Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kojos lūžis
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2
Indreeej*
Ar tai tie metalai ir varztai man trukdo vaiksciot,ar taip del ko. Nes be vaistu neapsieinu,o ir tie vaistai nelabai padeda. Apie vaiko nesiojima net nekalbu,bet ir ant keliu kai sedi,tai ne visai lengva. Bet gydytojas lygtais minejo,kad jie kaip ir trukdyt neturetu. O vaikstau kaip pingvinas. (bet dziaugiuosi ir tuo,galejau visai be koju likt) ir tik rugseji spres kada galima bus isimti juos. Siaip is kitos puses pagalvojus,tai gerai butu kad to nebutu. Pries metus viskas buvo kitaip. Buvau sveika. 04.15 vaziuoju pas neurologa smile.gif reik gydyt save. O gal kas is Jusu zino,kai isima tuos varztus ir metalus iskarto po operacijos galima vaiksciot?mano mamai iseme ir iskart leido.bet pas ja gal tik 2 varztai buwo.o pas mane labai daug.per visas slaunis.
Papildyta:
QUOTE(madammmm @ 2010 03 27, 18:46)
sveikos gyvos! labas, Indruxa, prisijungus. tavo situacija ko gero sudėtingiausia iš mūsų visų.....

kaip jūs gyvuojate, tokiam gražiam pavasarėliui į Lietuvą sugrįžus?  4u.gif  4u.gif kaip jūsų kojytės?
o aš pasigirsiu  bigsmile.gif baigiu išmokti visai be ramentų vaikščioti. šlubuoju dar gerokai ir einu labai iš lėto, bet jau baigiu savo ligonio "karjerą" ir iškeliauju į darbą  thumbup.gif  thumbup.gif
vakarais koja patinsta gerokai daugiau, negu anksčiau. krūvis daro savo...
*

labas smile.gif
segtukas
Sveikos mergaitės. Aš gavau II amb. reabilitaciją. Tai varinėju po polikliniką į įvairias procedūras. Šį sykį daugiau procedūrų.Palaužo, paskauda.
Džiaugiuosi už Madam, kad taip šauniai gyjimas sekasi. Na o mums turbūt dar laiko reikia.
Indruxa, negalvok kas buvo, galvok kad viskas bus gerai, tik tam laiko reikia.
Aš ir pati tikiu, kad reabilitacija tikrai padės.
madammmm
QUOTE(vilmantė @ 2010 03 27, 22:56)
Bet man vis dar sunku be ramentų nulipti laiptais  g.gif
*

ir aš laiptais žemyn visiškai kaip pingvinas doh.gif doh.gif o aukštyn laiptais labai lengva... ramentus jau visai pasidėjau. vaikštau lėtai lėtai. darbe nesunku, nes mano darbas sėdimas. vakare pamenrkiu koją į druskos vonelę, pamasažuoju, paglostinėju.....
sveikatos visoms! 4u.gif ir gražių ateinančių pavasario švenčių.
Millita*
Sveikos mergytes mirksiukas.gif
tik dabar pamaciau kad yra tokia temele blush2.gif noreciau jungtis prie jusu ir kartu pradeti normliai vaikscioti smile.gif
mano situacija tokia: koja susilauziau pries 8 men. ir tik pries menesiuka pradejau po truputi be ramentu vaikscioti... vietoje gipso man dejo tokius metalinius strypus(kraupus vaizdas buvo), po 5 men iseme,(per tuos menesius nieko daryti isviso negalejau tik guleti arba sedeti su vertikaliai pakelta koja) ir dave toki plastamasini "bata", su juo pavaiksciojau neilgai gal men. man jis nepatiko ir bandziau mokintis vaikscioti be jo.
namie vaikstau laisvai be ramentu, bet kur toliau eiti be ju jau bijau,bet jau zadu bandyti mesti juos visam,taip patare fizioterapistas blush2.gif mano luzis buvo labai sudetingas, atviras... sanarys lauk buvo isejes ir dar vidinis blauzdikaulio luzis...tik pries savaite iseme plokstele, kuri laike sanari. dabar jau prasidejo fizioterapija, bet kazkaip nezinau jei taip ir toliau tai nezinau ar ji man pades g.gif nes tik parode kokius pratimus daryti namie ir tiek, sako po dvieju svaiciu vel ateisi g.gif o as tikejausi kad manimi jau rimtai uzsiims...
man rupi toks klausimkas, jus koja jauciate normliai. t.y. ji jums nera nutirpusi?nes mano peda tokia kaip butu nutirpusi arba kai prilieti toks jausmas kad daug adateliu susmeigta.... bandau daznai masazuoti bet nelabai padeda g.gif
Soft
sveika lietuvaite ir visos kitos 4u.gif
oho, siaubas, kai pagalvoji, cia LT ir darba prarastum per toki ilga biuleteni, bet uk gal kitaip g.gif Na bet kuriuo atveju aisku svarbiausia sveikata, o del nutirpimo, tai man irgi taip buvo, kai tik pradejau vaikscioti, gal savaite kokia g.gif Manau praeis, nors mano luzis, aisku ner ka lygint su tavuoju, tvirtybes ir tikejimo, svarbiausia teigiamai nusiteik, ir greiciau sveiksi mirksiukas.gif
Visoms paciu linksmiausiu velyku 4u.gif , kad ir kokiom kojom besutiktumem doh.gif
Indreeej*
QUOTE(lietuvait'e @ 2010 04 01, 18:28)

