Pora dienu man skaudejo kai prisiliesdavau, tai nutraukdavau tiek pieno,kol nejusdavau guzeliu ir skausmo,taip kelias dienas. Paskui jau netraukiau, bet nepatiko,nes pora sav, vistiek pieno buvo. Tai dabar geriu vaistus,jau baigiu gert liko paskutines tabletes. Tai jau pieno nebera, keli lasiukai tik isbega kai bandai traukt.(panasus i priespeni)
QUOTE(++++ @ 2010 09 24, 10:02) pas mane irgi kai nutraukiau pienas bego upeliais, vos tik prisilieti. Pora dienu man skaudejo kai prisiliesdavau, tai nutraukdavau tiek pieno,kol nejusdavau guzeliu ir skausmo,taip kelias dienas. Paskui jau netraukiau, bet nepatiko,nes pora sav, vistiek pieno buvo. Tai dabar geriu vaistus,jau baigiu gert liko paskutines tabletes. Tai jau pieno nebera, keli lasiukai tik isbega kai bandai traukt.(panasus i priespeni)  Su viena (.) kaip jau ir viskas tvarkoj, bet kita  , toj kur beveik nebudavo pienuko tai dabar didziausia problema, jau ir guziukus jauciu  , pamasazuoju, bet ne kas. Nezinau ka daryt, kad tie guziukai praeitu. O del ko tuos vaistukus gerei ir kas per vaistukai?
manęs irgi laukia tas pats, nes mažylis prabudinėja kas val. O kaip mažyliai jūsų, ar lengvai pamiršta mamos pienelį?
lavazia
2010 09 25, 10:26
Labutis visiems Noriu ir as papasakoti musu su suneliu istorija. Mes baigem pienelio malonumus vos pries savaite ir sakyciau kad nebuvo taip baisu kaip as galvojau. Visdelto jam jau greitai du metukai ir jis viska kuo puikiausiai supranta. Pirma vakara pasakiau kad pienukas iskeliavo pas mazesnius leliukus. Buvo aisku pykciu, verksmo, bet pakankamai greitai nusiramino ir uzmigo pats (pirmas kartas). Antra vakara jau nebeprase o tik norejo pabuti prisiglaudes ir kad as ji glostyciau, ir taip toliau viskas vyko savaime. Visa laika pati bijojau nutraukti maitinima, nes maniau sunelis atstums mane, nenores nei prisiglausti nei apsikabinti, o gavosi viskas atvirksciai, dabar jis kaip tik daugiau glaudziasi, nori kad paglostyciau, kartais kad pasupciau. Tai vat as manau, kad mes sulaukeme savojo laiko, del to viskas tai neblogai ir gavosi. Dar noreciau paklausti mamyciu kurios jau nebemaitina, per kiek mazdaug laiko pienas dingsta? Pas mane nera taip kad reiktu nutraukinet, viskas normaliai, tik naktimis pats bega
giedre-marija
2010 09 28, 12:13
Sveikutes  aš irgi atėjau pas jūs pasiguosti ir pasipasakoti, galgi palengvės, nes kol kas tai širdelė verkia  Mums jau tuoj 1,8 mėn. Ir kadangi nuo kitos savaitės susiplanavusi kursus, kurių metu nebūsiu nuo ryto iki vakaro namuose, kad palengvinti mamai, nutariau dieninį maitinimą nutraukti. Nes dieną buvo likęs vienas maitinimas dažniausiai prieš miegą, užmingant su pienuku. Ir nusprendžiau šiandien pradėti, nes visą ištisą naktį mažiukė mano čiulpė papuką, nesuprantu dėl ko, nepaleido nei minutei. Visiškai be miego šią naktelę. Atsikėlė ryte, tikriausiai pienelio prisigėrusi visą naktį ir nieko nevalgo. Tai pagalvojau, kad jau reikia gal šiandien ir pabandyti nutraukti dieninį maitinimą. Ir nedaviau prieš dieninį miegelį. Tai visą valandą buvo rėkimo, verksmo ir apsiraminimo, ir vėl prašymo niam niam ir pasakau irgi , akd pienelio jau nėra, ir išvažiavo, ir visaip, ir niekas neįdomu, niam niam ir niam niam, bet šiaip ne taip užmigo. Tai mažutė miega, o aš pati vaikštau ir ašaros byra  ... taip sunku ...  . Tik tiek save raminu, kad vistiek tai turi įvykti ar dabar ar vėliau, bet gi reiks atpratinti.
