Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ką daryti, kai vaikas nesupranta žodelio NEGALIMA
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3
Natali69
Kai pasiziuri aplinkui, i draugiu vaikus panasaus amziaus, tai net pavydas ima, kaip jie supranta zodelius NE, NEGALIMA. Jau kantrybe prarandu su saviskiu, visa diena namuose "karo" stovis, lenda i saldytuva, saldikli, jungineja tv, torserus, ismeto batus. I zodzius NE ir NEGALIMA visiskai nereaguoja. Ir graziuoju bandem, ir piktuoju jau tenka, i pakelta tona visiskai nereaguoja, uzdavus per rankyte pradeda isterikuoti ir vel tas pats nuo pradziu, lenda kur nereikia. verysad.gif Nebezinau ne ka daryti...
ciuke
Man tokio amziaus geriausiai veikdavo demesio nukreipimas, iskart kazka idomaus parodyti.
Uzdavimas per rankytes teigiamu rezultatu neduos, suerzins vaika, ir skatins jo nora toliau kovoti pries jus.
inetata
uoj pazistamas vaizdelis doh.gif doh.gif doh.gif galiu paguost, kad praeis tas periodas 4u.gif pritariu cia rasiusiai mamytei , kad geriausiai nukreipti demesi, sudominti kazkuo kitu mazaji padauza 4u.gif 4u.gif 4u.gif beje mes dar taip "zaidziam" - kai mazasis paradeda betvarke daryt, tada darom atvirkstini varianta - viska sudet atgal ir aiskint, kad cia turi buti pvz. batukai, aisku greito rezultato nesitikekit, bet pas mus jau progresas ivyko thumbup.gif biggrin.gif
Natali69
Na taip, ir as viliuosi, kad praeis tas periodas... Kai oziukai ilenda ir svarbiau pasiekti norimo rezultato (tai yra padaryti tai kas draudziama), tai nelb padeda demesio nukreipimas: nei zaisliukai nebeidomus, nei ziurejimas pro langa (kas siaip yra vienas is idomesniu uzsiemimu)... Atrodo su kitais vaikais taip paprasta, pasako, kad negalima, vadinasi ir negalima, o jei ne is karto supranta, tai teveliu pakeltas tonas, is karto sudrausmina, o cia... doh.gif
renaciukas66666
mano vaikas taip pat visai nereaguoja biggrin.gif siaucia toliau biggrin.gif
AusraR
kaip jau rasiau kitoj temoj - pabandykit sutvarkyt namus taip, kad tu negalima liktu kuo maziau. Ir paciai bus paprasciau ir vaiko noro viska tyrineti neslopinsit. o kad priestarauja ir daro savaip - dziaukites, atkaklus zmogus auga smile.gif
o kai bus mazai tu negalima ir tokiu tikru, na kur jau tikrai negalima, tada vaikas noriau klausys.
Natali69
QUOTE(AusraR @ 2010 01 25, 19:42)
kaip jau rasiau kitoj temoj - pabandykit sutvarkyt namus taip, kad tu negalima liktu kuo maziau. Ir paciai bus paprasciau ir vaiko noro viska tyrineti neslopinsit. o kad priestarauja ir daro savaip - dziaukites, atkaklus zmogus auga smile.gif
o kai bus mazai tu negalima ir tokiu tikru, na kur jau tikrai negalima, tada vaikas noriau klausys.
*

Viskas suslepta, spinteliu, stalciu rankeneles issukinetos lotuliukas.gif tv, saldytuvo, saldiklio ner kaip paslept ax.gif
*Liepa18*
Tai gal jam nuobodu... Gal per mažai laiko skiriate jam: žaidimai, lavinimas ir t.t.
O kas liečia šaldytuvus, tai irgi yra spec. magnetukai, kurie neduoda atidaryti durelių, tiesiog juos dėti tokiame lygyje, kad vaikas nepasiektų...
Pas mus šaldiklis apačioje, tai jo dureles išvis su permatoma izoliacija pamenu užklijuodavau dukrai nematant, tai taip ir neįsikirsdavo kame čia reikalas, kodėl neatsidaro... smile.gif Kiek tai laiko dar bandė aiškintis, bet po to pasidarė nebeįdomu ir viskas.
AusraR
QUOTE(Natali69 @ 2010 01 25, 19:53)
Viskas suslepta, spinteliu, stalciu rankeneles issukinetos  lotuliukas.gif tv, saldytuvo, saldiklio ner kaip paslept  ax.gif
*

