Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žele , žele tortai ir desertai-4
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
miig
QUOTE(diasaja @ 2010 11 24, 19:06)
Juk turite viryklę.
*

hm g.gif teip viryklę turiu, tai kišt žiedą į šilto vandenio bliūdą? bigsmile.gif
diasaja
QUOTE(miig @ 2010 11 24, 22:36)
hm  g.gif  teip viryklę turiu, tai kišt žiedą į šilto vandenio bliūdą?  bigsmile.gif
*

ne.
Padarote pirmą sluoksnį į želė žiedą. palaukiate kol sustings. Jo nereikia atšildyti. Antrą sluoksnį pilate (tik ne karštą), vėl laukiate kol sustings. O jeigu norite trečią sluoksnį pilti iš likusio pirmojo sluoksnio želė (kitame inde), tai ją ir atšildote (ne želė žiedą).
R_S
QUOTE(diasaja @ 2010 11 24, 22:44)
ne.
Padarote pirmą sluoksnį į želė žiedą. palaukiate kol sustings. Jo nereikia atšildyti. Antrą sluoksnį pilate (tik ne karštą), vėl laukiate kol sustings. O jeigu norite trečią sluoksnį pilti iš likusio pirmojo sluoksnio želė (kitame inde), tai ją ir atšildote (ne želė žiedą).
*

as ir taip darau, drinks_cheers.gif

diasaja, primink, kiek saukstu zelatinos reikia litrui jogurto kad gerai kietai sustingtu? blush2.gif
diasaja
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 25, 12:54)

diasaja, primink, kiek saukstu zelatinos reikia litrui jogurto kad gerai kietai sustingtu? blush2.gif
*

6-8 arbatiniai šaukšteliai litrui.
*dew*
as sauksteliais arbatiniais nematuoju, matuoju valgomais, tai kad kietas jogurtas butu reik 3 arba 2 su geru kaupu saukstu zelatinos
miig
QUOTE(diasaja @ 2010 11 24, 22:44)
ne.
*

ačiū labai, rimtai būčiau atvirkščiai darius doh.gif tai tuomkart nutariau su sluoksniais pirmam kartui neprasidėti. perskaičiau temą ir užmačiau želiuką su kyviais ir mėtom, labai pasirodė įdomus, va šitą ir mėginsim. tik dar pamenu kažkuri mamytė skundės kad nesustingo žele, tai klausėt ar kartais kivi nedėjo. o kuom blogai tie kiviai? gal gi sustings per naktį? rolleyes.gif
laurindre
Ant kyviu zele nestingsta schmoll.gif Turi jie kazkokia medziaga, kaip ir sviezus ananasai blink.gif
diasaja
QUOTE(miig @ 2010 11 25, 17:38)
tik dar pamenu kažkuri mamytė skundės kad nesustingo žele, tai klausėt ar kartais kivi nedėjo. o kuom blogai tie kiviai? gal gi sustings per naktį?  rolleyes.gif
*

nepasakysiu argumento kodėl. Tik žinau, kad kivių į želė negalima dėti. Aš jų ir nededu.
nepamirškit foto savo želė įdėti mirksiukas.gif
R_S
as kivius visad nusausinu ir zele visad sustingsta, tiesiog juos reik nusilupt, susipjaustyt ir palikt biskiuka kad jie padziutu, o jei dar dregni, nusausint.
*dew*
toje zeleje kur su metom ir kiviais, kiviai turi buti pavirami
miig
QUOTE(diasaja @ 2010 11 25, 21:04)
nepasakysiu argumento kodėl. Tik žinau, kad kivių į želė negalima dėti. Aš jų ir nededu.
nepamirškit foto savo želė įdėti mirksiukas.gif
*

rolleyes.gif OK, nors jau dabar nerimas mane ima.. maža to kad būsiu viena namie su abiem vaikiukais dar čia sau kulinarinių eksperimentų prisigalvojau, tai visaip gali baigtis lotuliukas.gif bet foto tai pasistengsiu jei bus ką lotuliukas.gif

