na aš jau kaip ir nebemaitinu
Gal kuriai pravers info
Apie nujunkymą: Lietuvoje labiausiaia paplitęs nujunkymo būdas yra staigus žindymo nutraukimas. Dažnai mamai išeinant iš namų kelioms dienoms. Tačiau toks būdas yra skausmingas vaikui ir mamai. Vaikas netenka ne tik pieno, bet ir mamos artumo. Mamą staigus nujunkymas verčia susiumąstyti kaip sustabdyti pieno gamybą, o staigus hormonų pusiausvyros pasikeitimas gali sukelti depresiją. Palaipsninis nujunkymas Leidžia mamai pakeisti žindymą kitais meilės pasireiškimo būdais, o staiga nustojus žindyti, vaikui gali atrodyti, kad mama nustojo jį mylėti. geriausia yra sulaukti netūralaus krūties atsisakymo, tačiau jeigu nusprendžiama nujunkyti nesulaukus to amžiaus, arba mamai žindymas kelia diskomfortą, galima galvoti apie dalinį nujjunkymą, kai mama sumažina žindymų skaičių pakeisdama juos kitu maistu, kai vaikas yra jau virš metų. Arba sutrumpindama žindymų trukmę. O kitu laiku pasiūlo kito maisto ar kitos veiklos vietoje žindymo. Galima laikytis taktikos "nesiūlau, bet ir neatsakau krūties" , pakeisti dienos rėžimą, daugiau įtraukti tėtį ar giminaičius į vaiko priežiūrą, pasiūlyti užkandžių šiek tiek prieš įprastą žindymo laiką, nukreipti dėmesį, atidėti, trumpinti žindymo laiką ir derėtis. Planuotas nujunkymas Kai mama nusprendžia, kad jau laikas pradėti nujunkyti nors vaikas dar nerodo požymių, kad jis tam pasiruošęs. Tokiu atveju mama mažina po vieną žindymą kas 3-4 dienas. Kai kurie požymiai gali rodyti, kad vaikui nujunkymas yra per greitas ir mama gali į tai atsižvelgti. Jei vaikas ima mikčioti, dažnai prabudinėti naktimis, jei dieną daugiau limpa prie suaugusio, jei atsiranda naujas daiktas- prisirišimo objektas- žaislas, antklodė ar pan. paaštrėjusi ar atsiradusi išsiskyrimo baimė, kandžiojimasis, jei jo nebuvo anksčiau. Taip pat tokios fiziologinės problemos, kaip vidurių kietėjimas ar pilvo skausmai gali rodyti, kad vaikui yra per sunku atsisakyti krūties. Mama pagal galimybes turėtų sulėtinti nujunkymo procesą.
Sveikutes,
As irgi prisidedu prie tu mamu kurios jau nori nutraukti zindyma. Mums ne uz kalnu jau metukai. Diena krutine duodu tik kai einame pietuku miegoti. Miegame du kartus. Vakar per antra pietu miega jau bandziau supdama uzmigdyti, kad nereiktu krutines. Tai vakare krutine vos nesprogo. Nakti keliames koki 5-7 kartus, ir tai tik tam kad dantyse butu krutine. Nakti valgo gal tik viena karta. Sunkiausia kad mazylis neima jokio buteliuko, o ir negeria jokio misiniuko ar pieno. Tad nakti neturiu kuom krutine pakeisti. Zinduko nakti taip pat neikisi. Diena geriame is snapelio ir tai labai mazai. Tad apie naktinio maitinimo nutraukima tik pasvajoti. Gal kas turite kokiu pasiulymu. Su dukryte buvo lengviau, maitinau iki 6 men. O veliau su misiniukais apsiejom. QUOTE(jurgusia @ 2010 01 25, 12:41) Sveikutes, As irgi prisidedu prie tu mamu kurios jau nori nutraukti zindyma. Mums ne uz kalnu jau metukai. Diena krutine duodu tik kai einame pietuku miegoti. Miegame du kartus. Vakar per antra pietu miega jau bandziau supdama