Greitas ir skanus:) Šis tinginys yra netik greitas ir skanus, bet ir toks, kurį valgant rankų nesusitepsi - sausas, kietas.
Reikės: 1 skardinės kondensuoto pieno 200 g. tikro sviesto 3 p. Gaidelio sausainių 2-3 šaukštai kakavos Ištirpinti sviestą, sudėti kondensuotą pieną, kaitinti kol pradės tirštėti, įdėti kakavą. Sutirštėjusią masę supilti ant sulaužytų sausainių, formuoti skardoje arba susukti į polietileninį maišelį. Dedu dar šiuos priedus: džiovintus abrikosus, razinas, riešutus, saulegrąžų sėklas- jos ypač tinka. Jei nededu kakavos ir darau jį baltą, tada iberiu aguonų.. Sustingsta greitai, visada būna kietas, sausas
 Neryte,dariau tinginį "Šokoladinį saliamį" pagal Tavo pateiktą receptą. Rezultatu buvau labai ,labai patenkinta. Esu Tau dėkinga už receptuką,ir siunčiuTau šiuoos Tu jų nusipelniai.
rugiagele26
2010 04 09, 16:17
Mano sokoladinis "Saliamis", tik be riesutu
Ivona24
2010 04 09, 17:24
Mergaites, kazkaip musu parduotuvese tik sutirtintas saldus pienas, ar galima ji deti? ar butinai turi buti kondensuotas pienas aciu
rugiagele26
2010 04 09, 17:38
QUOTE(Ivona24 @ 2010 04 09, 18:24) Mergaites, kazkaip musu parduotuvese tik sutirtintas saldus pienas, ar galima ji deti? ar butinai turi buti kondensuotas pienas aciu  Sitas tinka, kad gal net nera kad butu uzrasyta kondensuotas pienas
Ivona24
2010 04 09, 17:52
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 04 09, 17:38) Sitas tinka, kad gal net nera kad butu uzrasyta kondensuotas pienas  ok,bandysiu  aciuks
*Aušrė*
2010 04 10, 20:55
QUOTE(Nerytė @ 2010 02 15, 21:34) Mano stai toks "Šokoladinis saliamis tinginys"  ... receptasAČIŪ už mintį, tinginį daryti kaip "salemi dešrą"... Dabar tik tokios formos ir darau... Vaikams labai patiko.... Vis klausia: "- Ar dar yra tos dešros ?"
Dzindzilina
2010 04 11, 11:00
Jetau, kaip uzsimaniau tinginio, taip skaniai atrodo, siandien kepsiu grybukus ir bandysiu is trupiniuku suvynioti toki skanumyna My Webpage veliau parasysiu kas gavosi  Turiu graikiniu riesutu imaisysiu pakepintus
dziudita
2010 04 16, 20:16
mano darytas tinginukas..
O as tingini darau taip : 4 pokeliai Gaidelis ar kitu sausainiu 1 indelis kondensuoto pieno 200 g minksto sviesto kakavos pora saukstu(pagal skoni) sausainius sutrupinam , ipilam kondensuota piena, dedam sviesta , kakava, ir minkom minkom minkom (as minkau rankomis), tada padalinam mase i pora daliu ir sudedam i celofaninius maiselius, padarom 'desreles', dedam is saldytuva, kita diena valgom man sis tinginys skaniausias, nelabai megstu tinginiu su ivairiais priedais skanaus
audriene
2010 04 18, 14:18
Sveikos,o cia mano vakarykstis skanestas,seimyna tai alpsta del jo. Trupinukai trapios teslos pati kepu,kremas kondensuotas sviestas medus ir aguonos 
gaudyk veja
2010 04 19, 15:21
Siandien ragavau varskinio tinginio. Nuostabus skonis, ieškosiu receptuka ir bandysiu pati pasigaminti šį skanumyną.
