Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žele , žele tortai ir desertai-4
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
žvilgsnė
Aprile, tortas iš ties šaunus kaip pirmam kartui darant:)
apčioje biskvitą matau,kepėt pati ar pirkot?
Aprile
Tepeu aliejumi cia paskaiciau, kad mergaites taip daro isslydo jis puikiai thumbup.gif Biskvita pirkau labai neblogas skonis jo.
O dabar atsakykite kas daret su putesiais ar galejo nuo nedastingimo jie patrukineti g.gif Gal tada putesius reikia deti i viduriuka kita karteli taip ir darysiu ax.gif
žvilgsnė
Paprastas, kuklus, nesaldus skanestas pusryciams:)
user posted image
Varske ir zele:)
Aprile
QUOTE(spyglencija @ 2011 03 31, 21:50)
Paprastas, kuklus, nesaldus skanestas pusryciams:)
user posted image
Varske ir zele:)
*

Taip seile ir nutyso tongue.gif is ko daret balta zele ax.gif
DuNNo
Kaip paprastu ,greitu budu apdoroti kivi ,kad jie stingtu? doh.gif
likta
Manau, kad reikia trumpai apvirti sirupe, arba naudoti ne želatiną, o agarą
žvilgsnė
QUOTE(Aprile @ 2011 04 01, 10:34)
Taip seile ir nutyso tongue.gif  is ko daret balta zele ax.gif
*

500gr liesos varškės + grietinėlės skonio želė+ cukrus 3sauksteliai:)
ir 2 rūšių žėlė bigsmile.gif
Aprile
QUOTE(spyglencija @ 2011 04 02, 17:51)
500gr liesos varškės + grietinėlės skonio želė+ cukrus 3sauksteliai:)
ir 2 rūšių žėlė bigsmile.gif
*

Aciu mastau irgi su varske daryti. Bandziau su mascarpones suriu viena sluoksny puikus skonis rolleyes.gif
Mergaites ar bandete gaminti is pokeliu jogurto misiny. Siandien aptikau maximoje tokius du didelius pokelius reikia tik salto pieno. Sintetika turbut toks ten ir skonis g.gif
SandraRupke
Sveiki,
daznai pastebiu, kad tortu ar pyragaiciu virsus buna papuostas ananasais ir kiviais, bei kitais vaisiais. Taciau ant visu zele pakeliu raso, kad nedeti kiviu ir ananasu, nes nesustings. Gal kas zinote ar speciali zele tortu puosimui irgi nesustings jei desiu ananasus ir kivi? Ka galima padaryti, kad sustingtu. Ankstesneje zinuteje rase, kad apvirti, bet ar nepakeis kivi formos g.gif Ir kas tas agaras? blink.gif blush2.gif
laurindre
Agaras yra augalinis zelatinas, padarytas is kazkokiu zoliu ar dumbliu g.gif
Jis stingsta net kambario temperaturoje 4u.gif
likta
Pilkite specialią želė tortui, ji stingsta labai greitai, o apie agarą jau parašė, iš dumblių gaminama
SandraRupke
QUOTE(laurindre @ 2011 04 03, 17:41)
Agaras yra augalinis zelatinas, padarytas is kazkokiu zoliu ar dumbliu g.gif
Jis stingsta net kambario temperaturoje 4u.gif
*

QUOTE(likta @ 2011 04 03, 19:40)
Pilkite specialią želė tortui, ji stingsta labai greitai, o apie agarą jau parašė, iš dumblių gaminama
*

Viskas aisku, aciu. 4u.gif As ir galvoju isbandyti zele tortui.
ram-une
QUOTE(DuNNo @ 2011 04 02, 02:38)
Kaip paprastu ,greitu budu apdoroti kivi ,kad jie stingtu? doh.gif
*

apvirti kivi cukraus sirupe smile.gif tik spalva išbluks .