QUOTE(*dew* @ 2010 11 25, 21:51)
toje zeleje kur su metom ir kiviais, kiviai turi buti pavirami
*

jep, dėl to manau nesigazdinsiu tų kivių iš anksto ir bandysiu. ačiū
miig
niu va biggrin.gif skanu buvo nerealiai thumbup.gif
saky2iau kaip pirmam blynui visai nieko gavos lotuliukas.gif

user posted image
*dew*
fainei, o kaip skonis thumbup.gif ?
miig
QUOTE(*dew* @ 2010 11 29, 17:10)
fainei, o kaip skonis thumbup.gif ?
*

gaivu, vasaršika, mėtiška. kaip mojito per atostogas biggrin.gif
*dew*
reiks pabandyti kada thumbup.gif
diasaja
QUOTE(miig @ 2010 11 29, 16:49)
niu va  biggrin.gif skanu buvo nerealiai  thumbup.gif
saky2iau kaip pirmam blynui visai nieko gavos  lotuliukas.gif

*

O-ho, kaip įspūdingai atrodo bigsmile.gif jeigu pirmas toks gražuolis, tai kokie sekantys bus? Laukiam tęsinio mirksiukas.gif
R_S
niu va  biggrin.gif skanu buvo nerealiai  thumbup.gif
saky2iau kaip pirmam blynui visai nieko gavos  lotuliukas.gif

*

kokia cia sudetis? 4u.gif
miig
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 29, 18:52)
kokia cia sudetis? 4u.gif
*

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...6579&st=372 ax.gif
gitapita
Koks biskvitas tinktu torciukui su uogomis ir tortenguss?
lavega
niu va  biggrin.gif skanu buvo nerealiai
*

wau, kaip skaniai atrodo!
Laimuška
Sveiki,o čia mano darytas skanumynas vaikams. 4u.gif Sudėtis: įvairių skonių želatinos sluoksniai, marinuotos braškės

user posted image
lavega
QUOTE(Laimuška @ 2010 12 13, 02:45)
Sveiki,o čia mano darytas skanumynas vaikams. 4u.gif  Sudėtis: įvairių skonių želatinos sluoksniai, marinuotos braškės
*

MMM turbūt skanumėlis.

O čia atskirai padariau braškių ir kivių žele, paskui jas supjausčiau ir sumaišiau su jogurtu su želatina.

user posted image

(:linksma:)
sakykit, o kaip padaryti graziai ta virsutini sluoksni, kad vaisiai "neisplauktu" kai uzpilama zele?
Papildyta:
QUOTE(linette @ 2010 03 14, 15:26)
savaitgaliui norėjos kažko lengvo  smile.gif , kadangi neturiu jokiu formų želiukams  blush2.gif , tai dariau paprastoj torto formoj ax.gif

user posted image

viduj nuo kito torto likęs biskvitas , braškiniai putėsiai ir 2 rūšių žele su vaisiais ir plakta grietinėlė , mano pirmas blynas  blush2.gif foto nevykus telefonu daryta  blush2.gif
*

Turiu omeny, kaip sio grazaus tortuko virsaus vaisiai sudeti?
Aciu uz atsakymus blush2.gif
*dew*
QUOTE((:linksma:) @ 2010 12 16, 17:15)
sakykit, o kaip padaryti graziai ta virsutini sluoksni, kad vaisiai "neisplauktu" kai uzpilama zele?
Papildyta:
Turiu omeny, kaip sio grazaus tortuko virsaus vaisiai sudeti?
Aciu uz atsakymus  blush2.gif
*

