Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: *** Epilepsiukai ***
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Domicele
QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 14:00)
Dėkui, dar ne viska perskaičiau, tik vakar ilindau į šia temą...O jų be recepto tikriausiai neparduoda...?
*

parduodami jie su receptu, cia vardinis vaistas
neringa.r.
QUOTE(Domicele @ 2010 03 22, 15:11)
*

Ačiū JUms, nebežinau ko ir gribtis, atrodo, kad kelios minutės brangios pasidarė...gaila, bet negaliu suvaldyti savo emocijų...dar gerai nesuprantu, kas čia per epilepsija, labai baisiai atrodo vien tas žodis, kadangi esu susidūrusi su sunkios formos epi (mamos sesuo serga) verysad.gif ..tai supanikavau.
Nulėksiu pas savo neurologe vaiko, gal išrašys ką.
geleta
QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 15:20)
Ačiū JUms, nebežinau ko ir gribtis, atrodo, kad kelios minutės brangios pasidarė...gaila, bet negaliu suvaldyti savo emocijų...dar gerai nesuprantu, kas čia per epilepsija, labai baisiai atrodo vien tas žodis, kadangi esu susidūrusi su sunkios formos epi (mamos sesuo serga) verysad.gif ..tai supanikavau.
*

nesinervuok, anksčiau laiko,gal dar viskas gerai jums bus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 14:53)
Sveiki, o dažnai drebėdavo? Manoji tik pajudini, ar keli į kitą vietą tai dreba visas kūnelis... verysad.gif  irgi buvo aprimę, gal kelis mėn. jau nesikartojo tie drebuliukai, bet va prieš kelias dienas vėl pastebėjau kelis kartus...

O kaip tas epilepsinis statusas kas tai? kaip elgtis, gal kokių vaistų reiktų turėti, kad iki komos neprieiti....? Nebežinau, turbūt ritojaus nesulauksiu, encefalogramos, širdis sprogs....o encefalograma parodys, tikriausiai, kaip Jums ar parodė?
*

taip encifalograma parodys yra epi ar nėra, tikėkimės kad nėra rolleyes.gif
Guotė
QUOTE(Domicele @ 2010 03 22, 14:11)
*

Jūs čia apie klizmutes tas?
Papildyta:
QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 14:20)
*

Pamenu išgirdusi diagnozę panikavau ir aš, verkiau, atrodė, kad pasalis slysta iš po kojų...paskui ėjo skaitymo, analizavimo ir domėjimosi periodas...vėliau nugali sveikas protas ir tikėjimas, kad viską vaikas išaugs... Pamažėle judame link to...
Nereikia niekur pulti...tyrimas viską parodys, gal ryt užsuksite čia pasigirti, kad jums nieko nerado...Linkiu sekmės... 4u.gif
SandraB
Sveikutes,

mergaites, galbut kazkas pas Endziniene planuojat? Imete sian i sistema EPIR nauju taloniuku visam menesiui smile.gif
*gitagita*
QUOTE(Domicele @ 2010 03 22, 15:25)
aij, nu tai gerai, kad su raida viskas tvarkoj  smile.gif  kad vaistai nedaro itakos, o gal tas jautrumas ir nervuotumas vaitu salutinis poveikis?  g.gif
*

gali būti,kad šalutinis.man irgi taip atrodo.bet iš dviejų blogybių reikia rinktis mažesnę 4u.gif

QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 15:53)
Sveiki, o dažnai drebėdavo? Manoji tik pajudini, ar keli į kitą vietą tai dreba visas kūnelis... verysad.gif  irgi buvo aprimę, gal kelis mėn. jau nesikartojo tie drebuliukai, bet va prieš kelias dienas vėl pastebėjau kelis kartus...

O kaip tas epilepsinis statusas kas tai? kaip elgtis, gal kokių vaistų reiktų turėti, kad iki komos neprieiti....? Nebežinau, turbūt ritojaus nesulauksiu, encefalogramos, širdis sprogs....o encefalograma parodys, tikriausiai, kaip Jums ar parodė?
*

maniškiui kai būdavo tie drebėjimo periodai tai taip pat tik pajudini iš miegų ir dreba.užtai ir pradžioj buvo galvota apie tei,kad gal išsigasta,bet tai kartojosi nuolat.ir pats prabudęs drebėdavo.jau tikslia nepamenu kiek laiko tas tesėsi,bet netrumpai tikrai.

