PRADŽIUGINKIME SAVO ARTIMUOSIUS ŠVIEŽIOMIS IR KVAPNIOMIS, NAMUOSE SU MEILE KEPTOMIS BANDELĖMIS 1 TEMA2 - TEMA1-os temos atradimas - Cipciuko "Bandelės prie arbatos" I. BANDELIŲ RECEPTAI Cipciuko "Bandelės prie arbatos" Bandelės prie arbatos (komentaras, paaiškinimas, foto, "kasyčių" pynimas) (cipciukas)Mielinės bandelės ( cipciuko patarimas šiam receptui) (happy) Mielinės bandelės "Rožytės" (Springlet) Mielinės bandelės. Brioches (bandelės Brioš) (bea) Sluoksniuotos tešlos bandelės su rūkytos vištienos įdaru (Miglutė) Bandelės pietums (gal) Mielinės bandelės (KAMANĖ) Pyragėliai su mėsa ar grybais (tinka Kūčių stalui) (Bonzile) Mielinės bandelės su raugintų kopūstų įdaru (Bitulka) Mielinės bandelės. Mielinė tešla (universali). Dar vienas receptas (apie 1 kg tešlos) (bea) Varškinės tešlos bandelės. Bulkutės su cinamonu (Lukutis) Mielinės bandelės su varške (Burtininke) Dvi mielinės tešlos: bandelėms su cinamonu, razinomis, pynutėms ir badelėms su įdaru (Amalia) Pyragėliai-bandelės su kopūstais (kisule) Kibinai (kamija) Paprasti pyragėliai (sleeta) Sonatinos patarimai: kaip kildinti mielinę tešlą, kokioje temperatūroje, kaip išbandyti mieles (Sonatina) Grietiniečiai I. Grietiniečiai II (Glacee) Pyragėliai su moliūgų ir obuolių įdaru (Glacee) Prancūziški rageliai "Croissants" (Aristokratė) Sonatina patikslino vertimą iš anglų k.Mielinės tešlos receptai I, II, III, IV (iš virejai.lt) Bandelės be mielių (apie aguonų idarą) (Apelsinmedis) Mielinės bandelės (staselė) Universali mielinė tešla įvairioms bandelėms (Owly) Šližikai (pagerintas universalios tešlos receptas) (Owly) Pyragėliai su svogūnais/džiovintais grybais (lanaa) Mielinė tešla bandelėms (stewie) Sluoksniuotos tešlos bandelės su nutelos, aguonų, kokosų ir razinų įdaru ( aprašymas) (daividija) Bandelės/pliuškos1 (daug bandelių formavimo pavyzdžių) (rusų k.) Bandelės/pliuškos2 (daug bandelių formavimo pavyzdžių) (rusų k.) Mielinės bandelės poğaça (minik) Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuolių įdaru per 20 min. (waijdootia) Prancūziški pyragaičiai (croissant) (Mildred) Totoriškos bandelės ( paaiškinimas dėl kitų įdarų) (cipciukas) Pyragėliai su obuoliais arba su varške ( foto) (Srovė, receptas Muselės) Bandelės Cinnabon (daividija) ( receptas anglų k. ir foto)Amerikietiškos "Močiutės bandelės su aguonomis ir Karameliniai vyniotiniai su cinamonu" ( glazūra šioms bandelėms) (receptas rusų k., glazūra lietuvių k.) Bandelės su varške (daividija) Bandelės su varške ( jų varškės įdaras, lietuvių k.) (pats receptas rusų k.) Bandelės su ricota/varške (rusų k.) Bandelės su varške (rusų k.) Paprastos ir lengvai pagaminamos mielinės bandelės su abrikosų įdaru (laumupė) Sluoksniuoti pyragėliai (tokie kaip MAXIMOSE) (cipciukas) Bandelės su varške (iš knygutės "Tešlos rūšys ir gaminimo technologija") (regna) Mielinės bandelės (linutiaaa) Bandelės su varške (vokiškai jos vadinasi Quarkteilchen) (RiMami) Bandelės prie arbatos pagal Srovę ( dar viena foto) (Srove) Bandelės su graikiškais riešutais ir cinamonu (daividija) Spiralės su graikiškais riešutais ir sūriu (prie sriubos ar salotų) (daividija) Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais (regna) Bandelės su aguonomis ( foto) (Masiania*) Ruginių miltų bandelės (Srove) Ruginė duona su kmynais (rusų k.) (Owly) Bandelės "Širdelės" ( širdelių formavimas vaizdžiai) (sigitawhatever) II. BANDELIŲ NUOTRAUKOS (kai kurios be receptų, kitos su nuorodomis į receptus):Apelsinmedžio bandelės