Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar ruošiate pamokas kartu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
asara
Mano sunus antrokas, taciau pamokas turime ruosti ir kontroliuoti ar padare ar ne.
Jei mokytoja neuzduoda, jis anglu zodzius net nesimoko. O juk ir taip aisku, kad butina ismokti n aujus zodzius. Tai ir mokomes kiekviena vakara - atvirai tariant as jau kantrybes neturiu kiekviena vakara mokyti. O kaip Jus ismokete vaikus pacius mokytis ?
apsinge
mhm tikiuosi kad mes sulauksim atsakymo wub.gif maniskis irgi nenori ruost blush2.gif kariaujam verysad.gif tikiuosi kad persilaus dar doh.gif ax.gif
Ryžulia
Aš manau, kad tėvai turi stipriai kontroliuoti vaiką, kad jis darytų pamokas, o jei jam nesiseka-daryti jas kartu. Laikui bėgant, manau, vaikui išsiugdys pareigos jausmas, nes jis turėtų suprasti, kokios jo pareigos ir kad jas reikia vykdyti. Bet , esu įsitikinusi, kad vaikui reikia padėti tai suvokti.
savanore
Sveikos ir as vargstu su sunum nuo pirmos klases,sedziu ir kartu ruosiam pamokas.Galvojau kad paugs ,persilauz bet kur tau jau ketvirtokas ir niekas nesikeicia,Nezinau ka daryt jau net nervas ima cry.gif jokio savarankiskuma schmoll.gif
indreja
Maniškė jau ketvirtokė, bet savarankiškumo pas ja, kas liečia pamokų ruošimą nepastebiu jokio schmoll.gif . Jei užduoda anglų žodžių - neišmoksta,jei pasakoti pasaulio pažinimą- neskaito ir t.t. doh.gif . Bandau ją kontroliuoti,bet nevisada užtenka laiko ir jėgų. Dabar jau dvi savaites žiūrėjau tik į pasiekimų knygelę, pamokų nebetikrinu ax.gif . Bandau jai išaiškinti, kad mokytųsi pati, o manes tik paklaustų, kas neaisku, bet rezultato jokio. Jei su bizunu už nugaros nestovi- pamokos nė iš vietos blink.gif . Na as čia perkeltine prasme apie bizuną unsure.gif .
Stiuardese
QUOTE(Ryžulia @ 2005 11 17, 17:26)
Aš manau, kad tėvai turi stipriai kontroliuoti vaiką, kad jis darytų pamokas, o jei jam nesiseka-daryti jas kartu. Laikui bėgant, manau, vaikui išsiugdys pareigos jausmas, nes jis turėtų suprasti, kokios jo pareigos ir kad jas reikia vykdyti. Bet , esu įsitikinusi, kad vaikui reikia padėti tai suvokti.
*

Nu negaliu sutikt, kad turi , vat, kad neišeina tai kitas klausimas. Mano įsitikinimu visus reikalus gadina vertinimo sistema ir jei galėčiau ką nors padaryt sad.gif Tos saulutės, blyneliai arba kaip pas mano dukrą raidės A, P, V ir kotos, kurių reikšmės neatitinka jų žymimos reikšmės ir net man žiūrint pasiekimų knygelę reikia atsiverst pasitikrint kas ką reiškia doh.gif jie neįpareigoja vaikų, nes jiems nesuprantamos schmoll.gif tada nelieka jokio stimulo ir aiškumo. manau ir iš mokytojų pusės yra tas pats doh.gif Bet vat ką daryt g.gif Dukra trečiokė ir pamokas ruošt nelabai su manim nori, bet liepiu rodyt kas kur, taisom klaidas. O kai taisom - dar kur ir kas nedadaryta darom. O muzikalkėj rašo pažymius (irgi 3 klasė) tai ten nereikia liept ruošt, žino kiek klaidų ir kad 10 gerai, o 7 jau nelabai
Bet jei kas turit kokį receptą kaip priverst juos pačius ruošt pamokas, tai lenksiuos iki žemės blush2.gif
apsinge
jauciu tokio recepto nera cry.gif
siaip tai galetu grizt prie seno vertinimo thumbup.gif
iki penktos klases vidurio tik saulytes , menuliukai ar dar kas nors_ man atrodo yra negerai sad.gif
bet jauciu yra vaiku kurie noriai patys ruosia pamokas rolleyes.gif tikiuosi ir mano mazesnis taip darys doh.gif
mildux
Mano sūnus- antrokas. Pirmoje klasėje ruošdavome pamokas kartu. Tiek ten tų namų darbų ir tebūdavo, dažniausiai tik peržiūrėdavom kokios bus rytoj pamokos, gal ką atsinešt papildomo reikia ir pan. Šiais metais iš pradžių vis mane kviesdavo "einam ruošti pamokų". Bet po truputį imu atpratinti nuo to. Tiesiog sėdžiu tam pačiam kambary (skaitau, mezgu...), o jis dirba. Jei reikia, paprašo pagalbos, paklausia ir aš tada padedu. Namų darbus atlieka sąžiningai, kas užduota tą išmoksta. Manau, kad ilgainiui atpras ir nuo mano "budėjimo". Beje, anglų labai mėgsta, su didžiausiu malonumu mokosi žodžius. Paskui "moko" tėtį, kuris kažkada mokėsi vokiečių ir angliskai moka tik I love you ir f... you. tongue.gif
ritulka3
Mano sunus ketvirtokas.Kai buvo pirmokas,pamokas padedavau paruosti,bet pratinau po truputi kad ruostu savarankiskai.Antroj-trecioj klasej ruose savarankiskai,kaip ir jokiu problemu nebuvo,mokykloje irgi.Bet siais metais persikelem i Vilniu,teko keist mokykla,ir prasidejo...Mokausi kartu su vaiku.Pasirodo lietuviu taisykliu jokiu nemoka,apie rasinelio rasima tai kaip kad butu pirma kart isgirdes,gerai kad nors matematikoj gabus,tai cia maziau vargo.Na bet cia esme ne namu darbu ruosime,o mokytojoje.Budavo neuzduoda pamoku ruost is viso,arba labai nedaug,o dabar sedi prie pamoku kelias valandas.Baigia persilauzti.Gerai kad jis pas mus stiprus,gerai kad neissivyste baime mokyklai.Nes tris klases baige labai gerai,o dabar klasej vos ne paskutinis.