mūsų atveju,tai aš nežinojau,kad jį ištiko epi statusas,kadangi drebuliukai jau buvo praėję,epilepsija nepatvirtinta...o vaikis vieną rytą prarado samonę,akytes užvertė į viršų ir tai tęsėsi kol papuolėm i reanimaciją.buvo jau komoj,greitukė jokių vaistų neleido,o dezepamo neturėjau,kadangi nieks neskyrė.o reanimacijoj prasidėjo ir labai stiprūs traukuliai,ko pasekoje antrą lyg dieną jį įvedė i medikamentinę komą.aš tiksliai kas ir kaip visko nepamenu,kažkurioj vietoj galiu ir klysti,nes pati diedeliam šoke buvau.

nenusigaskit,jūs laiku kreipiatės i gydytojus,renkat info,žinosit tikrai daugiau nei aš tada žinojau...viskas bus gerai jūsų mažyliui 4u.gif
*gitagita*
dabar tik pasižiūrėjau,kad pas jus mažylė,o ne mažylis blush2.gif biggrin.gif
neringa.r.
QUOTE(*gitagita* @ 2010 03 22, 18:56)
dabar tik pasižiūrėjau,kad pas jus mažylė,o ne mažylis blush2.gif  biggrin.gif
*

Nieko, mergytė pas mus, bet nesenai apkirpom tai daugumas suklysta net ir pamatę givai.... smile.gif

Na ryt eisim encefalogramos, o poryt eisim pas neurologe...Šiandien ir nulėkus buvau, nebeiškenčiau, ji matė kaip mes drebame iš miegų, buvom nufilmavę, bet ir dabar taip nuramino, sako tikrai nepanikuokit, visokių formų yra (aišku man tik viena artimai žinoma sunki) tai ir mintys labai liūdnos...tai paprašiau vaistų, kad išrašytų mergytei...

Ačiū visoms už palaikymą, viską pranešiu...vis lengviau kai išsilieji... cool.gif
*gitagita*
QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 21:34)
Nieko, mergytė pas mus, bet nesenai apkirpom tai daugumas suklysta net ir pamatę givai.... smile.gif

Na ryt eisim encefalogramos, o poryt eisim pas neurologe...Šiandien ir nulėkus buvau, nebeiškenčiau, ji matė kaip mes drebame iš miegų, buvom nufilmavę, bet ir dabar taip nuramino, sako tikrai nepanikuokit, visokių formų yra (aišku man tik viena artimai žinoma sunki) tai ir mintys labai liūdnos...tai paprašiau vaistų, kad išrašytų mergytei...

Ačiū visoms už palaikymą, viską pranešiu...vis lengviau kai išsilieji... cool.gif
*

sėkmės jums 4u.gif labai tikiuosi,kad nieko blogo neras.
Guotė
QUOTE(SandraB @ 2010 03 22, 16:07)
Sveikutes,

mergaites, galbut kazkas pas Endziniene planuojat? Imete sian i sistema EPIR nauju taloniuku visam menesiui smile.gif
*

Kaip gerai būtų...palauksim vasarėlės.
Mano vaikai kažkokia bakteriją pasigavo, tai vaduojamės jau porą savaičių ir galo nesimato... verysad.gif
O kur čia reikia žiūrėt?(žinau, kad kažkur yra, bet gal kuri po ranka nuoroą turite, kad vėliau ieškot nereikėtų) Ir dar, kažkuri man Enzinienės telefoną žadėjo duoti...lauksiu.
Miranda80
QUOTE(amri @ 2010 03 22, 21:17)
Mano vaikai kažkokia bakteriją pasigavo, tai vaduojamės jau porą savaičių ir galo nesimato... verysad.gif
O kur čia reikia žiūrėt?(žinau, kad kažkur yra, bet gal kuri po ranka nuoroą turite, kad vėliau ieškot nereikėtų) Ir dar, kažkuri man Enzinienės telefoną žadėjo duoti...lauksiu.
*

