Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie varinę spiralę
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Kontraceptinės priemonės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
parodija
Sena tema
Tęsiam mirksiukas.gif
Ramsta
QUOTE(viske @ 2010 01 24, 19:38)
Sena tema
Tęsiam mirksiukas.gif
*

QUOTE(la_luna @ 2009 09 22, 16:16)
o man teko isimti spirale.. 4u.gif , turejau uzdegima, kadangi ji buvo uzsikretus, na niekaip negalejau issigydyt-vis atsinaujindavo, va daktaras ir pasake, kad teks isimti..na dabar galvoju vel detis, bet nzn, vis svarstau, kad vel kokio uzdegimo nebutu, na gal cia ne nuo jos priklauso, tik kad jau jei yra koks, tai gali ja uznesti, tada tai sunkaiu ir gydyt, ra ne? smile.gif
*

sveika,
as irgi jau ketvirtas menuo kaip vargstu-tai grybas, tai tepinelis uzdegima rodo ir antibu sugeriau -doxaciclino su metronidazoliu ir zvakutes isbandziau iairiausiu jau rusiu-bet kaip gelsvos iskyros taip gelsvos, spirale turiu dar tik pusmeti , bet vis maudzia kryzkauli, tai viena sona, tai pilvo apacia, po antibiotiku ginekologas sako-tipo geresnis vaizdas dar pavartok zvakuciu macmiror 10, bet ziuriu kad vel eme saudet kryzkauli, plis visad skysti viduriai, jauciu vel uzdegimas ;(, eina sau-reiks imt jauciu lauk ta spirale, o ja isima tik per menzes?
o jei uzdegimas, tai ar galima uzdegimo metu ja isiminet?ar tada skiria antibiotikus vel po isemimo?
bugivugi
kaip man nusibodo tos kontracepcijos schmoll.gif naudojau varinę spiralę 4 metai po vaiko gimimo,dabar,po antrojo vėl įsidėjau ir tik todėl,kad nieko geriau nesugalvoju,man tinkančio.Taip,teplioja ir teplioja,mėnes ilgos ,savaitė,gausios.Pilvą vis pamaudžia.Kaip mesčiau aš ją lauk,bet va,pastot ir nesinori.Vienintelis pliusas,kad gali mylėtis bet kada,bet kaip,be įtampos wub.gif
nep
Kokiu buna variniu spiraliu rusiu? Visos jos vienodos? Kalbu ne apie hormonines. Zinau tik viena, nova t. Daugiau nerandu. www.vaistai.lt isvis nieko neismeta. Kaip jos skiriasi, kokybe kaina ir t.t. Bijau, nenoriu bet ir vaiku dabar dar nenoriu... doh.gif

Bijau, kad bus menesines gausios, kad uzdegimas bus, kad nepatikima...O gal bus gerai biggrin.gif
Ponia Popins
Varinę spiralę turėjau apie pustrečių metų. mmm tęsdavosi savaitę, bet kokio gausumo būdavo doh.gif Tiesiog plaukdavau. Bet neskaudėdavo pilvo, kas paprastai būdavo per mmm. Kai pasigavau uždegimą, išsiėmiau ir greit pastojau biggrin.gif
midutee
varine spirale kosmaras doh.gif kraujas upeliais bega, pilva skauda menesines trunka visa amzinybe 8-9 dienas, o plius nuo nestumo neapsaugo pastojau 4 menesiai po spirales idejimo nestuke.gif thumbup.gif
nep
QUOTE(midutee @ 2010 05 16, 23:07)
varine spirale kosmaras doh.gif  kraujas upeliais bega, pilva skauda menesines trunka visa amzinybe 8-9 dienas, o plius nuo nestumo neapsaugo pastojau 4 menesiai po spirales idejimo nestuke.gif  thumbup.gif
*

kokia turejot varine, kaip vadinosi. kazkaip paskaitineju, ir kituose forumuose, moteros dziaugiasi ta NovaT g.gif
zirzekle
Sveikos, su Nova T spirale esu 7 mėnesiai.Jokių mėnesinių skausmų nejaučiu. Po gimdymo apskritai mmm gausesnės pasidarė,tad spiralė mano atveju įtakos tam neturi. Tiesa teplioja ilgiau 2-3dienom, Apskritai esu patenkinta,jokio diskomforto thumbup.gif Jei dar kartą reikėtų rinktis-rinkčiausi tą pačią drinks_cheers.gif
Tučka
QUOTE(Ramsta @ 2010 01 24, 23:02)
QUOTE(la_luna @ 2009 09 22, 16:16)

sveika,
as irgi jau ketvirtas menuo kaip vargstu-tai grybas, tai tepinelis uzdegima rodo ir antibu sugeriau -doxaciclino su metronidazoliu ir zvakutes isbandziau iairiausiu jau rusiu-bet kaip gelsvos iskyros taip gelsvos, spirale turiu dar tik pusmeti
*