na maniskiai tai lenda i saldytuva kai ko nors nori valgomo. Tada atidarom saldytuva ir leidziu issirinkt ko nori. pvz zuvu tauku lotuliukas.gif isgeriam ar suvalgom visi kartu, tada kas liko vel leidziu jiems ideti i saldytuva. Zodziu stengiuosi itraukti i veikla. Pradedu girti is anksto, na pvz paimam ka is saldytuvo, atgal padet nenori, tada as sakau " va kokie saunuoliai berniukai, kaip zino kur padeti reikia pvz pienuka, dabar padekim kartu - Nojukas atidarys saldytuva, Arijukas ides pienuka" kai padaro viska vel pagiriu ir sakau, dabar eikim zaisti su .... (bet kas tinka) ir einam. Gal kazkaip taip pabandykit...Ta prasme ne sakyti negalima o apeiti. Pagal teorija - visi vaikai nori itikti ir padeti tevams - pabandykit, maniskiams veikia, gal ir jusiskiui suveiks.
velgi, tuos negalima, as sakau kiek imanoma zaismingiau, paverciu viska juokais. Isskyrus tuos jau rimtus negalima - atidarineti lango, eiti vienam per gatve, imti peili. Tada sakau rimtu tvirtu balsu - paprastai klauso smile.gif
ai ir dar - nors knygos (ju perskaiciau dvi, dabar skaitau trecia) rekomneduoja tokio amziaus vaikui neaiskinti savo nurodymu priezasciu, as aiskinu. Stengiuosi kuo trumpiau ir aiskiau, bet aiskinu. Bent jau maniskiai geriau paklusta kai paaiskinu, kad pvz lango atidarineti negalima nes bus bum ir skaudes. Ir pan.
Nurodymus as stengiuosi sakyti ne isakanciu balsu o skatinanciu (na labai sunku paaiskinti virtualiai) na sakau ne " surinkit siuksles " o " dabar surinkim siuksles, va kokie saunuoliai " na kazkaip panasiai.
robertukas
pas mus negalioja joks zodis ne as negalima ,ir tikrai nepasakyciau kad demesio skiriu mazai ,nes visa diena praleidziam kartu zaidziam ,skaitom ,tvarkom namus ko tik nedarom bet uzeina noras daryt tai ko negalima ir as ,nesneku apie tokius dalikus kaip saldytuvu darinejimas sneku apie tokius dalikus kai prisistume kede ir su kokiu zaislu langa dauzo ,atsidaro tuoleto duris ir lipa i pati tuoleta ,kandziojasi ,ir dar daug visko daro ko tikrai negalima ,manau kad dabar toks amzius kai nori viska isbandyt ,ir nesvarbu galima ar ne doh.gif
AusraR
QUOTE(robertukas @ 2010 01 25, 23:36)
pas mus negalioja joks zodis ne as negalima ,ir tikrai nepasakyciau kad demesio skiriu mazai ,nes visa diena praleidziam kartu zaidziam ,skaitom ,tvarkom namus ko tik nedarom bet uzeina noras daryt tai ko negalima ir as ,nesneku apie tokius dalikus kaip saldytuvu  darinejimas sneku apie tokius dalikus kai prisistume kede ir su kokiu zaislu langa dauzo ,atsidaro tuoleto duris ir lipa i pati tuoleta ,kandziojasi ,ir dar daug visko daro ko tikrai negalima ,manau kad dabar toks amzius kai nori viska isbandyt ,ir nesvarbu galima ar ne  doh.gif
*

