QUOTE(tomamil @ 2010 02 26, 17:31) Sveikos, musu dukrytei 1,4 men...tai zodeli negalima keiciame zodeliu nereikia...kazkaip suklusta ir isivaizduoja , kad tai blogiau uz negalima... keista  na bet tu vaiku nesupaisysi  mes tai bandom keisti ir nesakyti negalima o sakyti kaip reiketu daryti. Na pvz ne " negalima piesti ant sienos" i " piesk ant popieriaus " TIk kad nevisada uztenka isradingumo kiekviena "negalima " sitaip pakeisti Papildyta:QUOTE(valdenis @ 2010 02 23, 16:22) musu dukryte tai aciu dievuliui nemusa broliuko stipriai vistiek pasakau kad negalima tada jau suduoda man o jai ne tai meto viska kas pasitaiko po rankele matyt dukryte isgygena dwel broliuko atsiradimo. Na pavydu, konkurencija gal tai galima pavadinti. Iseitis - itraukti i broliuko prieziura, bet kaip suprantu tai ir darot. Dar gal padetu, jeigu skirtumet kokia valandele pabuti tik su ja. Na pvz kai tetis grizta, mazyli gal galima jam palikti. beje, labai graziai viena mamyte surase sioj temoj. As taip neatkartosiu, tai galit pasiskaityt http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...3543&st=132 (labiau antroj puslapio pusej)
bituttte;)
2010 02 27, 13:58
jau trecia diena dziaugiuosi kaip viresnele nemusa broliuko  kai mazylis miega as visada skiriu laiko dukrytei.db ji jau broliuka buciuoja,daro jam mylu mylu.
vikulia 84
2010 02 27, 23:05
Nezinau, ka daryt su savo padauza. Nesupranta, kad negalima. Nukrenta, po penkiu min vel lenda. Tai jam tas zodis nieko nereiskia. Bandziau ir susitart, visaip bandziau. Nors del kai kuriu dalyku galima susitart. Kai sakai "Tuoj tetis gris ir labai pyks".
vasareja123
2010 03 08, 13:01
bus laikas ir supras , dabar jam viskas per daug įdomu, kad klausytų
QUOTE(vasareja123 @ 2010 03 08, 13:01) bus laikas ir supras , dabar jam viskas per daug įdomu, kad klausytų aš stengiuos šitais žodžiais save nuramint, bet... nebeįmanoma su vaikiu mano į lauką išeit visiškai  bėga į pagrindinę gatvę ir viskas, eina ten kur nori, klaikūs vaizdai  labai patinka važiuojančios mašinos, baigia iš kantrybės išvesti tas jo veržimasis ten kur rieda daug mašinų ir nemėgink parnešti į kiema, krenta pilvu ant žemės ir šaukia, stengiuosi nereaguot tegul purvinasi ir šaukia, po kiek laiko atsistoja ir vėl į kojas ton pusėm kur jam įdomu  jau net nebežinau ir ka daryt
QUOTE(Valabi @ 2010 03 08, 16:40) aš stengiuos šitais žodžiais save nuramint, bet... nebeįmanoma su vaikiu mano į lauką išeit visiškai  bėga į pagrindinę gatvę ir viskas, eina ten kur nori, klaikūs vaizdai  labai patinka važiuojančios mašinos, baigia iš kantrybės išvesti tas jo veržimasis ten kur rieda daug mašinų ir nemėgink parnešti į kiema, krenta pilvu ant žemės ir šaukia, stengiuosi nereaguot tegul purvinasi ir šaukia, po kiek laiko atsistoja ir vėl į kojas ton pusėm kur jam įdomu  jau net nebežinau ir ka daryt  o gal paaiskink kad masinos gali suzeisti, kad i jas galima ziureti, bet negalima eiti ten kur jos vaziuoja. Na galu gale jei jau jam idomu tai atsistokit prie gatves ir ziurekit abu. Pasakyk kad prie masinyciu galima buti tik laikantis mamytei uz rankytes. Tavo vaikis gi jau didelis, turetu suprast
superlaiminga
2010 03 09, 01:23
QUOTE(Valabi @ 2010 03 08, 16:40) aš stengiuos šitais žodžiais save nuramint, bet... nebeįmanoma su vaikiu mano į lauką išeit visiškai :oh bėga į pagrindinę gatvę ir viskas, eina ten kur nori, klaikūs vaizdai :oh labai patinka važiuojančios mašinos, baigia iš kantrybės išvesti tas jo veržimasis ten kur rieda daug mašinų ir nemėgink parnešti į kiema, krenta pilvu ant žemės ir šaukia, stengiuosi nereaguot tegul purvinasi ir šaukia, po kiek laiko atsistoja ir vėl į kojas ton pusėm kur jam įdomu :oh jau net nebežinau ir ka daryt :oh Eikit stebėt mašinų ten kur būtų saugu. Jei vaiką domina gyvos tikros mašinos, tai turite atkreipti dėmesį į tą jo domėjimąsi. Savo sūnų veždavau pažiūrėti traukinių. Nes labai jau patikdavo. Kai yra situacija, yra išeitis. Svarbu išlaikyti ramybę. Sėkmės. Tėvų ir vaikų santykių psichologė Ramunė Želionienė http://vaikopasaulis.blogspot.com
