QUOTE(tamsi @ 2006 03 04, 15:06) maniške tai supdavom kai pilveli skaudėdavo,o šeip tai ji pati užmiega. Musu pagalbos prireikia tik kai buna persidukus,ar negerai jaucesi maniskis lygiai toks pat
Constansa
2006 03 05, 22:57
QUOTE(tamsi @ 2006 03 04, 14:06) maniške tai supdavom kai pilveli skaudėdavo,o šeip tai ji pati užmiega. Musu pagalbos prireikia tik kai buna persidukus,ar negerai jaucesi mes supdavom ir nešiodavom kai buvo vadinamieji kūdikio nerimo laikotarpiai. ir jei ką skauda, tai ir dabar dar tenka pasupti. bet didesnių problemų nebuvo, paprastai paguldom į lovytę išjungiam šviesą ir po kiek laiko jau miega, tik reikia ateiti paguldyti iš naujo, nes kuičiasi, nusikloja, būna dar kojas iškiša. o dieną, tai jei nori miegoti, tai paguldžius į lovytę ilgiausiai per 10-15 min. užmigs, o jei nenori, tai tenka išimti iš lovytės, eit žaisti toliau ir bandyti vėl po kurio laiko
Mūsų mažiukas užmiega prie papuko arba su žinduku. Jau beveik metukai, o naktį dar tenka atsikelti 2-3 kartus, atsisėda ir verkia. Įdedu žinduką ir toliau miega, dažniausiai savo lovytėj, bet kartais ryte paguldom pas save.
[quote=Rutele24,2006 03 05, 23:57] mes supdavom ir nešiodavom kai buvo vadinamieji kūdikio nerimo laikotarpiai. O čia kas per laikotarpiai? Tokių gyvenime negirdėjau...
laurutia
2006 03 26, 11:51
kai nustojau saviske maitinti pati, turedavau ant ranku supti koki pusvalandi ar net valanda arodo jau miega tik guldyt i lovyte ir ji prisikelia,ilgai sitaip kankinomes,paskiau uzsileisdavau lopsine, supdavau ir taip greiciau uzmigdavo,dabar uzsileidziam lopsine atsigulam abi,apsikabinam ir per penkias min uzmiega  ,o nakciai tai su buteliuku uzmiega
As su savo mazium tai vargau iki dvieju su puse menesio, kol pati maitinau, nes jis patsoviai budavo man kaskoks nepavalges, tik paguldai lovyten pamiega 20 min ir jau rekia duok papuka...Paskui kai dingo pienas ir pradejau maitint misinuku, net neisivaizduoju kodel, bet vaikas akyse pasikeite...Miegodavo ir miegodavo, kartais net atsibosdavo, tai eidavau zadinti.  Nuo keturiu menesiu pradejo naktimis nebevalgyti. Dabar jau sesi su puse men., o ismiegam 12val nakti. Apie supima, tai nzn ar cia susije, bet nesupau nuo pat pirmos dienos, kai jau reikedavo miegelio, tai padedavau lovyten ir jis pats uzmigdavo...Beje mazasis turi negera iproti : pries uzmigdamas visada kaldryte usitempia ant galvos, tai kas penkias minutes einu ziureti
SIEMENS
2006 05 03, 17:22
QUOTE(Erika Adomaitiene @ 2005 11 18, 13:53) Sveikos mamytes  Mano zuikuciui 6,5 menesio ir jis visai nemoka pats uzmigti, isskyrus lauka. Diena miega tik vezimuke arba lauke, o kai ateina vakaras uzmiega tik valgydamas arba nesiojamas. Paguldzius i lovyte rekia  ir vel tenka imt ant ranku arba duot papuka. Nakti lygiai tas pats...abu su vyru visai isvarge, jis 6 keliasi i darba...siaubas kaip sunku. Bandem palikt viena lovytej ir pratint kad uzmigtu pats, bet jis tik rekia rekia, man sirdi skauda taip vaika kankint. Taigi lovytej miegot visai nenori, geriausia pas mus lovoj, prie papuko, bet koks cia poilsis. Gal ka patarsit labai prasau! aciu mamytes  Tai gal jau veloka tokio amziaus pratint savo lovytei miegot? Mes tai nuo gimimo ipratinom, kad miegotu savo lovytei, tai ir miega. Suvystau, kad shilciau butu, dar va miegmaisiuka nusipirkom, kad visai silta butu miegot - ir miegam kiekvienas savo lovytei!!!