jooo, buvo ir mums kandziojimosi periodas doh.gif bjauriausia tai, kad kandziodavo viens kita. Ir tikrai skaudziai, iki krauju. Tai ka, kai spedavau - sulaikydavaubet visalaik gi nesuziuresi.... Visalaik aiskindavau kad taip negalima, broliui skauda ir pan. Vonioj kai maudydavosi abu, tai vis parodydavau i dantu zymes, padejuodavom kartu - va kaip ikandai broliukui, skauda jam dabar, daugiau taip nedarysi, ane? Na ir pan. Praejo kazkaip savaime aciu dievui.
manau vaikai nuolat bando ribas. Nesvarbu kad neklauso, jusu darbas vistiek laikytis savo jei jau tikrai negalima.
mylimuke
Jeigu manysit, kad praeis, tai turiu jus nuvilti biggrin.gif Kantrybės ir dar kartą kantrybės, savaime niekas nepraeina. Kai vaikas nenori, tai ir negirtų visų tų "ne" ir "negalima". Pavojingus daiktus paslėpt, nuo kitų nukreipt dėmesį, o tokie kaip orkaitės, karšti puodeliai, adatos ir pan., galima leist vaikui pajaust, kodėl negalima prie jų lįsti, aišku ne iki aukščiausio nudegimo laipsnio, bet kai jau pravėsę šiek tiek. Maniškė kartą prisilietė prie keptuvės, tai nuo tada tikrai žino, kas yra karšta ir prie viryklės rankų nekiša. Viską, ką išmėto, išpila, tvarkykit kartu.
Natali69
Na taip...
Kaip mano viena garbaus amziaus teta yra pasakius: NE LELE NUSIPIRKAI biggrin.gif
-dika-
Aš kažkaip nesureikšminu to visur lindimo, knisimo, vertimo, mėtymo... Juk viskas įdomu, o jei pasakai, kad negalima, tai man atrodo, kad dar labiau viską verčia biggrin.gif . Stengiuos nukreipt dėmesį kitur, duoti kokį daiktą ar žaislą. O tono nebekeliu, nes pradėjo mano pupa man atgal pakeltu tonu savo kalba atsakyti doh.gif
AusraR
QUOTE(erdika @ 2010 01 26, 17:21)
Aš kažkaip nesureikšminu to visur lindimo, knisimo, vertimo, mėtymo... Juk viskas įdomu, o jei pasakai, kad negalima, tai man atrodo, kad dar labiau viską verčia  biggrin.gif .  Stengiuos nukreipt dėmesį kitur, duoti kokį daiktą ar žaislą. O tono nebekeliu, nes pradėjo mano pupa man atgal pakeltu tonu savo kalba atsakyti  doh.gif
*

va va. Vaikai kopijuoja tevus. Todel as savo vyrui vis aiskinu, kad jeigu tu pliauksteli kuriam per uzpakali tai kaip paskui gali sakyti kad jis brolio nemustu. Juk tetis tai musa jeigu reikia doh.gif Na tai atrodo susitarem.....
avelanr
KANTRYBES, KANTRYBES IR DAR KARTA KANTRYBES. biggrin.gif Manoji zuika ir gi ne visada klauso... Cia priklauso nuo jos nuotaikos. Taciau jei ko neleidziu, tai einu iki galo ir jokie jos rekimai mano sprendimo nepakeicia. Zinoma mazyle protestuoja, pyksta, paasaroja, visada tokiu atveju nukreipiu jos demesi, einam pazaisti ar kita kokia veikla sugalvoju. Taciau visada neleidziu tu paciu dalyku, todel jinai jau zino ko negalima. Bet laikas nuo laiko vis isbando mane, o gal kartais jau mama leis... biggrin.gif
Daivama
QUOTE(avelanr @ 2010 01 28, 00:01)
KANTRYBES, KANTRYBES IR DAR KARTA KANTRYBES.  biggrin.gif  Manoji zuika ir gi ne visada klauso... Cia priklauso nuo jos nuotaikos. Taciau jei ko neleidziu, tai einu iki galo ir jokie jos rekimai mano sprendimo nepakeicia. Zinoma mazyle protestuoja, pyksta, paasaroja, visada tokiu atveju nukreipiu jos demesi, einam pazaisti ar kita kokia veikla sugalvoju. Taciau visada neleidziu tu paciu dalyku, todel jinai jau zino ko negalima. Bet laikas nuo laiko vis isbando mane, o gal kartais jau mama leis...  biggrin.gif
*