man rupi toks klausimkas, jus koja jauciate normliai. t.y. ji jums nera nutirpusi?nes mano peda tokia kaip butu nutirpusi arba kai prilieti toks jausmas kad daug adateliu susmeigta.... bandau daznai masazuoti bet nelabai padeda g.gif
*

Sveikute 4u.gif as irgi jauciu kazka panasaus ,ypac prie atviro luzio
Millita*
QUOTE(Soft @ 2010 04 02, 07:45)
sveika lietuvaite ir visos kitos 4u.gif
oho, siaubas, kai pagalvoji, cia LT ir darba prarastum per toki ilga biuleteni, bet uk gal kitaip g.gif Na bet kuriuo atveju aisku svarbiausia sveikata, o del nutirpimo, tai man irgi taip buvo, kai tik pradejau vaikscioti, gal savaite kokia g.gif Manau praeis, nors mano luzis, aisku ner ka lygint su tavuoju, tvirtybes ir tikejimo, svarbiausia teigiamai nusiteik, ir greiciau sveiksi mirksiukas.gif
Visoms paciu linksmiausiu velyku  4u.gif , kad ir kokiom kojom besutiktumem doh.gif
*

na su biuleteniu man pasiseke, darbas moka,(pagal ju istatymus galiu neiti iki 18 men i darba ir neturi teises atleisti)tai tas labai gerai ir sake mokes kol grisiu i darba. del to nutirpimo tai man sake kad jis praeis kai gerai ismasazuos koja, kai kraujas pardes gerai vaikscioti. kai eisiu i fizio reiks paklausti ar bus kokie masazai g.gif nes man cia keistai viskas su ta fizio...

QUOTE(Indruxa @ 2010 04 02, 09:32)
Sveikute  4u.gif  as irgi jauciu kazka panasaus ,ypac prie atviro luzio
*

na man kur buvo atviras luzis tai lyg ir viskas tavrkoje, man ta peda tokia neaiski... tik va ties ciurna randu pas mane tai daug doh.gif ir tokie nemazi, tai bandysiu kazkiek pamazinti su tais randu mazinimo pleistariukais smile.gif
vakar pirma karta is namu isejau be ramentu smile.gif tai taip idomiai krypuodama vaiksciojau hihihi.gif
Indreeej*
QUOTE(lietuvait'e @ 2010 04 02, 14:04)

na man kur buvo atviras luzis tai lyg ir viskas tavrkoje, man ta peda tokia neaiski... tik va ties ciurna randu pas mane tai daug doh.gif ir tokie nemazi, tai bandysiu kazkiek pamazinti su tais randu mazinimo pleistariukais smile.gif
vakar pirma karta is namu isejau be ramentu smile.gif tai taip idomiai krypuodama vaiksciojau hihihi.gif
*

pas mane randu irgi labai daug,net jauciu neapsimoketu tu pleistru pirkti ,8 randai tikrai yra,ir jie tokie ilgoki,ant ranku ir koju,ir vienas ant akies,bet jau praeina jis po truputi,dar neskaitant tokiu maziuku randu ant ranku ir ttt,
VA merginos,gal kuri zinote,kai isimineja tuos metalus ar pjauna ant rando vietos ar salia? doh.gif
Millita*
QUOTE(Indruxa @ 2010 04 02, 11:25)
pas mane randu irgi labai daug,net jauciu neapsimoketu tu pleistru pirkti ,8 randai tikrai yra,ir jie tokie ilgoki,ant ranku ir koju,ir vienas ant akies,bet jau praeina jis po truputi,dar neskaitant tokiu maziuku randu ant ranku ir ttt,
VA merginos,gal kuri zinote,kai isimineja tuos metalus ar pjauna ant rando vietos ar salia? doh.gif
*

