Ačiū, RiMami už naują triobą Laba diena,norėjau paklausti apie šokoladinį biskvitą, kur jį galima būtų rasti blush2.gif nes aš ir norėčiau pabandyti, ne juodo miško, o kokį kitą smile.gifBiskvito receptas
Mantilė
2010 01 30, 21:47
QUOTE(ikristute @ 2010 01 30, 13:24) dėkui ikristute  išsisaugojau receptuką.
biriusa
2010 01 30, 23:31
Siandien kepiau Sokoladini torta su dziovintomis slyvoms (kuriam cia jau prilipo naujas pavadinimas ALKOHOLIKAS  ) Labai patiko, nes be proto megstu sokoladinisu tortus  daug nesuvalgysi, bet labai skaniai "nuejo" nemazas gabaliukas prie kavos  Tiesa, dejau vietoj 400 g. slyvu 500g, bet gal ir siek tiek daugoka, kita karta tikrai nedesiu tiek. Primena kas kokiu saldainiu su brendziu skoni ar tik ne Sostines saldainiukai tokie bus Aciu mergaites uz gerus recptus, per paskutinias savaites nemazai jau isbandziau ir nenusiviliau kol kas ne vienu
ikristute
2010 01 31, 14:17
QUOTE(Mantilė @ 2010 01 30, 21:47) dėkui ikristute  išsisaugojau receptuką. Nėr už ką  , tik atkreipkit dėmesį, kad iš visos normos gaunasi tikrai didžiulis tortas
Oksiukas
2010 01 31, 14:27
QUOTE(Olesta @ 2010 01 30, 16:54) Ačiū
Cosette
2010 01 31, 16:15
dar į Napoleono temą....  visai žioplas klausimas, bet iki šiol esu jį kepus tik iš pirktinės sluoksniuotos tešlos, kur būdavo paruošti stačiakampiai... tai kaip padaryt stačiakampį?  apvalų, tai suprantu - iškočioji ir apipjauni pagallėkštę.... o stačiakampį pagal ką?... ir dar: ar kočiot reikia ant sviestinio popieriaus ar ant stalo ir perkelt į skardą? mėginsiu kept kada
biriusa
2010 01 31, 19:06
Gal kas galite patarti, kur Vilniuje ieskoti jau paruostos cukrines mases tortui dengti  Tiktu ir marcipanine mase, reikalinga mase padengti graziai torta  prie to pacio dar uzklausiu kur yra pirkti konditerinius vienkartinius maisus? Ar yra specializuota parduotuve kur, gal dar kokiu geriu rasciau
zuliaska
2010 01 31, 19:15
marcipaninė tai tikrai olesta žino, aš rašiau jiem meilu, kaip nusipirkt ir pan. tai neatrašė, reiks ryt pasiskambinti Papildyta:ai dar komentaras apie rafaelo, į kurį dėjau karamelizuotus migdolus. visiem labai patiko, o man nelabai  šiaip dar truputį keisiu pertepimą ir kitą kart bandysiu, į vieną sluoksnį karamelinį sliuoksnį dėt o į kitus riešutus
Renata123
2010 01 31, 19:50
QUOTE(biriusa @ 2010 01 31, 19:06) Gal kas galite patarti, kur Vilniuje ieskoti jau paruostos cukrines mases tortui dengti  Tiktu ir marcipanine mase, reikalinga mase padengti graziai torta  prie to pacio dar uzklausiu kur yra pirkti konditerinius vienkartinius maisus? Ar yra specializuota parduotuve kur, gal dar kokiu geriu rasciau  Vienkartinius maisiukus ir kt. papuosimui skirtas priemones pabandyk paziureti "Sangaidoj", Paneriu 20. O paruosta marcipanine mase gali nupirkti UAB "Dasita" Savanorių 178, LT-03154, Vilnius Tel. +370 5 2311208, Faks. +370 5 2311209, el. paštas dasita@dasita.com "Dasita" isgyre Olesta, sake ten yra ir gero marcipano ir perliuku iv. spalvu ir kt. geriu. Sekmes!
