foto-rugegele231-a tema2-a temaDarome, skanaujame ir dalinamės naujovėmis...
Aissstute
2010 01 29, 18:19
Nezinau, ar buvo jau toks receptas ankstesnese temose, tikriausiai buvo, bet dar parasysiu  nes as tynginiu visokiu bandziau daryti ir su grietine, kur dedasi, ir su grietinele, nu nera man skanesnio ir greiciau paruosiamo tynginio nei sitas: 1 x kondensuoto pieno 4 pok. selgos vanilimiu sausainiu ( 180g. viename pokelyje) 250g. sviesto ( ne sudyto) 2-3 saukstai kakavos Sausainius sutrupinu nedideliais gabaliukais ir palieku dideliame inde. Sviesta supjaustau mazais gabaliukais ir uzdedu lydytis, iskart sudedu kakava, kol sviestas lydosi, tada lengvai pasiskirsto ji ir be jokiu gumuliuku (kakavos galima det ir daugiau, cia pagal skoni, mano gaunasi toks svelniai rudas) Kai issilydo sviestas supilu kondensuota. Visa laika maisau ir ant nelabai dideles ugnies (kad nepradetu degti) iki kol beveik pradeda virti. Tada uzpilu viska ant sausainiu ir gerai ismaisau. Is pradziu gali pasirodyti, kad sausainiu per daug, bet gerai maisant viskas kuo puikiausiai issimaiso ir visi sauainiai pasidengia mase . Pilu i maiseli, graziai suslegiu ir i saldytuva. Kita diena valgom. Nu man labai skanu, neistizes, maiselis nusiima labai lengvai, tvirtas toks tas tinginys, o per nakti pastoveje tie sausainiai taip susigeria, kad jis gaunasi toks sotus, mano seimyna dievina, o ir padaryt ji ner kas.  Kita kart kai darysiu ateisiu idet fotkes. Papildyta:Oi, isijungiau praeita tema, tai Cipsiuko receptas toks pats, tik sausainiu biski maziau ji deda. Ir tikrai gerai ji pasake, dar nebuvo ne karto, kad nesigautu
monikutees
2010 01 29, 22:42
kaip skaniai atrodo net seiliu pilna burna  as jau kelias dienas planuoju pasidaryti tai rytoj tkrai darysiu Papildyta:QUOTE(Aissstute @ 2010 01 29, 20:19) Nezinau, ar buvo jau toks receptas ankstesnese temose, tikriausiai buvo, bet dar parasysiu  nes as tynginiu visokiu bandziau daryti ir su grietine, kur dedasi, ir su grietinele, nu nera man skanesnio ir greiciau paruosiamo tynginio nei sitas: 1 x kondensuoto pieno 4 pok. selgos vanilimiu sausainiu ( 180g. viename pokelyje) 250g. sviesto ( ne sudyto) 2-3 saukstai kakavos Sausainius sutrupinu nedideliais gabaliukais ir palieku dideliame inde. Sviesta supjaustau mazais gabaliukais ir uzdedu lydytis, iskart sudedu kakava, kol sviestas lydosi, tada lengvai pasiskirsto ji ir be jokiu gumuliuku (kakavos galima det ir daugiau, cia pagal skoni, mano gaunasi toks svelniai rudas) Kai issilydo sviestas supilu kondensuota. Visa laika maisau ir ant nelabai dideles ugnies (kad nepradetu degti) iki kol beveik pradeda virti. Tada uzpilu viska ant sausainiu ir gerai ismaisau. Is pradziu gali pasirodyti, kad sausainiu per daug, bet gerai maisant viskas kuo puikiausiai issimaiso ir visi sauainiai pasidengia mase . Pilu i maiseli, graziai suslegiu ir i saldytuva. Kita diena valgom. Nu man labai skanu, neistizes, maiselis nusiima labai lengvai, tvirtas toks tas tinginys, o per nakti pastoveje tie sausainiai taip susigeria, kad jis gaunasi toks sotus, mano seimyna dievina, o ir padaryt ji ner kas.  Kita kart kai darysiu ateisiu idet fotkes. Papildyta:Oi, isijungiau praeita tema, tai Cipsiuko receptas toks pats, tik sausainiu biski maziau ji deda. Ir tikrai gerai ji pasake, dar nebuvo ne karto, kad nesigautu  Papildyta:QUOTE(monikutees @ 2010 01 30, 00:41) kaip skaniai atrodo net seiliu pilna burna  as jau kelias dienas planuoju pasidaryti tai rytoj tkrai darysiu Papildyta:kad tik nezinau ausainiu du ar keturis pakelius deti, labi daug nuomoniu bijau kad nesusteng nes viena karta kose gavosi  gal kas patars
