Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: VAIKAS MASTURBUOJASI
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
nelita
Mergytei 1m5mėn. Pastebėjau, kad ji prieš miegą, tarp kojyčiu trina žaisliukus blush2.gif . Kažkada buvau skaičiusi, kad tai kūdikių masturacija. Man neramu, kaip nuo tokio elgesio atpratinti? Ar išaugs? Ačiū už konsultaciją.
JO/NE
Nesureikšminkit, kai pastebit taip darant, nukreipkit jos dėmesį kita linkme, įduokit pvz knygutę į rankas. Šiaip manau, kad čia nieko blogo, na bet kai taps pastoviu įpročiu, tai gal nelabai kaip atrodys kai kokiam daržely taip pradės elgtis rolleyes.gif
Psichologe
Taip, geriau nukreipti demesi i ka nors kitka, kai pradeda masturbuotis. Po kurio laiko vaikas pamirs apie si iproti. Masturbacija nedaro jokios zalos, bet ji atima is vaiko laika, kuri galima panaudoti produktyviau.
edmile
netikiu kad kazkas isaugs ar pasikeis... Mano mergina pradejo tai daryti irgi nuo metu laiko. Siuo metu jai jau vasara bus penki . Metuku laiko pastebejau, kad ji vezimelyje vaziuodama vis trinasi i tarp kojyciu kad neiskristu ta meziagele nuo vezimuko. Ejau pas daktare ji sako buna nieko baisaus isaugs tik nebarkit ir nieko jai nesakykit nutraukit demesi kuom kitu ir tt... paskui buvo dar blogiau tai pradejo daryti atsigulusi namie ant grindu paskui nebegalejo uzmigti neatlikus proceduros tai jai kaip lopsine pries miega kazkas panasaus.. Sakyciau truksta vaikui demesio gal nors atrodo ji pati mylimiausia neskriaudziama auganti seimoje pasiturinciai ir atrodo ko jai galetu trukti .. Paskui as jai pradejau drausti sakau pyksimes ji sako noriu ir darysiu.. Eidama i darzeli pradejo man aukletojos sakyti sako gal jai kokia liga yra gal jai niezti ten nuvdziau pas ginekologe profilaktiskai sako neiko nera.. nuvedziau paskuipas neurologe i vaiku klinikas isrse zoleliu raminamu ir jokiu butu nebausti nebarti ir tt.. dabar uzvakar as nueinu i darzeli ir ziuriu vaikas zaislu i kelniu vidu prisikisus ant pliko kuno ir sedi o aukletoja nepastebejo . Man sokas irnezinau jau ruosiuosi ir baust uz tokius dalykus sakiau pamatysiu gausi i rura nebezinau kokiu priemoniu imtis cia liko apskuitnis budas kai bijos gal tada nedarys gal tada supras kad geda, nes dabr mama nieko ensako biski sako kad negalima bet nieko tokio dar pareiskia ka noriu ta ir darau ... O vis del to jai jau 5 metai vasara bus sad.gif
Psichologe
Tokia intensyvi masturbacija gali buti signalas apie vaiko nerima. Juo labiau, kad Jus sakote, jog ji intensyveja. Gal pradejo stipreti tuomet, kai emete drausti?nes draudimai galejo sustiprinti nerima.Manyciau, kad mergaitei butu reikalinga psichologo konsultacija, kad butu galima suprasti, padeti vaikui iveikti nerima, surasti kitu tvarkymosi su nerimu budu.
Gali buti, kad vaikas turi siokiu tokiu bendravimo sunkumu, nes ji visgi kartais masturbuojasi, ar stimuliuoja savo kuna uzsikisdama zaisliuku, o ne bendrauja su vaikais darzelyje. Kai idomu, kai isitraukia i zaidimus, vaikas paprastai pamirsta apie masturbacija.
Arba, is to ka parasete, galima galvoti, kad masturbacija yra tam tikra kova pries Jus, nes vaikas Jums sako, jog "nori ir darys". Toks judvieju konfliktas yra issprendziamas, jeigu Jus to noresite.
Parasiau cia tai, kas atejo i galva paskaicius Jusu zinute. Galvoju, kad psichologo ar psichoterapeuto konsultacija reikalinga, nes po Jusu dukrytes masturbacija slypi kiti dalykai.
edmile
na bandysim registruotis pas psichologe smile.gif nors del to jau buvom pas neurologe nieko nepadejo . O draugu darzelyje ji turi daug ir aukletojos mylimiausia darzeli jau geles nesam net aukletojai is tos meiles nemanau kad jai demesio butu mazai nebent gal perdaug smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.