As "einu" taip: www.kmuk.lt ten paspaudziu ant nuorodos pacientams, toliau isankstine registracija, neurologijos klinika ir susirandu savo gyd. Ant jos vardo paspaudus atsidaro dar vienas langas su grafiku 4u.gif
SandraB
*

https://ipr.sergu.lt/start.asp?instID=26

pirma reiketu uzsiregistruoti savo telefono numeri, gauti patvirtinima. ten viskas surasyta smile.gif)) o paskui jau jungiesi per telefona ir registruojiesi pas gydytoja.
ten dar duomenu apie ligoniuka reikia. pabandykit, man labai patogu, nei skambintis smile.gif

telefona Domicele gal zadejo? wink.gif
geleta
QUOTE(amri @ 2010 03 22, 22:17)
*

mūsų miestelyje irgi daug kas tokį virusą pagavę, vieni viduriuoja, kiti vemia, o mes skiepytis eiti turim, bijom užsikrėsti ax.gif , tai šiandien gydytojui skambinau sakė lyg į pabaigą tie virusai jau rolleyes.gif
Domicele
QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 22, 14:20)
Ačiū JUms, nebežinau ko ir gribtis, atrodo, kad kelios minutės brangios pasidarė...gaila, bet negaliu suvaldyti savo emocijų...
*

Tik nepanokuok schmoll.gif išsitirsit, viskas bus gerai 4u.gif

QUOTE(amri @ 2010 03 22, 15:33)
Jūs čia apie klizmutes tas?
*

Taip smile.gif

kažkuri man Enzinienės telefoną žadėjo duoti...lauksiu.
*

parasiau tau i AZ smile.gif
SandraB
QUOTE(geleta @ 2010 03 22, 23:44)
mūsų miestelyje irgi daug kas tokį virusą pagavę, vieni viduriuoja, kiti vemia, o mes skiepytis eiti turim, bijom užsikrėsti ax.gif , tai šiandien gydytojui skambinau sakė lyg į pabaigą tie virusai jau rolleyes.gif
*

geleta, o Jus tu pagrindiniu skiepu neatsisaket? ka gydytojai sako?
as blaskausi - mums irgi greit sesiamecio skiepukas bus, tai net nezinau .... vaziuosim i KMUK kita menesi, tai uzklausiu profesores. nu as bijau ju .... smile.gif
pazistu vyruka, kuriam dabar 30, ir kuris vaikysteje negavo nei vieno skiepo (tiesa, neatsimenu kodel, bet irgi kazkokie sveikatos sutrikimai buvo), na ir auga, gyvena sveikas.
Guotė
QUOTE(geleta @ 2010 03 22, 23:44)
*

Jei Jūs tikrai apie šį, kurį mūsų gydytoja pavadino "egzotika", tai pasisaugokite, klinika nėra lengva jo...
Va visą naktį savo pupą pralingavau...
O užsikrėsti juo, jei plaunate rankas, tikrai neužsikrėsit, nes šis "babaužis" neplinta oro-lašeliniu būdų, jis tik per suvalgius užkrėsto maisto... verysad.gif
Papildyta:
Domicele, dėkui didelis didelis... 4u.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(SandraB @ 2010 03 23, 09:04)
as blaskausi - mums irgi greit sesiamecio skiepukas bus, tai net nezinau .... vaziuosim i KMUK kita menesi, tai uzklausiu profesores. nu as bijau ju .... smile.gif
pazistu vyruka, kuriam dabar 30, ir kuris vaikysteje negavo nei vieno skiepo (tiesa, neatsimenu kodel, bet irgi kazkokie sveikatos sutrikimai buvo), na ir auga, gyvena sveikas.
*

na, ne man klausimukas, bet aš pasakysiu blush2.gif Skiepiju visais privalomais skiepais, neprivalomai esu skiepijus nuo gripo...Bijau aš irgi jų, po skiepų sėdžiu ir laukiu, tiek dičkiui, tiek mažikei...Mūsų pediatrės nuomone, nors tėvai sprendžia, bet... reikia įvertinti kas blogiau skiepas ar vėlesnės susirgtos ligos pasekmės...Gaila, bet kolkas alternatyvos jokios... buvo tokių skiepų, kurių mes net nesvarstėm...vieną jų atsimenu, tai Roto...bet buvo ir daugiau...
Domicele
Mes tai atsisakeme visu skiepu unsure.gif
paskutinis buvo berods puses metu, nepamenu jau g.gif ir jauciu, kad daugiau nuo nieko niekada neskiepysiu schmoll.gif
geleta
QUOTE(SandraB @ 2010 03 23, 10:04)
*

