Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar ruošiate pamokas kartu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ČIČI
O aš vis dar manau, kad ketvirtokas turi pamokas ruošti pats doh.gif o tik nepasižiūriu, taip kitą dieną pastaba iš mokytojos, kad ko nors neparuošė doh.gif doh.gif doh.gif
musyte015
o as nuo pirmos klases padedu vaikui prie pamoku , zinoma nesakau teisingu atsakymu . o kai nesuprasdavo visada paaiskindavau , ir taip kiekviena diena su tom pamokom , bet zinot dabar jau ketvirtokas ir pats daro namu darbus , matyt iaugo mirksiukas.gif jau . mamytes jei tik galit padekit pamatysit tikrai bus geriau .
ISLANDA
QUOTE(manima @ 2009 01 31, 12:03)
Maniškis pirmokėlis, pamokas darome kartu, pradžioje būdavo taip- jei aš sėdžiu šalia ir raginu, tai kažkaip stumiasi į priekį, pakanka man trumpam nueit į šalį, viskas užstrigo 4u.gif  ir nedėlto, kad nesupranta, dėl to, kad tingi doh.gif . Niu dabar truputuką geresnė situacija- primint man dar vis tenka apie namų darbus, nes jei to nepadaryčiau, tai jis prieš eidamas miegot tik prisimintų huh.gif . Bet kai atsisėda, tai pats daro, tik kai ko nesupranta kviečia paaiškinti mirksiukas.gif , manau įvažiuosim į mokinio pareigas drinks_cheers.gif
*

nu nu zinokit istorija ta pati buvo pirmoj klasej, jei kartu tai dar kazka padaro o jei vienas tai doh.gif
siais metais jau kitaip, as stengiuosi tik priminti kad reik pamokas paruost, o jei neparuosia, tai tada jau ne su manim bet su tetuku tenka ruost, atrodo vyrui daug lengviau sekasi musu tinginiuka isjudint.
giintariuke
man mama nuo pirmos klasės nepadėjo ruošti pamokų, visada ruošiau pati... smile.gif tik kelis kartus esu paklausus jos kelių matematikos uždavinių kai buvau 5 ar 6 klasėj...šiaip ji niekados nesikišdavo į mano mokslų reikalus, bet rezultatas gavosi geras, nes mokausi tikrai gerai 4u.gif gal todėl, kad nuo mažens ji man kartojo, kad jei nesimokysiu, eisiu gatvių šluoti, o aš to daryti tikrai nenorėjau biggrin.gif
Marija78
Maniske pirmoke. Gyvenam Danijoj, taip kad daug neuzduoda smile.gif
Is matematikos pati prirasau uzdavinuku, jinai sedi sprandzia. As po to tikrinu. Jei ka, paaiskinu.
Jei skaito, tai sedziu klausau.
Kai raso, tai irgi pasakau kad parasytu istorija, po to taisom klaidas kartu.
mamyte84
kaip as jus visas suprantu rolleyes.gif as turiu mergaite antroke ir ji visiskai tyngi mokytis schmoll.gif kad ir kaip stengciausi ja paveikti kalbomis man niekaip nesiseka schmoll.gif beto nepaminejau ji man ne dukra o vyro vaikas,mes kolkas bendro dar nesusilaukem bet labai stengemes ,labai norim ax.gif bet jo mergaite anksciau gyveno su mama ir nieko per dienas neveikdavo tik paskuj motina lakstydavo,jai niekas neidomu ji nieko nenori veikti tik serialus per diena ziuret ir paskuj dabar jau mane lakstyti doh.gif as jai niekada nebusiu mama ir nenoriu ja but nes ji turi ja ,tik man labai skaudu buna kai is jos grysta ji manes visiskai neklauso verysad.gif nezinau nei ka daryt,kaip ivesti nors kaskokia tais drausme,ir kad nors trupuciuka pasimokytu nes ji net skaiciuoti normaliai nemoka ,kaip pirmoje klaseja vaikai jau kuo puikiausiai skaiciuoja ir bent kaskuo domisi verysad.gif
ČIČI
QUOTE(mamyte84 @ 2009 03 16, 20:51)
kaip as jus visas suprantu  rolleyes.gif as turiu mergaite antroke ir ji visiskai tyngi mokytis schmoll.gif kad ir kaip stengciausi ja paveikti kalbomis man niekaip nesiseka schmoll.gif beto nepaminejau ji man ne dukra o vyro vaikas,mes kolkas bendro dar nesusilaukem bet labai stengemes ,labai norim ax.gif bet jo mergaite anksciau gyveno su mama ir nieko per dienas neveikdavo tik paskuj motina lakstydavo,jai niekas neidomu ji nieko nenori veikti tik serialus per diena ziuret ir paskuj dabar jau mane lakstyti  doh.gif as jai niekada nebusiu mama ir nenoriu ja but nes ji turi ja ,tik man labai skaudu buna kai is jos grysta ji manes visiskai neklauso verysad.gif nezinau nei ka daryt,kaip ivesti nors kaskokia tais drausme,ir kad nors trupuciuka pasimokytu nes ji net skaiciuoti normaliai nemoka ,kaip pirmoje klaseja vaikai jau kuo puikiausiai skaiciuoja ir bent kaskuo domisi verysad.gif
*