Musu leliukas labai savarankiskas, supdavom iki dvieju menesiu, o dabar pats uzmiega. Pamaitinam pries miega, is karto i lovyte, atrodo zvalutis, zaidzia zaisliukais pakabintais, ir pats uzmiega. O jei blogesne nuotaika, tai soskiukas ir merliukas geriausi draugai. Dabar 4 menesiukai ir supimo nebepripazista
QUOTE(vicike @ 2006 05 03, 17:47) jis patsoviai budavo man kaskoks nepavalges, tik paguldai lovyten pamiega 20 min ir jau rekia duok papuka...Paskui kai dingo pienas ir pradejau maitint misinuku, net neisivaizduoju kodel, bet vaikas akyse pasikeite...Miegodavo ir miegodavo, kartais net atsibosdavo, tai eidavau zadinti. Todėl, kad mišinys užtrombuoja skrandį ir mažiausiai keturias valandas ten užsistovi...O mamos pienelis greičiau susivirškina, nes tai vaiko organizmui artima medžiaga...
QUOTE(Maxima @ 2006 05 04, 12:47) Todėl, kad mišinys užtrombuoja skrandį ir mažiausiai keturias valandas ten užsistovi...O mamos pienelis greičiau susivirškina, nes tai vaiko organizmui artima medžiaga... Gali buti, pilnai sutinku su tuo ka sakai...Bet man tai misinys buvo isigelbejimas, o ka daryti jei pieno nebera? Negi vaika badu marinsi? Tai ir duodi tada ta misini...Tfu tfu tfu, bet per sesis su puse menesio dar nesam sirge  ...Aisku dziaugiuosi uz tas mamas kurios maitina savo mazuciukus kuo ilgiau, bet gi ne visoms taip sekasi
jurguliukas
2006 05 04, 21:25
Maniškę visada reikėdavo supti ant rankų. Tik prieš dvi savaites pradėjo užmigti be supimo lovytėje. Paguldau, užleidžiu lopšinę, koldrytę iš abieju pusių priglaudžiu prie žandukų ir per kokias 5 min. užmiega. Mums dabar 9 mėn.
cosmute
2006 05 05, 11:33
Savo dukryte mes iki 5 men,kad uzmigtu supdavom ant ranku  Paskui pati ismoko  Kazkaip savaime  Paguldziau viena syki,kai jau tryne akytes,i lovyte,o ji ir iskarto uzmigo  Taip ir iki siol.Nebereikia jos supti  O jei kartais pradeda niurzgeti ir paemusi ant ranku bandau pasupti,jai pasidaro labai juokinga!Tada jau isviso miegai issilaksto
tarataika
2006 05 05, 11:46
manio kleckas jau 3men kai pats uzmiega..seniau nesiot reikedavo  paguldydavau salia saves vakare ir maldavosi,kol uzmigdavo..o dabar be problemu,kai nori miegiuko pasiema didesne pagalve ir gulasi ant zemes miegiuko, paskui perkialiu i lovyte
Vėjo Laisvė
2006 05 07, 20:22
Vargses mamytes, as tai tokiu bedu kai neturejau, tai nesuprantu. Dukryte pati uzmiega jau senai. Paguldau i lovyte, duodu pienuko buteliuka(pati nebemaitinu..........  ) ir uzmiega ji spakainiai. Ismiega visa nakti.
