Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ką daryti, kai vaikas nesupranta žodelio NEGALIMA
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3
mamaALINA.klp
tetis musu uzsieni komenderuoteje yra jau 4 men turi ant nauju metu tik grysti. Nors sako vyras vitaliukai taip negalima per skypa biggrin.gif ir vistiek svaidos.. kai nuvaziuojam pas mama tai tas pats ir i ja meto.. musasi. barti duoda jam , bet jam dzin. Vakar isvis variantas buvo ryte mano tel imete i tulika, per pietus tik pasisgedau po ilgu ieskojimu supratau kur yra. veliau nubego interneto laidus nutrauke. is nervu verkt pradejau, kad su tokiu mazu nesusitvarkau. tai todel kreipiuosi i jus mamytes pagalbos.
Pasakaite30
na nezinau nei ka patarti.As tai viska suslepus tai tokiu zbitku nepridarius.Duris uzdarau tualeto,gal bandyk viska sudelioti taip ,kad nekiltu pagundu,tai maziau matys ir nebus tu nervu g.gif Ai buvo kelis kartus ukriokus kai nedaviau kazko,tai apsisukau ir nuejau,pastovejo ,pareke paskui pati lipo pas mane ,kad paguosciau.Gal bandyk i koki kampa pastatyti,kaip pyktis uzeina blush2.gif
mamaALINA.klp
galvoju truksta jam veiklos pradejom lankyti kudikiu muzikos mokyklele. visi vaikai grazei su savo mamomis, o tas..laksto sau vienas. neleidzia paimti ant ranku net. dar pribega koki vaika pastumia ar dar ka padaro.. jis tikras velniukas sypsosi graziai ir daro savo ...
Papildyta:
pas mane vyras aukstas duris pats atsidaro, tai neiseitis duris uzdaryt. kampas yra jau pas mumis. pasodidu ten kad pasedetu kai susipykstam. kad mano vaikas jei kur isitrenkia beveik neina guostis, neleidzia saukia ne ne ne tipo neguosk blink.gif BET YRA MAMINIS NIEKUR NEBUNA BE MANES, NET SU NOMO MAMA. Galvojau gal i darzeli leist pradet, isaukletu ji auklytes GAL... doh.gif
Pasakaite30
tai gal isaugs,tik reikia kantrybes mirksiukas.gif mano sunus toks buvo.Jam kas negalima,negazu ar nedaryk to,tai specialiai darydavo,nors uzsimusk doh.gif
mamaALINA.klp
QUOTE(Pasakaite30 @ 2010 10 21, 23:07)
tai gal isaugs,tik reikia kantrybes mirksiukas.gif mano sunus toks buvo.Jam kas negalima,negazu ar nedaryk to,tai specialiai darydavo,nors uzsimusk doh.gif
*

atrodo, kad apie mano vaika kalbat biggrin.gif kaip nors gal uzauginsiu ne huligana blush2.gif
takupaj
na mano mergina taip labai chuliganiskai nesielgia,bet buna vaikuciu,kurie kaip bezdzioniukai,visur lipa,griuna ir vel lipa.tai manoji is sitokiu g.gif ir i zodi negalima taip pat nereaguoja visai,tikiuosi iaugs,bet kada-neturiu supratimo.Esu verkusi is nervu taip pat,kai gal 15-ta karta nuemiau nuo palanges,ar nuo eliko stalo... doh.gif
varla
QUOTE(mamaALINA.klp @ 2010 10 21, 22:10)
Sveikos brangiosios, gal galit man patarti ka daryti.. blush2.gif
Mūsų sūnus Vitalijus, kuriam jau 1,7men yra hyper aktyvus ir labai protingas vaikas.
Nanuose visos spinteles yra be rankenu, kad jam butu sunkiau įlysti, virtuvis yra tusčias, nes visi daiktai skraido. Viską mėto.. pvz meta daiktus į mane. aš vaizduoju, kad verkiu jis žiuri ir juokias. Aš sakau negalima taip daryti - ziuri ir juokias. AŠ bariu piktai vistiek tas pats. Aš trinkteliu per ranka - verkia ir vistiek daro.  cool.gif
Tas pats su bet kuo kitu jo veiksmu;
pvz: nsu lindimu prie razeciu, apie daiktu imima, zodzio visiskai ignoruoja ka as ar kiti jam sako.  schmoll.gif
*

