Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bandelės pyragėliai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
aguonele
QUOTE(Nova @ 2010 06 16, 10:28)
Juk sitiek visko neisbandyto dar smile.gif
*


butent drinks_cheers.gif iki gyvenimo galo ir neteks man rodos lotuliukas.gif
Kettim
QUOTE(aguonele @ 2010 06 16, 11:16)
bet nejau nesinori isbandyti vis nauju receptu  g.gif  as niekad neapsistoju prie vieno recepto, kazkaip noris vis ir vis ka nors naujo o ne tik to pacio  smile.gif
*


drinks_cheers.gif

Norvegiski "boller"

200gr sviesto ar margarino
400ml pieno (as pyliau apie 370ml,nes buvo per daug skysta tesla,kai pirma kart dariau)
1 pakelis (12gr) sausu mieliu
2 kiausiniai
200 gr cukraus
1 a.s. druskos
1kg miltu
1a.s. kardamono
jei norisi razinu,sokolado lasiuku (as dariau be nieko,nes neturejau nei razinu,nei sokolado lasiuku)

margarina istirpinti,supilti i ji piena ir pasildyti iki 40 c.kiausinius ispklati su cukrumi ir imaisyti i piena su sviestu.sumaisyti sausus produktus ir isminkyti limpancia prie pirstu tesla.uzdengti ranksluotiu,kildinti 25min.suformuoti bandeles ir dar pakildinti 40min.pakilusias aptepti kiausinio plakiniu.Kepti 210-220 temperaturoje 8-10min.
iseina 25 bandeles. 4u.gif
user posted image

Uploaded with ImageShack.us
mia5
QUOTE(aguonele @ 2010 06 16, 11:16)
bet nejau nesinori isbandyti vis nauju receptu  g.gif  as niekad neapsistoju prie vieno recepto, kazkaip noris vis ir vis ka nors naujo o ne tik to pacio  smile.gif
*



Aguonele zinoma kad noresis isbandyt ir kitu, bet kadangi as dar tik neseniai pradejau draugaut su mieline tesla ir man is pirmo karto jos pavyko, tai as kol kas tik jas darau, turbut kol atsivalgysim. blush2.gif bet butinai isbandysiu ir kitas, reikia padaryt kada padaryt vyriskas su lasinukais smile.gif .
Nova
QUOTE(mia5 @ 2010 06 17, 09:03)
Aguonele zinoma kad noresis isbandyt ir kitu, bet kadangi as dar tik neseniai pradejau draugaut su mieline tesla ir man is pirmo karto jos pavyko, tai as kol kas tik jas darau, turbut kol atsivalgysim. blush2.gif  bet butinai isbandysiu ir kitas, reikia padaryt kada padaryt vyriskas su lasinukais smile.gif .
*



Siaip man pradzioje irgi taip buvo, kepiau tik bandeles su cinamonu, nes is pirmo karto pavyko biggrin.gif Tai valgiau, kol atsivalgiau cool.gif O dabar tai azartas vis kazka naujo pabandyti essen.gif
Laura81r
oi,as irgi noriu mieliniu bandeliu doh.gif bet vis to laiko pritruksta....bet reiks butinai,butinai pameginti mirksiukas.gif
aguonele
QUOTE(Kettim @ 2010 06 16, 16:57)
  Norvegiski "boller"

200gr sviesto ar margarino
400ml pieno (as pyliau apie 370ml,nes buvo per daug skysta tesla,kai pirma kart dariau)
1 pakelis (12gr) sausu mieliu
2 kiausiniai
200 gr cukraus
1 a.s. druskos
1kg miltu
1a.s. kardamono
jei norisi razinu,sokolado lasiuku (as dariau be nieko,nes neturejau nei razinu,nei sokolado lasiuku)

*


siaip bent pas mus tai sausu mieliu pakeliai tik 7 g sveria g.gif man kazkaip mazai mieliu tokiam kiekiui miltu atrodo ... ir iskilo gerai tesla?