kakajedze
2006 05 11, 07:10
Na as irgi tokiu problemu neturiu...nuo pat gimimo pats uzmiega...kai skaudedavo pilvuka, tai prasydavosi ant ranku, tai budavo, kad taip ir uzmigdavo...bet nuo antro men. vis maziau ir maziau ji tampydavau...dabar 3 men. tai paguldau i lovyte, ijungiu karusele, lopsines, paiksciukus ciulbancius, tai jei pavarges, bet sotus ir atsibendraves, tai be jokiu problemu...buna, kad pries uzmiegant zirzia, tai pazirzia kokia 10-15 min ir uzmiega...siaip duodu soske, bet su ja niekados nemiegos...uzmigo, po poros min jau lauke  Siaip kai buvo maziukas, tai jam uztekdavo, kad as buciau salia...pasiguldydavau pas save i lova, paimdavau uz rankutes ir uzsimerkdavau...tai jis ziuredavo ziuredavo i mane ir pats nulusdavo...Tai galeciau irgi patarti taip pabandyti padaryti...nepulkite nesioti, o atsigulkite salia...svelniai paglostykit per galvyte(maniskiu labai patinka kai glostau su pirstu per antakiukus), padainuokit ar paniuniuokit lopsine...Aisku iskarto gal nesuveiks, bet po truputi po truputi gal pagelbes...Isivaizduoju kaip sunku kai maziai patys neuzmiega...sekmes
neringyte
2006 05 11, 09:43
mamytes skaitau jusu pasisakymus ir gaila daros kad taip sunku uzmigdytis jusu atzaleles,o as tik noriu pasidziaugti kad manoji mazuliuke uzmiega pati nei ji verkia nei soskytes reik.paguldom i lovyte ir mergaites nebera aisku tik reik apdeti merliukais tad viskas ramu.Pirmom dienom su vyru buvom isigande nes maziuke ismiegodavo visa nakti ir neprabusdavo valgyti tai puolem skambinti seimos neurologei bet ji tik nuramino ,kad mums labai pasiseke su tokia mazyle.Dienos metu mazoji miega tik kokiu 15min na jei bunam lauke tai pusvalandi ir akytes jau dideles ir turim su ja bendrauti nes kitaip pradeda verkt...bet kaip sakau jau geriau diena ji tegul zirzia bet kad nakti duotu issimiegoti...o jei buna taip kad nakti pradeda muistytis tai duodu atsigert siltos ramuneliu arbateles ir viskas ciki
Oi mergaitės, patarkit ką nors, nes nuprotėsiu. Vaikiokas pats užmigti nemoka, dažniausiai - prie papuko, kartais prie buteliuko s arbatėle arba supamas. Dėl to tai nedaryčiau problemos - man visai malonūs tie vakariniai migdymai-žindymai, o ir vaikui, aišku, jaukiau migdytis prie mamos, nei lovelėje numestam. Bet jau tie nuolatiniai atsibudinėjimai...  Kai dar buvo mažesnis, vienu metu keldavosi tik porą kartų per naktį. Dabar jau 10 mėnesiu, bet keliasi... kiek kartų nežinau, nebeskaičiuoju, jei porą valandų išmiega tai didžiulė laimė. Ypač pjauna vakariniai atsibudinėjimai - užliūliuoji pilietį devintą, jis pamiega iki pusės dešimtos, tada "beeee", valandą guli prie papuko, tada pusvalandį pamiega, vėl 'beeee"... ir taip iki kokios pirmos-antros, tada nusminga gal jau ir porai valandų. tai va, ir vieną dieną parėjo vyras iš darbo ir papasakojo, kaip jo kolega įpratino per visą naktį išmiegoti savo 8 mėn. kūdikį. Nieko gudraus - ogi vaikas esą turi išmokti užmigti pats, nes kol jis migdomas, jam užmigimas asocijuojasi tik su suaugusiųjų pastangomis (žindymu, supimu, glostymu), o kai prasibudina naktį, pats nemoka užmigti ir miega neramiai. O va jeigu vakare priversti vaiką užmigti patį, savo lovelėje, tai jis ramiai miegos ir per naktį. Vyro draugas su žmona pabandė, jų vaikas bliovė pusantros valandos, kol užmigo ir, sako, miegojo kaip angelas iki pat ryto, kėlėsi gal kokį vieną kartą, nors lig tol irgi budinėdavosi šimtus sykių. Ryte atsikėlė išmisiegojęs ir linksmas, ir visą dieną buvo daug linksmesnis ir ramesnis. Kitą vakarą jau bliovė tik pusvalandį, o paskui vėl gerai miegojo. Vakar nusprendėm ir mes pabandyti su saviškiu šį drastiškąjį metodą, nors ir labai skaudama širdim. Ačiū dievui, pusantros valandos nerėkė, užmigo pasikūkčiodamas per dvidešimt minučių, bet jau toks košmaras... Vaikas bliauna vienam kambary, aš - kitam. Užmigo galų gale, bet naktį stebuklas neįvyko, vaikas visvien kėlėsi. Tiesa, gal kiek ir mažiau. Tik naktį jau neberikdžiau, migdžiau, kai prasibudindavo, nors iš principo gal ir reikėtų. Su vyru sutarėm, kad bandysim šitaip vaiką pakankinti tris vakarus ir žiūrėsim kas išeis, bet aš jau su siaubu laukiu šio vakaro ir visą dieną žliumbiu, ir nebežinau, ar aš noriu mokyti savo vaiką patį užmigti, ar ne... Gal kurios nors mamos įpratino taip saviškius, ar iš tiesų išmokę patys užmigti naktimis taip nebešokinėja?