Klaida: jam patinka, kad jis gali savo veiksmu sukelti jums verkima smile.gif
Teisinga reakcija butu - kuo daugiau abejingumo: kazka nusviede - jus sakot labai aiskiai, bet be ypatingu emociju: ai ai, kaip tu cia padarei - ir ISKART apsisukat nueinat toli. Rezultatas - vaikas nepasieke savo blogu veiksmu jusu audringos reakcijos (nesvarbu, ar ji teigiama, ar neigiama, tai vis tiek laukiamas rezultatas, bet ko nelaukia - kad nebus jokios reakcijos). Tai PATIKRINTA ant mano abieju padauzu. Vyresnelis (jam 5) kai irgi dar vis panasiai pasielgia, taip pat sureaguoju, tik sakau, oooi, kaip tu cia graziai padarei. Tai pats susigesta ir sako, nesakyk taip mama, negerai as padariau blush2.gif Kartoti to nereikia.
Tas pats ir su draudimu ko nors nedaryti saukiant NEGALIMA. Jeigu negalima, tai vaikas tik dar labiau daro tai. O jeigu paaiskinsi, kodel taip nesielgti - tikrai paklausyk. Jau tokio amziaus vaikiukai noriai padeda, kartoja mamu veiksmus. Gal tas drabuzis, kuri jis mete, jam jau laikas buvo i skalbiniu deze, tai pasiulykit ta drabuzi nunesti i vona ir MESTI i skalbiniu deze - zaidimo forma viskas thumbup.gif
Kad vaikas atkaklus - tai labai gerai, tai pravers jam gyvenime, tik aisku toki vaika sunkiau auginti, negu tuoj pat paklustanti kiekvienam pabarimui - toks vaikas uzaugs neriztingas, gal net uzguitas.
Na gal skamba mano zodziai ir per daug kaip is vadovelio, bet kaip jau minejau - visa tai laiko patikrinta ant savo vaiku thumbup.gif
varla
Beja, gal pastebejote, kas jam patinka, kokia veikla patinka uzsiimti? Nes tos visos nesamones tikrai yra nuo idomios veiklos neturejimo. Mes pvz. deliodavom pupeles visokias spalvotas rusiuodavom - tai kai tik parodydavau indukus - is kart vaikas su dziaugsmu uzsiimdavo - kokiai valandai tylu (aisku, cia pavojingas dalykas, bet gi vaika reikia ir taip visada akylai priziuret ir nei minutes negalima palikti), taip pat maniskis labai isradingai zaidzia su batu raisteliais - veria ant ju karoliukus tokius placius arba lego kaladeliu detales, kur yra skyluciu, kadangi is vienu apatiniu sekcijos dureliu isimtos rankenos, durelese yra keletas skyluciu, tai veria sniurelius per tas skylutes, kabina karoliukus, pakabina kokia masinele, pririsa prie kitu dureliu, bando daryt uzdaryt ir t.t.t, tai taip pat uzsiemimas porai valandu. Dar patinka su mamos irankiais braizyt, karpyt popieriu (tokia linijuote-trimeris, isipjauti nera sansu), lankstyti darbelius (nesamones visokias) bet labai ilgam uzsiima, jeigu kartu tai darysit.
Siaip kadangi berniukai pas mane du, tai mazylis zaidzia su zaislais kurie visai ne pagal jo amziu (smulkiom lego kaladelem), o visi leliukiski zaislai dulka uzmirsti ir niekam nereikalingi lentynose.
mamaALINA.klp
aciu tau labai uz vertigus patarimus. Tikrai pasinaudosiu. Istikro taip ir yra, kad namie jis nezaidzia su zaislais neidomu jam. tai leidziu puodus kraustyt, turi savo stalciu kur jo indai sudeti. bet ir tai atsibodo. Leidziu bulves kraustyt is vieno maisiuka i kita.

Kai bunam kaime pas senelius, tai jis ten turi daug veiklos ir buna zymiai geresnis ir ramesnis. Krausto kibirus, eina rinki konkoreziu, ar i smelyna nuvaro, gyvunus aplanko zodziu turi veiklos. Sau pats direktorius. Tai kaimelyje stengemes kuo dazniau buti. I savaite 3 dienas tai tikrai.

Dabar reikia sugalvot uzsieminu namuose daugiau.

Oliza
QUOTE(varla @ 2010 10 22, 08:52)
Klaida: jam patinka, kad jis gali savo veiksmu sukelti jums verkima  smile.gif
Teisinga reakcija butu - kuo daugiau abejingumo: kazka nusviede - jus sakot labai aiskiai, bet be ypatingu emociju: ai ai, kaip tu cia padarei - ir ISKART apsisukat nueinat toli. Rezultatas - vaikas nepasieke savo blogu veiksmu jusu audringos reakcijos (nesvarbu, ar ji teigiama, ar neigiama, tai vis tiek laukiamas rezultatas, bet ko nelaukia - kad nebus jokios reakcijos). Tai PATIKRINTA ant mano abieju padauzu. Vyresnelis (jam 5) kai irgi dar vis panasiai pasielgia, taip pat sureaguoju, tik sakau, oooi, kaip tu cia graziai padarei. Tai pats susigesta ir sako, nesakyk taip mama, negerai as padariau  blush2.gif  Kartoti to nereikia.
Tas pats ir su draudimu ko nors nedaryti saukiant NEGALIMA. Jeigu negalima, tai vaikas tik dar labiau daro tai. O jeigu paaiskinsi, kodel taip nesielgti - tikrai paklausyk. Jau tokio amziaus vaikiukai noriai padeda, kartoja mamu veiksmus. Gal tas drabuzis, kuri jis mete, jam jau laikas buvo i skalbiniu deze, tai pasiulykit ta drabuzi nunesti i vona ir MESTI i skalbiniu deze - zaidimo forma viskas  thumbup.gif
Kad vaikas atkaklus - tai labai gerai, tai pravers jam gyvenime, tik aisku toki vaika sunkiau auginti, negu tuoj pat paklustanti kiekvienam pabarimui - toks vaikas uzaugs neriztingas, gal net uzguitas.
Na gal skamba mano zodziai ir per daug kaip is vadovelio, bet kaip jau minejau - visa tai laiko patikrinta ant savo vaiku  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif pritariu 100 proc. vaikams net ir neigiama mamu reakcija yra malonus demesys. o perdaznai vartojamas zodis NEGALIMA netenka prasmes. Ji vartot reiktu tik isimtinais atvejais kaip tikrai tikrai negalima
mamaALINA.klp
kiek daug turim ideti pastangu, kantrybes ir meiles auginant savo mazilius. bet kiekviena vaiko sypsena atperka musu vargus rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Oliza @ 2010 10 22, 13:15)
drinks_cheers.gif  pritariu 100 proc. vaikams net ir neigiama mamu reakcija yra malonus demesys. o perdaznai vartojamas zodis NEGALIMA netenka prasmes. Ji vartot reiktu tik isimtinais atvejais kaip tikrai tikrai negalima
*

