O aš vis dar manau, kad ketvirtokas turi pamokas ruošti pats
o as nuo pirmos klases padedu vaikui prie pamoku , zinoma nesakau teisingu atsakymu . o kai nesuprasdavo visada paaiskindavau , ir taip kiekviena diena su tom pamokom , bet zinot dabar jau ketvirtokas ir pats daro namu darbus , matyt iaugo
QUOTE(manima @ 2009 01 31, 12:03) Maniškis pirmokėlis, pamokas darome kartu, pradžioje būdavo taip- jei aš sėdžiu šalia ir raginu, tai kažkaip stumiasi į priekį, pakanka man trumpam nueit į šalį, viskas užstrigo nu nu zinokit istorija ta pati buvo pirmoj klasej, jei kartu tai dar kazka padaro o jei vienas tai siais metais jau kitaip, as stengiuosi tik priminti kad reik pamokas paruost, o jei neparuosia, tai tada jau ne su manim bet su tetuku tenka ruost, atrodo vyrui daug lengviau sekasi musu tinginiuka isjudint.
man mama nuo pirmos klasės nepadėjo ruošti pamokų, visada ruošiau pati...
Maniske pirmoke. Gyvenam Danijoj, taip kad daug neuzduoda
Is matematikos pati prirasau uzdavinuku, jinai sedi sprandzia. As po to tikrinu. Jei ka, paaiskinu. Jei skaito, tai sedziu klausau. Kai raso, tai irgi pasakau kad parasytu istorija, po to taisom klaidas kartu.
kaip as jus visas suprantu
QUOTE(mamyte84 @ 2009 03 16, 20:51) kaip as jus visas suprantu
Maniškis antrokas ir tenka dar labai dažnai šalia sėdėt
Mano yra paruošiamukas ir rugsėjį išleisiu į mokyklą. L. bijau to pamokų ruošimo kartu. Beje, dar ir pati esu mokytoja. Tai tapčiau amžina pamokų ruošėja...
1-2 kl. ruosdavom kartu, tiksliau, jis paruosdavo, as po to patikrindavau, issiaiskindavom ir issitaisydavom klaidas, jei budavo, suziuredavau, kad viska susidetu ir atliktu. Kai pradejo lankyti 3 kl., man pradejo laiko trukti ir siek tiek nusibodo kasdien viska suziuret ir pirstu baksnot, ka dar turi padaryt. Nutariau, kad jau turi but savarankiskesnis ir siek tiek "atleidau vadeles". Tai kur tau, kai po kurio laiko uzmeciau aki, pasiurpau
Mano dukra antrokė ir aš su ją pastoviai pamokas ruošiu nes jai aš nepažiūriu tai jai tada nereikia ruošti.
Mūsiškė-pirmokė-tai visada su MB prisėdam prie pamokėlių
Mano mergaitė antrokėlė ir pamokėles pasiruošia grupėje
Žodžiu man labai gerai kai vaikas eina į grupę,tai nereikia sukti galvos dėl pamokėlių... Nors neseniai išsiaiškinua,kad anglų kalbos nebuvo darius kokius 2 mėn (nes tipo mokytoja nepyksta, tai kaip ir nebūtina daryti), bet pakalbėjom ir kai ir dabar viskas tvarkoje... Tik retkarčiais (į savaitę kartą tai būtiniai) perverčiu pažymių knygelę, sąsiuvinukus ir pažiūriu kaip sekasi...
nuo pirmos klasės savarankiškai be raginimų ruošia pamokas, pradžio tikrinau, dabar ketvirtokė, labai gerai mokosi , tai niekada netikrinu, tik pažymių knygelę patikrinu kad ten stebuklų nerasčiau
aš taip pat prie tų,kurie pamokas ruošia kartu,tai pavargau per mokslo metus
neperseniausia skaičiau nebloga knygą-"Vaiko emocinio intelekto vystimas-vadovas tėvams",autorių tiksliai nepamenu,tai vat knygoj nemažai patarimų,kaip motivuoti vaikus mokslui
Su vaiku pamokas ruosti yra svarbu, tevai butinai turi dometis kaip vaikas padaro jas net patikrinti kad padarytu jas neatmestinai
Tik patikrinu, ar tikrai padare, ka reikejo. Sunaus klaseje iprastas dalykas- uzsiirasyti kadien i tam skirta knygele, kas uzduota. Su datom.