Grybas ir yra nuo antibiotiku tongue.gif

QUOTE(nep @ 2010 05 17, 14:28)
kokia turejot varine, kaip vadinosi. kazkaip paskaitineju, ir kituose forumuose, moteros  dziaugiasi ta NovaT g.gif
*

As labai dziaugiuosi wub.gif
Jofky
Turėjau spiralę dar prieš kokį 15 metų, negaliu garantuot kad varinę bet manau kitokių ir nebuvo, bent kaina tai juokinga tais laikais jos buvo, tai nieko blogo apie ją negaliu pasakyt, tik mėnesinės buvo ilgesnės nei įprasta iki 7 dienų, bet tikrai ne gausesnės. Nuo pastojimo apsaugojo puikiai ir net ilgiau aš ją išnešiojau nei rekomenduojama. Išėmiau tik tada kaip suplanavom vaikutį 4u.gif Bet gal daug nuo organizmo priklauso, tai labai individualu 4u.gif
Apart
Sveikos,
aš pati jau antri metai turiu novaT ir džiaugiuosi, nors kartais pamaudžia nugaroj, pateplioja.
Bet mano sesei buvo ne kas - skaudėjo ilgokai šoną tai pilvą, gydytoja net nesuprato apžiūtėjo sako ovuliacija, matomai gal tik pasislinkusi buvo. Bet kai jau nebegalėjo kentėti skausmai nerealūs, pasirodo kad spiralė įplaukė į gimdą ir ten atsirado pūlinys, kuris sukėlė didelį uždegimą ir užkratą, tai teko išimti ją lauk ir atvėrus paaiškėjo kad reikia pašalinti vieną kiaušintakį :verysad.
Bet skausmai tikrai stiprūs buvo , dėl menkų neverta iš kart jaudintis nes tikrai per ovuliaciją maudžia, ir dar ligoninėj pasakė ilgiausiai 3 metai ir keisti!!!!
Sėkmės
Buzyte
Labas,
spirale turiu jau 1,5 metu. iki sios vasaros buvo viskas gerai. Menesines aisku gal gausesnes, bet nieko baisaus, nei skauda man nei ka... bet va, teplioja tai jau doh.gif siaubas... net kraujo lasiukai buna... ir taip jau beveik 1,5 menesio ir beveik kasdien. Tyrimus dariausi, pas gine buvau viskas gerai sake... Vyra matau pastaruosius menesius matau retai, tai ir smileysex.gif turbut karta i 2 men doh.gif Kaip paaiskino, spirale turi "dirbti", gal del to... na buvau pas skyriaus vedeja, tai sake dar pavaiksciot su ja, ali kai vyras gryzta, pasisaugoti papildomai 1 kart blush2.gif
Bet tie tepliojimai varo mane is proto doh.gif nei sviesiai apsirengsi nei ka, o jei maudimke kokia pliaze... be ikloto neimanoma... doh.gif
Jau svarstau kad reik ja isimti, bet va kaip poto saugotis, ziedas netinka, nuo tabl storeju... Gal palauksiu kol vyras pastoviam gris, gal kas pasikeis, jei ne, teks man atsisveikinti su spirale turbut...
Gal kam irgi panasiai, pasidalinkite 4u.gif
midutee
QUOTE(nep @ 2010 05 17, 14:28)
kokia turejot varine, kaip vadinosi. kazkaip paskaitineju, ir kituose forumuose, moteros  dziaugiasi ta NovaT g.gif
*