pagal Owly universalų mielinės tešlos receptą vairioms bandelėms Varškinės tešlos bandelės su faršo įdaruBandelės su obuoliais, pynutės, širdelės su cinamonu ( pagal šį receptą, paaiškinimas, baltas glaistas) (Apelsinmedis) Banelės pagal Owly receptą (Apelsinmedis) Pyragas (motiejuke) Bandelės - tešla mielinė su Malsenos bandelių mišinuku ( aprašymas1, aprašymas2) (kedute) Mielinės bandelės ir Riestė su aguonomis (Ingute) Mielinės tešlos bandelės (vilmal) Bandelės pagal universalų mielinės tešlos receptą (Tiosytė) Bandelės su cinamonu (Saulėgrąža) Bandelės su vaniliniu pudingu ir abrikosų džemu, ir a'la Cinnabon ( pagal II receptą) (Ericka) Mielinės tešlos bandelės ( pagal II receptą, patarimas) (cipciukas) Bandelės su aguonomis ( pagal II receptą) (Inočka) Cinnabon bandelės ( pagal šį receptą) (Vaivaiva) Amerikietiški "Karameliniai vyniotiniai su cinamonu" ir Bandelės su varške ( pagal šį receptą, rusų k.) (RiMami) Bandelės su cukrum, cinamonu ir sezamo seklom ( pagal Sonatinos Močiutės mielinės tešlos receptą) (Masiania*) Bandelės su cinamonu ( pagal Sonatinos receptą) (Svetikas) Mielinės bandelės ( pagal III receptą) (Srove) Bandelės su cinamonu ( pagal Sonatinos receptą) (*MONAMI*) Bandelės su cinamonu ( pagal Sonatinos receptą) (ziwiliute) Pyragiukai (Buttuke) Bandelės pietums ( pagal šį receptą) (Srove) Bandelės su cinamonu ir su kokosais ( pagal Sonatinos receptą) (JOLKA999) III. ĮDARAI:Kokosų įdaras (r@siukas) Lašinukų įdaras (bea) Spirgučių ir raugintų kopūstų įdaras ( aprašymas) (daividija) Obuolių įdaras sluoksniuotos tešlos bandelėms (Owly) Virtos mėsos įdaras bandelėms (stewie) Varškės įdaras bandelėms (RiMami) Apie raugintų kopūstų įdarą ir kt. įdarus pyragėliams (Kūčioms, Kalėdoms) (editamm) IV. FORMAVIMASBandelės-rožytėsBandelių su įdaru formavimas ( foto) (bea) Bandelių su varške formavimas (Owly) "Kasyčių" pynimas "Bandelėms prie arbatos" (cipciukas) V. SONATINOS BANDELIŲ IR DUONOS RECEPTAISonatinos "Bandelės su cinamonu" Močiutės mielinė tešla (Sonatina) Varškinės tešlos bandelės (Sonatina) Bandelės su sūriu ir česnakais (Sonatina) Bandelės su cinamonu (Sonatina) Bandelės su pudingu (Sonatina) Jogurtinės bandelės (Sonatina) Plikyti riestainiai (Sonatina) Aguoniniai trikampėliai (Sonatina) Rageliai su sūriu (Sonatina) Bulvinės bandelės (Sonatina) Varškinės pynutės (Sonatina) Itališkos bandelės (Sonatina) Mielinės bandelės su varške (idėja) Bandelės su sezamu (Sonatina) Bandelės mėsainiams (Sonatina) Bandelės su obuoliais (Sonatina) Bandelės su sultiniu (Sonatina) Mallorcan Ensaimadas (Sonatina) Mieliniai rageliai (Sonatina) Ciabatta (Sonatina) Švediškos bandelės (Sonatina) Mielinės tešlos rageliai "Kifle" (Sonatina) Pyragas "Dunojus" (Sonatina) Duona skrudinimui "PAN CARRE" (Sonatina) Balta duona su pyne (Sonatina) Duona su aguonomis (Sonatina) Duonos lazdelės su šalavijais (Sonatina) Duona su parmezanu ir česnakais (Sonatina) Kaimiški bagetai (Sonatina) Pynė su saulėje džiovintais pomidorais (Sonatina) Sviestinė pynė (Brioche) (Sonatina) Lenkiška ruginė duona (Sonatina) Kiaušininė duona (Sonatina) Duona su bulvių dribsniais (Sonatina) VI. BANDELIŲ (IR NE TIK) RECEPTAI IŠ KITŲ TEMŲCipciuko "Riestė" Mielinis varškės pyragas (smike) Mielinės bandelės (jusda) Mielinė pynutė (daividija) Bandelių receptukas ( foto) (Alacka) Bandelės su cinamonu (lineva) Mielinės bandelės su varške (KVN) Mielinės bandelės ( uogutės foto) Mielinis aguoninis vyniotinis (*Marija*) Aguoninis pyragas (daividija) Mielinės bandelės su varške ir cinamonu (tik aprašymas) (Boružėlė) Pyragėliai su varške (Cashmira) Varškinė pynutė (daividija) Cinamoninės bandelės (si179) Bandelės su pudingu ir varške (daividija) Bandelės su aguonomis (Cashmira) Bandelės su cinamonu (Zebra) Mielinis aguonų pyragas (daividija) Riestė (cipciukas) Bandelės be mielių (JOLKA999) Paprasta ruginė duona (ziwiliute) GrietiniečiaiGrietiniečiai (Glacee) Pavasarinės bandelės (Glacee) Čudu - uzbekiški pyragėliai (Glacee) Pyragėliai su obuoliais ir moliūgais (Glacee) Buchteln (austriškos bandelės su karamele) (Glacee/Elžbieta) Matnakaš (armėniška balta duona) (Glacee/Elžbieta) Aguonų vyniotinis (Mišelė) Bandelės su cinamonu (Mišelė) Bandelės su cinamonu ir Rageliai su aguonomis (Mišelė) Kruasonai (Mišelė) Varškinės bandelės su razinomis jos ir pikantiškos su svogūnais ir žalumynais (rusų k.) Duona iš grietinės (rusų k.) Bandelės su varške (rusų k.) Sluoksniuotos tešlos gamyba (iš manovirtuve.com) Sluoksniuotos tešlos receptas (Mišelė)
QUOTE(Lera @ 2010 01 28, 16:17) tiek to parodysiu savo nevykėlės jų skonis kaip batono  su uogene turėtu būt skanu , turėtu būt bet nebus nes sketės  o kodel skonis kaip batono?  o kur cukrus?  jei darete paprastas, tai gakejote vanilino deti, ar kitokio skonio emulsijos  o isvaizda tai pakankamai gera  juolab pirmas blynas
QUOTE(*dew* @ 2010 01 28, 16:26) o kodel skonis kaip batono?  o kur cukrus?  jei darete paprastas, tai gakejote vanilino deti, ar kitokio skonio emulsijos  o isvaizda tai pakankamai gera  juolab pirmas blynas  nu dėjau ir cukraus ( skonis kaip saldaus batono  ) ir vanilines emulsijos ( jos mažai buvo tai mažai kuom ir padėjo) vnž jos tokios sausokos ale sueis su kokia uogiene , bet jau db matau pradeda ketėt kaip ir sakiau  kita karta pabandysiu su kokiu įdaru padaryt išvaizda pagal mane tai apgailėtina , aišku ji visada atrodys pobaise kol žiūrėsi į cipsiuko receptu foto , taip ir kompleksą įsivaryt galima
QUOTE(Lera @ 2010 01 28, 16:44) išvaizda pagal mane tai apgailėtina , aišku ji visada atrodys pobaise kol žiūrėsi į cipsiuko receptu foto , taip ir kompleksą įsivaryt galima   neymanoma man padaryti kaip ji sugeba
QUOTE(*dew* @ 2010 01 28, 16:48)  neymanoma man padaryti kaip ji sugeba  kol neiškepę tai forma buvo toč toč kaip cipsiuko , o kai iškepę nežinau kažkur išgaravo ištino tos bulkos vnž aš bent jau pabandžiau ane?  na dar karta gal pabandysiu tik gal kokiu kitu jei ir dar karta nieko gero neišeis mesiu ta reikalą su mieliem
QUOTE(Lera @ 2010 01 28, 16:51) kol neiškepę tai forma buvo toč toč kaip cipsiuko , o kai iškepę nežinau kažkur išgaravo ištino tos bulkos vnž aš bent jau pabandžiau ane?  na dar karta gal pabandysiu tik gal kokiu kitu jei ir dar karta nieko gero neišeis mesiu ta reikalą su mieliem  bandykit bandykit ir gausis,nenuleiskit ranku
QUOTE(*dew* @ 2010 01 28, 17:10) bandykit bandykit ir gausis,nenuleiskit ranku  jei aš nenuleisiu rankų tada pilnas kibiras bus išmestu batonu tada mane mb greit nuleis ant žemės na bet poryt kept su pudingu bandysiu  pranešiu kaip sekėsi
lauksim
Renata123
2010 01 28, 22:07
QUOTE(Lera @ 2010 01 28, 16:51) vnž aš bent jau pabandžiau ane?  na dar karta gal pabandysiu tik gal kokiu kitu jei ir dar karta nieko gero neišeis mesiu ta reikalą su mieliem  Aciu uz nauja, grazia ir labai jaukia temele!!! Tikrai nenuleiskite ranku! Ir saunuole, kad pabandet, pamatysite, kuo toliau, tuo seksis daug geriau. As su mielem pradejau draugaut (t.y. pirma karta pabandziau ka nors kept) mazdaug pries 1,5 m. Oi, kokios buvo pirmos ir antros mano bandeles ir kepiniai  Geriau neprisimint. Bet ranku nenuleidziau, ir ka... O gi dabar si tesla mano megstamiausia!  Kur tik galima ka nors iskept is mielines teslos, tai ir kepu viska! Sekmes ir skaniu mieliniu kepiniu!