uzmigdyti, kad nereiktu krutines. Tai vakare krutine vos nesprogo. Nakti keliames koki 5-7 kartus, ir tai tik tam kad dantyse butu krutine. Nakti valgo gal tik viena karta. Sunkiausia kad mazylis neima jokio buteliuko, o ir negeria jokio misiniuko ar pieno. Tad nakti neturiu kuom krutine pakeisti. Zinduko nakti taip pat neikisi. Diena geriame is snapelio ir tai labai mazai. Tad apie naktinio maitinimo nutraukima tik pasvajoti. Gal kas turite kokiu pasiulymu. Su dukryte buvo lengviau, maitinau iki 6 men. O veliau su misiniukais apsiejom. Mano sūnus naktį buteliuko (žinduko taip pat) irgi neima, tačiau dieną ir anksti ryte jau geria is buteliuko. O iš pat pradžių, tai kaip stumdavo buteliuką nuo savęs, bet aš jam vis tiek duodavau ir duodavau atsigert ir kažkaip priprato, tai dabar dieną jokių problemų dėl to. Naktį maniškis prabunda kokius tris kartus, tai vieną kartą dar duodu , o daugiau tai keliuos ir supu. Ir dėl to baigiu nukvakt jau
Turiu tokia pat problema dukrai 7men ir lig siol neima nei zinduko ,nei buteliuko, taigi zinda tik is kruties. Diena tai nera sunku, nes 2k valgo koses, bet nakti tai
Sveikos,
Jau antra diena, kai diena nebeduodu papuliu. Migdau pasiguldziusi ant pagalves, pasupu ir su asarom siaip ne taip uzmiegam. Vakare, nakti ir ryte vis dar duodu krutine. Ir duosiu kol visiskai atsisakysim diena. Miegam taip pat bendroj lovoj, nes turiu jegu kas dvi valandas kelnotis is lovytes i lova. Tiek gerai, kad musu lova didele 2 metru. Tai issimiegam visi trys.Mazyli guldau prie krasto ir dar pristumiu lovyte, kad neiskristu. O ir mums su vyru gerai Laukiu sestadienio kai rodys per TV3 Mamyciu kluba. Pasakos kaip atjunkyti vaikuti nuo krutines.
Sveikos mamytes!
na per ta laidele nieko gero ten nepasake,bent as taip manau,nors daugelis mamyciu matau susiduria su ta pacia problema.As taip pat viena is tu taigi susikabinam viusos uz ranku ir pradedam atpratinti
laba diena mamytes,..jungiuosi ir as...
skaitau ka paraset,tai tokios pat bedos ir mums..dabar 10 men. mums..planuoju vis iki 1 m. maitinti,..bet tas kelimasis nakty nnn kartu..oj..ir yprotis papuly imti vietoj soskes.....tai sau sakau, kad gal jau ir galeciau po truputy neduoti papulio...pakeisciau i misinuk...ar kazka..na nakty tiesiog nemaitinti labai noreciau...pavargau jau...kilnotis. dabar au ir miegam kartu, nes nebera jegu tiekkartu keltis is lovos...oj nzn... reikia ta yproty keisti! Jau nuo antradienio nakties nebemaitinu visai sūnelio. Ir žnokit, tfu tfu tfu, ale kažkoks stebuklas įvyko, kad vaikas pradėjo nebesikelti naktį. Na, pakriuksi biskutį, bet as jį kadangi vežimėlyje migdau, tai pasupu truputį ir vėl toliau miega. Arbe paimu pas save i lovą ir galvytę paglostau ir miega. Na, o kaip toliau bus, tai pažiūrėsim, bet jau tikrai papulio neduosiu, kad ir kaip verktu. O jau buvau pasiruošus naktim nemiegot ir supt Taigi, visoms jums linkiu kuo dideliausios sėkmės nutraukiant MP. Darykit viską po truputį ir tikrai pavyks. Tik svarbiausia nusiteikt taip , kad tikrai norit nutraukt MP. Bent jau aš taip