atrodo, kad taip lengva imti ir nenaudoti to NEGALIMA. kad maniskis, kad gera ka padaryti jam tik isdaigos galvoj doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Oliza @ 2010 10 22, 13:15)
drinks_cheers.gif  pritariu 100 proc. vaikams net ir neigiama mamu reakcija yra malonus demesys. o perdaznai vartojamas zodis NEGALIMA netenka prasmes. Ji vartot reiktu tik isimtinais atvejais kaip tikrai tikrai negalima
*

kazkur rasiau atsakyma i sia zinute ir pradingo. Norejau pasakyti, kad nera taip lengva imti ir nevartoti to NEGALIMA kai maniskiam tik isdaigos sukasi galvoj. Gero poelgio lb retai sulauksi. doh.gif
*INSOMNIA*
QUOTE(mamaALINA.klp @ 2010 10 21, 21:07)
Papildyta:
pas mane vyras aukstas duris pats atsidaro, tai neiseitis duris uzdaryt. kampas yra jau pas mumis. pasodidu ten kad pasedetu kai susipykstam.
*

o kai y kampa pastatot ar aiskinat kodel jis kampe? ar pasakot kad as pastaciau tave y kampa, nes ... ir kaip kampe pastovejo ar reikalaujat kad atsiprasytu?
mamaALINA.klp
dar tik 2 kartus teko nuvest i kampa, kai nuvedziau tai pasakaiu: pabuk kol apsiraminsi ir apgalvok savo poelgius, kai pagalvosi pareik... parejus sakau: duok mamai bucki, nebeverk ir tai nedaryk..

kazkas tokio pazodziui neatkartosiu tiksliai ka tuo momentu sakiau.
*INSOMNIA*
jei vaikas neklauso: meta y jus daikta, ima ko negalima ir pan perspekit kad jei dar karta taip padarysi eisi y kampa ir jei vistiek daro tai tiesiai y kampa kelioms minutems ir pasakykit kad as pastaciau y kampa todel kad tu metei sauksta y mama as taves prasiau to nedaryti ir palikit kelioms minutems po keliu minuciu prieikit ir sakykit kad tu elgeisi negerai ir noriu kad atsiprasytum jei neatsipraso palikit dar kelioms minutems kol atsiprasys.. po kurio laiko jau nebedarys ko negalima nes zinos kad uz tai teks sedet kampe... rolleyes.gif
Dinushka
Va va, man irgi idomus sis aspektas. Gerai, namuose tai gali viska suslepti, kad nematytu ir nepasiektu, bet ne vien juk namuose laika leidziam. Ka daryti, kai i svecius nuejus vaikas vercia viska, o zodis NE negalioja?
r8e8d8e8
as ir turiu problema su zodeliu negalima, jis ji tiesiog ignoruoja, ima juoktis isgirdes
mamaALINA.klp
QUOTE(*INSOMNIA* @ 2010 10 22, 14:51)
jei vaikas neklauso: meta y jus daikta, ima ko negalima ir pan perspekit kad jei dar karta taip padarysi eisi y kampa ir jei vistiek daro tai tiesiai y kampa kelioms minutems ir pasakykit kad as pastaciau y kampa todel kad tu metei sauksta y mama as taves prasiau to nedaryti ir palikit kelioms minutems po keliu minuciu prieikit ir sakykit kad tu elgeisi negerai ir noriu kad atsiprasytum jei neatsipraso palikit dar kelioms minutems kol atsiprasys.. po kurio laiko jau nebedarys ko negalima nes zinos kad uz tai teks sedet kampe... rolleyes.gif
*

