QUOTE(daivulle @ 2010 03 13, 11:53) jei gartraukis imontuotas po spintele tai ten gaunasi lentyneles prieskoniams pasideti bent jau pas mane taip bus Papildyta:mes apsiziurejom gartrauki elica galingumas 650 ir kaina normali ir vietos spinteliai nedaug uziima  Lentynėlės virš gartraukio?
daivulle
2010 03 13, 11:50
jo man atrodo ir patogu bus
gartraukio galingumas yra skaiciuojamas atsizvelgiant i kiekvienos virtuves kubatura, kuri dar dauginama is koeficiento 8-12 ribose o paskui jau kitos charakteristikos ivertinamos: triuksmingumas, filtru naudojimas ir keiciamumas... ir pan ir t.t. o mikrobange pirkau, tam kad vaikai galetu pasisildyti sau pietus. nes manau, kad joje pasisildyti yra saugiau, nei ijungus dujas. tad ir ji pastatyta taip, kad vaikai lengvai ja pasiektu, nelaipiodami, ir nekilnodami karstu leksciu virs galvos su nemaza tikimybe uzsiversti ja su visu jos turiniu ant saves.
Bonpari
2010 03 13, 12:00
kokio galingumo geriausiai žiūrėti įmontuojamus gartraukius ir firma gal kokią rekomenduotumėt?
QUOTE(naaringiux @ 2010 03 13, 12:00) kokio galingumo geriausiai žiūrėti įmontuojamus gartraukius ir firma gal kokią rekomenduotumėt?  o kokios kvadraturos virtuve ir koks aukstis jos ( ar standartinis?)
Bonpari
2010 03 13, 12:18
QUOTE(janna @ 2010 03 13, 12:07) o kokios kvadraturos virtuve ir koks aukstis jos ( ar standartinis?) 9 kvadr. standartinė mūsų blokinių namų virtuvė
mikaela
2010 03 13, 12:52
QUOTE(naaringiux @ 2010 03 13, 12:18) 9 kvadr. standartinė mūsų blokinių namų virtuvė  Maniske virtuve irgi 9 su trupuciu m2. Man irgi aktualu gartraukio imontuojamo i spinteles galingumas ir rekuomenduojama firma
daivulle
2010 03 13, 14:40
kas liecia gartraukius kiek zmoniu tiek nuomoniu as apsiziurejus elica 650galingumo pas mane virtuve 15kv metru nes tokio galingumo gorenje perpus brangesni
Upokšnis
2010 03 13, 15:17
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 03 12, 00:40) 1. Geriau įmontuojamas ar neįmontuojamas gartraukis? Aš būčiau linkusi link įmontuojamo,kada jis paslėpiamas po durelėmis ir atsiranda papildoma vieta susidėti ir pan... bet va vienas žmogus sakė, kad tada toje spintelėje labai kaupiasi riebalai  kaži kiek tiesos tame? 2. Nežinau kodėl, bet gi užsimaniau aš orkaitės aukštai įmontuotos  na nepasieks vaikai.. bet ką aš iš to pralošiu? sumažės darbastalis, tai jau supratau.. o kas dar? 1. Rinkausi įmontuoja dėl bendro vaizdo vientisumo ir dėl valymo  Jei gartraukis atviras - riebalais apsineša greitai  Įmontuojamą naudoju daugiau nei pusmetį, jokių riebalų nesusikaupė. 2. Darbastalį prarasi, bet turėsi papildomus stalčius/lentynas susidėti daiktams.