oho kiek daug... man kai isiminejo ploksteke tai pjove ant seno rando,nes toje vietoje ji buvo.tai dabar dar vienas pora cm sviezias randas.
segtukas
4u.gif Labas mergaitės. Senai berašiau. Sunkiai netas sukasi, o ir naujienų neturėjau. Taigi atsėdėjau 4,5 mėn. namie. Vis nespėdavau per šviesoforą pereiti. Ot problema? Dabar jau 1,5 mėn dirbu. Taigi po reabilitacijos pasijaučiau geriau. .Eidama su lazda ne į žemę, bet ir į šonus dairiausi.nors lenkimas tik 5 proc. pagerėjo Darbe sedint kiek apstingsta koja. Bet ir dabar kai paklausia kaip koja, atsakau ji prie manęs bet dar nemano. Po 6mėn, chirurgas pasakė, kad jau galima metalus išiminėti. Jie ir varžo ėjimą. .Tiesa apie kelis varžtus kaulas kiek aptirpęs. Vieniem sako iškart organizmas atmeta - kitiems vėliau. Na turbūt taip turi būti. Taigi pradedu laukti rudens -kada vėl operuos ir išims metalus. Taigi viskam reikia laiko. O laiptais dar ir dabar kaip pingvinas lipu. Eidama kiek šlubuoju. Į darbą porą savaičių su lazda ėjau. Nueiti ne problema, bet kai reikia grįžti - sunkiau. Į vakarą patinsta, ypač kai karšta.
Na o kaip jums sekasi. Ar jau bėgiojate?
Soft
QUOTE(segtukas @ 2010 06 28, 18:21)
4u.gif Labas mergaitės. Senai berašiau. Sunkiai netas sukasi, o ir naujienų neturėjau. Taigi atsėdėjau 4,5 mėn. namie. Vis nespėdavau per šviesoforą pereiti. Ot problema? Dabar jau 1,5 mėn dirbu. Taigi po reabilitacijos pasijaučiau geriau. .Eidama su lazda ne į žemę, bet ir į šonus dairiausi.nors lenkimas tik 5 proc. pagerėjo Darbe sedint kiek apstingsta koja. Bet ir dabar kai paklausia kaip koja, atsakau ji prie manęs bet dar nemano. Po 6mėn, chirurgas pasakė, kad jau galima metalus išiminėti. Jie ir varžo ėjimą. .Tiesa apie kelis varžtus kaulas kiek aptirpęs. Vieniem sako iškart organizmas atmeta - kitiems vėliau. Na turbūt taip turi būti. Taigi pradedu laukti rudens -kada vėl operuos ir išims metalus. Taigi viskam reikia laiko. O laiptais dar ir dabar kaip pingvinas lipu. Eidama kiek šlubuoju. Į darbą porą savaičių su lazda ėjau. Nueiti ne problema, bet kai reikia grįžti - sunkiau. Į vakarą patinsta, ypač kai karšta.
Na o kaip jums sekasi. Ar jau bėgiojate?
*

sveikos visos 4u.gif dievuliau, segtuk, o kaip suprast aptirpes? ar atsistatys? ka daktarai sako?
man tai nesenai irgi iseme varztus, bet dar nesijauciu gerai, nejau i biuleteni, koja pertempiau matyt, ir skauda, ir supuliave buvo, bet tikiuosi juros druskos voneles pades unsure.gif
segtukas
Labukas Soft.
Rentgeno nuotraukoje yra tokia ertmė, juoda, lyg tuštuma. Apie kitus tris varžtus matosi kaip jie liečiasi su baltuma (kaulu).
O kodėl neėmei biuletenio? Man paskutiniai šašai tik po 2mėn. nuėjo. Tai gal todėl, kad prie metalų. Bet nemanau kad ten viduje labai greit gyja. Juolabiau vasarą sako, kad ilgiau gyja. Suprantama, kad šiais laikais su darbais sunku, bet sveikata svarbiau. O kaip ėjimas išėmus? ar kiek lengviau? Ar vis dar bintuoji? juk reikia žaizdas tepti? Aš nešioju tokią spec. kojinę - tada mažiau tinsta. Ar lazda naudojiesi? Nepatogus ėjimas gali stuburą iškreipti.
Papildyta:
Soft, tai tik varžtus? ar ir plokšteles ėmė?
Soft
QUOTE(segtukas @ 2010 06 30, 11:44)
Labukas Soft.
Rentgeno nuotraukoje yra tokia ertmė, juoda, lyg tuštuma. Apie kitus tris varžtus matosi kaip jie liečiasi su baltuma (kaulu).
O kodėl neėmei biuletenio? Man paskutiniai šašai tik po 2mėn. nuėjo. Tai gal todėl, kad prie metalų. Bet nemanau kad ten viduje labai greit gyja. Juolabiau vasarą sako, kad ilgiau gyja. Suprantama, kad  šiais laikais su darbais sunku, bet sveikata svarbiau. O kaip ėjimas išėmus? ar kiek lengviau?  Ar vis dar bintuoji? juk reikia žaizdas tepti? Aš nešioju tokią spec. kojinę - tada mažiau tinsta. Ar lazda naudojiesi? Nepatogus ėjimas gali stuburą iškreipti.
Papildyta:
Soft, tai tik varžtus? ar ir plokšteles ėmė?
*