mes susirgom epi, kai gabytei buvo be dviejų mėnesių trys metai, tai jau iki to visi pagrindiniai skiepai suskiepyti buvo
Papildyta:
QUOTE(amri @ 2010 03 23, 10:14)
Jei Jūs tikrai apie šį, kurį mūsų gydytoja pavadino "egzotika", tai pasisaugokite, klinika nėra lengva jo...
Va visą naktį savo pupą pralingavau...
O užsikrėsti juo, jei plaunate rankas, tikrai neužsikrėsit, nes šis "babaužis" neplinta oro-lašeliniu būdų, jis tik per suvalgius užkrėsto maisto... verysad.gif
Papildyta:
Domicele, dėkui didelis didelis... 4u.gif  wub.gif
Papildyta:

na, ne man klausimukas, bet aš pasakysiu  blush2.gif Skiepiju visais privalomais skiepais, neprivalomai esu skiepijus nuo gripo...Bijau aš irgi jų, po skiepų sėdžiu ir laukiu, tiek dičkiui, tiek mažikei...Mūsų pediatrės nuomone, nors tėvai sprendžia, bet... reikia įvertinti kas blogiau skiepas ar vėlesnės susirgtos ligos pasekmės...Gaila, bet kolkas alternatyvos jokios... buvo tokių skiepų, kurių mes net nesvarstėm...vieną jų atsimenu, tai Roto...bet buvo ir daugiau...
*

man atrdo, tas virusas kur pas mus išplitęs tai roto, nu ir dar kitoks noto, tai jie plinta oro lašelinių būdu unsure.gif
Sviesioji
Cia medziaga rusiskam forume apie Domano metodika:
http://www.rodim.ru/conference/index.php?s...15473&st=15

O cia del idomumo atasakita del vieno labai sunkaus vaiko, kuris iki 6 metu nevaiksciojo ir i nieka nereagavo, vaikui pasibaige epi traukuliukai uzsiimant sia metodika, pradejo vaikscioti, leisti garsus, reaguoti i aplinka:
http://w860.wrzuta.pl/audio/3VC9VTPdTmX/oksana_odessa_2008
(Oksana Odessa_2008) Mama kviecia papildomai dar pora geru zmoniu is gatves kad pravesti pratimus savo vaikui, nes reikia 3 zmoniu.
Domicele
QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 23, 10:17)
Cia medziaga  rusiskam forume apie Domano metodika:
O cia del idomumo atasakita del vieno labai sunkaus vaiko, kuris iki 6 metu nevaiksciojo ir i nieka nereagavo, vaikui pasibaige epi traukuliukai uzsiimant sia metodika, pradejo vaikscioti, leisti garsus, reaguoti i aplinka:
(Oksana Odessa_2008) Mama kviecia papildomai dar pora geru zmoniu is gatves kad pravesti pratimus savo vaikui, nes reikia 3 zmoniu.
*

kas cia per metodika? man kazko neatidaro g.gif

kur kviecia ta mama? i Odesa? g.gif
Sviesioji
Domicele, viska atidaro, tik cia ne video, o tik garso irasas, spausk ant balto trikampiuko:

Jei kas nori atsisusti Domano knyga elektronine versija pasiskaitymui. Patariu pradet skaityt nuo galo, ten truputi apie epi pamineta:
http://puzkarapuz.ru/62090-glenn-doman-cht...go-rebenka.html

arba galit is karto is cia siustis:
http://depositfiles.com/ru/files/fk856zsm9 spausti langeli: "Skacat fail"
Domicele
QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 23, 10:55)
Domicele, viska atidaro, tik cia ne video, o tik garso irasas, spausk ant balto trikampiuko:
*

schmoll.gif schmoll.gif nieko nera, bet cia gali buti darbe blokuotas priejimas unsure.gif

kaip kitoms?
geleta
QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 23, 11:17)
Cia medziaga  rusiskam forume apie Domano metodika:
*

nesuprantu anglų kalbos unsure.gif
Domicele
oijjj, varlele, 100 metu, kur dingusi???? kaip laikotes????
Guotė
QUOTE(geleta @ 2010 03 23, 09:43)

man atrdo, tas virusas kur pas mus išplitęs tai roto, nu ir dar kitoks noto, tai jie plinta oro lašelinių būdu unsure.gif
*

Mes darėmės tyrimą, tai gėris kitoks...
Miranda80
QUOTE(amri @ 2010 03 23, 13:54)
Mes darėmės tyrimą, tai gėris kitoks...
*

Koks?
Sviesioji
QUOTE(geleta @ 2010 03 23, 13:05)
nesuprantu anglų kalbos unsure.gif
*

Cia rusiskai.