daivulle
2010 03 13, 15:24
Gal paskuria nors virsutines spinteles i virsu atsidar?Ar patogu?Niekaip neasisprendziu
Gaudvilė
2010 03 13, 15:31
QUOTE(daivulle @ 2010 03 13, 15:24) Gal paskuria nors virsutines spinteles i virsu atsidar?Ar patogu?Niekaip neasisprendziu  turiu, jokio nepatogumo nepajutau
QUOTE(daivulle @ 2010 03 13, 15:24) Gal paskuria nors virsutines spinteles i virsu atsidar?Ar patogu?Niekaip neasisprendziu  Aš specialiai dėjau Blum mechanizmą, kuris dureles pakelia į viršų, nes tai labai patogu ir esu tuom lb patenkinta, tik aišku, kad tai nepigus malonumas
QUOTE(janna @ 2010 03 13, 12:00) o mikrobange pirkau, tam kad vaikai galetu pasisildyti sau pietus. nes manau, kad joje pasisildyti yra saugiau, nei ijungus dujas. tad ir ji pastatyta taip, kad vaikai lengvai ja pasiektu, nelaipiodami, ir nekilnodami karstu leksciu virs galvos su nemaza tikimybe uzsiversti ja su visu jos turiniu ant saves.   bet kiek pastebejau, tai dauguma deda mikrobanges ant/virs saldytuvu  niekad ten nedeciau, jau vien del vaiku saugumo. QUOTE(daivulle @ 2010 03 13, 15:24) Gal paskuria nors virsutines spinteles i virsu atsidar?Ar patogu?Niekaip neasisprendziu  nueikit i baldu parduotuve ir ismeginkit  man asmeniskai nepatiko
mikaela
2010 03 13, 16:03
Sveikos  Gal galit pakomentuoti si varianta
QUOTE(mikaela @ 2010 03 13, 16:03) Sveikos  Gal galit pakomentuoti si varianta Aš pasakysiu nuomonę iš savo varpinės Virš kriauklės spintelę daryčiau su vizualiai padalintu fasadu į dvi dalis ir dėčiau pakeliamą mechanizmą , bet ar ji iš tiesų siauresnė už spintelę kriauklei, ar man tik taip atrodo Klausimas, - o nebuvo svarstymų antrame aukšte įvesti stiklo Klausimas, -o kas toje priekinėje apatinėje spintelėje,- gal indaplovė, jei ne, tai daryčiau irgi stalčius, nes bent jau man apatinėse spintelėse stalčiai daug patogiau
QUOTE(daivulle @ 2010 03 13, 15:24) Gal paskuria nors virsutines spinteles i virsu atsidar?Ar patogu?Niekaip neasisprendziu  reiktu pabandyti salone. nedidelio ugio zmogui - nera patogu. as sio varianto atsisakiau dabar del gartraukiu. reiktu pradziai issirinkti gartrauki su tinkanciais jums parametrais (ne tik galingumas) ir jau tuomet lyginti ivairiu gamintoju kainas vienodomis techninemis charakteristikomis. kas be ko garsus (turintis varda) bus brangesni, tad tikriausiai niekas cia nei Mieles, nei Gaggenau ar Kuppersbuch tikriausiai ir nesiulys tad: 1. tipas (imontuojamas, ar ne) 2. plotis (60,90,120 cm) 3. galingumas (vidutiniai virtuvei pakanka tarp 400-600m3/val (9-12 kv. m atitinkamai) 4. triuksmingumas. (nemaziau svarbus parametras, nei galingumas - jei nervu sistema ir ausis brangios) 5. veikimo principas (a: garus issiurbia ir ismeta i ventiliacine anga,  issiurbia, isvalo, ir vel grazina i patalpa - kitaip tariant dirba recirkuliacijos rezimu; cia yra savu niuansu ir su filtrais.) 6.patys riebalus "gaudantys" filtrai. ar jie daugkartinio naudojimo ir juos galima plauti, kad ir indaplovei, ar ne ir keiciami uzsitersus. 7. dizainas. na o tada jau pagalvojat kiek galit skirti pinigeliu, ir atsizvelgiant i tai renkantes gartrauki. o pabaigai, yra visa tema SM skirta gartraukiams su joje teikianciais konsultacijas konsultantais