dariau. QUOTE(Lolita2 @ 2010 01 28, 13:45) Jau nuo antradienio nakties nebemaitinu visai sūnelio. Ir žnokit, tfu tfu tfu, ale kažkoks stebuklas įvyko, kad vaikas pradėjo nebesikelti naktį. Na, pakriuksi biskutį, bet as jį kadangi vežimėlyje migdau, tai pasupu truputį ir vėl toliau miega. Arbe paimu pas save i lovą ir galvytę paglostau ir miega. Na, o kaip toliau bus, tai pažiūrėsim, bet jau tikrai papulio neduosiu, kad ir kaip verktu. O jau buvau pasiruošus naktim nemiegot ir supt Taigi, visoms jums linkiu kuo dideliausios sėkmės nutraukiant MP. Darykit viską po truputį ir tikrai pavyks. Tik svarbiausia nusiteikt taip , kad tikrai norit nutraukt MP. Bent jau aš taip dariau. sveika,na tai tau gerai cia pasiseke nes maniskis tai tik zaidzia su bonkute,o manau misinuko jam reikia bet kokiu atveju,jei negauna MP ? QUOTE(tupukas @ 2010 01 29, 12:31) sveika,na tai tau gerai cia pasiseke nes maniskis tai tik zaidzia su bonkute,o manau misinuko jam reikia bet kokiu atveju,jei negauna MP ? Kadangi aš MP nutraukinėjau palaipsniui, tai krūtinė ir susireguliavo po truputį. Nuiminėjau po vieną maitinimą kas keturias - penkias dienas. Na, kai būdavo pilna, pakentėdavau, arbe truputį nutraukdavau ir pamasažuodavau. Nes, kiek, esu girdėjusi daug nutraukti negalima, nes vėl pieno gaminsis daugiau. O kitos, turinčios daug pieno, tai girdėjau, kad geria vaistus mažinančius laktaciją. Bet siūlau pirma pabandyt natūraliai. O vietoj MP aš jam duodu mišinuko. Kiekvieną nuimtą maitinimą pakeičiau mišinuku. Bet nežinau ar būtinai kiekvieną maitinimą keist mišinuku ar galima ir kitu pieno produktu, pvz. jogurtu. Bet aš, bent jau iki metuku, duosiu mišinuką, o vėliau jau bandysim ir mišinukus sumažint. Maniškis irgi pradžioj tik stumdė buteliuką, bet aš jam vis duodavau ir kažkaip priprato. QUOTE(Lolita2 @ 2010 01 29, 14:27) Kadangi aš MP nutraukinėjau palaipsniui, tai krūtinė ir susireguliavo po truputį. Nuiminėjau po vieną maitinimą kas keturias - penkias dienas. Na, kai būdavo pilna, pakentėdavau, arbe truputį nutraukdavau ir pamasažuodavau. Nes, kiek, esu girdėjusi daug nutraukti negalima, nes vėl pieno gaminsis daugiau. O kitos, turinčios daug pieno, tai girdėjau, kad geria vaistus mažinančius laktaciją. Bet siūlau pirma pabandyt natūraliai. O vietoj MP aš jam duodu mišinuko. Kiekvieną nuimtą maitinimą pakeičiau mišinuku. Bet nežinau ar būtinai kiekvieną maitinimą keist mišinuku ar galima ir kitu pieno produktu, pvz. jogurtu. Bet aš, bent jau iki metuku, duosiu mišinuką, o vėliau jau bandysim ir mišinukus sumažint. Maniškis irgi pradžioj tik stumdė buteliuką, bet aš jam vis duodavau ir kažkaip priprato. aciu uz tokius patarimus Sekmes jums
Pritariu Jums 100 proc
Jungiuosi aš prie jūsų, irgi vargstu su dukryte 8 men. negeria iš jokio buteliuko. Iš puodelio su snapeliu du gurkšniukai vandens ir viskas. naktį keliasi n kartų apsižioja ir miega, kai ištrauki ir bandai padėt į lovą isterijos. Jau pati vaikštau kaip zombis, jaučiu, kad reikia nebeduot ir viskas, o ne po truputį, tai gal gert iš puodelio pradės ir t.t.
