Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Druskos pypkė
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata > Vaistai
liniokas
Visai nesenai Lietuvos rinkoje atsirado druskos pypkės. Jos skirtos žmonėms, sergantiems kvėpavimo takų ligomis: bronchitais, astma, LOPL (lėtinė obstrukcinė plaučių liga) ir pan. Vartojama tiek kaip pagalbinė gydymo priemonė, tiek kaip profilaktikos priemonė. Druskos pypkėje yra mineralinių druskų, kurias sistemingai inhaliuojant pagerėja kvėpavimo takų ligomis sergančių žmonių savijauta. Tai savotiškas haloterapijos pakaitalas.
Kadangi man artimas žmogus turi panašių problemų, norėčiau jam tą druskos pypkę padovanoti, tuo labiau, kad po haloterapijos seansų jo savijauta tikrai pagerėja, bet nėra sąlygų tai daryti reguliariai. Todėl labai norėčiau išgirsti jūsų nuomonę. Gal jūsų tarpe atsiras jau išbandžiusių šį daiktą ir galės pasidalinti savo patirtimi. ax.gif
Board
Aš pirkau už 136Lt
Aldija
Nemažai. O pypkės principas koks, ten kažkoks skaičius įkvėpimų ? Sakyk, vaikutis tavo kuo serga ? Mano mažylis tai astma turi ir kiekvieną dieną kvėpuojam fleksotidą, cry.gif
liniokas
Auges, labai lauksiu tavo atsiliepimų.
Kiek teko klausinėt, tai, sakė, kad druskos pypkes labiau perka vaikams negu suaugusiems ir kad vaikai mielai tas procedūras atlieka. Tai drįstu manyt, kad tai turėtų būti visai patogus dalykas.
O kvėpuojama berods po 15 min. per dieną. Gydymo tikslais turbūt gali prireikt ir dažniau. ax.gif

Jei tos pypkės užtenka tikrai 5 metams, tai kaina labai nedidelė, sakyčiau ax.gif
Julijana1
QUOTE(Sara @ 2005 11 24, 14:00)
Mes irgi isigijome. Saip pamaciau ta pypke parodoje ir is karto uzsikabinau...Ziuresim ar padeda mergickai (ji labai daznai sloguoja ir koseja)
*

Sveiki,

Mes pypke pirkom jau spalio menesi. Dukrai 4 metai, sirge tikrai nemazai- bronchitai, farangotracheitai ir t.t. Kol kas tikrai labai padejo. Kai nupirkau jau buvo pradejus pakoseti. Pirmus kartus po kvepavimo paciaudejo brt siaip apsiejome be rimtesniu vaistu. Beje pries metus lankeme druskos kambarius ir deje apsikreteme. Zodziu kolkas tikrai patenkinti biggrin.gif
eribras
QUOTE(Julijana1 @ 2005 11 28, 00:52)
Sveiki,

Mes pypke pirkom jau spalio menesi. Dukrai 4 metai, sirge tikrai nemazai- bronchitai, farangotracheitai ir t.t. Kol kas tikrai labai padejo. Kai nupirkau jau buvo pradejus pakoseti. Pirmus kartus po kvepavimo paciaudejo brt siaip apsiejome be rimtesniu vaistu. Beje pries metus lankeme druskos kambarius ir deje apsikreteme.  Zodziu kolkas tikrai patenkinti biggrin.gif
*

O kur ja pirkti?Vaistinej?Mano vienas vaikinas serga obstukcine plauciu liga,kitas turi sinusita.Tai labai idomu,kas cia per daiktas?Nieko negirdejau g.gif
liniokas
QUOTE(eribras @ 2005 11 28, 09:16)
O kur ja pirkti?Vaistinej?Mano vienas vaikinas serga obstukcine plauciu liga,kitas turi sinusita.Tai labai idomu,kas cia per daiktas?Nieko negirdejau g.gif
*

Nusipirkti galima vaistinėse ax.gif Manau, kad daiktas turėtų būti geras. Tik kadangi tai kaip ir naujiena dar Lietuvoje, tai patirties mažoka.