Nemoka ir maniskis uzmigt... Sulaukiu vakare momento,kai jau pradeda trint akytes ir darosi niurzga,tada su buteliuku keliaujam i lovyte. Dazniausiai pries istustejant buteliukui uzmiega,bet buna ir taip,kad isvalgo ir lipa is lovytes  Tada vel einam zaist,po kokio pusvalandzio - valandos vel reikia kazko geriamo,kad uzmigtu... Kazkad bandziau kaip Svasti leist parekt  Bet kad jis rekia,eina ratais lovyteje,tampo baldakima,uzuolaidas, apsaugeles
QUOTE(Meida @ 2006 11 09, 19:43) Bet kad jis rekia,eina ratais lovyteje,tampo baldakima,uzuolaidas, apsaugeles  Maniškis irgi sėdosi,stojosi - ateidavau, paguldydavau, galvytę paglostydavau ir išeidavau vėl. Šiaip bent trumpam reikia pasirodyti, kad vaikas nepagalvotų, kad jis pamestas visiems laikams. (man tai vis bangom užeina - čia galvoju, kad daugiau vaiko neberikdysiu, o tai susitraumuos/užaugs psichopatas/guli gi toks vienišas nelaimingas ir veeerkia.... , čia visgi apima pasiryžimas pripratinti, jei jau pradėjom - kam gi vakar tada mes jį be reikalo rikdėm? Galų gale, kitais metais teks keliauti į lopšelį, o ten tai jau privalės užmigti pats, niekas su juo nesicackys...)
Peskute
2006 11 10, 01:58
Sweikutes. Na as nepratinau visiskai ant ranku migdyti,nes zinojau,kad kaip paaugs,tai ir rankas man pakirs  Aisku but reikeja buciau supus (kelis kartus taip buvo)  ir rankos dar savo vietoj.Na ,bet jeigu po teisybei tai as ja paguldau i lovyte po paskutinio maitinimo ir pati atsigulu ir ji pasivarto,pasivarto ir uzmiega..... Dabar tai kojos iskeltos ir nelabai atrodo,kad ruosiasi miegiukui
siaip mano miega gerai,bet kai jau "subludija" tai salia saves prisiglaudziu ir nosyte prisiglaudziu.maziukas iskart nurimsta.
As ir anksciau kamavausi,kad neuzmiega vienas be mamos  tik su papuliu arba kratomas vezime. Perskaiciau kad reikia leisti vaikui issirekti,tai paguldziau lovyten ir isejau i kita kambari,po 3 min nuejau padaviau soske,ir vel isejau.Kita kart nuejau po 5 min.vel soske padaviau.Jis visa laika reke,o man girdint plyso sirdis  Bet kentejau.Laikiaus kiek imanoma.Ateinu po 7 min. o jis miega.  Ir taip kelis vakarus nuo siol pats tik paguldai lovyten,paduodi zinduka ir jis miega.Ir nuo to laiko ismiegodavo nakti. P.s.tik nuo puses metuku galima taikyti toki metoda. O pazistama paprasciausiai paguldo ir duoda pagerti ko is buteliuko,taip begerdamas ir uzmiega. O geriausias variantas turbut pratinti nuo gimimo,nei supt,nei su savim guldyt.