prettiness
2010 04 20, 10:07
QUOTE(Lu Lu @ 2010 04 18, 14:06) O as tingini darau taip : 4 pokeliai Gaidelis ar kitu sausainiu 1 indelis kondensuoto pieno 200 g minksto sviesto kakavos pora saukstu(pagal skoni) sausainius sutrupinam , ipilam kondensuota piena, dedam sviesta , kakava, ir minkom minkom minkom (as minkau rankomis), tada padalinam mase i pora daliu ir sudedam i celofaninius maiselius, padarom 'desreles', dedam is saldytuva, kita diena valgom man sis tinginys skaniausias, nelabai megstu tinginiu su ivairiais priedais skanaus  Pas mane tas pats, tik as pirma istirpdau saldzios grietineles sviesta su kondencuotu bei kakava. Nukeliu mase nuo ugnies. Tada imaisau trupintus sausainius saukstu
gal galit pasakyti kiek gaunasi tinginio is tokiu proporciju? tiksliau koks turis? noriu daryti tw zele ziede ir nezinau is kiek porciju gausis pilnas? Aciu uz pagalba 4 pokeliai Gaidelis ar kitu sausainiu 1 indelis kondensuoto pieno 200 g minksto sviesto kakavos pora saukstu(pagal skoni)
QUOTE(audriene @ 2010 04 18, 14:18) Sveikos,o cia mano vakarykstis skanestas,seimyna tai alpsta del jo. Trupinukai trapios teslos pati kepu,kremas kondensuotas sviestas medus ir aguonos ... nuostabiai atrodo. Gal galit parasyt kaip tai darot? Vaikystėj tokį pyragą darydavo draugės mama. Labai skanus būdavo
QUOTE(gaudyk veja @ 2010 04 19, 15:21) Siandien ragavau varskinio tinginio. Nuostabus skonis, ieškosiu receptuka ir bandysiu pati pasigaminti šį skanumyną. Vienas iš variantų: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...p;#entry5139439
audriene
2010 04 28, 17:28
QUOTE(audriene @ 2010 04 18, 15:18) Sveikos,o cia mano vakarykstis skanestas,seimyna tai alpsta del jo. Trupinukai trapios teslos pati kepu,kremas kondensuotas sviestas medus ir aguonos .... Parasau receptuka; Trupiniams;1 kiausinis,100g.cukraus,70g.sviesto,4 saukstai pieno,1saukstelis kepimo milteliu,150g.miltu.is teslos padaryti trupinius iskepti Kremui;1ind.kondensuoto pieno,200g.sviesto,150g.aguonu,2 saukstai medaus isvirti krema ir uzpilti ant iskeptu trupiniu.Skanaus
irmulia
2010 04 29, 07:06
QUOTE(irmulia @ 2010 04 29, 08:06) Londone, bet kurioj svarinej galima rast  tokiu pat, na gal tik pavadinimas kitas Papildyta:QUOTE(dzhina @ 2010 04 20, 13:20) gal galit pasakyti kiek gaunasi tinginio is tokiu proporciju? tiksliau koks turis? noriu daryti tw zele ziede ir nezinau is kiek porciju gausis pilnas? Aciu uz pagalba 4 pokeliai Gaidelis ar kitu sausainiu 1 indelis kondensuoto pieno 200 g minksto sviesto kakavos pora saukstu(pagal skoni)
na as dariau tw ziede, su neisimtu viduriu, tai dariau dviguba norma, taigi 400 gr sausainiu, 2 indeliai kondensuoto, 400 gr sviesto ir 2 sauksteliai kakavos.vsio.nes pas mane i vienguba norma ieina ne 400 gr sausainiu o 200.o jei jus darysit pilna zieda, be viduriuko, tada pridekit dar daugiau sausainiu, bet patariu, sudejus mase i zieda, labai gerai suspausti, nors ta sunku padaryti, ir kisti o celofana, nes tinginys gaunas kietas, ir labai trupa, tad reik kol karstas ji susukti i maiseli su ziedu, kad suminkstetu gerai sausainiai  jau kalbu is patirties
QUOTE(irmulia @ 2010 04 29, 07:06) Ir kaip tą tinginį reik daryt?. Gal galit receptuką? Tie sausainiai su kremu dedasi? AUDRIENE, dėkui už receptuką. Tikrai darysiu
QUOTE(irmulia @ 2010 04 29, 08:06) o DISKO sokoladiniai netinka?