canim
Sūnus penktokas, niekada nelindau prie vaiko namų darbų. Kai jų nepadaro, gauna pastabą, bet mokosi gerai. Pykstamės dėl tvarkos ir baisaus rašto.Bet ką daryti, neišmanau sad.gif
ritulka3
QUOTE(canim @ 2005 11 18, 11:49)
Sūnus penktokas, niekada nelindau prie vaiko namų darbų. Kai jų nepadaro, gauna pastabą, bet mokosi gerai. Pykstamės dėl tvarkos ir baisaus rašto.Bet ką daryti, neišmanau sad.gif
*

Mano tai irgi tvarka nepasizymi,o rastas blink.gif ...,bet mokytoja sake,kad jau rasto nelabai ir ka pakeisi,reikejo nuo pirmos klases spaust.Mano laikais tai dailyrascius rasydavom,labai grieztai budavo net del raidziu pasvirimi.O dabar laisve kas kaip moka,tas taip raso ir su kuo nori su tuo raso
asara
Sutinku, kad vaikui demesio reikia, bet grizus po darbo daryti pamokas, kai mazasis irgi lipa ant ranku tai jegu nera. Pamokas, ka mokytoja uzduoda, tai dienos metu padaro, bet juk norint, kad gerai mokytusi reikia ir papildomai padirbeti. Mes vakarais rasome diktantus, nes jei tik savaitele nerasom, tuoj 5 - 8 klaidos mokyklos diktante. Su anglu tas pats. Pasirodo zodzius reikia ne tik ismokti, bet ir moketi parasyti, nes raso zodziu diktantus, o mokykloje mokytoja net w raides neparode kaip rasoma. Tai va ir mokomes dar papildomai namie, taciau galvoju ieskoti aukles - mokytojos, kuri 3 kartus per savaite ruostu su vaiku pamokas. Gal turite tokios patirties ?
canim
Lai vaikas skaito knygas, nereikės jokių diktantų tongue.gif
Ryžulia
O kas sakė, kad vaikai-tai vienas malonumas ir džiaugsmas? Suprantama, kad grįžtame iš darbo pavargę ir visą kitą. Bet man atrodo, kad svarbiausias dalykas, ko nepupranta daugelis tėvų, yra tai, kad visos pastangos, tie namų darbų ruošimai, diktantų rašymai ir pan. yra daromi MŪSŲ VAIKŲ labui. Nesvetimų vaikų, bet mūsų. Todėl manau, kad tai turėtų būti svarbiausia. Turi vaiką-turi jam padėti, turi aukoti savo laisvalaikį ir daryti kažką, nors vos kojas pavelki. Taip jau yra biggrin.gif Todėl visoms mamkoms noriu palinkėti stiprybės ir kantrybės smile.gif
indreja
Maniskei namų darbų tik paskutiniuoju metu pradėjo daugiau užduot. Seniau pasaulio pažinimo nereikėdavo išmokt, o dabar kiekvieną pamoką po temą ir po to rašo ant lapelių arba pasakoja ką išmoko.Pirmą kartą kai uždavė, mano panelė pakėlė tookią isteriją, kad nežinojau ką daryti, nes ji niekaip nesuprato, kaip čia dabar reikia mokytis pasakoti pasaulio pažinimą blink.gif . Nežinau, gal čia mokytojos kaltė, kad ligi šiol vaikai nėra pratinti papasakoti temų, nors tekdavo ir lietuvių pasakoti ankščiau, bet matyt, į pasaulio pažinimą iki šiolei buvo žiūrėta gana aplaidžiai, be to, baigėsi tie paveikslėlių piešimai ir prasidėjo daugiau beletristikos g.gif .
