Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kojos lūžis
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2
vilmantė
Sveikutės visos. Gal kuriai buvo lūžusi kojos kulkšnis? Būtų smagu pasidalinti išgyvenimais. Man buvo atlikta operacija, įdėjo plokštelę, ja susuko 6 varžtais, po 6 sav. išsuks 1 pagrindinį varžtą. Gal žinot kiek apskritai trunka gydymas, nes koją jau skauda ne nuo lūžio, o nuo langetės.
vilmantė
na negi niekas nebuvot susilaužęs kojos, g.gif gal jūsų aplinkiniai buvo, noriu patarimų verysad.gif
Borzika
QUOTE(vilmantė @ 2010 01 30, 21:07)
gal jūsų aplinkiniai buvo, noriu patarimų verysad.gif

Nesuprantu, kokių patarimų norit? unsure.gif
Pas chirurgą, tikiuosi, lankėtės - jis ir turėjo suteikt visą reikiamą info.
madammmm
QUOTE(Borzika @ 2010 02 04, 12:37)
Nesuprantu, kokių patarimų norit? unsure.gif
Pas chirurgą, tikiuosi, lankėtės - jis ir turėjo suteikt visą reikiamą info.
*

matyt moralinės pagalbos iš tokių pat nelaimėlių reikia 4u.gif
nenusimink, vilmante, ne tu viena tokia. sėdžiu namie jau 3 savaitės su plokštele ir varžtais palei čiurną. gydymas kol kas tik toks, kad visam tam grožiui reikia laiko. ir pozityvaus nusiteikimo mirksiukas.gif
apie tolimesnes perspektyvas kol kas labai galvoti nenoriu. svarbiausia po 6 savaičių nuo traumos sėkmingai ant abiejų kojų atsistoti. o tada turbūt mankšta, mankšta ir kantrybė
vilmantė
QUOTE(madammmm @ 2010 02 28, 13:11)
matyt moralinės pagalbos iš tokių pat nelaimėlių reikia  4u.gif 
nenusimink, vilmante, ne tu viena tokia. sėdžiu namie jau 3 savaitės su plokštele ir varžtais palei čiurną. gydymas kol kas tik toks, kad visam tam grožiui reikia laiko. ir pozityvaus nusiteikimo  mirksiukas.gif
apie tolimesnes perspektyvas kol kas labai galvoti nenoriu. svarbiausia po 6 savaičių nuo traumos sėkmingai ant abiejų kojų atsistoti. o tada turbūt mankšta, mankšta ir kantrybė
*

sveikutė mirksiukas.gif
kantrybės ir tau 4u.gif
man vieną varžtą išsuks tik šią savaitę, laukiu operacijos, nes nuo įdėtos plokštelės jau praėjo 8 savaitės, o vaikščiot dar neleido.
įdomu kada galėsiu jau koja primint ir vaikščiot g.gif
madammmm
QUOTE(vilmantė @ 2010 02 28, 13:58)
sveikutė mirksiukas.gif
kantrybės ir tau 4u.gif
man vieną varžtą išsuks tik šią savaitę, laukiu operacijos, nes nuo įdėtos plokštelės jau praėjo 8 savaitės, o vaikščiot dar neleido.
įdomu kada galėsiu jau koja primint ir vaikščiot g.gif
*

na tai laikykis! ir pasigirk po operacijos, kaip viskas praėjo
vilmantė
o kaip tau koja? ar skauda? man visą mėnesį skaudėjo po 1 operacijos. o ištinusi dar ir dabar, nors jau 8 savaitės praėjo doh.gif
parašysiu po antros operacijos, nes operuos dienos chirurgijos centre ir tą pačią dieną paleis namo unsure.gif
madammmm
man didįjį tinimą atleido gal jau antrą savaitę. ir dabar jau nebeskauda thumbup.gif na tik jaučiasi tie svetimkūniai.... skaičiuoju jau ketvirtą savaitę.
man nedėjo jokio gipso, nei langetės. matyt todėl, kad lūžis beveik per sąnarį, o jį reikia judinti. o apie varžtų išėmimą, tai tik paminėjo, kad po pusės metų.
pažįstama medikė parekomendavo imuniteto sustiprinimui vaistus "wobenzym". kainuoja jie nepigiai 200 tablečių apie 140 Lt, ir gerti reikia daug - 3 kartus po 3 tabletes. tai aš sąžiningai tas tabletes ir valgau smile.gif ir labai tikiuosi, kad skausmas ir tinimas sumažėjo nuo jų, ir kad tai nebuvo reklaminė akcija biggrin.gif
pasiklausk savo gydytojo nuomonės apie tuos vaistus, gal ir tau padės wink.gif

o kaip tau sekasi su ramentais vaikščioti?
aš tai jau vieną kartą ir apvirsti sugebėjau... gerai, kad visai laimingai, minkštai ant užpakalio rolleyes.gif
segtukas
verysad.gif Sveikos ligoniukės, jungiuosi ir aš prie jūsų. Būtų juokinga, jei neapmaudu. Susilaužiau svečiuose - net ne lauke . Operavo, vidinė išorinė kulknis, ir šeivikaulio gal įskilimas? verysad.gif Jau du mėn. Ryt ruošiuosi pas operavusi chirurgą, pasakys statyt ar ne, kaip gyja. Buvo liepta mankštinti. Geriu kalcį su vit. D, tepiau hepageliu, Taisono kaulažolių tepalu, yra ir gelis. Ties išorine kukšnimi dar yra patinimas, nors gal taip ir liks? O kodėl jums po taip greit žada varžtus išimti? man gyd. buvo užsiminęs gal po metų. Nelabai įsivaizduoju kaip statyti koją reiks. Vistiek kiek apmirusi, paplonėjusi. Per kulkšnį statmenai negaliu sulenkti. Vežioju koją ant dygliuoto kamuoliuko, toks masažui būna, bet greit pavagsta, nuleidus kiek patinsta. Na gal ir turi taip buti, ir pačiai jaučiu neišmasažuoti. Vakare lovoje padėties jai ieškau. Ar čia aš tokia nepakanti skausmui, ar visiems skauda, tik nesisako? verysad.gif
vilmantė
sveikutė segtuk prisijungusi.
man jau išėmė varžtą, žiauru buvo, nes buvo tik vietinis nuskausminimas, tai jaučiau kaulas kaip traškėjo.