QUOTE(monikutees @ 2010 01 29, 22:42) kaip skaniai atrodo net seiliu pilna burna  as jau kelias dienas planuoju pasidaryti tai rytoj tkrai darysiu Papildyta:Papildyta:kad tik nezinau ausainiu du ar keturis pakelius deti, labi daug nuomoniu bijau kad nesusteng nes viena karta kose gavosi  gal kas patars  patariu deti 2 pokelius, kai sumaisysit viska dekit i krepseli celofanini suspauskit, suformuokit ir laikykit kambario temperaturoje maziausiai 2 val.o tada galit i saldytuva.as taip darau.,pas mane gaunasi super
guziukas
2010 01 30, 14:22
O kaip padaryt tingini su varske  kazkur maciau,bet neberandu
senoje temoje yra receptukas, tik nelabai turiu laiko ieskoti
Renata123
2010 01 30, 21:40
QUOTE(guziukas @ 2010 01 30, 14:22) O kaip padaryt tingini su varske  kazkur maciau,bet neberandu  Paskaityk CIA , Sonatinos varskinis tinginys. Skanaus!
Sveikos, as dar niekad nedariau tinginio.. Bet dabar saldytuve turiu puse skardines RUDUDU, sviesto.. sausainiu.. Tai norejau paklausti, ar imanoma padaryt su rududu tingini? ir kaip ji padaryt skystesni?  Istirpint sviesta ir tada po sauksta det rududu kol jis pasidarys tokios konsistencijos, kad issimaisys i vientisa mase? Patarkit man kas nors, aks jau isbande toki recepta
QUOTE(vavava @ 2010 02 02, 19:31) Sveikos, as dar niekad nedariau tinginio.. Bet dabar saldytuve turiu puse skardines RUDUDU, sviesto.. sausainiu.. Tai norejau paklausti, ar imanoma padaryt su rududu tingini? ir kaip ji padaryt skystesni?  Istirpint sviesta ir tada po sauksta det rududu kol jis pasidarys tokios konsistencijos, kad issimaisys i vientisa mase? Patarkit man kas nors, aks jau isbande toki recepta  na tinginio nedariau su rududu, bet bandziau torta skruzdelyna daryti, tai man rududu neistirpo, gavosi gabaliukais  jei darysite su juo, tai dar pieno pilkite puse stiklines
Renacio
2010 02 02, 21:24
labai skanus tinginys su rududu gaunasi  išlydau sviestą, sudedu rududu ir kaitinu, nuolat maišydama, kol sviestas su rududu susijungia. tada sumaišau su sausainiais ir stingdau. dar tinka džiovinti abrikosai ir slyvos
QUOTE(*dew* @ 2010 02 02, 20:18) na tinginio nedariau su rududu, bet bandziau torta skruzdelyna daryti, tai man rududu neistirpo, gavosi gabaliukais  jei darysite su juo, tai dar pieno pilkite puse stiklines  QUOTE(Renacio @ 2010 02 02, 20:24) labai skanus tinginys su rududu gaunasi  išlydau sviestą, sudedu rududu ir kaitinu, nuolat maišydama, kol sviestas su rududu susijungia. tada sumaišau su sausainiais ir stingdau. dar tinka džiovinti abrikosai ir slyvos  aciu labai uz patarimus..Bet nespejau sulaukti atsakymu ir improvizavau prie puodu  , tai rududu labai jau ziauriai nenorejo jungtis su sviestu.. vos priverciau as juos susijungti  , tada ipyliau truputi kakavos (tikiuos nepagadinau cia  ) dar buvo like kepintu lazdynu riesutu (smulkintu) nuo praejusio kepinio.. zodziu sumaisaiu ir juos su sausainiais.. ir i saldytuva Ziuresiu kas cia gausis man ryt.. bet manau pienas butu tikrai padejes susijungti jiems lengviau