pradesiu praktikuoti si metoda turetu padet.
ingusix
musiskiui taip pat neegzistuoja zodziai ne,negalima,nelysk ir t.t. tada speceliai daro o jei nebeleidi tai sveicia zemen viska kas pasitaiko po ranka,musasi zodziu kosmaras.yra jau pora kart kampe stoves,tiesiog pasakiau stovek ir neateik kol nenustosi verkt,nes net i asaras puola pasakius negalima.nu ir ka pastovi pora minuciu,nustoja zliumbt,sakau nu va nebeverksi daugiau,tada atbega apsikabina ir vel puola daryti tai del ko buvo pastatytas i kampa doh.gif o jei uztinki darant kazka neleistino ir sudraudi tai tycia ziuri i akis,juokiasi ir toliau daro savo stebedamas kaip reaguosi doh.gif kai jau zodzia neveikia ir buna tiesiog nutemptas uz rankos ,pradeda klykt,verkt,asaros rieda zviegia,spardosi,meto viska ka tik uzsiekia,kramtosi,musasi ir vos paleistas vel verziasi ten kur negalima,jau neisivaizduoju kaip su juo susitart,absoliuciai neklauso,net bandant kazkokia veikla sudominti matosi kad apsimeta besidominti ir vis zvilgcioja kaip cia greiciaus ,,nusiplaut'',tik pamato kad jau mano demesys labiau sutelktas i veikla kuria uzsiimam(piesimas,zaidimas ir t.t.) iskart pakyla ir bega daryt nesamones doh.gif
svarbiausia is kampo isleisdus pasakau kazka it tai kad va mamyte pastate tave i kampa nes taip ir taip padarei,reikia manes klausyti,nenoriu su tavim pyktis,man irgi nesmagu kai tu verki ir t.t. bet tai neveikia,pabuciuoja ir vel ,,savais reikalais'' uzsiima doh.gif
elemyte
kai vaikas pajaucia kad gali mums vadovauti ji sustabdyti jau sunku.mano maziukas su manim skaitosi labiausiai-uztenka zodzio nenene,o su broliu daro ka nori-apkandzioja,pesa plaukus..kadangi brolis leidosi tai daryti ir jau dabar jokie brolio draudimai negalioja.pas mane nedarineja stalciu nes neleidau is karto,nereikia rankeneliu issukti.o jei bunam sveciuose ir paima uz spinteles rankeneles ir ziuri i mane uztenka pasakyti nenene ir be jokiu asaru paleidzia,eina ieskoti to,kas galima.pasimokiau,nes su vyresnioju buvo daug vargo kai buvom daug ka leide o paskui norejom kad to nebedarytu.
Greta_1204
QUOTE(renaciukas66666 @ 2010 01 25, 19:37)
mano vaikas taip pat visai nereaguoja  biggrin.gif siaucia toliau biggrin.gif
*

tas pats ... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(elemyte @ 2010 10 27, 14:45)
kai vaikas pajaucia kad gali mums vadovauti ji sustabdyti jau sunku.mano maziukas su manim skaitosi labiausiai-uztenka zodzio nenene,o su broliu daro ka nori-apkandzioja,pesa plaukus..kadangi brolis leidosi tai daryti ir jau dabar jokie brolio draudimai negalioja.pas mane nedarineja stalciu nes neleidau is karto,nereikia rankeneliu issukti.o jei bunam sveciuose ir paima uz spinteles rankeneles ir ziuri i mane uztenka pasakyti nenene ir be jokiu asaru paleidzia,eina ieskoti to,kas galima.pasimokiau,nes su vyresnioju buvo daug vargo kai buvom daug ka leide o paskui norejom kad to nebedarytu.
*

tikra netiesa, Jus norite pasakyti, kad visos cia rasiusios, kad ju vaikai neklauso, viska leido is pradziu g.gif , na tikrai nemanau, visi vaikai skirtingi, vieni labiau paduke, kiti maziau. As saviskiui, nuo pirmos minutes rodziau kas yra kas, bet jis daro savo ir tiek...
Renata_Bo
QUOTE(*INSOMNIA* @ 2010 10 22, 15:51)
*

Toms kas bandys statyt i kampa- jei vaikas po 5 kartu stovejimu kampe nustos jame stoveti ne nustebkyt. Man butent taip ir buvo as ji i kampa o jis is ten doh.gif neprirysi gi. Cia tikrai yra geresniu budu aprasytu negu statymas i kampa, tikrai nemanau kad lopselinukai supranta to veiksmo esme. g.gif
angelu kalva
Nesuprantu jusu. Kazkoks bukagalviskumas. Matot, kad statymas i kampa neduoda rezultatu, bet statot ir vsio. Tai gal laikas kitu priemoniu paieskot, kaip su vaiku susisneket? Ar kampas yra tas viespats, kuris isganys jusu vaika ir pavers ji paklusnia avele? Juk jus to siekiat, ar ne?
Luttuke
Mastau kokiu "negalima" vaikas dazniausiai neklauso... Neklauso, kai draudziu pilstyti vandenuka, arbata ant visur, drabstyti maista, lipti ant stalo, trankyti, metyti daiktus, kartais mustis... Turbut nera gerai, bet "negalima" daznai buna sakomas pakeltu tonu, o siaip, kai po keliu negalima pradeda pykti, verkti, griuti ant zemes, stengiames nereaguoti, sakom "nera vaiko", nebezaisim, Jei psichuoja rengiamas, sakau, kad eisiu viena, o ji paliksiu namie, demonstratyviai pradedu rengtis ir eiti link duru - atbega is paskos ir paprastai taip stipriai nebesipriesina rengiamas. Jei pradeda pykti kazko, kai buna pas mane ant keliu, sakau, kad jei taip elgsis, keliaus ant zemes, paklausiu ar nori ant zemes, paprastai papurto galva, tada sakau, kad to ir to nedarytu.
Aisku ne visada klauso ir pas mane ne visada kantrybes uztenka, buna, kad ir aprekiu vaika... Neretai kai kazka blogo padaro (pvz bando mustis, subartas ateina, prisiglaudzia). Zodziu, kolkas dazniau buna, kad susisnekam, negu, kad ne....
Akimirkos
QUOTE(Luttuke @ 2010 11 18, 11:04)
Mastau kokiu "negalima" vaikas dazniausiai neklauso... Neklauso, kai draudziu pilstyti vandenuka, arbata ant visur, drabstyti maista, lipti ant stalo, trankyti, metyti daiktus, kartais mustis... Turbut nera gerai, bet "negalima" daznai buna sakomas pakeltu tonu, o siaip, kai po keliu negalima pradeda pykti, verkti, griuti ant zemes,  stengiames nereaguoti, sakom "nera vaiko", nebezaisim, Jei psichuoja rengiamas, sakau, kad eisiu viena, o ji paliksiu namie, demonstratyviai pradedu rengtis ir eiti link duru - atbega is paskos ir paprastai taip stipriai nebesipriesina rengiamas. Jei pradeda pykti kazko, kai buna pas mane ant keliu, sakau, kad jei taip elgsis, keliaus ant zemes, paklausiu ar nori ant zemes, paprastai papurto galva, tada sakau, kad to ir to nedarytu.
Aisku ne visada klauso ir pas mane ne visada kantrybes uztenka, buna, kad ir aprekiu vaika... Neretai kai kazka blogo padaro (pvz bando mustis, subartas ateina, prisiglaudzia). Zodziu, kolkas dazniau buna, kad susisnekam, negu, kad ne....
*