Vertinimo sistema esu labai nepatenkinta, nes vaikai PATYS į pasiekimų knygeles susirašo tas vertinimo raideles, o kai paprašiau mokytojos, kad sutikrintų, ar teisingai manoji susiraše tas raideles, mokytoja pasakė, kad tų įvertiminų daugiau niekur nesirašo, taigi manau, kad vertinimo sistema visai neobjektyvi g.gif .
Beje, maniškė šiemet labai protestuoja, jei bandau tikrinti pamokas, nes jai gėda prieš drauges unsure.gif . Nuo pirmos klasės perkame papildomas pratybas lietuvių kalbai ir matematikai, tai šiemet jau prasidėjo protestai dėl papildomų darbų darymo rolleyes.gif . Oi penktoje klasėje bus sunku, nes net geriausi mokiniai nusmunka atėję iš pradinių klasių cry.gif .
niedulis
O pas mus pradinėse klasėse mokytoja atšviesdavo papildomų pratybų ir kasdien prie pagrindinių pratybų gaudavo po kokias 2-3 užduotis iš papildomų pratybų. Tai sėdėdavo vaikinas iki 21-22 valandos. O dabar nuėjo į vidurinę, tai atsipūtė - visos pamokos paruošiamos per pusvalandį. Nors šiandien ruošiamės matematikos kontroliniui, paklausinėjau taisyklių, tai, pasirodo, žino. Pažiūrėsim kaip uždavinius išspręs.
Man patiko mūsų pradinėje mokykloje buvusi vertinimo sistema. Į pasiekimų knygeles klijuodavo spalvotus lapelius: raudonas - puikiai, oranžinis - gerai, geltonas - patenkinamai, žalias - blogai. Na, apibūdinimus čia aš pati surašiau, šiaip tų lapelių aprašymas sudėtingesnis (pakankamos pastangos, ypatingos pastangos ir t. t.)
viketa
QUOTE(canim @ 2005 11 18, 11:49)
*

Panaši situacija. mano jau šeštokas. Labai protingas, mokosi gerai. Bet raštas doh.gif , o portfelyje tvarkelė g.gif
O dar pasižiūri, kad kiti berniukai nedaro pamokų, ir jam norisi pailsėti. Todėl kartas nuo karto padarau totolu patikrinimą, tai tą žinodamas atlieka sažiningai.

Och, tie berniukai doh.gif
Enija
Maniškiui raštas yra didelė problema, kuo toliau- tuo prasčiau atrodo tos raidės, o jis pyksta, kad mokytoja pamatė klaidą ten kur jos nebuvo. Nežinau, kaip vaiką įtikinti dėl rašymo grožio, nes pats teisinasi mokytojos skubinimais, kuo nelabai tikiu. Dėl tvarkos suradome draudimų sistemą, bet mokykloje lyg ir mokytojos valdžia...
mamutas
Maniske antroke, jai daug smagiau ruosti pamopkas, kai as salia, tad ateina i virtuve, isitaiso salia puodu. Siaip daro savarankiskai, tik labai klausineja, ar teisingai. Bet va anglu zodziu pati nesimoko, dar nemoka turbut ju mokytis. Reikia klausineti, kol isimena. Beje vienoj zinutej kazkas rase, kad reikia ismokti ir anglisku zodziu rasyba. Kol kas mums tai - sunkiai iveikiama. Dziaugiuosi, kad nors isimena, kaip tariasi. Gal zinot kokiu anglisku knyguciu, pritaikytu antrokams, paskaityt, gal tada lengviau su rasybos isiminimu butu?
Adrianna
Mano vyrukas -treciokas,bet,jam parejus is mokyklos,visada istraukiu viska lauk,kad paziureciau,kokio slamsto prisidejes,ka veike mokykloje ir kas uzduota namu darbu.Jei ne,jis "uzmirsta" isidet kitai dienai reikiamas pamokas,paruosti namu darbus ir t.t. unsure.gif .Siaip,daro pamokas pats,tik,jei ko nesupranta,paaiskinam ir patikrinam BUTINAI ar padare viska. g.gif
Laiza
Mūsų pirmokas - ne tik berniukas, bet ir kairiarankis. Tai kokio grožio sąsiuviniuose galima iš jo tikėtis? Juolab, kad ir genuose jo neturi (visą gyvenimą guodžiausi, kad rašiau bent įskaitomai). O ir mano mama pasakojo, kad mokyklos laikais irgi turėjo tokią problemą. Jei parašo "kaip visada", - diktantas (ar pan.) įvertinamas 4, jei tik labiau įskaitomai - jau tik kokį 3 sugraibydavo. Todėl aš rašto problemos per daug nedramatizuoju. Žinoma, aiškinu, kad reikia stengtis. Bet pati pabandžiusi rašyti kaire ranka, nelabai apsidžiaugiau rezultatais.