QUOTE(vavava @ 2010 02 02, 22:19) aciu labai uz patarimus..Bet nespejau sulaukti atsakymu ir improvizavau prie puodu  , tai rududu labai jau ziauriai nenorejo jungtis su sviestu.. vos priverciau as juos susijungti  , tada ipyliau truputi kakavos (tikiuos nepagadinau cia  ) dar buvo like kepintu lazdynu riesutu (smulkintu) nuo praejusio kepinio.. zodziu sumaisaiu ir juos su sausainiais.. ir i saldytuva Ziuresiu kas cia gausis man ryt.. bet manau pienas butu tikrai padejes susijungti jiems lengviau  na nezinau ar butu padejas pienas, tiesiog jis butu reikalingas standartui, nes minejote kad turite tik puse rududu, o reikia viso indelio arba stiklines pieno, todel ir siuliau pilti puse stiklines  na nezinau kaip juos sujungti, man irgi nepavyko
QUOTE(Renacio @ 2010 02 02, 22:24) labai skanus tinginys su rududu gaunasi  išlydau sviestą, sudedu rududu ir kaitinu, nuolat maišydama, kol sviestas su rududu susijungia. tada sumaišau su sausainiais ir stingdau. dar tinka džiovinti abrikosai ir slyvos  Na, man su Rududu irgi vienas skaniausių tinginio variantų, tik man kažkodėl sviestas su juo niekada gerai nesusijungia, pakaitinu šiek tiek su ištirpusiu sviestu, kai gaunas tokia tirštoka masė (bet ne vientisa) ir pilu ant laužytų sausainių, bet skonio ir formos tikrai nepagadina  žinau, kad kiti varškės dar deda, bet pati nebandžius.
man su varške nelabai
Aissstute
2010 02 03, 16:32
QUOTE(jurda @ 2010 02 03, 12:41) man su varške nelabai  as irgi bandziau su varske, nu man irgi nelabai.. nors varskinius desertus as labai megstu.. Skanu, bet daugiau nedarysiu.. Gal kad as pripratus prie originalaus tynginio ir vis lyginau.. ir dar gal ,kad man kazkaip skystokai gavosi..
Adatėlė
2010 02 03, 20:22
QUOTE(Renacio @ 2010 02 02, 21:24) labai skanus tinginys su rududu gaunasi  išlydau sviestą, sudedu rududu ir kaitinu, nuolat maišydama, kol sviestas su rududu susijungia. tada sumaišau su sausainiais ir stingdau. dar tinka džiovinti abrikosai ir slyvos  as tai dedu ne abrikosu ar slyvu o stedentu maisto/////labai skanu kai yra ir razinu ir riesutu  toks egzotinis gaunasi
gera idėja, nes ten yra įvairių riešutų, tikrai skonis geras turi gautis
VALDORFONE
2010 02 05, 20:50
QUOTE(Renacio @ 2010 02 02, 22:24) labai skanus tinginys su rududu gaunasi  išlydau sviestą, sudedu rududu ir kaitinu, nuolat maišydama, kol sviestas su rududu susijungia. tada sumaišau su sausainiais ir stingdau. dar tinka džiovinti abrikosai ir slyvos  oman su rududu nesigavo  nesustingo normalei
Lusasita
2010 02 05, 21:21
QUOTE(Renata123 @ 2010 01 30, 22:40) Paskaityk CIA , Sonatinos varskinis tinginys. Skanaus!  nuostabaus skonio jis man ir su rududu skanu ir paprastas su kakava skanus ( as dedu 4 pakelius sausainiu) , gaunasi visada
Mano stai toks "Šokoladinis saliamis tinginys"  receptas
QUOTE(Nerytė @ 2010 02 15, 21:34) Mano stai toks "Šokoladinis saliamis tinginys"  .... receptas  nu vaizdelis tai nerealus  bet man tik akims, nes juodojo sokolado nemegstu  darau tingini karamelini
Lusasita
2010 02 15, 22:18
dariau tinginiu tingini indelis virto kondesuoto pieno ( galima ir rududu) 200 gr gero sviesto 3 pakeliai po 150 gr aguoniniu krekeriu zuvytes net sausainiu lauzyt nereikia  o jau skonis
koks grožis. Būtinai išbandysiu
daugiau į tinginį nedėčiau džiovintų vaisių, nes dar saldžiau pasidaro. Tik riešušų. Gal džiovintos spanguolės priduoda truputį rūgštumo?