man iseme ir varztus ir plokstele, bet va siand vel is darbo grizus pamaciau- jau ne vienoj vietoj, o keliose bando puliuot doh.gif , kaip nelaiku mums tie karsciai ojojoi, didesne infekciju tikimybe verysad.gif . mirkinu juros druskos vonelej, kaitinu su bioptronu, dar ir auksini usa vynioju nakciai, o diena tik su pleistru...vaiksciot vaikstau, bet skaudena, ir kartais stiprokai...nu bet gal kaip nors, labai tikiuosi, kad nebus blogiau..
o paciai kazin ar eis atstatyti ta tirpima? zinau, kad kaulas maitinasi is kraujo, tai reikia kazkokiu spec mankstu, kad kraujo ten daugiau priplustu ar ka g.gif
segtukas
Sveikutė Soft, na tu drąsuolė - tiesiai į darbą. Aš neisivaizduoju. Juk žaizdos nepaviršinės ir gyja ilgiau. Suprantu ir pačiai stogas važiavo sėdint namie - bet...Va pati laukiu, net nežinau kaip čia bus, tikiuosi neblogiau - na metalai nevaržys ir operuos gal tik lapkrityje. Man kai karšta koja tinsta, o tu po operacijos. Metalų nebeturi, kodėl puliuoja? gal reikia stipriai žaizdą dezinfekuoti? Ar tvarstai? Kol namie sėdėjau fiziškai jaučiausi geriau, nei dabar (nors stogas važiavo), bet turbut taip turi būti. O kaip tau ėjimas? ar kokį įtvarą, dėklą į batus dedi? Svaigstu kada galėsiu savo turimus batelius, basutes dėvėti, nes dabar vos ne su tapkėm vaikštau.
Na dėl tirpimo nelabai pergyvenu, svarbiausia, kad metalai leido kaulams suaugti. O paskui bus matyt. Na reiktų kaulų tankį pasimatuoti, bet kiek galima tais tyrimais tikėti - net nežinau. Daugelyje vaistinių skelbiamas nemokamas tyrimas, bet kaip pasakoja tyresi -visiems vienodi rezultatai.
kraisle
sveikos, jungiuosi prie jusu kompanijos.
mamai luzo ciurnos kaulas ir daktarai zada daryti operacija. esame ne lietuvoje. norejau paklausti po kiek laiko jums istrauke siulus po operacijos?ir po op daznai reikia eiti pas gyd?ar tik kai kas nors skauda ar puliuoja reikia pas jo nueiti? zadejome vykti atostogu i lietuva jau greitai, tai turbut po op praejus kelioms dienoms nelabai iseitu i kelione vykti su auto.ar geriau guleti 6 sav. lovoje. gyd sake kad gali op ir nedaryti bet paciau bus geriau jei darys op.bet ji serga cukriuniu diabetu, tai irgi problemu sukelia... unsure.gif ka patarti galetumete is savo liudnos patirties ax.gif
segtukas
Na labas mergaitės. Kad ir lėtai sukasi mano i- netas, bet turiu laiko. Pagaliau praėjus 11mėn, išėmė metalus. Dabar 3 dienas turiu neminti, o tada saugant koją, bus galima špaciruoti su lazda. Stacionare davė biuletenį 10 dienų. Siūlus išimti po 12d.. Negalėjau lenkti, nes gyd. sakė, jog dėl lūžio blauzdikaulio apat. dalyje buvo įvarytas varžtas, kuris man kliudė. Dabar tikiuosi greitai bus gerai.
Na o kaip jūs laikotės, jei viskas gerai turbūt į šį puslapį ir neužsukate?
Ar duoda lūžiai apie save žinoti? kaip dabar jaučiatės?
Indreeej*
QUOTE(segtukas @ 2010 11 17, 08:01)
Na labas mergaitės. Kad ir lėtai sukasi mano i- netas, bet turiu laiko. Pagaliau praėjus 11mėn, išėmė metalus. Dabar 3 dienas turiu neminti, o tada saugant koją, bus galima špaciruoti su lazda. Stacionare davė biuletenį 10 dienų. Siūlus išimti po 12d.. Negalėjau lenkti, nes gyd. sakė, jog dėl lūžio blauzdikaulio apat. dalyje buvo įvarytas varžtas, kuris man kliudė. Dabar tikiuosi greitai bus gerai.
Na o kaip jūs laikotės, jei viskas gerai turbūt į šį puslapį ir neužsukate?
Ar duoda lūžiai apie save žinoti? kaip dabar jaučiatės?
*