Mano pirmas "ne" tikrai svelnus, jei reikia sakyti tris kartus, tonas automatiskai pasikelia biggrin.gif Dar turiu toki "caktelejima", kuris reiskia "Ne" nemoku arasyt garso, bet vaikai ji puikiai supranta, bet man atrodo, kad jiems jis labiau patinka smile.gif
Mano abu vaikai ne supranta, su antruoju buvo ilesnis procesas, nes kai rasdavo kompaktus ar mamos pinigine doh.gif , bet susitvarkeme ax.gif
Manau svarbiausia yra kantrybe ir pastovumas bei tevu sutarimas klausimu "Ne" 4u.gif
Deimike
QUOTE(Akimirkos @ 2010 11 18, 14:21)
Mano pirmas "ne" tikrai svelnus, jei reikia sakyti tris kartus, tonas automatiskai pasikelia  biggrin.gif Dar turiu toki "caktelejima", kuris reiskia "Ne" nemoku arasyt garso, bet vaikai ji puikiai supranta, bet man atrodo, kad jiems jis labiau patinka  smile.gif
Mano abu vaikai ne supranta, su antruoju buvo ilesnis procesas, nes kai rasdavo kompaktus ar mamos pinigine  doh.gif , bet susitvarkeme  ax.gif
Manau svarbiausia yra kantrybe ir pastovumas bei tevu sutarimas klausimu "Ne"  4u.gif
*

Vat butent - abu tevai turi sutarti ir abu sayti "ne"... nors maniskis vaikas neklauso ir visu 5 "ne" is tetos, manes, tetes, mociutes ir net mylimiausio meskiuko... beviltiska
North_CitY
Bandem mes taip.ir suveike thumbup.gif "negalima"paverteme i "galima" bet atsakingai.Sakykime paima ta kas jai atrodo galima o man ne,ziuri i mane i laukia reakcijos,sakau "imk"tada neima biggrin.gif turbut keistai skamba bet daugeliuose atvejuose taip ir zaidziam,ir supratau,kad jai tas neidomu.
Deimike
nezinau kaip daryti. kai pagalvoju, tai tikrai - visa diena viskas "ne". Jau valdausi truputi. Be kad ir va - autobuse spardo siena - nieko tokio, bet tuoj kokia bobute pareiks, kad blogas vaikas ir mama kokia netikus, kad leidzia. Eina rekdamas is laimes,. dainuoja per visa autobusa - ne, nes kokia bobute tuoj prades saukti, kad triuksmauja. Namuose judeti negalima, nes kaimynai i radiatoriu groja, vos tas perbega kambari. Nuvaziavom i kaima - isvis daug "ne", nes ten visaks kaip muziojuj, nieko liesti negalima. Butu mano - leisciau, o ko tikrai negalima pakavosciau, kad pagundu nebutu. Vat ir vargstam... kaime net pjukla daviau paliesti, papjauti, kad kuo maziau "ne". Kartais nervai nelaiko ir nieku eiti nesinori, kad nereiketu drausti... matyt, man smegenine reiketu prasivalyti lotuliukas.gif
babajoska
QUOTE(Deimike @ 2011 05 09, 15:03)
nezinau kaip daryti. kai pagalvoju, tai tikrai - visa diena viskas "ne". Jau valdausi truputi. Be kad ir va - autobuse spardo siena - nieko tokio, bet tuoj kokia bobute pareiks, kad blogas vaikas ir mama kokia netikus, kad leidzia. Eina rekdamas is laimes,. dainuoja per visa autobusa - ne, nes kokia bobute tuoj prades saukti, kad triuksmauja. Namuose judeti negalima, nes kaimynai i radiatoriu groja, vos tas perbega kambari. Nuvaziavom i kaima - isvis daug "ne", nes ten visaks kaip muziojuj, nieko liesti negalima. Butu mano - leisciau, o ko tikrai negalima pakavosciau, kad pagundu nebutu. Vat ir vargstam... kaime net pjukla daviau paliesti, papjauti, kad kuo maziau "ne". Kartais nervai nelaiko ir nieku eiti nesinori, kad nereiketu drausti... matyt, man smegenine reiketu prasivalyti  lotuliukas.gif
*