o kodėl tau varžtą išims taip vėlai? man kol varžto neišėmė tol jokio mankštinimo ir primynimo koja neleido, sakė gali lūžti tas varžtas unsure.gif
dar neleido priminti apie 2savaites, o poto jau prasidės realibitacija, bet įdomu ar ją skiria ir kaip ten man tą koją reiks mankštint?

madamm, su ramentais sunkoka vaikščiot, o pargriuvusi ir aš buvau blush2.gif
įdomu kodėl tau koja neištinusi, nes maniškė dar ir dabar ištinusi ax.gif
segtukas
Man išorinėje kulkšny 6 varžtai, o vidinėje vienas ir vienas su kažkokiu kabliu +plokštelės. Dėl to ir nusistebėjau, kad jums taip greit išėmė. Bet aišku, kad kiekviena situacija skirtinga. Na sako baisiausia tai reabilitacija, kai gan skausmingai palanksto. Va reabilitacija kaip suprantu, tai tik ambulatoriškai. Nes jei nori stacionare, tai už maistą ir nakvynę reikia susimokėti, o procedūras lig. kasos apmoka. Stacionari reab. skiriama per tris dienas nuo stacionaro. Man poliklinikoje gyd. pyko, kad jau stočiausi, bet pasakiau kol operavęs chir. neapžiūrės - nesistosiu. Aišku bijau, nes koja 90 laipsniu kampu, na statmenai nenori lenktis. barėsi -invalide liksi. Na suprantu, bet pati tai tikrai turbūt neišmankštinsiu. Va sakė net patinusi, sąnariai stingsta, o man tinimas išorinėje pusėje ir nebuvo praėjęs. Mažai apie tai internete rašo; ką sužinai tai greičiau iš tokią pat bėdą turinčių.
Na ryt parašysiu, ką chirurgas pasakys.
Taip varžtą laparaskopu ėmė? blink.gif
segtukas
Na va grįžau po operavusio ch. konsultacijos. Pasakė, kad gydymą ilgesniam laikui užtraukiau. na pati kalta, skaudės. Per mažai koją per sąnąrį mankštinau. Aš irgi galvojau, kad atsistojus, procedūros, mankštos padės. Pasirodo reikia nebijoti ir tai daryti ankščiau. Du mėn stengiausi net kojos nenuleisti, buvo sakyta laikyti horizontalioje padety. O tokioje padėty ne ką ir pamankštinti gali. Gal ir bijojau, kol randai šašuoti buvo. Dabar pas jį po 4 mėn. t.y. po 6 nuo operacijos. Linksmuolis prie vyro pasakė - dabar savaitę virtuvėje prie kriauklės pati su 1 ramentu, vyras laisvas nuo darbų. Atsistojus prie spintelės kojas suglaudus daryti pritupimus. Na man gal iki to toli, bet teks laužtis.( morališkai). O sekančią savaitę į polikliniką varysiu, į procedūras. Ch. išrašą rekomendacinio pobūdžio davė.
Na mergaitės laikykitės, būtinai sau laiko, mankštai raskite.
madammmm
ačiū jums, moterytės, už tai kad dalinatės patirtimi 4u.gif
vilmante, man koja visai neištinusi rytą būna, o į vakarą truputį patinsta. bet nepalyginsi su tuo, kas iš pradžių buvo. todėl ir parašiau, kad didįjį tinimą jau atleido smile.gif
o man daktarėlis jau antrą dieną po operacijos pasakė, kad šios savaitės tavo tikslas išgauti 90 laipsnių kampą. va tai ir stengiuosi nuo pat pradžių. tik nežinau, ar pakankamai stengiuosi blush2.gif
dabar su elastiniu bintu apsivyniojau koją, taip lengviau, negu visai be nieko. o pas chirurgą keliausiu kovo viduryje.
ir tik šiandien ryte aptikau ir supratau, kad vargšė mano kojytė suplonėjo...
oho, segtuk, žiauriai čia chirurgas tau apie pritūpimus.... skausmui ir aš nepakanti doh.gif na bet kol nereikia griebtis nuskausminamųjų (o jų tikrai jau senokai negeriu), tai tarkim, kad neskauda. nors kad vakare patogiai atsigulti ir užmigti, tai reikia ir man padėties paieškot. ir lankstyti, mankštinti per sąnarį ne labai malonu. bet pakenčiama.

taigi, mankštinamės, masažuojamės ir sveikstam iš visų jėgų
good.gif
Papildyta:
vilmante, o kai jautiesi po operacijos? lengviau be aukso gabalo kojoje? mirksiukas.gif
vilmantė
sveikutės mirksiukas.gif
na man skauda, geriu nuskausminamuosius, bet žinot kas man keista kodėl jums liepia mankštinti kojas, o man nea g.gif g.gif
dar vakar paklausiau, sako nieko negali daryt dar dvi savaites, kol žaizda nesugis, nes tipo blogai žaizdai, kai du kart iškarto pjūviai vienas po kito verysad.gif
vadinasi mankštintis galėsiu kai jau 3mėn po lūžio bus praėję doh.gif

o internete tikrai trūksta info apie kojos lūžius unsure.gif

vis parašykit kaip jums sekasi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(madammmm @ 2010 03 06, 16:20)

vilmante, o kai jautiesi po operacijos? lengviau be aukso gabalo kojoje?  mirksiukas.gif
*