Mokytoja į Pasiekimų knygelę klijuoja įvairius lipdukus, kiekvienam dalykui - atskirus su pakankamai konkrečiais įvertinimais (yra ir "puikiai", "šaunu" ir tik "džiugu", ar iš viso - "moki tą ir tą"). Tiesa, dar klijuoja įvairius lipdukus (veidukus, drugelius ir pan.) už pastangas, kurias vaikai įdeda bedarydami užduotėles.
Apie tvarką aš geriau nepasakosiu. Jau kokius penkerius metus bandom įteigti, kad tvarka yra gėris ir džiaugsmas, bet iki šiol mūsų pastangos sėkme nevainikuotos.. Todėl kuprinę tikrinam kasdien. Tiesa, susikrauna ją pats.
zivile
mano didzioji visada buvo labai pareiginga ir pati ruostdavo pamokas, bet nori, kad as vis prieiciau ir paziureciau kaip jai sekasi daryti thumbup.gif Bet pas mus namu uzduociu gauna tik du kartus per savaite ir paruosti juos turi savaite laiko, tik zinoma dazniausiai ruosia savaitgaliais rolleyes.gif bet pas juos mokykloj dar yra toks dalykas, kad jei neparuosi pamoku, teks juos atlikti kita diena per didziaja pertrauka, kai visi smagiai duksta lauke biggrin.gif
mazoji, tai kai mato sese dirbancia, tai ir ji prisimena, tik, kad dazniausiai nelabai supranta ka reikia daryti, tai pasedziu su ja kol issaiskinu, bet supratau, kad as labai prasta aiskintoja blush2.gif , o tada jau ji pati uzbaigia thumbup.gif
Dyna
Sūnus pirmokas, todėl namų darbų retai užduoda. Pirmąsias savaites kartu dėjomes pratybų sąsiuvinius, knygeles, kitas priemones, vėliau dar por savaičių patikrindavau ar tikrai viską susidėjo. O dabar netikrinu, tik paklausiu ar jau susidėjo knygas rytdienai ir ar rašymėlius parašė (sūnui papildomai kartais užduoda parašyti, nes nelabai sekasi sad.gif ). Per tris mėnesius buvo tik 2 kartai kai pamiršo atsinešti raidyną ir skaičiukus. Manau, kad nereikia už vaiką daryti jo darbų, tegul ugdosi atskomybės ir pareigingumo jausmą. Jei pamiršo - lai paraudonuoja prieš klasę ir mokytoją, kitą kartą atsimins. biggrin.gif
pipima
Tai su tais bernais visoms tos pačios problemos biggrin.gif .Maniškis trečiokas.Raštas irgi siaubingas,tvarkos,nei kuprinėj,nei sąsiuvinį,bet pamokas(tą,ką supranta)ruošia pats.Bet,jei jau reikia kokį planą sudaryti,ar uždavinys sunkesnis-prašosi pagalbos,nors šiaip tai kiekvienas pamokų ruošimas prasideda arba pasibaigia bliovimu cry.gif blink.gif .Tad bent jau man tai yra gryniausias išbandymas mad.gif .O ir tvarkos mokykloje nėra schmoll.gif .Jums gerai,kad mokytoja nors raidžių,ar spalvotų piešinėlių priklijuoja,o pas nėra visiškai nieko blink.gif .Mėnesio gale surašo jo pasiekimus,bet jaučiu,kad jie visiems daug maž vienodi surašyti,o tu jau galvok,kaip nori,kas tavo vaikui sekas geriau,o kas visai nesiseka.Kažkokia nesąmonė.Anglų kalbos visai nėra,tai lankom privačiai,pirmoje ir antroje klasėje labai daug dirbom su stiprintom užduotim,tiek matematikos,tiek lietuvių,nes kadangi jis buvo stiprus mokinys,į jį mažiausiai būdavo kreipiama dėmesio blink.gif .Jei reikėdavo parašyti rašinėlį,jis aiškiausiai pasakydavo-mokytoja sakė,tegul mama parašo blink.gif,o paskui giria,oi koks gažus rašinėlis,važiuosi į konkursą,nors tikrai žino,kad čia ne jo darbas blink.gif.Žodžiu,aš čia dar daug ką galėčiau parašyti,bet jei grįžtanat prie temos biggrin.gif ,manau,kad vaikams reikia padėti pamokas ruošti.Bet tik padėti,nes jie labai greitai pajaučia,kad kažkas gali už juos viską padaryti 4u.gif
canim
Na, jei jau už vaiką rašinėlius tenka rašyti, tai kas bus toliau? O jei klasėje daugiau tokių "mamų"? Kaip jaustis vaikui kuris pats viską daro, gal ir neidealiai..

Na, jei jau už vaiką rašinėlius tenka rašyti, tai kas bus toliau? O jei klasėje daugiau tokių "mamų"? Kaip jaustis vaikui kuris pats viską daro, gal ir neidealiai..