lindalyte
2010 05 01, 09:53
labukas, pasidalinsiu ir aš savo firminiu tinginiu rašysiu labai didelei porcijai, iš tiek, man išeina 28cm. skersmens torto forma ir dar lieka vienas 'normalus' tinginys čia bus varškės ir paprasto tinginio hibridas; taigi: 8pok. sausainių "selga" (geriau klasika, be jokių priedų) 2pok. saldžios grietinėlės sviesto 1pok.varškės (dėjau liesą) 2ind. kodensuoto pieno 2 plytelės pieniško šokolado sausainius sutrupinu, puode ištirpinu sviestą, tada sulaužytą gabalėliais šokoladą, kondensuotą pieną, varškę ir viską gerai išmaišau. supilu ant sulaužytų sausainių, išmaišau ir dedu į formą, arba į daug maišelių  vaikų gimtadieniams tai nepakeičiamas tortas- ant viršaus kokio ištirpinto šokalado aplieju- ir laaabai skanu.Tiesa, brangokas,bet jei kas bandysit- skanaus. kitas variantas- mažesnė porcija; 4pok. sausainių selga 1ind kodensuotos KAVOS (ne kakavos, kaip daugumai tinginių) 1pok. saldžios grietinėlės sviesto eiga tokia pati- sausainius sutrupinam, o visą kitą ištirpinę ir išaišę supilam ant sausainių.
kazkaip kai yra nuotrauka tai matosi galutinis rezultatas, nes kai nieko nera tai nepatikima kazkaip
 4 pak.Selgos karamelinių 2 pak.sviesto 82 proc. 2 indeliai "Rududu" Sausainiai sulaužomi,sviestas ir "Rududu" ants silpnos ugnies ištirpinami ir išsukami iki vientisos masės ,gauta mase užpilami sulaužyti sausainiai ir dedama į norimą formą ,o po to į šaldytuvą kol sustings
AUDRIENE, dariau tavajį pyragą, l. skanus. Ir šiandien ruošiuos daryt.tik į tešlą visai nedėsiu cukraus, nes l.jau saldus gavosi
irmulia
2010 05 08, 22:13
| i |
| PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:
1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!
2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.
3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.
4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.
5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.
6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.
7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.
Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Bandžiau įkelti nuotrauką, bet gavos labai didelė. Kaip reikia sumažint?
irmulia
2010 05 11, 07:05
QUOTE(*dew* @ 2010 04 29, 09:46) Londone, bet kurioj svarinej galima rast  tokiu pat, na gal tik pavadinimas kitas  tai gerai, kad Londone jų yra, deja Lt niekur nerandu QUOTE(jurda @ 2010 04 29, 10:43) Ir kaip tą tinginį reik daryt?. Gal galit receptuką? Tie sausainiai su kremu dedasi? AUDRIENE, dėkui už receptuką. Tikrai darysiu  paprastai tik vietoje gaidelių sausainių naudoti šiuos ir nedėti kakavos  - koks kas toks mano planas QUOTE(vesta-nevesta @ 2010 04 29, 14:29) o DISKO sokoladiniai netinka? nelabai tinka
Belle_fleur
2010 05 11, 13:01
QUOTE(irmulia @ 2010 04 29, 08:06) Merginos, sos  ieškau tokių sausainių. Noriu tinginį iš jų pagaminti. Gal kas užmatę, kur kokiame prekybcentryje galėčiau jų rasti? ... Rimi esu mačiusi...
irmulia
2010 05 12, 00:52
Luella, o čia kurioje RIMI?