pritariu, mano mergina siai dienai tai bando, nors jai jau 8 metai, as ja lyginu su vilkiuku, kuris bando islaikyti uzimta teritorija ir tuo paciu plecia savo valdas lotuliukas.gif , mazoji (beveik 2 metai) prisibijo bauziuku, kurie viska stebi, mat kartais pro langa dirsteli i vaikus, kurie neklauso. Na, be to yra Kaledu seniai, Velyku bobutes, kurie geriem ir paklusniem vaikuciam dovaneliu atnesa wub.gif
Christaliukas
QUOTE(AusraR @ 2010 01 25, 19:42)
*

thumbup.gif mes lygiai taip pat darom, ir padeda thumbup.gif
iingaxxx
QUOTE(erdika @ 2010 01 26, 16:21)
Aš kažkaip nesureikšminu to visur lindimo, knisimo, vertimo, mėtymo... Juk viskas įdomu, o jei pasakai, kad negalima, tai man atrodo, kad dar labiau viską verčia  biggrin.gif .  Stengiuos nukreipt dėmesį kitur, duoti kokį daiktą ar žaislą. O tono nebekeliu, nes pradėjo mano pupa man atgal pakeltu tonu savo kalba atsakyti  doh.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
September_Lady
QUOTE(erdika @ 2010 01 26, 17:21)
*

Butent, nereikia sureiksminti ir automatiskai kartoti negalima, negalima, net kai visai to nereikia. Pirmiausiai pagalvoti ar tikrai negalima paliesti geles, paimti zurnala, paspaudineti distancini (juk tetis taip visad daro) ir daug panasiu dalyku. As manau, kad vaikui negalima tik tai kur jis gali susizeisti, o visu kitu pasidometi jam butina, jei tik poreikis yra smile.gif
Drakula
pas mus kartais klauso, o kartais sakyk nors ir 100 kartų negalima, vistiek ta pati daro doh.gif
pukuota
musu mazajai magiskai veikia teveliu pavyzdys. jei mudu nelipam ant stalo, tai ir vaikui ten - ne vieta, tarkim. uzsikaria, sakau "mama nelipa ant stalo, tetis nelipa ant stalo..." ji sako "alia neapa", suprask, Olivija irgi nelipa ant stalo wink.gif
beje, tu "negalima" buna visokiu. pas mus ju yra minimaliai. tik tai draudziame, kas jai ar aplinkiniams pavojinga ir kas siaip labai nepriimtina. knisti, ieskoti, apziurineti leidziame viska. stengemes, kad namai vaikui butu pritaikyti, kaip kitos mamos jau rase.
jei vaikas ima daiktus, kurie jam gali buti pavojingi, daiktai turi but paslepti. kartais, kai po miegelio prabudus randa sau prieinamoj vietoj zirkles, padeda eilerastukas: zirkles, peiliai ir degtukai..."
o siaip, kuo labiau uzimtas vaikas, kuo daugiau jam skiriama demesio, tuo paprasciau mamai su "ne" ir "negalima". musiske sudrausminta net leles ir kitus zaislus mokina, kad va, sito tai negalima. arba mums primena, kad va, mama, ne ne ne smile.gif
muzikeleje buvo nusiziurejusi pirstu nosi arti, tai kiekvienasyk kai ji to imdavosi, iduodavom i ranka is popierines nosinaites susukta "pirsteli" ir aiskindavom, kad musu seimoje zmones nosi va sitaip krapsto. kartu su pavyzdziu per pora savaiciu visai atsikratem to jos iprocio.
odalija
jei vaikas nesupranta žodžio negalima- tai jo ir nesakykit. vietoj jo paaiškinkit , kodėl negalima . tiek kartų kiek reiks- 10,20-100.. Gal būt situacija nėra labai pavojinga vaikučiui- tai tegu nesmarkia užsigauna , prisispaudžia , kažką sudaužo- juk jie turi sužinoti , kodėl negalima. nes jeigu tik negalima , tai jam vistiek bus įdomu , kodėl negalima. kuo daugiau negalima , tuo labiau juk norisi . mano berniukui 2,5m bet jau kažin kada jis ir lėkštes ant stalo sudeda , ir stiklines iš virtuvės į kambarį nuneša. nesakau ,kad nieko nesudaužė. bet tai tik indas... bet užtat jau žino ,kad reikia su jais atsargiai elgtis , nes duš. o jeigu įvertinti , tai , kad tai lengvai hiperaktyvus vaikas.
Valabi
QUOTE(ciuke @ 2010 01 25, 12:49)
Man tokio amziaus geriausiai veikdavo demesio nukreipimas, iskart kazka idomaus parodyti.
Uzdavimas per rankytes teigiamu rezultatu neduos, suerzins vaika, ir skatins jo nora toliau kovoti pries jus.
*