JOLKA999
2010 01 28, 22:37
 kepiau pagal cypsiuko recepta,tik vyniojau ivairiai,dariau ir pynes ir sitokias ramunes http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry23673378
Prieš kelias dienas pabandžiau iškept mielines bandeles, tai įspūdžiai tokie: išsiminkiau tešlą (čia pasirodė lengviausia dalis  ), o tada prasidėjo: tešla nekyla, nes namie šalta, orkaitėj kildint negaliu, nes tokios žemos temperatūros kaip 40 ar 50 laipsnių nustatyt negaliu, tai kildinau ant radiatoriaus  Ką gi, tešla iškilo, išsikočiojau, padariau bandeles ir į orkaitę. Po kelių minučių mano bandelės išgriuvo, išsipūtė ir sulipo  O kepimas baigės tuo, kad bandelių apačia apdegė, o jos pačios liko pusžalės  Na, bent šiokia tokia paguoda, kad jos skanios ir valgomos gavos  Po šio bandymo tikrai nepasiduosiu, visai patiko, be to, tėtis pasistengė ir nupirko pusę kilogramo mielių  tai teks dabar daug daug bandelių kept ir tikiuos kitąkart geriau pavyks
mergyte83
2010 01 29, 11:06
Jolka, skanios tavo bandutes, paskaiciau aprasyma, tai man jis patiko, teks kepti ir man jas
meginos, gal kas ragavo is Maximos Sluoksniuotos tešlos pyragėlius su obuoliais? Niekaip negaliu suprasti kaip daromas tas "zmeas" kuris yra viduj. Gal kas zino? Jau taip skanu, kad negaliu sustoti valgiusi.
Paslaptingoji
2010 01 29, 18:38
Sonatinos bandelės su cinamonu.Kepiau pirmą syk gyvenime ir labai neblogai gavosi,labai skanu http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry4654906
QUOTE(Paslaptingoji @ 2010 01 29, 18:38) Sonatinos bandelės su cinamonu.Kepiau pirmą syk gyvenime ir labai neblogai gavosi,labai skanu http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry4654906labai skaniai atrodo
mano tešla nepakils  matyt per daug miltų įvariau ar kokio beso  kuo toliau tuo blogiau man sekasi minkiau minkiau ta blynų tešla 1,5h o ji net nesiruošę sušokt į nuostabu pagranduką į koki sušoką cipsiukui jau 6 minute  tai pavariau miltų ( beja kitos rūšies nei dariau pirminė tešlą ) anos neturėjau jau , ir nekyla ji man visai  o jau kaip ne kaip 4h praėjo galėtu nors kokiu gyvybes ženklu parodyt ... o jei tešla nepakyla ji verta tik šiukšlių dėžes? pasijutau kaip ponas Binas su tuo paveikslų psio gana iš manęs konditerės, tai buvo paskutine mano pažintis su mielėm
QUOTE(Lera @ 2010 01 29, 22:19) mano tešla nepakils  matyt per daug miltų įvariau ar kokio beso  kuo toliau tuo blogiau man sekasi minkiau minkiau ta blynų tešla 1,5h o ji net nesiruošę sušokt į nuostabu pagranduką į koki sušoką cipsiukui jau 6 minute  tai pavariau miltų ( beja kitos rūšies nei dariau pirminė tešlą ) anos neturėjau jau , ir nekyla ji man visai  o jau kaip ne kaip 4h praėjo galėtu nors kokiu gyvybes ženklu parodyt ... o jei tešla nepakyla ji verta tik šiukšlių dėžes? pasijutau kaip ponas Binas su tuo paveikslų psio gana iš manęs konditerės, tai buvo paskutine mano pažintis su mielėm  Nenusimink taip Lera ir jokiu budu nepasiduok  man kazkada taip pat buvo, nekenciau mieliu, o kai ismoksti perprasti tesla, labai malonu patapo dirbti su jomis, o ir mieles mielems nelygios, tai kad aukstyn galva ir i virtuve rytojaus rytui minkyti bandeliu.