QUOTE(Agni'85 @ 2006 11 10, 09:29) As ir anksciau kamavausi,kad neuzmiega vienas be mamos  tik su papuliu arba kratomas vezime. Perskaiciau kad reikia leisti vaikui issirekti,tai paguldziau lovyten ir isejau i kita kambari,po 3 min nuejau padaviau soske,ir vel isejau.Kita kart nuejau po 5 min.vel soske padaviau.Jis visa laika reke,o man girdint plyso sirdis  Bet kentejau.Laikiaus kiek imanoma.Ateinu po 7 min. o jis miega.  Ir taip kelis vakarus nuo siol pats tik paguldai lovyten,paduodi zinduka ir jis miega.Ir nuo to laiko ismiegodavo nakti. P.s.tik nuo puses metuku galima taikyti toki metoda. O pazistama paprasciausiai paguldo ir duoda pagerti ko is buteliuko,taip begerdamas ir uzmiega. O geriausias variantas turbut pratinti nuo gimimo,nei supt,nei su savim guldyt. man atrodo, gaunasi, kad vaikas vietoj mamos jieško paguodos iš soskės. Gal tai ne labai jau gerai
QUOTE(Natuke @ 2006 11 10, 11:01) man atrodo, gaunasi, kad vaikas vietoj mamos jieško paguodos iš soskės. Gal tai ne labai jau gerai  jis pas mane nuo gimimo ima soske,  Bet taip as ja duodavau nakciai.juk nekramtys jis jos visa gyvenima
Na ką, vakar buvo antras vaiko "dresavimo" vakaras. Niu žinokit - super!!! taip bijojau ir visą dieną iš anksto vaiko gailėjau, o jis beveik ir nebliovė - paverkšleno, pakniurzėjo ir užmigo per dešimt minučių, užpakalį atkišęs... Tik naktį visvien kėlėsi kokius keturis kartus, tai pagrindinis tikslas nepasiektas.
amelijaž
2006 11 10, 11:26
O man atrodo kad nereikia jokių metodų taikyti, ateina laikas kai vaikas pats išmoksta užmigti. Mūsų dukrytė buvo tokia rankinukė-užmigdavo tik supuojama ant rankų.O kai suėjo devyni mėnesiai, vat jau dvi savaitės, pati padeda galvytę ant pagalvės apsiverčia nat šonelio ir užmiega. Mes su vyru žiūrim apakę ir negalim patikėti. Bet kaip dabar lengva, žiuri sau telika o vaikas dūgsta kol pats užmiega.Fantastika, po tiek mėnesių sūpimo....  Aišku užmiega mūsų lovoje, bet paskui perkeliu į jos lovytę. Taigi manau visko reikia išlaukti.Tas pats buvo ir su pilvo pūtimu, ir su nemiegojimu naktimis, galvojau kad niekada neišsimiegosiu, o dabar net perimiegu
rasuole20
2006 11 10, 19:15
mano maziukas dabar 7 men. ir jis nuo pat gimimo uzmigdavo pats. tiesio palieku ji viena lovyteje ir jis uzmiega.
aistiushka_
2006 11 10, 19:34
QUOTE(amelijaž @ 2006 11 10, 12:26) O man atrodo kad nereikia jokių metodų taikyti, ateina laikas kai vaikas pats išmoksta užmigti. Mūsų dukrytė buvo tokia rankinukė-užmigdavo tik supuojama ant rankų.O kai suėjo devyni mėnesiai, vat jau dvi savaitės, pati padeda galvytę ant pagalvės apsiverčia nat šonelio ir užmiega. Mes su vyru žiūrim apakę ir negalim patikėti. Jetus kaip faina  Gal ir pas mus kada nors ateis sis dziaugsmas
QUOTE(Agni'85 @ 2006 11 10, 11:59) jis pas mane nuo gimimo ima soske,  Bet taip as ja duodavau nakciai.juk nekramtys jis jos visa gyvenima  Na aš turiu omeny - vaikas pabūnda, arba nori užmigti, jam sunku, gal net baisu, reikia pagalbos, o mama čiulptuką kiša. Įsikabina į čiulptuką ir iš dalies kitą karta tikisi paguodos ne iš mamos, o iš to negyvo daikto. Ar taip nebūs?