biriusa
2010 01 31, 19:56
Zuliaska, Renata123, aciu mergaites uz pagalba, butinai nuvaziuosiu i si roju
RiMami,ojojoj darbelio idejai,saunuole
*Marta*
2010 02 01, 08:37
sveikos turiu keleta klausimuku nusipirkau vakar Otker 4 tuletes su dazais piesimui. sakykit, o ar jas galima panaudoti kaip dazus, pilti i beze, i saldainiu mase?  sorry, jei pasirodys juokingas klausimas  ir dar apie dazus...kokios konsistencijos ju reikia norint nudazyti ar tai beze, ar tai saldainiu mase...? pamaciau Wilton rinkinuka gelytems daryti....sakykit, niekas is ten neuzsakinejat? o gal zinot kur LT galima nusipirkti formeliu?
QUOTE(*Marta* @ 2010 02 01, 08:37) sveikos turiu keleta klausimuku nusipirkau vakar Otker 4 tuletes su dazais piesimui. sakykit, o ar jas galima panaudoti kaip dazus, pilti i beze, i saldainiu mase?  sorry, jei pasirodys juokingas klausimas  ir dar apie dazus...kokios konsistencijos ju reikia norint nudazyti ar tai beze, ar tai saldainiu mase...? pamaciau Wilton rinkinuka gelytems daryti....sakykit, niekas is ten neuzsakinejat? o gal zinot kur LT galima nusipirkti formeliu? dėl dažų į saldainių masę dar dar, o į bezė  kažin, nu nepabandžiusi, nesužinosi....bezė geriausiai dažosi milteliniais ir geliniais tirštais dažais ir jų reikia daug, palyginus su grietinėle, kremu ar kt., nes labai iššviesėja dažas, o jei skystos masės prikrausi daug, gali nesusiplakti bezė jei kalbi apie Wiltono rinkinuką gėlėms kur daug dalių, tai drįsčiau pasakyti, kad toks pusiau vertas investicijų....iš viso rinkinio naudoju praktiškai kelias tas pačias formeles, bet gal čia tik tokios netikusios šeimininkės nuomonė, gal kas užtars visą rinkinį  turiu ir sakau naudoju tik apskritimus, kuriuos turiu ir metalinius ir išsiversčiau be plastikinių, gėlytes didesnes, mažesnes, o visa kita, kaip čia pasakius, retai ir kur kada  geriau sakyčiau susirankioti tikrai tas dalis, kurios tikrai bus naudojamos, o ne gulės spintelėje
*Marta*
2010 02 01, 09:41
QUOTE(Olesta @ 2010 02 01, 10:07) jei skystos masės prikrausi daug, gali nesusiplakti bezė geriau sakyčiau susirankioti tikrai tas dalis, kurios tikrai bus naudojamos, o ne gulės spintelėje  aciu tau labai uz ats  o beze dazant pvz burokeliu sultimis, ji neigauna burokeliu skonio? dekui uz patarima. o yra kur Lietuvoje gelyciu formeliu?
volungele
2010 02 01, 10:53
Sveikos, man iškilo keletas klausimų apie iš šokolado gaminamas gėles,kaip tirpinti šokoladą su medumi ar be ir ar galima tirpinti mikrobangėje
tas su slyvom tortukas tikrai vertas dėmesio labai greit pasibaigė
meduolytee
2010 02 01, 11:07
NU , OLESTA ikliuvai- pasveiksiu- jeibohu pas tave atvarau- mokysi n kartu mane ta nauja sokoladini biskvita kepti. Neber nervu man su juo. Sukrenta, neiskyla, nesuprantu....
JOLKA999
2010 02 01, 11:15
QUOTE(meduolytee @ 2010 02 01, 10:07) NU , OLESTA ikliuvai- pasveiksiu- jeibohu pas tave atvarau- mokysi n kartu mane ta nauja sokoladini biskvita kepti. Neber nervu man su juo. Sukrenta, neiskyla, nesuprantu....  kiek kartu jau kepiau,visada graziai iskepa,o jau skonis jo
QUOTE(meduolytee @ 2010 02 01, 11:07) NU , OLESTA ikliuvai- pasveiksiu- jeibohu pas tave atvarau- mokysi n kartu mane ta nauja sokoladini biskvita kepti. Neber nervu man su juo. Sukrenta, neiskyla, nesuprantu....   nu prašom, negali būti, vakar kepiau iš mažos normos, viskas puikiausiai
meduolytee
2010 02 01, 11:37
QUOTE(Olesta @ 2010 02 01, 11:33)  nu prašom, negali būti, vakar kepiau iš mažos normos, viskas puikiausiai  tadom mano rankos abi kaires. gal padidinti temperatura...... orkaiteje
o ant kiek kepi??? nu kad viskas pagal receptą turi gautis
*Marta*
2010 02 01, 12:21
va, prisiminiau ko norejau paklaust  nerandu 36 proc plakamos grietineles  radau tik 35...