Na, parasysiu santrauka: vaikas iki 6 metu gulejo, nevaiksciojo, garsu neleido, buvo epi traukuliai. Visur kur imoanoma Rusijoje parode, bet daktarai vaika nurase, daugelis kliniku net nepriime reabiletacijosm kaip labai sunku varianta. Vaikui reta genetine liga, kazkas su medziagu metabolizmu. Mama rado Domano centra Lenkijoje, kur jai supazindino su domano metodika (placiai apie tai nepasakoja). Dirbo 5 metus su vaiku namie. Ten fiziniai pratimai, kurie daro itaka vaiko fizinei ir protinei veiklai. Darbui reikejo 3 zmoniu, namiskiai visi dirbo. Tai kreipesi i baznycia del pagalbos. Atsirado savanoriu, norinciu jai nemokamai padet daryt su vaiku tuos pratimus. Tie savanoriai ateina namo ir vaikui daromi pratimai po 2 valandas. Savanoriu atsirado pilna kartoteka, kas kada gali ir susitaria, ta diena ir ateina. @ menesius vaikas uzsiimt nenorejo, paskui priprato.
Siai dienai mergaite vaiksto, zaidzia, leidzia garsus, imanoma suprasti jos norus ir su ja tu garsu pagalba susisneket. Apylinkes gydytojai suzaveti pasiekimais. Kitos reabiletacijos klinikos priima vaika kitom reabiletacijoms. Traukuliai dingo, kraujo tyrimai labai geri. Daro vaikui CO2 kaukes (cia matyt su deguonim). Vaistai nuo epi ir kt. nuimti. Palikti tik vaistai nuo tos retos genetines ligos.
geleta
QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 23, 15:26)
Cia rusiskai.

Na, parasysiu santrauka: vaikas iki 6 metu gulejo, nevaiksciojo, garsu neleido, buvo epi traukuliai. Visur kur imoanoma Rusijoje parode, bet daktarai vaika nurase, daugelis kliniku net nepriime reabiletacijosm kaip labai sunku varianta. Vaikui reta genetine liga, kazkas su medziagu metabolizmu. Mama rado Domano centra Lenkijoje, kur jai supazindino su domano metodika (placiai apie tai nepasakoja). Dirbo 5 metus su vaiku namie. Ten fiziniai pratimai, kurie daro itaka vaiko fizinei ir protinei veiklai. Darbui reikejo 3 zmoniu, namiskiai visi dirbo. Tai kreipesi i baznycia del pagalbos. Atsirado savanoriu, norinciu jai nemokamai padet daryt su vaiku tuos pratimus. Tie savanoriai ateina namo ir vaikui daromi pratimai po 2 valandas. Savanoriu atsirado pilna kartoteka, kas kada gali ir susitaria, ta diena ir ateina. @ menesius vaikas uzsiimt nenorejo, paskui priprato.
Siai dienai mergaite vaiksto, zaidzia, leidzia garsus, imanoma suprasti jos norus ir su ja tu garsu pagalba susisneket. Apylinkes gydytojai suzaveti pasiekimais. Kitos reabiletacijos klinikos priima vaika kitom reabiletacijoms. Traukuliai dingo, kraujo tyrimai labai geri. Daro vaikui CO2 kaukes (cia matyt su deguonim). Vaistai nuo epi ir kt. nuimti. Palikti tik vaistai nuo tos retos genetines ligos.
*

va kaip šaunu thumbup.gif , o aš girdėjau dar tokį dalyką, kad kai pas vaiką galvytėj per mažai yra dopamino, tai ištinka priepuoliukai, bet tą dopamino testą tai daro tik užsienyje
*gitagita*
o aš tai kažkaip labai skeptiškai žiūriu į tokius dalykus g.gif jokiu būdu savo vaikui vaistų nuo epi nenutraukčiau.galima bandyt viską,bet šalia turi eiti vaistai.per daug rimta liga eksperimentams.
geleta
QUOTE(*gitagita* @ 2010 03 23, 17:37)
o aš tai kažkaip labai skeptiškai žiūriu į tokius dalykus g.gif jokiu būdu savo vaikui vaistų nuo epi nenutraukčiau.galima bandyt viską,bet šalia turi eiti vaistai.per daug rimta liga eksperimentams.
*