Tegul šaukia tos bobutės! Joms juk irgi patinka reikšmingomis pasijaust. Va grįš namo ir gerai jausis - jaunesnė kartą paauklėjau. lotuliukas.gif Bet suprantu jus, kad daug tų NE dienos kelyje pasitaiko. Aš stengiuosi NE paversti į TAIP. Pvz. pakėlė akmenį ir metė, aš sakau: akmenį gali paimti, apžiūrėti ir tada padėk va taip atgal.. arba katiną už uodegos tempia, o aš: katiną reikia švelniai glostyt jam taip labiau patinka jis tada tau murks ir, aišku, parodau.
triksis
QUOTE(angelu kalva @ 2010 11 18, 00:46)
Nesuprantu jusu. Kazkoks bukagalviskumas. Matot, kad statymas i kampa neduoda rezultatu, bet statot ir vsio. Tai gal laikas kitu priemoniu paieskot, kaip su vaiku susisneket? Ar kampas yra tas viespats, kuris isganys jusu vaika ir pavers ji paklusnia avele? Juk jus to siekiat, ar ne?
*

drinks_cheers.gif kampas ,tai ne iseitis
Laurita_1
Na, pas mus ta pati problema, abu vaikai (1,7men.) nesupranta "ne" nors sakoma grieztu tonu, jie juokiasi is to ir viskas. Na labai tikiuosi, kad suprotinges doh.gif
saule#15
QUOTE(angelu kalva @ 2010 11 18, 00:46)
*

drinks_cheers.gif
Kai paskaičiau kitų komentarus , tikrai šiurpas nuėjo: paliksiu, išeisiu, ne mano vaikas, vaiko nėra... Nu bet geri būdai paklusnioms avelėms auginti, ane?
dziasasss
QUOTE(saule#15 @ 2012 01 18, 15:15)
drinks_cheers.gif
Kai paskaičiau kitų komentarus , tikrai šiurpas nuėjo: paliksiu, išeisiu, ne mano vaikas, vaiko nėra... Nu bet geri būdai paklusnioms avelėms auginti, ane?
*

siaubas jei tokiu mamulku dar yra kurios galvoja kad kazpais ar ten visokiais grasinimais isaukles vaika...
dziasasss
man padeda vaiko sudominimas pasiulant kazka kito, idomesnio uz norima daikta smile.gif taciau niekada ant vaikiuko nerekiu , netrankau per rankytes ar dar kur. Siaip jei vaikas turi uzimtuma, per diena randam kur islieti energija niekada nelenda kur nereikia ir nesikspryzina, nes tiesiog tam nelieka laiko smile.gif
saule#15
QUOTE(dziasasss @ 2012 01 18, 20:48)
siaubas jei tokiu mamulku dar yra kurios galvoja kad kazpais ar ten visokiais grasinimais isaukles vaika...
*

na bet sutikite, vaikas, bijodamas prarasti mamos meilę, pataps klusniu avinėliu, kuriuo galima manipuliuoti, kaip tiktai nori bigsmile.gif geras vaikas, paklusnus, džiaugsis mamos bigsmile.gif

šiaip tai baisu doh.gif
tigrin
Manau,kad 1.5m vaikai puikiai supranta žodį negalima, tiesiog kartais, tai ignoruoja. Visi mes tokie smalsučiai buvom, bet išaugom. Taip ir mūsų mažyliai išaugs. Jei koks dūžtantis duodam jai pačiupinėt kartą ir padedam, dažniausiai daugiau to daikto nebeprašo. Yra daug būdų kaip vaiką galima gražiai apžaist nerėkiant ir neduodant per rankas. Kantrybės ir sumanumo 4u.gif
smiler
QUOTE(dziasasss @ 2012 01 18, 22:04)
man padeda vaiko sudominimas pasiulant kazka kito, idomesnio uz norima daikta smile.gif  taciau niekada ant vaikiuko nerekiu , netrankau per rankytes ar dar kur. Siaip jei vaikas turi uzimtuma, per diena randam kur islieti energija niekada nelenda kur nereikia ir nesikspryzina, nes tiesiog tam nelieka laiko  smile.gif
*

thumbup.gif Mes taip pat elgiames. Kazkaip pastebejau, kad pas mus zodyne tokio zodzio, kaip "negalima" beveik ir nera biggrin.gif Viskas galima, ka tik vaikas nori, bet aisku, su musu paaiskinimais, parodymais, uzemimu ir t.t. Kai vaikas uzsimano kokio daikto, kurio negalima, paduodu, parodau, leidziu paimti, pati seku kiekviena judesiuka, jei kas, kad neismestu ar pns. Dazniausiai tas "istabus" daiktas greitai praranda savo demesi, kai supranta, kad cia nieko idomaus biggrin.gif Daugiau ir nebepraso. Pacioje pradzioje buvau pastebejusi, kad kuo daugiau sakau "negalima" tuo labiau vaikas to daikto nori ir jei tik prieis, tai paims, nors ir negalima. O kai pradejau leisti viska, tai to susidomejimo tais negalimais daiktais kazkaip labai greitai dingo. Tam tereikia tik keletos minuciu tevu kantrybes ir kai kada geru nervu, ir leisti vaikui patyrineti ta daikta 4u.gif O jei yra tokiu daiktu, kuriu net nenoriu, kad paliestu, tai geriau is akiu zonos is vis isimu, kad nekiltu susidomejimas. Paaugs, istrauksiu vel. Pas mus is vis viska namie galima tyrineti. Vyras vis dar su nuoskauda prisimena, kaip namuose buvo viskas negalima ir kiek gaudavo uz viska barti. Beje, su mazaja visada graziai sutariame, padaro ko prasoma, labai retai kada rodo oziukus, o isterija pakelusi buvo tik viena karta. Net nustebom su vyru, kad ji dar ir tai moka lotuliukas.gif Taip kad, tas negalima ir rekimai, bei musimai vaiko tikrai nepadarys geresniu, nebent tik paklusnesniu...
Mintė
QUOTE(smiler @ 2012 01 19, 15:03)
thumbup.gif  Mes taip pat elgiames. Kazkaip pastebejau, kad pas mus zodyne tokio zodzio, kaip "negalima" beveik ir nera  biggrin.gif  Viskas galima, ka tik vaikas nori, bet aisku, su musu paaiskinimais, parodymais, uzemimu ir t.t.
*