Na, o aš jau apsisprendžiau pirkti. Kadangi artėja Kalėdos, o druskos pypkė reikalinga mamai, matomai dovanosiu šiais metais jai truputį sveikatos tongue.gif

Board
Galiu parašyt pirmus įspūdžius: nerealiai sunkų vaikui paaiškint kaip reikia kvepuot per ją laugh.gif nesuvokia mano 3 - metinukė kas čia per drambliukas toks, iš kurio reikia orą traukti, o jei pradeda traukt, tai automatiškai padažnėja kvėpavimas, bet ir orą išpučia tiesiai į pypkę biggrin.gif
Linetė
Pirmą kartą girdžiu apie tokią pypkę g.gif pasirodo geras dalykas thumbup.gif
Mamai astma, tai galvoju kad verta pagalvoti apie tokią dovaną g.gif
O tai gal galit parašyti koks ten jos principas, kas ten viduje, garai ar skystis, ar tiesiog supilta druska g.gif Na niekaip nesuprantu, parašykit man daugiau ax.gif
Board
Kieta druska, veikiau druskos dulkės, principas panašus kaip poliklinikoj būna duoda pakvepuot per kaukę druskos dulkėm, tik čia vietiškai, t.y. dar "vietiškiau", t.y. per burną įkvepi ir jauti kaip gerklėj sūru darosi, čiaudulys ima kleis pirmus kartus.
liniokas
Na, mano ligonis sąžiningai (bent jau man prisiekinėja bigsmile.gif ) naudoja šią pypkę jau daugiau nei mėnesį. Pirmą kartą ji prie manęs išbandė šią pypkę. Tiesą sakant, net išsigandau, ba ana pradėjo žiaugčioti ir čiaudėti biggrin.gif Dabar sakė, kad jau nebepykina, tiesa, čiaudi, bet rodos taip ir turi būt. Kas džiugina labiausiai - tai ji tvirtina, kad lengviau atsikosti, naktimis rečiau vargina dusulys ir ji iš tikrųjų jaučiasi geriau. ax.gif
Na pamatysim kaip bus pavasarį, kai augmenija sužydės.
Board
tiesą pasakius, saviškės taip ir nepripratinau prie tos pypkės, stovi dabar nenaudojama. sad.gif Bandysiu po kurio laiko dar kartą pratint. Visgi 3 metų vaikui sunkiai dar suvokiama kaip ten kvepuot reikia, o kai mama ištysai aiškina tai ir nebėra noro daryt, tai kokius 10 kart įkvėpia ir stumia.
emma
Sveikos,o druskos pypkę galima naudot kasdien?Ir kuriam laikui jos vienos pakanka,mėnesiui dviem ...?
Lelija33
QUOTE(emma @ 2007 05 14, 09:40)
Sveikos,o druskos pypkę galima naudot kasdien?Ir kuriam laikui jos vienos pakanka,mėnesiui dviem ...?
*

Girdėjau, kad 5 metams.
Jurciukas
Ir as noreciau daugiau info? Gal kas padesit????
Tetei LOPL. sad.gif Gal butu geriau...
Vilva
QUOTE(Jurciukas @ 2009 04 21, 10:33)
Ir as noreciau daugiau info? Gal kas padesit????
Tetei LOPL. sad.gif Gal butu geriau...
*

Buvau praradus vilti rasti, planavau siustis is uzsienio, bet galiausiai gavau vaikiska pirkti (gal pries metus Vilniuje, vaistineje "Mandarine"), radau per vaistai.lt, bet dabar nera info, kad kuri vaistine turetu :/. Pabandykit i "Limedika" parasyt, jie tada platintojai buvo. Arba is uzsienio mirksiukas.gif Tik kai rinksites, ziurekit druskos kieki, nes pas skirtingus pardavejus kaina pan., o kiekis skirias rolleyes.gif
Amelita
Sveikutes,

gal kas naudojate savo vaikams tokia druksos pypke?

pypke vaikams

Idomu kokie atsiliepimai...

Idomu kas pirko vaistinese, kiek ten yra tos druskos gramu... Gal kas galit paziuret..

Gnome, jei pirktum, tai ten mazdaug 33 gr.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.