Jurevaga
4u.gif Manau, kad vaikui reikia padėti ruošti namų darbus tiek kiek leidžia sveikas protas. Tarkim mūsų klasės vaikams reikia namuose rašyti diktantus, už tai jie gauna saulytes mokykloje. smile.gif Manau čia mokytojų gudravimas dalį savo pareigų perkelti ant tėvų pečių, bet niekur nedingsi, vaikas pats juk sau nepasidiktuos. Ir dar būna situacijų, kai namuose liepia padaryti kokį puslapį į matematikos ar lietuvių pratybas, nes atsilieka nuo programos. O klasėje nepaaiškina, tai tada vėl tenka padėti. Arba atiduoda testus ar diktantus ir liepia su tėvai aiškintis klaidas. g.gif Kažkaip pastebėjau, kad mokytojai dabar labai daug ko nespėja, nors kai mes mokėmės, klasėse būdavo beveik du kartus daugiau mokinių ir viską suspėdavo paaiškinti. g.gif Mano tėvai gyvenime nėra padėję ruošti namų darbų, nes to visiškai nereikėjo. O Šiaip tai yra logikos įstatymuose, kad pradinukams negali būti namų darbų. Teko skaityti, jog mokslininkai teigia, kad vaikas iki 10 metų gali užsiimti aktyvia protine veikla ir įsisavinti naujas žinias tik 3- 4val. Taigi laikas mokykloje jiems prilygsta pilnai mūsų darbo dienai. O ar patys labai norėtume po 8 darbo valandų dar kasdien pora valandų padirbėti? Manau nelabai. Taigi nebūkime griežti savo vaikams:) 4u.gif O gal dabar mokymo programos visiškai netikusios? g.gif
canim
Jurevaga drinks_cheers.gif Gal ne labai į temą, bet dar dėl to rašto. Aš ir nenoriu kad berniukas rašytų dailyraščiu, bet nors įskaitomai. Sunerimau dėl lietuvių kalbos, nes parsinešė 1.Šiaip mokosi gerai, klausiu už ką vienetas? Sako rašiau su juodu tušinuku. Na pasidarė įdomu,atsiverčiau... Vaikas vieną užduotį atlikęs juodu tušinuku, bet klaidų nėra. Žodžiu, mokytoja užduotį perbraukus, parašė kad juodu tuš rašyti negalima ir įvertino vienetu. Na tokios sistemos tai aš nesuprantu. Tai ir galvoju, gal čia kokia bauda už tą raštą. Ar jūsų vaikams mažinamas pažymys (ar raidė) už tai?
Hmmm...
Sveikos, mano vaikas dar per mažas kad jį mokyt, bet dar atsimenu savo patirtį tongue.gif Mano mama nesėdėdavo su manim visą laiką, bet iki kokios 5-6 klasės visada paklausdavo ar paruošiau pamokas, ir dažnokai patikrindavo, ar viską išmokau. Būdavo visko, ir pykau, ir nervinausi kad mane tikrina, bet užtat dabar tikrai dėkinga kad nepatingėjo smile.gif Iš tikro labai svarbu turėti tvirtus, gerus pagrindus, juk nemokėdamas daugybos, sunkesnių uždavinių niekaip neišspręsi smile.gif
Todėl tikrai siūlyčiau pavargti bent truputį, nes vėliau, kai vaikas bus paaugęs ir neturės pagrindinių žinių, mokytis tikrai bus daug sunkiau, o ir priversti tada jau nelabai galėsit mirksiukas.gif
apsinge
kad dabar gi nelabai ir suprasi pagal ka ten juos vertina ax.gif atrodytu kad supranti- pas mus yra puiku, l.gerai,gerai...ir t.t.
bet kai nueini pas mokytoja paklaust kaip sekasi tai ji sako viskas gerai pagal programa mega_shok.gif fool.gif nu galvoju ciki:)
uz keliu dienu parkeliauja su pasiekimu knygele a ten gun_rifle.gif raso kad mano vaikas patenkinamai ysisavino lietuviu. nono.gif
Neringucia
Mano pirmokas dažniausiai paruošia pamokas prailgintoj grupėj ir mokytoja iškart patikrina arba paaiškina jeigu kas nors neaišku thumbup.gif Jeigu kartais nebūna prailgintoj tai namie prasideda ožiai, tada jis nesupranta, tingi pagalvot nori kad aš už jį atlikčiau. Amžiais būna konfilktas kuris baigiasi ašarom sad.gif Namie reikia tik skaityti, nors kartais pamiršta doh.gif O šiaip su raštu tai mes irgi turim problemų, svarbu kad greičiau doh.gif
asara

Supratau, kad daugeli musu kamuoja panasios problemos. Vaikui padeti reikia, ypac pradzioje, bet jau matau, kad galedama skirti mokymuisi su vaiku tik laika po 19 val., ir tai dar lipant mazajam ant ranku, nieko gero nepasieksim. Tiesiog nespejam per 1 val. papildomai pasimokyti ir matematikos, ir diktanta ir dar anglu pasimokyti. Todel nusprendziau, kad reikia ieskoti mokytojos, kuri galetu su vaiku 3 kartus per savaite papildomai pamokyti (Ypac anglu, nes tempai tokie, kad jis jau nespeja ismokti). Tad siandien vakare jau turesiu pokalbi su potencialia kandidate.