Na va mums jau beveik 10 men., o patiems uzmigti neiseina. Vakare pvalgo misinuko ir jei valgydamas neuzmiega -tai zinok, kad reikes supti. TAi kiekviena vakara pries miega ikeliame i lovyte, o jis pradeda eiti, ,,ciausketi". Po kurio laiko pavargsta, bando deti galvyte ant pagalves ar atvirksciai, bet susinervina ir vel atsistoja ir vel gulasi, kol pagliau pradeda zyzti. Tadas paimu ant ranku ir tereikia keleta minuciu sunytis jau buna uzmiges. Tiesa pora vakaru pats uzmigo, o dabar pamirso kaip tai daryti,  kazin kada prisimins? O gal pabandyti ta metoda su verksmais
jo mes irgi tik ant ranku uzmiegam:) visa laime ilgai supuot nereik, tai ash ir ensiskundziu:) 5 min ir nuluzta:)
O pas mus situacija tokia. Kai jau laikas miegucio- pamaitinu ir ji dazniausiai nuluzta, bet jeigu ne- tada ikeliu ja i lovyte ir palieku. Ji sau ramiai paguli ir po keliu minuciu uzmiega, o jeigu ne, tada pasedziu salia- palaikau rankyte, arba soske paduodu. Kartais tenka ir valanda issedet, kartais tik keliu minuciu gana. Jei man reikia issimiegot, tada i savo lova paemu, bet stengiuos tai daryti kuo reciau. Blogiau buna, kai nakti pamaitinu. Tada labai sunkiai uzmiega
MamaVika
2006 11 14, 18:24
Aš nuo pirmų dienų guldau ją į lovytę,nepratinu prie savęs.Ir dabar mums 5mėn. ir ji užmiega pati kuo puikiausiai.
QUOTE(vikulia82 @ 2006 11 14, 19:24) Aš nuo pirmų dienų guldau ją į lovytę,nepratinu prie savęs.Ir dabar mums 5mėn. ir ji užmiega pati kuo puikiausiai. as taip pat nuo pirmu prie saves nepratinau  , tiesa MP nemaitinu gal tai irgi priezastis kodel pati uzmiega  . bet migdantis be soskes neapsieinam  . kai uzmiega ismeta ir nebepraso
kastone
2006 11 17, 16:03
musu mazyle miega tik savo lovytej. jeigu nesijaucia blogai, nesupuojam ir nenesiojam. paguldziusi-pabuciuoju, paduodu soske ir ijungiu karusele. beklausydama jos, pakalbedama uzmiega. kartais soske reikia paduoti 10 kartu, bet kai lovyte stovi salia-nesunku
Wildberry
2006 11 17, 19:16
Maniske ir pati neuzmiega  Reikia supti ir dar su buteliuku  Nezinau kiek tai tesis,bet dabar tai jauciuosi ziauriai isvargus,juo labiau ,kad kelesi nakti pastovei-kas valanda  Nebezinau jau ko griebtis,net i vilniu pas neurologa vesiu,gal koke ligele yra
o as jau dziaugiausi kad maniskis nuo 3 men pats lovoj uzmigti pradejo ir se tau jau nuo 5 men. vel nebemiega.. rekt pradeda ir tenka supt  o nakti tai ilgai ismiega tik salia manes, lovytei greit prabunda.kol dar netoks didelis tai nelabai dar sunku, bet metku laiko tai jau per didelis bus kad supti pries miega. ir kaip atpratinti tai net nezinau. gal kai jau savo pienu nemaitinsiu tai paciam nebereiks. as galvojau kad cia tik maniskis toks, o pasirodo yra ir daugiau tokiu mamyciuku.