QUOTE(AusraR @ 2010 03 08, 15:51) o gal paaiskink kad masinos gali suzeisti, kad i jas galima ziureti, bet negalima eiti ten kur jos vaziuoja. Na galu gale jei jau jam idomu tai atsistokit prie gatves ir ziurekit abu. Pasakyk kad prie masinyciu galima buti tik laikantis mamytei uz rankytes. Tavo vaikis gi jau didelis, turetu suprast  kazkada butent taip ir padariau, suveike  atmintis suslubavo  matos uzsiblokavo nuo visu tu patiriamu isteriu priepoliu kai parnesu i kiema Papildyta:QUOTE(superlaiminga @ 2010 03 09, 01:23) Eikit stebėt mašinų ten kur būtų saugu. Jei vaiką domina gyvos tikros mašinos, tai turite atkreipti dėmesį į tą jo domėjimąsi. Savo sūnų veždavau pažiūrėti traukinių. Nes labai jau patikdavo. Kai yra situacija, yra išeitis. Svarbu išlaikyti ramybę. Sėkmės. Tėvų ir vaikų santykių psichologė Ramunė Želionienė http://vaikopasaulis.blogspot.commes gyvenam pačiam centre, kur iš visu pusių rieda mašinos, savaitgaliais jų mažiau, trukinius taip pat labai megstame, bet čia ne bėda, gyvenam šalia geležinkelio, tai dometis tiek is namu pro langa tiek lauke puiki galimybe, ir nelekia akis isdeges kai jie vaziuoja, nes manau garsas per stiprus Ačiū
QUOTE(Valabi @ 2010 03 08, 15:40) bėga į pagrindinę gatvę ir viskas, Vo siaube Kantrybes tau
bituttte;)
2010 03 09, 10:06
noliu pasidziaukti kad mano dukryte vel gelute kaip buvo anksciau pries broliuko gimima ir vel klauso ka jai sakau  linkiu jums mamytes kantrybes ir sekmes.savo mazutei padovanojome katyte tai ir is mamytes nereikalauna tiek daug demesio
lavazia
2010 03 13, 18:50
Pas mus su zodeliu negalima irgi reikalai prasti, daro ka bologo, sakau negalima, o jis vistiek ziuri i mane ir savo daro. Jau kartais ir per rankytes duodu, bet nestipriai tik kad suprastu kad bus skaudu jei darys ko negalima
Pertvarkeme namus, taip, kad nereiktu eiti ir kas zingsni vaikui kartoti "ne" "negalima". Galu gale, tai kas namuose vaikui galima? Juk tik taip jis gali pazinti pasauli, liesdamas, imdamas, traukdamas ir pan. Belieka apsiginkluoti kantrybe, kol tas amziaus tarpsnis praeis.
bituttte;)
2010 03 15, 15:31
QUOTE(lavazia @ 2010 03 13, 19:50) Pas mus su zodeliu negalima irgi reikalai prasti, daro ka bologo, sakau negalima, o jis vistiek ziuri i mane ir savo daro. Jau kartais ir per rankytes duodu, bet nestipriai tik kad suprastu kad bus skaudu jei darys ko negalima  o gal geriau atitraukti demesi i ka nors kita,tas per rankites sudavimas nera i gera kad paskui mazylis tik nepradetu mustis.
komodajis
2010 03 18, 22:18
Mes pradėjom keisti mums ir mažiui įkyrėjusį žodį "negalima" į kitus, pvz. nereikia, arba "prašau uždaryti duris, ačiū tu labai geras" vietoje "negalima atidaryti". Tokiais atvejais mažylis džiaugiasi, kad jis geras ir mielai vykdo, ką prašomas. O šeip siūlom paeksperimentuot ir tikrai atrasit jūsų mažiuką veikiantį žodį ar frazę, nes jei man vis kartotų "negalima", tai ir man kiltų noras padaryt atvirkščiai Aišku nereikia pamiršti, kad tokio amžiaus vaikučiams reikia viską kartoti po 20 kartų, nes už penkių minučių jie jau neatsimena, kas buvo sakoma. Taigi kantrybės mokant pelėdžiukus
gwidita
2010 03 27, 14:30
musiskis tokio zodzio nesupranta todel, kad as visada sakau negalima o tetis sako galima
Fontenay
2010 05 18, 15:39
QUOTE(Natali69 @ 2010 01 25, 13:20) Kai pasiziuri aplinkui, i draugiu vaikus panasaus amziaus, tai net pavydas ima, kaip jie supranta zodelius NE, NEGALIMA. Jau kantrybe prarandu su saviskiu, visa diena namuose "karo" stovis, lenda i saldytuva, saldikli, jungineja tv, torserus, ismeto batus. I zodzius NE ir NEGALIMA visiskai nereaguoja. Ir graziuoju bandem, ir piktuoju jau tenka, i pakelta tona visiskai nereaguoja, uzdavus per rankyte pradeda isterikuoti ir vel tas pats nuo pradziu, lenda kur nereikia.  Nebezinau ne ka daryti... Perskaiciau, net pasiziurejau ar ne mano rasyta  rodos apie mano vaika kalbama, lygiai taip paciai, negalioja jokie NEGALIMA, daro savo ir viskas, o dar tik 1,5 metu. Dar plius sviesas jungineja, skalbykle isjungineja, plauna klozeta, ima prieskonius barsto po virtuve, lipa ant lango, dauzosi su puodais, saukstais, isvercia seses drabuziu spinta ciut nekasdien, kartais mastau kad bobute kaimyne po apacia isprotes tuoj  , negana to dar kanda savo sesei 6 metu, uz plauku pesioja, musasi...bet viskas cia is meiles ir dziaugsmo pasirodo O as galvojau, kad tik musu toks vaikas auga, padauza O kaip su tuom kovot nezinau, tiesiog kaip kurios mamos rase, nuvedu uz rankytes kitur, nukreipiu demesi, nes jau nuo staugimo mano paciai galva skaudedavo  Tikiuosi isaugs, ir viskas susitvarkys savaime, to ir linkiu visoms mamytems
vaižgantė
2010 05 18, 18:28
Mamytės, vaikai nesupranta žodžių su priešdėliu ne-, nes taip jų galvytės sutvarkytos. Naudokit žodžius be šio priešdėlio ir baigsis visi nesusipratimai.
