QUOTE(*Bitutė* @ 2010 02 03, 09:45)
aciu dideliausias dideliausias!!
Merginos, ar galejo man beze nesigaut del to, kad palkiau tik is saldytuvo isimtus baltymus?
QUOTE(*Bitutė* @ 2010 02 03, 08:42) esu rašiusi ,kaip aš išgavau spalvas,nusiperki kokoso drožlių sumali per kavamale ir gaunasi milteliai,ir tešla labai skani gaunasi kokosinė kokia sauni ideja QUOTE(miskouoga @ 2010 02 02, 23:39) As esu viena karta dariusi QUOTE(jurate_b @ 2010 02 03, 10:54) As esu viena karta dariusi nebijok, Olesta padarys kai visada pagal savo nukrypimus, gausis visai ne to skonio tortas
Sveikutes
QUOTE(*dew* @ 2010 02 02, 21:27) tai gerai jei si menesi, nes as pabaigoje jau isvykstu i UK, vat ydomu ar ten galesiu gauti tokiu dalykeliu kaip dazai ir kiti reikmenys bei ingridientai saldumynams pyragams bei tortams Oj, mergaite, ten rojus zinok
merginos, turiu klausima apie MMG , kokio skersmens tortui uztenka mases pagal recepteli ?
QUOTE(miskouoga @ 2010 02 02, 20:39) man tai patiko,sulaistyti reikia gausiai.Viena karta dariau su sokolado drozlem,kitus daug kartu su spalvotos zele gabaliukais.Kas valge visiems patiko,aisku as cukraus dar del skonio ir rugsteles idedu. QUOTE(zuliaska @ 2010 02 03, 07:37) ir kaip tau tas biskvitas gavosi.. aš dariau bet toks lievas kad patyliu, kaip ten su keliais šaukštais miltų gali pasidaryt biskvitas aš nesuprantu... dariau tai šiaip jis visai skanus tas tortas. bet man biskvitas nesiseke 2 kart kepiau ir 2 kart neišėjo.... Jis ir man toks gaudavosi,iskyla graziai,po to susmenga,as itariu del tu keliu saukstu miltu QUOTE(mazuliux @ 2010 02 03, 11:02) Sveikutes Oj, mergaite, ten rojus zinok As cia gyvenu, bet dar tik 3men, todel nezinau tu paslaptingu parduotuviu QUOTE(jurate_b @ 2010 02 03, 11:54) As esu viena karta dariusi aš tai sulaisčiau,ir cukraus niekada į pertepimus nededu kaip rašo-visada darau pagal savo skonį,dėjau šokolodo drožlių dar-bet drožiu su peiliu o ne tarka tarkuoju.vaikas sako,mam,su aguonom skanu būtų-jo tokie sūreliai mėgstamiausi QUOTE(pukiena @ 2010 02 03, 09:59) As cia gyvenu, bet dar tik 3men, todel nezinau tu paslaptingu parduotuviu As dazniausiai viska perku internetinese.Bet sio to yta Hobbycraft parduotuvese.Bet internetinese daug pigiau.