41 psl. yra žėlinukas su kiviais smile.gif

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...6579&st=480
knopke*
user posted image

mano zele desertas ax.gif brasiu zele su zemuogemis ir jogurto, varskes ir zele sluoksinis..pakelis varskes, pora simtu ml jogurto ir pakutis zele istirpintas 200 ml vandnes, jei norisi skystesnes mases susitingus, tada pilu kokius 300-350 ml jogurto
Aprile
QUOTE(MEET @ 2011 04 04, 15:44)
user posted image

mano zele desertas ax.gif brasiu zele su zemuogemis ir jogurto, varskes ir zele sluoksinis..pakelis varskes, pora simtu ml jogurto ir pakutis zele istirpintas 200 ml vandnes, jei norisi skystesnes mases susitingus, tada pilu kokius 300-350 ml jogurto
*

Labai gaiviai atrodo thumbup.gif
saulyteee
QUOTE(MEET @ 2011 04 04, 16:44)

*

o sakykit kaip dedat viską? varškę su jogurtu maišot ir ant viršaus želė? ar kaip? blush2.gif niekada nedarius želė torto, o norėtųsi blush2.gif o forma tinka bet kokia, ar būtinai reikia silikoninės ? 4u.gif
knopke*
pirmas sluoksnis - paprasta zele su 400 ml vandnes, sustengsta tada darau toliau... pirmiausia zele i 200 ml vandnes, kol ji atsala palaukiu, o tada varske, jogurta su blenderiuoju ir tik tada pilu atvesusia zele...praeita arta dariau su paprasta varske, gavosi gan rugstoka, vakar dariau su desertine varske , jogurtu ir zele, na, pasaka, man daug labaiu patiko.
o del formos, nezinau, as naudoju zele zieda, o jei silikonine imtumet, manau ja gerai patept aiejum reiktu, kad graziai issimtu..galima sluoksniuoti jogurtas-gryna zele, bet tada geriausia darysti ziema, kai salta balkone, nes man stengsta zele ir jogurto mase, o mikrobangu krosneles neturiu, tad kai sita darau dvieju daliu ax.gif
*dew*

o standus tortas gavosi?nes vandens kiekis zelei per didelis kaip tortui g.gif
knopke*
ne per daug, nes as pirma zele suosni darau ir su 450-500 ml, o antras nebuna skystas suoksnis, nes jogurtas ir varske juk gaunasi tirsta mase, tad zele istirpinta 200 ml pats tas, anksciau darydavau su 2 pak i 300, man jau per kieta, ziurint kas kaip megsta, bet sis variantas man pats paciausias, varskes kremas gaunasi nei kietas, nei minkstas..o jei norite dar standziau, dekite 2 pakucius varskes
Papildyta:
cia zele-tai is pakuciu, spalvota, dr. firmos ax.gif ja ir batam, varskes kremui naudoju
icing sugar
Sveikos, mergaitės, nutariau ir aš pasidaryt kažką pn.. Apatinę dalį žadu daryt iš sausainių su sviestu, kažin, juos užpilus jogurto/varškės/žele mase, nesuminkštės tie sausainiai? g.gif Ar reiktų pilt, kai jau ji pradeda stingt?
nraminta
QUOTE(icing sugar @ 2011 04 08, 10:51)
Sveikos, mergaitės, nutariau ir aš pasidaryt kažką pn.. Apatinę dalį žadu daryt iš sausainių su sviestu, kažin, juos užpilus jogurto/varškės/žele mase, nesuminkštės tie sausainiai?  g.gif Ar reiktų pilt, kai jau ji pradeda stingt?
*

suminkstes, reiktu pilti jau bepradedant stingti, bet vistiek sausainiai, bus tokie minkstoki, bet pvz mano seimynai tai labai skanu, toks sausainiu pagrindas.
icing sugar
Aha.. Na tuomet bandysiu pilt, kai pradės stingt 4u.gif
Aprile
QUOTE(icing sugar @ 2011 04 08, 13:12)
Aha.. Na tuomet bandysiu pilt, kai pradės stingt  4u.gif
*