labai teisingas poelgis thumbup.gif kaip tik skaitau dabar knyga ir butent taip rekomenduoja kovoti...kitaip issiauklejam agresyvokus vaikucius 4u.gif
Neatrastoji
tą patį patvirtinti galiu - kantrybės kantrybės geležinės kantrybė, ir aiškinti kodėl negalima, svarbiausiai kaip bebūtų nenusileisti ir nekreipt dėmesio į aplinkinius.
mylimuke
QUOTE(odalija @ 2010 02 21, 18:07)
jei vaikas nesupranta žodžio negalima- tai jo ir nesakykit. vietoj jo paaiškinkit , kodėl negalima . tiek kartų kiek reiks- 10,20-100.. Gal būt situacija nėra labai pavojinga vaikučiui- tai tegu nesmarkia užsigauna , prisispaudžia , kažką sudaužo- juk jie turi sužinoti , kodėl negalima. nes jeigu tik negalima , tai jam vistiek  bus įdomu , kodėl negalima. kuo daugiau negalima , tuo labiau juk norisi . mano berniukui 2,5m bet jau kažin kada jis ir lėkštes ant stalo sudeda , ir stiklines iš virtuvės į kambarį nuneša. nesakau ,kad nieko nesudaužė. bet tai tik indas... bet užtat jau žino ,kad reikia su jais atsargiai elgtis , nes duš. o jeigu įvertinti , tai , kad tai lengvai hiperaktyvus vaikas.
*

Vietoj "negalima" galima pasiūlyti alternatyvą, kokį kitą įdomų užsiėmimą ir to žodžio nė nereiks sakyti ax.gif
*Selma*
QUOTE(mylimuke @ 2010 02 22, 19:56)
Vietoj "negalima" galima pasiūlyti alternatyvą, kokį kitą įdomų užsiėmimą ir to žodžio nė nereiks sakyti  ax.gif
*

Pritariu, naudoju šį metodą, puikiai veikia. thumbup.gif
Jacinte
As save pagaunu, kad gal kartais per daznai sakau ta "negalima". Juk tiems maziukams viskas idomu, reikia jiems patenkinti savo zingeiduma (lysti i saldytuva, spinteles, tyrineti daiktus ir t.t),zinoma kol tai nekelia gresmes ju paciu saugumui. O ir energijos jie turi kur kas daugiau nei mes - duksta, lipa, sokineja, meto daiktus ir t.t. Reiktu jiems sugalvoti kuo daugiau veiklos, kur ta energija pozityviai islieti. Manau kartais mes sakome "negalima" tik tam, kad palengvintumem sau. Skaiciau knygoje "Vaikai kile is dangaus", kad reiketu vengti visu tu negatyviu "nemetyk", "nelakstyk", "netriuksmauk" ir t.t., nes susilauksi priesingos reagcijos. Jei kas neskaitete, siulau paskaityti, daug vertingu patarimu ir idomios informacijos pamastymui. Kantrybes mamytes! mirksiukas.gif
bituttte;)
nevisada gali mazyliui leisti daryti ka nori tyrineti pati auginu 2m ir 3men vaikucius tai mano viresneliai tenka dabar dazniau isgirsti zodelius negalima netriusmauk nes kitaip nukencia mazylis jai vyresnele duksta tai mazasis negali pailseti o vyresnele yra labai aktivi mergaite smile.gif visa diena duksta laksto su savo reikaliukais net pietu miegelio nenori eiti :
Orfeja
http://ezurnalas.sveikaszmogus.lt/Pub/Medi...upid=1&l=LT

