QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 14:00)
Dėkui, dar ne viska perskaičiau, tik vakar ilindau į šia temą...O jų be recepto tikriausiai neparduoda...?
parduodami jie su receptu, cia vardinis vaistas
QUOTE(Domicele @ 2010 03 22, 15:11) Ačiū JUms, nebežinau ko ir gribtis, atrodo, kad kelios minutės brangios pasidarė...gaila, bet negaliu suvaldyti savo emocijų...dar gerai nesuprantu, kas čia per epilepsija, labai baisiai atrodo vien tas žodis, kadangi esu susidūrusi su sunkios formos epi (mamos sesuo serga) Nulėksiu pas savo neurologe vaiko, gal išrašys ką. QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 15:20) Ačiū JUms, nebežinau ko ir gribtis, atrodo, kad kelios minutės brangios pasidarė...gaila, bet negaliu suvaldyti savo emocijų...dar gerai nesuprantu, kas čia per epilepsija, labai baisiai atrodo vien tas žodis, kadangi esu susidūrusi su sunkios formos epi (mamos sesuo serga) Nulėksiu pas savo neurologe vaiko, gal išrašys ką. nesinervuok, anksčiau laiko,gal dar viskas gerai jums bus Papildyta: QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 14:53) Sveiki, o dažnai drebėdavo? Manoji tik pajudini, ar keli į kitą vietą tai dreba visas kūnelis... O kaip tas epilepsinis statusas kas tai? kaip elgtis, gal kokių vaistų reiktų turėti, kad iki komos neprieiti....? Nebežinau, turbūt ritojaus nesulauksiu, encefalogramos, širdis sprogs....o encefalograma parodys, tikriausiai, kaip Jums ar parodė? taip encifalograma parodys yra epi ar nėra, tikėkimės kad nėra QUOTE(Domicele @ 2010 03 22, 14:11) Jūs čia apie klizmutes tas? Papildyta: QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 14:20) Ačiū JUms, nebežinau ko ir gribtis, atrodo, kad kelios minutės brangios pasidarė...gaila, bet negaliu suvaldyti savo emocijų...dar gerai nesuprantu, kas čia per epilepsija, labai baisiai atrodo vien tas žodis, kadangi esu susidūrusi su sunkios formos epi (mamos sesuo serga) Nulėksiu pas savo neurologe vaiko, gal išrašys ką. Pamenu išgirdusi diagnozę panikavau ir aš, verkiau, atrodė, kad pasalis slysta iš po kojų...paskui ėjo skaitymo, analizavimo ir domėjimosi periodas...vėliau nugali sveikas protas ir tikėjimas, kad viską vaikas išaugs... Pamažėle judame link to... Nereikia niekur pulti...tyrimas viską parodys, gal ryt užsuksite čia pasigirti, kad jums nieko nerado...Linkiu sekmės...
Sveikutes,
mergaites, galbut kazkas pas Endziniene planuojat? Imete sian i sistema EPIR nauju taloniuku visam menesiui QUOTE(Domicele @ 2010 03 22, 15:25) aij, nu tai gerai, kad su raida viskas tvarkoj gali būti,kad šalutinis.man irgi taip atrodo.bet iš dviejų blogybių reikia rinktis mažesnę QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 15:53) Sveiki, o dažnai drebėdavo? Manoji tik pajudini, ar keli į kitą vietą tai dreba visas kūnelis... O kaip tas epilepsinis statusas kas tai? kaip elgtis, gal kokių vaistų reiktų turėti, kad iki komos neprieiti....? Nebežinau, turbūt ritojaus nesulauksiu, encefalogramos, širdis sprogs....o encefalograma parodys, tikriausiai, kaip Jums ar parodė? maniškiui kai būdavo tie drebėjimo periodai tai taip pat tik pajudini iš miegų ir dreba.užtai ir