Sunus baige 1 klase. Pamokas visada ruosdavom kartu ir nemanau kad tai blogai Vaikas mato kad domiesi tuo kuo jis uzsema ir kad tai svarbu, todel ir stengiasi labiau.
su savo pirmokeliu pamokas darem ir darysim ateinancius metus kartu, nes vienam nieko nesigauna, randa kitu uzsuemimu tik nusisuk
na manau,kad reiktu vaikui padeti ruosti pamokas
QUOTE(Daila @ 2009 07 18, 21:22) su savo pirmokeliu pamokas darem ir darysim ateinancius metus kartu, nes vienam nieko nesigauna, randa kitu uzsuemimu tik nusisuk Labai juokinga, nes pas mane ko gero bus lygiai taip pat. Jei as su savo busimu pirmoku nesedesiu ir nerodysiu susidomejimo jo pamokomis, tai jis pats tikrai neruos.
1-3klasej sedejom kartu prie pamoku,o jau 4 klasej tik patikrindavau ar gerai padare
Ruošia pati. Savarankiškai. Tik kartais pamiršta ką nors įsidėti
mano dukrai 1 klaseje reikejo primint, kad eitu ruost pamokas. Zinoma ir as budavau tame kambaryje, kai ruosdavo. Liepdavau pirma paciai padaryt, o as patikrindavau. Jei nesuprasdavo uzduoties - paaiskindavau. Manau, kad ie antroje klaseje bus panasiai
mano dukra antroke,pamokas ruosiam kartu
QUOTE(Lakštingala @ 2009 07 22, 17:21) Labai juokinga, nes pas mane ko gero bus lygiai taip pat. Jei as su savo busimu pirmoku nesedesiu ir nerodysiu susidomejimo jo pamokomis, tai jis pats tikrai neruos. būtų ir man juokinga, nes pas mus ta pati situacija, tik vat bėda ta, kad mes jau trečiokai
Maniske pirmoke,visada pati paruosia viska ,tik patikrinu,bet dazniausiai gerai viskas buna,bet cia tik pirma klase,veliau manau reiks ir kartu pasedet.Papyldomai jei sugalvuoju kazkokiu uzduociu,tada jau kartu sprendziam,tuo paciu ir pabendraujam
Padedu ruošt tą dalyką kuris prasčiau sekasi, bet po to ir laukia, kad kartu tipo darysim, tikriausiai pradeda nepasitikėt savo jėgom
Pratinu prie atsakomybės, savarankiškumo. Pats daro,o po to viską patikrinu. Ko nesupranta, paaiškinu. Pirmus mėnesius sėdėjau kartu su juo, tai
As tai pamokas padarau pati jei ko nesuprantu mama paaiskina (kai grizta is darb),o veliau dar ir patikrina..
man ir kaikada patikrina dar
Mano sunus tik pradejo eiti i mokykla, o pamoku visai nenori daryti, jis net neturi jokio pareigos jausmo, jei neklausciau, kas uzduota, tai taip ir liktu niekas nepadaryta. zinoma tiems pirmokams ir taip nieko neuzdavineja namuose, bet visada reikia uzbaigti namie,ko nespejo mokykloje. Maniskis mokykloje nieko nespeja, pastoviai zioplineja, net nezinau kaip bus toliau, kai mokslai bus rimtesni...