Labas,tai tau is kur iseme metalus?As jau 2 metus su metalais,bet gal tik vasari is ranku isims metalus,is koju dar neaisku kada ,tai man idomu jei isima tik is ranku ( dvieju dilbiu kaires ir desines is dvieju pusiu ) tai daro pilna narkoze ar ne?
segtukas
Labas, buvo dešnės kojos vidinės, išorinės kulkšnies ir apatinės blauzdikaulio dalies - 3 lūžiai.
Metalų išėmimas buvo dienos chirurgijos paslauga, bet kadangi buvo daryta spinalinė nejautra, tai tą pačią dieną neišleido. Spinalinė - kai į stuburą suleidžia ir savęs nuo pusės nejauti. Metalai man kiek varžė ėjimą, gyd. buvo pasakyta, kad jie metams. Šiaip esu girdėjusi, kad kitiems ir palieka juos-taip geriau. O ką pačiai gyd. sako?
Indreeej*
QUOTE(segtukas @ 2010 11 26, 08:45)
Labas, buvo dešnės kojos vidinės, išorinės kulkšnies ir apatinės blauzdikaulio dalies - 3 lūžiai.
Metalų išėmimas buvo dienos chirurgijos paslauga, bet kadangi buvo daryta spinalinė nejautra, tai tą pačią dieną neišleido. Spinalinė - kai į stuburą suleidžia ir savęs nuo pusės nejauti. Metalai man kiek varžė ėjimą, gyd. buvo pasakyta, kad jie metams. Šiaip esu girdėjusi, kad kitiems ir palieka juos-taip geriau. O ką pačiai gyd. sako?
*

Man irgi trukdo vaiksciot jie,sake ,kad ideti laikini ir reikes isimti juos,tik neaisku kada.O tau kai iseme lengviau buvo vaiksciot?
segtukas
Kai išėmė, liepė 3 dienas neminti, o 4d. kai atsistojau tai ir nuėjau. 2 savaitės reikalingos mikštiesiems audiniams sugyti, tai minu atsargiai, nes dar su siūlėm, bet žaizdos nekraujuoja. Tikrai , jaučiu, bus geriau. Pirštai neištinę, tik apie kulną mėlyna ir apie kulkšnis patinę. Po lūžio iškart buvo blogiau.
O kada tau žada išimti?
Baisu buvo. Bijojau, bet ar gali būti blogiau nei buvo?
Indreeej*
QUOTE(segtukas @ 2010 11 26, 14:47)
Kai išėmė, liepė 3 dienas neminti, o 4d. kai atsistojau tai ir nuėjau. 2 savaitės reikalingos mikštiesiems audiniams sugyti, tai minu atsargiai,  nes dar su siūlėm, bet žaizdos nekraujuoja. Tikrai , jaučiu, bus geriau. Pirštai neištinę, tik apie kulną mėlyna ir apie kulkšnis patinę. Po lūžio iškart buvo blogiau.
O kada tau žada išimti?
Baisu buvo.  Bijojau, bet ar gali būti blogiau nei buvo?
*

Pakolkas tik rankose isims gal vasari ar kovą,jau uzsirasiau operacijai,bet sake paskambins... As tai labai bijau tos nejautros spinalines blush2.gif as visai ziauriai bijau akolų doh.gif doh.gif doh.gif tai dėl to ir bijau tų operacijų blush2.gif O man ,mano gydytojas sakė,kad galėsiu iškart po operacijos vaiksciot,bet jauciu pajuokavo,nes lūziai ilgi ir daug metalu ir varžtų
saulyteee
Sveikos, nelabai žinau kur tiksliai rašyti reikėtų.. tad rašau čia.
Pačiai buvo atlikta menisko operacija, bet kiek sudėtingesnė nei įprastai, tad minimum savaitę jokio statymo kojos, lenkimo, o ir paskui labai lėtai viskas..
tad didžiąją dalį teks praleist lovoj...
Klausimukas toks - kaip mergaitės gulit? kaip sau palengvinant? galiu gulėti tik ant nugaros.. sėdėti taip pat nedaug...atsistojus būti neilgai... kaip palengvinat sau gulėjimą? kaip maitinatės? blush2.gif 4u.gif būčiau dėkinga už pasidalinimą informaciją 4u.gif 4u.gif
Indreeej*
QUOTE(saulyteee @ 2011 02 05, 19:36)
Sveikos, nelabai žinau kur tiksliai rašyti reikėtų.. tad rašau čia.
Pačiai buvo atlikta menisko operacija, bet kiek sudėtingesnė nei įprastai, tad minimum savaitę jokio statymo kojos, lenkimo, o ir paskui labai lėtai viskas..
tad didžiąją dalį teks praleist lovoj...
Klausimukas toks - kaip mergaitės gulit? kaip sau palengvinant? galiu gulėti tik ant nugaros.. sėdėti taip pat nedaug...atsistojus būti neilgai... kaip palengvinat sau gulėjimą? kaip maitinatės?  blush2.gif  4u.gif  būčiau dėkinga už pasidalinimą informaciją 4u.gif  4u.gif
*