pradžioj buvo galvota apie tei,kad gal išsigasta,bet tai kartojosi nuolat.ir pats prabudęs drebėdavo.jau tikslia nepamenu kiek laiko tas tesėsi,bet netrumpai tikrai. mūsų atveju,tai aš nežinojau,kad jį ištiko epi statusas,kadangi drebuliukai jau buvo praėję,epilepsija nepatvirtinta...o vaikis vieną rytą prarado samonę,akytes užvertė į viršų ir tai tęsėsi kol papuolėm i reanimaciją.buvo jau komoj,greitukė jokių vaistų neleido,o dezepamo neturėjau,kadangi nieks neskyrė.o reanimacijoj prasidėjo ir labai stiprūs traukuliai,ko pasekoje antrą lyg dieną jį įvedė i medikamentinę komą.aš tiksliai kas ir kaip visko nepamenu,kažkurioj vietoj galiu ir klysti,nes pati diedeliam šoke buvau. nenusigaskit,jūs laiku kreipiatės i gydytojus,renkat info,žinosit tikrai daugiau nei aš tada žinojau...viskas bus gerai jūsų mažyliui
dabar tik pasižiūrėjau,kad pas jus mažylė,o ne mažylis
QUOTE(*gitagita* @ 2010 03 22, 18:56) Nieko, mergytė pas mus, bet nesenai apkirpom tai daugumas suklysta net ir pamatę givai.... Na ryt eisim encefalogramos, o poryt eisim pas neurologe...Šiandien ir nulėkus buvau, nebeiškenčiau, ji matė kaip mes drebame iš miegų, buvom nufilmavę, bet ir dabar taip nuramino, sako tikrai nepanikuokit, visokių formų yra (aišku man tik viena artimai žinoma sunki) tai ir mintys labai liūdnos...tai paprašiau vaistų, kad išrašytų mergytei... Ačiū visoms už palaikymą, viską pranešiu...vis lengviau kai išsilieji... QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 21:34) Nieko, mergytė pas mus, bet nesenai apkirpom tai daugumas suklysta net ir pamatę givai.... Na ryt eisim encefalogramos, o poryt eisim pas neurologe...Šiandien ir nulėkus buvau, nebeiškenčiau, ji matė kaip mes drebame iš miegų, buvom nufilmavę, bet ir dabar taip nuramino, sako tikrai nepanikuokit, visokių formų yra (aišku man tik viena artimai žinoma sunki) tai ir mintys labai liūdnos...tai paprašiau vaistų, kad išrašytų mergytei... Ačiū visoms už palaikymą, viską pranešiu...vis lengviau kai išsilieji... sėkmės jums QUOTE(SandraB @ 2010 03 22, 16:07) Sveikutes, mergaites, galbut kazkas pas Endziniene planuojat? Imete sian i sistema EPIR nauju taloniuku visam menesiui Kaip gerai būtų...palauksim vasarėlės. Mano vaikai kažkokia bakteriją pasigavo, tai vaduojamės jau porą savaičių ir galo nesimato... O kur čia reikia žiūrėt?(žinau, kad kažkur yra, bet gal kuri po ranka nuoroą turite, kad vėliau ieškot nereikėtų) Ir dar, kažkuri man Enzinienės telefoną žadėjo duoti...lauksiu. QUOTE(amri @ 2010 03 22, 21:17) Kaip gerai būtų...palauksim vasarėlės. Mano vaikai kažkokia bakteriją pasigavo, tai vaduojamės jau porą savaičių ir galo nesimato... O kur čia reikia žiūrėt?(žinau, kad kažkur yra, bet gal kuri po ranka nuoroą turite, kad vėliau ieškot nereikėtų) Ir dar, kažkuri man Enzinienės telefoną žadėjo duoti...lauksiu. As "einu" taip: www.kmuk.lt ten paspaudziu ant nuorodos pacientams, toliau isankstine registracija, neurologijos klinika ir susirandu savo gyd. Ant jos vardo paspaudus atsidaro dar vienas langas su grafiku QUOTE(amri @ 2010 03 22, 21:17) Kaip gerai būtų...palauksim vasarėlės. Mano vaikai kažkokia bakteriją pasigavo, tai vaduojamės jau porą savaičių ir galo nesimato... O kur čia reikia žiūrėt?