Radmile
2010 09 28, 13:12
QUOTE(giedre-marija @ 2010 09 28, 13:13) Sveikutes  aš irgi atėjau pas jūs pasiguosti ir pasipasakoti, galgi palengvės, nes kol kas tai širdelė verkia  Mums jau tuoj 1,8 mėn. Ir kadangi nuo kitos savaitės susiplanavusi kursus, kurių metu nebūsiu nuo ryto iki vakaro namuose, kad palengvinti mamai, nutariau dieninį maitinimą nutraukti. Nes dieną buvo likęs vienas maitinimas dažniausiai prieš miegą, užmingant su pienuku. Ir nusprendžiau šiandien pradėti, nes visą ištisą naktį mažiukė mano čiulpė papuką, nesuprantu dėl ko, nepaleido nei minutei. Visiškai be miego šią naktelę. Atsikėlė ryte, tikriausiai pienelio prisigėrusi visą naktį ir nieko nevalgo. Tai pagalvojau, kad jau reikia gal šiandien ir pabandyti nutraukti dieninį maitinimą. Ir nedaviau prieš dieninį miegelį. Tai visą valandą buvo rėkimo, verksmo ir apsiraminimo, ir vėl prašymo niam niam ir pasakau irgi , akd pienelio jau nėra, ir išvažiavo, ir visaip, ir niekas neįdomu, niam niam ir niam niam, bet šiaip ne taip užmigo. Tai mažutė miega, o aš pati vaikštau ir ašaros byra  ... taip sunku ...  . Tik tiek save raminu, kad vistiek tai turi įvykti ar dabar ar vėliau, bet gi reiks atpratinti. mes su (.)(.) atsisveikinom rugsejo 1 diena, kai mažajai suėjo 1,5 m. Irgi pradžioj buvo visko, reikalavo niam niam, naktį naktinius plėšė ir rėkdavo, riesdavosi baisiausiai  bet aš ją ant rankų užsupdavau ir taip užmigdavo. Tai pirmas naktis kėlėsi labai dažnai, o kuo toliau tuo rečiau, ir dabar miega kur kas geriau, dažnai netgi visą naktį,o kol maitinau tai buvo neįsivaizduojamas dalykas  keldavosi n kartų ir galėdavo visą naktį papulį įsikirtus miegoti  Sunkiausia ir vaikui ir mamai pirmos 3 paros, paskui bus daug lengviau  Pasiūlykit kažko atsigerti iš buteliuko ką mėgsta, tik naktį aš neduodu, nėr čia ko, miegot reikia o ne gerti  O dieną ir vakare prieš miegelį reikalauja tiūtės-buteliuko su arbata  nei pienuko nei mišinuko negeria nei per kur  (netgi mano nutraukto pienonegerė,kai pabandžziau duoti pirmas paras nusitraukus,kai jo dar daug gaminosi. Reiškia vaikiukams nepats pienukas kiek kontaktas su mama svarbiausia užtat taip sunku atsisveikinti) Kantrybės mamytei ir viskas susitvarkys, o psichologiškai ir man sunku buvo , bet tik pirmas dienas
ada21lt
2010 09 28, 13:27
QUOTE(giedre-marija @ 2010 09 28, 13:13) Sveikutes  aš irgi atėjau pas jūs pasiguosti ir pasipasakoti, galgi palengvės, nes kol kas tai širdelė verkia  Mums jau tuoj 1,8 mėn. Ir kadangi nuo kitos savaitės susiplanavusi kursus, kurių metu nebūsiu nuo ryto iki vakaro namuose, kad palengvinti mamai, nutariau dieninį maitinimą nutraukti. Nes dieną buvo likęs vienas maitinimas dažniausiai prieš miegą, užmingant su pienuku. Ir nusprendžiau šiandien pradėti, nes visą ištisą naktį mažiukė mano čiulpė papuką, nesuprantu dėl ko, nepaleido nei minutei. Visiškai be miego šią naktelę. Atsikėlė ryte, tikriausiai pienelio prisigėrusi visą naktį ir nieko nevalgo. Tai pagalvojau, kad jau reikia gal šiandien ir pabandyti nutraukti dieninį maitinimą. Ir nedaviau prieš dieninį miegelį. Tai visą valandą buvo rėkimo, verksmo ir apsiraminimo, ir vėl prašymo niam niam ir pasakau irgi , akd pienelio jau nėra, ir išvažiavo, ir visaip, ir niekas neįdomu, niam niam ir niam niam, bet šiaip ne taip užmigo. Tai mažutė miega, o aš pati vaikštau ir ašaros byra  ... taip sunku ...  . Tik tiek save raminu, kad vistiek tai turi įvykti ar dabar ar vėliau, bet gi reiks atpratinti. As jums siulyciau ,kol pati esat maitinti kaip maitinusi, o kai ji bus su kitu zmogum jis ir uzmigdys, pasakys ,kad mamyte gris ir duos pienuko, taip jusu buvimas asocijuosis su pienuku, o kai jusu nera supras ,kad ir pienuko nera. vaikui juk labai sunku kai jus salia atsisakyti tai kai ka megsta  Jau nemaza turetu suprasti, daznai sakykit ,kad mylit. Ir aiskinkit viska ka ir cia raset, kad eisit i mokslus, kodel jums to reikia ir kad kai tik grisit, tai butinai vel gaus niam niam, vaikai labai viska jaucia ir supranta, pati svarbiausia nusiraminkit