As irgi spintele virs kriaukles daryciau platesne, kaip ir kriaukles spintele. Arba ji butu dvieju duru, arba tokia, kaip tos, kur prie kt.sienos kabo. QUOTE(fukse @ 2010 03 13, 16:36) Klausimas, -o kas toje priekinėje apatinėje spintelėje,- gal indaplovė, jei ne, tai daryčiau irgi stalčius, nes bent jau man apatinėse spintelėse stalčiai daug patogiau  O as visgi palikciau lentynas (jei ten lentynos). Maza ka veliau gali sugalvot aukstesnio pastatyt (ar koki prietaisa nemaza nusipirks ir laikyt nebus kur), tai tik vidine lentyna isims - ir tilps. O jei bus stalciai, tai jau perdaryt sunkiau. Kartais gali kas nors netilpti i salciu, o tada kur...i balkona ar rusi nest... Jei visgi toj spintelej indaplove, tai as jos ten nedeciau  geriau padaryciau jai vieta prie kriaukles spinteles. Vietos kiek daugiau uzimtu, bet ir prie lango ir prie saldytuvo vistiek butu galima prieiti. O man praktiskiau, kai viskas vietoj: ir kriaukle, ir indaplove, ir virsuj spintele indams. Tokia mano nuomone
Gaudvilė
2010 03 13, 17:50
Nelabai suprantu ūgio problemos renkantis pakeliamą mechanizmą. Esu vidutinio ūgio, ir jokio diskomforto. Vyras aukštesnis, į viršutinę lentyną nelenda, ten ir taip daiktai sudėti, kurie reikalingi virtuvėj, bet neitin dažnai. Turiu 4 skirtingus variantus, vienur stiklas pakeliamas, kitur laminuota plokštė virš kriauklės, indų džiovykla. Pradžioj taip pat abejojau ar bus patogu puodelius nuo viršutinės lentynos paimti - daugiau nei metus naudojuos, tikrai jokių problemų. Problema gali atsirasti pasirenkant mechanizmą ir bandant sutaupyt.
QUOTE(mikaela @ 2010 03 13, 16:03) Sveikos  Gal galit pakomentuoti si varianta  Jei atvirai, man sitas variantas apskritai nepatinka  Ir viskas del kriaukles visiskai ne vietoje...Negi tikrai neimanoma kriaukles perkelt i kita sienos puse?  Isivaizduok, kazka kriauklej plauni, paskui per visa kambari varvanti keli ant darbastalio ir pjaustai...  Jau geriau i jos vieta deciau saldytuva...o tarp kriaukles ir virykles padaryciau didesni darbastali
buziuliuke
2010 03 13, 18:28
QUOTE(daivulle @ 2010 03 13, 16:24) Gal paskuria nors virsutines spinteles i virsu atsidar?Ar patogu?Niekaip neasisprendziu  Pas mus irgi i virsu atsidaro su Blum mechanizmu.Nors pati esu mazo ugio,bet pasiekiu,nes laikau ten daiktus,kurie nenaudojami kasdiena.Todel esu visai patenkinta
QUOTE(elva @ 2010 03 13, 18:23) Negi tikrai neimanoma kriaukles perkelt i kita sienos puse?  Isivaizduok, kazka kriauklej plauni, paskui per visa kambari varvanti keli ant darbastalio ir pjaustai...  Jau geriau i jos vieta deciau saldytuva...o tarp kriaukles ir virykles padaryciau didesni darbastali  Tuomet ir mikrobangę būtų galima gal išmesti virš šaldytuvo, bet gal nebūtinai, jei ji tokio pat dizaino kaip orkaitė  Bet gal jau kanalizacija įrengta toje vietoje, kur dabar suprojektuota kriauklė
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 03 13, 17:50) Nelabai suprantu ūgio problemos renkantis pakeliamą mechanizmą. Esu vidutinio ūgio, ir jokio diskomforto. O jei butut zemo ugio, yra galimybe, kad nepasiektut, va tada suprastumet. O jei tose lentynosi laikysit, kad ir puodelius, va tada matysit, kaip vaikas gan ilgai nepasiekia pasiimti puodelio neprisitaukdamas kedes. Bus "gyvas" pavyzdys.