QUOTE(labukas @ 2010 02 01, 15:34) Jungiuosi aš prie jūsų, irgi vargstu su dukryte 8 men. negeria iš jokio buteliuko. Iš puodelio su snapeliu du gurkšniukai vandens ir viskas. naktį keliasi n kartų apsižioja ir miega, kai ištrauki ir bandai padėt į lovą isterijos. Jau pati vaikštau kaip zombis, jaučiu, kad reikia nebeduot ir viskas, o ne po truputį, tai gal gert iš puodelio pradės ir t.t. puikiui jus suprantu, gal soske ikiskit? as taip kankinuosi jau beveik 2m.
Sveikos mamytes
Ir manau nereik issigasti, jei kol zindote vaikas negeria skysciu, maniski irgi per diena isgerdavo pora gurksniu vandenuko ar arbatos. Kai nustojau maitinti - o maitinau daar tik nakti ir paryciais, pradejo vaikas pats prasyt gerti ir pirmomis dienomis gere labai daug skysciu, taigi jie patys jau pajaucia, kada reik skysciu ir pradeda gert. O del pieno prisikaupimo krutinej tai jau kita kalba. Pas mane visuomet pieno buvo fontanai, taigi kai nutraukiau ta naktini maitinima pieno tiek prisikaupe, kad niekas nepadejo, ir bandziau po truputi nutraukti, kad palengvetu, nes jauciausi kaip su 2 futbolo kamuoliais, mazinau skysciu kieki ir pan.bet pienas toliau kaupesi... Praejus 3 dienoms pradejau gerti laktacija mazinancius vaistus Bromocriptin, nes bijojau kad nepasidarytu mastitas. pageriau 5 dienas po tablecike ir pastebejau kad pienukas nustojo gamintis. Taigi toliau vaistu ir nebegeriau, nusitraukiau likusi pienuka pora kartu ir viskas P.S. jei kuriai prireiks Bromocriptin - galite kreiptis, liko apypilnis buteliukas. Sekmes visoms meginancioms atjunkyti savo mazuosius siurbeliukus
SOS. Reikia patarimo
Turiu kuo greičiau nutraukti maitinimą. Mažyliui trys mėnesiukai. Šiuo metu maitinu tris kartus dienoje, pienuko tikrai netrūksta, mišinuką taip pat skaniai geria. Nutraukti maitinimą reikia dėl mamos sveikatos. Gal žinote, ką reiktų daryti? Kuo greičiau nutrauksiu mažylio matinimą - tuo geriau man. QUOTE(jjuurrggaa @ 2010 02 02, 15:18) SOS. Reikia patarimo Turiu kuo greičiau nutraukti maitinimą. Mažyliui trys mėnesiukai. Šiuo metu maitinu tris kartus dienoje, pienuko tikrai netrūksta, mišinuką taip pat skaniai geria. Nutraukti maitinimą reikia dėl mamos sveikatos. Gal žinote, ką reiktų daryti? Kuo greičiau nutrauksiu mažylio matinimą - tuo geriau man. Jei vaikas geria mišinuką, tai maitinimą nutraukti jokių problemų - tiesiog krūtį keiti mišinio buteliuku, o pieno gamybą stabdai vaistais (pvz. bromkriptinu). Tiesa, jei nutrauki maitinimą dėl savo sveikatos, tai bromkriptinas ne su visais vaistais dera, tarkime, man su hormoniniais jo vartoti neleido, todėl teko atpratinti dukrytę mažinant maitinimus palaipsniui. T.y. vieną maitinimą keičiau kitu maistu ir laukiau, kol pieno gamyba normalizuosis. Kai krūtys nebepersipildydavo (maždaug po 3-5 dienų, bet čia jau individualus turbūt laikas), tada keičiau sekantį maitinimą.