grynų gryniausia kempinė, nežinau, kas ten gausis galutiniam variante, dakepiau rafaelo biskvitą, nes nesąmonė vien su anuo, skonis nemoku net pasakyti, dar tokio nesu valgius, sulaisčiau kaip reikiant, padariau pagal save aš jį, bet biskvitas pirmą ir paskutinį kartą mano dėmesio sulaukė
QUOTE(Olesta @ 2010 02 03, 14:43) grynų gryniausia kempinė, nežinau, kas ten gausis galutiniam variante, dakepiau rafaelo biskvitą, nes nesąmonė vien su anuo, skonis nemoku net pasakyti, dar tokio nesu valgius, sulaisčiau kaip reikiant, padariau pagal save aš jį, bet biskvitas pirmą ir paskutinį kartą mano dėmesio sulaukė nu man tikrai nesigavo jokia kempinė QUOTE(Olesta @ 2010 02 03, 14:43) grynų gryniausia kempinė, nežinau, kas ten gausis galutiniam variante, dakepiau rafaelo biskvitą, nes nesąmonė vien su anuo, skonis nemoku net pasakyti, dar tokio nesu valgius, sulaisčiau kaip reikiant, padariau pagal save aš jį, bet biskvitas pirmą ir paskutinį kartą mano dėmesio sulaukė nesąmoningas jis, bet ir su ta kempine dariau nu žinok kad valgė visiem patiko tas tortas o aš kitą kartą dadėjau miltų, bet vistiek nesamonė gavos QUOTE(pukiena @ 2010 02 03, 10:59) As cia gyvenu, bet dar tik 3men, todel nezinau tu paslaptingu parduotuviu kaip daividija minejo, viska galima internete nusipirkti. Info apie parduotuves susirasti taip pat Cia vakaruose radau parduotuve. Dar viena tik ji irgi pietryciuose Sita parduotuve siaures vakaruose, gal netoli bus Tai va tiek radau greitai
surbitonart ir sugarcraft yra gan brangios,nors jose yra to,ko nera kitose,nu vienzo,reikia paziuret keleta,paziuret kainas,atvezimo kaina...as turiu savo megstama,atveza kita diena,bet atvezimas 6£,uztai kainos nedideles,tai kai paskaiciuoji,gaunasi normaliai.Be to jei perki uz 50£,atvezimas nemokamas...bet reikia paziuret.
QUOTE(daividija @ 2010 02 03, 13:48) surbitonart ir sugarcraft yra gan brangios,nors jose yra to,ko nera kitose,nu vienzo,reikia paziuret keleta,paziuret kainas,atvezimo kaina...as turiu savo megstama,atveza kita diena,bet atvezimas 6£,uztai kainos nedideles,tai kai paskaiciuoji,gaunasi normaliai.Be to jei perki uz 50£,atvezimas nemokamas...bet reikia paziuret. Tai as tikiu
iškepiau ir aš ala Rafaelo
iš kelių receptų + mano idėjos bisvitą kepiau pagal savo seną receptą.gal jau buvo čia toks įdėtas 5 didelių kiaušinių baltymus (4) išplakti iki standžių pūtų mikseriu ant didelių apsukų su 5 v.š (4 v.š.) šalto vandens po biškį,plakant,supilti ir gerai suplakti 200 g (150g) cukraus sumažinti greitį ir po vieną įplakti 5 trynius įdėjau žiupsnelį druskos,vanilino ir nutarkavau truputį citrinos žievės išjungti mikserį ir atsargiai,šluotele įmaišyti 200 g (150g) miltų persijotų su 1 nubrauktu a.š. (0,5 a.š.) kepimo miltelių formą plonai ištepri sviestu ir apibarstyti miltais (galima,aišku,ir su kepimo popieriumi) kepti 180 C, 25 min arba tikrinant mediniu pagaliuku.pirmas 20 minučių jokiu būdu neatidarinėti orkaitės iš 5 kiaušinių gaunasi toks ![]() pjoviau į 3.vidus jo toks ![]() biskvitus truputį sulaisčiau praskiestomis citrinų sultymis su cukrumi kremas: norėjau,kad būtų panašus į tikrą Rafaelo saldainių įdarą 200 g baltojo šokolado iš vakaro užpyliau 200 ml karštos grietinėlės išmašiau kol ištirpo šokoladas ir palikau šaldytuve. kitą vakarą išplakiau,dadėjau apie 200 g kreminės varškės/rikotos iš šaldyto kefyro apie 50 g kokoso drožlių ir apie 100 g pakepintų ir į miltus sumaltų migdolų be luobelės dar išplakiau 250 ml grietinėlės,viską atsargiai išmaišiau ir pertepiau/aptepiau biskvitą ![]() pjūvis
QUOTE(daividija @ 2010 02 03, 14:48) surbitonart ir sugarcraft yra gan brangios,nors jose yra to,ko nera kitose,nu vienzo,reikia paziuret keleta,paziuret kainas,atvezimo kaina...as turiu savo megstama,atveza kita diena,bet atvezimas 6£,uztai kainos nedideles,tai kai paskaiciuoji,gaunasi normaliai.Be to jei perki uz 50£,atvezimas nemokamas...bet reikia paziuret. Aciu labai uz info Pasiblaskysiu po google, gal ka arciau rasiu Daividija, o kokia ta tavo megstamiausia?