giedre-marija
2010 09 29, 12:44
ada21lt, kol kas paklausiau jūsų patarimo ir pasielgsiu taip kaip patarėte. Nors jau yra tekę palikti su mama, bet pas mus namuose, kur ji eina miegoti ir kur ji niam niam daro. Tai žinokit kai tik atėjo laikas miegoti, mama mama niam niam, niekaip mama neapramino, jau ir užsiverkusi stipriai buvo, bet aš jau buvau pakleiui į namus, tai atėjau kai verkė, ir žinoma mane pamačiusi apsiramino. Tai galvoju gal ir kitą savaitę taip gali būti. Tik truputi aplinka pasikeis, nes bus su močiute ne pas mus namuose, o pas močiutę. Galbūt kitaip bus, gal neverks, gal užmigs. Nežinau, bijau pagalvoti Radmile, o jūs kai ant rankų užsupdavote, tai ką mažutė neverkdavo. Nu maniškė vakar siaubas, verkia, rėkia, nemiega netgi, negali užmigti Na bet manau vakar reikėjo ir vakare neduoti, nes kažkaip prašė vakare verkšlendama niam niam, bet po maikę rankų nekišo, bet man taip sunku buvo, kad visgi vakare daviau  . O šiandien galvoju, kad galbūt reikėjo nutraukti visiškai, nekankinti mažutės  . Žodžiu nesu stipri, negaliu atsilaikyti
ada21lt
2010 09 29, 13:00
QUOTE(giedre-marija @ 2010 09 29, 13:44) Na bet manau vakar reikėjo ir vakare neduoti, nes kažkaip prašė vakare verkšlendama niam niam, bet po maikę rankų nekišo, bet man taip sunku buvo, kad visgi vakare daviau  . O šiandien galvoju, kad galbūt reikėjo nutraukti visiškai, nekankinti mažutės  . Žodžiu nesu stipri, negaliu atsilaikyti  Tikrai nemanau,kad reikia su visam nutraukti, vaikelis greit persiorientuos ,kad gauna pienuko visu kitu paros laiku ,kai tik jus salia. Jai ir taip dabar labai sunku, panasiai ir mano dukryte su sunum kazkaip eina susitarti ,o ji verkia, jei kas saukia ir viskas, gal mes tokios mergytes jau esam  Mociute lai kazkoki miego rituala susigalvoja kazka naujo galima per tuos pietus gal kur nors nueina ar padaro, kas mazyliai labai patinka, gal kokioj vonioj issimaudyt ar nuppirkti kokia grazia bonkute , gal pati galetu issirinkti ,kad is jos pries miegeli kazka isgerti, pasakele pasekti, filmukus paziureti, nu bandykit po truputi , svelniai O gal galima pas jus butu mergyte atvesti,kad pamaitintumet, bent jau pradzioj
Nu ir mum atejo ta diena.Nuo pirmadienio nebegaunam pienelio.Pamaitinai paryciais paskutini karteli ir isvaziavau i ligonine.Pirma nakti kelesi 7k,zyzeno,bet ne reke,televizoriu ziurejo,vandens ir pieno negere.Antra nakti kelesi maziau,zyzeno maziau,vis atsikeldavo paziureti,gal mama grizo,bet kadangi tevelis,tai nieko ir negavo.Siand 3 naktis.as jau namie,bet miegosiu atskirai.tevelis susirinko soskes,buteliukus su ivairiais gerimais ir isejo i ''naktine tarnyba''.Dukryte rekavo 10min,bet dabar jau ramu.Uzmigo abu.Nepasakiau,kad maitindavau tik vakarais ,naktimis ir ryte.Diena kruties nebeduodavau.Desine krutis kaip ir nieko vos,vos skausminga.Kaire sunkiau,skausminga,nera kieta labai bet jau didele tikrai.vakar nusitraukiau vakare apie 20 ml.Atleido.siandiena kelis kart po kelis lasus nuleisdavau is kiekvienos kruties.Pieno nemazai.Dukryte tokia saltoka sakyciau mano atzvilgiu,tik kai grizau is ligonines tai pasiziurejo po maike ar papukai yra vietoje?.Lauksim ryto.
skruzdeda
2010 10 03, 08:55
man tai vargais negalais pavyksta ja uzmigdyti diena ir nakti be papuko, bet is to naudos tai nelabai daug, nes jinai tarsi kazkokia baime igavo, kad negaus pienuko ir nakti pradejo keltis kas kelios valandos ir prasyti. Anksciau uztekdavo kokiu 2 kartu per nakti. Tai anksciau per para budavo kokie 5 kartai, o dabar tuos 5 kartus per nakti atsigriebia, + visi vargai ja uzmigdyti. Tai realiai noreciau visai nutraukti, bet net neisivaizduoju koki varga teks praeiti. Iki siol mes miegojom kartu, net lovytes neturim atskiros, ar patartumet gal migdyti ja lovyteje atskirai? Gal taip nesikelines ir neprasys? Bet gali buti, jog tada bus dvigubas smugis: ir mamos salia nera, ir pienuko nera... Kaip manot? Taip neskubeciau, bet sveikata nebeleidzia ir reiketu maitinti nu bent jau karta per para, bet tikrai ne penkis ir daugiau.