cool.gif joo, sunki situacija. Idomu dar ka jai tikroji mama prisneka, gal specialiai taip elgiasi...
Įdomi
Maniškis antrokas ir tenka dar labai dažnai šalia sėdėt doh.gif Nors aš jam vos ne kiekvieną dieną kalu, kad pamokas ruoštų, kol aš darbe, o aš grįžusi tik patikrinsiu, bet niekaip schmoll.gif schmoll.gif Bet tikiuosi, kad išaugs iš to sėdėjimo kartu ax.gif smile.gif
N-e-r-i-n-g-a
Mano yra paruošiamukas ir rugsėjį išleisiu į mokyklą. L. bijau to pamokų ruošimo kartu. Beje, dar ir pati esu mokytoja. Tai tapčiau amžina pamokų ruošėja... doh.gif ir noriu,kad nuo pirmų dienų įprastų rūpintis savo namų darbais. Na, norai yra, o kaip bus, matysim... tongue.gif Jau dabar stengiuosi įkalti, kad nepadarysi ko nors- bus TAU nesmagu, TU kažko nesužinosi, ant TAVęS pyks auklėtoja...
Bahama mama
1-2 kl. ruosdavom kartu, tiksliau, jis paruosdavo, as po to patikrindavau, issiaiskindavom ir issitaisydavom klaidas, jei budavo, suziuredavau, kad viska susidetu ir atliktu. Kai pradejo lankyti 3 kl., man pradejo laiko trukti ir siek tiek nusibodo kasdien viska suziuret ir pirstu baksnot, ka dar turi padaryt. Nutariau, kad jau turi but savarankiskesnis ir siek tiek "atleidau vadeles". Tai kur tau, kai po kurio laiko uzmeciau aki, pasiurpau doh.gif Pradejo vyrukas vaziuot i lankas konkreciai, pastabu prisirinko del neatsinestu priemoniu, aprangu, neatliktu namu darbu ir pan. Tai dabar vel teko imtis cerberio vaidmens wink.gif Nezinau, kaip jam ikalt i galva, kad pats turi stengtis, dirbt, niekaip sito nesupranta, kol nepasakau, pirstu neparodau po nosim, tol nieko ir nepadarys blush2.gif
SNAIGUTĖ999
Mano dukra antrokė ir aš su ją pastoviai pamokas ruošiu nes jai aš nepažiūriu tai jai tada nereikia ruošti.
Moske
Mūsiškė-pirmokė-tai visada su MB prisėdam prie pamokėlių
ČIČI
QUOTE(Moske @ 2009 03 23, 12:35)
Mūsiškė-pirmokė-tai visada su MB prisėdam prie pamokėlių
*