As ir noriu toki pagrinda daryti o kokioje formoje zadat gaminti g.gif Butinai parasykite, kaip pavyko ir jai galima su foto thumbup.gif
icing sugar
QUOTE(Aprile @ 2011 04 08, 18:17)
As ir noriu toki pagrinda daryti o kokioje formoje zadat gaminti g.gif  Butinai parasykite, kaip pavyko ir jai galima su foto thumbup.gif
*

Žadu daryt paprasčiausioj tortinėj formoj, kur šonai nusiima.. ax.gif Čia dar neaišku, kas man gausis su ta mase jogurto/varškės/žele hihihi.gif Bet būtinai bandysiu nufotografuot, jei kažkas gražaus išeis blush2.gif
Aprile
QUOTE(icing sugar @ 2011 04 08, 20:06)
Žadu daryt paprasčiausioj tortinėj formoj, kur šonai nusiima..  ax.gif  Čia dar neaišku, kas man gausis su ta mase jogurto/varškės/žele  hihihi.gif  Bet būtinai bandysiu nufotografuot, jei kažkas gražaus išeis  blush2.gif
*

O kas turetu nesigauti man super gavosi tik vietoj varskes dejau mascarpones suri mirksiukas.gif
Vat apie ta paprasta forma ir mastau tada tie sausainiai puikiai issidelios. Labai lauksiu atsiliepimu nepergyvenk kepiauir as pirma blyna pavyko. Pavyks ir tau rolleyes.gif
knopke*
gausis viskas gerai, jei norite daugiau jogurto, ar tvirtesnes mases-imkite 2 pak zele i 350-400 vandnes thumbup.gif
icing sugar
Taigis. Ateinu parodyt, kas išėjo hihihi.gif
Pirmas blynas.. Truputį per daug pagrindą suspaudžiau.. doh.gif Bet šiaip skanu ax.gif
mano tortas
Aprile
QUOTE(icing sugar @ 2011 04 12, 20:18)
Taigis. Ateinu parodyt, kas išėjo  hihihi.gif
Pirmas blynas.. Truputį per daug pagrindą suspaudžiau..  doh.gif  Bet šiaip skanu  ax.gif
mano tortas
*

Saunu rolleyes.gif kokie ten riesutai, ir ar ilgai stengo pagrindas, kai pylei kita sluoksni. Kokius sausainius naudojai galima placiau biggrin.gif Kaip issieme apverst reikejo ar atlenkei ta pforma. Kuom nors ja tepei va kiek klausimu lotuliukas.gif
icing sugar
QUOTE(Aprile @ 2011 04 12, 20:29)
Saunu  rolleyes.gif  kokie ten riesutai, ir ar ilgai stengo pagrindas, kai pylei kita sluoksni. Kokius sausainius naudojai galima placiau  biggrin.gif Kaip issieme apverst reikejo ar atlenkei ta pforma. Kuom nors ja tepei va kiek klausimu lotuliukas.gif
*

Riešutai - kepinti migdolai smile.gif Pagrindui ir valandos gana, be to, tikrai antrą sluoksnį geriau buvo pilt iškart ant jo, kad tie sausainiai šiek tiek paminkštėtų. Sausainiai Selga kondensuoto p. (bet čia jau skonio reikalas). Formą su karštu peiliu apipjoviau ir puikiai viskas atsidarė ax.gif Nors vat varškės masės sluoksnį irgi matyt reikėjo daryt dvigubą.. Ten, beje, varškė, jogurtas, citrinos žievelės šiek tiek, cukrus, vanilinis cukrus.. Dar į apelsinų žele dėjau mandarinų skilteles. 4u.gif
Aprile
QUOTE(icing sugar @ 2011 04 12, 20:40)
Riešutai - kepinti migdolai smile.gif Pagrindui ir valandos gana, be to, tikrai antrą sluoksnį geriau buvo pilt iškart ant jo, kad tie sausainiai šiek tiek paminkštėtų. Sausainiai Selga kondensuoto p.  (bet čia jau skonio reikalas). Formą su karštu peiliu apipjoviau ir puikiai viskas atsidarė  ax.gif  Nors vat varškės masės sluoksnį irgi matyt būčiau darius dvigubą.. Ten, beje, varškė, jogurtas, citrinos žievelės šiek tiek, cukrus, vanilinis cukrus.. Dar į apelsinų žele dėjau mandarinų skilteles.  4u.gif
*