kad tik 1 varžtą išsuko, o liko dar 5 varžtai ir plokštelė verysad.gif
vilmantė
ar žinot ko norėjau jūsų paklausti, kaip jums sekasi tokioj situacijoj atlikti namų ruošos darbus, valgyti daryti, tvarkytis ir t.t. g.gif g.gif g.gif
segtukas
Sveikos mergaitės, mėginu statyti, skauda ir nesilenkia, bet turbūt pati prisidariau. Dabar kai pagalvoju: gal reikėjo nors po mėn. koją mėginti nuleisti, sėdint ( ne visu svoriu) ją ranka pakiloti. Na ant pirštų galų, ant kulno. Nors iš ties tada apie žaizdas skaudėjo. O lanksčiau pėdą per mažai. Dabar vėl teks nuskausminamuosius turbūt prisiminti, nes pravaikščioti skaudės. Tikiuosi, kad reabilitacija kiek padės.
Na o virtuvėje šeimininkauja vyras. Aišku nėr namie tvarkos kokios norėčiau, bet ar taip svarbu? papsichuoju ir susitaikau. Nu ateis laikas ir susitvarkysiu. Taip ir jūs pagalvokite - juk tai laikina. Saulutė šviečia, pavasaris artėja - viskas bus gerai. Pradėsime vaikščioti, ir viskas grįš į savo vietas. Nosis aukštyn ir pirmyn.
Parašysiu antradienį, po reabilitologo konsultacijos.
madammmm
QUOTE(vilmantė @ 2010 03 07, 13:08)
ar žinot ko norėjau jūsų paklausti, kaip jums sekasi tokioj situacijoj atlikti namų ruošos darbus, valgyti daryti, tvarkytis ir t.t. g.gif  g.gif  g.gif
*

su ruoša virtuvėje tai nesudėtinga - pasidedu kėdę ir su invalide koja ant jos atsiklaupiu. tik man labai pasisekė, kad maisto gamint nereikia, vyras pasirūpina smile.gif tik po kulinarinių šedevrų man tenka virtuvę susitvarkyt, bet tai smulkmena.
na o namie ant šluotos prasktisti vienai tikrai būtų sunku...
segtukas
Na sveikos ligoniukės. Šiandien buvau pas reabilitologą. Ryt jau pradėsiu kaip suprantu - mankštą, o kitos procedūros nuo pirmadienio ir vėliau. Man susidarė toks įspūdis, kad kuo daugiau mankštinu, tuo mažiau lenkiasi, o vakare l.skauda. Tai neiškentusi vakar nakčiai uždėjau kopūsto ir gana greit atleido. Taigi paėmus lapą reikia jį pakočioti, ar pamušti ir tada uždėjus apie koją apvynioti rankšluoščiu ar į kojnę nakčiai paliekant., geriau be celofano. Tikrai padeda. Šiandien net reab. sakė. Kopūstas ir tinimą ir sąnąrių skausmą malšina. O mankštinti lengviau koją gal elestiniu bintu apvyniojus. Dabar jau protinga, o tada taip nedariau. Mėginkite lovoje dviratį sukti, ar dar ką leidžia kojos daryti. Šiandien man paaiškino, kad reab. skiria šeimos gydytojas, jei kvotos leidžia - jų g.b. daugiau. Na nuo balandžio - naujo ketv. kas pirmas bus, tas daugiau turbūt ir gaus. Sėdint po truputį nuleidus koją, gal mėginkite kiek prie žemės priglausti. Nesakau remti, bet ranka prilaikant priglausti, kad sąnąriai kiek pajudėtų. Turbūt ir reabilitacijos reikėjo prašyti anksčiau, kad atėjus laikui stoti, netempiant gumos iš karto pulti į procedūras. Dabar graužiu save, bet kita vertus nelabai tikiu, kad atsistojus ir pradedama puikiai vaikščioti. Po gipso pasakoja būna sunku, o čia operacija.
Tiek žinių. Būkite sveikos ir mankštinkitės, mankštinkitės.
Aš čia jau kaip pamokslautoja, bet tiesiog dalinuosi patirtim.
Rašykite kaip jums sekasi, kaip jaučiatės.
vilmantė
ačiū tau segtukai už tokią išsamią info 4u.gif
kopūsto dėt dar negaliu, dar net siūlai iš žaizdos neišimti unsure.gif
ryt einu pas gydytoją, parašysiu ką sakys, nes apie mankštinimą mes dar nieko nekalbėjom, sakė dar anksti, bus laikas pakalbėsim bigsmile.gif
segtukas
Vilmante, man gyd. buvo liepusi nusipirkti hepagelio. Aš juo tepiau, tik bijojau žaizdą tepti. Žinai jis kraujotaką aktyvina. Praėjus kuriam laikui, paklausiau, ar galima juo šašus tepti - atsakė taip. Kai kurie tepalai minkština odą, todėl patepus ant žaizdos, ilgiau gyja. Juo teptavau apie žaizdą, tai toks gelis, kartais Taisono kaulažolių tepalu - ne geliu. Jis su kiauliniais riebalais labai gerai odai. Ją paminkština, nors kaulažolių ten mažai. Yra toks rusiškas kaulažolių tepalas + su mumijo - rašo žaizdoms. Mėginau kaulažolių antpilu tepti, bet buvau kiek suerzinus odą. Ją galima ir nudeginti, taigi atsargiai su spirituotais.
Taip suprantu, kad kol minkštieji audiniai nesugyja, mankštos daryti negalima. Man pilnai šašai tik praėjus dviem mėn. nuėjo.
Dar ir dabar, kai vakare ištinusi koja - ja tepu tai hepageliu, tai kaulažolių tepalu, nakčiai būtinai kopūstą dedu.
Jau užsiprašiau gliukozamino ir chondroitino tepalo, pasirodo toks yra JOINTACE - sąnąriams, gal ir kitų firmų būna. Pradeda mane nervas imti. Neleidžia sąžinė nei paskaityti, nei pamegzti. Vis su ta koja duoduos. Kad tik kas išeitų. Po poliklinikos nupiepus grįžtu. Pabuvus du mėn. namie sveikatos trūksta.
Vilmante nusiteik, mylėk save, rūpinkis koja.Jei negali jos mankštinti, mankštink kūną, maskatuok rankomis, važinėk lovoje dviračiu.
Iki...
Kažin kaip madammm sekasi?
vilmantė
labutis 4u.gif
madam kū kū mirksiukas.gif