Belle_fleur
2010 02 19, 11:27
QUOTE(Blondie* @ 2010 02 02, 23:31) Na, man su Rududu irgi vienas skaniausių tinginio variantų, tik man kažkodėl sviestas su juo niekada gerai nesusijungia, pakaitinu šiek tiek su ištirpusiu sviestu, kai gaunas tokia tirštoka masė (bet ne vientisa) ir pilu ant laužytų sausainių, bet skonio ir formos tikrai nepagadina  žinau, kad kiti varškės dar deda, bet pati nebandžius. Na jau, iš manęs tokia kepėja, bet maišai maišai, kaitini kaitini ir gaunasi graži vientisa lygi karamelė ir apie kažkokius pienus pirmą kartą girdžiu... kam ten jų reikia... viskas puikiausiai sustingsta... man karamelinis tinginys pats skaniausias... vietoj rududu galima irisus naudoti, apie 200 g irisų, 200 g. sviesto ir du pakeliai sausainių... Tik reikia pavargti, kol vientisą masė gaunasi, rududu tai vieni juokai palyginus... žodžiu, jei nesigauna, vadinasi, per trumpai maišote ir kaitinate...
vikulia 84
2010 03 02, 00:44
Darau paprastai. Tik dar idedu graikisku riesutu. Musu seimai taip lb patinka.
delamorte
2010 03 05, 08:28
QUOTE(Nerytė @ 2010 02 15, 21:34) Mano stai toks "Šokoladinis saliamis tinginys"  ..... receptasTrečią kartą dariau tinginį, paskutinius 2kartus pagal jūsų receptą, bet kažkodėl man gaunasi labai minkšti  Nesuprantu ką darau ne taip ir kaip atrast tą aukso viduriuką, nes pirmą kartą darant buvo per kietas (bet tada nedėjau visai kakavos, tik 200g šokolado), gal sausainių daugiau dėti?
QUOTE(vikulia 84 @ 2010 03 02, 01:44) Darau paprastai. Tik dar idedu graikisku riesutu. Musu seimai taip lb patinka. As dedu studentiskus riesutu/razinu rinkinukus ir graikisku dar primaisau, tikrai labiau patinka su riesutukais, nei tik sausainiu/sviesto ir kakavos kaip anksciau darydavom.