QUOTE(*Marta* @ 2010 02 01, 12:21) va, prisiminiau ko norejau paklaust  nerandu 36 proc plakamos grietineles  radau tik 35... o galvoji, kad 35 prastesnė???? aš tik tokią ir naudoju  Žemaitijos pieno yra 36% Iki parduotuvėse tiktais bent jau pas mus čia, arba turi užsakyti firminiame skyrelyje, pastoviai neturi, jei užsakai atveža....
pupainga
2010 02 01, 12:52
QUOTE(*Marta* @ 2010 02 01, 12:21) va, prisiminiau ko norejau paklaust  nerandu 36 proc plakamos grietineles  radau tik 35... Yra tik Zemaitijos grietinele 36 proc. Buna Iki ir Rimi, Maximoj nemaciau
zuliaska
2010 02 01, 13:00
maximoj 36 nebuna niekada.
shrekiuke
2010 02 01, 16:30
Merginos  reikia biški konsultacijos. Šokoladinis tortas su džiovintomis slyvomis ir brendžiu noriu išsikepti šį tortuką  Bet noriu ir pati paragauti, o turputi bijau tokio stiprumo ragauti tokioj padėtį (laukiuosi). Jei dalį bendžio pakeiščiau kokiom slyvų sultim ar dar kažkuo. Na parekomenduokit. Ar jis nėra jau tox stiprus, kad nuo gabaliuki nieko labai neatsitix  ? ai ir dar klausimukas, ar jam reikia pabręsti ar ne? Na kiek laiko turėtų pastovėti iki valgymo  ?
meduolytee
2010 02 01, 21:42
Gal galite parekomenduoti koki sokoladini biskvita, i kuri ieitu sviestas, margarinas, gali buti su jogurtu ar pienu)  PLEASE PLEASE PLEASE As esu kepusi ir Juoda miska ir naujaji Asseni biskvita
QUOTE(meduolytee @ 2010 02 01, 21:42) Gal galite parekomenduoti koki sokoladini biskvita, i kuri ieitu sviestas, margarinas, gali buti su jogurtu ar pienu)  PLEASE PLEASE PLEASE As esu kepusi ir Juoda miska ir naujaji Asseni biskvita Rekomenduoju išbandyt šitą  purus, aromatingas, lygus, netrapus, kvepiantis šokoladu, žodžiu, favoritas mano Paskui  gal išmėgink Meianos biskvitus  pati svajoju juos išmėginti, bet taip vis rankos ir neprieina  šiaip ką iš jos kepiau - viskas gaudavosi tiesiog perfect  tai ir biskvitai turi būt geri dar čia ir čia pora mano nusižiūrėtų receptukų patikimų autorių  tiesa, pagal antrą nuorodą esu kepus meškiuką-keksiuką, pagal autorę tai jis yra tortų biskvitas, tik, kad aš kepiau kaip keksą čia vertimas yra mano
negro bučinio greitas ir skanus
meduolytee
2010 02 02, 10:16
Aciu abiems mergytes imkit po
Grantee
2010 02 02, 10:46
Merginos, kaip manot,ar tiktu grietineles kremas napoleonui ? turiu 1l grietineles ir galvoju kur ja sunaudojus... galvojau apie medaus torta,bet taip norisi napoleono
kristen
2010 02 02, 19:40
Laba, ateinu su klausimu ax.gif Ieskau formos biskvitui kepti (nezinau kaip vadinasi, na ta apvali). Nusiziurejau 26 cm skersmens Dr. Oetker firmos (kaina maximoje 37 lt). Gal kas bandet?