Uzsispirele
2006 11 22, 12:23
QUOTE(negre @ 2005 11 18, 22:34) Aš savo merginą galiu užmigdyt tik supdama ant rankų ir dar nebetkaip, o apie užmigimą pačiai net kalbos nėra. Net lauke pirma užmigdau ant rankų o tik po to galiu į vežimą paguldyt. Šnekėjau su vaikų neurologe dėl miegelio problemų,tai pasakė kad vaikams apie šeštą-septintą mėnesį tai tampa įpročiu ir po to taip iki trijų metų..  Taip turbūt ir vargsiu... vajee as tai auginu suneli mum jau 3men o uzmigdimas pas mum irgi sunkokas,gryna katorga  nesines dugnas jau linksta.jei sakei kad nuo 6-7men. pripranta ir toliau taip reiks supuot jei neatpras tai mum su vyru plaukai pasisiaus
zaiza66
2006 11 28, 23:14
o as galvojau kad viena taip kankinuosi....
reiks ir man bandyt pratint miegot vienai. tik vat mano panyte jei nakti pabunda is kart stojasi ir reikia, gulet neguli.... uzmigdau prie papuko, paskui sukeiciu soskyte ir kai imiega tada i lovele. tik gaila, kad toj lovelej pamiega ilgiausiai val ir vel tas pats...matyt reikia kazkaip susidraugaut su ta lovele tik kaip??????patarkit
Yogaile
2006 11 29, 05:49
Mūsiškis jau beveik 3 mėn. mažylis tai išmiega ramiausiai sau, jau lyg nuo 2 mėn. ar dar anksčiau beveik visą naktį. Vakare užmigdom arba pats, pavargęs nuo dienos įspūdžių, išlūžta  Ir atsikelia nebent kartais apie pusę penkių trumpam pavalgyt MP ir vel miega iki pat ryto  Tik apie 6-7 val. jau visada valgo. Ir išmiega iki pusės devynių tai visada, kartais iki devynių, o po to dar po dešimtos kartais pamiega kokią val.-dvi  Bet už tai jau dieną tai nebe labai benori miegoti. Ir dar.. miega tai mūsų lovoje kol kas  Kažkaip net nžn, kaip būtų, jei lovelėje miegotų. Kažkaip net ne dėl mažiuko, o dėl savęs dabar nesiryžtam bent kol kas guldyt į lovelę, nes taip pripratom prie ramių miego naktų nuo pat pirmų mažylio dienų  , gal tik kokios dvi - trys naktys pusiau bemiegės buvo, kai pilvuką skaudėjo mažučiui..
maniskis siandien pirma karta uzmigo pats lovytej. net pati labai nustebus. padejau i lovyte ir isejau , ateinu o jis miega. Kad visada jau taip butu!
Aš irgi stengiuosi prie rankų nepratint, nors ir nevisada gaunasi Pastaruoju metu paguldau mažę į lovytę, soskę į burną, merliuku paremiu, nes dar nemoka jos nulaikyt ir dažniausiai ramiai užmiega. Kartais šiek tiek pavirkauja, gal greičiau "pasiguodžia", bet neskubu imt ant rnakų ir apsiraminusi užmiega.
QUOTE(Gailė @ 2006 11 29, 06:49) Mūsiškis jau beveik 3 mėn. mažylis tai išmiega ramiausiai sau, jau lyg nuo 2 mėn. ar dar anksčiau beveik visą naktį. Vakare užmigdom arba pats, pavargęs nuo dienos įspūdžių, išlūžta  Ir atsikelia nebent kartais apie pusę penkių trumpam pavalgyt MP ir vel miega iki pat ryto  Tik apie 6-7 val. jau visada valgo. Ir išmiega iki pusės devynių tai visada, kartais iki devynių, o po to dar po dešimtos kartais pamiega kokią val.-dvi  Bet už tai jau dieną tai nebe labai benori miegoti. Ir dar.. miega tai mūsų lovoje kol kas  Kažkaip net nžn, kaip būtų, jei lovelėje miegotų. Kažkaip net ne dėl mažiuko, o dėl savęs dabar nesiryžtam bent kol kas guldyt į lovelę, nes taip pripratom prie ramių miego naktų nuo pat pirmų mažylio dienų  , gal tik kokios dvi - trys naktys pusiau bemiegės buvo, kai pilvuką skaudėjo mažučiui.. Nu kaip pavydžiu  , maniškis miega tik ant rankų, o naktį- šalia, savo lovoj- nei per kur  Pastoviai abu neišmiegoję  O aš vėl  dabar nebežinau ką reiks daryt, greit nešiot nebegalėsiu, jau dabar žiauriai sunkus  Gal kas kokių patarimų turit, kaip su lovyte susibičiuliaut???