QUOTE(delamorte @ 2010 03 05, 08:28) Trečią kartą dariau tinginį, paskutinius 2kartus pagal jūsų receptą, bet kažkodėl man gaunasi labai minkšti  Nesuprantu ką darau ne taip ir kaip atrast tą aukso viduriuką, nes pirmą kartą darant buvo per kietas (bet tada nedėjau visai kakavos, tik 200g šokolado), gal sausainių daugiau dėti? As visuomet 600g sausainiams naudoju 200g sviesto. Gaunasi tobulas  Manau, del siu dvieju produktu neatitikimo Jums gaunasi per minkstas Papildyta:Dar puiku dalyka atradau, ka dedu i tinginuka, tai migolai meduje  Super skonis gaunasi
QUOTE(Aissstute @ 2010 01 29, 19:19) Nezinau, ar buvo jau toks receptas ankstesnese temose, tikriausiai buvo, bet dar parasysiu  nes as tynginiu visokiu bandziau daryti ir su grietine, kur dedasi, ir su grietinele, nu nera man skanesnio ir greiciau paruosiamo tynginio nei sitas: 1 x kondensuoto pieno 4 pok. selgos vanilimiu sausainiu ( 180g. viename pokelyje) 250g. sviesto ( ne sudyto) 2-3 saukstai kakavos Sausainius sutrupinu nedideliais gabaliukais ir palieku dideliame inde. Sviesta supjaustau mazais gabaliukais ir uzdedu lydytis, iskart sudedu kakava, kol sviestas lydosi, tada lengvai pasiskirsto ji ir be jokiu gumuliuku (kakavos galima det ir daugiau, cia pagal skoni, mano gaunasi toks svelniai rudas) Kai issilydo sviestas supilu kondensuota. Visa laika maisau ir ant nelabai dideles ugnies (kad nepradetu degti) iki kol beveik pradeda virti. Tada uzpilu viska ant sausainiu ir gerai ismaisau. Is pradziu gali pasirodyti, kad sausainiu per daug, bet gerai maisant viskas kuo puikiausiai issimaiso ir visi sauainiai pasidengia mase . Pilu i maiseli, graziai suslegiu ir i saldytuva. Kita diena valgom. Nu man labai skanu, neistizes, maiselis nusiima labai lengvai, tvirtas toks tas tinginys, o per nakti pastoveje tie sausainiai taip susigeria, kad jis gaunasi toks sotus, mano seimyna dievina, o ir padaryt ji ner kas.  Kita kart kai darysiu ateisiu idet fotkes. Papildyta:Oi, isijungiau praeita tema, tai Cipsiuko receptas toks pats, tik sausainiu biski maziau ji deda. Ir tikrai gerai ji pasake, dar nebuvo ne karto, kad nesigautu  Labas norejau paklaust, kodel man nelabai gavosi sitas tinginys. Matavau kiekviena grama ir man gavosi toks, kad rankos prie jo limpa, gerai is maiselio neisiima. Bet skonis tai labai geras. O kondensuotas pienas ir sutirstintas pienas tai tas pats? Nes kitokio musu maximoj nebuvo Patarkit ka padariau ne taip, nes labai skanus, tik norisi, kad neliptu prie ranku O gal sviestas kazkoks turi buti kitoks nei pirkau. Nes pirkau sveriama
QUOTE(Naira @ 2010 03 08, 13:31) Labas norejau paklaust, kodel man nelabai gavosi sitas tinginys. Matavau kiekviena grama ir man gavosi toks, kad rankos prie jo limpa, gerai is maiselio neisiima. Bet skonis tai labai geras. O kondensuotas pienas ir sutirstintas pienas tai tas pats? Nes kitokio musu maximoj nebuvo Patarkit ka padariau ne taip, nes labai skanus, tik norisi, kad neliptu prie ranku O gal sviestas kazkoks turi buti kitoks nei pirkau. Nes pirkau sveriama  Sviestas butinai turi buti geras, 82 proc riebumo. Gal koki nekokybiska, neriebu nusipirkot? Siaip del blogo sviesto dazniausiai ir gaunasi minkstas tinginys, nesukieteja gerai
QUOTE(Alyssa @ 2010 03 08, 15:34) Sviestas butinai turi buti geras, 82 proc riebumo. Gal koki nekokybiska, neriebu nusipirkot? Siaip del blogo sviesto dazniausiai ir gaunasi minkstas tinginys, nesukieteja gerai  Parduotuvej sake, kad 82 proc, bet kazin. Na, bandysiu su kitu sviestu, jei nepavyks, tai verksiu, nes labai skanu
QUOTE(Naira @ 2010 03 08, 15:58) Parduotuvej sake, kad 82 proc, bet kazin. Na, bandysiu su kitu sviestu, jei nepavyks, tai verksiu, nes labai skanu  O sviesta su kondensuotu pienu, sviestu ir kakava uzvirinot?