Nepatarciau, nes vaikas pripranta ruosti pamokas kartu su tevais ir jam atrodo, kad tai bendras seimos reikalas... bet tai Jusu pasirinkimas
pipsė
Mano mergaitė antrokėlė ir pamokėles pasiruošia grupėje thumbup.gif , nebent ko nors nesupranta tai namuose kartu darome... Tik va vakare tai reikia 15 kartų klausti ar knygas susidėjusi g.gif .... O kai buvo pirmokėlė, į grupę neidavo, tai sėdėdavom kartu, arba skambindavau kas 5 min ir klausdavau ar pasiruošei? būdavo atsakaymas pasiruošiau,bet kai grįždavo išaiškėdavo,kad ir tą pamiršo padaryti ir aną...

Žodžiu man labai gerai kai vaikas eina į grupę,tai nereikia sukti galvos dėl pamokėlių... Nors neseniai išsiaiškinua,kad anglų kalbos nebuvo darius kokius 2 mėn (nes tipo mokytoja nepyksta, tai kaip ir nebūtina daryti), bet pakalbėjom ir kai ir dabar viskas tvarkoje...

Tik retkarčiais (į savaitę kartą tai būtiniai) perverčiu pažymių knygelę, sąsiuvinukus ir pažiūriu kaip sekasi...
Sarlatane77
nuo pirmos klasės savarankiškai be raginimų ruošia pamokas, pradžio tikrinau, dabar ketvirtokė, labai gerai mokosi , tai niekada netikrinu, tik pažymių knygelę patikrinu kad ten stebuklų nerasčiau biggrin.gif
aliete
aš taip pat prie tų,kurie pamokas ruošia kartu,tai pavargau per mokslo metus doh.gif ,dabar labai laukiu vasaros atostogų hihihi.gif

neperseniausia skaičiau nebloga knygą-"Vaiko emocinio intelekto vystimas-vadovas tėvams",autorių tiksliai nepamenu,tai vat knygoj nemažai patarimų,kaip motivuoti vaikus mokslui
justdance
Su vaiku pamokas ruosti yra svarbu, tevai butinai turi dometis kaip vaikas padaro jas net patikrinti kad padarytu jas neatmestinai smile.gif Siais laikais tevai neturi laiko savo vaikams todel ir sako kad jie turi viska patys daryti bet jei jau tevai nepasidomi kaip padarytos pamokos tai jau tevai neatlieka savo pareigu, as pati pamenu kad kai buvau moksleive skubedavau i lauka tai atmestinai pamokas padarydavau bet mane kontroliuodavo kazkada praslysdavau kai kada ne. Taip kad nesiulau daryti uz vaika bet pasiulysiu jei tik yra proga buti saliai, ar bent jau patikrinti pamokeles smile.gif
SAFYRAS
QUOTE(SNAIGUTĖ999 @ 2009 03 20, 02:29)
Mano dukra antrokė ir aš su ją pastoviai pamokas ruošiu nes  jai aš nepažiūriu tai jai tada nereikia ruošti.
*