Laabai skanu biggrin.gif Dar mastau ar daryt formoj ar sioje surizikuoti. Galvoju yra pirkti tu vyniotiniu sintetiniu, kaip as sakau biggrin.gif gal su jais ir jogurto mase pagrinda daryti g.gif Giliuose apmastymuose lotuliukas.gif
icing sugar
Oi, dar pamiršau pasakyt, kad į sausainių masę taip pat dėjau riešutų..
Bet kitą kartą(manau, jis tikrai bus hihihi.gif ) tai daryčiau taip: sausainiai su riešutais, varškės/jogurto arba mascarepone dvigubas sluoksnis ir tarkim vyšnių žele su vyšniom ar dar kokiais vaisiais 4u.gif
Aprile
QUOTE(icing sugar @ 2011 04 12, 20:56)
Oi, dar pamiršau pasakyt, kad į sausainių masę taip pat dėjau riešutų..
Bet kitą kartą(manau, jis tikrai bus  hihihi.gif ) tai daryčiau taip: sausainiai su riešutais, varškės/jogurto arba mascarepone dvigubas sluoksnis ir tarkim vyšnių žele su vyšniom ar dar kokiais vaisiais  4u.gif
*

Labai daug galima eksperimentuoti as dariau irgi viena sluoksni mascarpones su jogurtu vaniles, o kita putesius avieciu zele ir jogurto thumbup.gif Mane pagrindas labeusiai domina rolleyes.gif Kaip idomiau cia ji padarius. Tai dar i tuos sausainius sviesto dejai ane
icing sugar
QUOTE(Aprile @ 2011 04 12, 21:01)
Labai daug galima eksperimentuoti as dariau irgi viena sluoksni mascarpones su jogurtu vaniles, o kita putesius avieciu zele ir jogurto thumbup.gif Mane pagrindas labeusiai domina rolleyes.gif Kaip idomiau cia ji padarius. Tai dar i tuos sausainius sviesto dejai ane
*

Taip, man tas pagrindas labai patiko, tik gal kiek kietokas gavosi dėl spaudimo ir kad varškės/jogurto masę užpyliau, kai jau ėmė stingt.. Bet šiaip, man asmeniškai jis skanesnis, nei biskvitas, nors čia matyt irgi priklauso ir nuo skonio ir nuo biskvito hihihi.gif Jei nori minkštesnio - geriau biskvitas, jei kietesnio - sausainiai..
Aprile
QUOTE(icing sugar @ 2011 04 12, 21:14)
Taip, man tas pagrindas labai patiko, tik gal kiek kietokas gavosi dėl spaudimo ir kad varškės/jogurto masę užpyliau, kai jau ėmė stingt.. Bet šiaip, man asmeniškai jis skanesnis, nei biskvitas, nors čia matyt irgi priklauso ir nuo skonio ir nuo biskvito  hihihi.gif Jei nori minkštesnio - geriau biskvitas, jei kietesnio - sausainiai..
*