QUOTE(Nova @ 2010 06 17, 08:11)
Siaip man pradzioje irgi taip buvo, kepiau tik bandeles su cinamonu, nes is pirmo karto pavyko  biggrin.gif
*


o jei man kol pavyko tai ko gero 3 bandymu reikejo lotuliukas.gif bet dabar uztai atkalus visa ju technika thumbup.gif ir sviezios mieles mano drauges, ko seniau net neisivaizdavau blush2.gif
keistuole
QUOTE(aguonele @ 2010 06 17, 09:27)
siaip bent pas mus tai sausu mieliu pakeliai tik 7 g sveria  g.gif  man kazkaip mazai mieliu tokiam kiekiui miltu atrodo ... ir iskilo gerai tesla?
*



bent jau maximoj pirkau ir 7 g ir 11 g pakelius, ik skirtingų firmų.
aguonele
QUOTE(keistuole @ 2010 06 17, 08:32)
bent jau maximoj pirkau ir 7 g ir 11 g pakelius, ik skirtingų firmų.
*


aciu uz info 4u.gif as perku dr.oetker ir didesniais nei 7g pakeliais nemacius ( na yra dar 100g lotuliukas.gif )
keistuole
QUOTE(aguonele @ 2010 06 17, 09:42)
aciu uz info  4u.gif  as perku dr.oetker ir didesniais nei 7g pakeliais nemacius ( na yra dar 100g  lotuliukas.gif )
*



dar yra kažkokios rusiškos mažais pakučiais ir kažkokios rašo fermipan (ar panašiai), jų ir po 0,5 kg yra.
Ir jos kitur būna padėtos nei tos oetker, bent kai kuriose maximose.
Nova
QUOTE(keistuole @ 2010 06 17, 09:48)
dar yra kažkokios rusiškos mažais pakučiais ir kažkokios rašo fermipan (ar panašiai), jų ir po 0,5 kg yra.
Ir jos kitur būna padėtos nei tos oetker, bent kai kuriose maximose.
*



Man Fermipan yra pacios geriausios drinks_cheers.gif Tokios geltonuose pakiukuose.
Ajya
QUOTE(Kettim @ 2010 06 16, 17:57)
drinks_cheers.gif

  Norvegiski "boller"

200gr sviesto ar margarino
400ml pieno (as pyliau apie 370ml,nes buvo per daug skysta tesla,kai pirma kart dariau)
1 pakelis (12gr) sausu mieliu
2 kiausiniai
200 gr cukraus
1 a.s. druskos
1kg miltu
1a.s. kardamono
jei norisi razinu,sokolado lasiuku (as dariau be nieko,nes neturejau nei razinu,nei sokolado lasiuku)

margarina istirpinti,supilti i ji piena ir pasildyti iki 40 c.kiausinius ispklati su cukrumi ir imaisyti i piena su sviestu.sumaisyti sausus produktus ir isminkyti limpancia prie pirstu tesla.uzdengti ranksluotiu,kildinti 25min.suformuoti bandeles ir dar pakildinti 40min.pakilusias aptepti kiausinio plakiniu.Kepti 210-220 temperaturoje 8-10min.
iseina 25 bandeles. 4u.gif
user posted image

Uploaded with ImageShack.us
*



Sveikos,
Jau kiek kartų bandau kepti bandeles, niekaip nemoku jų taip gražiai suformuoti.
Gal galite pasidalinti, kaip jūs tokias gražias apvalias suformuojat?
Ačiū.
Kettim
QUOTE(aguonele @ 2010 06 17, 09:27)
siaip bent pas mus tai sausu mieliu pakeliai tik 7 g sveria  g.gif  man kazkaip mazai mieliu tokiam kiekiui miltu atrodo ... ir iskilo gerai tesla?

*


na pas mus norvegijoje pakeliai po 12gr,tai ir rasiau pakeli. blush2.gif jei po 7gr,tai reiketu deti beveik du pakelius. 4u.gif

QUOTE(ad libitum @ 2010 06 17, 11:20)
Sveikos,
Jau kiek kartų bandau kepti bandeles, niekaip nemoku jų taip gražiai suformuoti.
Gal galite pasidalinti, kaip jūs tokias gražias apvalias suformuojat?
Ačiū.
*


paskaityk 13psl. biggrin.gif aguonele man paaiskino,kaip lygias bandutes padaryti,tai nieko nelaukus ir isbandziau. smile.gif
Ajya
QUOTE(Kettim @ 2010 06 18, 13:44)
na pas mus norvegijoje pakeliai po 12gr,tai ir rasiau pakeli. blush2.gif jei po 7gr,tai reiketu deti beveik du pakelius. 4u.gif
paskaityk 13psl. biggrin.gif aguonele man paaiskino,kaip lygias bandutes padaryti,tai nieko nelaukus ir isbandziau. smile.gif
*