QUOTE(delamorte @ 2010 03 05, 08:28) Trečią kartą dariau tinginį, paskutinius 2kartus pagal jūsų receptą, bet kažkodėl man gaunasi labai minkšti  Nesuprantu ką darau ne taip ir kaip atrast tą aukso viduriuką, nes pirmą kartą darant buvo per kietas (bet tada nedėjau visai kakavos, tik 200g šokolado), gal sausainių daugiau dėti? keista, kad gavosi perminkstas... juk sviestas, kakva, sokoladas kietina visa mase, o dar cukrus curis kristalizuojasi ir sutvirtina mase... tikrai nezinau kodel minkstas gavosi... arba produktu santykius neislaikei arba nekokybiski produktai buvo
O TINGINY ESAT DARIUSIOS ISVIS BE KONDENSUOTO PIENO IR BE PAPRASTO PIENO...AR TIK TOKIUS.. AS DARAU SU SVIESTU ,KIAUSINIAIS,KAKAVA,IR ZINOMA SAUSAINIAI,BEI CUKRUS..
QUOTE(evers @ 2010 03 11, 16:10) O TINGINY ESAT DARIUSIOS ISVIS BE KONDENSUOTO PIENO IR BE PAPRASTO PIENO...AR TIK TOKIUS.. AS DARAU SU SVIESTU ,KIAUSINIAIS,KAKAVA,IR ZINOMA SAUSAINIAI,BEI CUKRUS..   prasom placiau  skonis?ir vaizdas ir kietumas koks, o kiausiniai nesuverda?
delamorte
2010 03 12, 09:53
QUOTE(Alyssa @ 2010 03 07, 10:50) As visuomet 600g sausainiams naudoju 200g sviesto. Gaunasi tobulas  Manau, del siu dvieju produktu neatitikimo Jums gaunasi per minkstas Papildyta:Dar puiku dalyka atradau, ka dedu i tinginuka, tai migolai meduje  Super skonis gaunasi 
QUOTE(Nerytė @ 2010 03 08, 19:28) keista, kad gavosi perminkstas... juk sviestas, kakva, sokoladas kietina visa mase, o dar cukrus curis kristalizuojasi ir sutvirtina mase... tikrai nezinau kodel minkstas gavosi... arba produktu santykius neislaikei arba nekokybiski produktai buvo
Ačiū už atsakymus, pabandysiu kitą kartą darant dėti daugiau sausainių, o nekokybiškas, galvoju, gal tik šokoladas galėjo būti? Dėjau Karūną, o ten gi vis vien gryno šokolado nėra didelis procentas
QUOTE(*dew* @ 2010 03 12, 01:12)  prasom placiau  skonis?ir vaizdas ir kietumas koks, o kiausiniai nesuverda?  RASAU KOKY TURIU RECEPTUKA...(tiesa darau puse) 1kg sausainiu 2stik,cukraus 400gr sviesto ar margarino 7-8saukstai vandens 3 saukstai kakavos 2 kiausiniai sudeti cukru,vandeny ir kakava ir kaitint,,(vanduo geriau kad butu dugne,nes jai bus kakava gali svilt)po to ideti sviesta ir dar kaitint( kazkur apie 5min)turi atvirt ir cukrus but issilydes(nu zodziu karamele)atvesint ..kad nebebutu karstas, tada sudet kiausinius ir gerai,gerai ismaisyt.tada vel pakaitint(matysis mase sutirsteja)tada subert sausainius.padet sustingt... toki esu dariusi ir nekarta...man jis skanus...ir nereikia det sviesto 80% o galima ir su paprastu,ir sustingsta.medinis nepasidaro,bet ir pirstu netepa...  skanaus...
QUOTE(evers @ 2010 03 12, 18:55) RASAU KOKY TURIU RECEPTUKA...(tiesa darau puse) . oho, reiks pabandyti
Jai kelinti metai darau Tinginį su kondensuotu kakaviniu pienu. Jis man pats skaniausias, nu bet žiauriai saldus. Gal kas bandėt daryt su NESALDINTU kondensuotu pienu? Tada pasisaldinčiau kiek man reikia ar šokolado plytą ištirpinčiau, bet bijau, kad nesustings, nes tas nesaldintas pienas gerokai skystesnis už saldų...