Man sie torciukai super, nes jie lengvi tokie. As is vaikystes jiem tokia nostalgija jauciu, nes teta tokius sedevrus darydavo wub.gif
X-iuke
atejau patarimo smile.gif
pirma kart bandysiu daryt zhele torta ir kilo klausimas o metaline forma patepus aliejum jo valgant nesijauchia? g.gif ax.gif
Aprile
QUOTE(X-iuke @ 2011 04 18, 18:20)
atejau patarimo smile.gif
pirma kart bandysiu daryt zhele torta ir kilo klausimas o metaline forma patepus aliejum jo valgant nesijauchia?  g.gif  ax.gif
*

Kaip dariau plastmasineje tai apsoliuciai nesijaute, tepeu vos vos aliejuotais pirstais smile.gif
X-iuke
QUOTE(Aprile @ 2011 04 18, 19:54)
Kaip dariau plastmasineje tai apsoliuciai nesijaute, tepeu vos vos aliejuotais pirstais  smile.gif
*

achiu bandysim wink.gif
auksek
Labai daug įdėjų pasisėmiau čia pas jus smile.gif ir iškilo klausimas. Jie noriu daryti želė tortą su biskvitu želės žiede, tai jį kaip nors sulaistot ant viršaus uždėjusios ???
Aprile
QUOTE(auksek @ 2011 04 19, 09:36)
Labai daug įdėjų pasisėmiau čia pas jus smile.gif ir iškilo klausimas. Jie noriu daryti želė tortą su biskvitu želės žiede, tai jį kaip nors sulaistot ant viršaus uždėjusios ???
*

Bandziau laistyti pirktini ta biskvita, tai kose pasidare. Gerai, kad ten ju buvo trys doh.gif Tai sausokas buvo blush2.gif
Dabar sakiau darysiu pirksiu tokius vyniotinius juos supjaustysiu sudesiu graziai i forma ant zele ir uzpilsiu jogurto mase ziuresiu kas gausis biggrin.gif Man sis tortas patinka tuom, kad kaip beeksperimentuotum skonis nuo to nenukence hihihi.gif
Nasty Fairy
Maciau temos pirmam puslapy nuostabaus grozio tortuka su kriauklem wub.gif tai klausimelis, kaip padaryti zydros spalvos zele? 4u.gif
*dew*
QUOTE(Nasty Fairy @ 2011 04 19, 12:51)
Maciau temos pirmam puslapy nuostabaus grozio tortuka su kriauklem  wub.gif  tai klausimelis, kaip padaryti zydros spalvos zele?  4u.gif
*

ten yra alkoholinois tortas,darytas is alkoholio, taigi, zydra spalva yra alkoholinis kokteilis. mirksiukas.gif
Nasty Fairy
QUOTE(*dew* @ 2011 04 20, 22:59)
ten yra alkoholinois tortas,darytas is alkoholio, taigi, zydra spalva yra alkoholinis kokteilis. mirksiukas.gif
*

Dekui, kad atsaket, nes jau buvau pasiryzus jeskoti zydro zele lotuliukas.gif O siaip gi yra sirupas Blue curacao, tai is jo galima bandyti daryt ax.gif
melija
dar vienas skanus žele tortas:)

greitas tortas
kregzde1
Zele tortukas su sausainiais aguonom saldzia varskyte ir vaisiais...:
http://www.part.lt/perziura/ed0b29db1f01a5...87bfcf7d385.jpg
son
zele uogos varskes kremas su gretinele ir sausainiai thumbup.gif
user posted image
diasaja
QUOTE(son @ 2011 06 01, 21:53)
zele uogos varskes kremas  su gretinele ir sausainiai thumbup.gif

*

gardžiai atrodo tongue.gif O iš ko pagamintas varškės kremas?
son
QUOTE(diasaja @ 2011 06 01, 22:56)
gardžiai atrodo tongue.gif  O iš ko pagamintas varškės kremas?
*

yra pirkti plius gretinele
žvilgsnė
žėlė tortukų mėgėjoms nuo rytojaus Maximoj Dr. Oetker produkcijai 30%
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.