QUOTE(Leksa @ 2010 03 13, 18:37) O jei butut zemo ugio, yra galimybe, kad nepasiektut, va tada suprastumet. O jei tose lentynosi laikysit, kad ir puodelius, va tada matysit, kaip vaikas gan ilgai nepasiekia pasiimti puodelio neprisitaukdamas kedes. Bus "gyvas" pavyzdys. Nesuprantu ką turi bendro pakeliamas mechanizmas su viršutinės spintelės antra lentyna, juk ar atidaromos durelės, ar pakeliamos , lentynėlė lieka tokiame pat aukštyje, kita kalba, kad pasikėlus durelėms į viršų, žemesnis žmogus ar vaikas gali nepasiekti rankenėlės durelėms nuleisti žemyn, tad žemesniems žmogučiams tikrai reikėtų pamėginti tai padaryti baldų parduotuvėj
Gaudvilė
2010 03 13, 18:50
QUOTE(Leksa @ 2010 03 13, 18:37) O jei butut zemo ugio, yra galimybe, kad nepasiektut, va tada suprastumet. O jei tose lentynosi laikysit, kad ir puodelius, va tada matysit, kaip vaikas gan ilgai nepasiekia pasiimti puodelio neprisitaukdamas kedes. Bus "gyvas" pavyzdys. vis tiek nesuprantu - durelės kažką pakeistų? Jei žemo ūgio, gi kabinam žemiau pačias spinteles. Nuėjau į virtuvę ir specialiai patikrinau, kiek daug atsidaro - jokio skirtumo ar durelės būtų, ar pakeliamos. Mano atveju bendras virtuvės vaizdas gražesnis. Vaikai kol nepasiekia gali turėti budinčius puodelius ant stalviršio. Maniškė anksčiau kėdę prisitraukdavo ir taip savarankiškai pasiimdavo puodelį. Kai sugalvodavo indus plaut, taip pat kėdę pasistatydavo ie užsiimdavo skalbimu. Nematau problemų dėl vaikų.
mikaela
2010 03 13, 19:23
QUOTE(elva @ 2010 03 13, 18:23) Jei atvirai, man sitas variantas apskritai nepatinka  Ir viskas del kriaukles visiskai ne vietoje...Negi tikrai neimanoma kriaukles perkelt i kita sienos puse?  Isivaizduok, kazka kriauklej plauni, paskui per visa kambari varvanti keli ant darbastalio ir pjaustai...  Jau geriau i jos vieta deciau saldytuva...o tarp kriaukles ir virykles padaryciau didesni darbastali  Elva, man patogu, nes as jau keturiolika metu taip naudojuosi  Musu seima visada beveik maista ant stalo ruosia, ne ant spinteliu Ten saldytuvo neidesi  , nes prie kriaukles yra sklende peciaus :ax:Ten ir spintele virs kriaukles netycia ideta fukse, man ir stalciai ir spinteles patogu, todel bent viena spintele noreciau turet, indaploves ten nera Dar du kiti variantai: 
QUOTE(fukse @ 2010 03 13, 18:46) ...kita kalba, kad pasikėlus durelėms į viršų, žemesnis žmogus ar vaikas gali nepasiekti rankenėlės durelėms nuleisti žemyn, tad žemesniems žmogučiams tikrai reikėtų pamėginti tai padaryti baldų parduotuvėj  tai apie tai ir kalbama! jug ir kalba eina apie dureliu mechanizmus, o ne spinteliu ar lentynu ... tokias dureles atidaryt patogu, o vat pasiekt, kad jas uzdaryt - jau problema. zinoma galima ideti toki "ale sniureli" uz kurio patraukus tos dureles uzsidaro. bet mano galva protingiau paprastesnis mechanizmas durelese ir dar koki viena blumini stalciu ar kargo krepsi, nei "imontuoti" tokius pinigus i "pakeliama mechanizma su tuo sniureliu". na, as rasiau, ne siaip sau is "lempos". buvau salonose, pries isirengdama pas save virtuve. tampiau, varciau, atidarinejau ivairius mechanizmus ir "naujoves" ir pasidariau isvadas kas man patogu su mano ugiu, o kas ne. atsizvelgiant i kaina kas butina, o kas "gerai", bet galiu apseiti. spinteles zemiau galima pakabinti, o gartrauki nebe. jam yra atstumu normos. kad man butu su mano ugiu patogu, jos turetu kabeti apie 40 cm aukstyje nuo stalvirsiaus  o kodel nenorima spinteliu bloko po langu ikeltuse projektukuose? (ar praleidau kazka  )
mikaela
2010 03 13, 20:03
QUOTE(janna @ 2010 03 13, 19:34) o kodel nenorima spinteliu bloko po langu ikeltuse projektukuose? (ar praleidau kazka  ) Cia apie mano, turbut?Negalima, nes radiatorius po palange, ten stalas stovi
QUOTE(janna @ 2010 03 13, 19:34) o kodel nenorima spinteliu bloko po langu ikeltuse projektukuose? (ar praleidau kazka  ) Aš sau ko gero užsukčiau darbastalį su spintelėm po langu ir sujungčiau su kriauklės zona
QUOTE(mikaela @ 2010 03 13, 20:03) Cia apie mano, turbut?Negalima, nes radiatorius po palange, ten stalas stovi  Agum. Radijatoriu as perkelciau. Tai, kad stalas stovi prie lango ir ant jo viskas pjaustoma, speju, kad tai butu ideali vieta darbastaliui. Jei i spinteles vieta neimanoma pastatyti saldytuvo, tai apsukciau spintele su kriaukle nuo lango, ir bandyciau sudeliot spinteles kampu siena su langu+kur dabar baldai sustatyti. Tokiu atveju, saldytuvas atsidurtu "ranksluostines" vietoje
QUOTE(mikaela @ 2010 03 13, 20:03) Cia apie mano, turbut?Negalima, nes radiatorius po palange, ten stalas stovi  Nu tada jo O kur antram variante dingo mikrobangė  jei statysit ant stalviršio, tai darbastalis labai sumažės
QUOTE(mikaela @ 2010 03 13, 19:23) Elva, man patogu, nes as jau keturiolika metu taip naudojuosi  Musu seima visada beveik maista ant stalo ruosia, ne ant spinteliu Ten saldytuvo neidesi  , nes prie kriaukles yra sklende peciaus :ax:Ten ir spintele virs kriaukles netycia ideta fukse, man ir stalciai ir spinteles patogu, todel bent viena spintele noreciau turet, indaploves ten nera Dar du kiti variantai:   Man šaldytuvas prie lango visai nesižiūri, aš dėčiau jį už rankšluostinės, tuomet nuo lango ir šviesos daugiau bus ir šaldytuvas patogiai darinėsis (o dabar pagal piešinį tai ir atidarymas šaldytuvo nepatogus). Visus baldus sukčiau kampu pro langą iki kriauklės , jei po langu radiatorius, tai ne bėda, pas mus dabar taip baldai stovi jau eilė metų ir viskas tvarkoje. Aišku baldai nepritraukti prie pat radiatoriaus ir darbastalis baigiasi sulig jais,bet nei vaizdui, nei patogumui nekenkia . Dar kas man nesižiūri tai tas įrėminimas baldų, jei jau galvojate storesniu kantu aprėminti baldus, tai tai reiktų daryti iš abiejų pusių, kad žiūrėtųsi, o dar gražiau jei ir viršus atsikartotų tas pats.