oho, kaip tu koją tepi viskuo, man gydytojas jokio tepalo nerekomendavo. man dar net kojos plaut neleidžia.
man dar tik siūlus išims kitą savaitę, bet žinai kas keista, liepė gydytojas mynt ta koja, ir net pilnai ta koja mynt. kažin ar gerai, kol dar žaizda nesugijus g.gif
aš ir minu. labai bijau mynt, toks didelis nesaugumo jausmas, kitą savaitę išims siūlus ir turbūt išrašys kažkokias procedūras gal. sakė šildymų tikrai nebus, nes kojoje plokštelė, tai gali kaului pakenkti. o kiek trunka laiko reabilitacija? g.gif Aš jau ir mašina noriu vairuoti, kažin ar galima? aš manau jeigu jau liepė minti koją, tai gal ir vairuoti galima? pasidalinkit išmone.
madammmm
ku kū mirksiukas.gif
aš kol kas daug naujienų neturiu, nes dar laukiu chirurgo konsultacijos. labai labai laukiu, kad jau leistų man ta koja priminti ax.gif va tada ir aš apie vairavimą pradėsiu svajoti....

o kol kas darau mankštą (atsilenkimus, atsispaudimus...) kad visai neištižčiau rolleyes.gif karts nuo karto išsiprašau, kad mane kur nors truputį pasivaikščioti nuvežtų. juk toks fantastiškas pavasaris už lango...
kojytę kaip moku taip masažuoju, pajudinu per sąnarį. gydytoja parekomendavo šildančiu tepalu viprosal b patepti.

dar tiesa, buvau tikrai šokiruota, kad į rentgeną užsirašyti prieš dvi savaites reikia. gyveni sau žmogus sveikas ir nežinai, kad tokia sveikatos apsaugos sistema ant Lietuvos.
vilmantė
QUOTE(madammmm @ 2010 03 11, 18:10)
ku kū  mirksiukas.gif
aš kol kas daug naujienų neturiu, nes dar laukiu chirurgo konsultacijos. labai labai laukiu, kad jau leistų man ta koja priminti  ax.gif va tada ir aš apie vairavimą pradėsiu svajoti....

o kol kas darau mankštą (atsilenkimus, atsispaudimus...) kad visai neištižčiau  rolleyes.gif  karts nuo karto išsiprašau, kad mane kur nors truputį pasivaikščioti nuvežtų. juk toks fantastiškas pavasaris už lango...
kojytę kaip moku taip masažuoju, pajudinu per sąnarį. gydytoja parekomendavo šildančiu tepalu viprosal b patepti.

dar tiesa, buvau tikrai šokiruota, kad į rentgeną užsirašyti prieš dvi savaites reikia. gyveni sau žmogus sveikas ir nežinai, kad tokia sveikatos apsaugos sistema ant Lietuvos.
*

o kodėl tau dar reikia rentgeno? g.gif
kada tau pas chirurgą? aš tai pas traumatologą lankausi unsure.gif

segtuk, kaip tau sekasi? 4u.gif
segtukas
smile.gif Labas mergaitės, na jūs ir šaunuolės, pilnai nevaikštot, o važiuoti norite. Jezau pasijaučiau ištižėle. Nors man ne 20. Turėsiu iki jūsų pasitempti. Artimieji sako, kad progresą mato, bet dar remiuosi abiem rankom, kažkos nesaugumo jausmas erdvėje - taip ir ieško rankos ko įsikibti. Koja lenkiasi kiek daugiau, bet dar ne taip kaip noriu.
Vilmante, koks jausmas buvo pastačius koją? Tu drąsi, aš gal bijočiau, kol siūlės neišimtos, bet jei liepė - tai žino.

Madam, o kas rentgenui siunčia? terapeutė? Man tą pačią dieną darė, tik pasiimti teko sekančią. Tadien jau nedirbo archyvas. Rentgeną gyd. gauna kompe, o norint pasiimti, reikia į archyvą ir susimokėti. Mokėjau 18 lt.

Šiaip turbūt turėtų 2 kart daryti: 1) iki pastatant - kaip suaugo, 2) po priminimo - ar pastačius nepasikreipė. Na čia tik mano fantazijos. Iš tikrųjų kaip net nežinau.
Reabilitaciją skiria šeimos gyd., o reabilitologas - procedūras. Nuo jo ir priklausys kokias. Man kol kas bendra mankšta 5k., indv. užsiėmimas 3k., 5k. kabinoje - ten kažkos aparatas stovi. Ir visą tai kas nuo pirmadienio, kas vėliau.
Gerai kad saulytė, nors už lango šviečia, bet kelia norą taisytis.
Na mergaitės mankštinamęs thumbup.gif
madammmm
QUOTE(vilmantė @ 2010 03 12, 16:42)
o kodėl tau dar reikia rentgeno? g.gif
kada tau pas chirurgą? aš tai pas traumatologą lankausi unsure.gif

segtuk, kaip tau sekasi? 4u.gif
*

ai, nežinau tiksliai, kaip tie daktarėliai vadinasi, gal ir traumatologas ax.gif
na va, mane jau peršvietė, pakonsultavo. rentgenas ir reikalingas tam, kad pažiūrėtų kaip gyja.
kai sueis 6 savaitės, tada ir aš jau ant abiejų kojų atsistosiu. tai bus po savaitės.
sakė, kad viskas labai gražiai ir teisingai gyja. o kai atsistosiu, tada per dvi savaites turėsiu ramentus visai padėti. tikiu, kad taip ir bus thumbup.gif
bet varžteliai tai įspūdingai atrodo doh.gif pas mane jų net 10 ir plokštelė. su daktarėliu atsisveikinau pusmečiui. tada ir išims man visą tą auksą.
reikės šeimos gydytojos apie reabilitaciją pasiklausinėti g.gif
vilmantė
Sveikos mergaitės, na va, turbūt prisivaiksciojau blush2.gif Pirmas jausmas pastacius koja - fantastiškas thumbup.gif . Bandžiau ridinėti spygliuotą kamuoliuką padu, tai nieko nejaučiu. Raumuo labai sunykęs. O kas keisčiausia, tai ant seno (pirmo) pjūvio apačioje iškilo gumbas. Jis yra labai minkštas ir aplink jį labai paraudę. Jame renkasi kraujas ir viršūnėlėje matosi pūlinukas, tai dabar laukiu kada jis susprogs. Skambinau traumatologei, tai sakė, kad degtinės kompresą užsidėčiau. Nelabai aš suprantu iš kur jis atsirado (gal kad vaiksčioti per anksti pradėjau) ar čia nešvarumus organizmas nori per pirmą pjūvį pašalinti? g.gif
madammmm
QUOTE(vilmantė @ 2010 03 14, 13:30)
Sveikos mergaitės, na va, turbūt prisivaiksciojau
*