(žinau, kad kažkur yra, bet gal kuri po ranka nuoroą turite, kad vėliau ieškot nereikėtų) Ir dar, kažkuri man Enzinienės telefoną žadėjo duoti...lauksiu. https://ipr.sergu.lt/start.asp?instID=26 pirma reiketu uzsiregistruoti savo telefono numeri, gauti patvirtinima. ten viskas surasyta ten dar duomenu apie ligoniuka reikia. pabandykit, man labai patogu, nei skambintis telefona Domicele gal zadejo? QUOTE(amri @ 2010 03 22, 22:17) Kaip gerai būtų...palauksim vasarėlės. Mano vaikai kažkokia bakteriją pasigavo, tai vaduojamės jau porą savaičių ir galo nesimato... O kur čia reikia žiūrėt?(žinau, kad kažkur yra, bet gal kuri po ranka nuoroą turite, kad vėliau ieškot nereikėtų) Ir dar, kažkuri man Enzinienės telefoną žadėjo duoti...lauksiu. mūsų miestelyje irgi daug kas tokį virusą pagavę, vieni viduriuoja, kiti vemia, o mes skiepytis eiti turim, bijom užsikrėsti QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 14:20) Ačiū JUms, nebežinau ko ir gribtis, atrodo, kad kelios minutės brangios pasidarė...gaila, bet negaliu suvaldyti savo emocijų... Tik nepanokuok QUOTE(amri @ 2010 03 22, 15:33) Taip QUOTE(amri @ 2010 03 22, 21:17) parasiau tau i AZ QUOTE(geleta @ 2010 03 22, 23:44) mūsų miestelyje irgi daug kas tokį virusą pagavę, vieni viduriuoja, kiti vemia, o mes skiepytis eiti turim, bijom užsikrėsti geleta, o Jus tu pagrindiniu skiepu neatsisaket? ka gydytojai sako? as blaskausi - mums irgi greit sesiamecio skiepukas bus, tai net nezinau .... vaziuosim i KMUK kita menesi, tai uzklausiu profesores. nu as bijau ju .... pazistu vyruka, kuriam dabar 30, ir kuris vaikysteje negavo nei vieno skiepo (tiesa, neatsimenu kodel, bet irgi kazkokie sveikatos sutrikimai buvo), na ir auga, gyvena sveikas. QUOTE(geleta @ 2010 03 22, 23:44) mūsų miestelyje irgi daug kas tokį virusą pagavę, vieni viduriuoja, kiti vemia, o mes skiepytis eiti turim, bijom užsikrėsti Jei Jūs tikrai apie šį, kurį mūsų gydytoja pavadino "egzotika", tai pasisaugokite, klinika nėra lengva jo... Va visą naktį savo pupą pralingavau... O užsikrėsti juo, jei plaunate rankas, tikrai neužsikrėsit, nes šis "babaužis" neplinta oro-lašeliniu būdų, jis tik per suvalgius užkrėsto maisto... Papildyta: Domicele, dėkui didelis didelis... Papildyta: QUOTE(SandraB @ 2010 03 23, 09:04) geleta, o Jus tu pagrindiniu skiepu neatsisaket? ka gydytojai sako? as blaskausi - mums irgi greit sesiamecio skiepukas bus, tai net nezinau .... vaziuosim i KMUK kita menesi, tai uzklausiu profesores. nu as bijau ju .... pazistu vyruka, kuriam dabar 30, ir kuris vaikysteje negavo nei vieno skiepo (tiesa, neatsimenu kodel, bet irgi kazkokie sveikatos sutrikimai buvo), na ir auga, gyvena sveikas. na, ne man klausimukas, bet aš pasakysiu
Mes tai atsisakeme visu skiepu