joo jau užminkiau kažko jos rytojaus rytui nlb ruošiasi kilt gal pastatyt kur šilčiau? nu nemyli manęs mielės kaip ir aš jų  siaubas vepla kažkokia esu o kokios mielės tau geriausios? aš tai tokius va perku  o tu gyvu tai bijau kaip kieulių gripo
QUOTE(Lera @ 2010 01 29, 22:59) joo jau užminkiau kažko jos rytojaus rytui nlb ruošiasi kilt gal pastatyt kur šilčiau? nu nemyli manęs mielės kaip ir aš jų  siaubas vepla kažkokia esu o kokios mielės tau geriausios? aš tai tokius va perku  o tu gyvu tai bijau kaip kieulių gripo   nebijok nei to gripo  , as tai dedu i saldytuva ta kamuoliuka, uzdengusi plevele(jei tas prie arbatos kepu) ryte truputi dar paminkau, i tazika isileidziu karsto vandens ir ant tu garu pastatau bleka su bandelem, kad pakiltu, jei troba saltoka, tai ijungiu orkaite ir atidarau dureles, o tazika pastatau netoliese, karta arciau prikisau, tai jos man perkaito  .Esu ir su tokiom mielem kepusi, normaliai, bet dabar dazniausiai tai zalias lenkiskas perku ir ziuriu i galiojima, kad nebutu prie pabaigos.
jau persirgau tai nebaisu  oi srove neguodžia manęs tavo padrąsinimai juk beveik du kg padarius tešlos  jei nekils eitu dar išgelbėt ar jau tik kibiras? ar tai pašildau 50laip. orkaitei kai reikia palaikyt padarytas bulačkas . psio einu į lovą sapnuosiu košmaru apie nepakilusia tešlą o ryte žiūrėsim kas čia gausis , bet spėju nieko gero o ką daryt kas bandelės neketėtu?
Paslaptingoji
2010 01 29, 22:12
QUOTE(Lera @ 2010 01 29, 22:59) joo jau užminkiau kažko jos rytojaus rytui nlb ruošiasi kilt gal pastatyt kur šilčiau? nu nemyli manęs mielės kaip ir aš jų  siaubas vepla kažkokia esu o kokios mielės tau geriausios? aš tai tokius va perku  o tu gyvu tai bijau kaip kieulių gripo  Nebijok šviežių mielių,nėra ko  Sausos geros tos kiek man žinoma... O aš kildinu orkaitėj,įkaitinu iki 50laipsnių,tada išjungiu ir pastatau indą su tešla,pridengiu ir kyla sau ramiai.