Ir pas mus tas pats doh.gif Kartais sunus-antrokas ir pameluoja, kad viskas jau paruosta, o mokytoja patikrino. verysad.gif
Baudinys
Tik patikrinu, ar tikrai padare, ka reikejo. Sunaus klaseje iprastas dalykas- uzsiirasyti kadien i tam skirta knygele, kas uzduota. Su datom.
alinaaaa
Sunus baige 1 klase. Pamokas visada ruosdavom kartu ir nemanau kad tai blogai Vaikas mato kad domiesi tuo kuo jis uzsema ir kad tai svarbu, todel ir stengiasi labiau.
Daila
su savo pirmokeliu pamokas darem ir darysim ateinancius metus kartu, nes vienam nieko nesigauna, randa kitu uzsuemimu tik nusisuk ax.gif
skorpee
na manau,kad reiktu vaikui padeti ruosti pamokas ax.gif
Lakštingala
QUOTE(Daila @ 2009 07 18, 21:22)
su savo pirmokeliu pamokas darem ir darysim ateinancius metus kartu, nes vienam nieko nesigauna, randa kitu uzsuemimu tik nusisuk ax.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Labai juokinga, nes pas mane ko gero bus lygiai taip pat.
Jei as su savo busimu pirmoku nesedesiu ir nerodysiu susidomejimo jo pamokomis, tai jis pats tikrai neruos.
ddijana
1-3klasej sedejom kartu prie pamoku,o jau 4 klasej tik patikrindavau ar gerai padare smile.gif
Ožiaragė
Ruošia pati. Savarankiškai. Tik kartais pamiršta ką nors įsidėti doh.gif
Elfuze
mano dukrai 1 klaseje reikejo primint, kad eitu ruost pamokas. Zinoma ir as budavau tame kambaryje, kai ruosdavo. Liepdavau pirma paciai padaryt, o as patikrindavau. Jei nesuprasdavo uzduoties - paaiskindavau. Manau, kad ie antroje klaseje bus panasiai smile.gif
camilla31
mano dukra antroke,pamokas ruosiam kartu 4u.gif
MamaGita
QUOTE(Lakštingala @ 2009 07 22, 17:21)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Labai juokinga, nes pas mane ko gero bus lygiai taip pat.
Jei as su savo busimu pirmoku nesedesiu ir nerodysiu susidomejimo jo pamokomis, tai jis pats tikrai neruos.
*

būtų ir man juokinga, nes pas mus ta pati situacija, tik vat bėda ta, kad mes jau trečiokai verysad.gif tai ir sėdim kiaurus vakarus kartu prie pamokų doh.gif
kuziukas
Maniske pirmoke,visada pati paruosia viska ,tik patikrinu,bet dazniausiai gerai viskas buna,bet cia tik pirma klase,veliau manau reiks ir kartu pasedet.Papyldomai jei sugalvuoju kazkokiu uzduociu,tada jau kartu sprendziam,tuo paciu ir pabendraujam thumbup.gif
Snieguro@ka
Padedu ruošt tą dalyką kuris prasčiau sekasi, bet po to ir laukia, kad kartu tipo darysim, tikriausiai pradeda nepasitikėt savo jėgom doh.gif
N-e-r-i-n-g-a
Pratinu prie atsakomybės, savarankiškumo. Pats daro,o po to viską patikrinu. Ko nesupranta, paaiškinu. Pirmus mėnesius sėdėjau kartu su juo, tai tease.gif išsidirbinėdavo. Man kantrybė nelaikė. Persiorentavau. Dabar ir susideda pamokas pats. Bet ,kai nueina gulti, vistiek patikrinu kuprinę blush2.gif .
*Harpija*
As tai pamokas padarau pati jei ko nesuprantu mama paaiskina (kai grizta is darb),o veliau dar ir patikrina.. doh.gif
Gytax01Halo
man ir kaikada patikrina dar biggrin.gif
vavute
Mano sunus tik pradejo eiti i mokykla, o pamoku visai nenori daryti, jis net neturi jokio pareigos jausmo, jei neklausciau, kas uzduota, tai taip ir liktu niekas nepadaryta. zinoma tiems pirmokams ir taip nieko neuzdavineja namuose, bet visada reikia uzbaigti namie,ko nespejo mokykloje. Maniskis mokykloje nieko nespeja, pastoviai zioplineja, net nezinau kaip bus toliau, kai mokslai bus rimtesni...
N-e-r-i-n-g-a
doh.gif To dar nebuvo... Šiandien maniškis iš mokyklos grįžo be kuprinės blush2.gif Mano pirmokas apsižioplino. doh.gif
svajone*
QUOTE(vavute @ 2010 03 07, 23:57)
Mano sunus tik pradejo eiti i mokykla, o pamoku visai nenori daryti, jis net neturi jokio pareigos jausmo, jei neklausciau, kas uzduota, tai taip ir liktu niekas nepadaryta. zinoma tiems pirmokams ir taip nieko neuzdavineja namuose, bet visada reikia uzbaigti namie,ko nespejo mokykloje. Maniskis mokykloje nieko nespeja, pastoviai zioplineja, net nezinau kaip bus toliau, kai mokslai bus rimtesni...
*