Sveika,as kelis menesius gulejau tik ant nugaros cool.gif Maitinausi tai ka paruosdavo.. mirksiukas.gif
saulyteee
QUOTE(Indruxa @ 2011 02 06, 12:44)
Sveika,as kelis menesius gulejau tik ant nugaros  cool.gif Maitinausi tai ka paruosdavo.. mirksiukas.gif
*

o kaip lengvindavot sau gulėjimą? g.gif nes ypač naktį aš kas dvi valandos budinėju... doh.gif taip nusiguli viskas... unsure.gif
Indreeej*
QUOTE(saulyteee @ 2011 02 06, 13:19)
o kaip lengvindavot sau gulėjimą? g.gif  nes ypač naktį aš kas dvi valandos budinėju... doh.gif  taip nusiguli viskas... unsure.gif
*

Tai ,kad niekaip ,kentedavau unsure.gif
*Arbata*
Labas vakaras,
Mano mama pries 2 menesius susilauze koja vietos tixsliai nenusakysiu bet luzo maziukas kauliukas aisku visalaika su gipsu jin negulejo vaiksciojo ir ant tos suluzusios kojos, ramentai atseit jai spaude pazastys tai apseidavo be ramentu..na aisku negerai bet yra kaip yra. Dabar skauda jai koja, padare echoskopija sake prie kaulo kaupiasi skystis koja yra paburkusi, gal kam taip yra buve kiek laiko tesesi taip kol pasveikote ka darete konkreciai, labai aciu atsakiusiems :4u
Senmergiukas
QUOTE(Indruxa @ 2010 11 26, 14:22)
Pakolkas tik rankose isims gal vasari ar kovą,jau uzsirasiau operacijai,bet sake paskambins... As tai labai bijau tos nejautros spinalines  blush2.gif  as visai ziauriai bijau akolų  doh.gif  doh.gif  doh.gif  tai dėl to ir bijau tų operacijų  blush2.gif  O man ,mano gydytojas sakė,kad galėsiu iškart po operacijos vaiksciot,bet jauciu pajuokavo,nes lūziai ilgi ir daug metalu ir varžtų
*

Paskaičiau, kad esama čia metalais sušriūbuotų kojų veteranių. gal iš savo patirties galėsit atsakyti į vieną mano klausimuką.

Mano mama prieš metus nusilaužė šlaunikaulio kaklelį. Mamai 70 metų, osteoporozė, kaulas sutrupėjo į gabaliukus. Bet dar buvo ką sušriūbuot, sušriūbavo, į gipsą nedėjo. Kiek girdėjau, išėmus iš gipso skiria įvairias reabilitacines procedūras. Jai nieko neskyrė, liepia ateit kas keli mėnesiai, patikrina situaciją, pasakė, kada padėt ramentus ir pradėt mint, kada krūvį didint.

Tai aš ir mąstau, ar tų procedūrų jai neskiria, nes sušriūbuotas lūžis skiriasi nuo paprastai suaugusio kaulo, ar kad nebuvo gipso, ar tiesiog seną moteriškę į nuostolius jau nurašo.

Kaip jums buvo? Ar čia man jau kibt darktarams į atlapus, ar taip ir turi būti? Jei dar užklystat į šią temą, lauksiu žinios.
Indreeej*
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 04 15, 20:08)
Paskaičiau, kad esama čia metalais sušriūbuotų kojų veteranių. gal iš savo patirties galėsit atsakyti į vieną mano klausimuką.

Mano mama prieš metus nusilaužė šlaunikaulio kaklelį. Mamai 70 metų, osteoporozė, kaulas sutrupėjo į gabaliukus. Bet dar buvo ką sušriūbuot, sušriūbavo, į gipsą nedėjo. Kiek girdėjau, išėmus iš gipso skiria įvairias reabilitacines procedūras. Jai nieko neskyrė, liepia ateit kas keli mėnesiai, patikrina situaciją, pasakė, kada padėt ramentus ir pradėt mint, kada krūvį didint.