Ryžulia
Nesutinku, kad pradinukams nereiktų namų darbų. Nereikia priimti visas mokslinininikų išvadas už gryną pinigą smile.gif Vaikui namų darbai yra reikalingi ne tiek dėl pačių žinių, kiek dėl pareigos ir atsakomybės jausmo išsiugdymo. Sutinku, programos šiais laikais mokyklose-nerealios. Bet, mielosios, yra kaip yra. Ir vaikus reikia prie to pratinti ir ruošti, nes nuo penktos klasės jiems bus "amba voveraitė", jei jie bus per daug atsipalaidavę.
Jurevaga
QUOTE(Ryžulia @ 2005 11 23, 16:18)
Nesutinku, kad pradinukams nereiktų namų darbų.  Nereikia priimti visas mokslinininikų išvadas už gryną pinigą smile.gif  Vaikui namų darbai yra reikalingi ne tiek dėl pačių žinių, kiek dėl pareigos ir atsakomybės jausmo išsiugdymo. Sutinku, programos šiais laikais mokyklose-nerealios. Bet, mielosios, yra kaip yra. Ir vaikus reikia prie to pratinti ir ruošti, nes nuo penktos klasės jiems bus "amba voveraitė", jei jie bus per daug atsipalaidavę.
*

taigi, nieko asmeniško, bet posakis "yra kaip yra " man yra nepriimtinas. schmoll.gif Aš manau, kad turi būti taip kaip turi būti. Jei mes nepriimame mokslininkų atliktų tyrimų rezultatų, pačios švietimo ministerijos duotų rekomendacijų, manau taip pat paremtų tais tyrimais, kad pradinėse klasėse namų darbai negali būti užduodami, tai kam tada po galais reikalingos tos institucijos. g.gif
Jei kas lieptų dirbti naktį , o miegoti dieną arba susikeisti butais su kaimynais, nejau irgi sakytume: " yra kaip yra" ir pirmyn.. blink.gif Manau ne, bet jei tai liečia mūsų vaikus, tai nejau jie gali iškęsti viską. Manyčiau, kad jei vaikas nespėja kažko atlikti klasėje kartu su visais ar šiaip jam truputėlį daugiau papildomai reikia padirbėti dėl ligos tai neiko baisaus, tačiau jei pirmokui ar antrokui reikia kasdien skirti namų darbams po kelias valandas ir dar samdyti korepetitorių, tai vadinasi kažkas yra negerai su mokymo sistema. g.gif Ir nereikia kaltinti vaikų, kad jie žiopli ir niekam tikę. Kai atžala jus labai verčia nerimauti, sveiką protą labai gerai atgauti padeda patarlė: " obuolys nuo obels ir t.t. " doh.gif Ir dar jei mes nepakovosime už savo vaikus tai kas tai padarys? Žinoma viskas turi būti sveiko proto ribose. 4u.gif
Jurevaga
canim drinks_cheers.gif
Jurgita&P
Del to, kad vaikai per daug apkrauti pradinese klasese as sutinku 200 procentu. Man irgi vargas su dukra. Nors mokytojai mokykloje tikrai geri. Tuo isitikinau, be to patys supranta kokia sunki vaikams programa. Namie as su vaiku (aisku arba vyras) pastoviai ruosiam pamokas aiskinam ir aiskinam. Samdom papildomai anglu kalbos mokytoja, dabar jau kogero teks ir lietuviu, nes tiesiog nespeja tuo tempu kaip visi drauge besistengtume. Man tai baisu cry.gif kartais norisi zliumti, kai atrodo tiek stengiesi, o vis nespeji koja kojon, o tai kaip tam vaikui jaustis. As tai labai esu pasipiktinusi mokymosi programa verysad.gif Ir taip negali buti "yra kaip yra" jei del isgyvenimu del mokslu ketvirtoj klasej i lova... nakti tai ne juokas mielos mamos. Vaikai ne robotai.