jo, ir aš tokios nuomonės,bijočiau nutraukti, pasakojo viena gydytoja, kad irgi tėvai bandė gydyti vaiką žolelėm visokiom o vaistus nuėmė, tai atvežė mergytę į reanimaciją santariškių, bet jau jai gydytojai niekuo nebegalėjo padėti unsure.gif
neringa.r.
Sveikos mamytės, na va mums padarė encefalograma...Mergaitė jau pradėjo klykti kai uždėjo tą guminę kepurę...tai laikiau suspaudus, paskui uždėjo tuos elektrodus, tai taip vaikas klykė, kad net čiūt neapsivėmė, siaubingai supanikavus buvau...o dar sesutė pasakė, kad dažniausiai tokiems mažiems nepadaro, nes jie labai verkia....bet paskui suėmiau save į nagą ir pasakiau...MAN ŠITO TYRIMO REIKIA, SEDĖSIM NORS IR VISĄ NAKTĮ, KOL UŽMIGS MERGYTĖ, AŠ NIEKUR BE JO NEISIU....ir kaip Dievui į ausį, mergytė iišsinervavus pradėjo snausti...paprašiau išeiti ir užsimigdžiau tai tada prijungė laidukus...ir padarė visą reikiamą laiką...

išeidama paklausiau sesutės ar ji ką supranta apie tas linijas, tai tik puse lūpų užsiminė, kad kažkokios bangelės per lėtos ar per silpnos..na ryt jau lėksim pas savo neurologę, tai jau ji pasakys ar nusiųs kur reikia...vienintelė paguoda, kad einam ne tuščiom o su tyrimu... smile.gif tai gal ką ir išsiaiškinsime..

Ryt viską pranešiu, kaip mums sekėsi...
*gitagita*
QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 24, 00:07)
Sveikos mamytės, na va mums padarė encefalograma...
*

Sveika,šaunuolės jūs,kad pavyko 4u.gif lauksim gerų žinių.
Papildyta:
Sviesioji,o Jūs savo vaikučiui taikote kažką panašaus?ar kaip? man tai visa tai schmoll.gif
Domicele
QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 23, 22:07)
Sveikos mamytės, na va mums padarė encefalograma...
*

Saunu, nu lauksim dabar rezultatu, idomu ka jums ten pasakys g.gif
Tikekimes, kad nieko baisaus ir viskas bus pataisoma smile.gif
Sviesioji
QUOTE(*gitagita* @ 2010 03 24, 09:46)
Sviesioji,o Jūs savo vaikučiui taikote kažką panašaus?ar kaip? man tai visa tai  schmoll.gif
*

Dabar renku prieinama literatura. Siunciu, skaitau, rusiuoju ir spausdinu ka galeciau sau pritaikyti. Ne tik Domano. Pas mus matot labai specifines problemos prie tos epi. As negaliu vienas prie vieno taikyti kas ten parasyta, reikia isrusiuoti. Nes kai kuriu problemu pas mus beveik ir nera, kitos ne tokios opios. Reiktu kazkaip prioritetus sudet ir paziuret ka galima namu salygom taikyti. Ir gal but kazka butu galima is aplinkos gauti.
Na, bet kokiu atveju papildomai prie tu metodiku siunciuosi ivairia elektronine medziaga vaikams: prezentacijas, audio ir t.t. Mano vaikai bilingvai: ju gimtosios kalbos 2 (lietuviu, rusu).
As jau pastebejau, kad i SM gal but nelabai ir verta kazka det. Nes arba rusiskai nesupranta, arba nepriimtina. Bet dar desiu. Kartais bendraminciu atsiranda. lotuliukas.gif
Domicele
QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 24, 10:24)
As jau pastebejau, kad i SM gal but nelabai ir verta kazka det. Nes arba rusiskai nesupranta, arba nepriimtina. Bet dar desiu. Kartais bendraminciu atsiranda.  lotuliukas.gif
*