QUOTE(kristen @ 2010 02 02, 20:40) Laba, ateinu su klausimu ax.gif Ieskau formos biskvitui kepti (nezinau kaip vadinasi, na ta apvali). Nusiziurejau 26 cm skersmens Dr. Oetker firmos (kaina maximoje 37 lt). Gal kas bandet? sita turiu - man patinka. beje, pirkau, kai maksimoj buvo 40 proc nuolaida kepimo formoms
rasyte_
2010 02 02, 20:38
Ermitaze dabar lyg 30 ar 40 proc nuolaida keptuvems, kepimo formom ir puodams
daividija
2010 02 02, 20:52
QUOTE(shrekiuke @ 2010 02 01, 14:30) Merginos  reikia biški konsultacijos. Šokoladinis tortas su džiovintomis slyvomis ir brendžiu noriu išsikepti šį tortuką  Bet noriu ir pati paragauti, o turputi bijau tokio stiprumo ragauti tokioj padėtį (laukiuosi). Jei dalį bendžio pakeiščiau kokiom slyvų sultim ar dar kažkuo. Na parekomenduokit. Ar jis nėra jau tox stiprus, kad nuo gabaliuki nieko labai neatsitix  ? ai ir dar klausimukas, ar jam reikia pabręsti ar ne? Na kiek laiko turėtų pastovėti iki valgymo  ? na kai nedaug tai galima,be to brendis nekenkia(su saiku zinoma),pakelia spaudima... Bet gali ir siaip isbrinkinti slyvas ir jas sublenderiuoti,isplakti truputi grietineles ir sumaisyti,bet dar reikes truputi cukraus ideti.. QUOTE(RiMami @ 2010 02 01, 20:52) pora mano nusižiūrėtų receptukų patikimų autorių  tiesa, pagal antrą nuorodą esu kepus meškiuką-keksiuką, pagal autorę tai jis yra tortų biskvitas, tik, kad aš kepiau kaip keksą čia vertimas yra mano  Det to meskiuko biskvito.Ar ten tikrai reikia sudeti visa soda ir tiek kepimo milteliu??? As kepiau ji,gavosi be galo purus,bet jau tas sodos kvapas,pramuse visa biskvita  Nieko nesijaute tik soda.
sveikutes  as su tokiu kvailu klausimeliu  na niekur nerandu Alytuje pirkti maistiniu dazu  o jei as i mase ilasinciau morku sulciu  na gautusi geltona, arba burokeliu sulciu, turetu gautis grazi spalvyte, nieko nenutiktu gelyciu cukrinei masei?  tik va kaip zalia padaryti nezinau
SECREAT
2010 02 02, 22:01
QUOTE(*dew* @ 2010 02 02, 21:22) sveikutes  as su tokiu kvailu klausimeliu  na niekur nerandu Alytuje pirkti maistiniu dazu  o jei as i mase ilasinciau morku sulciu  na gautusi geltona, arba burokeliu sulciu, turetu gautis grazi spalvyte, nieko nenutiktu gelyciu cukrinei masei?  tik va kaip zalia padaryti nezinau  zalia is spinatu sulciu galima padaryti  ale kaip su skoniais tu masiu dazant darzovemis,ne neisivaizduoju..uzsikiau is kulinarijosmenas.lt maistiniu dazu.kainyte nekosmine.gali ir tu pameginti
QUOTE(SECREAT @ 2010 02 02, 22:01) zalia is spinatu sulciu galima padaryti  ale kaip su skoniais tu masiu dazant darzovemis,ne neisivaizduoju..uzsikiau is kulinarijosmenas.lt maistiniu dazu.kainyte nekosmine.gali ir tu pameginti  na va is man ydomu kaip del skonio  o spinatu kur galima rasti? aciu uz nuoroda, pasidairiau, kad nera zalios spalvos  o man reiktu rozines, zalios ir geltonos  ir dar formeliu gelytems noreciau
linette
2010 02 02, 22:25
QUOTE(*dew* @ 2010 02 02, 23:23) na va is man ydomu kaip del skonio  o spinatu kur galima rasti? aciu uz nuoroda, pasidairiau, kad nera zalios spalvos  o man reiktu rozines, zalios ir geltonos  ir dar formeliu gelytems noreciau  Aš ten bandžiau paklaust , tai lyg šį mėnesį turėtų visokių spalvų turėt , nu jeigu nepamelavo
QUOTE(linette @ 2010 02 02, 22:25) Aš ten bandžiau paklaust , tai lyg šį mėnesį turėtų visokių spalvų turėt , nu jeigu nepamelavo  tai gerai jei si menesi, nes as pabaigoje jau isvykstu i UK, vat ydomu ar ten galesiu gauti tokiu dalykeliu kaip dazai ir kiti reikmenys bei ingridientai saldumynams pyragams bei tortams
miskouoga
2010 02 02, 22:39
Gal kas galetu pakomentuoti torta"Varskes surelis", ar skanus?