blush2.gif nezinau kaip vadinosi, nuejau pas ginekologa, nes implantas man netiko, spidimas uzkilo ir plaukai beveik visi nuslinko verysad.gif , tada pasake kad geriausia spirale paprasta detis, parrode mazdaug kaip atrodys pasake kad 5 metus veiks schmoll.gif ir tiek, dabar esu mirena isidejus ir labai patenkinta biggrin.gif
Vanilė
Aš tik už spiralę.Prieš 14metų buvau su ja ir dabar su ja tik jau 5metai ,tai keisti reikia,nes jau jaučiasi pašaliniai poveikiai ,o taip tik įdėjus spiralę mmm būna po 3-5dienas ax.gif
Buzyte
QUOTE(Vanilė @ 2010 06 26, 18:28)
Aš tik už spiralę.Prieš 14metų buvau su ja ir dabar su ja tik jau 5metai ,tai keisti reikia,nes jau jaučiasi pašaliniai poveikiai ,o taip tik įdėjus spiralę mmm būna po 3-5dienas  ax.gif
*

Kokie pasaliniai poveikiai? ax.gif
rence*
QUOTE(Buzyte @ 2010 06 23, 08:52)
Labas,
spirale turiu jau 1,5 metu. iki sios vasaros buvo viskas gerai. Menesines aisku gal gausesnes, bet nieko baisaus, nei skauda man nei ka... bet va, teplioja tai jau  doh.gif siaubas... net kraujo lasiukai buna... ir taip jau beveik 1,5 menesio ir beveik kasdien. Tyrimus dariausi, pas gine buvau viskas gerai sake... Vyra matau pastaruosius menesius matau retai, tai ir  smileysex.gif  turbut karta i 2 men  doh.gif Kaip paaiskino, spirale turi "dirbti", gal del to... na buvau pas skyriaus vedeja, tai sake dar pavaiksciot su ja, ali kai vyras gryzta, pasisaugoti papildomai 1 kart  blush2.gif
Bet tie tepliojimai varo mane is proto doh.gif nei sviesiai apsirengsi nei ka, o jei maudimke kokia pliaze... be ikloto neimanoma...  doh.gif
Jau svarstau kad reik ja isimti, bet va kaip poto saugotis, ziedas netinka, nuo tabl storeju... Gal palauksiu kol vyras pastoviam gris, gal kas pasikeis, jei ne, teks man atsisveikinti su spirale turbut...
Gal kam irgi panasiai, pasidalinkite  4u.gif
*

Tai vat ir man panasiai doh.gif Pas mane NovaT spirale. Teplioja kiekviena diena, isskyros tokios tamsios bet nera gausios, svariu dienu praktiskai nera, pilvo neskauda. O menses tai buvo baisios- tiesiog plaukiau blink.gif - paketus turejau keistis kas valanda ir dar uzeidavo sareminio pobudzio pilvo skausmai unsure.gif Bet kadangi cia dar tik pirmas menesis su spirale tai dar turiu kantrybes ir viska verciu adaptacijos periodui blush2.gif . Tikiuosi organizmas prisitaikys ax.gif
nep
QUOTE(rence25 @ 2010 06 27, 11:22)
Tai vat ir man panasiai doh.gif  Pas mane NovaT spirale. Teplioja kiekviena diena, isskyros tokios tamsios bet nera gausios, svariu dienu praktiskai nera, pilvo neskauda. O menses tai buvo baisios- tiesiog plaukiau blink.gif - paketus turejau keistis kas valanda ir dar uzeidavo sareminio pobudzio pilvo skausmai unsure.gif Bet kadangi cia dar tik pirmas menesis su spirale tai dar turiu kantrybes ir viska verciu adaptacijos periodui blush2.gif . Tikiuosi organizmas prisitaikys ax.gif
*

Pagalvojau, pagalvojau, kad labai jau nenoriu jos det...Man ko tais labai saves zalojimu kvepia ir spirales ir hormonines priemones. Gal su prezervatyvais ir patikimiau g.gif Ai nebezinau jau. Vaiku dabar daugiau nenoriu. Tai ka daryt??? Siaubas. Kodel visos priemones tik moterims. doh.gif doh.gif doh.gif Kas garantuos kad nebus man nuo jos kokio uzdegimo
Anaksunamun
Sveikos mergaites atejau ir as pasipasakoti. Turiu Nova T pusantru metu. Viskas buvo lyg ir gerai, mm negausios ir neilgai trukdavo, tik tepliodavo dar ilgai, ir iskyros gausesnes pastoviai. Vis sona skaudedavo, kiekvieno ciklo viduryje. Galvojau ovuliacija jauciu ir tiek. Bet tiek skaudedavo, kad sunku vaikscioti budavo. Apsilankiau pas gine gruodzio menesi, lyg ir viskas gerai buvo. Dabar nuejus pries savaite, cista rado 6cm didumo. Tad nusprendziau spirale traukti lauk, visgi gal ji sutrikde kiausidziu darba. Geriu kontraceptikus, gal ir veliau gersiu po spirales isemimo jei patiks. Tai tokia mano patirtis 4u.gif
Jofky
QUOTE(nep @ 2010 06 28, 15:14)
Pagalvojau, pagalvojau, kad labai jau nenoriu jos det...Man ko tais labai saves zalojimu kvepia ir spirales ir hormonines priemones. Gal su prezervatyvais ir patikimiau  g.gif Ai nebezinau jau. Vaiku dabar daugiau nenoriu. Tai ka daryt??? Siaubas. Kodel visos priemones tik moterims. doh.gif  doh.gif  doh.gif Kas garantuos kad nebus man nuo jos kokio uzdegimo
*