QUOTE(Lera @ 2010 01 29, 22:19) mano tešla nepakils  matyt per daug miltų įvariau ar kokio beso  kuo toliau tuo blogiau man sekasi Lera  juk kiekvienai iš mūsų taip nutinka,padarome klaidą. Reik pačiai surasti klaidą,ir vėl badyti eitiį priekį. Aš,tau to linkiu
eh net gėda man prieš Jus šitoks palaikimas ... oi jautri aš artejant pilnačiai regna? kaip man sužinot ką ne taip padariau? kažkokia gumine ji man pasidarė ta tešlą į galą bet niekaip nenorėjo sušokt į pagramduką buvau kantri 1,5 minkiau , bet paskui mano jėgos išseko vis papildavau miltų  rytoj parodysiu savo nevykėles jei bus iš ko kept
nereik bijoti svieziu mieliu, juk elgtis taip pat reikia, na nebent jus Lera dedate jas iskart i miltus, as visada dedu i silta piena su saukstu cukraus ir saukstu miltu ir viskas gerai buna, uztenka 10 min, kad pakiltu,ir vuole, minkom tesla
QUOTE(Lera @ 2010 01 29, 23:12) jau persirgau tai nebaisu  oi srove neguodžia manęs tavo padrąsinimai juk beveik du kg padarius tešlos  jei nekils eitu dar išgelbėt ar jau tik kibiras? ar tai pašildau 50laip. orkaitei kai reikia palaikyt padarytas bulačkas . psio einu į lovą sapnuosiu košmaru apie nepakilusia tešlą o ryte žiūrėsim kas čia gausis , bet spėju nieko gero o ką daryt kas bandelės neketėtu? Du kg. teslos  , ar tokia seimyna didele  ? Jei miltu nepadauginsi, tai ir bandeles bus minkstutes, kiausio baltymas kietina irgi, o kad isvis nekietetu, tai nezinau, as kisu i maiseli ir i saldytuva kartais, jei iskart nesuryjam  .Tai geru sapnu ir lauksim siltu bandeliu
shrekiuke
2010 01 29, 22:39
Ką tik kepiau ir aš cipciuko bandeles  Man susidėjo truputi daugiau miltų, bet vistiek buvo lipni, minkiau iki kol nebelipo. Padalinau tešlą per pusę. Vieną pusę įdėjau į šaldytuvą, kitą kildinau virtuvėj  Nes nieko skanaus neturėjom, tai nelaukėm ryto  O šiaip man skanios, nes kiek esu kepusi jos tokios būdavo nelabai purios, o šios purios, na žėsim kox skirtumas bus ryt, kai pesiu per naktį kildintas. bet šiaip tešlytė labai maloni, tokia elastinga ir minkštutė. O Lera nepergyvent, su tešlom visko būna  net ir patyrusioms nevisada viskas gaunasi
QUOTE(shrekiuke @ 2010 01 29, 22:39) Ką tik kepiau ir aš cipciuko bandeles  Man susidėjo truputi daugiau miltų, bet vistiek buvo lipni, minkiau iki kol nebelipo. Padalinau tešlą per pusę. Vieną pusę įdėjau į šaldytuvą, kitą kildinau virtuvėj  Nes nieko skanaus neturėjom, tai nelaukėm ryto  O šiaip man skanios, nes kiek esu kepusi jos tokios būdavo nelabai purios, o šios purios, na žėsim kox skirtumas bus ryt, kai pesiu per naktį kildintas. bet šiaip tešlytė labai maloni, tokia elastinga ir minkštutė. O Lera nepergyvent, su tešlom visko būna  net ir patyrusioms nevisada viskas gaunasi  o tai jus padarot tesla, ir vietoj to kad ja kildintumet siltai, dedat i saldytuva?o paskui kita diena kildinat ir kepat?ar kaip, nesuprantu
kepiau ir as bandeles, pati principa (bandeles forma) nusiziurejau SM, o tesla dariau paprasta mielene Dar nekeptos  Ir jau iskepusios   Su trintais svieziais juodaisiais serbentais (turejau uzsisaldzius). Papildyta:QUOTE(*dew* @ 2010 01 29, 22:20) o tai jus padarot tesla, ir vietoj to kad ja kildintumet siltai, dedat i saldytuva?o paskui kita diena kildinat ir kepat?ar kaip, nesuprantu  Tesla uzminkoma ir kildinama per nakti saldytuve , o ryte imama, formuojamos bandeles ir kepamos. kepiau taip nekarta, gaunasi purios purios bandeles.
QUOTE(mamkaa @ 2010 01 30, 09:05) kepiau ir as bandeles, pati principa (bandeles forma) nusiziurejau SM, o tesla dariau paprasta mielene Dar nekeptos  Ir jau iskepusios   Su trintais svieziais juodaisiais serbentais (turejau uzsisaldzius). Papildyta:Tesla uzminkoma ir kildinama per nakti saldytuve , o ryte imama, formuojamos bandeles ir kepamos. kepiau taip nekarta, gaunasi purios purios bandeles. oho kaip skaniai atrodo bet sakoma kad kildinti siltai reikia, o cia saldytuve, nesuprantu
Paslaptingoji
2010 01 30, 09:54
mamkaa kaip skaniai atrodo o jei tešlą laikyti per nakty virtuvėj  pas mus namie šilta,gal irgi gerai pakiltų?ar geriau į šaldytuvą?ar į šaldytuvą galima dėti tik tą tešlą kur "pliuškom"skirta?ar visas?