Vaje, lyg ir sekiau temą blush2.gif
Ačiū blush2.gif smile.gif
Kettim
QUOTE(ad libitum @ 2010 06 18, 17:41)
Vaje, lyg ir sekiau temą  blush2.gif
Ačiū  blush2.gif  smile.gif
*


nieko tokio. mirksiukas.gif
prasau. 4u.gif
raganaite2

kur dingot su bandelem jau atsalo galima jau kept nebekarsta biggrin.gif
Kkunigunda
Sveikutės merginos, na kiek skanėstų jūs čia prikepėt ir receptukų pridalinot, na labai šaunu mirksiukas.gif seilė ištįso, tai vakar lėkiau į parduotuvę produktų pirktis, na ir šiandieną kepu pynę rolleyes.gif dabar kildau tešlą, reikia laukti porą valandėlių mirksiukas.gif tikiuosi viskas pavyks ir gausis skani pynė smile.gif
mettta
QUOTE(Chenelle @ 2010 03 20, 13:26)
Sveikos kepėjos  4u.gif

Gal man ką nors patarsit... Vakar kepiau bandeles su cinamonu pagal sonatinos receptą. Lyg visko laikiausi pgl receptą  ax.gif  Bet kepinys toks nevykęs  doh.gif  verysad.gif  teko viską išmesti. Bandelės tokios sunkios, šlapios sad.gif Virsus apskrudo, tikrai turėjo iškepti pagal laiką... Kaip gaila, kad teko išmesti šitiek produktų ir laiko. Bent žinočiau, kur klaida mano galėjo būti  rolleyes.gif
*


As taip pat kepiau sias bandeles pagal sonatinos receptuka, tai irgi bandeles nesigavo, isejo kietos ir lb nedaug pakilusios, taip pat i karsta piena sudejau mieles, reikejo praausinti tikriausiai doh.gif
raganaite2
QUOTE(mettta @ 2010 09 10, 20:18)
As taip pat kepiau sias bandeles pagal sonatinos receptuka, tai irgi bandeles nesigavo, isejo kietos ir lb nedaug pakilusios, taip pat i karsta piena sudejau mieles, reikejo praausinti tikriausiai  doh.gif
*


arba pienas karstas arba miltu per daug dejote smile.gif
aguonele
QUOTE(raganaite2 @ 2010 08 23, 14:41)
kur dingot su bandelem jau atsalo galima jau kept nebekarsta biggrin.gif
*


na kad jau cia uzklydau, tai atsinesu neseniai keptus mielinius ragelius 4u.gif
user posted image user posted image

1 teslai:
180 g miltu
5 g svieziu mieliu
170 g silto pieno

Pagrindinei teslai:
190 g miltu
1 kiausinio
40 g sviesto
55 g cukraus
ziupsnelio druskos

Aptepimui:[B] kiausinio trynio & laselis pieno

1 teslai skirtus produktus uzminkyti (gausis ganetinai skystoka tesla, bet tokia ir turi buti) ir padeti uzdengus kambario temperaturoj 1 val pastoveti.

Pagrindinei teslai skirtus produktus susideti i didesni inda (salta sviesta susipjaustyti gabaliukais), sudeti pakilusia 1 tesla ir uzminkyti viska. Padeti uzdengta 30 min pastoveti. Pasidaryti norimo dydzio ragelius, susideti ant kepimo kilimelio, uzdengti ir leisti 45 min pastoveti. Aptepti kiausinio trynio & pieno plakiniu ir pasauti i ikaitinta 190° orkaite 15 min. Skanaus bevalgant minkstus, purius ragelius wink.gif
vaiduliuke21
sveikutes,stai kepiau bandeles pagal happy mielines teslos recepta,idarai,cinamonas ir razinos.man patiko sis receptas bandeles gaunasi minkstutes ir labai skanios.stai nuotraukytes smile.gif user posted image user posted image
Laura81r
oi,kaip gardziai atrodo...o kur receptukas? atsiprasau,neseku temeles rolleyes.gif
vaiduliuke21
[quote=Laura81r,2010 09 19, 13:27]
oi,kaip gardziai atrodo...o kur receptukas?
receptas sitas
Mielinė tešla:

500 g miltų
250 ml pieno
1 kiaušinis
40 g mielių
3 valgomi šaukštai aliejaus
4 valgomi šaukštai cukraus (nesaldžiai tešlai 2 arbat. šaukšteliai)
truputis druskos

Pieną pašildau iki 40 laipsnių (šiltas, bet ne karštas). Cukrų išsuku su
mielėm, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imam miltus, į juos supilam
aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkom, kol bus vientisa
masė. Tada visą indą su tešla dedu į didesnį indą su karštu vandeniu
uždengiu rankšluoščiu ir laukiu kol pakils. Kai pakyla tešla išminkau ir
dedu dar kartą kad pakiltų. Antrą kartą pakilus darau bandeles.
Atrodo sudėtinga, bet šiaip tai greit pasisdaro..
Skanaus
VANDA-panda
Sveikos,
isbandziau varskes pinutes sitas cia is Novos puslaio bus jos. Na labai skanios, kepiau vakare, kad seimyna turetu pusryciams prie arbatos, spekite ar liko bigsmile.gif
SaDa
sveikos mergaites,

labai jau gundancios jusu bandeles.

Vis noriu issikepti bandeles, bet nemoku idaro i vidu ideti. Kalbu ne apie varskes ar lasinuku, bet apie tokius kaip kondencuoto pieno, kokosu idara. Gal kas galit paaskinti kaip idaryti. Busiu laba labai dekinga.
SaDa
labai sudomino kaip kepti bandeles su kokosu idaru, bet neradau receptuko sad.gif. Gal kas galit pasidalinti ax.gif
SaDa
QUOTE(Kuci @ 2010 05 20, 16:30)
kurioje temoje? nes sioje tai nera, ir antros puse perverciau blush2.gif
*




as taip pat neradau bandeliu su kokosu idaru recepto, nuo 35psl visa tema praverciau sad.gif

Gal kas idesit, nes nezinau ka kaip daryti sad.gif
Kettim
QUOTE(SaDa @ 2010 10 07, 17:17)
as taip pat neradau bandeliu su kokosu idaru recepto, nuo 35psl visa tema praverciau sad.gif

Gal kas idesit, nes nezinau ka kaip daryti sad.gif
*



Kokosinis idaras bandelems
1st kokosu drozliu, 1st pieno, 1/2 st cukraus..
piene istirpinti cukru ir suberti kokoso drozes,virti ant silpnos ugnies, kol kokosas isbrings,pienas isgaruos.
SaDa
QUOTE(Kettim @ 2010 10 07, 20:46)
Kokosinis idaras bandelems
1st kokosu drozliu, 1st pieno, 1/2 st cukraus..
piene istirpinti cukru ir suberti kokoso drozes,virti ant silpnos ugnies, kol kokosas isbrings,pienas isgaruos.
*




aciu jums.

O tesla daryti universaliai mielinem bandelem? Ir suformavus badeles deti idara ir kepti su idaru ar cia reikia i iskepusiais ipurksti idara?
Chill!
QUOTE(SaDa @ 2010 10 07, 17:49)
aciu jums.

O tesla daryti universaliai mielinem bandelem? Ir suformavus badeles deti idara ir kepti su idaru ar cia reikia i iskepusiais ipurksti idara?
*



Kepti su idaru. mirksiukas.gif
329
QUOTE(SaDa @ 2010 10 07, 17:17)
as taip pat neradau bandeliu su kokosu idaru recepto, nuo 35psl visa tema praverciau sad.gif

Gal kas idesit, nes nezinau ka kaip daryti sad.gif
*


aš kepiau Sonatinos bandeles su pudingu http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...ntry4654906,tik į pudingą nedėjau razinų,o įmaišiau daaaaug kokoso drožlių.
Indre
QUOTE(VANDA-panda @ 2010 09 21, 14:43)
Sveikos,
isbandziau varskes pinutes sitas cia is Novos puslaio bus jos. Na labai skanios, kepiau vakare, kad seimyna turetu pusryciams prie arbatos, spekite ar liko  bigsmile.gif
*


O man nesigavo verysad.gif tiksliau iškepė ir pakilo ir t.t., bet minkštos ir skaniausios buvo kol karštios, o paskui schmoll.gif kažko gal per daug įdėjau g.gif
Kettim
QUOTE(SaDa @ 2010 10 07, 19:49)
aciu jums.