Ne visos priemonės tik moterims 4u.gif Tik daug kam atrodo kad vyrų žalojimas baisus neleistinas gal net žemininatis dalykas, o moterų žalojimas ar nuodijimasis hormonais tai normalu cool.gif
domutiene
Sveikos, merginos. Kodel as anksciau pas jus i svecius neuzsukau doh.gif As su NovaT spirale vaikstau jau 3metus, bet tik dabar supratau kodel as jauciu bent pusia jusu isvardintu negalavimu ir nepatogumu. Nepagailesiu pinigeliu ir begte begsiu pis ginekologe, kad trauktu von ta spirale. Nes del jos pas mane yrgi cistos atsirado (ne viena, o po kelias ant kiekvienos kiausides) kartais kenciu tokius nezmoniskus skausmus, kad paeit buna kartais negaliu. Gulejau ligoninei tai operuoti atsisake, nes pasake, kad gali praeiti. Is proto varo menesiniu trukme 7-10dienu doh.gif Dabar reikia paieskoti informacijos apie kita spirale, nzn kaip ji vadinasi tik zinau, kad kainuoja beprotiskai brangiai (600 Lt), bet gal beprotybes maziau?
rence*
QUOTE(domutiene @ 2010 06 28, 18:52)
Sveikos, merginos. Kodel as anksciau pas jus i svecius neuzsukau doh.gif  As su NovaT spirale vaikstau jau 3metus, bet tik dabar supratau kodel as jauciu bent pusia  jusu isvardintu negalavimu ir nepatogumu. Nepagailesiu pinigeliu ir begte begsiu pis ginekologe, kad trauktu von ta spirale. Nes del jos pas mane yrgi cistos atsirado (ne viena, o po kelias ant kiekvienos kiausides) kartais kenciu tokius nezmoniskus skausmus, kad paeit buna kartais negaliu. Gulejau ligoninei tai operuoti atsisake, nes pasake, kad gali praeiti. Is proto varo menesiniu trukme 7-10dienu doh.gif  Dabar reikia paieskoti informacijos apie kita spirale, nzn kaip ji vadinasi tik zinau, kad kainuoja beprotiskai brangiai (600 Lt), bet gal beprotybes maziau?
*

Turbut turi omenyje Mirena- spirale su hormonu (levonorgestreliu). Pigiau ja galima isigyti uzsinyje- ten jos kaina apie 100 euru mirksiukas.gif
Na bet ir su Mirena buna visko- tik ji mazina menesiniu skausmus, kraujavimas buna negausus, menses gali net visai isnykti (bet jaunoms moterims tai nera lb gerai). Pasitark su savo gine mirksiukas.gif
Anaksunamun
kartais kenciu tokius nezmoniskus skausmus, kad paeit buna kartais negaliu.
*

Mane irgi taip susukdavo tas 2- 3 dienas ciklo vidury, kad be vaistu niekaip neapseidavau, pasikelt is lovos budavo neimanoma. O kaip guli nieko lyg neskauda, tik pradedi judet negali paeiti doh.gif Prasidejo su spirales isidejimu.