QUOTE(skruzdeda @ 2010 10 03, 09:55) man tai vargais negalais pavyksta ja uzmigdyti diena ir nakti be papuko, bet is to naudos tai nelabai daug, nes jinai tarsi kazkokia baime igavo, kad negaus pienuko ir nakti pradejo keltis kas kelios valandos ir prasyti. Anksciau uztekdavo kokiu 2 kartu per nakti. Tai anksciau per para budavo kokie 5 kartai, o dabar tuos 5 kartus per nakti atsigriebia, + visi vargai ja uzmigdyti. Tai realiai noreciau visai nutraukti, bet net neisivaizduoju koki varga teks praeiti. Iki siol mes miegojom kartu, net lovytes neturim atskiros, ar patartumet gal migdyti ja lovyteje atskirai? Gal taip nesikelines ir neprasys? Bet gali buti, jog tada bus dvigubas smugis: ir mamos salia nera, ir pienuko nera... Kaip manot? Taip neskubeciau, bet sveikata nebeleidzia ir reiketu maitinti nu bent jau karta per para, bet tikrai ne penkis ir daugiau. mano manymu nera KITOS ISEITIES KAIP JUM ISEITI I KITA KAMBARI IR SAVAITE MIEGOTI ATSKIRAI.TADA ATPRAS NUO NAKTINIO VALGYMO.BE REKIMO.AR BE ZIZIMO NEISSISUKSITE,BET CIA LAIKINA.MANISKE NUO PIRMADIENIO JAU NEBEGAUNA PIENUKO,NAKTIM DAR KILOJASI IR PAIESKO MANES.BUNA IR PAREKAUJA ,KITA KART UZTENKA PAZYZTI.BET GUDRUMAS NESVIETISKAS,PRAMERKIA AKIS PAZIURI KAD TEVAS IR NUSISUKA IR MIEGA.SIANDIENA BANDYSIU JAU GRYZTI I SAVO LOVA.
skruzdeda
2010 10 03, 15:41
QUOTE(Dumza @ 2010 10 03, 14:14) BET GUDRUMAS NESVIETISKAS,PRAMERKIA AKIS PAZIURI KAD TEVAS IR NUSISUKA IR MIEGA.SIANDIENA BANDYSIU JAU GRYZTI I SAVO LOVA.  Oho, maniske tai prabudus pamato, kad tevas, tai ojojoj koki skandala sukelia.... dar baisesni negu kai neduodu pieno. Tai ir sakau, kad butu jai dvigubas stresas - vienas kad tevas guli, o kitas kad negauna pieno.
QUOTE(sanet @ 2010 09 22, 18:24) as jau nelauksiu kol viskas naturaliai ateis  Maniskiui jau 1m 1men bet baisiuline problema su naktiniais kelimais  kazkada valgydavo tik du kartus, o dabar buna kad atsikelia po 1,5 val, bet buna naktu kad ir kas 20 min  Vakar vakare pasiryzau, kad jau gana  . Naktis aisku buvo kosmariska, laukiu su siaubu sios nakties, bet labai tikiuos, kad atsisakius kruties paretes ir tie pabudimai. Beje misinuko beveik negeria, o buteliukas jam labiau kaip zaislas Bet as tokiu klausimu (is anksto visu atsiprasau, neturiu laiko skaityt visos temos ir ieskot) pas mane to pienelio jau nebedaug buvo, bet va dabar baisiulines, pilnos  Ka daryt tokiu atveju? Nusitraukt ar laukt kol praeis? Miela Sanet, kaip jums, ar pavyko atsisakyt pienuko? Ar pyko mazylis ilgai, asaru buvo? Man vis ryzto ir sistemos truksta, bet noriu baigtt zindyt, nes naktys visai nemiegotos bunda kas 20 min, 1 val, max 1,5...
ada21lt
2010 10 05, 10:13
QUOTE(sigusi @ 2010 10 04, 18:29) Miela Sanet, kaip jums, ar pavyko atsisakyt pienuko? Ar pyko mazylis ilgai, asaru buvo? Man vis ryzto ir sistemos truksta, bet noriu baigtt zindyt, nes naktys visai nemiegotos bunda kas 20 min, 1 val, max 1,5... Gal siek tiek nuraminsiu, jei pasakysiu,kad tai laikina apie metukus dauguma vaiku, bent keik zinau is savo ir aplinkiniu patirties labai daug pradeda zysti naktimis. Manau, tai surista su tuo ,kad diena vis daugiau gauna papildomo maisto, tai savo pienuko porcija atsiima nakti, bet gana greit, tai susireguliuoja
QUOTE(ada21lt @ 2010 10 05, 09:13) Gal siek tiek nuraminsiu, jei pasakysiu,kad tai laikina apie metukus dauguma vaiku, bent keik zinau is savo ir aplinkiniu patirties labai daug pradeda zysti naktimis. Manau, tai surista su tuo ,kad diena vis daugiau gauna papildomo maisto, tai savo pienuko porcija atsiima nakti, bet gana greit, tai susireguliuoja  aciu  tikiuosi Tu teisi ... laukiu to laiko (nes ianakt "kabejo" beveik visa nakti)
mielos meterys jau 10 dienu kaip nebemaitinu.Miegu kaip karaliene,jei apsisprendet,tai ir nebedelskit su maitinimo nutraukimu,nes persasi nupomone ne kiek pienuko reikejo,kiek buvau vaiko soske.
linluka
2010 10 06, 11:46
Mano mergytei 11 su trupučiu mėn., dar maitinu pati, bet kad ji matau, labai mažai valgo, o žaidžia su manim, kaip su čiulptuku.... Bemiegės naktys. Baigia mane sukramtyt. Norėčiau dar pamaitinti per žiemą, tikėdama, kad stiprinu jos imunitetą per visas tas epidemijas-pandemijas, bet ar su tokiu maitinimu bus naudos... Kaip galvojat?