QUOTE(vavute @ 2010 03 07, 23:57) Mano sunus tik pradejo eiti i mokykla, o pamoku visai nenori daryti, jis net neturi jokio pareigos jausmo, jei neklausciau, kas uzduota, tai taip ir liktu niekas nepadaryta. zinoma tiems pirmokams ir taip nieko neuzdavineja namuose, bet visada reikia uzbaigti namie,ko nespejo mokykloje. Maniskis mokykloje nieko nespeja, pastoviai zioplineja, net nezinau kaip bus toliau, kai mokslai bus rimtesni... Mano sunus jau antrokas siemet,bet nuo pirmos klases pratinau ruost namu darbus,nors oficialiai ju negali uzduot.Siemet pamokas ruosia isvis be gincu,kadangi mokyklos pratybose ir taip pirmauja,tai namie dar papildomas atlieka.Neperlenkiu lazdos,kad vaikas nepavargtu,bet pratinu nuo pirmu dienu mokytis. Pabandykit nors 3d, per savaite pasodint pamokas ruost,na nors po tris sakinius parasyt ir skaiciu pora eiluciu,kad ygautu supratima - mokytis reikia. QUOTE(N-e-r-i-n-g-a @ 2010 03 09, 21:13) Svarbiausia,kad nepametwe,o mokykloj paliko
As su saviskiu karts nuo karto vis paruosiam pamokas kartu,nes ,kai paklausi,jam niekad nieko neuzduota
Mano, kai pirmokė buvo, irgi užduodavo mokytoja parašyti po 2 sakinius. Tai būdavo parašo tuos 2 sakinius, o daugiau ne. Nei pro kur
Esu pradinių klasių mokytoja iš Kauno. Galiu padėti ruošti pamokas ar dirbti su gabiaisiais mokiniais.
Sveiki visi
Mano kolegė nuo mažens kartu ruošdavo pamokas su sūnumi. Tai dabar ir kursinius darbus jam teberašo. Mamos, pratinkit vaikus atsakyti už savo pareigas (pamokų, namų ruoša). Kitaip už juos dirbsit visą gyvenimą. Na, nepadarys namų darbų kartą, gaus pastabą iš mokytojos, kitą kartą žinos. O jei jūs nepadarysit jo namų darbų, tai kitą kartą dar nuo savo vaiko ir pylos gausit
Mano kolegė nuo mažens kartu ruošdavo pamokas su sūnumi
cia 2 skirtingi dalykai padeti ruosti pamokas ir parosti uz vaika pamokas..
sutinku su Gabriele 97.. ir patikėkit, ypač pradinukų sąsiuviniuose labai matosi, kur mama rašė, o kur vaikas.. turėjau praktika su antrokais, tai net nereikėjo eiti pasižiūrėti, kas parašyta.. vaikas, kai daug "parašo" labai nori pasigirti ir kelia ranka savanoriu atsakinėti.. o kai ima skaityti namų darbą, tai kas antro žodžio neįskaito
o vaikai, tokį mamų nesveiką norą paruošti pamokas tai labai net pateisina, sako: "tai mama, sakė, ji gražiau rašo, tai bus viskas aišku ir be klaidų, nes aš kai parašysiu vištos koja, tai nebus galima įskaityti, kai mokytoja klaidas ištaisys ir raideles pabrauks"
Nesupratot mano pasisakymo. Kolegė neišmokė vaiko atsakomybės už savo darbą, todėl net po vidurinės turi jam padėti. Ji ne ruošdavo už jį, bet nuolat kontroliuodavo, sėdėdavo šalia ir aptardavo visas užduotis. Taip vaikas nepriprato savarankiškai mąstyti. Dabar susidurdamas su sunkumais, ne tik pamokų ruošoje, visada atsiklausia mamos, kaip daryti vienu ar kitu atveju. Sakysit nieko bloga, atsiklausti mamos. Bet yra dalykų, kuriuose mama nebekompetetinga. Vis dėlto jaunas žmogus, nauji santykiai su bendraamžiais, nauji mokslai ir panašiai.