Nors atrode idealus variantas.. Dabar visa laika gert KT tikrai nenoriu ,visgi labai jauna esu, prezervatyvai baisiai nepatogu, daugiau, kaip ir nera kazko labai patikimo ir patogaus...
domutiene
QUOTE(rence25 @ 2010 06 28, 20:04)
Turbut turi omenyje Mirena- spirale su hormonu (levonorgestreliu). Pigiau ja galima isigyti uzsinyje- ten jos kaina apie 100 euru mirksiukas.gif
Na bet ir su Mirena buna visko- tik ji mazina menesiniu skausmus, kraujavimas buna negausus, menses gali net visai isnykti (bet jaunoms moterims tai nera lb gerai). Pasitark su savo gine mirksiukas.gif
*

Tai jau tikrai leksiu kuo greiciau. Aciu drinks_cheers.gif
nep
ar tikrai gali nuo spirales cistos? juk jos kiausidese, spirale gi gimdoj ir jos kakle g.gif
rence*
QUOTE(nep @ 2010 07 12, 21:24)
ar tikrai gali nuo spirales cistos? juk jos kiausidese, spirale gi gimdoj ir jos kakle g.gif
*

Tikrai taip ax.gif O cistos daznai susidaro susilaikius folikului (neivyksta ovuliacija). Beje apie tai parasyta informaciniame lapelyje.
EljaRo*
Parduodu mirena,del kainos az.
nep
QUOTE(rence25 @ 2010 07 12, 23:34)
Tikrai taip ax.gif  O cistos daznai susidaro susilaikius  folikului (neivyksta ovuliacija). Beje apie tai parasyta informaciniame lapelyje.
*

Ar labai jau dazni tie pasaliniai poveikiai blink.gif Kaip negaliu apsisprest. unsure.gif
Cobretti
Turiu įsidėjus NOVA-T spiralę,mėnesinės po įdėjimo pagausėjo ir parailgėjo,bet po kelių ciklų susireguliavo.Dabar kraujuoju kaip ir anksčiau-3 dienas,tik atsirado tepliojimas dieną prieš mėnesines ir 1 dieną po jų.Skaudėt neskauda,tik kartais,ne mėnesinių metu,atrodo,kad jausčiau spiralę g.gif gal čia tik dėl to,kad žinau,jog ji yra biggrin.gif
Ar kas bandėt naudot tamoponus su spirale?
nep
QUOTE(Cobretti @ 2010 07 15, 12:40)
Turiu įsidėjus NOVA-T spiralę,mėnesinės po įdėjimo pagausėjo ir parailgėjo,bet po kelių ciklų susireguliavo.Dabar kraujuoju kaip ir anksčiau-3 dienas,tik atsirado tepliojimas dieną prieš mėnesines ir 1 dieną po jų.Skaudėt neskauda,tik kartais,ne mėnesinių metu,atrodo,kad jausčiau spiralę g.gif gal čia tik dėl to,kad žinau,jog ji yra biggrin.gif
*

sakyciau labai trumpas ciklas tik 3 d. Idomu kaip tada su spirale jei mm trunka 7 d. normaliai... doh.gif
Cobretti
QUOTE(nep @ 2010 07 15, 15:37)
sakyciau labai trumpas ciklas tik 3 d. Idomu kaip tada su spirale jei mm trunka 7 d. normaliai... doh.gif
*

pas mane visada toks buvo.Ginė sakė,kad po pusmečio ar truputį daugiau,turėtų viskas atsistoti į savo vėžes.Tai jei įsidėsi,pradžioj gali ir iki 10d mm būt,po to,manau turėtumėt grįžt į įprastą ritmąsmile.gif
Tučka
QUOTE(nep @ 2010 06 28, 15:14)
Pagalvojau, pagalvojau, kad labai jau nenoriu jos det...Man ko tais labai saves zalojimu kvepia ir spirales ir hormonines priemones. Gal su prezervatyvais ir patikimiau g.gif Ai nebezinau jau. Vaiku dabar daugiau nenoriu. Tai ka daryt??? Siaubas. Kodel visos priemones tik moterims. doh.gif  doh.gif  doh.gif Kas garantuos kad nebus man nuo jos kokio uzdegimo
*

Tikrai nepatikimiau. Spirale apsaugo 98 proc. O prezervatyvai tik 80 proc. doh.gif