QUOTE(Dumza @ 2010 10 06, 11:12) mielos meterys jau 10 dienu kaip nebemaitinu.Miegu kaip karaliene,jei apsisprendet,tai ir nebedelskit su maitinimo nutraukimu,nes persasi nupomone ne kiek pienuko reikejo,kiek buvau vaiko soske. Ar sunku buvo? Maniškiui greit 1ir 4mėn. Jau pabodo bemiegės naktys ir tai, kad niekur negaliu ilgiau palikt
QUOTE(sigusi @ 2010 10 04, 17:29) Miela Sanet, kaip jums, ar pavyko atsisakyt pienuko? Ar pyko mazylis ilgai, asaru buvo? Man vis ryzto ir sistemos truksta, bet noriu baigtt zindyt, nes naktys visai nemiegotos bunda kas 20 min, 1 val, max 1,5... sveiki, buvo visko.... kokias 3 naktys kosmariskos  , o po to mazejo kelinejimaisi, prabudinejimai, miegu dabar, kaip kazkuri rase, kaip karaliene  prabunda tik kelis kartus per nakti, tai jau cia man po prabudienejimu kas 20min ar kas 1val rojus Nuo pat pirmosios nakties pradejau bandyt duot misinuko, darydavau po 30 ml, aisku dauguma ispildavau, bet po truputuka pradejo gert, kuo daugiau isgerdavo misinuko tuo ilgiau ismiegodavo  . Po kurio laiko misinuka pakeiciau arbatele arba sultim, o db tik vandenuka duodu  atsigeria pora gurksniuku ir toliau miega taip kad moterys, reikia nusistatymo ir kantrybes, ko jums ir linkiu  moterys, kurios klausiat ar sunku- sunku, bet kokias tris dienas, na gal kai kam ir savaituke, nuo vaikucio priklauso, bet po to jau abu ramiai miegosit
QUOTE(jurda @ 2010 10 06, 13:01) Ar sunku buvo? Maniškiui greit 1ir 4mėn. Jau pabodo bemiegės naktys ir tai, kad niekur negaliu ilgiau palikt  galvojau ,kad bus sunkiau.palikyt keleta naktu miegoti su vyru.tiesa jau kai negaledavo nuraminti,naktim valgydavo surelius ir padedavo.bet isteriskai reke,gal pora kartu,daugiau zyzimai buvo.
Nu va kaip saunu,kad radau sita tema, gal pavyks pasisemti geru ideju ir man Suejo vakar mano berniukui metukai laiko ir jau noreciau nutraukti maitinima krutimi  Bet jis labai stresuoja kai jam neduodu kruties...buteliuko neima...labai jau sunkus reikalas
QUOTE(sanet @ 2010 10 06, 14:15) sveiki, buvo visko.... kokias 3 naktys kosmariskos  , o po to mazejo kelinejimaisi, prabudinejimai, miegu dabar, kaip kazkuri rase, kaip karaliene  prabunda tik kelis kartus per nakti, tai jau cia man po prabudienejimu kas 20min ar kas 1val rojus Nuo pat pirmosios nakties pradejau bandyt duot misinuko, darydavau po 30 ml, aisku dauguma ispildavau, bet po truputuka pradejo gert, kuo daugiau isgerdavo misinuko tuo ilgiau ismiegodavo  . Po kurio laiko misinuka pakeiciau arbatele arba sultim, o db tik vandenuka duodu  atsigeria pora gurksniuku ir toliau miega taip kad moterys, reikia nusistatymo ir kantrybes, ko jums ir linkiu  moterys, kurios klausiat ar sunku- sunku, bet kokias tris dienas, na gal kai kam ir savaituke, nuo vaikucio priklauso, bet po to jau abu ramiai miegosit  Bet man taip sirdy suspaudzia kai jis taip verkia...plius kai pieno dar tikrai turiu ir nera tikslo to misinuko kisti...bet jau ta nelaisve ir naktinis nemiegojimas, kai negali net ant sono persiversti kito,,varo is proto  bandysim ir mes, palengva, bet bandysim
skruzdeda
2010 10 07, 19:31
gal kas zino, kaip nuo 5 kartu naktinio maitinimo pereiti prie 1?? Ar geriau mazinti, ar is viso nutraukti? Na del krutu, tai tikrai geriau mazinti, bet kaip vaikai, ar jie ipranta keltis vietoj 5 tik 1 karta? Noreciau sumazinti iki 1 karto dar kelias savaiteles pamaitinti po 1 karta paroje kol visai atsisakytume. Bet idomu, ar tai realu?