Aš tinginį darau taip: Reikės: 4 pakeliai lietuviškų sausainių (pvz.:Gaidelis, aš tai optima linija perku  ), 250g margarino arba 1 pakelis sviesto, 2 šaukštai kakavos, 1 indelis saldaus sutirštinto pieno. Sausainius sutrupinam. Sviestą ištirpiname ant nedidelės ugnies, supilame sutirštintą saldų pieną, dedame kakavą ir gautą masę maišydami truputį paverdame. Gauta šilta mase užpilame sutrupintus sausainius ir dar gerai išmaišome. Naują indą išklojame maišeliu, supilame masę ir suspaudžiame, paliekame šaltai bent pusė dienos, o geriausia - dienai. Gaunasi skanus
QUOTE(Laola @ 2010 05 13, 18:29) Aš tinginį darau taip: Reikės: 4 pakeliai lietuviškų sausainių (pvz.:Gaidelis, aš tai optima linija perku  ), 250g margarino arba 1 pakelis sviesto, 2 šaukštai kakavos, 1 indelis saldaus sutirštinto pieno. Sausainius sutrupinam. Sviestą ištirpiname ant nedidelės ugnies, supilame sutirštintą saldų pieną, dedame kakavą ir gautą masę maišydami truputį paverdame. Gauta šilta mase užpilame sutrupintus sausainius ir dar gerai išmaišome. Naują indą išklojame maišeliu, supilame masę ir suspaudžiame, paliekame šaltai bent pusė dienos, o geriausia - dienai. Gaunasi skanus  Ir aš taip darau. Gaunasi  Dar kartais dedu ne visą indelį kondensuoto pieno, o pusę ir įpilu maždaug pusę stiklinės paprasto pieno. Irgi gaunasi labai skaniai.
Shirshanija
2010 05 15, 21:05
QUOTE(vesta-nevesta @ 2010 03 30, 17:16) pameginau ir as padaryt pagal jusu recepta, man visai skanu, bet seimynai visgi labiau norisi to tradicinio tinginio su kondensuotu pienu ir kakava
bukasacka
2010 05 16, 11:44
isbandziau daug tinginio receptu,bet vis neradau to "pacio paciausio".todel nutariau bandyti pati.nesitikejau kad busiu tokia nustebinta  isejo toks kokio visad norejau dejau: plytele juodo sokolado sviesto 200 g pieno (tiksliai nepamenu,bet apie stikline) cukraus 5 saukstai karciosios kakavos 4 saukstai sausainiu 400 g. sauja lazdyno riesutu(smulkintu) sauja smulkintu dziovintu abrikosu gavosi juooodas,stangrus tinginys
o kondensuoto pieno nedėjot?
*Laurushka*
2010 05 27, 18:52
as paskutinius pora kartu kai dariau, tai man kazko skystokas gavosi  jauciu sausainiu per mazai buvo
sveiki, gal galit paporinti, kaip tą gražią dešros formą padarot?
Sudedi į maišelį, padarai panašią formą kaip dešros, įdedi į šaldytuvą ir laiks nuo laiko išėmus vis pakočioji su rankom-pakoreaguoji formą. Ir tada gaunas ideali dešros forma
*Aušrė*
2010 06 05, 22:00
QUOTE(InesaP @ 2010 05 27, 20:26) sveiki, gal galit paporinti, kaip tą gražią dešros formą padarot?  Aš paimu maistinę plėvelę, pasitiesiu ant stalo, uždedu paruoštos masės ir po to susuku dešros formą (reikia rankom paformuoti ir po to dar pavolioju ant stalo, kol įgauna reikiamą formą ). Nuo to karto, kai čia pamačiau tokios formos TINGINĮ, kitokio ir nedarau... Vaikai vis klausia: "- Ar dar yra tos dešros ? "
pas jus radau su verske, pameginau ir skanus gavosi tik truputi kaloringas
Taip, man tinginiai kaloringi. Žiemą l.dažnai darydavau, dbr norisi kažko lengvesnio-vaisinio
m@muk@s
2010 06 08, 22:11
Mums pats skaniausias tradicinis tinginukas, jei taip galima pavadinti. Receptukas senas, bet galiu priminti, gal kam įdomu bus  2 pakeliai sausainių; 180 g sviesto; 1 ind. kond. pieno; 2-3 šaukšteliai kakavos; 1 šaukštas cukraus. (tik bent jau man sausainių daugiau prireikia, nes kitaip minkštas gaunasi  )
QUOTE(audriene @ 2010 04 18, 15:18) Sveikos,o cia mano vakarykstis skanestas,seimyna tai alpsta del jo. Trupinukai trapios teslos pati kepu,kremas kondensuotas sviestas medus ir aguonos   Būtinai bus išbandyta. Atrodo labai skaniai  .
skaniai atrodo, o kaip gamint?