paskutinis buvo berods puses metu, nepamenu jau QUOTE(SandraB @ 2010 03 23, 10:04) geleta, o Jus tu pagrindiniu skiepu neatsisaket? ka gydytojai sako? as blaskausi - mums irgi greit sesiamecio skiepukas bus, tai net nezinau .... vaziuosim i KMUK kita menesi, tai uzklausiu profesores. nu as bijau ju .... pazistu vyruka, kuriam dabar 30, ir kuris vaikysteje negavo nei vieno skiepo (tiesa, neatsimenu kodel, bet irgi kazkokie sveikatos sutrikimai buvo), na ir auga, gyvena sveikas. mes susirgom epi, kai gabytei buvo be dviejų mėnesių trys metai, tai jau iki to visi pagrindiniai skiepai suskiepyti buvo Papildyta: QUOTE(amri @ 2010 03 23, 10:14) Jei Jūs tikrai apie šį, kurį mūsų gydytoja pavadino "egzotika", tai pasisaugokite, klinika nėra lengva jo... Va visą naktį savo pupą pralingavau... O užsikrėsti juo, jei plaunate rankas, tikrai neužsikrėsit, nes šis "babaužis" neplinta oro-lašeliniu būdų, jis tik per suvalgius užkrėsto maisto... Papildyta: Domicele, dėkui didelis didelis... Papildyta: na, ne man klausimukas, bet aš pasakysiu man atrdo, tas virusas kur pas mus išplitęs tai roto, nu ir dar kitoks noto, tai jie plinta oro lašelinių būdu
Cia medziaga rusiskam forume apie Domano metodika:
http://www.rodim.ru/conference/index.php?s...15473&st=15 O cia del idomumo atasakita del vieno labai sunkaus vaiko, kuris iki 6 metu nevaiksciojo ir i nieka nereagavo, vaikui pasibaige epi traukuliukai uzsiimant sia metodika, pradejo vaikscioti, leisti garsus, reaguoti i aplinka: http://w860.wrzuta.pl/audio/3VC9VTPdTmX/oksana_odessa_2008 (Oksana Odessa_2008) Mama kviecia papildomai dar pora geru zmoniu is gatves kad pravesti pratimus savo vaikui, nes reikia 3 zmoniu. QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 23, 10:17) Cia medziaga rusiskam forume apie Domano metodika: http://www.rodim.ru/conference/index.php?s...15473&st=15 O cia del idomumo atasakita del vieno labai sunkaus vaiko, kuris iki 6 metu nevaiksciojo ir i nieka nereagavo, vaikui pasibaige epi traukuliukai uzsiimant sia metodika, pradejo vaikscioti, leisti garsus, reaguoti i aplinka: http://w860.wrzuta.pl/audio/3VC9VTPdTmX/oksana_odessa_2008 (Oksana Odessa_2008) Mama kviecia papildomai dar pora geru zmoniu is gatves kad pravesti pratimus savo vaikui, nes reikia 3 zmoniu. kas cia per metodika? man kazko neatidaro kur kviecia ta mama? i Odesa?
Domicele, viska atidaro, tik cia ne video, o tik garso irasas, spausk ant balto trikampiuko:
http://w860.wrzuta.pl/audio/3VC9VTPdTmX/oksana_odessa_2008 Jei kas nori atsisusti Domano knyga elektronine versija pasiskaitymui. Patariu pradet skaityt nuo galo, ten truputi apie epi pamineta: http://puzkarapuz.ru/62090-glenn-doman-cht...go-rebenka.html arba galit is karto is cia siustis: http://depositfiles.com/ru/files/fk856zsm9 spausti langeli: "Skacat fail" QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 23, 11:17) Cia medziaga rusiskam forume apie Domano metodika: http://www.rodim.ru/conference/index.php?s...15473&st=15 O cia del idomumo atasakita del vieno labai sunkaus vaiko, kuris iki 6 metu nevaiksciojo ir i nieka nereagavo, vaikui pasibaige epi traukuliukai uzsiimant sia metodika, pradejo vaikscioti, leisti garsus, reaguoti i aplinka: http://w860.wrzuta.pl/audio/3VC9VTPdTmX/oksana_odessa_2008 (Oksana Odessa_2008) Mama kviecia papildomai dar pora geru zmoniu is gatves kad pravesti pratimus savo vaikui, nes reikia 3 zmoniu. nesuprantu anglų kalbos
oijjj, varlele, 100 metu, kur dingusi???? kaip laikotes????