Prisimenu J. Čekuolio žodžius: "Mano mama man padarė didžiausią paslaugą, kai išleido mane , penkiametį, nuvažiuoti su arkliu pas kaimyną. Tai buvo mano savarankiškumo pradžia." Aš tikrai to nebūčiau padariusi, todėl ir galvoju, kad mes, šiuolaikinės mamos, galbūt darome negerą įtaką savo vaikams už juos nuspręsdamos, padarydamos. Iš vienos pusės vaikui duodama visiška laisvė (parduotuvėje nupirksiu ką nori, nuvešiu kur nori, tu tik mokykis). Tačiau kada ir kaip ruošti pamokas, nuspręsiu aš. Kokius tavo gabumus lavinti, taip pat nuspręsiu aš. Kokią profesiją turi pasirinkti - aš geriau žinau. Aš taip pat tik parašiau savo nuomonę. Kai auginau mažus savo vaikus, taip pat labai rūpėjo, ką daryti su namų darbais. Sėdėdavau vaikui už nugaros, reikalaudama gražiai parašyti. Privesdavau vaiką iki ašarų ir nusprendžiau - gana. Vaiko sveikata brangesnė už gražų raštą. Savo vaikams padėdavau, kai jie to paprašydavo, bet už nugaros daugiau niekada nebesėdėjau. Gaudavo visokių pažymių. Bet tai jų uždirbti ir gauti pažymiai. QUOTE(Vėta @ 2010 08 04, 13:41) Nesupratot mano pasisakymo. Kolegė neišmokė vaiko atsakomybės už savo darbą, todėl net po vidurinės turi jam padėti. Ji ne ruošdavo už jį, bet nuolat kontroliuodavo, sėdėdavo šalia ir aptardavo visas užduotis. Taip vaikas nepriprato savarankiškai mąstyti. Dabar susidurdamas su sunkumais, ne tik pamokų ruošoje, visada atsiklausia mamos, kaip daryti vienu ar kitu atveju. Sakysit nieko bloga, atsiklausti mamos. Bet yra dalykų, kuriuose mama nebekompetetinga. Vis dėlto jaunas žmogus, nauji santykiai su bendraamžiais, nauji mokslai ir panašiai. Prisimenu J. Čekuolio žodžius: "Mano mama man padarė didžiausią paslaugą, kai išleido mane , penkiametį, nuvažiuoti su arkliu pas kaimyną. Tai buvo mano savarankiškumo pradžia." Aš tikrai to nebūčiau padariusi, todėl ir galvoju, kad mes, šiuolaikinės mamos, galbūt darome negerą įtaką savo vaikams už juos nuspręsdamos, padarydamos. Iš vienos pusės vaikui duodama visiška laisvė (parduotuvėje nupirksiu ką nori, nuvešiu kur nori, tu tik mokykis). Tačiau kada ir kaip ruošti pamokas, nuspręsiu aš. Kokius tavo gabumus lavinti, taip pat nuspręsiu aš. Kokią profesiją turi pasirinkti - aš geriau žinau. Aš taip pat tik parašiau savo nuomonę. Kai auginau mažus savo vaikus, taip pat labai rūpėjo, ką daryti su namų darbais. Sėdėdavau vaikui už nugaros, reikalaudama gražiai parašyti. Privesdavau vaiką iki ašarų ir nusprendžiau - gana. Vaiko sveikata brangesnė už gražų raštą. Savo vaikams padėdavau, kai jie to paprašydavo, bet už nugaros daugiau niekada nebesėdėjau. Gaudavo visokių pažymių. Bet tai jų uždirbti ir gauti pažymiai. Tai Jūs siūlot vaikui nepadėti mokytis?Ir padėti tik tada kai pats paprašo?O tai jeigu aš matau, kad vaikui nesiseka/nesupranta tai man neprieiti?Laukti kol jis pats pas mane ateis? Nesąmonė.Aš nesutinku.
Supraskit kaip norit. Pasakiau savo nuomonę. O jūs puolat į kraštutinumus. Aš norėjau pasakyti, kad nereikia visko daryti už vaiką ir žlugdyti jo savarankiškumą bei atsakomybę. Pateikiau tokio elgesio pavyzdį ir pasekmes.
Manyčiau, kad tinkamas būdas būtų prisėsti kartu prie vaiko ir paprašyti, kad jis garsiai paaiškintų, kaip supranta užduotį ir kaip ketina (reiktų) ją atlikti (jei matysite, kad vaikas grybauja į šoną, nukreipsit tinkama linkme). Tokiu būdu ir vaikas samprotaus ir savarankiškai mąstys, ir mamos galės būti ramios, kad vaikai gerai atliks namų darbus + stebėsite vaiko samprotavimo galių progresą
Beje, manau, nebūtina "stebėti" visų namų darbų, juk vis tiek matematika pvz.gali sektis prasčiau, o lietuvių kalba labai gerai, tai kam tada lįsti vaikui į akis ir prašyti, kad n-tąjį kartą aiškintų jau savaime suprantamus dalykus
Na, kai Viktorija buvo dar pradinukė, tai su tėčio pagalba ruošdavo namų darbus
|