avei
Mano žiogas ketvirtokas. Mes irgi dar kartu ruošiam pamokas. Matematiką ir pats sugeba pats padaryt, o prie lietuvių tai net neina, tik su manim ar su tėčiu blink.gif
uola
Namu darbu pradinese klasese reikia BUTINAI. Tam , kad vaikas igustu uzsiimti ir dirbti. Zinoma ju kiekis turetu buti protingas.Laikas praleistas prie pamoku ruosos maziau nei 1 valanda. Praleistas dirbant , o ne valgant, karts nuo karto zvilgtelint i TV, pernesiojant zaisliukus ir kalbantis su draugais telefonu. Programos yra tokios , kokios yra. Didziajai daliai vaiku ji ikandama ir tinka. Vaikams, kuriems ji sunkiai "paimama" , deja, ale reik dirbti siek tiek daugiau. Tevai tame procese labai svarbus pagalbininkai. Kas kitas, jei ne tevai pades savo vaikui? Mokytojas, kad ir kiek jis yra super, neigalus kiekvienam vaikui skirti tiek demesio, kiek gali skirti tevai savam vaikui. Galima parinkti uzduotis, galima penkiolika kartu aiskinti kazkokiai grupei vaiku, kai kiti dirba jiems suprantama darba, bet keli is tos grupes ir po penkiolikos kartu aiskinimo nesupras. Su jais reikia dirbti individualiai, analizuojant ju klaidas. O tokiam darbui nera skirta laiko. As esu mama ir man rupi, kaip mano vaikui sekasi. Jei as matau, kad mokytoja netaiso darbu, nepastebi geruju mano vaiko pusiu, daro savo darba atmestinai ir viska perkelia tik man- ieskosiu kitos. Jei matau, kad mokytoja dirba nuosirdziai, ir padaro viska , kiek jai leidzia jos galimybes- likusia darbo dali privalesiu padaryti pati, kitaip niekam daugiau tai nerupes. Juolab, kad akivaizdziai gersniu rezltatu pasiekia tie vaikai, kuriu tevai randa laiko su jais uzsiimti. O tam, kam dievas dave vaikucius, kurie patys geba atlikti visas uzduotis, yra pareigingi ir jaucia atsakomybe-demesio namu ruosai reikia minimaliai.Tada ta valanda , be abejones, galima skirti kitokiam bendravimui su vaiku. .
Anafora
Pritariu Uolai thumbup.gif
Mane tai erzina tėvelių dvylipumas - nuolat sriūbauja - programos, per sunkios, namų darbų per daug, pamokos monotoniškos ir t.t. ir pan., bet kad vaikutis žinių turi turėti - tai čia nieks neabejoja. Ir žinoma žinių tik gerų ir labai gerų! Kai tėvai man sako, kaip čia išmokti viską - aš jiems atsakau - aš žinau tik vieną būdą - darbą - o namuose nieko neveikdamas vaikas nieko neišmoks. O jei išmoks - ir man papasakokit, tada tą stebuklingą būdą ir aš taikysiu.
Ryžulia
Jau buvau pradėjusi galvoti, kad aš su savo požiūriu "darbas, pareiga, namų darbai" esu durna boba tongue.gif Pasirodo, yra ir bendraminčių tongue.gif
asara
QUOTE(asara @ 2005 11 23, 14:43)
Supratau, kad daugeli musu kamuoja panasios problemos. Vaikui padeti reikia, ypac pradzioje, bet jau matau, kad galedama skirti mokymuisi su vaiku tik laika po 19 val., ir tai dar lipant mazajam ant ranku, nieko gero nepasieksim. Tiesiog nespejam per 1 val. papildomai pasimokyti ir matematikos, ir diktanta ir dar anglu pasimokyti. Todel nusprendziau, kad reikia ieskoti mokytojos, kuri galetu su vaiku 3 kartus per savaite papildomai pamokyti (Ypac anglu, nes tempai tokie, kad jis jau nespeja ismokti). Tad siandien vakare jau turesiu pokalbi su potencialia kandidate.
*

Sutareme su busima mokytoja, kuri 3 kartus per savaite ruos pamokas kartu su vaiku.
indreja
QUOTE(asara @ 2005 11 29, 12:55)
Sutareme su busima mokytoja, kuri 3 kartus per savaite ruos pamokas kartu su vaiku.
*

Galvoju ir aš apie tai, nes mums su matematika prastokai. Asara, po kiek laiko per dieną mokytoja mokys, koks bus užmokestis, jei nepaslaptis smile.gif ?
Gosh
Su dukra pamokas dariau pirmą mėn, kaip sakant pripratinau prie šito. Dabar pati jomis rūpinas, atneša man tik patikrint kaip ką parašė, paskaičiavo, pasikalbam kas jai buvo neaišku, ką reiktų dar peržiūrėt ir viskas, nedarom jokios problemos dėl pamokų darymo (3*tfu).
asara
QUOTE(indreja @ 2005 11 29, 18:31)
Galvoju ir aš apie tai, nes mums su matematika prastokai. Asara, po kiek laiko per dieną mokytoja mokys, koks bus užmokestis, jei nepaslaptis  smile.gif ?
*

Kiek domejausi kaina uz valanda 10 - 15 Lt. Mokysimes per diena po 2 val., kad speti anglu, matematika ir lietuviu ismokti.
Jurevaga
QUOTE(asara @ 2005 11 30, 16:21)
Kiek domejausi kaina uz valanda 10 - 15 Lt. Mokysimes per diena po 2 val., kad speti anglu, matematika ir lietuviu ismokti.