mikaela
2010 03 14, 10:05
Neeri, cia viena forumiete padeda paprojektuoti baldus, ne as pati projektuoju  Man be kanto graziau atrodytu  Saldytuvas irgi keliaus i kita kampa Prie radiatoriaus stalas stovi, man nelabai graziai ir patogiai atrodytu jis ten kur dabar saldytuvas ir spintele  Beto ir finansu neperdaugiausiai
QUOTE(mikaela @ 2010 03 14, 10:05) Neeri, cia viena forumiete padeda paprojektuoti baldus, ne as pati projektuoju  Man be kanto graziau atrodytu  Saldytuvas irgi keliaus i kita kampa Prie radiatoriaus stalas stovi, man nelabai graziai ir patogiai atrodytu jis ten kur dabar saldytuvas ir spintele  Beto ir finansu neperdaugiausiai  Tai nereiškia, kad jei projektuoja kažkas, tai viskas ir turi būti taip kaip pateikia  Man labai daug merginų čia padėjo projektuojant baldelius, tačiau aš tik tuo atveju keičiau projektą, kuomet visus pasiūlymus gerai apgalvojau, apsvarsčiau ir man buvo priimtina tai  Juk tu ne kas kitas savo virtuvėje darbuosiesi ir ji tau turi būti miela Na jei stalas stovi, tai tuomet ta erdvė ir bus užpildyta ir neatrodys gal ta kriauklinė spintelė tokia vieniša pasiklydusi virtuvėje
QUOTE(fukse @ 2010 03 13, 18:46) QUOTE(Gaudvilė @ 2010 03 13, 18:50) uzdaryti dureles sunku, uzdaryti. QUOTE(mikaela @ 2010 03 13, 19:23) Jei imanoma, saldytuva perkelciau nuo lango i kita puse, nes tik sviesa uzstoja. Virs kriaukles butinai pakabinciau spintele indams. Na, kaip isivaizduojat be jos? Isplaunat lekste ir einat per visa virtuve ja padeti  Ar plausit visas lekstes, desit viena ant kitos, o paskui varvancias visas nesit kazkur padet
daivulle
2010 03 14, 12:12
man tai kriaukle atskirai nesiziuri negalima jos nukelt prie kitos sienos.Oi ta vieta kokia indauja pastatit Papildyta:mano seimyna virtuvei nori baro gal turit kokiu ideju  busiu dekinga
QUOTE(daivulle @ 2010 03 14, 12:12) man tai kriaukle atskirai nesiziuri negalima jos nukelt prie kitos sienos. nesiziuri, tai nesiziuri, bet gi ten jau ir vanduo, ir kanalizacija atvesta. Kai bus stalas pastatytas, gal labiau ziuresis.
mikaela
2010 03 14, 12:31
Gaudvilė
2010 03 14, 12:38
QUOTE(Leksa @ 2010 03 14, 10:59) uzdaryti dureles sunku, uzdaryti. neesam mes per ilgomis rankomis, tačiau ir vaikui esant 154cm ūgio nesudarė problemų uždaryt. Jūs kažką maišot arba yra keistas nusistatymas. Tik tiek, daugiau nematau prasmės diskutuot
mikaela
2010 03 14, 12:53
Spinteles atsidarancios i virsu turbut brangesnes nei i sonus atsiadarancios?
daivulle
2010 03 14, 13:08
turbut brangesnes dar ziurint kokia farnitura pasirinksi
QUOTE(mikaela @ 2010 03 14, 12:53) Spinteles atsidarancios i virsu turbut brangesnes nei i sonus atsiadarancios?  Taip brangesnes. Priklauso nuo paties mechanizmo gamintojo, ir ar jis su fiksatoriumi (dureles fiksuojasi pakelus bet kuriuo kampu, nebutinai iki pat visrsaus). Mazdaug kad isivaizduoti imetu Blum kataloga. Antroji pozicija - pakeliami mechanizmai pvz. 34 psl. Ju yra net 4 variantai. O kainas galima susizinoti apsilankius furnituros parduotuvese.
mikaela
2010 03 14, 13:18
Supratau  Pas save nelabai tokiu noreciu, pati nedidelio ugio esu  O ir pripratusi prie varstomu i sonus
daivulle
2010 03 14, 13:23
bet gal kartais gerai ka nors ir pakeiti juk idomiau
SuperMama
2010 03 14, 13:23
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|