Na, nesutinku, kad neverta deti. Labai gerai, kad yra siuloma ivairi informacija, juk tam tas forumas ir egzistuoja. Informacija, bendravimas......Taciau kiekvienas atsirenka tai, kas jam priimtina, nebutinai gi visi turi besalygiskai viska priimti, o kad yra pasirinkimas - puiku thumbup.gif
Taip, kad jei nesunku, butu gerai, kad ir toliau cia lankytumeisi ir detum info ka ir kur randi 4u.gif kaip sekasi taikyti viena ar kita metoda
mes juk visos skirtingos, su skirtingais poziuriais, mamos pacios atsirinks kas joms reikalinga mirksiukas.gif
Pvz. mano gydymo metodas irgi daugumai nepriimtinas, bet as negalejau apie tai nepapasakoti schmoll.gif tegul is 100 du susidomejo ir tai dziugu smile.gif
*gitagita*
Sviesioji,na Jūs turbut nesat tiek skaudžiai susidūrus su epi,kiek čia kitos mamos(turiu galvoj statusus,komas)atleiskit jei klystu.bet susidariau tokią nuomonę paskaičius Jūsų postus.žinoma labai sveikintina,kad domitės,renkat info,dalinatės čia 4u.gif bet realiai iš arti niekada neteko matyt netradiciniais būdais pagijusio žmogaus nuo epi.skaityt,kad kažkas kažkur man tolygu tikėt visokiom vangom ir pan 4u.gif
Papildyta:
Domicele,jei galima,koks Jūsų gydymo metodas? 4u.gif
Domicele
QUOTE(*gitagita* @ 2010 03 24, 10:39)
bet realiai iš arti niekada neteko matyt netradiciniais būdais pagijusio žmogaus nuo epi.skaityt,kad kažkas kažkur man tolygu tikėt visokiom vangom ir pan 4u.gifPapildyta:
Domicele,jei galima,koks Jūsų gydymo metodas? 4u.gif
*

manau, kad mes tokie busime biggrin.gif ax.gif musu budas netradicinis, esu jau rasiusi apie tai anksciau, ir dar gali paskaityti tema" papildomas ir netradicinis gydymas" mirksiukas.gif jei kils klausimu, drasiai klausk 4u.gif
*gitagita*
QUOTE(Domicele @ 2010 03 24, 13:05)
manau, kad mes tokie busime  biggrin.gif  ax.gif  musu budas netradicinis, esu jau rasiusi apie tai anksciau, ir dar gali paskaityti tema" papildomas ir netradicinis gydymas"  mirksiukas.gif  jei kils klausimu, drasiai klausk  4u.gif
*

na tada tikrai labai smagu,kad Jums pavyko.džiaugiuosi 4u.gif ir atsiprašau už savo požiūrį blush2.gif
o Jūs vaistukus nuo epilepsijos vartojat?
Domicele
QUOTE(*gitagita* @ 2010 03 24, 11:19)
na tada tikrai labai smagu,kad Jums pavyko.džiaugiuosi 4u.gif ir atsiprašau už savo požiūrį blush2.gif
o Jūs vaistukus nuo epilepsijos vartojat?
*

nu nera ko atsiprasineti, juk kiekvienas turi savo poziuri mirksiukas.gif beje, mano kazkada irgi toks buvo kaip ir daugumos biggrin.gif tik dabar pasikeite mirksiukas.gif
Miranda80
Kas liecia ivairius gydymo budus ir metodus, mano nuomone, viskas priklauso nuo asmenines patirties, vaikucio ligos eigos bei daugybes niuansu (ar yra dar papildomu bedu be epi, kiek visko yra isbandyta tradicines medicinos bei kiek tai pagelbejo arba ne ir p.), todel svarbi ir idomi visokia informacija. Pasikartosiu, bet jei (tfu tfu tfu) buciau arba kada nors bus isbandyta "viskas' ka siulo tradicine medicina, neatmetu galimybes, kad bandysiu netradicine, kad tik pagelbetu vaikui 4u.gif
Sviesioji
QUOTE(Miranda80 @ 2010 03 24, 13:05)
Kas liecia ivairius gydymo budus ir metodus, mano nuomone, viskas priklauso nuo asmenines patirties, vaikucio ligos eigos bei daugybes niuansu (ar yra dar papildomu bedu be epi, kiek visko yra isbandyta tradicines medicinos bei kiek tai pagelbejo arba ne ir p.), todel svarbi ir idomi visokia informacija. Pasikartosiu, bet jei (tfu tfu tfu) buciau arba kada nors bus isbandyta "viskas' ka siulo tradicine medicina, neatmetu galimybes, kad bandysiu netradicine, kad tik pagelbetu vaikui 4u.gif
*

Ta tradicine ir netradicine labai salyginis dalykas beje... mirksiukas.gif Gal cia nuo konkrecios valstybes poziurio, istatymu, tradiciju, mokslo pazangos ir daug ko kito priklauso.
Galiu tik patvirtinti, kad daugumai vaiku tinka visos terapijos, kurios taikomos musu reabiletacijose. Tas pacias terapijas, bet "pasuktas" kitu kampu, kiek kitais principais, deriniais ir t.t. taiko ir taip vadinamoji netradicine medicina. Ir atvirksciai. Pasistoja tik laiko, pinigu ir veiksmingumo klausimai priklausomai nuo individualios vaiko sveikatos bukles, tevu ir valstybes poreikiu, galimybiu, noru ir prioritetu.