paskaitykite cia bigsmile.gif man labai padeda 4u.gif
Orfeja
Pamiršau parašyti, kad 58 psl Kaip ugdyti vaiko paklusnumą? 4u.gif
bituttte;)

mano mazyle pries gimstant broliukui buvo labai paklusni svelnute,bet dabar ja paveike broliuko atsiradimas prasidejo zodeliai ne nenoriu ir t.t.stengiuosi skirt jai daugiau demesio kai maitinu mazyli tai jai skaitau knygutes,kai ji mygdau prasau kad su manimi padainuotu aasupa.bet vistiek ji nesupranta kad kazko negalima daryti kuo toliau tuo labiaunenori suprasti zodelio negalima.perskaiciau nurodyta puslapi kazkoki panasu straipsni esu jau skaiciusi smile.gif
kristinita
QUOTE(Natali69 @ 2010 01 25, 13:20)
Kai pasiziuri aplinkui, i draugiu vaikus panasaus amziaus, tai net pavydas ima, kaip jie supranta zodelius NE, NEGALIMA. Jau kantrybe prarandu su saviskiu, visa diena namuose "karo" stovis, lenda i saldytuva, saldikli, jungineja tv, torserus, ismeto batus. I zodzius NE ir NEGALIMA visiskai nereaguoja. Ir graziuoju bandem, ir piktuoju jau tenka, i pakelta tona visiskai nereaguoja, uzdavus per rankyte pradeda isterikuoti ir vel tas pats nuo pradziu, lenda kur nereikia.  verysad.gif Nebezinau ne ka  daryti...
*

pas mumi situacija labai panaši...į ne ir negalima visiškai nereaguojama...nusprendėm su vyru leisti ir po spinteles pasiduoti (aišku po priežiūra) ir sudominti mažių žaislais...kartais duodam ir česnako paragauti ir pasakom fui-tai su maistu jau ramu, pasakius fui-nebededa į burnytę...manau, kad reikia kuo mažiau vartoti tuos ne...nes skaičiau, kad yra tam tikras tarpsnis, kada nereaguoja...o pas mumi daug didesnė problema, kad vaikas mušasi ir gan skaudžiai blink.gif bandau nekreipti dėmesio ir tikiuosi, kad praeis...
bituttte;)
o jai nenorit kad mazylis nekraustytu stalciu paskirkit viena stalciuka jam sudekit i ji jo daiktelius man tai padejo mazylei kiti stalciukai nerupejo biggrin.gif
Papildyta:
del musimosi ir musu dukryte pradejo mustis ir musa mazyli aiskinu kad jam popa ji vistiek savo daro verysad.gif verysad.gif verysad.gif
kuku1470
vadinasi reikia dar palaukti, mums jau 1,8 tai jau link to supratimo einam , kad negalima, bet vėžlio žingsniu lotuliukas.gif , o kai buvo 1,5 taio sakyk nesakęs, jai smalsu ir tiek
bituttte;)
dziaugiuosi kad musu mazyle prie svetimu zmoniu bent jau elgesi gerai. biggrin.gif biggrin.gif
kristinita
QUOTE(valdenis @ 2010 02 23, 14:51)
o jai nenorit kad mazylis nekraustytu stalciu paskirkit viena stalciuka jam sudekit i ji jo daiktelius man tai padejo mazylei kiti stalciukai nerupejo biggrin.gif
Papildyta:
del musimosi ir musu dukryte pradejo mustis ir musa mazyli aiskinu kad jam popa ji vistiek savo daro  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