QUOTE(geleta @ 2010 03 23, 13:05) Cia rusiskai. Na, parasysiu santrauka: vaikas iki 6 metu gulejo, nevaiksciojo, garsu neleido, buvo epi traukuliai. Visur kur imoanoma Rusijoje parode, bet daktarai vaika nurase, daugelis kliniku net nepriime reabiletacijosm kaip labai sunku varianta. Vaikui reta genetine liga, kazkas su medziagu metabolizmu. Mama rado Domano centra Lenkijoje, kur jai supazindino su domano metodika (placiai apie tai nepasakoja). Dirbo 5 metus su vaiku namie. Ten fiziniai pratimai, kurie daro itaka vaiko fizinei ir protinei veiklai. Darbui reikejo 3 zmoniu, namiskiai visi dirbo. Tai kreipesi i baznycia del pagalbos. Atsirado savanoriu, norinciu jai nemokamai padet daryt su vaiku tuos pratimus. Tie savanoriai ateina namo ir vaikui daromi pratimai po 2 valandas. Savanoriu atsirado pilna kartoteka, kas kada gali ir susitaria, ta diena ir ateina. @ menesius vaikas uzsiimt nenorejo, paskui priprato. Siai dienai mergaite vaiksto, zaidzia, leidzia garsus, imanoma suprasti jos norus ir su ja tu garsu pagalba susisneket. Apylinkes gydytojai suzaveti pasiekimais. Kitos reabiletacijos klinikos priima vaika kitom reabiletacijoms. Traukuliai dingo, kraujo tyrimai labai geri. Daro vaikui CO2 kaukes (cia matyt su deguonim). Vaistai nuo epi ir kt. nuimti. Palikti tik vaistai nuo tos retos genetines ligos. QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 23, 15:26) Cia rusiskai. Na, parasysiu santrauka: vaikas iki 6 metu gulejo, nevaiksciojo, garsu neleido, buvo epi traukuliai. Visur kur imoanoma Rusijoje parode, bet daktarai vaika nurase, daugelis kliniku net nepriime reabiletacijosm kaip labai sunku varianta. Vaikui reta genetine liga, kazkas su medziagu metabolizmu. Mama rado Domano centra Lenkijoje, kur jai supazindino su domano metodika (placiai apie tai nepasakoja). Dirbo 5 metus su vaiku namie. Ten fiziniai pratimai, kurie daro itaka vaiko fizinei ir protinei veiklai. Darbui reikejo 3 zmoniu, namiskiai visi dirbo. Tai kreipesi i baznycia del pagalbos. Atsirado savanoriu, norinciu jai nemokamai padet daryt su vaiku tuos pratimus. Tie savanoriai ateina namo ir vaikui daromi pratimai po 2 valandas. Savanoriu atsirado pilna kartoteka, kas kada gali ir susitaria, ta diena ir ateina. @ menesius vaikas uzsiimt nenorejo, paskui priprato. Siai dienai mergaite vaiksto, zaidzia, leidzia garsus, imanoma suprasti jos norus ir su ja tu garsu pagalba susisneket. Apylinkes gydytojai suzaveti pasiekimais. Kitos reabiletacijos klinikos priima vaika kitom reabiletacijoms. Traukuliai dingo, kraujo tyrimai labai geri. Daro vaikui CO2 kaukes (cia matyt su deguonim). Vaistai nuo epi ir kt. nuimti. Palikti tik vaistai nuo tos retos genetines ligos. va kaip šaunu
o aš tai kažkaip labai skeptiškai žiūriu į tokius dalykus
QUOTE(*gitagita* @ 2010 03 23, 17:37) o aš tai kažkaip labai skeptiškai žiūriu į tokius dalykus jo, ir aš tokios nuomonės,bijočiau nutraukti, pasakojo viena gydytoja, kad irgi tėvai bandė gydyti vaiką žolelėm visokiom o vaistus nuėmė, tai atvežė mergytę į reanimaciją santariškių, bet jau jai gydytojai niekuo nebegalėjo padėti
Sveikos mamytės, na va mums padarė encefalograma...Mergaitė jau pradėjo klykti kai uždėjo tą guminę kepurę...tai laikiau suspaudus, paskui uždėjo tuos elektrodus, tai taip vaikas klykė, kad net čiūt neapsivėmė, siaubingai supanikavus buvau...o dar sesutė pasakė, kad dažniausiai tokiems mažiems nepadaro, nes jie labai verkia....bet paskui suėmiau save į nagą ir pasakiau...MAN ŠITO TYRIMO REIKIA, SEDĖSIM NORS IR VISĄ NAKTĮ, KOL UŽMIGS MERGYTĖ, AŠ NIEKUR BE JO NEISIU....ir kaip Dievui į ausį, mergytė iišsinervavus pradėjo snausti...paprašiau išeiti ir užsimigdžiau tai tada prijungė laidukus...ir padarė visą reikiamą laiką...
išeidama paklausiau sesutės ar ji ką supranta apie tas linijas, tai tik puse lūpų užsiminė, kad kažkokios bangelės per lėtos ar per silpnos..na ryt jau lėksim pas savo neurologę, tai jau ji pasakys ar nusiųs kur reikia...vienintelė paguoda, kad einam ne tuščiom o su tyrimu... Ryt viską pranešiu, kaip mums sekėsi...