Larissa, beskaitant receptą jau taip skaniai nuskambėjo kremas
atrodo laaaabai skaniai, man regis, čia tobulo skonio rafaelas turėtų būt, reiks būtinai kada išbandyt, ačiū už skanią idėją QUOTE(Larissa @ 2010 02 03, 13:37) iškepiau ir aš ala Rafaelo Gabalelis labai skaniai atrodo.O kaip kremas,ar gavosi panasus i tikru saldainiu? QUOTE(pukiena @ 2010 02 03, 13:57) Aciu labai uz info Pasiblaskysiu po google, gal ka arciau rasiu Daividija, o kokia ta tavo megstamiausia? Mano sita QUOTE(RiMami @ 2010 02 03, 17:04) Larissa, beskaitant receptą jau taip skaniai nuskambėjo kremas atrodo laaaabai skaniai, man regis, čia tobulo skonio rafaelas turėtų būt, reiks būtinai kada išbandyt, ačiū už skanią idėją QUOTE(daividija @ 2010 02 03, 18:44) dar neįdėjus plaktos grietinėlės - net labai panašus.labai man patiko tas "prieskonis" nuo migdolų jame ten,kur tą kremą radau jis daromas iš 200 g šokolado ir 750 ml grietinėlės,bet išskobiamas biskvitas,paliekant tik sieneles ir trupiniai sumaišomi su kremu.
As irgi ji radau, labai jau ten daug "dubenu" gaunasi
Esu radusi dar viena. Tas man patrauklesnis QUOTE(Larissa @ 2010 02 03, 20:16) dar neįdėjus plaktos grietinėlės - net labai panašus.labai man patiko tas "prieskonis" nuo migdolų jame ten,kur tą kremą radau jis daromas iš 200 g šokolado ir 750 ml grietinėlės,bet išskobiamas biskvitas,paliekant tik sieneles ir trupiniai sumaišomi su kremu. Kokosu pienas turi,bet jis man nepatinka,dar blogiau negu kokosai. O,prisiminiau,as viena karta dariau taip.Uzpylus pienu kokosu drozles kelias minutes pavirti,po to dar isbrinkinti,o tada blenderiu sumalti.Gaunasi tokia kokosine kose. QUOTE(daividija @ 2010 02 04, 12:04) Kokosu pienas turi,bet jis man nepatinka,dar blogiau negu kokosai. O,prisiminiau,as viena karta dariau taip.Uzpylus pienu kokosu drozles kelias minutes pavirti,po to dar isbrinkinti,o tada blenderiu sumalti.Gaunasi tokia kokosine kose. o,labai gera idėja QUOTE(Larissa @ 2010 02 03, 22:16) man įdomu,apart kokoso drožlių kaip galima išgauti "kokosinį" skonį? ar kokosų pienas jį turi? nes man tos drožlės šiap sau. O kazin kaip kokosu sirupas "Monin"
Sveikos
Reikia patarimo Kažin kaip daryti su tortu-kepti vieną dyyydelį snikersą, nu tokio didumo kaip orkaitės skarda Kepti žadu Snikersą arba "Olestos naujametinį tigriuką". Mano šeimynai jie patys, patys QUOTE(pukiena @ 2010 02 04, 14:00) O kazin kaip kokosu sirupas "Monin" oo kur paskui visą likusį butelį dėti? nebent kas tą daiktą jau turi,tai galima bandyti QUOTE(Larissa @ 2010 02 04, 13:13) oo kur paskui visą likusį butelį dėti? nebent kas tą daiktą jau turi,tai galima bandyti Tada ne kas O kokoso esencija? Juk yra visokiu metu, apelsinu ir dar velniai zino kokiu, gal ir kokosiniu yra? Vaziuoju siandien per pardes, atkreipsiu demesi.