kad tevėlius muša-tai dar nieko, bet kai kūdikius-tai negerai blink.gif ir iš kur pas juos tiek jėgos?kaip duoda-tai žvaigždutės akyse pasirodo blink.gif draugė sakė, kad ją vaikas mušė iki 1,5 metų-tai man dar du mėnesiai liko bigsmile.gif
bituttte;)
musu dukryte tai aciu dievuliui nemusa broliuko stipriai vistiek pasakau kad negalima tada jau suduoda man o jai ne tai meto viska kas pasitaiko po rankele
sonatat
na o maniskis velniukas tai ziauriai musasi, kandziojasi, uz plauku ar auskaru tempia...nebezinau ir ka bedaryti verysad.gif niekas nepadeda...nei musimas nei aiskinimas kad negalima, skauda ir t.t. ir nezinau kada isaugs...jau 1.8 m. bet neatrodo kad ka suprastu kad negerai daro. Atrodo kad muzdamas mus pasitenkinima jaucia, kartais net kvatoja is dziaugsmo kad sudave... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
bituttte;)
mes tikimes kad mazyle nustos mustis. nes jau reciau suduoda.kai laukiausi sunelio net negalvojau kad taip bus,mes jai pasakojome kad turesim leliuka ji dziaugesi,eidama miegoti visada apsikabindavo mano pilvuka pabuciuodavo sakydama jam labanakt be mano pilvuko neidavo miegoti uzmigdavo tik ji apsikabinusi. biggrin.gif kai grizome savaite tik buvo viskas gerai o jau paskui prasidejo neklausimas,musimasis.na taip ir tesias jau 3menesius.na ko noret pati ji dar mazute tik 2metukai.ir buvo mamytes dukryte nes musu tetis daug dirba velai tik gryzdavo kai ji jau miegodavo. verysad.gif
AusraR
QUOTE(sonatat @ 2010 02 24, 00:41)
na o maniskis velniukas tai ziauriai musasi, kandziojasi, uz plauku ar auskaru tempia...nebezinau ir ka bedaryti verysad.gif niekas nepadeda...nei musimas nei aiskinimas kad negalima, skauda ir t.t. ir nezinau kada isaugs...jau 1.8 m. bet neatrodo kad ka suprastu kad negerai daro. Atrodo kad muzdamas mus pasitenkinima jaucia, kartais net kvatoja is dziaugsmo kad sudave... verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

tai jei jus musat vaika tai ir vaikas jus musa. Kitaip ir buti negali. Nes toks elgesys jam atrodo tinkamas, todel kad ir jus taip pat elgiates. Isivaizduokit kaip vaikui skamba jusu " negalima mustis" kai apsisukus pati ji musat.
Siaip maniskiai irgi musasi, musu nemusa, bet tarpusavy doh.gif tai kiek galiu sulaikau...bet tikrai nezinau kaip padaryt kad nesimustu...manau isaugs. Nors siaip visi turbut seses ir broliai pasimusa....
bituttte;)
tai taip pasibara sesutes ir broliukai nemanau kad jau pas kazka buvo taip kad nebutu vaikuciai susibare ne kartelio ar nesusimuse.visur pasitaiko kaip ir pas suaugusius.kai ir mes buvom vaikai bardavomes pikomes su savo sesutemis ar broliukais
AusraR
QUOTE(valdenis @ 2010 02 24, 10:52)
tai taip pasibara sesutes ir broliukai nemanau kad jau pas kazka buvo taip kad nebutu vaikuciai susibare ne kartelio ar nesusimuse.visur pasitaiko kaip ir pas suaugusius.kai ir mes buvom vaikai bardavomes pikpmes su savo sesutemis ar broliukais
*

na mes su vyru tai nesimusam lotuliukas.gif bet pasibaram zinoma smile.gif
bituttte;)
tai ir as nesimusu su vyru biggrin.gif niekada nesu jam sudavusi ar jis man.o pasibart tai visi nors karta esam susipyke smile.gif
kristinita
mes nei vaiko mušam, nei tarpusavy mušamės, bet lupt nuo vaiko gaunam-tai ojojoj blink.gif dar vyrui gerai, kad plaukų neturi, o mano kudlas rauna, kaip priklauso...kartais išgelbėja, kai pasakom "caca reikia darytti"-tada pradeda glostyti, bet neilgam...manau apskritai reikia daug aiškinti ir skatinti švelnumą...nes atrodo jie nesupranta, bet pasirodo daug jie supranta smile.gif...šiandien net nustebau...pasakiau, kad kamuoliuką įdėtų į žaislų dėžę-tai nuėjo, paėmė ir įdėjo bigsmile.gif apakus buvau bigsmile.gif
superlaiminga
Sveiki,

po ilgos pertraukos ir po labai labai ilgos žiemos kviečiu visus, kurie gyvena su vaikais, ir kurie domisi vaikų ir tėvų santykiais
į 4 valandų užsiėmimą MES IR VAIKAI.