O tesla daryti universaliai mielinem bandelem? Ir suformavus badeles deti idara ir kepti su idaru ar cia reikia i iskepusiais ipurksti idara?
*


as darau tesla visad pagal save,net proporciju tiksliu nezinau,is akies jau zinau. mirksiukas.gif
Reikia kepti su idaru. 4u.gif

varskynes pynutes esu kepus jau daug kartu visad gaunasi minkstos,as dar siltas sudedu i maiseli ir uzrisu,kad nesukietetu,su visom bandelem taip darau. rolleyes.gif
rugiagele26
QUOTE(Indre @ 2010 10 08, 09:19)
O man nesigavo verysad.gif tiksliau iškepė ir pakilo ir t.t., bet minkštos ir skaniausios buvo kol karštios, o paskui schmoll.gif  kažko gal per daug įdėjau g.gif
*



Man tas pats... kol siltos skanu, atvesta ir sukieteja... nors atvesusias sudedu i maiseli...
ewacka
Labas vakaras. 4u.gif Jau vienoj sausainuku temoj rasiau, bet ir cia pasidalinsiu ir as savo paprastu recepteliu. Gal kam patiks ir pasigamins...
Mes juos vadiname chrusciais. Cia net nezinau prie sausainiu ar bulkuciu priskirti...
Dedu apie litra namines grieines( bet gal ir parduotuvines grietines galima), cukraus, kep milteliu, kiausini, ir miltu. Minkau tokia gan kiet tesla, bet ne per kieta. Nu kad prie ranku jau neliptu tai tikrai... Tai vat, iskocioju toki dideli, nei plona nei stora blyna, ir pjaustau ji i staciakampius, mazdaug 2-2,5 cm ant 8cm. kiekvieno staciakampiuko viduryje padarau ipjova, ir viena staciakampio puse kisu i ta skylute i taip gaunasi, kaip kokie kaspineliai. Tada dedu juos i ikaitinta alieju ir kepu, kol pageltonuoja, barstau cukrasu pudra ir viskas. SKANAUS 4u.gif siaip labai greita, paprasta ir skanu 4u.gif

P.S. skaniau gaunasi, kai tesla paguli siek tiek saldytuve.
Renata123
QUOTE(ewacka @ 2010 10 11, 19:50)
Labas vakaras. 4u.gif Jau vienoj sausainuku temoj rasiau, bet ir cia pasidalinsiu ir as savo paprastu recepteliu. Gal kam patiks ir pasigamins...
Mes juos vadiname chrusciais.
*



Tai cia gi yra zagareliai! bigsmile.gif 4u.gif

Mes taip pat juos megstame. Tik megstam, kad jie butu minkstuciai, o man visad gaunas trapus, todel juos praktiskai negaminu verysad.gif
ewacka
QUOTE(Renata123 @ 2010 10 11, 20:25)
Tai cia gi yra zagareliaibigsmile.gif  4u.gif

Mes taip pat juos megstame. Tik megstam, kad jie butu minkstuciai, o man visad gaunas trapus, todel juos praktiskai negaminu  verysad.gif
*



4u.gif man anksciau ir gaudavosi trapus, ir mums tai nepatikdavo. Tai viena karta pabandziau darant tuos staciakampiukus, siek tiek storesnius pasidaryti, ir dabar jau kiek kepu gaunasi minksti. Nu tik gal jau kita diena sukieteja. Bet is karto tai minkstuciai buna. Pabandykite, ir reik ne ant labai dideles ugnies kepti, bet ir ne ant labai mazos, ant vidutines geriausiai, nes nuo dideles ugnies jie greit apskrunda ir kieti gaunasi, trapus. Gal zinojot, bet vistiek pasakiau.
BEJA, DAR KITI IPILA SAUKSTELI AR SAUKSTA g.gif DEGTINES, BET KAM...GAL MINSTUMUI...? g.gif blush2.gif
keistuole
QUOTE(ewacka @ 2010 10 11, 21:33)
4u.gif man anksciau ir gaudavosi trapus, ir mums tai nepatikdavo. Tai viena karta pabandziau darant tuos staciakampiukus, siek tiek storesnius pasidaryti, ir dabar jau kiek kepu gaunasi minksti. Nu tik gal jau kita diena sukieteja. Bet is karto tai minkstuciai buna. Pabandykite, ir reik ne ant labai dideles ugnies kepti, bet ir ne ant labai mazos, ant vidutines geriausiai, nes nuo dideles ugnies jie greit apskrunda ir kieti gaunasi, trapus. Gal zinojot, bet vistiek pasakiau.
BEJA, DAR KITI IPILA SAUKSTELI AR SAUKSTA g.gif  DEGTINES, BET KAM...GAL MINSTUMUI...? g.gif  blush2.gif
*