Atkeliauju, pavadinkim Ramune, nes iš varškės sūrelio, liko tik įdaras ir tas pats su pakeitimais
kepiau tortą varškės sūrelis, biskvitui skelbiu brokavimo aktą, nekepsiu daugiau nė už ką aš jo, bet kad jau iškepiau, kur dėt, teko dasikept rafaelo biskvito iš 3 kiaušinių...... žodžiu du rudi, du balti biskvitai, į baltus įtarkavau citrinos žievelės kremui turėjau 3 pakelius favorite desertinės varškės su šokoladu, indelį grietinėlės, 1 juodą šokoladą, 190 g dukrytės prarakto mascarponės sūrio, reikėjo sunaudot (pagalvojo, kad tepamas lydytas sūris ir atplėšė). Sūrį išplakiau su varške, įdėjau plaktą su 2 šaukštais cukraus ir žiupsneliu citrinos rūgštelės grietinėlę, sudėjau šokoladą, porą šaukštų amareto...... Šokoladinį pertepimą dariau kaip priklauso iš varškės sūrelio torto: Šokoladiniam pertepimui: 100 g juodojo šokolado 50 ml grietinėlės (kitus 370 įplakiau į varškės kremą) 20 g sviesto 1 šaukštelis brendžio Sulaisčiau kaip laistomas rafaelas, citrina. vanduo, cukrus.... Reziumė: gaivu, skanu, lengva, neriebu, pilna 24 cm skersmens skarda tortuko. Įtaisius skanius biskvitus būtų superinis šokoladinės varškės tortas Surinkimas manau aiškus, biskvitas, sulaistymas, varškės kremas, biskvitas sulaistymas, šokoladinis kremas ir kartojimas su varške, puošiam savo nuožiūra..... Skanaus!!! ![]() ![]()
olesta,pjūvis labai skaniai atrodo mmmmm
QUOTE(vildar @ 2010 02 04, 14:13) Sveikos Reikia patarimo Kažin kaip daryti su tortu-kepti vieną dyyydelį snikersą, nu tokio didumo kaip orkaitės skarda Kepti žadu Snikersą arba "Olestos naujametinį tigriuką". Mano šeimynai jie patys, patys Kepciau atskirus, man kaip sveciui patiktu naujas tortas one liekanos nuo vakar Olesta, saunuole
Tikrai,kad mmm...labai skaniai atrodo torčiukas.
Atbėgau pas pas jus su klausimu. Noriu šiandien kept juodajį mišką,tik biskvitą jo receptas: 3 kiausiniai 150 gr. cukraus 100 gr. margarino 150 gr. miltu (g.b. ir maziau, viskas priklauso nuo kiausiniu dydzio, tesla t.b. kaip tirsti grietine) 3 arb. sauks. kakavos 1 arb. saukst. sodos noriu pakeist į švelniausią šokoladinį pagrindą tortam,receptas: 100 g juodojo šokolado, 100 g sviesto arba margarino, 75 g cukraus pudros, 100 g cukraus, 5 kiaušiniai, 100 g miltu, vaniles arba citrinos žieveles, truputis druskos, 1 a. š. kepimo milteliu, 3 v. š. kakavos milteliu. panašūs,bet truputį skiriasi. Tai gi ar verta man juos keisti,nė vieno nesu ragavus.o gal abu labai skanūs?
Labas vakaras..