Uzjauciu mamytes,kuriu lialiukai nenori miegot savo lovytej  pirmas tris savaites maniskis irgi miegojo su manim,bet jauciu cia man taip reikejo  o kai pradejom guldyti i lovyte,tai kelias naktis stipriai papyko..susidomejo meskiukais virs lovytes,spalvota patalyne,snekedavo snekedavo ir uzmigdavo  i lovyte guldau tik nakties miego,tai matyt dabar jau supranta..ji paguldau,as i savo lova-as skaitau ka nors ir nesinervinu,nes tas kelias naktis,kol pyko ant lovytes tampiau ji ir supau,ir dainavau,o jis kaip nemiega taip nemiega..jis pasneka vienas koki pusvalandi ir liuliuko
mano mažylei jau penki mėnesiai, bet tokio stebuklo, kad pati užmigtų dar neteko patirti visada užmiega tik žįsdama, anksčiau dar migdydavomes supynėje, bet dabar jau koks mėnesiukas kai nebetinka bandžiau ir aš pritaikyti verkimo terapiją savo vaikui, nes priėjome prie to, kad nei supimas nei krūtis nebepadėdavo migdantis, rėkia ir viskas, todėl leidau paverkt: pirmą vakarą verkė 25 min., po to užmigo, kitą dieną taip bandžiau migdyti pietų - verkė 20 min., bet po to miegodama vis dar kūkčiojo, tai taip širdį man suspaudė, o vėliau atsitiktinai įkišau savo pirštą jai į burną ir užčiuopiau dantuką,  pasirodo vaikui dantys dygsta, jai skauda, o dar mama nesusipratėlė rikdo, tai susigėdau  ir daugiau taip nebedarau. Migdomės kol kas prie krūties, o ir miegam kartu, nes naktį prabunda begalybę kartu pažįsti. Jau nebeprisimenu ką reiškia atsigulti vakare ir prabusti ryte O tas vaiko mokymo užmigti pačiam leidžiant išsiverkti būdas yra aprašytas amerikiečių knygoje "Pirmieji kūdikio metai". Pažįstu keletą šeimų, kurios pavirkdė kelias dienas mažylius, bet po to mažiau problemų turėjo su migdymusi. Aš abejoju tik dėl vieno: kai vaikas valgo MP, niekada negali žinoti, kiek jis suvalgė ir ar yra sotus, o gal alkis verčia jį prabusti natkį  o ir vienintelis vaiko "nusikaltimas" yra noras kad mama būtų šalia kažkaip čia persipina prieštaringi jausmai
Julija1
2007 06 30, 20:59
Mano mazute taipat pati uzmiega, jokiu specialiu veiksmu nesiemiau, ispradziu dar supuodavau, lopsines niuniuodavau, o dabar dazniausia pati uzmiega ir be ciulptuko, nemegsta dukryte jo. O kartais tiesiog svelniai paglostydavau galvyte. Pries naktini miegeli duodu silto pienuko ir ji bevalgydama uzmiega!
laura-jur
2007 06 30, 23:04
mano tai ko gero niekad neuzmigs pati  be sansu ,turiu supti nes kitaip niekaip neuzmiega ir isvis uzmiega tik pas mane
zveriuke
2007 07 01, 11:15
maniskis jau senai pats uzmiega,pavalgo ismaudau , i lovyte ,truputi pazaidzia ir labanakt
As saviski diena kartais pasupu kol uzmiega kai buna jau pavarges ir paciam neina uzmigti, o vakare apie 21 val paguldau i lovyte, jis dar pasneka ir uzmiega, nors visko buna, kartais reikia pasupti, kad uzmigtu
|
|