QUOTE(Fontenay @ 2010 05 18, 16:39) Perskaiciau, net pasiziurejau ar ne mano rasyta  rodos apie mano vaika kalbama, lygiai taip paciai, negalioja jokie NEGALIMA, daro savo ir viskas, o dar tik 1,5 metu. Dar plius sviesas jungineja, skalbykle isjungineja, plauna klozeta, ima prieskonius barsto po virtuve, lipa ant lango, dauzosi su puodais, saukstais, isvercia seses drabuziu spinta ciut nekasdien, mat kaip....mano irgi taip daro...as galvojau cia normalu o tai jei viso sito neleisti tai ka tada vaikas veikia?
VANDA-panda
2010 05 19, 13:05
Tuo metu kai su juo uzsiemu tai mums viskas gerai ir zodeli NE mes pamirstame. Bet visa diena negaliu sale buti. Zinote buna ir man juodu dienu, kai viskas erzina, kai vaikas paima ne ta sauksta, lenda i balkona, tai tomis dienomis ir buna namie 'karo" stovis. Bat taip pat pastebejau, jai paprasau ateiti ir uzdaryti durytes, stalciu ir dar pasakau saunuolis, tai jis paklusnei viska daro. O tuo metu kai tvarkausi ar valgyti darau tai istraukiu savo puodus, medini sauksta ir vel pamirstam ta zodeli NE.
mamabalta
2010 05 21, 11:48
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 18, 19:28) Mamytės, vaikai nesupranta žodžių su priešdėliu ne-, nes taip jų galvytės sutvarkytos. Naudokit žodžius be šio priešdėlio ir baigsis visi nesusipratimai. Šitą ir aš esu girdėjusi. Tikrai į "negalima" nekreipia dėmesio. Tiksliau, kreipia, nes daro ir toliau, ir žiūri, kaip reaguosi. Pati stengiuosi kuo rečiau sakyti "negalima', tik tada, kai niekada nebus galima taip daryti (pvz. mesti žaislus į klozetą  ). Nes, jei kartais liepiu atnešti batukus, nes eisim į lauką, tai, kai pati susigalvoja pasiimti batus, aiškinu, kad dabar niekur neiname, čia labai gražu, kai batukai čia padėti, tegul būna. Nu žodžiu,  . Sunku, ir balaganas namuose. Bet jei vaikas tik ir girdės "negalima, negalima..", tikrai išmoks nekreipti dėmesio.
hugencija2
2010 05 23, 20:13
biti atskrend
2010 05 23, 20:21
Man labai sunkus periodas buvo dukrytei bunant 20 menesiu. Aiskinu-klauso, apsisukus vel daro ta pati  Kazkaip istveriau tik su poros dienu panika ir toliau aiskinau, aiskinau, snekejau snekejau. Uztai dabar, atsventus antraji gimtadieni, mano vaikas auksinis  neatsistebiu, kokia protinga. Atrodo, kad viskas, ka igarsinau darydama tuos kelis menesius, pagaliau pasieke ja ir dabar puikiai susisnekam. Tiesa, tuo sunkiu metu esu tik keleta kartu nesusivaldziusi - grubiau uz rankos paciupus ir nuo 'netinkamos' veiklos nutempus, veliau del to nuosirdziai gailejausi. Apie taukstelejimus per rankas ar per dupce nesneku, nes visgi manau, kad ka idedam i vaika, ta paskui ir is jo gaunam. Taigi, kantrybes, vaikai auga labai greitai, ju proteliai irgi
justuogyte
2010 05 26, 19:06
Mano mama ismokino mane labai veiksminga buda  jeigu pasakai ir neklauso,tada paemi koki vaiko zaisliuka ir paprasai jo,na tarkim sudeti zaisliukus i vieta,na ir su tuo zaisliuku tvarkai,giri,kad geras,kad klauso tvarko. Tai mano maze niekad neatsilaikydavo is pradziu stebi,o po to pati puola tvarkytis,delioti,nes ir ji gi nori buti pagirta  sitas visada suveikia
lavazia
2010 06 01, 15:01
Sakykit mamos kaip pasiekti, kad sunus manes klausytu, kalbu ne tik apie tai ko negalima bet ir kitus dalykus, tokius kaip rankyte duoti, ateiti apsirengti ar dar ka nors. Klauso visu isskyrus mama, ka daryti?