Lietuvaitee
2010 10 08, 08:43
QUOTE(skruzdeda @ 2010 10 07, 20:31) gal kas zino, kaip nuo 5 kartu naktinio maitinimo pereiti prie 1?? Ar geriau mazinti, ar is viso nutraukti? Na del krutu, tai tikrai geriau mazinti, bet kaip vaikai, ar jie ipranta keltis vietoj 5 tik 1 karta? Noreciau sumazinti iki 1 karto dar kelias savaiteles pamaitinti po 1 karta paroje kol visai atsisakytume. Bet idomu, ar tai realu? Manyciau geriau mazinti palaipsniui, tik kazin ar vaikas sutiks
ingulka35
2010 10 08, 10:04
as turiu irgi tokia pacia problemele.. mano pupai 16 men o valgo 3-4 karus per nakti. kiek bendravau su mamytem susitvarkiusiomis su sia problema. reikia tiesiog kelias naktis palikti su tetuku. sako ,kad tik pazyzia pirmas naktis , o veliau ismiega visa nakti ir tada mamyte gali sugryzti i ta kambari kur miega jos lialius, o taip pat ir pas vyra  . tai taip patare man... pati dar nebandziau, gaila kazkaip mazosios , nes kad ir kaip atsibodo naktinis valgymas ,visgi iki siol tai teikia ir malonumo  juk taii taip laikina......
QUOTE(Dumza @ 2010 10 06, 10:12) mielos meterys jau 10 dienu kaip nebemaitinu.Miegu kaip karaliene,jei apsisprendet,tai ir nebedelskit su maitinimo nutraukimu,nes persasi nupomone ne kiek pienuko reikejo,kiek buvau vaiko soske. Dumza, o iki naktiniu maitinimu nutraukimu diena dar zindet ar jau nebe? Nes mes dar ryte vakare ciulpiam pienuka, nzn ar viska kartu nutraukt ar bandyt dar diena nutraukt, o tik tada nakti. Papasakokit prasau, nuo ko jus pradejot ir kiek uztrukot? Nes as irgi, tokia soske esu...
QUOTE(sigusi @ 2010 10 10, 10:14) Dumza, o iki naktiniu maitinimu nutraukimu diena dar zindet ar jau nebe? Nes mes dar ryte vakare ciulpiam pienuka, nzn ar viska kartu nutraukt ar bandyt dar diena nutraukt, o tik tada nakti. Papasakokit prasau, nuo ko jus pradejot ir kiek uztrukot? Nes as irgi, tokia soske esu... nu kaip cia pasakyti,diena ji pas mane jau buvo atpratus visai,bet susirgo ir teko zindyti ir dienomis.pasveiko ir po truputi atpratinau dienom,tai iki visisko nutraukimo ji pas mane jau diena apie 2sav nebezisdavo.mano pieno gaudavo vakare pries miega,nakti kokius 5,7kartus ir ryte prabudusi ir viskas.rugsejo 27 dienos ryte pamaitinau paskutini karta ir viskas,mano manymu atpratinkite po truputi diena.pries miega pietu budavo kad pazize,parekauja,bet neperdaugiausia.duodu koki zaisliuka,ar nematyta daikta patyrineti,lovyteje guli,ciupineja ir uzmiega .kita miega i lauka isvezdavau tai ir papuko neprasydavo.seip palyginus lengvai.aisku ta savaite buvo itemta,ir mergaite buvo piktoka,ir tevelis nedamiegojes,bet viskas susitvarke.ir kur tai matyta mano mergina su sloga,o ismiega visa nakti.aisku buna,kad suverkia,ar seip pakalba.as praituose puslapiuose rasiau tomis dienomis kaip nujunkinti sekasi,pasiskaitykit,kas neaisku klauskit.
mamagute
2010 10 12, 20:14
Šiuo metu pabandėm irgi atsisakyt naktinio valgymo(mums jau 1 m. ir 9 mėn., na ir valgom pienelį tik vakare ir naktį)), nes pavalgydavom atsigulę, po to kokią 3-4 val, ir paryčiui pradėdavo vos ne kas pusvalandį žįsti  Bet kai ta situacija mane pradėjo gerokai erzinti, tada jau nutariau, kad reikia kažką daryt su tuo valgymu nakčia... Po vakarinio , t.y. prieš miegą, daviau tik 3-4 val, o po to, tvirtu tonu pasakydavau, kad 'miegam' ir nebeduodavau. Maniau, kad reakcija bus žymiai stipresnė, bet šiek tiek pavirkavo, pasėdėjo ir atsigulė toliau miegot. Pabusdavo, vėl prašydavo, bet svarbiausia tvirtas mamos nusiteikimas. Taip kokią savaitėlę, tada nebedaviau ir 3-4 val, liko tik valgymas atsigulus ir nubudus ryte. žinoma, pusiau miegodamas paprašydavo, bet 'kadangi naktį niekas nevalgo, o tik miega', tai keletą naktelių trumpai pavirkavęs, vieną naktį jau net neprašė  Iš vakaro visada pasakydavau, kad naktį miegosim, nevalgysim ir pan.
na maniskis 1.1men. jau nebevalgo gal kokius 2 men. bet nakti atsikelia dar vis tiek daug kartu. Kartais uztenka apversti ant kito sono,kartais isikeliu i lova ir toliau miega.(po to perkeliu vel i lovyte savo) Man labai idomu, po nutraukimo pas jus vaikeliai ismiega visa nakti ar ne. Man po nutraukimo tik 1nakti ismiegojo, jau apsidziaugiau,bet per anksti.