sudeliokit vaisius kaip norit, ir ipilkit nedaug zeles, na kad neapsemtu, nes jei apsems isplauks, zodziu ipilkit tik tiek kad vaisiai vos vos butu zeleje, na o jau kai sustinks tada pilkit kiek reikia, nebeisplauks, bus prisitvirtine mirksiukas.gif
(:linksma:)
Aciu labai, bandysiu 4u.gif
m@muk@s
Kažkaip niekad nenufotkinu želiukų blush2.gif Naujiesiems darysiu, gal pagaliau nufotkinsiu biggrin.gif
O čia paprastas želiukas mano berniukui ax.gif
user posted image
Olesta
Labai gražu wub.gif
Dange*
labai grazus liutukas thumbup.gif o cia is dveju spalvu ar maisyta kaip nors? nes graziai atrodo biggrin.gif
muminukas
QUOTE(*dew* @ 2010 12 16, 17:02)
sudeliokit vaisius kaip norit, ir ipilkit nedaug zeles, na kad neapsemtu, nes jei apsems isplauks, zodziu ipilkit tik tiek kad vaisiai vos vos butu zeleje, na o jau kai sustinks tada pilkit kiek reikia, nebeisplauks, bus prisitvirtine mirksiukas.gif
*

pabandžiau, bet man beveik visos mandarinų skiltelės išgulė unsure.gif
*dew*
QUOTE(muminukas @ 2010 12 30, 15:30)
pabandžiau, bet man beveik visos mandarinų skiltelės išgulė  unsure.gif
*

per daug tada ipylete, jei vaisiai vos laikosi reik tik vos vos kad liestusi su zele ir taip kelis kartus, po truputi uzpilti, o jei gabaleliai tvirtai guli isdelioti, galima pilti ir iki puses ju aukscio, neisplauks
muminukas
QUOTE(*dew* @ 2010 12 30, 18:40)
per daug tada ipylete, jei vaisiai vos laikosi reik tik vos vos kad liestusi su zele ir taip kelis kartus, po truputi uzpilti, o jei gabaleliai tvirtai guli isdelioti, galima pilti ir iki puses ju aukscio, neisplauks
*

aciuks.gif reiks bandyti. aš želė pirmą kartą dariau, nėra ko norėti iš karto šedevrų kaip čia merginos sudeda ax.gif
m@muk@s
Gražių, turtingų metų Jums 4u.gif

QUOTE(Olesta @ 2010 12 30, 11:16)
Labai gražu  wub.gif
*

Ačiū 4u.gif

QUOTE(Dange* @ 2010 12 30, 13:41)
labai grazus liutukas thumbup.gif  o cia is dveju spalvu ar maisyta kaip nors? nes graziai atrodo  biggrin.gif
*

Ačiū 4u.gif Ne, čia vienos spalvos želė (žemuoginė iš tiktųjų, bet foto kažkodėl visai ne raudonai atrodo g.gif ) + pabandžiau išpiešt akytes/nosytę/burnytę su likučiu masės, skirtos meduoliukams gražint, kad vaikui valgyt būtų skaniau smile.gif
muminukas
susigundžiau pabandyti daryti grietinėlės želė iš pakelio, tai niekam nerekomenduoju - nepalyginsi su tikra išplakta grietinėle schmoll.gif tiesą sakant, išmetėme, nevalgėme...
diasaja
QUOTE(muminukas @ 2011 01 02, 18:25)
susigundžiau pabandyti daryti grietinėlės želė iš pakelio, tai niekam nerekomenduoju - nepalyginsi su tikra išplakta grietinėle schmoll.gif tiesą sakant, išmetėme, nevalgėme...
*

aš ją pilu tarp sluoksnių ir labai siaurą sluoksnį, tai skonio nepagadina.
muminukas
QUOTE(diasaja @ 2011 01 02, 18:02)
*

aš dariau per pusę su kita, tik dviem sluoksniais, tai labai pasijautė. juolab kūčioms buvau dariusi su tikra grietinėle, dar skonis nepamirštas ax.gif
diasaja
QUOTE(muminukas @ 2011 01 02, 19:12)
aš dariau per pusę su kita, tik dviem sluoksniais,
*