vilmante, o kaip tau sekėsi iš karto eiti? ar skaudėjo? kaip paskui koja jautėsi? nesutino?
sėkmės, stiprybės mirksiukas.gif mes su tavim drinks_cheers.gif
vilmantė
QUOTE(madammmm @ 2010 03 14, 17:58)
vilmante, o kaip tau sekėsi iš karto eiti? ar skaudėjo? kaip paskui koja jautėsi? nesutino?
sėkmės, stiprybės  mirksiukas.gif mes su tavim  drinks_cheers.gif
*

aš jau minu visu padu, jei tik stipriau priminu tai atrodo, kad milijonas adatukių į padą susminga. pirmas dienas lb skaudėjo raumenį, sanarius, bet aš bijojau mint. o koja tai ištinusi, bet gydytoja sakė, kad ištins.

o ką man daryt dėl to pūlinio, jis toks paviršinis, bet didelis guzas nu toks iškilimas kaip kalnas.
madammmm
QUOTE(vilmantė @ 2010 03 14, 18:56)
o ką man daryt dėl to pūlinio, jis toks paviršinis, bet didelis guzas nu toks iškilimas kaip kalnas.
*

degtinės kompresiukas nepadėjo?
aš paprasati visokius spuogus ir pūlinius su arbatmedžio aliejum tepu. stebuklingas vaistas.
net nežinau.... jei tas guzas pjūvio vietoje ir skauda, tai gal gydytojai pasirodyt reiktų g.gif
vilmantė
Na sveikos mergaitės. Vakar trūko tas mano pūlinukas, tai dezinfekavau spiritu ir užklijavau pleistru. Siandien buvau pas savo gydantį gydytoją apžiūrai. Nulupęs pleistrus jis iš manęs išsišaipė - sako gal valsą su vyru šokai? schmoll.gif , nors praeitą trečiadienį liepė vaiksčiot man ir pas jį jau ateiti vienu ramentu doh.gif. Tai prie to pačio ir siūlus ištraukė. Paguodos jokios nesulaukiau, sakė, kad gali būti pūlinys susidaręs dėl to, kad gal mano kaulas varžtuką metą lauk arba organizmas nepriima plokštelės g.gif. Išrašė NIMESILIO nuo uždegimo ir tepalo BETADINE, tai dabar kiekviena dieną atvykti perišimams ir stebėti tą žaizdelę - ar ji traukiasi (plečiasi), ar neraudonuoja, ar temperatūra nepakils ir pan. Liepė ir toliau vaikščioti. Aš nusprendžiau, kad pasirodysiu savo operavusiam gydytojui, tai jis mane apžiūrės ir padarys konkrečias išvadas kas man čia atsitikę. Šiandien jau pas gydytoją aš atsidūriau vairuodama automobilį thumbup.gif , akseleratorių spausti vieni niekai, o stabdžių pedalą tai jau sunkiau (teko ir rankiniu stabdžiu pasinautoti, kad greičiau sustabdyti), jausmas nerealus.
Sveikit mergaitės ir kantrybės mirksiukas.gif
madammmm
šaunuole tu, vilmante, kad jau vairuoji!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pavydžiu... baltai mirksiukas.gif va va, apie stabdžių pedalą aš jau anksčiau pagalvojau, kad gali būti sunkoka. na bet mes susitvarkysim assa.gif
vilmante, o juk pati gali persirišti žaizdas... pas mane kaip buvo žaizdos iki siūlų ištraukimo ir po to, tai aš labai sėkmingai pati persirišinėjau rolleyes.gif

segtuk, turbūt šiandien į procedūras keliavai? kaip sekėsi?
vilmantė
QUOTE(madammmm @ 2010 03 15, 17:10)
šaunuole tu, vilmante, kad jau vairuoji!!!!  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  pavydžiu... baltai  mirksiukas.gif  va va, apie stabdžių pedalą aš jau anksčiau pagalvojau, kad gali būti sunkoka. na bet mes susitvarkysim  assa.gif
vilmante, o juk pati gali persirišti žaizdas... pas mane kaip buvo žaizdos iki siūlų ištraukimo ir po to, tai aš labai sėkmingai pati persirišinėjau rolleyes.gif

*

man neleido perišinėti pačiai unsure.gif unsure.gif unsure.gif

MERGAITĖS, papasakokit kaip jums sekasi? kaip su vaikščiojimu jums?

o dėl vairavimo madam, tai manau ir tu tuoj jau vairuosi thumbup.gif thumbup.gif
madammmm
QUOTE(vilmantė @ 2010 03 15, 18:39)
man neleido perišinėti pačiai unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

MERGAITĖS, papasakokit kaip jums sekasi? kaip su vaikščiojimu jums?