Ačiū, Baltike, už patarimą, lėksiu į vaistinę
QUOTE(Baltike @ 2010 02 02, 17:33) Jei vaikas geria mišinuką, tai maitinimą nutraukti jokių problemų - tiesiog krūtį keiti mišinio buteliuku, o pieno gamybą stabdai vaistais (pvz. bromkriptinu). Tiesa, jei nutrauki maitinimą dėl savo sveikatos, tai bromkriptinas ne su visais vaistais dera, tarkime, man su hormoniniais jo vartoti neleido, todėl teko atpratinti dukrytę mažinant maitinimus palaipsniui. T.y. vieną maitinimą keičiau kitu maistu ir laukiau, kol pieno gamyba normalizuosis. Kai krūtys nebepersipildydavo (maždaug po 3-5 dienų, bet čia jau individualus turbūt laikas), tada keičiau sekantį maitinimą. Šie vaistukai, kiek žinau, be recepto neparduodami (jį gali išrašyti ginekologas arba šeimos gydytojas), tuo labiau jų ne kiekvienoje vaistinėje yra
Gal galėtų mamytės, gėrusios šį vaistuką, pasakyti, ar jautė šalutinį poveikį ir per kiek laiko dingo pienukas?
Tiesiog pati niekaip negaliu užbaigti su pienuku, jau esu įsigijusį šį vaistą, tik paskaičius informmacinį lapelį prisibijau pradėti gerti
Aš taip pat jau turiu šį vaistuką. Šiandien praleidau vieną matinimą, dabar ruošiuosi matinti nakčiai. Krūtinę tempia net baisu kaip skauda, įtariu reiks pavargti truputėlį su šiuo reikaliuku. bet ką darysi, taip reikia. Bijau kad nebatsirastų kosk krūtinės uždegimas
QUOTE(labukas @ 2010 02 03, 16:07) Kad ir kokia stripri ta metu arbata butu, ar metu lasiukai, jei pienuko gaminasi tikrai daug, tai ji nieko nepadeda, jei pieno nera tiek daug, manau gal kazkiek ir jauciasi rezultatas Papildyta: QUOTE(Perkūnas @ 2010 02 03, 21:29) Gal galėtų mamytės, gėrusios šį vaistuką, pasakyti, ar jautė šalutinį poveikį ir per kiek laiko dingo pienukas? Tiesiog pati niekaip negaliu užbaigti su pienuku, jau esu įsigijusį šį vaistą, tik paskaičius informmacinį lapelį prisibijau pradėti gerti Isgerusi pirmakart vaistuka, gal po valandzo pajutau salutini poveiki - truputi pykino ir sukosi galva. Kitas dienas jau nebejauciau jokio sal.poveikio. Geriausia vaistuka gerti nakciai, tai miegosi ir nieko tikrai nejausi QUOTE(Perkūnas @ 2010 02 03, 20:29) Gal galėtų mamytės, gėrusios šį vaistuką, pasakyti, ar jautė šalutinį poveikį ir per kiek laiko dingo pienukas? Tiesiog pati niekaip negaliu užbaigti su pienuku, jau esu įsigijusį šį vaistą, tik paskaičius informmacinį lapelį prisibijau pradėti gerti Bromkriptiną gėriau apie savaitę. Šalutinį poveikį (pykinimą, silpnumą) stipriai jaučiau kokias tris dienas, tada net iš namų išeiti negalėjau, vėliau buvo lengviau. Po pirmų dviejų tablečių jau galėjau dalį pienuko nusitraukti (kai kreipiausi į gydytoją, krūtys buvo kaip akmuo, negalėjau net prisiliesti), o likęs kažkaip išsivaikščiojo pats, diskomforto nebejaučiau. Su mėtų arbata galima žaisti, kai pienuko nutraukimui turi bent mėnesį, o kai reikia kuo skubiau, tai, deja, tik rimtesni vaistukai išeitis...