QUOTE(miskouoga @ 2010 02 02, 22:39) Gal kas galetu pakomentuoti torta"Varskes surelis", ar skanus? rytoj galėsiu, šiandien ne  priėjo ir jam eilė  biskvitas tai super gavosi, o visa kita pamatysiu rytoj
*Bitutė*
2010 02 03, 08:42
QUOTE(*dew* @ 2010 02 02, 21:22) sveikutes  as su tokiu kvailu klausimeliu  na niekur nerandu Alytuje pirkti maistiniu dazu  o jei as i mase ilasinciau morku sulciu  na gautusi geltona, arba burokeliu sulciu, turetu gautis grazi spalvyte, nieko nenutiktu gelyciu cukrinei masei?  tik va kaip zalia padaryti nezinau  esu rašiusi ,kaip aš išgavau spalvas,nusiperki kokoso drožlių sumali per kavamale ir gaunasi milteliai,ir tešla labai skani gaunasi kokosinė  dar yra tokie žirniukai puošti tortams,tai iš tų geresni milteliai gaunasi  o tas pakiukas kainuoja keli ct
shrekiuke
2010 02 03, 09:01
ačiū davidija
*Marta*
2010 02 03, 09:27
labas rytas HELP  bandziau beze daryt....sirupa isviriau gera, bendziau net tikrinti kaip mergytes patare, gavosi kietas "stiklo" kamuoliukas. baltyma isplakiau iki standziu putu....bet rezultatas-skysta balta mase...bandziau pora kartu....nu kas ne taip....?ir gal galit rekomenduoti gera konditerini maiseli? turiu is rimi uz 3 lt  bet kazkaip ne prie sirdies jis man.....
SECREAT
2010 02 03, 09:30
mergytes,gal kuri zinot,kur Kaune valgomu pinigeliu nusipirkt galeciau?
zuliaska
2010 02 03, 09:37
QUOTE(Olesta @ 2010 02 03, 00:14) rytoj galėsiu, šiandien ne  priėjo ir jam eilė  biskvitas tai super gavosi, o visa kita pamatysiu rytoj  ir kaip tau tas biskvitas gavosi.. aš dariau bet toks lievas kad patyliu, kaip ten su keliais šaukštais miltų gali pasidaryt biskvitas aš nesuprantu... dariau tai šiaip jis visai skanus tas tortas. bet man biskvitas nesiseke 2 kart kepiau ir 2 kart neišėjo....
aš iškepiau, buvo viskas normaliai, labai labai ilgai plakiau, kol tos standžios putos gavosi, viskas buvo gerai, iki šio ryto, dar vakar vakare buvo gražus lygus, tobulas, o šįryt per pirštą įdubo  ir nesuprtau kas jam nepatiko, ar tai, kad pagaliuku vakar patikrinau ar iškepęs, ar tai, kad neišėmiau iš formos , nevėsinau ant grotelių ir nepadėjau nakčiai į šaldytuvą  šaiip purutis, minštutis, į dvi dalis drąsiai perpjausiu, kepuosi dabar dar balto biskvito pasimaišysiu į kompaniją ir vis tiek sutepsiu.... aš tik galvoju, kad ta želatina ten nei prie ko  niekad į varškinius kremus nededu želatinos, tuoj išrasiu žodžiu naują tortą
*Bitutė*
2010 02 03, 09:45
QUOTE(SECREAT @ 2010 02 03, 09:30) mergytes,gal kuri zinot,kur Kaune valgomu pinigeliu nusipirkt galeciau?  Bijoloj
|
|