o dėl vairavimo madam, tai manau ir tu tuoj jau vairuosi thumbup.gif  thumbup.gif
*

keista, kad neleido pačiai... nors teisingai, tegul dirba jie savo darbą smile.gif

aš dar laukiu, kada tos 6 savaitės stuktels... jau nedaug, kelios dienos liko. tikiuosi, gerai darau, kad dar kenčiu ir nesistoju ant tos kojos. gydytojas sakė, kad kaulas gyja 6 savaites ir nieko čia nepagreitinsi. na bet sėdėdama, o kartais ir stovėdama koją nuleidžiu, tik svorio ant jos nepermetu. kai pabūna koja nuleista, tai vakarais šiek tiek daugiau patinsta...
Soft
sveikos, jungiuosi ir as i jusu buri 4u.gif Man luzo pedos kaulas, dejo varzta, dar siulu visu neiseme, bet jau ryt ruosias, baisiai idomu, ar bus kokia reabilitacija g.gif Man pasake, kad vairuot 2 men negalesiu verysad.gif , nors ant kulno mint leidzia...
vilmantė
QUOTE(Soft @ 2010 03 17, 19:22)
sveikos, jungiuosi ir as i jusu buri  4u.gif  Man luzo pedos kaulas, dejo varzta, dar siulu visu neiseme, bet jau ryt ruosias, baisiai idomu, ar bus kokia reabilitacija g.gif Man pasake, kad vairuot 2 men negalesiu verysad.gif , nors ant kulno mint leidzia...
*

Sveika. Kiekvienos lūžis individualus. Įdomu ar tau įsuko pozicinį sraigtą? Jeigu taip, tai minti negalėsi kol jo nepašalins, nes gali jis lūžti. Jeigu minti leidžia, tai ir vairuoti manau galima, bent aš irgi jau vairuoju. Dėl reabilitacijos priklauso irgi pagal TLK klasifikuojamus lūžius - plačiau: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.d...edas?p_id=36787
Dar priklauso nuo šeimos gydytojo įmonės kvotų. Laikykis ir stiprybės

Papildyta:
Sveikutės visos, šiandien buvau pas mane operavusią gydytoją, tai po apžiūros net nusiraminau, pūlinukas gyja thumbup.gif , pjūvis irgi gyja thumbup.gif . Mokiausi vaikščioti su vienu ramentu. Gydytoja pamokė, kad ramentas turi būti kitoje rankoje negu lūžusi koja, o tai reiškia, kad vėl mokytis iš naujo vaikščioti nes visiškai nepavyksta judėti g.gif. Kai žaizdos užgis, liepė pasidaryti vonelę su druska ir šiltu vandeniu ir taip procedūrintis biggrin.gif .
Segtuk, kaip tau reabilitacija?
segtukas
Sveikos mergaičiukės. Į dieną po du kartus varinėju į polikliniką. Ryte - mankšta, vakare magnetoterapija. Šiandien dar kažkokia viena bus procedūra. Makštoje - kai palamdė koją, tai visą dieną jos beveik nejaučiau, ta prasme - neskaudėjo. Po pirmos makštos, grįžusi nulūžau pamiegoti. Geras dalykas mankšta. Pati taip neišsimankštinčiau. O remiuosi vistiek dar ramentu ir lazda. Koja kažkaip sunki. Nors šiandien ryte jau jaučiau ją kitaip, na gyvai turbūt. Vis mąstau kaip tą vieną lazdą mesti. Sakau reikia į skverną įsikabinti, bet dar nedrąsu. Kiekvieną vakarą sąžiningai dedu kopūstą - nerealu, bet ryte atsikeliu beveik be tinimo, tik koja kiek pastingusi. Na o pritūpimai neišeina, gal kada vėliau, dabar bent koją prie kojos vis arčiau ir arčiau pristatau.

Madam, o kokį arbatmedžio aliejų naudoji? eterini? apie ji rašo, kad jis daugiau pačiai odai, nei sąnąriams ar kaulams tinka, nors ir man ji pažįstama siūlė.

Vilmante kamuoliuką pajusi. Pradžioje ritinėji, paskui kiek koja jį paspaudi.

Taigi kaip sekasi toliau sveikti?
Soft
QUOTE(vilmantė @ 2010 03 17, 20:44)
Sveika. Kiekvienos lūžis individualus. Įdomu ar tau įsuko pozicinį sraigtą? Jeigu taip, tai minti negalėsi kol jo nepašalins, nes gali jis lūžti. Jeigu minti leidžia, tai ir vairuoti manau galima, bent aš irgi jau vairuoju. Dėl reabilitacijos priklauso irgi pagal TLK klasifikuojamus lūžius - plačiau: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.d...edas?p_id=36787
Dar priklauso nuo šeimos gydytojo įmonės kvotų. Laikykis ir stiprybės

Papildyta:
Sveikutės visos, šiandien buvau pas mane operavusią gydytoją, tai po apžiūros net nusiraminau, pūlinukas gyja  thumbup.gif , pjūvis irgi gyja  thumbup.gif . Mokiausi vaikščioti su vienu ramentu. Gydytoja pamokė, kad  ramentas turi būti kitoje rankoje negu lūžusi koja, o tai reiškia, kad vėl mokytis iš naujo vaikščioti nes visiškai nepavyksta judėti  g.gif. Kai žaizdos užgis, liepė pasidaryti vonelę su druska ir šiltu vandeniu ir taip procedūrintis  biggrin.gif .
Segtuk, kaip tau reabilitacija?
*

aciu vilmante, pasiskaitinesiu, as mat ir nezinojau, nei kokie tie varztai, nei kiek man ju ten isuko, sake pries operacija, kad suks varzta, bet kad suka ir po kelis net nezinojau doh.gif
Siandien istrauke paskutini siula, pirmadieni vel rentgenas, sake daryt juros druskos voneles... unsure.gif
segtukas
sveikos mergaitės

Soft, žiūrėk, vanduo turi būti 36 laipsnių. Kiek laiko gyd. neleido minti kojos? Ar koja tinsta? Kiek laiko turi laikyti ją horizontaliai? Ar mankštą darai? tai svarbu, kad paskui lengviau atsistotum. Šiaip kaip jautiesi, ar daug strioko?

Madam,pamėgink sėdėdama vandeny tiesiog ją pastatyti. Sėdint svorio kojai tiek nekliūna. Gal jau pas gyd. buvai?