mama-zmona 2in1
2010 06 01, 15:03
as tai jau stengiuosi nekreipti demesio juk ir nemusi kiekviena karta vaiko jai jis atsikalbines  nenuperku kokio sokolado kita karta eidama i parduotuve ir baigiasi visi oziai ir tada kaip angelelis iki kito karto aisku
o jus pagalvokit, kaip sunku vaikui turi buti istisas dienas girdeti NE, NEGALIMA, NELIESK, NELISK....  Isprotetumet jei jums taip kas nors. Juk tokio amziaus vaikai viska daro is smalsumo, tai ju susipazinimo su pasauliu procesas! Maniske irgi daro daugybe dalyku, kuriu neleidziu, bet stengiuosi kuo reciau drausminti zodziu NE. Visada bandau susitarti su vaiku, arba, kaip jau buvo rasyta, tiesiog nukreipti demesi kitur. Ir turiu pasidziaugti, kad kuo toliau, tuo geriau mums sekasi tartis  , o kai sakau NE, vaikui tai tesukelia nora maistauti ir priesintis.
Minlina
2010 06 01, 17:52
QUOTE(lavazia @ 2010 06 01, 16:01) Sakykit mamos kaip pasiekti, kad sunus manes klausytu, kalbu ne tik apie tai ko negalima bet ir kitus dalykus, tokius kaip rankyte duoti, ateiti apsirengti ar dar ka nors. Klauso visu isskyrus mama, ka daryti?  šiuo atveju turbūt reikia pačiai pastebėti ir paanalizuoti iš šalies, ką tie KITI daro kitaip nei mama, kad vaikas jų klauso...
agute07
2010 06 01, 21:36
lavazia
2010 06 01, 21:45
QUOTE(Minlina @ 2010 06 01, 18:52) šiuo atveju turbūt reikia pačiai pastebėti ir paanalizuoti iš šalies, ką tie KITI daro kitaip nei mama, kad vaikas jų klauso... Grieztesniu tonu sako, iskmiau skamba. Ir as taip bandziau, bet niekas nepasikeite
Deimike
2010 06 04, 15:03
O as tai vonioje ir virtuveje itaisiau kabliukus ir kai nesinaudojame - uzkabinu - maziau reikia paciai lakstyti ir saugoti, kad kokiu duju neatsuktu ar skalbimo masinos neisjungtu. Reikia pritaikyti namus mazajam gyventojuj, kad jis galetu kuo daugiau ka daryti ir negirdeti draudimu. As ypac pajauciu kaip riboju maziu savo ligonineje, kai palatoje guli kitas vaikutis. Tada viskam ne - nekalbek, neziask garsiai, filmuko ne, nedauzyk, negerai darai, netyliai sedi ir t.t. Aisku reikia taikytis, bet tada ypac pasijaucia kaip slopini vaika. O namuose draudziu tik pavojingus dalykus dauguma. Aisku baru, kad jungia telika, bet vis tiek jungia, baru, kad piesia ant sienos - piesia vis tiek... - padarysim remonta, juk jei toks noras piesti, o nera popieriaus po ranka... tapetus nulupo - klijuosim kitus. Esu girdejusi, kaip viena mama vis sakydavo vaikuciui kai jis blogai ka darydavo, jog nemyli jo... tai ir jis atgal, kai ji draudi ar pasakai kazka priestaringo - nemyliu taves. Nereikia sakyti, kad vaikas negeras, sakau - blogai darai, bet esi geras mano vaikiukas ir ismoksi nedaryti. Bet kartais kantrybe issenka... tada susiimu uz galvos ir giliai kvepuoju, kad neuzdrozciau per uzpakali
FrostyFrosty
2010 06 05, 14:17
Man tai atrodo,kad vaikai turi suprasti kas galima o kas ne, bent jau 3 metu vaikas manau ir pats puikiai zino,kad anas leidziama, tas ne... Tiesiog jie daznai to nepaiso, nes nu tiesiog labai jau norisi  ... Cia labai nuo vaiko priklauso  Aukliauju, tai teko ne viena tokio amziaus vaikeli stebeti auganti, vieni isklause NEGALIMA laukia paaiskinimo, kodel negalima? Idemiai klausosi,pateiki argumentu, jie isisavina, na aisku yra ir tokiu kuriems viskas dzin, tada istiesu kaip kiti minejo yra labai veiksminga nukreipti demesi, nes isgirdus tiesiog NE prasideda oziukai ir verksmai  Cia tokiame amziuje gana momentine psichologija, tam atvejui, manau su laiku tas nuseda galveleje savaime
BlueFire
2010 06 05, 15:10
Kai mano dickis 20 men. pradejo savo didziaja kova uz nepriklausomybe, jis kuo puikiausiai suprato kas yra NE ir NEGALIMA - ir toliau sau dare taip kaip jam atrode teisinga. Namuose irgi stengiuosi kuo maziau vartoti ne, bet gyvenant su 2 mazais vaikais (mazajam broliui 4 men.) buna tokiu situaciju kada reik dicki sudrausmint. Tada pasilenkiu kad is akis ziuretu, ir labai rimtai pasakau ka daro negerai, neklausydama atsikalbinejimu, jei reikia uz dilbio suimu ir nuvedu kur reik - kol kas veikia.