Papildyta:
Va cia apie kaukiu poveiki pagal Doman dar paaiskinta, kam idomu:
http://gloria-lucia.com/forum/viewtopic.php?f=109&t=3678
Cia aisku patiems tas kaukes nepatartina gamintis. Reikalingas specialistas.
geleta
QUOTE(neringa.r. @ 2010 03 23, 23:07)
Sveikos mamytės, na va mums padarė encefalograma...Mergaitė jau pradėjo klykti kai uždėjo tą guminę kepurę...tai laikiau suspaudus, paskui uždėjo tuos elektrodus, tai taip vaikas klykė, kad net čiūt neapsivėmė, siaubingai supanikavus buvau...o dar sesutė pasakė, kad dažniausiai tokiems mažiems nepadaro, nes jie labai verkia....bet paskui suėmiau save į nagą ir pasakiau...MAN ŠITO TYRIMO REIKIA, SEDĖSIM NORS IR VISĄ NAKTĮ, KOL UŽMIGS MERGYTĖ, AŠ NIEKUR BE JO NEISIU....ir kaip Dievui į ausį, mergytė iišsinervavus pradėjo snausti...paprašiau išeiti ir užsimigdžiau tai tada prijungė laidukus...ir padarė visą reikiamą laiką...

išeidama paklausiau sesutės ar ji ką supranta apie tas linijas, tai tik puse lūpų užsiminė, kad kažkokios bangelės per lėtos ar per silpnos..na ryt jau lėksim pas savo neurologę, tai jau ji pasakys ar nusiųs kur reikia...vienintelė paguoda, kad einam ne tuščiom o su tyrimu... smile.gif  tai gal ką ir išsiaiškinsime..

Ryt viską pranešiu, kaip mums sekėsi...
*

nu va, malačiai, kad tyrimą šiaip ne taip pasidarėt, šaunuolė mažylė wub.gif
Miranda80
Issireiksdama apie tradicine ir netradicine medicina, tiesiog norejau atskirti salygines dvi taikomas kryptis bendraja prasme biggrin.gif
Domicele
QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 24, 12:35)
Ta tradicine ir netradicine labai salyginis dalykas beje...  mirksiukas.gif  Gal cia nuo konkrecios valstybes poziurio, istatymu, tradiciju, mokslo pazangos ir daug ko kito priklauso.
*

Tikra tiesa smile.gif
Sviesioji
Cia va neblogas puslapiukas vaikams (rusu k.) su prezentacijomis ir zaidimais

http://wunderkinder.narod.ru/chten.htm

Ir dar, bet irgi rusu k.:
http://polunika.livejournal.com/138247.html (ten strelytes reikia "vartyti")
http://vipxit.ru/video/6329-dvd-vunderkind...ok-2009dvd.html
geleta
QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 24, 16:40)
Cia va neblogas puslapiukas vaikams (rusu k.) su prezentacijomis ir zaidimais

http://wunderkinder.narod.ru/chten.htm

Ir dar, bet irgi rusu k.:
http://polunika.livejournal.com/138247.html  (ten strelytes reikia "vartyti")
http://vipxit.ru/video/6329-dvd-vunderkind...ok-2009dvd.html
*

o aš teisingai supratau,čia užsiminėti taip reikia su tais vaikiukais,kurie nevaikšto nekalba?
Sviesioji
QUOTE(geleta @ 2010 03 24, 20:19)
o aš teisingai supratau,čia užsiminėti taip reikia su tais vaikiukais,kurie nevaikšto nekalba?
*

Cia pagal Doman, manau tiktu visiems vaikams
Rustė
QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 24, 19:32)
*

Girdėta programa wink.gif

ten korteles reikia pasidaryti, ir užsiimti, skaičiau žurnale apie tai kaip mamos su metų neturinčiais kūdikėliais dirba, tik vaikučiai sveiki būdavo.
geleta
QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 24, 20:32)
*

a,aišku
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.