Na Vilmante tai turbūt jau varinėji, kad neparašai?

na mankkštinamės toliau ir intensyviai...
Soft
QUOTE(segtukas @ 2010 03 19, 16:53)
sveikos mergaitės

Soft, žiūrėk, vanduo turi būti 36 laipsnių. Kiek laiko gyd. neleido minti kojos? Ar koja tinsta? Kiek laiko turi laikyti ją horizontaliai? Ar mankštą darai? tai svarbu, kad paskui lengviau atsistotum. Šiaip kaip jautiesi, ar daug strioko?

Madam,pamėgink sėdėdama  vandeny tiesiog ją pastatyti. Sėdint svorio kojai tiek nekliūna. Gal jau pas gyd. buvai?

Na Vilmante tai turbūt jau varinėji, kad neparašai?

na mankkštinamės toliau ir intensyviai...
*

labas visoms 4u.gif , na pagaliau issimaudziau,jauciuosi atjaunejusi lotuliukas.gif
segtuk, man kazkaip nurodymu dar mazai dave, sakiau jau susirasysiu visus klausimus pirmadieniui, nes matau, kad nieko nezinau, manksta sake bus, bet dar neskyre, minti leidzia ant kulno, nes luzes krastinis pedos kaulas, koja siek tiek dar sutinus..as jau vaikstau ir be to savo gipsinio pado siandien, gydytojas leido, jei sako protingai minsi g.gif tik susibintavau ir viskas, net i siaurus dzinsus pagaliau galejau koja ikist biggrin.gif.....kazkaip geriau jauciuos, kai nereik visur po kambarius tampytis tu ramentu, ir dar i rankas kai ka galiu paimti, ir puodeli panest galiu thumbup.gif
vilmantė
Sveikutės, aš jau varinėju visur kur tik įmanoma, nes 3 mėn. jau atsibodo tūnoti namuose. Procedūrų jokių atlikti negaliu dėl savo to pūlinuko bash.gif. Dabar sėdžiu namie ir mastau kuris gydytojas teisus dėl ramentų (nes mokausi vaikščioti su vienu). Taigi, operavęs gydytojas sako, kad ramentas turi būti priešingoje rankoje lūžusios kojos g.gif , gydantis gydytojas sako, kad ramentas turi būti lūžusios kojos pusėje g.gif. Tai kuriuo dabar man klausyti mega_shok.gif. Na tai as turbūt būsiu smartass.gif ir vaikščiosiu puse dienos su ramentu vienoje rankoje, o kitą pusė dienos kitoje rankoje biggrin.gif. O šiandien dar susitikau parduotuvėje gydantį gydytoją, tas sakė, kad išvis aš meščiau ramentus fool.gif.

O jus gal iš didžiųjų miestų? Aš tai iš provincijos, kur apskritai gerą gydytoją sunku pasirinkti.

showoff.gif showoff.gif showoff.gif showoff.gif showoff.gif showoff.gif
segtukas
Sveikos mergaitės.
Vilmante ir aš tokią dilemą sprendžiu. Priešingoje pusėje remiantis visas svoris tenka ant sveikos kojos klubo, o remiantis lūžusios kojos pusėje pripratus turbūt sunku bus atsisakyti. Taigi ruošiuosi, mėginu, ir manau kaip patogiau taip ir reikia daryti. Pati esu iš Vilniaus, taigi gyd.taip pat nedaug ką sako ar aiškina. Beskaitinėjant internete daug kas su tokia problema ( nenoru paaiškinti) susiduria. Mano traumatologė įsižeidė ir atfutbolino pas terapeute, kur ir tęsiu biuletenį. Gal tai nutiko tik dėl to kad reabilitaciją terapeutė gali skirti, bet tolimesniam gydymui pas save talonėlio nedavė.
Turbūt nebūna taip, kad iš kart atsistojęs ir nueitum. Ir tegu jie pyksta, o jau mes kaip išeis, kai galėsim tada ir nubėgsime. Tik atsistojus, oper. chir. liepė pritūpimus daryti, tam momentui tai pasirodė iš fantastikos srities.

Teisingai Soft, susirašyk klausimėlius. Bet su kiekvienu gyjimo etapu jų daugiau atsiranda. Patariu: aš jau daugiau kaip savaitę nakčiai apvynioju koją pamuštu kopūsto lapu ir ryte tinimas minimalus, o be to ir skausmą malšina. Koks jausmas atsistojus? Ar ilgai nevaikščiojai? Ar skauda?