Devintam danguj
2010 06 05, 20:41
QUOTE(Kyvis @ 2010 06 01, 18:46) o jus pagalvokit, kaip sunku vaikui turi buti istisas dienas girdeti NE, NEGALIMA, NELIESK, NELISK....  Isprotetumet jei jums taip kas nors. Juk tokio amziaus vaikai viska daro is smalsumo, tai ju susipazinimo su pasauliu procesas! Maniske irgi daro daugybe dalyku, kuriu neleidziu, bet stengiuosi kuo reciau drausminti zodziu NE. Visada bandau susitarti su vaiku, arba, kaip jau buvo rasyta, tiesiog nukreipti demesi kitur. Ir turiu pasidziaugti, kad kuo toliau, tuo geriau mums sekasi tartis  , o kai sakau NE, vaikui tai tesukelia nora maistauti ir priesintis. Sutinku  Mano vaikui irgi dabar toks periodas, visur lenda, įjunginėja, atidarinėje, meta ir t.t.  Žodis "Ne" jam neegzistuoja, bet manau tai laikina. Stengiuosi šnekėti ramiai (nors ne visada išeina), paaškinu kodėl negalima ir bandau nukreipti dėmesį (aktyviai pradedu žaisti su juo žaislais arba parodau naują daiktą ir pan.). Bet buna ir taip, kai neduodu jam to ka jis nori krenta ant grindu ir pradeda garsiai rėkti, tada tiesiog išeinu į kitą kambarį. Pamates kad žiūrovų nebėra, po kurio laiko mažius atbėga iš paskos ir prašosi man ant rankų.
mano dukrai jau 2m ir 9 men, deja iki siol nelabai reaguoja i NE ir NEGALIMA. reakcija kartais atvirkstine: ziuri su kipsiukais akyse ir toliau daro, ziuri kaip as reaguosiu o aiskinimai, kad parduotuveje negalima visko amti, nes jau jau paemem ir to ir ano. negalima verst prekiu is lentynu, nes "paziurek, aplink niekas taip nedaro, ziurek kokia netvarka". jokie aiskinimai neveikia... nezinau kaip susitvarkyt.
musu bernuzelio reakcija i NE, NEGALIMA - oziai  )) pasakai negalima, tai jis specialiai kazka negerai padaro. Labiausiai kencia mano geles. Tik isgirsta negalima, iskart prie ju ir davaj su kastuveliu per lapus  Po truputi jau pradeda suprast, kad ne viskas yra leidziama, bet dar sunkoka. Gal amzius toks... Jam 1 metukai ir 8men.
nakvisa
2010 07 11, 12:12
o as saviskei leidau kraustyti viska,tik aisku ziurejau ,kad nesusizeistu....  niekada nerisinejau,neklijavau spinteliu,tik aisku stovedavau salia,o paskui abi graziai atgal viska sukraudavom....  nematau reikalo slopinti susidomejima....  aisku kai vaikas kokius skalbimo miltelius barsto,tai nelabai gal....galima pasakyti,kad cia milteliai,kai skalbsim leisiu ipilti ir t.t....ir aisku paskui pazadus teseti....  jei ten kokia mesa istraukia is kameros irgi galima pasakyti,kad cia mesyte darysime valgyti ir t.t....o jei istrauks kokius puodus ar samcius pabarskinti,tai jau tikrai nieko tokio....  nugi susitvarkysit ta bardaka,jei vaikui smagu,tegu zaidzia....  dabar mano merginai 2 metai jau nebeatsimenu kada paskutini karta ka verte....  o kam...?juk zino kas kur yra,kas kam naudojama,nieko gi naujo.... aisku ,kai vaikas musasi ar skriaudzia kitus vaikus,va tada tai turi buti aisku ir grieztas NEGALIMA..... Papildyta:QUOTE(lavazia @ 2010 06 01, 14:01) Sakykit mamos kaip pasiekti, kad sunus manes klausytu, kalbu ne tik apie tai ko negalima bet ir kitus dalykus, tokius kaip rankyte duoti, ateiti apsirengti ar dar ka nors. Klauso visu isskyrus mama, ka daryti?  gal 2-3 metu krize....  vystosi asmenybe,nieko nepadarysi tik grieztai kartoti ta pati per tapati ir nemirsti,kad visgi cia bosas....  stiprybes....
QUOTE(lavazia @ 2010 06 01, 16:01) Sakykit mamos kaip pasiekti, kad sunus manes klausytu, kalbu ne tik apie tai ko negalima bet ir kitus dalykus, tokius kaip rankyte duoti, ateiti apsirengti ar dar ka nors. Klauso visu isskyrus mama, ka daryti?  klausimas kam jums to reikia  ir ar gerai pagalvojus tikrai noretumet kad jusu vaikas jusu visada klausytu? O kai iseis i mokykla? i universiteta? i darba? ar ir tada noresit kad visu klausytu...vat siulyciau apie tai ir pamastyti. Gal vistik nebutina versti ji paklusti
zalizaislai
2010 08 02, 23:33
QUOTE(Kyvis @ 2010 06 01, 17:46) o jus pagalvokit, kaip sunku vaikui turi buti istisas dienas girdeti NE, NEGALIMA, NELIESK, NELISK....  Isprotetumet jei jums taip kas nors. Juk tokio amziaus vaikai viska daro is smalsumo, tai ju susipazinimo su pasauliu procesas! Maniske irgi daro daugybe dalyku, kuriu neleidziu, bet stengiuosi kuo reciau drausminti zodziu NE. Visada bandau susitarti su vaiku, arba, kaip jau buvo rasyta, tiesiog nukreipti demesi kitur. Ir turiu pasidziaugti, kad kuo toliau, tuo geriau mums sekasi tartis  , o kai sakau NE, vaikui tai tesukelia nora maistauti ir priesintis. VIsiskai pritariu!