Labai įdomu kaip tai pavyksta su dujine, karštais verdančiais puodais ir rozetėmis.
Su vyresnėle, net mintis nekildavo, kad gali būti tokių problemų. Kaip jūs rašote, parodai paaiškini ir tvarka. Bet su mažium kitaip. Rodai aiškini, o jam vienodai, eina kiša į rozetes viską, užkimštos jos bet kai kur į svečius nueini tas pats doh.gif su dujine irgi pažiūri ar nekaršta orkaitė (nes kartą leidau pravėsiusia, bet dar karštoką paliesti, kad nereikėtų daugiau) ir kiša rankas ir daiktus prie puodų, vienodai ugnis kūrenasi ar ne doh.gif Sakau karšta, skauda, ar nori paliesti tada nea nenori, o tik nusisuk jau lenda.
Kad pats žodis negalima yra tik paskatinimas ką nors daryti, tai sutinku, nes vaikas tada garantuotas, kad darydamas "negalima" gaus 100 proc. dėmesio.
Gal čia ir esmė, kai nevienas vaikas šeimoje.
$tar
QUOTE(Mintė @ 2012 01 19, 17:21)
Labai įdomu kaip tai pavyksta su dujine, karštais verdančiais puodais ir rozetėmis.
*

drinks_cheers.gif va va pas mus ir ta pati problema, juk nepaslepsiu skalbimo masinos, dujines.. doh.gif sakau negalima, bandau paaiskinti kodel, o ji ziuri sako negalima ir toliau savo daro..ar dar geriau pribega prie dujines, klausia ''negalima?'' ir tuo paciu jau kisa pirstukus, spek suziureti.. doh.gif
Mintė
QUOTE($tar @ 2012 01 19, 16:39)
ar dar geriau pribega prie dujines, klausia ''negalima?'' ir tuo paciu jau kisa pirstukus, spek suziureti.. doh.gif
*

drinks_cheers.gif pas mus sako niu niu niu ir pirštuku dar rodo, o paskui kiša
$tar
QUOTE(Mintė @ 2012 01 19, 17:50)
drinks_cheers.gif  pas mus sako niu niu niu ir pirštuku dar rodo, o paskui kiša
*

nu va, taip kad yra situaciju kai duoti paciupineti negali, kad negalima zino,bet vistiek daro savo..zodziu ignoras konkretus biggrin.gif
saule#15
Tai kas ten per savižudžiai vaikai pas jus, kad 15 kartų nusidegina ir vis tiek lenda?
smiler
QUOTE(Mintė @ 2012 01 19, 17:21)
Su vyresnėle, net mintis nekildavo, kad gali būti tokių problemų. Kaip jūs rašote, parodai paaiškini ir tvarka. Bet su mažium kitaip. Rodai aiškini, o jam vienodai, eina kiša į rozetes viską, užkimštos jos bet kai kur į svečius nueini tas pats  doh.gif  su dujine irgi pažiūri ar nekaršta orkaitė (nes kartą leidau pravėsiusia, bet dar karštoką paliesti, kad nereikėtų daugiau) ir kiša rankas ir daiktus prie puodų, vienodai ugnis kūrenasi ar ne  doh.gif  Sakau karšta, skauda, ar nori paliesti tada nea nenori, o tik nusisuk jau lenda.
Kad pats žodis negalima yra tik paskatinimas ką nors daryti, tai sutinku, nes vaikas tada garantuotas, kad darydamas "negalima" gaus 100 proc. dėmesio.
Gal čia ir esmė, kai nevienas vaikas šeimoje.
*

Pas mane taip pat du, bet demesiu vyresnioji nesisukundzia. Aisku, pakolkas. Nezinau, kaip bus ateityje, nezinau ir koks jaunelis bus. Juk visi vaikai skirtingi 4u.gif
Prie rozeciu musu mazoji lindo, labai mego. Mes leidom jai listi, kaisioti kistukus. Ijungia lempa ar magnetofona, vel isjungia. Daug laiko uzima, kol gerai pataiko. Aisku, sedejom salia, aiskinom, snekejom, nors atrode, kad daugiau sau snekam, nes ji dar mazyte buvo. Kitu daiktu kisti nebande, bet mes ir neturim jokiu tokiu zaislu, ka butu galima dar bandyti kisti i tas skylutes. Ten juk tik kokie virbalai tetilptu, o sitie daikciukai padeti aukstai. Praejo tas susidomejimas ir nebelenda.
Del karstos orkaites... Turim namie zidini, kuri kurenam. Pradzioje aiskinom, kad karsta. Nepatikejo. Uzsimane patikrinti. Leidom. Aisku, sekem, kaip vanagai, kiek palies, kad neparkristu, kad neuzsoktu, kad nenukentetu pati labai. Paliete. Dabar apeina per metra. Uztenka pasakyti karsta, nebelenda. Tas pats ir su kavos puodeliais. Leidom paliesti karsta, nebepraso. Labai aiskiai zino, kas yra karsta, nes pajuto savo rankytemis. Uztenka pasakyti kurie daiktai karsti, tai pasitraukia toliau 4u.gif Va taip mes ir mokomes.
Nezinau, kaip bus su berniuku, kai jisai prades dometis tais daikciukais. Ar pavyks tokiu paciu budu ir ji mokyti, ar reikes ieskoti kitu gudrybiu, pamatysiu. Juk kiekvienas vaikas juk yra skirtingas 4u.gif
Mintė
QUOTE(saule#15 @ 2012 01 19, 21:32)
Tai kas ten per savižudžiai vaikai pas jus, kad 15 kartų nusidegina ir vis tiek lenda?
*