Dėkui už atsakymą ir patarimus, nuo 1dienio pradedu
Keista, kad su pirmu vaiku pienas dingo pats, kai tiesiog nusprendžiau, jog jau laikas nutraukti maitinimą, o su antru vaiku - viskas kitap P.S. Ruošiuosi akių operacijai, tad norisi užbaigt su pienukais
oj...o as taip noriu issimiegoti..ir ne kas valanda keltis....gal savanaudiska nzn., bet mano mergyte ..10 men. mums....nakty jauir malasi prie papulio...jau kaip soske.....
mamos..o kai nutaret nebemaitint..na kurios nakty maitina...ka.daret?...supot ????
Sakykite, o po kurio maždaug laiko nuo maitinimo nuraukimo galima tikėtis prasidedant mėnesinėms? Žinau, jog tai būna kiekvienai individualiai, tačiau norėtųsi bent porą nuomonių išgirsti
Dėkoju QUOTE(Perkūnas @ 2010 02 05, 18:01) Sakykite, o po kurio maždaug laiko nuo maitinimo nuraukimo galima tikėtis prasidedant mėnesinėms? Žinau, jog tai būna kiekvienai individualiai, tačiau norėtųsi bent porą nuomonių išgirsti Dėkoju Sveika, zinai as dar maitinu,o jau sulaukiau pirmu menesiniu sekmes
MAn mm atsirado kai dar maitinau, kai sūneliui buvo 8 mėnesiai.
Hei, mamulytės!
o aš mano Jonukui leisiu pačiam nuspręsti! Jeigu nori, kad tavo vaikas užaugtų stipri asmenybė, leisk jam tokiu būti jau dabar! Štai tokia idėja mane sužavėjo ta knyga "Nepakeičiamas kaip motinos meilė". Ji tikras lobis! Viskas apie žindymą, pagal gamtą ir naujausią mokslą. Nuoširdžiausiai patariu įsigyti, kol dar gal būt yra knygynuose, nes buvo išleista jau pernai, 2009. Tikrai verta! Sigutė
Man ginekologe aiskiai pasake - nezaist su tuo vaistuku
QUOTE(Zivile0515 @ 2010 02 04, 21:37) oj...o as taip noriu issimiegoti..ir ne kas valanda keltis....gal savanaudiska nzn., bet mano mergyte ..10 men. mums....nakty jauir malasi prie papulio...jau kaip soske..... mamos..o kai nutaret nebemaitint..na kurios nakty maitina...ka.daret?...supot ???? mano vyresnelis kelesi tol, kol gaudavo bent lasa (nors ir nebereikejo) Maze zadu ilgai maitinti, jei tik nedarys tokiu bajeriu, kaip brolis
Matyt man pasisekė, kad po truputį be didelių cirkų pavyko atpratint ...