Mano sunus jau antrokas siemet,bet nuo pirmos klases pratinau ruost namu darbus,nors oficialiai ju negali uzduot.Siemet pamokas ruosia isvis be gincu,kadangi mokyklos pratybose ir taip pirmauja,tai namie dar papildomas atlieka.Neperlenkiu lazdos,kad vaikas nepavargtu,bet pratinu nuo pirmu dienu mokytis. Pabandykit nors 3d, per savaite pasodint pamokas ruost,na nors po tris sakinius parasyt ir skaiciu pora eiluciu,kad ygautu supratima - mokytis reikia.
QUOTE(N-e-r-i-n-g-a @ 2010 03 09, 21:13)
doh.gif To dar nebuvo... Šiandien maniškis iš mokyklos grįžo be kuprinės blush2.gif  Mano pirmokas apsižioplino. doh.gif
*

Svarbiausia,kad nepametwe,o mokykloj paliko biggrin.gif
buziuliuke
As su saviskiu karts nuo karto vis paruosiam pamokas kartu,nes ,kai paklausi,jam niekad nieko neuzduota doh.gif Tenka vis patikrinti,ar tikrai taip biggrin.gif
Snieguro@ka
Mano, kai pirmokė buvo, irgi užduodavo mokytoja parašyti po 2 sakinius. Tai būdavo parašo tuos 2 sakinius, o daugiau ne. Nei pro kur biggrin.gif Atrodo ir kas čia atsitiks, kad parašys ir 3, bet jau ne.... :ax:Persidirba iš karto smile.gif Antroj klasėj rašydavom po 4, ir taip kas metai po 2 pridedam. Nors mokosi neblogai, negaliu Dievo į medį varyt biggrin.gif
Pradžiamokslė
Esu pradinių klasių mokytoja iš Kauno. Galiu padėti ruošti pamokas ar dirbti su gabiaisiais mokiniais.
WyWa
QUOTE(Pradžiamokslė @ 2010 07 28, 17:15)
Esu pradinių klasių mokytoja iš Kauno. Galiu padėti ruošti pamokas ar dirbti su gabiaisiais mokiniais.
*

O su negabiais nedirbat. doh.gif Manau jei gabus,tai jam jokios pagalbos ir nereikia. mirksiukas.gif
Militukas
Sveiki visi 4u.gif . As turiu dukra siemet ji jau bus 6 bet pamokas visa laika darome kartu nuo 1kl, nes tik nepaziurek tai jau ka ir praleido ar nepadare biggrin.gif .Manau darysim ir tuoliau, nes kai paziuriu ju programas, tai baisu darosi atrodo kad jie visi profesoriai bus blink.gif Per namu darbus vaikai baltos dienos ir laisvo laiko visai neturi g.gif baisu blink.gif
Zhaliaakee
QUOTE(WyWa @ 2010 07 28, 21:58)
O su negabiais nedirbat. doh.gif Manau jei gabus,tai jam jokios pagalbos ir nereikia. mirksiukas.gif
*