QUOTE(Anaksunamun @ 2010 06 28, 16:53)
Sveikos mergaites atejau ir as pasipasakoti. Turiu Nova T pusantru metu. Viskas buvo lyg ir gerai, mm negausios ir neilgai trukdavo, tik tepliodavo dar ilgai, ir iskyros gausesnes pastoviai. Vis sona skaudedavo, kiekvieno ciklo viduryje. Galvojau ovuliacija jauciu ir tiek. Bet tiek skaudedavo, kad sunku vaikscioti budavo. Apsilankiau pas gine gruodzio menesi, lyg ir viskas gerai buvo. Dabar nuejus  pries savaite, cista rado 6cm didumo. Tad nusprendziau spirale traukti lauk, visgi gal ji sutrikde kiausidziu darba. Geriu kontraceptikus, gal ir veliau gersiu po spirales isemimo jei patiks. Tai tokia mano patirtis  4u.gif
*

Dziaukis kol nejauti pasaliniu poveikiu nuo KT, gal po 2-3 metu bus dar blogiau nei su spirale. As daugiau tikrai neimsiu to brudo i burna schmoll.gif doh.gif

Cistos nebutinai susidaro nuo spirales. Beje pries dedant spirale ar dare pilna patikrinima del visokiu cistu, kaklelio vezio ir tt. g.gif

Dabar reikia paieskoti informacijos apie kita spirale, nzn kaip ji vadinasi tik zinau, kad kainuoja beprotiskai brangiai (600 Lt), bet gal beprotybes maziau?
*

Visa kita yra su hormonais, o tai dar blogiau organizmui, kada uzslopinami naturalus procesai moters organizme. rolleyes.gif

QUOTE(Cobretti @ 2010 07 15, 13:40)
*

Niekada nebandziau ir nebandysiu 4u.gif

QUOTE(nep @ 2010 07 15, 15:37)
*

Jei tiek dienu trunka naturalios mmm tai su spirale bus arba daugiau arba taip pat. smile.gif Pas mane nieko nepasikeite su spirale, kaip buvo be jos, taip ir su ja 3 dienos thumbup.gif
Patrika
QUOTE(nep @ 2010 07 15, 16:37)
*

bent jau man prailgejo iki 10 dienu. blink.gif traukiau lauk,nes kalendoriuke vien raudonos raides buvo,o vyrui amzinas laukimas gavos bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Cobretti @ 2010 07 15, 16:57)
pas mane visada toks buvo.Ginė sakė,kad po pusmečio ar truputį daugiau,turėtų viskas atsistoti į savo vėžes.Tai jei įsidėsi,pradžioj gali ir iki 10d mm būt,po to,manau turėtumėt grįžt į įprastą ritmąsmile.gif
*

kankinausi 2 metus ir kazko nieks netrumpejo.... g.gif gal buciau ir toliau taip laukus stebuklo,bet prasidejo mazakraujyste...
nep
Ziuriu, kad labai skirtingai visur raso apie apsaugos priem. patikimuma. Lyg anksciau girdejau, kad prezervatyvu patikimumas didziausias, apie 99 proc...Kazkaip itarimas kyla, nes kiek cia guodziasi ir supermamoj, kad "pastojau su spirale"...ir arba persileidzia arba sekmingai pagimdo drinks_cheers.gif thumbup.gif su prezervatyvais tokiu pasisakymu tenka matyt reciau g.gif
Ir su jais gal geriau tuo atzvilgiu, kad gali itart, kad pastojai, jei plyso. Su spirale to nepastebesi...jei iskris ar pasislinks.
Dar noriu paklausti, kurios naudojate, kas ten rasoma instrukcijoje apie jos veikima? Kiek supratau ji gali veikti ir abortuojanciai. Bet skaiciau kituose forumuose, kad ji pristabdo ir spermatozoidu judejima ir apvaisinimas su ja neivyksta. Arba nebutinai ivyksta. Tas faktas, kad ji nutraukia nestuma jau ivykus mane irgi truputi nuo jos atgraso. Bijau skausmu, ilgu mm, ir to, ir kito, ir uzdegimo ir pienliges ir cistu. smile.gif
Ir ar imanoma su ja pastebeti vaisingas dienas? Vel gi kaikur skaiciau, kad nelabai...Nes kas menesi gimdoj ivyksta kazkoks lyg uzdegimas g.gif

O 3 d. trunkanciu mm tai reik pavydeti man blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Tučka @ 2010 07 16, 09:06)
Neox
QUOTE(nep @ 2010 07 16, 11:22)
Dar noriu paklausti, kurios naudojate, kas ten rasoma instrukcijoje apie jos veikima?
*

as vakar isidejau Nova T tai ginekologe dave informacini lapeli tai ten raso kad spirale slopina spermos ir kiausinelio judejima, taip pat spermos gebejima apvaisinti kiausineli.