QUOTE(jjuurrggaa @ 2010 02 03, 20:19) Aš taip pat jau turiu šį vaistuką. Šiandien praleidau vieną matinimą, dabar ruošiuosi matinti nakčiai. Krūtinę tempia net baisu kaip skauda, įtariu reiks pavargti truputėlį su šiuo reikaliuku. bet ką darysi, taip reikia. Bijau kad nebatsirastų kosk krūtinės uždegimas Sveikutes! Kreipiuosi ir as pagalbos Kadangi mano suneliui jau beveik metukai, valgo jau vos ne karbonadus
turiu vaistukus, naikinancius pienuka, atiduodu
vilnius
jau beveik svaitė, kaip nutraukiau savo mažyliui maitinimą. paskutiniu metu bemaitinau tik tris kartus dienoje (mažyliui 3 mėn.), vėliau pripratinau prie dviejų kartų. Šeštadienį ryte daviau dar pienuko pagerti paskutinį kartelį
Sveikos mamos,
Ir as pagaliau noriu su jumis pasidalinti dziaugsmu - atrodo pavyko mazike atpratint nuo MP. Keldavosi po milijona kartu per nakti, bet tik tam, kad pora kartu patraukt pieno ir toliau miegot. Pries gera savaite viena nakti neblogai miegojo, tai pirma karta keles po uzmigimo apie puse 3. As jauciaus gerai pamiegojus, tai nusprendziau nebeduot pienuko. Is pradziu maze nesuprato, kas cia vyksta, bet neverke. Issibudino, pradejo kazka pasakot. Siaip ne taip per pora valandu smigo. O toliau tai kiekviena nakti vis geriau. Atsikelia keleta kartu, duodu vandenuko, truputi atsigeria ir miega toliau. Labai tikiuosi, kad bus taip, kaip jau kazkuri mama sake, kad del vandenuko nemato reikalo keltis Sekmes visoms QUOTE(violytegj @ 2010 02 10, 17:59) Gal galit kas atsakyt, ar reikia ta pieneli visa nusitraukt, ar tik dali.. Trauk tik tiek, kad krūtinei lengviau pasidarytų ir tik tada, kai jauti, kad krūtys labai pilnos. Nusitraukdama pilnai skatinsi naujo pienuko gamybą. QUOTE(jurgusia @ 2010 01 25, 12:41) Sveikutes, As irgi prisidedu prie tu mamu kurios jau nori nutraukti zindyma. Mums ne uz kalnu jau metukai. Diena krutine duodu tik kai einame pietuku miegoti. Miegame du kartus. Vakar per antra pietu miega jau bandziau supdama uzmigdyti, kad nereiktu krutines. Tai vakare krutine vos nesprogo. Nakti keliames koki 5-7 kartus, ir tai tik tam kad dantyse butu krutine. Nakti valgo gal tik viena karta. Sunkiausia kad mazylis neima jokio buteliuko, o ir negeria jokio misiniuko ar pieno. Tad nakti neturiu kuom krutine pakeisti. Zinduko nakti taip pat neikisi. Diena geriame is snapelio ir tai labai mazai. Tad apie naktinio maitinimo nutraukima tik pasvajoti. Gal kas turite kokiu pasiulymu. Su dukryte buvo lengviau, maitinau iki 6 men. O veliau su misiniukais apsiejom. QUOTE(jjuurrggaa @ 2010 02 03, 12:12) Ačiū, Baltike, už patarimą, lėksiu į vaistinę QUOTE(jjuurrggaa @ 2010 02 03, 23:19) Aš taip pat jau turiu šį vaistuką. Šiandien praleidau vieną matinimą, dabar ruošiuosi matinti nakčiai. Krūtinę tempia net baisu kaip skauda, įtariu reiks pavargti truputėlį su šiuo reikaliuku. bet ką darysi, taip reikia. Bijau kad nebatsirastų kosk krūtinės uždegimas QUOTE(lincia_pincia @ 2010 02 09, 14:43) Man ginekologe aiskiai pasake - nezaist su tuo vaistuku QUOTE(violytegj @ 2010 02 10, 18:59) Sveikutes! Kreipiuosi ir as pagalbos Kadangi mano suneliui jau beveik metukai, valgo jau vos ne karbonadus o as taip pat del mazyles lyg ir nepergyvenu,bet va del papuku:( jie man guzuojasi ir maitinu tik todel,kad nezinau kaip be padaryti sustabdyma turiu tuos vaistus,bet kaip minejote jie mazina spaudima ir su mazu spaudimu yra tiesiog nesamone, vos ne greitaja kviete po antros tabletes:( jau 3 karta geriu antibiotikus nes vis isitaisau dideli uzdegima , pergyvenu nes nezinau kaip man nustot maitinti taip noriu,kad dingtu....pats,o jis nedingsta:(((