Maniškei metai ir pora sav., naktinio maitinimo atsisakėm pirmiausia, teko pakariaut, bet dabar be problemų išmiega nuo 21h iki 7:30 neatsikėlus  Ryte duodu mišinį, bet MP buvo gerai tuo, kad pavalgydavo ir užmigdavo, o dabar nebe, tad tenka keltis  Nuo kt. savaitės planuoju ir vakarinį nuimt, tik va, norėčiau paklausti, kokie pas jus ritualai migdymosi, nes dabar kažkaip nusiprausiam veiduką, rankytes, kojytes, išsivalom dantukus, tada MP ir miegot. Gal kokią pasaką paskaityt, bet kad plėšia tą knygą iš rankų, lovytėj viena nenori būt  Jei bandau šalia pasiguldyt - prasideda ropinėjimai po lovą ir žvygavimas  Ar tiesiog duot mišinio, o paskui su soske mėgint užmigdyt?
eglieska
2010 10 15, 17:42
QUOTE(maruša @ 2010 10 15, 00:24) Maniškei metai ir pora sav., naktinio maitinimo atsisakėm pirmiausia, teko pakariaut, bet dabar be problemų išmiega nuo 21h iki 7:30 neatsikėlus  Ryte duodu mišinį, bet MP buvo gerai tuo, kad pavalgydavo ir užmigdavo, o dabar nebe, tad tenka keltis  Nuo kt. savaitės planuoju ir vakarinį nuimt, tik va, norėčiau paklausti, kokie pas jus ritualai migdymosi, nes dabar kažkaip nusiprausiam veiduką, rankytes, kojytes, išsivalom dantukus, tada MP ir miegot. Gal kokią pasaką paskaityt, bet kad plėšia tą knygą iš rankų, lovytėj viena nenori būt  Jei bandau šalia pasiguldyt - prasideda ropinėjimai po lovą ir žvygavimas  Ar tiesiog duot mišinio, o paskui su soske mėgint užmigdyt?  issivalot dantukus ir vel valgot??? juk valyti reikia po mp... suges dantys nuo laktozes
Mano mazyliui metai ir jis nebeima krutines, imdavo vis reciau reciau dabar visai nebeima. Pieno jauciu dar yra, bet nedaug. Diskonforto nejauciu. Ar reikia ka daryti ar pienas dings pats?
Sveikos. aš maitinimą nutraukiau po truputį. nebuvo taip sunku, kaip maniau. iš pradžių maitinau kiek norėjo ir suskaičiavau kartus (užsirašydavau valandą), po to mažinau po vieną maitinimą, vėliau likdavo tik prieš pietų miegą ir naktis. kai jau taip priprato, tada atsisakėm prieš pietų miegą maitinimo, kažkiek paniurzgėdavo, bet laikiausi savo. Na ir liko naktys. Tai tik naktimis dar maitinau dvi savaites ir vieną kartą tiesiog nebedaviau, buvau susigalvojus jau datą vasario 14d. paverkdavo vaikas, skaudėjo širdį, bet jau pasakiau sau gana. Tai po dviejų savaičių tikrai, vaikas krūtinę pamiršo. maitinau savąjį 2metus ir 3 mėnesius. Krūtinei nieko nedariau, gal kad po truputį mažinau, tiesiog dingo pienukas ir vsio.
QUOTE(eglieska @ 2010 10 15, 18:42) issivalot dantukus ir vel valgot??? juk valyti reikia po mp... suges dantys nuo laktozes Marliuku išvalau, nedaug tų dantukų turim kol kas. O šiaip tai reiks nuo valgymo prieš miegą atpratint, ir suaugusiems gi negerai taip. QUOTE(Cucumi @ 2010 10 16, 13:06) Ar reikia ka daryti ar pienas dings pats?  Manau, pienas dings pats. Man dar kaimynė yra patarus pagert mėtų lašų, bet nežinau, ar efektyvi ši priemonė.
Girdejau ir as. Reik pasiziuret ju
QUOTE(maruša @ 2010 10 18, 15:35) Marliuku išvalau, nedaug tų dantukų turim kol kas. O šiaip tai reiks nuo valgymo prieš miegą atpratint, ir suaugusiems gi negerai taip. Manau, pienas dings pats. Man dar kaimynė yra patarus pagert mėtų lašų, bet nežinau, ar efektyvi ši priemonė. as tai negalejau gert metu lasu,man labai neskanu,bloga budavo,tai tableciu nusipirkau,bet ne metu, o kur pienas nesigamina
Lietuvaitee
2010 10 19, 09:18
QUOTE(++++ @ 2010 10 19, 00:06) as tai negalejau gert metu lasu,man labai neskanu,bloga budavo,tai tableciu nusipirkau,bet ne metu, o kur pienas nesigamina Kas cia per vaistai? tie receptiniai? bet gi nera jie gerai  tik jau paskutiniu atveju kai kitaip neiseina
Kodel jie nera gerai?  Pati taip sugalvojai? Metu lasai labai sveika zarnynui, nes gerina darba!