Susitikimo vieta: Vilnius, Vrublevskio 4, įėjimas iš kiemo pusės.
Užsiėmimo kaina vienam dalyviui: 60 Lt .

Susitikimo laikas: 2010 m. vasario 26 d., penktadienis, 13 val.
Jei susidarys per didelė grupė, bus organizuojamas dar vienas užsiėmimas šeštadienį, vasario 27 d., 11 val.
Būtina išankstinė registracija: psichologe.ramuneETAgmail.com arba telefonu 868041916 (jei negalėsiu atsiliepti, parašykite SMS).

Užsiregistravę dalyviai elektroniniu paštu galės atsiųsti aktualius individualius klausimus, į kuriuos bus atsakyta po susitikimo.

Pagrindinės užsiėmimo temos:

* Ką daryti, kad santykiuose su vaikais vyrautų darna?
* Tėvų ir vaikų teisės ir pareigos: mitai ir realybė.
* Besąlyginės meilės vaikams puoselėjimas.
* Tėvų ir vaikų nesutarimai: mitai ir realybė.
* Meilės įrodymų svarba tarpasmeniniuose santykiuose.
* Kam reikalinga fizinė bausmė?
* Išsiskyrimo esmė ir vaikų išgyvenimai.
* Kam reikalingos taisyklės?
* Kokios savybės būdingos vaikams ir kur jos dingsta su metais?
* Tėvų lūkesčių tragedija.

Tėvų ir vaikų santykių psichologė
Ramunė Želionienė
bituttte;)
QUOTE(kristinita @ 2010 02 24, 16:47)
mes nei vaiko mušam, nei tarpusavy mušamės, bet lupt nuo vaiko gaunam-tai ojojoj  blink.gif dar vyrui gerai, kad plaukų neturi, o mano kudlas rauna, kaip priklauso...kartais išgelbėja, kai pasakom "caca reikia darytti"-tada pradeda glostyti, bet neilgam...manau apskritai reikia daug aiškinti ir skatinti švelnumą...nes atrodo jie nesupranta, bet pasirodo daug jie supranta smile.gif...šiandien net nustebau...pasakiau, kad kamuoliuką įdėtų į žaislų dėžę-tai nuėjo, paėmė ir įdėjo bigsmile.gif apakus buvau bigsmile.gif
*

mano mazyle tai jau seniai tvarkosi savo zaisliukus o uz plauku niekada nera man tampiusi.db mazylei leidziu ir uzmigt su broliuku tai jau maziau kesinasi ji nuskriausti. kai keiciu jam sauskelnes tai leidziu padeti man tai dabar jau dziaugiasi broliuku biggrin.gif
Jevgenija
QUOTE(valdenis @ 2010 02 25, 12:59)
mano mazyle tai jau seniai tvarkosi savo zaisliukus o uz plauku niekada nera man tampiusi.db mazylei leidziu ir uzmigt su broliuku tai jau maziau kesinasi ji nuskriausti. kai keiciu jam sauskelnes tai leidziu padeti  man tai dabar jau dziaugiasi broliuku biggrin.gif
*

manau taip yra geriausiai..kai vaikas jaucia ir supranta, kad mamai labai reikia jo pagalbos! As darau lygiai taip pat.... 4u.gif
O kai mazius nesupranta zodelio NEGALIMA, ji tiesiog perjungiu i kita veikla..jug vaikai taip greitai uzsimirsta... 4u.gif
bituttte;)
leidziu mazylei man visur padeti nes jai tai patinka ji padeda su broliuku ir buityje pvz paserviruoti stala biggrin.gif tada su pasididziavimu rodo teciui kaip sudeliojo lekstutes smile.gif kartu valom veidrodi,sluostom dulkes nuo lentynu.kai kazka padaro giriasi
tomamil
Sveikos, musu dukrytei 1,4 men...tai zodeli negalima keiciame zodeliu nereikia...kazkaip suklusta ir isivaizduoja , kad tai blogiau uz negalima...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.