lavazia
2010 08 03, 08:29
QUOTE(AusraR @ 2010 07 11, 22:47) klausimas kam jums to reikia  ir ar gerai pagalvojus tikrai noretumet kad jusu vaikas jusu visada klausytu? O kai iseis i mokykla? i universiteta? i darba? ar ir tada noresit kad visu klausytu...vat siulyciau apie tai ir pamastyti. Gal vistik nebutina versti ji paklusti  Jusu pasiskaicius galima pagalvoti, kad vaika vogti mokinu ar dar kokiu blogybiu. Eina kalba apie elementaru paprasyma ateiti, ar pastoveti salia. Mano sunui jau greitai bus du metukai, ir iki siol visada jam nusileisdavau, kad tik vaikas laimingas butu, nestresuotu, bet ziuriu kuo toliau tuo prasciau mus iseina susikalbeti
QUOTE(lavazia @ 2010 08 03, 09:29) Jusu pasiskaicius galima pagalvoti, kad vaika vogti mokinu ar dar kokiu blogybiu. Eina kalba apie elementaru paprasyma ateiti, ar pastoveti salia. Mano sunui jau greitai bus du metukai, ir iki siol visada jam nusileisdavau, kad tik vaikas laimingas butu, nestresuotu, bet ziuriu kuo toliau tuo prasciau mus iseina susikalbeti  ir as susiduriau su sia problema-ka daryti kol vaikas supras ,kad to ar ano negalima.Mes dar mazutes-1metai 3men.Bet jau tokios "darbscios'',tiek viska kuiciam.Kraustyt leidziu,turi vaikas susipazint su namu aplinka.Pavoju keliancius daiktus jau seniai isslapste.Bet va yra dalyku kuriu leisti nedaliu-kapstyti zemes is geliu,lipti laiptais ir panasiai.Jei draudi ,tai baisiausia supyksat-trypia kojom,saukia.Zodziu neismanau kaip elgtis,juk per klyna neuzdrosi.Bijau,kad tie oziai neisigaletu.O tai paskui ir viesoj vietoj kris zemen.Pirmasis sunus buvo ramus,jokiu oziu nepamenu.
bim-bam
2010 08 03, 12:34
QUOTE(nakvisa @ 2010 07 11, 11:12) o as saviskei leidau kraustyti viska,tik aisku ziurejau ,kad nesusizeistu....  niekada nerisinejau,neklijavau spinteliu,tik aisku stovedavau salia,o paskui abi graziai atgal viska sukraudavom....  nematau reikalo slopinti susidomejima....  aisku kai vaikas kokius skalbimo miltelius barsto,tai nelabai gal....galima pasakyti,kad cia milteliai,kai skalbsim leisiu ipilti ir t.t....ir aisku paskui pazadus teseti....  jei ten kokia mesa istraukia is kameros irgi galima pasakyti,kad cia mesyte darysime valgyti ir t.t....o jei istrauks kokius puodus ar samcius pabarskinti,tai jau tikrai nieko tokio....  nugi susitvarkysit ta bardaka,jei vaikui smagu,tegu zaidzia....  dabar mano merginai 2 metai jau nebeatsimenu kada paskutini karta ka verte....  o kam...?juk zino kas kur yra,kas kam naudojama,nieko gi naujo.... aisku ,kai vaikas musasi ar skriaudzia kitus vaikus,va tada tai turi buti aisku ir grieztas NEGALIMA.....   panasiai ir as mastau. QUOTE(mari73 @ 2010 08 03, 07:54) ir as susiduriau su sia problema-ka daryti kol vaikas supras ,kad to ar ano negalima.Mes dar mazutes-1metai 3men.Bet jau tokios "darbscios'',tiek viska kuiciam.Kraustyt leidziu,turi vaikas susipazint su namu aplinka.Pavoju keliancius daiktus jau seniai isslapste.Bet va yra dalyku kuriu leisti nedaliu-kapstyti zemes is geliu,lipti laiptais ir panasiai.Jei draudi ,tai baisiausia supyksat-trypia kojom,saukia.Zodziu neismanau kaip elgtis,juk per klyna neuzdrosi.Bijau,kad tie oziai neisigaletu.O tai paskui ir viesoj vietoj kris zemen.Pirmasis sunus buvo ramus,jokiu oziu nepamenu. o jus tais laiptais kartu lipkit ir nieko nenutiks man labai normalu atrodo, kad vaikas isreiskia savo nepasitenkinima tuo trypimu ar saukimu. juk ir mums nepatiktu jeigu daznai girdetume nenene negalima to negalima ano. nekalbu apie tokias situacijas kur pavojinga vaikui arba kitiems vaikams, kalbu apie tokias, kuriose mes daznai neleidziam kazko vaikams daryt, nes butent mums tas yra nepatogu - stovet, saugot, valyt ka prikuicia ir pan.