Pasipasakosiu: geriu vaistukus (bromkriptiną) pieno mažinimui jau 8 diena, pirmos dvi dienos buvo tikrąja ta žodžio prasme, tragiškos, stipriai pykino ir galva visai nedirbo
Visoms dvejojančioms mamytėms: pakentėkit tą pradinį šalutinį poveikį, paskui bus lengviau, patikėkit, o svarbiausia - maitinimo nutraukimo problema bus išspręsta QUOTE(Perkūnas @ 2010 02 19, 00:08) Maitinimą mažyliui ir aš nutraukiau - ėmiausiu įvairių būdų: palaipsniui mažinau matinimų skaičių (mano mažylis dar mažas), gėriau mėtų arbatą ir vieną dieną vaikščiojau krūtinę apsirišuti elastinių bintu. Reikia apsivynioti, kad krūtinė būtų suspausta ir tiek. Viso šito man užteko, bromokriptino nereikėjo gerti, nors esu nusipirkusi Jei kam reikia šių vaistukų, tai aš esu iš Klaipėdos raj. Gargždų
Na ka supermamytes - su teveliu prasikankinom 3 paras, bet mazaja nuo pienuko atpratinom.. sunku buvo tai tikrai, nes mazoji kazkodel tai tevelio neprisileisdavo, tai nakti nesioti tekdavo tik man. O ir sirdi skaudedavo, kai ji verkdavo
Su pirmaja, kai to pieno daug nebuvo, tik 4 sav., tai uzsidejau pacia maziausia liemenele ir nebedaviau. Galvojau, kad degs, suks, bet nieko nebuvo. Po paros super lengvas geras tuscias jausmas!
Sikart maitinu ir to pieno fontanais. Pradejau mazinti, naktim- kiek nori 3-4 x, dienom, tik karta ir vakare pries uzmiegant. Bet nemazeja, sprigsta mergina nuo pieno....Gert vaistus- nemanau, kad protinga. Gal nebent kokia metu stipria arbata...Jei nakciai duociau misinio- prabusciau slapia, bet tvinkciojimo jausmo krutyse nera. Ir nepasakyciau, kad jos butu kietos nuo pieno gausos. Zodziu, sudetinga...
As dar tokia nuomone girdejau, kad jeigu nori sumazinti pienuko kieki - turi sumazinti skysciu kieki iki stiklines per diena.. aisku tik idomu kaip praktikoje butu
QUOTE(sticho @ 2010 02 19, 20:52) As dar tokia nuomone girdejau, kad jeigu nori sumazinti pienuko kieki - turi sumazinti skysciu kieki iki stiklines per diena.. aisku tik idomu kaip praktikoje butu nu, ne. Gal nuo organizmo priklauso. Ar 3 l vandes isgeriu ar visai negeriu tik kava- vienoda gamyba...Bet va, kuo daugiau galvoju, kad uzteks iki kovo 1d. tuo maziau man tempia...Naktim mazoji prabunda vel kas 2 val, kazka matomai istraukia...Diena is tu keliu kartu springsta begerdama. Bet tempimo ir pilnumo jau nebejauciu kaip pradzioje. Tad gal ir mazeja, kai mazeja noras galvoje...
Čia kiekvienam skirtingai, aš kai pradėjau nutraukinėt, nors ir buvo pora maitinimų per parą. Jau vakare krūtinė buvo pilna ir skausminga ir nedidelis nusitraukimas nepadėjo. Reikėjo daug nusitraukt kol praėjo skausmas. Bet išeitis yra svarbiausia neduot ir tiek. Man labai padeda kai aš apsirišu korsetą kurį naudojau po gimdymo ant krūtinės. Vaikas iš tikrųjų nejaučia pieno kvapo ir neprašo.
|