man ir tik vieno bandymo užteko. Fui, neskanu. Bet tarp sluoksnių-man ji fantastiškai atrodo wub.gif
*dew*
QUOTE(diasaja @ 2011 01 02, 19:02)
*

na dar neesu as darius jos vienos tad negaliu sakyti, kad neskanu, bet kai sluoksniuojiu tai mmm wub.gif su be grietineles skonio zele ne tik kad ne taip skanu, bet ir vaizdas nekoks biggrin.gif
Olesta
vienas grietinėlės skonis tai ffuuuuuu blush2.gif nebedariau daugiau niekada po pabandymo doh.gif
ram-une
user posted image

mano naujametinis želinukas 4u.gif
muminukas
oi, koks Jamaika bigsmile.gif labai gražu ax.gif
o kaip dėl kivių? unsure.gif ant pokelių rašo, kad nuo kivių ir ananasų nestingsta unsure.gif
ram-une
QUOTE(muminukas @ 2011 01 04, 12:49)
oi, koks Jamaika bigsmile.gif labai gražu ax.gif
o kaip dėl kivių? unsure.gif ant pokelių rašo, kad nuo kivių ir ananasų nestingsta unsure.gif
*

teisingai rašo- švieži kiviai ir ananasai neduoda žėlei sustingt smile.gif

aš kivius supjausčiusi apviriau cukraus sirupe. virdami kiviai visai spalvą prarado-teko įlašint maistinių dažų lašelį smile.gif ir apvirti sustingo puikiausiai ax.gif
<...Neringa...>
QUOTE(ram-une @ 2011 01 04, 11:38)
user posted image

mano naujametinis želinukas  4u.gif
*

Laba diena, sakykite, kokios firmos kivi zele perkate, kad tokios ryskios spalvos?smile.gif
Olesta
koks fainas želiukas, eina sau, labai gražus thumbup.gif
Dange*
QUOTE(ram-une @ 2011 01 04, 09:38)
user posted image

mano naujametinis želinukas  4u.gif
*

Labai grazu!!! super thumbup.gif thumbup.gif o kokia cia forma? as turiu panasia is tuperware,bet ji kiauru viduriu g.gif

ir kokie ten verinukai sone? ax.gif
JOLKA999
QUOTE(Olesta @ 2011 01 04, 16:00)
koks fainas želiukas, eina sau, labai gražus  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif wub.gif
*dew*
QUOTE(Dange* @ 2011 01 04, 17:25)
Labai grazu!!! super thumbup.gif  thumbup.gif  o kokia cia forma? as turiu panasia is tuperware,bet ji kiauru viduriu  g.gif

ir kokie ten verinukai sone?  ax.gif
*

na cia ir yra tw ziedas mirksiukas.gif tik isimtas viduriukas ir uzdetas mazesnysis dangtelis

na zeliukas tikrai super. puiki ideja bus sekanciam gaminamam zele tortui cool.gif
diasaja
QUOTE(Dange* @ 2011 01 04, 17:25)
as turiu panasia is tuperware,bet ji kiauru viduriu  g.gif

*

tai jūs turite senesnį variantą-arba baltos spalvos, arba violetinės. dabar yra ir su papildomu dangčiu, tai galima ir pilnavidurį padaryti.
muminukas
mano geltonas tw žiedas, bet irgi su kiauru viduriu unsure.gif
Olesta
o tai kur papildomas mažas dangtelis??? į komplektą įeina ir aš turiu geltonai morkavą, dangtukas yra 4u.gif
bakatita
QUOTE(*dew* @ 2011 01 04, 18:13)
na cia ir yra tw ziedas mirksiukas.gif tik isimtas viduriukas ir uzdetas mazesnysis dangtelis
na zeliukas tikrai super. puiki ideja bus sekanciam gaminamam zele tortui cool.gif
*

kaip gerai, kad cia uzsukau, supratau kam tas mazas dangtelis reikalingas thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.