Uzsiemimas pagal Doman metodika, video:
http://www.youtube.com/watch?v=t8ECOg_w2zM Knygos nuoroda idejau anksciau. Cia daugiau info forume rusu kalba: http://epi.3bb.ru/viewtopic.php?id=43 http://epi.3bb.ru/viewforum.php?id=19 http://www.rodim.ru/conference/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=115473 QUOTE(*gitagita* @ 2010 03 24, 09:46) Dabar renku prieinama literatura. Siunciu, skaitau, rusiuoju ir spausdinu ka galeciau sau pritaikyti. Ne tik Domano. Pas mus matot labai specifines problemos prie tos epi. As negaliu vienas prie vieno taikyti kas ten parasyta, reikia isrusiuoti. Nes kai kuriu problemu pas mus beveik ir nera, kitos ne tokios opios. Reiktu kazkaip prioritetus sudet ir paziuret ka galima namu salygom taikyti. Ir gal but kazka butu galima is aplinkos gauti. Na, bet kokiu atveju papildomai prie tu metodiku siunciuosi ivairia elektronine medziaga vaikams: prezentacijas, audio ir t.t. Mano vaikai bilingvai: ju gimtosios kalbos 2 (lietuviu, rusu). As jau pastebejau, kad i SM gal but nelabai ir verta kazka det. Nes arba rusiskai nesupranta, arba nepriimtina. Bet dar desiu. Kartais bendraminciu atsiranda. QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 24, 10:24) As jau pastebejau, kad i SM gal but nelabai ir verta kazka det. Nes arba rusiskai nesupranta, arba nepriimtina. Bet dar desiu. Kartais bendraminciu atsiranda. Na, nesutinku, kad neverta deti. Labai gerai, kad yra siuloma ivairi informacija, juk tam tas forumas ir egzistuoja. Informacija, bendravimas......Taciau kiekvienas atsirenka tai, kas jam priimtina, nebutinai gi visi turi besalygiskai viska priimti, o kad yra pasirinkimas - puiku Taip, kad jei nesunku, butu gerai, kad ir toliau cia lankytumeisi ir detum info ka ir kur randi mes juk visos skirtingos, su skirtingais poziuriais, mamos pacios atsirinks kas joms reikalinga Pvz. mano gydymo metodas irgi daugumai nepriimtinas, bet as negalejau apie tai nepapasakoti
Sviesioji,na Jūs turbut nesat tiek skaudžiai susidūrus su epi,kiek čia kitos mamos(turiu galvoj statusus,komas)atleiskit jei klystu.bet susidariau tokią nuomonę paskaičius Jūsų postus.žinoma labai sveikintina,kad domitės,renkat info,dalinatės čia
Papildyta: Domicele,jei galima,koks Jūsų gydymo metodas? QUOTE(*gitagita* @ 2010 03 24, 10:39) bet realiai iš arti niekada neteko matyt netradiciniais būdais pagijusio žmogaus nuo epi.skaityt,kad kažkas kažkur man tolygu tikėt visokiom vangom ir pan Domicele,jei galima,koks Jūsų gydymo metodas? manau, kad mes tokie busime QUOTE(Domicele @ 2010 03 24, 13:05) manau, kad mes tokie busime na tada tikrai labai smagu,kad Jums pavyko.džiaugiuosi o Jūs vaistukus nuo epilepsijos vartojat?