Tai aš ir mąstau, ar tų procedūrų jai neskiria, nes sušriūbuotas lūžis skiriasi nuo paprastai suaugusio kaulo, ar kad nebuvo gipso, ar tiesiog seną moteriškę į nuostolius jau nurašo.

Kaip jums buvo? Ar čia man jau kibt darktarams į atlapus, ar taip ir turi būti? Jei dar užklystat į šią temą, lauksiu žinios.
*

Mane isleido po ligonines namo,o tada mazdaug po 2menesiu siunte i sanatorija,as pati nieko neprasiau,gydytojas viska israse.
mildiusiukas
sveiki, narsau internete, kaip tik apie kulksnies kojos luzis ir radau jusu ivykusias istorijas
man nesenei taipat ivyko , kulsnis pasisuko ir zemiau luzo kaulas. dalyvavau maratone ir kaskaip taip atsitiko, kad teko vest i ligonine, del operacijos, dejo 6 varstus ir gelezi, po mazdau 6 savaiciu operacijos, is trauke pagrindini varsta ir sake po varsto isemimo po keliu dienu galesi mint ant tos kojos, is rasant dar gydytojas sako likusius varstus traukt neanksciau po metu, bet sako jei viskas gerai tai galima ir su jais visai gyvent, kaip cia suprast ? tai ka ir su varstais gelezim gyvena ? norejau dar pasiklaust, po kiek laiko jau pradejot vaiksciot normaliai be ramentu, kiek laiko tai truko ? ir ar jau vaikstant po kiek laiko dar jaucias vaikstant gelezys ? kai pradejot vaiksciot ilgai slubavot ?
vilmantė
QUOTE(Indruxa @ 2011 04 22, 00:15)
Mane isleido po ligonines namo,o tada mazdaug po 2menesiu siunte i sanatorija,as pati nieko neprasiau,gydytojas viska israse.
*

Negavau net minimalios reabilitacijos, nieko, absoliučiai nieko blink.gif
QUOTE(mildiusiukas @ 2011 10 20, 19:32)
sveiki, narsau internete, kaip tik apie kulksnies kojos luzis ir radau jusu ivykusias istorijas
man nesenei taipat ivyko , kulsnis pasisuko ir zemiau luzo kaulas. dalyvavau maratone ir kaskaip taip atsitiko, kad teko vest i ligonine, del operacijos, dejo 6 varstus ir gelezi, po mazdau 6 savaiciu  operacijos, is trauke pagrindini varsta ir sake po varsto isemimo po keliu dienu galesi mint ant tos kojos, is rasant dar gydytojas sako likusius varstus traukt neanksciau po metu, bet sako jei viskas gerai tai galima ir su jais visai gyvent, kaip cia suprast ? tai ka ir su varstais gelezim gyvena ? norejau dar pasiklaust, po kiek laiko jau pradejot vaiksciot normaliai be ramentu, kiek laiko tai truko  ? ir ar jau vaikstant po kiek laiko dar jaucias vaikstant gelezys ? kai pradejot vaiksciot ilgai slubavot ?
*

Nežinau kaip tau, bet man liepė būtinai po metų išsiimti.
Indreeej*
QUOTE(mildiusiukas @ 2011 10 20, 19:32)
man nesenei taipat ivyko , kulsnis pasisuko ir zemiau luzo kaulas. dalyvavau maratone ir kaskaip taip atsitiko, kad teko vest i ligonine, del operacijos, dejo 6 varstus ir gelezi, po mazdau 6 savaiciu  operacijos, is trauke pagrindini varsta ir sake po varsto isemimo po keliu dienu galesi mint ant tos kojos, is rasant dar gydytojas sako likusius varstus traukt neanksciau po metu, bet sako jei viskas gerai tai galima ir su jais visai gyvent, kaip cia suprast ? tai ka ir su varstais gelezim gyvena ? norejau dar pasiklaust, po kiek laiko jau pradejot vaiksciot normaliai be ramentu, kiek laiko tai truko  ? ir ar jau vaikstant po kiek laiko dar jaucias vaikstant gelezys ? kai pradejot vaiksciot ilgai slubavot ?
*

as jau 3metai po traumos,ir dar yra daug ir varztu ir metalu.bet jauciasi metalai beveik visada.tik,kad jau pripratau prie to.o slubuoju iki siandien,na ne taip kazkaip vaikstau kaip vaiksciojau (tas labiausei erzina) ,ir pvz atsitupt ismokau neseniai,o begiot dar iki siandien neiseina
vilmantė
QUOTE(Indruxa @ 2011 12 18, 22:53)
as jau 3metai po traumos,ir dar yra daug ir varztu ir metalu.bet jauciasi metalai beveik visada.tik,kad jau pripratau prie to.o slubuoju iki siandien,na ne taip kazkaip vaikstau kaip vaiksciojau (tas labiausei erzina) ,ir pvz atsitupt ismokau neseniai,o begiot dar iki siandien neiseina
*