QUOTE(jurda @ 2010 06 01, 11:54) Sudedi į maišelį, padarai panašią formą kaip dešros, įdedi į šaldytuvą ir laiks nuo laiko išėmus vis pakočioji su rankom-pakoreaguoji formą. Ir tada gaunas ideali dešros forma  QUOTE(*Aušrė* @ 2010 06 05, 23:00) Aš paimu maistinę plėvelę, pasitiesiu ant stalo, uždedu paruoštos masės ir po to susuku dešros formą (reikia rankom paformuoti ir po to dar pavolioju ant stalo, kol įgauna reikiamą formą ). Nuo to karto, kai čia pamačiau tokios formos TINGINĮ, kitokio ir nedarau... Vaikai vis klausia: "- Ar dar yra tos dešros ? "  Ačiū. maniau gal koks ypatingas būdas  o čia pasirodo paprastai
[quote=audriene,2010 04 18, 15:18] Sveikos,o cia mano vakarykstis skanestas,seimyna tai alpsta del jo. Trupinukai trapios teslos pati kepu,kremas kondensuotas sviestas medus ir aguonos Turėtų būti labai skanu.
Acolyte
2010 07 21, 11:16
Nu man niekaip nesigauna  vis skystas, skonis tai geras būna, bet kas iš to jei koše Kiek jūs merginos kaitinate? gal aš per mažai o gal dar kokia darymo paslaptis yra?
Ruciake
2010 07 21, 13:06
QUOTE(Acolyte @ 2010 07 21, 11:16) Nu man niekaip nesigauna  vis skystas, skonis tai geras būna, bet kas iš to jei koše Kiek jūs merginos kaitinate? gal aš per mažai o gal dar kokia darymo paslaptis yra? gal per mažai sausainių naudojate?  Tada gaunasi per daug tos kakavinės masės, kuri per tokius karščius labai greit tirpsta kambario temperatūroje. Ir dar - reikia naudoti tikrą sviestą (naminį ar 82%), o ne tepų riebalų mišinį - tada irgi geriau sustingsta tinginys  Aš tą kakavinę masę paverdu kokias geras 10-15 min nuo užvirimo, kol pradeda tirštėt. Jei nesunku, parašykite, pagal kokį receptą darote tinginį
Acolyte
2010 07 21, 13:45
QUOTE(Ruciake @ 2010 07 21, 13:06) gal per mažai sausainių naudojate?  Tada gaunasi per daug tos kakavinės masės, kuri per tokius karščius labai greit tirpsta kambario temperatūroje. Ir dar - reikia naudoti tikrą sviestą (naminį ar 82%), o ne tepų riebalų mišinį - tada irgi geriau sustingsta tinginys  Aš tą kakavinę masę paverdu kokias geras 10-15 min nuo užvirimo, kol pradeda tirštėt. Jei nesunku, parašykite, pagal kokį receptą darote tinginį  naudoju: 1 pak. sviesto naminį Rokiškio 82 ar tai 84 proc. 1 indeli sutirštinto pieno (kondensofkė) 2-3 pak. sausainių "Gaidelis" 4-5 šaukštai kakavos sakot nuo užvirimo 10-15 min  as ant silpnos ugnies gal tik 10-15 min kaitinau nelabai jis ir užvirė manau  Tikiuosi tik čia problema, nes juk darau taip kaip visi bet nestingsta nors tu ką
Ruciake
2010 07 21, 17:39
QUOTE(Acolyte @ 2010 07 21, 13:45) naudoju: 1 pak. sviesto naminį Rokiškio 82 ar tai 84 proc. 1 indeli sutirštinto pieno (kondensofkė) 2-3 pak. sausainių "Gaidelis" 4-5 šaukštai kakavos sakot nuo užvirimo 10-15 min  as ant silpnos ugnies gal tik 10-15 min kaitinau nelabai jis ir užvirė manau  Tikiuosi tik čia problema, nes juk darau taip kaip visi bet nestingsta nors tu ką  mano receptas truputį kitoks (aš, kaip suvalkietė, tai naudoju pieną ir cukrų, o ne kondensuotą pieną, bo tas gi brangus  ): 0,5 l pieno 1-1,5 stiklinės cukraus 200 g sviesto 3-5 v.š. kakavos 1 kg sausainių tai palyginus receptus iškart matyt, kad per mažai sausainių pagal jūsų receptą dedama, todėl ir būna skystas tinginys
|
|