kažkada kažkur skaičiau, kad degtinė mažina taukų prisigėrimą į kepinį 4u.gif
ewacka
QUOTE(keistuole @ 2010 10 11, 20:45)
kažkada kažkur skaičiau, kad degtinė mažina taukų prisigėrimą į kepinį  4u.gif
*




drinks_cheers.gif teisingai prisiminiau, kai parasete 4u.gif
Burka
Iskepiau sian ir as seimynai pusryciams bandeliu,tai antras mano bandymas su mielem,pirmosios buvo kietokos,sitos gavosi liuksiskos thumbup.gif kepiau pagal sita receptuka cia 4u.gif tik puse dariau su lasinukais,kita su cinamonu(nes ne visi pas mane lasinukus megsta),seimynai taip patiko,kad tik tuscia lekste liko tongue.gif praso dazniau kept biggrin.gif
Foto su kompu daryta,tai kokybe nekokia,bet esme matos blush2.gif
user posted image
aguonele
Vakar kepiaus labai skaniu mieliniu bandeliu su fetos surio idaru smile.gif siandien pusryciam dar like buvo, tai pasakysiu jog skonis toks pat geras kaip ir svieziai keptu thumbup.gif

user posted image
*saules_zuikutis*
sveikos kepejeles. gal kas sat edare kazka panasaus i maximines bandeles su varske? jos tokios pailgos... gal kasnors supras apie ka butent kalbu .labai noretusi tokiu issikepti ax.gif
bukasacka
SOS:kaip verdamas ar daromas kokosinis idaras mielinems bandelems? perverciau dvi temas,niekur nerandu... schmoll.gif
rugiagele26
QUOTE(bukasacka @ 2010 11 13, 08:44)
SOS:kaip verdamas ar daromas kokosinis idaras mielinems bandelems? perverciau dvi temas,niekur nerandu... schmoll.gif
*



Kur nuorodos pirmam puslapy, yra idarai bandelems. Ten galima rasti.
keistuole
O kaip padaryt, kad tas įdaras neišbėgtų, pvz uogienė
aguonele
QUOTE(keistuole @ 2010 11 13, 09:32)
O kaip padaryt, kad tas įdaras neišbėgtų, pvz uogienė
*


tai ziurint kokia tesla darai g.gif mieline tai be problemu, ji gi pakyla ir automatiskai idaras lieka viduje. Darant su kitomis teslomis reikia graziai kampus uzlankstyti mirksiukas.gif
keistuole
QUOTE(aguonele @ 2010 11 13, 10:24)
tai ziurint kokia tesla darai  g.gif  mieline tai be problemu, ji gi pakyla ir automatiskai idaras lieka viduje. Darant su kitomis teslomis reikia graziai kampus uzlankstyti  mirksiukas.gif
*



man būtent mielinės visada prakiūra ir uogienė lieka ant skardos doh.gif
Nova
Greito paruošimo pyragėliai su kopūstais

user posted image

Apie 20 vidutinio dyžio pyragėlių (viena skarda)

Matavimui naudojama stiklinė 200 ml


Tešla:

1 stiklinė miltų
2 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
100 gr. sviesto
70 gr. aliejaus
2 kiaušiniai
7-11 gr. sausų mielių pakelis (tų, kurias tereikia sumaišyti su miltais)
apie 5 stiklinės miltų

Įdarui:

Kopūstas
Svogūnas
Morka
1 kiaušinis
mėgstami prieskoniai

kiaušinis bandelių aptepimui (bet galite truputį kiaušinio pasilikti nuo tešlos ar įdaro kiaušinių)

Pieną, druską, cukrų, sviestą pašildome ant viryklės, kol ištirpsta sviestas. Tuomet supilti aliejų, išmaišyti. Šiek tiek atvėsinti (bet ne iki galo) ir supilti išplaktus kiaušinius, gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su mielėmis, į juos supilti skystą mišinį, užminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga, minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberkite dar truputį miltų, bet kuo jų mažiau, tuo minkštesni bus pyragėliai. Kol ruošime įdarą - tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir statome į šaldytuvą apie 30-40 min., kad pakiltų (pakyla nelabai daug, tad nesistebėkite, taip turi būti).