QUOTE(lavazia @ 2010 08 03, 08:29) Jusu pasiskaicius galima pagalvoti, kad vaika vogti mokinu ar dar kokiu blogybiu. Eina kalba apie elementaru paprasyma ateiti, ar pastoveti salia. Mano sunui jau greitai bus du metukai, ir iki siol visada jam nusileisdavau, kad tik vaikas laimingas butu, nestresuotu, bet ziuriu kuo toliau tuo prasciau mus iseina susikalbeti  va tas vaikui nusileidimas, tai nera gerai. o zinok su 2-3 m. vaiku, isvis nesusikalbesi. taip jau yra. mano pana iki 2 metu buvo auksinis vaikas, neturejau problemu, o jau artejant iki antrojo gimtadienio, pasidare kazkoks kosmaras su ja. sakai, kad kazko nedarytu, tai ziuri i akis ir daro. bet as vis viliuosi, kad praeis ta trimeciu krize, ir kazkaip susikalbesim su ja, nes dabar, kol neuzreki, net nesureaguoja i pasakymus. o svarbiausiai- taip moka is kantrybes isvesti Papildyta:QUOTE(bim-bam @ 2010 08 03, 12:34)  panasiai ir as mastau. o jus tais laiptais kartu lipkit ir nieko nenutiks man labai normalu atrodo, kad vaikas isreiskia savo nepasitenkinima tuo trypimu ar saukimu. juk ir mums nepatiktu jeigu daznai girdetume nenene negalima to negalima ano. nekalbu apie tokias situacijas kur pavojinga vaikui arba kitiems vaikams, kalbu apie tokias, kuriose mes daznai neleidziam kazko vaikams daryt, nes butent mums tas yra nepatogu - stovet, saugot, valyt ka prikuicia ir pan. palauk palauk, dar po metu snekesi kitaip. man pavyzdziui yra nesuprantama, kai vaikai savo nepasitenkinima rodo trypimu ar saukimu  . tau labai patinka ziureti, kai vaikas kokiam prekybos centre rekia, o dar geriau - krenta ant zemes? isivaizduok, kai jam bus 16 metu, manai, kad tada vaikas maziau reiks savo norus? nemanau  . as tai galvoju, kad vaikui nuo mazu dienu turi buti aisku - ka galima daryti, o ko ne.
lavazia
2010 08 03, 20:49
QUOTE(mabi @ 2010 08 03, 14:49) palauk palauk, dar po metu snekesi kitaip. man pavyzdziui yra nesuprantama, kai vaikai savo nepasitenkinima rodo trypimu ar saukimu  . tau labai patinka ziureti, kai vaikas kokiam prekybos centre rekia, o dar geriau - krenta ant zemes? isivaizduok, kai jam bus 16 metu, manai, kad tada vaikas maziau reiks savo norus? nemanau  . as tai galvoju, kad vaikui nuo mazu dienu turi buti aisku - ka galima daryti, o ko ne. Pritariu Apie smulkmenas cia kalba net neina, juk duskutuojam apie rimtesnius dalykus, kurie ir po 5 metu bus NEGALIMA
tigronia
2010 08 03, 21:16
ko daugiau neleisim, to daugiau kols noras list geriausia iseitis, nukreipt demesi, nuvest i sona, bet jai negalima isvengt, tai reikia sakyt grieztu veidu ir tonu
bim-bam
2010 08 03, 22:22
QUOTE(mabi @ 2010 08 03, 12:49) palauk palauk, dar po metu snekesi kitaip. man pavyzdziui yra nesuprantama, kai vaikai savo nepasitenkinima rodo trypimu ar saukimu  . tau labai patinka ziureti, kai vaikas kokiam prekybos centre rekia, o dar geriau - krenta ant zemes? isivaizduok, kai jam bus 16 metu, manai, kad tada vaikas maziau reiks savo norus? nemanau  . as tai galvoju, kad vaikui nuo mazu dienu turi buti aisku - ka galima daryti, o ko ne. tai kad ir dabar buna trypia arba keliskart krites ant zemes yra, ale bet nieko, isgyvenom, nukreipt demesi stengiuos ir tiek. kartais pavyksta, kartais ne. manau, svarbiausia yra nuoseklumas, t.y. jei viena karta to negalima, tai visad tegul negalima, o ne taip kad mama ta leidzia, tetis ne ir pan. ir svarbu tevams ramiems islikt. man tokios situaicjos nesukelia streso (nors nezinau kas laukia ateity  ), o ir prekybcentri visiskai nekreipiu demesi, jei kazkieno vaikai oziuojasi. visiems pasitaiko tokiu scenu ir nieko cia tokio. ak tie pykcio priepuoliaiklykiantys mazyliai
QUOTE(bim-bam @ 2010 08 03, 13:34)  panasiai ir as mastau. o jus tais laiptais kartu lipkit ir nieko nenutiks man labai normalu atrodo, kad vaikas isreiskia savo nepasitenkinima tuo trypimu ar saukimu. juk ir mums nepatiktu jeigu daznai girdetume nenene negalima to negalima ano. nekalbu apie tokias situacijas kur pavojinga vaikui arba kitiems vaikams, kalbu apie tokias, kuriose mes daznai neleidziam kazko vaikams daryt, nes butent mums tas yra nepatogu - stovet, saugot, valyt ka prikuicia ir pan. na,as tikrai nenoreciau toki maza vaika pratinti laiptais lipt.Kas tada bus kai as nusisuksiu.Juk ne visada paskui mazyli lakstom,reikia ir kosele pagamint.Arba kaip galiu leisti kraustyti puodeliu spintele.Grindys tai plyteliu,manau,tikrai pavojinga.Yra dalykai kuriu nedraudziu,bet ka daryti tuomet kai to leisti negaliu.O zodis negalima dar nesuprantamas.