Kas liecia ivairius gydymo budus ir metodus, mano nuomone, viskas priklauso nuo asmenines patirties, vaikucio ligos eigos bei daugybes niuansu (ar yra dar papildomu bedu be epi, kiek visko yra isbandyta tradicines medicinos bei kiek tai pagelbejo arba ne ir p.), todel svarbi ir idomi visokia informacija. Pasikartosiu, bet jei (tfu tfu tfu) buciau arba kada nors bus isbandyta "viskas' ka siulo tradicine medicina, neatmetu galimybes, kad bandysiu netradicine, kad tik pagelbetu vaikui
QUOTE(Miranda80 @ 2010 03 24, 13:05) Kas liecia ivairius gydymo budus ir metodus, mano nuomone, viskas priklauso nuo asmenines patirties, vaikucio ligos eigos bei daugybes niuansu (ar yra dar papildomu bedu be epi, kiek visko yra isbandyta tradicines medicinos bei kiek tai pagelbejo arba ne ir p.), todel svarbi ir idomi visokia informacija. Pasikartosiu, bet jei (tfu tfu tfu) buciau arba kada nors bus isbandyta "viskas' ka siulo tradicine medicina, neatmetu galimybes, kad bandysiu netradicine, kad tik pagelbetu vaikui Ta tradicine ir netradicine labai salyginis dalykas beje... Galiu tik patvirtinti, kad daugumai vaiku tinka visos terapijos, kurios taikomos musu reabiletacijose. Tas pacias terapijas, bet "pasuktas" kitu kampu, kiek kitais principais, deriniais ir t.t. taiko ir taip vadinamoji netradicine medicina. Ir atvirksciai. Pasistoja tik laiko, pinigu ir veiksmingumo klausimai priklausomai nuo individualios vaiko sveikatos bukles, tevu ir valstybes poreikiu, galimybiu, noru ir prioritetu. Papildyta: Va cia apie kaukiu poveiki pagal Doman dar paaiskinta, kam idomu: http://gloria-lucia.com/forum/viewtopic.php?f=109&t=3678 Cia aisku patiems tas kaukes nepatartina gamintis. Reikalingas specialistas. QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 23, 23:07) Sveikos mamytės, na va mums padarė encefalograma...Mergaitė jau pradėjo klykti kai uždėjo tą guminę kepurę...tai laikiau suspaudus, paskui uždėjo tuos elektrodus, tai taip vaikas klykė, kad net čiūt neapsivėmė, siaubingai supanikavus buvau...o dar sesutė pasakė, kad dažniausiai tokiems mažiems nepadaro, nes jie labai verkia....bet paskui suėmiau save į nagą ir pasakiau...MAN ŠITO TYRIMO REIKIA, SEDĖSIM NORS IR VISĄ NAKTĮ, KOL UŽMIGS MERGYTĖ, AŠ NIEKUR BE JO NEISIU....ir kaip Dievui į ausį, mergytė iišsinervavus pradėjo snausti...paprašiau išeiti ir užsimigdžiau tai tada prijungė laidukus...ir padarė visą reikiamą laiką... išeidama paklausiau sesutės ar ji ką supranta apie tas linijas, tai tik puse lūpų užsiminė, kad kažkokios bangelės per lėtos ar per silpnos..na ryt jau lėksim pas savo neurologę, tai jau ji pasakys ar nusiųs kur reikia...vienintelė paguoda, kad einam ne tuščiom o su tyrimu... Ryt viską pranešiu, kaip mums sekėsi... nu va, malačiai, kad tyrimą šiaip ne taip pasidarėt, šaunuolė mažylė
Issireiksdama apie tradicine ir netradicine medicina, tiesiog norejau atskirti salygines dvi taikomas kryptis bendraja prasme
Cia va neblogas puslapiukas vaikams (rusu k.) su prezentacijomis ir zaidimais
http://wunderkinder.narod.ru/chten.htm Ir dar, bet irgi rusu k.: http://polunika.livejournal.com/138247.html (ten strelytes reikia "vartyti") http://vipxit.ru/video/6329-dvd-vunderkind...ok-2009dvd.html QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 24, 16:40) Cia va neblogas puslapiukas vaikams (rusu k.) su prezentacijomis ir zaidimais http://wunderkinder.narod.ru/chten.htm Ir dar, bet irgi rusu k.: http://polunika.livejournal.com/138247.html (ten strelytes reikia "vartyti") http://vipxit.ru/video/6329-dvd-vunderkind...ok-2009dvd.html o aš teisingai supratau,čia užsiminėti taip reikia su tais vaikiukais,kurie nevaikšto nekalba? |