viltisss
2010 01 28, 12:37
sveiki!
turiu toki klausima. turime 1 metu 1men. dukryte. galvojam su vyru geguzes menesi isvaziuoti i uzsieni padirbeti, kelione uztruks apie 3 menesius. ar labai didele trauma patirs vaikas tiek laiko nematydamas mama?
mes gyvenam kartu su mano tevais, dukrele labai myli senelius. butent jie priziuretu mazyle kol mes griztume.
gal geriau man pasilikti ir vyrui vaziuoti vienam?
aciu!
aganiux
2010 01 28, 13:05
Pazistu nemazai tevu, kurie paliko panasaus amziaus vaikucius seneliams. Manau kad tokio amziaus vaikui nebus tokia didele trauma, negu tarkim paliktumet 3-eti. Jei yra galimybe, nevaziuokit, nors...jei turesite skype ir galesite kasdien bendrauti internetu, tuomet gal nera taip baisu, juolab kad neilgam isvaziuojat.
Sekmes!
Germinė
2010 01 31, 14:00
gal realiai ir nepasimatys ant tokio mažo žmogiuko,bet ta trauma tikrai atsilieps visą gyvenimą.Vaikas jausis nesaugus,bijos būt paliktas,kaltins save,gal net įgis nepilnavertiškumo kompleksą.Užaugęs gali nesugebėti užmegzti pastovių santykių bijodamas prisirišti ir netekti...
nežinau, kaip ten su tom traumom, bet mamos-vaiko (o taip pat ir tėvo-vaiko) ryšiui bus padaryta žala.
Psichologe
2010 02 01, 16:28
Vaikas patirs didele trauma, nematydamas mamos. Jei tik yra galimybe mamai neissiskirti su vaiku, tai jokiu budu neissiskirkite. Gali buti, kad ir Jums bus nelengva palikti dukryte tokiam ilgam laikui.
viltisss
2010 02 04, 20:08
aciu labai visoms uz atsakymus! jau nusprendziau kad tikrai niekur navaziuosiu be dukreles. net sirgdama ji nieko nepripazista, tik mama, nors kada sveika su mielu noru bendrauja su artimaisiais. tikrai nepadarysiu tokios klaidos!
Psichologe
2010 02 05, 15:26
Labai dziaugiuosi del tokio Jusu sprendimo. Daug metu tyrineju vien tik mazu psichologija, tikrai, labai svarbus vaikui nuolatinis mamos buvimas salia.
Gladiola
2010 07 06, 17:24
QUOTE(Psichologe @ 2010 02 05, 16:26)
Labai dziaugiuosi del tokio Jusu sprendimo. Daug metu tyrineju vien tik mazu psichologija, tikrai, labai svarbus vaikui nuolatinis mamos buvimas salia.
Sveiki,
Mano sunui ant dienu 2 metukai. Mudu su vyru galvojame isvykti pailseti ir nebusim 12 dienu. Mazyli paliekame pas mociute ir seneli. Bet as labai sielvartauju ar nedarom zalos vaikui

? Nes lig siol buvom palike tik vienam savaitgaliui