siaip bijojau ir as spirales nes ir buvau prisiskaicius apie pastojimus ir visa kita bet kad kt nenoriu nes pastoviai salutiniai poveikiai islenda doh.gif bet pasnekejau su kitom kurios turi varine spirale nu nieko blogo nesake schmoll.gif tik kad ciklas keliomis dienomis ilgesnis, ta pati sake ir ginekologe smile.gif
dia.dia
QUOTE(Neox @ 2010 07 16, 13:56)
as vakar isidejau Nova T tai ginekologe dave informacini lapeli tai ten raso kad spirale slopina spermos ir kiausinelio judejima, taip pat spermos gebejima apvaisinti kiausineli.

siaip bijojau ir as spirales nes ir buvau prisiskaicius apie pastojimus ir visa kita bet kad kt nenoriu nes pastoviai salutiniai poveikiai islenda doh.gif bet pasnekejau su kitom kurios turi varine spirale nu nieko blogo nesake schmoll.gif tik kad ciklas keliomis dienomis ilgesnis, ta pati sake ir ginekologe smile.gif
*

Kokiu laikotarpiu dedama spiralė?
Neox
QUOTE(dia.dia @ 2010 07 17, 21:34)
*

man dejo kai buvo trecia menesiniu diena smile.gif
Cobretti
QUOTE(dia.dia @ 2010 07 17, 22:34)
*

paskutinę mėnesinių dieną
GEIGA
SAKYKIT ,O KIEK YRA TIESOS ,KAD SPIRALĖ APSAUGO NUO UŽDEGIMŲ? g.gif
Patrika
QUOTE(GEIGA @ 2010 07 20, 00:57)
SAKYKIT ,O KIEK YRA TIESOS ,KAD SPIRALĖ APSAUGO NUO UŽDEGIMŲ? g.gif
*

Mano ziniomis,isvis nera schmoll.gif Kiek zinau,ji ne tik kad neapsaugo,bet atvirksciai- juos sukelia blink.gif Visgi, tai svetimkunis...
benitaa
sveiki,noriu ideti spirale NOVA T, po gimdymo jau 4men. Ar reikia daryti tyrimus pries idedant? ar tiesiog uzsirasyti pas ginekologe ir iskarto ides? o dabar parduoda be recepto? nenorisi kelis kartus uz konsultacija po 100lt moket blush2.gif
Cobretti
QUOTE(benitaa @ 2010 07 20, 12:27)
sveiki,noriu ideti spirale NOVA T, po gimdymo jau 4men. Ar reikia daryti tyrimus pries idedant? ar tiesiog uzsirasyti pas ginekologe ir iskarto ides? o dabar parduoda be recepto? nenorisi kelis kartus uz konsultacija po 100lt moket  blush2.gif
*

o kodėl tiek mokėt už konsultacijas??po gimdymo,lyg deda po 6 mėn? Ir tai,jei atsiranda mm.Spiralę parduoda be recepto.Reik ginekoliginės apžiūros prieš,tepinėlį paims.O už spiralės įdėjimą aš susimokėjau apie 40.
Liora
man gydytojas rekomendavo sulaukti bent pirmu menesiniu. As sulaukiau antru ir atejau. Tepenelio neeme, bet pries dedant apziurejo. Spirale taip pat pirkau be recepto, nors vaistininke is pradziu jo kaip ir reikalavo, kol as nepaklausiau kam, nes T NOVA nera gormonaline.

Del is karto ides> jeigu prie stai nebuvai konsultacijai pas ta pacia ginekologa, tai gali ir neideti is karto. As is pradziu ejau kaip ir po gimdymo pasitarti del kontracepsijos ir tada po apziuros gavau patarima deti buten spirale.
Tučka
QUOTE(Liora @ 2010 07 20, 15:04)
man gydytojas rekomendavo sulaukti bent pirmu menesiniu. As sulaukiau antru ir atejau. Tepenelio neeme, bet pries dedant apziurejo. Spirale taip pat pirkau be recepto, nors vaistininke is pradziu jo kaip ir reikalavo, kol as nepaklausiau kam, nes T NOVA nera gormonaline.