Sveik greičiau 4u.gif O tau nežada išimt tų varžtų ir metalų?
Indreeej*
QUOTE(vilmantė @ 2011 12 18, 23:17)
Sveik greičiau 4u.gif  O tau nežada išimt tų varžtų ir metalų?
*

is ranku kazkiek iseme,bet pasake kitu jau isimt negali nes iaugo i kaula.tai kiek galejo tiek iseme,arba vel lauzt is naujo kaulus ir isimt,tada vel laukt kol sugis is naujo..o is koju dar neisiminejo,nors jau reikia.
Rituse
sveikos :)as turiu klausima po sulauzytos kulksnies kada jum leido bent jau primynti? nes as uz 5 savaiciu turiu skrydi ir nznau kaip bus as jau oro uoste uzsisakiau invalido vezimeli bet nznau kaip lietuvoje reikes vaikscioti su ramentais kai tiek sniego galvoju gal jau galesiu bent priminti tai butu lengviau..ir man daktarai nieko nesake apie varstu isemima as gavau aisq tik 2 bet vis tiek.
mildiusiukas
pradet mynt man leido tik po mazdaug 7 savaiciu, nes po pusantro meniasio, po ivykio, operacijos, reikejo atvykt, kad pasalintu, pagrindini varsta, pati ilgiausia, nu aisku pas mane buvo rimtas, nutikimas, 6 varstai ir sraiktas, ir 3 luziai, vienas didelis kiti mazesni,
bet jus manau, galit pradet mint po nedaug gal paskutine savaite, pries skridima
mildiusiukas
pradet mynt man leido tik po mazdaug 7,5 savaiciu, nes po pusantro meniasio, po ivykio, operacijos, reikejo atvykt, kad pasalintu, pagrindini varsta, pati ilgiausia, nu aisku pas mane buvo rimtas, nutikimas, 6 varstai ir sraiktas, ir 3 luziai, vienas didelis kiti mazesni, bet realiai pati mint pradejau gerokai veliau, pradzioj, masazuodavau, mankstindavau, sededama ant sofos, statydavau, sveika koja ir salia operuota, taip pradzioj, pratinau, kad priprastu, koja mano, tai mynt pradejau kaskur tik po poros savaiciu, dvieu ar dvieju su puse mazdaug, tikrai neanksciau.
jus manau galit pradet kaskur galt antra savaites pradzioj, nes po operacios apie 3-4 dienu negalima jos visai mynt reik saugot, o paskui jau galima kaip sako drasiai , bet taip nera lengva, taip gaunas, po kaskiek laiko jau, man taip tuomet buvo
Rituse
nu ziuresim nes praeita nakti sugebejau kazkaip uzsilauzti koja tai snd skausmuose skestu jei nepageres iki rytojaus vaziuosiu i ligonine ziuret ar blogiau nepadariau smile.gif
erkute999
Reikejo iskart vaziuot bei persisviest, kad nebutu luziu
Rituse
buvau pas gydeytoja sake bent jau nauju luziu nera gal tik taip patempiau koki raisti bet ne daug nes snd jau gerai jauciuosi visokius pratimus darau kaip liepe gydytoja smile.gif uz savaites einu issiimti siulu is kojos ar labai skaudejo kai eme? as lb to bijau smile.gif
Magnifique
QUOTE(Rituse @ 2012 02 15, 00:06)
buvau pas gydeytoja sake bent jau nauju luziu nera gal tik taip patempiau koki raisti bet ne daug nes snd jau gerai jauciuosi visokius pratimus darau kaip liepe gydytoja smile.gif uz savaites einu issiimti siulu is kojos ar labai skaudejo kai eme? as lb to bijau smile.gif
*

Nelabai skauda.Man ėmė užvakar.2 pjūviai buvo.Kai iš blauzdos ėmė-visai neskaudėjo.Iš piršto skaudėjo,nes labai suvežta ten buvo,sunku nukirpt,kai nukirpo-pasimetė siūlas,tai su pincetu lindo į mėsytes ieškot.Bet čia dėl to,kad naudoti ultra ploni siūlai susiuvimui.
Rituse
siandien buvau pas gydytoja bet siulu neeme pasirodo buvo tirpstantys smile.gif ir sake kad jei viskas gerai po dvieju savaiciu jau galesiu pradeti mynti ant kojos smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.