bim-bam
2010 08 04, 22:25
QUOTE(mari73 @ 2010 08 04, 15:43) na,as tikrai nenoreciau toki maza vaika pratinti laiptais lipt.Kas tada bus kai as nusisuksiu.Juk ne visada paskui mazyli lakstom,reikia ir kosele pagamint.Arba kaip galiu leisti kraustyti puodeliu spintele.Grindys tai plyteliu,manau,tikrai pavojinga.Yra dalykai kuriu nedraudziu,bet ka daryti tuomet kai to leisti negaliu.O zodis negalima dar nesuprantamas. turit galvoj laiptus name? juk yra tam skirtu varteliu, kad nelaimiu neivyktu mazyliams. o parduotuvej ar kur kitur juk vaiko be prieziuros nepaliekat. apksritai manau geriausia namus paruost vaikeliui, t.y. tokius duztancius daiktus kaip indai sudet i virsutines lentynas, kur negaletu pasiekti, o viska kas leidziama imt, kraustyt sudet pasiekiamoj vietoj, tegul sau tyrineja. ir problemu bus maziau visiems
QUOTE(bim-bam @ 2010 08 04, 22:25) turit galvoj laiptus name? juk yra tam skirtu varteliu, kad nelaimiu neivyktu mazyliams. o parduotuvej ar kur kitur juk vaiko be prieziuros nepaliekat. apksritai manau geriausia namus paruost vaikeliui, t.y. tokius duztancius daiktus kaip indai sudet i virsutines lentynas, kur negaletu pasiekti, o viska kas leidziama imt, kraustyt sudet pasiekiamoj vietoj, tegul sau tyrineja. ir problemu bus maziau visiems  na nezinau, niekad nereikejo nieko kelti nei slepti. paprasciausiai nuo pirmu dienu nieko neleidau kraustyti ir tiek. turi savo zaislus, su jais ir zaizdavo. uztat niekad neturiu gedos nuejus i svecius, kad vaikas kur ilys  . aisku, cia kiekvieno tevo skirtingas poziuris i vaikus. mes su vyru esame abu vienos nuomones, todel ir vaikai auklejami vienodai
mamaALINA.klp
2010 10 21, 21:10
Sveikos brangiosios, gal galit man patarti ka daryti.. Mūsų sūnus Vitalijus, kuriam jau 1,7men yra hyper aktyvus ir labai protingas vaikas. Nanuose visos spinteles yra be rankenu, kad jam butu sunkiau įlysti, virtuvis yra tusčias, nes visi daiktai skraido. Viską mėto.. pvz meta daiktus į mane. aš vaizduoju, kad verkiu jis žiuri ir juokias. Aš sakau negalima taip daryti - ziuri ir juokias. AŠ bariu piktai vistiek tas pats. Aš trinkteliu per ranka - verkia ir vistiek daro. Tas pats su bet kuo kitu jo veiksmu; pvz: nsu lindimu prie razeciu, apie daiktu imima, zodzio visiskai ignoruoja ka as ar kiti jam sako.
Pasakaite30
2010 10 21, 21:19
QUOTE(mamaALINA.klp @ 2010 10 21, 22:10) Sveikos brangiosios, gal galit man patarti ka daryti.. Mūsų sūnus Vitalijus, kuriam jau 1,7men yra hyper aktyvus ir labai protingas vaikas. Nanuose visos spinteles yra be rankenu, kad jam butu sunkiau įlysti, virtuvis yra tusčias, nes visi daiktai skraido. Viską mėto.. pvz meta daiktus į mane. aš vaizduoju, kad verkiu jis žiuri ir juokias. Aš sakau negalima taip daryti - ziuri ir juokias. AŠ bariu piktai vistiek tas pats. Aš trinkteliu per ranka - verkia ir vistiek daro. Tas pats su bet kuo kitu jo veiksmu; pvz: nsu lindimu prie razeciu, apie daiktu imima, zodzio visiskai ignoruoja ka as ar kiti jam sako.  na pas mane taip pat i negalima nelabai reguoja,bet nesitranko,o tipo uzpyksta tokia mina juokinga nutaiso,o jei garsiau parekauju tai pradeda asaroti.Tevo zodis isakymas,jam jokiu minu ir ttt.Manau mes jau igryse tiem vaikam su savo negalima,tai ir nekreipa demesio,o tevai kaip maziau laiko praleidzia su leliaus tai jiems ir uztenka vieno zodzio.O kaip i tecio zodi reaguoja?
|
|