Labai geras pastebėjimas thumbup.gif
Vėta
Mano kolegė nuo mažens kartu ruošdavo pamokas su sūnumi. Tai dabar ir kursinius darbus jam teberašo. Mamos, pratinkit vaikus atsakyti už savo pareigas (pamokų, namų ruoša). Kitaip už juos dirbsit visą gyvenimą. Na, nepadarys namų darbų kartą, gaus pastabą iš mokytojos, kitą kartą žinos. O jei jūs nepadarysit jo namų darbų, tai kitą kartą dar nuo savo vaiko ir pylos gausit lotuliukas.gif - "Mama, taigi tu namų darbų nepadarei!" doh.gif
*Harpija*
Mano kolegė nuo mažens kartu ruošdavo pamokas su sūnumi

cia 2 skirtingi dalykai padeti ruosti pamokas ir parosti uz vaika pamokas..
Zhaliaakee
sutinku su Gabriele 97.. ir patikėkit, ypač pradinukų sąsiuviniuose labai matosi, kur mama rašė, o kur vaikas.. turėjau praktika su antrokais, tai net nereikėjo eiti pasižiūrėti, kas parašyta.. vaikas, kai daug "parašo" labai nori pasigirti ir kelia ranka savanoriu atsakinėti.. o kai ima skaityti namų darbą, tai kas antro žodžio neįskaito doh.gif pamenu apie kambarines gėles prašiau susižinoti kuo daugiau informacijos ir paruošti mini pranešimą-nupiešti tą gėlę ir surašyti šalia jos priežiūros taisykles...pusė klasės mekeno, negalėjo suskaityti,ką parašė, tai joks pristatymas nepavyko schmoll.gif
o vaikai, tokį mamų nesveiką norą paruošti pamokas tai labai net pateisina, sako: "tai mama, sakė, ji gražiau rašo, tai bus viskas aišku ir be klaidų, nes aš kai parašysiu vištos koja, tai nebus galima įskaityti, kai mokytoja klaidas ištaisys ir raideles pabrauks" g.gif doh.gif vienu žodžiu, nepykit, kad išsiliejau, labai jau norėjau patirtimi pasidalinti 4u.gif
Vėta
Nesupratot mano pasisakymo. Kolegė neišmokė vaiko atsakomybės už savo darbą, todėl net po vidurinės turi jam padėti. Ji ne ruošdavo už jį, bet nuolat kontroliuodavo, sėdėdavo šalia ir aptardavo visas užduotis. Taip vaikas nepriprato savarankiškai mąstyti. Dabar susidurdamas su sunkumais, ne tik pamokų ruošoje, visada atsiklausia mamos, kaip daryti vienu ar kitu atveju. Sakysit nieko bloga, atsiklausti mamos. Bet yra dalykų, kuriuose mama nebekompetetinga. Vis dėlto jaunas žmogus, nauji santykiai su bendraamžiais, nauji mokslai ir panašiai.
Prisimenu J. Čekuolio žodžius: "Mano mama man padarė didžiausią paslaugą, kai išleido mane , penkiametį, nuvažiuoti su arkliu pas kaimyną. Tai buvo mano savarankiškumo pradžia." Aš tikrai to nebūčiau padariusi, todėl ir galvoju, kad mes, šiuolaikinės mamos, galbūt darome negerą įtaką savo vaikams už juos nuspręsdamos, padarydamos. Iš vienos pusės vaikui duodama visiška laisvė (parduotuvėje nupirksiu ką nori, nuvešiu kur nori, tu tik mokykis). Tačiau kada ir kaip ruošti pamokas, nuspręsiu aš. Kokius tavo gabumus lavinti, taip pat nuspręsiu aš. Kokią profesiją turi pasirinkti - aš geriau žinau.
Aš taip pat tik parašiau savo nuomonę. Kai auginau mažus savo vaikus, taip pat labai rūpėjo, ką daryti su namų darbais. Sėdėdavau vaikui už nugaros, reikalaudama gražiai parašyti. Privesdavau vaiką iki ašarų ir nusprendžiau - gana. Vaiko sveikata brangesnė už gražų raštą. Savo vaikams padėdavau, kai jie to paprašydavo, bet už nugaros daugiau niekada nebesėdėjau. Gaudavo visokių pažymių. Bet tai uždirbti ir gauti pažymiai.
*Harpija*
QUOTE(Vėta @ 2010 08 04, 13:41)
Nesupratot mano pasisakymo. Kolegė neišmokė vaiko atsakomybės už savo darbą, todėl net po vidurinės turi jam padėti. Ji ne ruošdavo už jį, bet nuolat kontroliuodavo, sėdėdavo šalia ir aptardavo visas užduotis. Taip vaikas nepriprato savarankiškai mąstyti. Dabar susidurdamas su sunkumais, ne tik pamokų ruošoje, visada atsiklausia mamos, kaip daryti vienu ar kitu atveju. Sakysit nieko bloga, atsiklausti mamos. Bet yra dalykų, kuriuose mama nebekompetetinga. Vis dėlto jaunas žmogus, nauji santykiai su bendraamžiais, nauji mokslai ir panašiai.
Prisimenu J. Čekuolio žodžius: "Mano mama man padarė didžiausią paslaugą, kai išleido mane , penkiametį, nuvažiuoti su arkliu pas kaimyną. Tai buvo mano savarankiškumo pradžia." Aš tikrai to nebūčiau padariusi, todėl ir galvoju, kad mes, šiuolaikinės mamos, galbūt darome negerą įtaką savo vaikams už juos nuspręsdamos, padarydamos. Iš vienos pusės vaikui duodama visiška laisvė (parduotuvėje nupirksiu ką nori, nuvešiu kur nori, tu tik mokykis). Tačiau kada ir kaip ruošti pamokas, nuspręsiu aš. Kokius tavo gabumus lavinti, taip pat nuspręsiu aš. Kokią profesiją turi pasirinkti - aš geriau žinau.
Aš taip pat tik parašiau savo nuomonę. Kai auginau mažus savo vaikus, taip pat labai rūpėjo, ką daryti su namų darbais. Sėdėdavau vaikui už nugaros, reikalaudama gražiai parašyti. Privesdavau vaiką iki ašarų ir nusprendžiau - gana. Vaiko sveikata brangesnė už gražų raštą. Savo vaikams padėdavau, kai jie to paprašydavo, bet už nugaros daugiau niekada nebesėdėjau. Gaudavo visokių pažymių. Bet tai uždirbti ir gauti pažymiai.
*