*

4u.gif Anot mano draugės mokytojos tokie supratingi tėveliai yra Dievo dovana kai kuriems mokytojams. bigsmile.gif Jei susirenka kokius 8 vaikiukus papildomai padirbėti pora valandų kasdien. Tai atlyginimo kaip ir nebereikia. cool.gif Tai labai populiari ir išplėtota papildomo uždarbio forma. Tačiau teko girdėti, kad dar yra mokytojų, ypač kaimiškuose rajonuose, kurios savo iniciatyva ir be jokio atlygio padeda silpniau besimokantiems. thumbup.gif Jaučiu didelę pagarbą tokiems MOKYTOJAMS.
uola
As jauciu begaline pagarba tevams, kurie padeda savo vaikams patys thumbup.gif thumbup.gif .
Ryžulia
Neveltui sakoma-vienas lauke-ne karys. Kiekvienas turi daryti tai, kas jam "priklauso" . Mokytojas-mokyti vaikus, vaikas-mokytis, na o tėveliai-ooo, tėveliai. Jie turi rūpintis savo vaikais, o ne palikti tai kitiems tongue.gif Mano manymu, jei visi kartu griebs tuos mokslus (vaikas+tėvai+mokykla), tai nebus tokių problemų, kaip kai kurios čia rašė.
SUNO
Sveikos mano dukra septintoke,bet be kontroles neapsieinam.tik nepakontroliuoju,tai iskarto matosi ant pazymiu.Siaip tai pamokas ruose pati tik kai kas neaisku paklause,ir papildomai eina mokytis pas angliste.O su pirmoku sunum tai jau pamokas ruoseme kartu.Uzduoda papildomai ir skaityti ir pratybas uzbaigti ko klasej nespejo,ir i sasiuvyni zodziu rasyt.
Gulia
Dukryte trecioke tai pamokos daro pati.Jei nepatikrinu tai gali buti klaidu,bet nevisada ir jei yra-labai mazai,bet yra pamoku,kuriu netikrinu doh.gif ir visai neblogai jai sekasi. wub.gif
Iks
Maniskei [antrokei] kol kas mokslai einasi lyg per sviesta, todel netenka kasdien kartu ruosti namu darbu ar pan. Namu darbus ji atlieka pati, kol as dar prie tarnybiniu girneliu prirakinta. Grizusi tik patikrinu, ar kartais neprivele zioplumo klaidu [vienu metu labai "valge" raides, matyt, svajodama kuo greiciau uzsiimti kuo kitu ar shiaushti i kiema] ir paprasau, kad dar karta pasiziuretu, ar tikrai viska, ka reikejo padare. Ka dar... Pasiklausau ismokto mintinai eilerashcio, jei manau, kad intonuojant galima ka nors idomiau sugalvoti, pasakau, ka galvoju, aptariam abi, apie ka tas eilerastis, bet savo nuomones ir manieru nepershu, noriu, kad pati atrastu. Kartais tenka paaishkinti keblesni matematikos uzdavini, pirmoj klasej "pykosi" su atkarpu brezimu, kol pastebejau, kad josios liniuote kazkaip neteisingai pagaminta, nupirkau nauja. Manau, kad gramatinius igudzius labai stimuliuoja skaitymas, todel dziaugiuosi, kad maniske skaityt labai megsta ir tai skatinu, pradziuginu ja naujomis knygomis, kai tik galiu. Na, o siaip, vargo nematom. Nuo pat pradziu rase graziai, taip kaligrafishkai as ir pati nemokeciau, greitai isisavina nauja informacija ir moka ja naudotis, puikiai skaito, darbai tvarkingi. ... Nors, aisku, pasitaiko visko, kam gi nesvetimos visokios silpnybes. Keleta kartu radau [jau nepamenu ka] bet kaip nuspalvinta, kita syki - nupiesta, nors tiek piesia, tiek spalvina tikrai atsakanciai. Paklausiau, kas gi cia? Ai, cia tik pratybos, mokytoja i jas beveik neziuri - numojo ranka. Tada teko aiskinti, kad mokosi ji pati sau, ne man, ne mokytojai, todel i visus atliekamus darbus turetu ziureti atsakingai. Noriu, kad ishsiugdytu sia savybe [atsakingumo], manau, kad ateityje pravers, nors kartais tai ir atrodo tik smulkmenos. Beje, maniske lanko dar ir chora, gauna ir ten kruva teorijos uzduociu, taciau ten jau turi suktis be mano pagalbos, man tai visiskai nezinomos galaktikos, perduodu estafete teveliui: dave toki gena, tai tegu dabar ir shefuoja tongue.gif . Ir dar. Man idomu, kokia pas jus praktika. Maniske dabar kaip tik pasigavo kazkoki bjauru virusa, namu darbai kaupiasi kaip ant mieliu, bet ji kol kas labai prastai jauciasi, gulineja, skundziasi, kad silpna. Nezinau, kaip paskui viska vienu ypu jai patiks ir seksis iveikti? Taciau nesinori, kad atsiliktu, o ir mokytoja reikalauja viska, kas praleista atlikti individualiai. O pas jus?
cafe girl
mano dukryte eina i pirma klase bet jai nereikia pakolkas sakyti eik daryti pamokas ...pati visalaika padaro man reikia tik patikrinti ir dar nei karto neradau klaidu ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.