Masiania*
2010 01 30, 14:40
mamkaa, bandeles nuostabios  o dar su serbentais
QUOTE(*dew* @ 2010 01 29, 22:22) nereik bijoti svieziu mieliu, juk elgtis taip pat reikia, na nebent jus Lera dedate jas iskart i miltus, as visada dedu i silta piena su saukstu cukraus ir saukstu miltu ir viskas gerai buna, uztenka 10 min, kad pakiltu,ir vuole, minkom tesla  Su mielėm aš tai pat kariauju. Su sausom viskas iškyla ir gaunasi. Su šviežiom tai vargas.  Gal tas mieles jau nusiperku negyvybingas?
raportuoju na kaip ir sakiau nekokia iš manęs konditerę bet tešla iškilo per naktį tiek kad pradėjo veržtis iš bliūdo  apsidžiaugiau kaip triušis bet laimė ilgai netrūko  tešlą visiškai nesikočiojo tasesi ir lipo visur nors ir sutepiau aliejumi viską , tada vargais negalais iškočiojau aptepiau varškes pudingo idaru šiaip ne taip susukau , pagaląsčiau peili ir ... pradėjau pjaustyt .. netrūkus labai to pasigailėjau  nesipjaustė ištižo viskąs tada tiesiog dėjau į skarda ir kepiau kaip batoną  iškepe minkštas skaniai kvepantis batonas mb supjaustė ir suvalgė jam labai skanu buvo , man šiaip sau ... foto nebus nėra ką ten rodyt , man tik klausimas kodėl ta tešla pasidarė tokia tąsi ? ir kodėl niekaip neišeina išlaikys bandelių formos? visada ji kažkur dingsta... pasidaro nei šis nei tas , mb tai svarbiausia skonis man tai ir išvaizdos norėtųsi  mamka tavo kepiniukai super
QUOTE(Lera @ 2010 01 30, 18:08) man tik klausimas kodėl ta tešla pasidarė tokia tąsi ? ir kodėl niekaip neišeina išlaikys bandelių formos? visada ji kažkur dingsta... Tasi tesla pasidaro del to, kad ja sujudinai,(as taip manau) ji vel sukrenta, nes prapuola oro pusleles, todel ja vel reikia pakildinti, man taip atsitiko su paskutiniu lapu simtalapio, kai sugalvojau perminkyti ir nepakildziusi tampyti, pasidare tampri, kaip guma, tai dabar zinau, kad butinai reikia pakildinti perminkius. Ar tau forma dingsta kepant ? Reikia sekti kepimo temperatura. Mamkaa-jau taip sugundei,  einu ir as ka nors maisyti
Vaidosee
2010 01 30, 19:32
QUOTE(Lera @ 2010 01 30, 17:08) raportuoju  Labuka,na zinok,nesuprantu,kas tau nepavyksta,man toks itarimas,kad miltu per mazai,jei taip limpa,tiesa pasakius,niekada miltu nesveriu,pilu is akies,tada pradeudu maisyti saukstu,ir matau ar jau galiu imti rankomis,kai truksta isipilu miltu ir minkau ,minkau,kol tesla visiskai nelimpa prie ranku. O del formos praradimo  ,kuriuo momentu ji tau pabega  ,as teslos nelaikau per nakti,laukau dvi valandas,kas valanda perminkau,paskui vel suminkau, iskocioju norima blyna,tiesiai ant stalo,tesla tikrai nelimpa,formuoju bandeles ir ju iskarto nekepu,o palieku,kokiam pusvalandziui kad vel iskiltu ir tik tada kepu
Lera paziurek cia video, labai aiskiai viskas rodoma, gal gelbes  I rreceptuku neblogu yra http://kyxarka.ru/news/1076.html
na pasidariau paprasta mieline tesla bandelems ir ikisau i saldytuva, ar man kas gausis?  gal tik sugadinau viska
zodziu sugadinau  bandeles visiskai neiskilo, iskepe tai gavosi kietos, nu zodziu  daugiau taip nedarysiu  matyt ne sita tesla reikia laikyti saldytuve
Aissstute
2010 02 02, 00:39
Dariau ir as mergaites vakar, tas Sonatinos bandeles su cinamonu, tai niam niam kaip skaniai gavosi  Dariau tik is puses mases kaip ir ji, tai man gavosi 14 bandeliu, bet dingo staigiai, tai kita karta darysiu is visos teslos..  Ai, ir as neturejau slapiu mieliu, o tiesa sakant as ir nemoku su slapiom  tai dejau pokuti sausu, kur 7g, tai kilo kuo puikiausiai  ir bandeles tokios minkstos minkstos gavosi, gaila, kad nenufotkinau, bet savaitgali darysiu vel, tada ir nufotkinsiu.