Tai Jūs siūlot vaikui nepadėti mokytis?Ir padėti tik tada kai pats paprašo?O tai jeigu aš matau, kad vaikui nesiseka/nesupranta tai man neprieiti?Laukti kol jis pats pas mane ateis?
Nesąmonė.Aš nesutinku.
Vėta
Supraskit kaip norit. Pasakiau savo nuomonę. O jūs puolat į kraštutinumus. Aš norėjau pasakyti, kad nereikia visko daryti už vaiką ir žlugdyti jo savarankiškumą bei atsakomybę. Pateikiau tokio elgesio pavyzdį ir pasekmes.
Zhaliaakee
Manyčiau, kad tinkamas būdas būtų prisėsti kartu prie vaiko ir paprašyti, kad jis garsiai paaiškintų, kaip supranta užduotį ir kaip ketina (reiktų) ją atlikti (jei matysite, kad vaikas grybauja į šoną, nukreipsit tinkama linkme). Tokiu būdu ir vaikas samprotaus ir savarankiškai mąstys, ir mamos galės būti ramios, kad vaikai gerai atliks namų darbus + stebėsite vaiko samprotavimo galių progresą smile.gif

Beje, manau, nebūtina "stebėti" visų namų darbų, juk vis tiek matematika pvz.gali sektis prasčiau, o lietuvių kalba labai gerai, tai kam tada lįsti vaikui į akis ir prašyti, kad n-tąjį kartą aiškintų jau savaime suprantamus dalykus g.gif (pirmokams čia netaikoma mirksiukas.gif )
Jolanta_Garš
Na, kai Viktorija buvo dar pradinukė, tai su tėčio pagalba ruošdavo namų darbus smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.