Kol tešla kyla - ruošiame įdarą. Pakepiname svogūną, morką, galiausiai kopūstus. Paskaniname druska, pipirais, prieskoniais. Atvėsiname, supilame išplaktą kiaušinį, išmaišome. Galite dar dėti kitų daržovių - tai Jūsų fantazijos ir noro reikalas smile.gif

Išimame šiek tiek pakilusią tešlą, dar kartą gerai perminkome, atgnybiame gabalėlį, išminkome jį delne, dedame įdaro, gerai užspaudžiame siūlę ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi (siūle į apačią). Paliekame skardoje apie 20 min, kad pakiltų. Pyragėlius aptepame kiaušiniu, jei norime - pabarstome sezamo sėklomis (kmynais ar kt.). Kepame 200 C orkaitėje apie 30 min., arba kol gražiai paruduoja viršus.

P.S. Pyragėliai išėjo super minkšti ir skanūs... Valgyti juos reikėtų šiltus, bet ir šalti skanūs smile.gif
bukasacka
QUOTE(keistuole @ 2010 11 13, 11:58)
man būtent mielinės visada prakiūra ir uogienė lieka ant skardos  doh.gif
*



man irgi tas pats verysad.gif kad ir kokias formuociau,vistiek viskas isbega...
rasyte_
QUOTE(bukasacka @ 2010 11 13, 14:07)
man irgi tas pats  verysad.gif  kad ir kokias formuociau,vistiek viskas isbega...
*


Musu namuose gamintos uogienes kepiniams nlb tinkamos schmoll.gif
Geriausia kepimui naudoti dzemus, yra pardese, ant stiklainio buna uzrasyta dzemas kepiniams mirksiukas.gif
O jei naudoti namu gamybos, tada gal padetu krakmolas g.gif

Nova - noriu bandeliuuuuu thumbup.gif
Ruciake
QUOTE(Nova @ 2010 11 13, 11:26)
Greito paruošimo pyragėliai su kopūstais


Pieną, druską, cukrų, sviestą pašildome ant viryklės, kol ištirpsta sviestas. Tuomet supilti aliejų, išmaišyti. Šiek tiek atvėsinti (bet ne iki galo) ir supilti išplaktus kiaušinius, gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su mielėmis, į juos supilti skystą mišinį, užminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga, minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberkite dar truputį miltų, bet kuo jų mažiau, tuo minkštesni bus pyragėliai. Kol ruošime įdarą - tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir statome į šaldytuvą apie 30-40 min., kad pakiltų (pakyla nelabai daug, tad nesistebėkite, taip turi būti).


Labas vakarėlis,
šiaip aš - ne blondinė lotuliukas.gif , bet tikrai pirmą kartą išgirdau, kad mielinę bandelių tešlą reikia dėti į ŠALDYTUVĄ, kad ji ten pakiltų g.gif Prie šildytuvo dėčiau, ant radiatoriaus - irgi dėčiau, netgi dėčiau ant puodo su šiltu vandeniu prie šaldytuvo, na bet kad į šaldytuvą - niekad nesugalvočiau schmoll.gif unsure.gif
Paaiškinkit kas nors man, nemokančiai elgtis su mieline tešla, ar tikrai pagal šį Novos receptą kepant bandeles, tešlą reikia kildinti šaldytuve? Kame čia bajeris? Ir tikrai mielinė tešla pakyla šaltai stovėdama? g.gif
Čia aš nesikabinėju, jei ką, tiesiog noriu išsiaiškint ir sužinot daugiau apie mielinę tešlą, nes reikia gi susikaupt ir prisiruošt vieną kartą kokių bandelių šeimynai iškept blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.