jolanka
2010 02 06, 19:23
Mano vyšninės
JOLKA999
2010 02 06, 19:36
skaniai atrodo
Jurginė
2010 02 06, 20:47
QUOTE(*dew* @ 2010 01 31, 13:22) na pasidariau paprasta mieline tesla bandelems ir ikisau i saldytuva, ar man kas gausis?  gal tik sugadinau viska  mielinė tešla mėgsta šilumą. ji netgi apdengiama, kad šiluma kauptųsi. įdomus tas receptas, kur ją šaldyti reikia.
daividija
2010 02 06, 21:25
QUOTE(Jurginė @ 2010 02 06, 18:47) mielinė tešla mėgsta šilumą. ji netgi apdengiama, kad šiluma kauptųsi. įdomus tas receptas, kur ją šaldyti reikia.  Mieles dauginasi ir siltai ir saltai,tik siltai daug greiciau
O mes siandien irgi kepem labai skanias mielines bandeles su kokosiniu idaru... Jau tiek privalgem, vos pajudam Beje kokosini idara dariau kaip cia kazkas siule - 1st kokosu drozliu, 1st pieno, 1/2 st cukraus.. Labai labai skanu
kaip reikia ta kokosini idara daryti?busiu praleidus.
QUOTE(Kettim @ 2010 02 07, 18:23) kaip reikia ta kokosini idara daryti?busiu praleidus.  as ipyliau piena, tada idejau cukru ir pamaisiau kol jis istirpo.. Ir tada idejau kokosus... ir ant silpnos ugnies (ant 4 su puse ant savo keramikines plytos) viriau gal gera pusvalandi.. kol tas pienas isgaravo.. o mase isbrinko Kas keisciausia pienas nei trupucio neprisvilo.. ir maisyti daznai nereikejo.. o jau buvau nusiteikus daznai maisyti, nes galvojau, kad tikrai puodas prisvils
QUOTE(vavava @ 2010 02 07, 21:28) as ipyliau piena, tada idejau cukru ir pamaisiau kol jis istirpo.. Ir tada idejau kokosus... ir ant silpnos ugnies (ant 4 su puse ant savo keramikines plytos) viriau gal gera pusvalandi.. kol tas pienas isgaravo.. o mase isbrinko Kas keisciausia pienas nei trupucio neprisvilo.. ir maisyti daznai nereikejo.. o jau buvau nusiteikus daznai maisyti, nes galvojau, kad tikrai puodas prisvils  aciu uz atsakyma,bus isbandyta.
vavava,o mielines bandeles pagal koki recepta darei  labai jau skaniai atrodo
*INSOMNIA*
2010 02 09, 14:02
labas, noriu paklausti ar galima tas mieles "kubelius" pakeisti y sausam mieles nes as cia airijoj tokiam kaime gyvenu kur yra lietuviu parduotuve bet mieliu ten yra tik pokeliais tokiu lenkinsku 30g berods ir jei dedi sausas mieles ar atitinka gramai tarkim jei reikia 50g kubelio mieliu tai vienoj ju 50g sausu? aciu is anksto
daividija
2010 02 09, 14:12
QUOTE(*INSOMNIA* @ 2010 02 09, 12:02) labas, noriu paklausti ar galima tas mieles "kubelius" pakeisti y sausam mieles nes as cia airijoj tokiam kaime gyvenu kur yra lietuviu parduotuve bet mieliu ten yra tik pokeliais tokiu lenkinsku 30g berods ir jei dedi sausas mieles ar atitinka gramai tarkim jei reikia 50g kubelio mieliu tai vienoj ju 50g sausu? aciu is anksto  gali keisti,tik santykis tikrai ne 50/50. pakelis sausu,jei reikia 30g "nesausu".
|
|