Ko tais susivėliau labai su medučio lakštų kepimu doh.gif Kepiau pagal Cipsiuką, tik galva susisuko ir miltus sudėjau kartu su visais skystais produktais..praleidau sodos dėjimą.. Dabar jau tai tešlai viskas,ar dar įmanoma išgelbėti? QUOTE(Larissa @ 2010 02 04, 13:13) oo kur paskui visą likusį butelį dėti? nebent kas tą daiktą jau turi,tai galima bandyti Vis gi, radau parduotuvej "Monin" maza buteliuka 250ml ir kaina padori £2 Manau, Lt irgi turetu buti kokioj "Sangaidoj"
Olesta torciukas super
QUOTE(biriusa @ 2010 02 04, 16:59) Kepciau atskirus, man kaip sveciui patiktu naujas tortas one liekanos nuo vakar Olesta, saunuole jo, tegul ir lieka tokiu pavadinimu, vistiek išdergiau tortą, bet skanus rupkė gavos, jau mb tik du skoniai įtinka, o šito sakė pakartos gabaliuką QUOTE(Olesta @ 2010 02 05, 00:06) jo, tegul ir lieka tokiu pavadinimu, vistiek išdergiau tortą, bet skanus rupkė gavos, jau mb tik du skoniai įtinka, o šito sakė pakartos gabaliuką placiau prasau apie ta specialia desertine varske as beproto megstu vasrskinius viskius pyragus ir torciukus tad itariu sis tavo naujais israstas bus sekantis
pas mus tai yra tokie pieno kioskai mieste, Panevėžio pieno man regis, tai ten yra sveriamos, o pieno kokteilinėj yra ir tos konditerinės varškės su šokoladu arba vaisiais, jinai tokia be gumuliukų kaip kremas, aš ir lietiniams ją naudoju, skanu labai ir nebrangi 9 lt su centais už kilogramą.... mascarponės gali nedėt, aš įdėjau tik tam, kad dukrytė pakelį prarakė, varškės užtektų kokių 500 g, jei iš 3 biskvitų kept, mano buvo 4, tai nepamaišė daugiau kremo
QUOTE(Olesta @ 2010 02 05, 00:17) pas mus tai yra tokie pieno kioskai mieste, Panevėžio pieno man regis, tai ten yra sveriamos, o pieno kokteilinėj yra ir tos konditerinės varškės su šokoladu arba vaisiais, jinai tokia be gumuliukų kaip kremas, aš ir lietiniams ją naudoju, skanu labai ir nebrangi 9 lt su centais už kilogramą.... mascarponės gali nedėt, aš įdėjau tik tam, kad dukrytė pakelį prarakė, varškės užtektų kokių 500 g, jei iš 3 biskvitų kept, mano buvo 4, tai nepamaišė daugiau kremo o is paprastos varskes iamnoma gauti kaska panasaus i sia varskes mase? gal yra kokiu ideju? panbandyciau...nes noreciau siandien bandyt kept o i parduotuve tikrai nepavyks isiruosti leliai mano apsirge QUOTE(mazuliux @ 2010 02 04, 19:52) Yra yra Sangaidoj ir ten, ir ten. beje dargi pernai Gedimino 9 kažkokioj parduotuvėlėj (interjero? kažkokių panašių daiktų? Papildyta: QUOTE(Larissa @ 2010 02 04, 14:13) oo kur paskui visą likusį butelį dėti? nebent kas tą daiktą jau turi,tai galima bandyti į kavą lašinti pėvėzė QUOTE(aura/v @ 2010 02 04, 17:46) panašūs,bet truputį skiriasi. Tai gi ar verta man juos keisti,nė vieno nesu ragavus.o gal abu labai skanūs? aš keisčiau vienareikšmiškai QUOTE(RiMami @ 2010 02 05, 09:36) aš keisčiau vienareikšmiškai Sutinku su tavim,juodo misko biskvita kepiau viena karta ir paskutini To svelnaus nebandziau,bet biskvita is "tiesiog tortas" tai daznai kepu.
Sveikutes, dariau siandien morengini torta su rududu, sviesto ir kavos kremu (cipciuko receptas), bet man kazkaip keistai gavosi. istryniau sviesta sudejau silta rududu isplakaiu ir viskas buvo gerai, bet paskui kai idejau kavos tai tas kremas kazkoks pasidare taskuotas t.y. sviestas susijunge i taskucius mazus nu vienu zodziu mase nebuvo vientisa
|