Kur Madam dingo? Kaip tau sekasi?
Soft
nu jo...vilmantes situacija primena ir maniske- biuleteni tesiantis gydytojas- sako tik butinai saldyk saldyk koja, o operaves chirurgas- nors kelis kart klausiau- ne, nereikia g.gif ir nzn zmogau kuo tiket doh.gif Bet as labiau linkus tiketi operavusiuoju, nes jis traumatologinio skyriaus vedejas, man jis tikrai kompetetingas pasirode, tiek padeku prirasyta apie ji, ir sesutes gyre..
segtuk, man tos kojos jau nebeskauda kaip pradzioj, kai tik nuleisdavau, bet dabar kai leido man remtis ant kulnies, apsidziaugiau, ir matyt per daug leidau tai vargsei kojai- i vakara sutino kulnis, ir nebegaliu jau ant jos primint verysad.gif tad teks rist kulni kopusto lapu unsure.gif
segtukas
Soft, tik neišsigąsk skausmo, po kopūsto tikrai atleis. Man viena kineziterapeutė aiškino, kad po operacijos, dar nejudinant susikaupia nereikalingos medžiagos ir tinimas turi būti, ir mankštinant jis greičiau išsivaikšto, pasišalina. Gal truputi paskubėjai ir persistengei, bet tai nėra blogai, nes taip turi būti. Pavaikštai - pailsi ir vėl ratu. Man patinsta, pamėlynuoja, palaikau pakėlus ir vėl ratu. Šaldymas nuima tinimą, bet sąnariams nesveika. Rišk kopūstu, paglostyk kulnį. Kopūstą sumušu mėsos plaktuku ( išpjaustau kietus viduriukus - jie palieka gilias įspaudas) tada į rankšluostuką, ir apvynioju elstiniu bintu, taip ir miegu visą naktį.
Viskas bus gerai, gal mes per greitai norime bėgioti?
Tvirtybės. Rašyk kaip sekasi.
madammmm
sveikos, moterytės 4u.gif labas, Soft, prisijungusi
aš jau VAIKŠTAU!!! ir vairuoju rolleyes.gif
taigi, viskas buvo taip smile.gif
prieš kokias 4 dienas susiradau antrą šlepetę ir pamažu pradėjau minti
po to susiradau antrą batą ir išėjau rimčiau pasivaikščioti. sekėsi visai neblogai. na tada jau sėdau vairuoti ir pas gydytoją nedarbingumo prasitęst jau pati nuvairavau thumbup.gif jausmas fantastiškas! apie reabilitaciją nieko gero man nepasiūlė, o iš tiesų ir aš ypatingai neprašiau. operavęs chirurgas man buvo sakęs, kad svarbiausia vaikščioti, vaikščioti ir dar kartą vaikščioti - tai geriausia ir natūraliausia mankšta.
na o prieš porą dienų jau ir vieną ramentą pasidėjau.
http://www.vgpul.lt/lt/gydytojas-pataria/k...kamus-ramentus/ čia perskaičiau, kad vieną ramentą reikia laikyti sveikoje kūno pusėje. tai taip ir vaikštau. koja vakarop truputį patinsta, sunkoka ji tokia, bet turbūt taip turi būti, kol raumenys sustiprės. manau, kad greitai aš visai padėsiu ramentą.
žinot, moteriškės, man atrodo, kad didžiausias sveikimo variklis yra begalinis noras pasveikti ir tikėjimas tuo.
Soft
sveikos likimo kolegos 4u.gif nu kaip saunu madammmm, bet visai nepavydziu, nes ir man nuo vakar leido minti, ir bandyt vairuot thumbup.gif thumbup.gif .pasirodo ir man susukta kaip tau 10 mazu varzteliu, tik kazkodel man jau leidzia minti nelaukiant 6 savaiciu g.gif , dar tik 21 diena ...idomiai, nu mano, aisku, ne sanarys luzes unsure.gif As tai vakar pabandziau vairuot su savo gipsine langete, tai kaip is naujo mokyciaus biggrin.gif , bet is leto galima po savo rajona paraizyt, po centra baisoka butu, kai nejauti pedalo doh.gif Bet jau nors tiek gera zinot, kad reikalui prispyrus visur galesiu nuvaziuot, nebereiks jaustis tokiai priklausomai thumbup.gif
Kaip kitoms sekas? 4u.gif
Indreeej*
Sveikos,jungiuosi ir as ,pasidare lb juokinga paskaicius pirmas zinutes apie kritimus su ramentais,as tai sita suprantu,o juokinga,nes as sugebejau net is vezimelio iskristi biggrin.gif pati koju slaunyse metalus ir varztus turiu.jie ideti jau nuo 2008.10.14 ,ir dar ju negali isimt.gal kad luziai stiprus buvo.
Soft
QUOTE(Indruxa @ 2010 03 23, 23:39)
Sveikos,jungiuosi ir as ,pasidare lb juokinga paskaicius pirmas zinutes apie kritimus su ramentais,as tai sita suprantu,o juokinga,nes as sugebejau net is vezimelio iskristi biggrin.gif pati koju slaunyse metalus ir varztus turiu.jie ideti jau nuo 2008.10.14 ,ir dar ju negali isimt.gal kad luziai stiprus buvo.
*

oho, tai paciai isvis sunku su vezimeliu net doh.gif tai kur taip sugebejai, ar autoivykis nelaimingas... g.gif
as tai sprendziu klausima, kaip prisitaisyt prie kojos koki pagrinda, kad galeciau lauke vaiksciot g.gif
Indreeej*
QUOTE(Soft @ 2010 03 24, 12:40)
oho, tai paciai isvis sunku su vezimeliu net doh.gif  tai kur taip sugebejai, ar autoivykis nelaimingas...  g.gif
as tai sprendziu klausima, kaip prisitaisyt prie kojos koki pagrinda, kad galeciau lauke vaiksciot g.gif
*

as jau vaikstau,sunkiai skauda bet einu,nes ant ramentu nelabai mokejau.joa as po avarijos.tai ne tik kojos ir dvi rankos ir gaktikaulis sulauzyti ir smegenu sutrenkimas cool.gif
madammmm
sveikos gyvos! labas, Indruxa, prisijungus. tavo situacija ko gero sudėtingiausia iš mūsų visų.....

kaip jūs gyvuojate, tokiam gražiam pavasarėliui į Lietuvą sugrįžus? 4u.gif 4u.gif kaip jūsų kojytės?
o aš pasigirsiu bigsmile.gif baigiu išmokti visai be ramentų vaikščioti. šlubuoju dar gerokai ir einu labai iš lėto, bet jau baigiu savo ligonio "karjerą" ir iškeliauju į darbą thumbup.gif thumbup.gif
vakarais koja patinsta gerokai daugiau, negu anksčiau. krūvis daro savo...
vilmantė
Sveikutės. Džiaugiuosiu už jus visas, kad jau jums gerėja clap.gif. Aš jau kartais irgi pavaikštau be ramentų clap_1.gif. Bet man vis dar sunku be ramentų nulipti laiptais g.gif , net ir su vienu ramentu neišeina. Vis dar negaliu daryti jokių procedūrų, nes mano pūlinukas neapleidžia manęs. Gydytojai sako, kad gal reiks daryti operaciją, nes organizmas nepriima plokštelės sad.gif . O jei išims anksčiau laiko, tai kaip vaikščioti reikės? Tai iki naujų su ramentu, nes sakė, kad kaulas bus nepilnavertis. Na bet tai spręsis tik po Velykų, tikiuosi, kad viskas susitvarkys ir nereikės priešlaikinės operacijos.

Kaip kitoms sekasi?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.