eglieska
2010 10 19, 11:15
pradedam mes irgi su mazyliu nauja etapa-atpratima nuo MP. Maitinciau ilgiau, bet po menesio iseinu i darba ir bus sunku suderinti maitinima ir darbo valandas. mums 8 men ir 3 sav. iki siol MP valge 5 kart diena ir 3 kart nakti. diena valgydavo ryte ir vakare ir pries visus 3 pietu miegelius. svorio turim net rezerva ateiciai, sveriam 10,5 kg. valgom 3 koses dar papildomai, jogurta rytais ir uzkandziaujam vaisius ir duona. dabar sumasciau, kad maitinsiu nakti, ryte, vakare ir diena ne pries miegelius, o po ju. kad nebutu taip, kad tik as galiu uzmigdyti vaika su MP. reiks teciui ji po menesio palikti, tai noriu, kad ir jis moketu sunu uzmigdyti. miegam dabar jau tik 2 kartus diena, pailginau maitinimo MP laika, db ne kas 3,5 val, o kas 5 gauna. ismokom jau uzmigti be (.)(.), ir kad sumazejo pienuko nuo 8 kartu per para iki 5-6, mazylis nepajuto visai. taip gyvenam jau antra savaite. anksciau pries pietu miega pazyzdavo, kad papuko nori, bet db jau uztenka pagerti siltos arbatos ir einam miegoti. nakti db maitinu tik 2 ir 6 val, 2 kartus.kitus kartus jei pradeda budintis, tai paimu uz rankytes, paglostau galva, o jei atsibunda-pasupuoju ir vel uzmiega. (.)(.) pirmas 4 dienas streikavo, pieno buvo per virsu, pats begdavo, tai po truputi nutraukdavau, kad neskaudetu ir neverztu, ir siai dienai jau viskas tvarkoj. kita savaite zadu nuimti pienuka po mesiskos kosytes, tai liks maitinti 2k nakti ryte,vakare ir per pietus.tokia musu pradzia  laukite istorijos tesinio...
Jurgicka05
2010 10 19, 12:37
Man irgi atrode, kad maniske "sunkus reikalas", nesisivaizdavau kaip reikes atpratinti nuo naktiniu zindymu. Jei neduodavau papulio, isteriskai klykdavo, nenori nieko girdeti, nei ant ranku nepaimsi, nei dar kaip nors. Atrode tik papas nuramina. Ir pasiryzau, nes zinduko role kartais trukdavo visa nakti... Maniskei 1m.2men. Visuomet uzmigdavo tik su papuliu. Jokiu zinduku niekuomet neeme, is buteliuko paragavusi piena net ir mano pacios isspjauna ir susiraukia. Nakti N kartu keldavosi ir pabudus dar kokia valanda ar dvi megaudavosi krutimi. Paemiau ir nutraukiau, pasakiau kad jau nera. Bet buna vakaru, kad niekaip uzmigti negali. Ir nors praejo 10 dienu, tokiais momentais vis dar atsimena, baksnoja i krutis, visaip bando isplesti, zenklais rodo (ismokinom kudikio kalba). Bet pasakau, kad nera, ir ji supranta ir rodo rankytemis kad jau "nebera". Tada paverkslena truputi...uzmiega...ir jau pora naktu nebeprabusdineja. Tik va man paciai, visa savaitele krutys pilnokos, bet nieko nevyko. O sianakt uzmigti negalejau kaip krutine skaudejo ties pazastimis. Nors ne kieta, ir netempia, ir guzu nera. Ir pienas pradejo teketi (nors iki siol niekada netekedavo) ir labai skauda. Gal kuri zinote, kas tai galetu buti? Ar jau sunerimti?
Lietuvaitee
2010 10 19, 13:02
QUOTE(Cucumi @ 2010 10 19, 11:24) Kodel jie nera gerai?  Pati taip sugalvojai? Metu lasai labai sveika zarnynui, nes gerina darba! as ne apie metu lasus kalbu  o apie vaistus, kuriuos ++++ minejo, kad nusipirko  metu lasai aisku, kad nieko zalingo  pirmiausia posta isikaitykit tada komentuokit
Atsiprasau
giedre-marija
2010 10 20, 21:24
Sveikutės. Na o mes tai taip vargstam, kad nebežinau visiškai ko griebtis  . Kartais mintys aplanko, kad gal geriau maitinčiau iki tol, kol pati mano mažulė atsisakys. Situacija pas mus dabar tokia. Aš kadangi vaikštau į mokslus nuo ryto iki vakaro, dukrytė būna su močiute. Jau būna 3 savaites. Pirmą savaitę viskas buvo  . Gal šiek tiek buvo tokių paverkšlenimų kai negaudavo MP dieną kol manęs nebūna, bet labai nedaug. Antrą savaitę irgi neblogai. O šią savaitę tokios isterijos, kad baisu. Tik įžengiu pro duris iškart niamniu, po 5 min vėl niamniu, naktim prastai miega, keliasi verkia, dienos miego metu taip pat keliasi verkia, važiuojam mašinoj rėkia verkia niamniu niamniu. Visur pasidarė niamniu niamniu. Ir kas svarbiausia nebesusišnekam, nieko nenori klausyti. Anksčiau nors suklusdavo kažkaip. Tai šiandien kažkaip man labai pagailo mano aukselio ir pagalvojau gal man geriau visiškai nutraukti. Tiesiog sukaupti visas jėgas ir savo stiprybę ir nutraukti. Nes man širdis plyšta kaip ji kiekvieną dieną rėkia ir niamniu niamniu reikalauja. Patarkit mamytės, nes man ir pačiai taip sunku nebuvo, kaip matau kaip mano turtelis kankinasi.
|
|