Na gi neleidi nusideginti su ugnimi, aš gi ne kokia sadistė, o matyt per vėsi orkaitė buvo, kad neužteko.

O kad vaikai skirtingi, tai tikrai 4u.gif
lina13
jo jei tik sakai negalima mano juokiasi is to ,tai stengiuosi to zodzio nenaudoti,o kad paciupineti tai jie turi ir gerai suprantu kad ir reikia nes taip ismoksta skirti gerus ir negerus savo darbelius,pas mus didžiausia problema vienos geles zemių iskasimas bet tik vienos nors salimais dar dvi stovi ir ant prieskambario veidrodžio uzsirobsti tai jei tik nutilo tai zinok kur sedi vyras smile.gif
Adeliutė
Sunku su tuo "negalima". Jei pasakai, tai skuba kuo greičiau atlikti tai, ką jau sugalvojęs ax.gif Nors turi patirties su "karšta", bet kartais smalsumas arba neatsargumas daro savo doh.gif Turiu pasakyti, kad suėjus 1,5m.padėtis taisosi į gera biggrin.gif Žinoma, vaikas nekaltas, jei jo aplinkoje pilna "negalimų" daiktų doh.gif
Veja Feja
QUOTE(Adeliutė @ 2012 01 23, 01:11)
Sunku su tuo "negalima". Jei pasakai, tai skuba kuo greičiau atlikti tai, ką jau sugalvojęs ax.gif Nors turi patirties su "karšta", bet kartais smalsumas arba neatsargumas daro savo doh.gif  Turiu pasakyti, kad suėjus 1,5m.padėtis taisosi į gera biggrin.gif Žinoma, vaikas nekaltas, jei jo aplinkoje pilna "negalimų" daiktų doh.gif
*

Maniškis būtent taip ir elgiasi, atrodo suprantai, kai pasakai ,,negalima,, tai pradeda greit pridirbti tai ko negalima, o kai kuriais atvejais išgirdus ,,negalima,, pasitraukia ir nebedaro to ką pradėjo g.gif

su karštu puodeliu irgi tas pats, esu davusi priliesti tokį, ir sakiau ,,karšta, popa, neliesk daugiau,, tai ką jūs galvojat, jam tai gavosi kaip žaidimas, priliest karštą puodelį ir juoktis doh.gif
kaip ir prieš tai rašiusios mamytės taip ir man atrodo, kad tas ,,negalima,, kartais būna kaip ,,paskatinimas,, greitai atlikti savo pradėtus veiksmus rolleyes.gif
Mintė
QUOTE(Veja Feja @ 2012 01 23, 14:11)
su karštu puodeliu irgi tas pats, esu davusi priliesti tokį, ir sakiau ,,karšta, popa, neliesk daugiau,, tai ką jūs galvojat, jam tai gavosi kaip žaidimas, priliest karštą puodelį ir juoktis  doh.gif
kaip ir prieš tai rašiusios mamytės taip ir man atrodo, kad tas ,,negalima,, kartais būna kaip ,,paskatinimas,, greitai atlikti savo pradėtus veiksmus  rolleyes.gif
*

drinks_cheers.gif
pas mus kai būna svečių kava arbata ruošiama virtuvėje ir į stalą paduodama tik kai būna nepavojingos temperatūros, ramiau taip man, nei vis įtampoje stebėti ar pačiups ar ne puodelį dar kartą pažiūrėti ar karšta.
Tie elementarūs negalima išblėsta apie 2 m., bet paskui atsiranda subtilesnių smile.gif
lina13
ir kiek pastebejau jei sakai negalima puikiausiai supranta,nedaro kol esi kartu bet tik vienas nueina pvz į kitą kambarį,niekas nemato tai ir pradeda savo darbelius biggrin.gif kaip mano megejas lipti biggrin.gif ir ką pasiekia nusikrapstyti biggrin.gif
NakedA
Pazystama situacija doh.gif mano isdykele taip pat nesupranta zodelio "negalima" - atidarineja stalcius ,viska tempia lauk , iskrausto siuksliu deze ,pleso tapetus ,kandzioja uzuolaidas doh.gif doh.gif doh.gif ,sakau ne mergaite ,o pacaniukas lotuliukas.gif doh.gif ,tai geriausiai kad kuo maziau daiktu pasiekiamu butu , dabar turim tokia bausme ,kad jei iki tokiu piktybiskai besikartojanciu neklausymu prieinam ,tai uzdarau i kambari 5 minutem . Tam kartui padeda . Viliuosi ,greit isaugs tuos isdykavimus doh.gif
sigullka
4u.gif manau virš metukų vaikai dar nelabai suvokia to žodžio "negalima", reikia pastoviai rodyt, kas galima, kas ne, paskui jau ima suvokt
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.