*

Va po to ir prasideda "kaltinimai" spiralei, kad pradejo cistos augti ir t.t ir panasiai, o kad ginekologai normaliai tyrimu nepadaro, tai cia tipo nieko tokio blink.gif Juk pas jus jau dedant spirale galejo visokio bieso ten buti, o aisku visos blogos pasekmes bus suverstos del to, kad spirale isidejot, kai kas nors negero atsitiks doh.gif Ir sakysit, kad viskas cia nuo spirales, o ne del to, kad normaliu tyrimu nepasidaret tongue.gif
Patrika
Pries dedant bele kokia spirale- varine ar hormonine "normalus" gydytojas butinai padarys visus tyrimus,kad isitikintu,kad viskas idealiai gerai. Man ir pries dedant varine ir veliau hormonine, buvo atlikti visi tyrimai- ir echoskopas,ir onkocitologinis, ir paprastas tepinelis. Taigi tenka ateiti maziausiai du kartus, viena -tyrimams,antra - jau dejimui,jei viskas gerai... ior dar rekomenduoja pries onko tyrima panaudot "valancias" zvakutes,kad nebutu jokiu pasaliniu "bacilu"..
benitaa
beveik visuose seimos klinikuose konsultacija kainuoja 100lt. Gal jus zinote kur pigiau ir geras gydytojas? Siaip ir nelabai esu patenkinta savo ginekologu,tai noreciau pakeisti.
Tučka
QUOTE(benitaa @ 2010 07 21, 10:41)
beveik visuose seimos klinikuose konsultacija kainuoja 100lt. Gal jus zinote kur pigiau ir geras gydytojas? Siaip ir nelabai esu patenkinta savo ginekologu,tai noreciau pakeisti.
*

O poliklinikoj irgi visi blogi ginekologai? g.gif Bent jau as einu i poliklinika, nes ten superine ginekologe turiu ir nieko nemoku thumbup.gif
benitaa
QUOTE(Tučka @ 2010 07 22, 06:53)
O poliklinikoj irgi visi blogi ginekologai?  g.gif Bent jau as einu i poliklinika, nes ten superine ginekologe turiu ir nieko nemoku  thumbup.gif
*

o i kokia poliklinika einate? galvoju pabandyt uzsirasyt i centrine poliklinika, ziurejau kainorasti, tai nebrangiai tyrimai kainuoja ir spirales idejimas apie 17lt. Ir gydytojai rodos neblogi
Tučka
QUOTE(benitaa @ 2010 07 22, 12:44)
o i kokia poliklinika einate? galvoju pabandyt uzsirasyt i centrine poliklinika, ziurejau kainorasti, tai nebrangiai tyrimai kainuoja ir spirales idejimas apie 17lt. Ir gydytojai rodos neblogi
*

Aš į karoliniškių polikliniką pas Daivą Keršulytę einu 4u.gif
Anaksunamun
QUOTE(Tučka @ 2010 07 16, 10:06)
Dziaukis kol nejauti pasaliniu poveikiu nuo KT, gal po 2-3 metu bus dar blogiau nei su spirale. As daugiau tikrai neimsiu to brudo i burna  schmoll.gif  doh.gif 

Cistos nebutinai susidaro nuo spirales. Beje pries dedant spirale ar dare pilna patikrinima del visokiu cistu, kaklelio vezio ir tt.  g.gif 

*

KT gersiu tol kol reikes kaip gydymo, jau nusprendziau.

Tyrimus man atliko visus, buvo viskas gerai. Net pries spirale nezinojau kas yra pienlige. Isidejus ir prasidejo visi smagumai, ir pienlige pastoviai kankino . Zodziu, negalvojau , kad spirale tai gali, bet gine patikino, kad butent del jos atsirado cistos. Kaip viena minejo, sutrinka kiausidziu veikla , neivyksta ovuliacija.
Tučka
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 07 28, 23:54)
KT gersiu tol kol reikes kaip gydymo, jau nusprendziau.

Tyrimus man atliko visus, buvo viskas gerai. Net pries spirale nezinojau kas yra pienlige. Isidejus ir prasidejo visi smagumai, ir pienlige pastoviai kankino . Zodziu, negalvojau , kad spirale tai gali, bet gine patikino, kad butent del jos atsirado cistos. Kaip viena minejo, sutrinka kiausidziu veikla , neivyksta ovuliacija.
*

Ovuliacija nevyksta su MIRENA, o su paprasta varine spirale jinai ivyksta ir kiausides neturetu del to sutrikti smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.