QUOTE(vija @ 2010 03 18, 10:15) Jai kelinti metai darau Tinginį su kondensuotu kakaviniu pienu. Jis man pats skaniausias, nu bet žiauriai saldus. Gal kas bandėt daryt su NESALDINTU kondensuotu pienu? Tada pasisaldinčiau kiek man reikia ar šokolado plytą ištirpinčiau, bet bijau, kad nesustings, nes tas nesaldintas pienas gerokai skystesnis už saldų... as dariaus su nesaldintu, tai pyliau cukraus pagal skoni is akies, ir imeciau 4 skilteles pieninio sokolado, ilgai paviriau ir gavosi karamelinis
Na, as kartais darau 'dietinį' tinginį - be kondensuoto pieno  . Išlydau pakelį gero sviesto su trupučiu cukraus ir įpilu pusę stiklinės stiprios kavos. Galima ir kakavos porą šaukštelių ar šokolado gabaliuką įmesti (jei atrandu spintelej).Viską pilu ant sausainių (3-4 pakeliai). Skonis tai toks savotiškas  , ne visiems patinka, bet namiškiams sueina puikiai. Čia kai labai norisi tinginio, bet į džinsus jau seniai netelpi.....
O ką duoda tinginiui sviestas? Taip užsimaniau pasidaryti tinginį, sausainių esu prisipirkus, o sviestas baigės, mąstau kaip čia be jo pasigaminus rytui prie kavos skanaus tinginuko  o jei vietoj sviesto dėti margariną, ar labai pakeistų skonį.Gal kas esat bandę dėti margariną?
manau su margarinu gali tradicinis tinginys nesustingti,
Ieškau googlėj receptų, tai daug kur rašo sviesto arba margarino, bet visi daro su sviestu  sustingti tai sustings, vat įdomu kaip dėl skonio.
esu dariusi pagal savo recepta su margarinu stingo gerai,tik skonio nepamenu...tai turbut skanus buvo...  kitaip atsiminciau...
Renata123
2010 03 26, 22:15
QUOTE(Sense @ 2010 03 26, 20:22) O ką duoda tinginiui sviestas? Taip užsimaniau pasidaryti tinginį, sausainių esu prisipirkus, o sviestas baigės, mąstau kaip čia be jo pasigaminus rytui prie kavos skanaus tinginuko  o jei vietoj sviesto dėti margariną, ar labai pakeistų skonį.Gal kas esat bandę dėti margariną? Sveikos mergaites! Bijau, kad neapsigautumete su tuo margarinu. As karta esu darius per pus margarina su sviestu. TIK! Jokiu budu ne tas paprastas margarinas, su kuriuo galima tepti sumustinius!!!  O tas spec. margarinas, kuris yra skirtas kepiniams, jis berods 80% riebumo. Yra Vilnius, Eve pavadinimu ir dar kazkoks naujas atsirado (tik dabar nepamenu ar tai Norfos pc., ar tai Rimi maciau). Tai tiek is mano praktikos Sekmes!
Taip, dariau su margarinu 80% kepimui iš Rimi. Nesustingo, tiksliau neblogai visai, bet daug aplinkui kakavinės tepančios tešlos buvo. Tada nusipirkau sviesto, išlydžiau beveik visą poką, sumaišiau ir.. nieko nesigavo. Sausainiai suminkštėjo nuo kakavinės tešlos, dabar viena didelė košė, skani, bet vaizdas tai nekoks. Gaila, kad tiek sugadinau skanumyno, dar mąstau bandyti gelbėti pribėrus dar sausainių.
Neskanusu margarinu, man jis veliasi burnoje
idesiu savo tinginuka 4 pak."Gaidelis", 1 pak sviesto, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 3 pak varškės (kad būtų nesausa, aš naudojau senolių 9%), 1 sauja aguonų, 1 st cukraus, 2 pak pieniško šokolado. Sviestą, varškę, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų reikėtų ištrinti iki vientisos masės. Ant dugno dedame sausainius, tepame ant viršaus varškės ir sviesto masę, tada vėl sausainius dėliojame ir taip sluoksniuojam. Viršutinis sluoksnis turi būti sausainių. Paslėgiam , arba darome formoje ir dedame į šaldytuvą nakčiai. Kitą diena ištirpiname šokoladą, aptepame pyragą ir vėl trumpam į šaldytuvą. Skanaus   
|
|