na galiu pasakyt,kad rafaelo biskvita kepiau pagal sita recepta su vandeniu,imusi baltymus ir ipili iskart vandenuka,biskvitas gavosi super,tikrai labai skanus,na bent jau man ir kas valge tortuka patiko nerealiai.
tai va tiek pastebejimu
labukas visoms,
na galiu pasakyt,kad rafaelo biskvita kepiau pagal sita recepta su vandeniu,imusi baltymus ir ipili iskart vandenuka,biskvitas gavosi super,tikrai labai skanus,na bent jau man ir kas valge tortuka patiko nerealiai. tai va tiek pastebejimu QUOTE(dziudita @ 2010 03 22, 01:15) labukas visoms, na galiu pasakyt,kad rafaelo biskvita kepiau pagal sita recepta su vandeniu,imusi baltymus ir ipili iskart vandenuka,biskvitas gavosi super,tikrai labai skanus,na bent jau man ir kas valge tortuka patiko nerealiai. tai va tiek pastebejimu Bet ar jums tie baltymai su vandeniu gerai isiplake,nes kaip raso turi iki standziu putu,bet nuo vandens ar gaunasi taip isplakti? QUOTE(EDCKA @ 2010 03 22, 10:00) Bet ar jums tie baltymai su vandeniu gerai isiplake,nes kaip raso turi iki standziu putu,bet nuo vandens ar gaunasi taip isplakti? laba ryta, viena kart nepaskaiciau iki galo,tai sumusiau kiausinius(tryniai ir baltymai)ir ipyliau vandenuko,bet biskvitas gavosi ne ka prastesnis QUOTE(dziudita @ 2010 03 22, 11:13) laba ryta, viena kart nepaskaiciau iki galo,tai sumusiau kiausinius(tryniai ir baltymai)ir ipyliau vandenuko,bet biskvitas gavosi ne ka prastesnis Na va aciu,dabar jau ramiai galesiu gaminti
tai jei kartu mušei kiaušus ir su vandeniu, tai ten panašus kaip ananasinio torto biskvitas, nes ten reik su su vandeniu kiaušus plakt
QUOTE(Mayfly @ 2010 03 21, 21:05) QUOTE(daividija @ 2010 03 21, 21:07) O cia tikrai rafaelo biskvitas su vandeniu???pas mane kazko tai tuos kiausinius reikia isplakti su cukrumi Bet yra biskvitu kur reikia kiausinius plakti su vandeniu,bet ne atskyrus o ir tryni ir baltyma kartu. ji pacitavo mano žinutę kaip aš rafaelo pagal savę dariau QUOTE(EDCKA @ 2010 03 22, 10:00) Bet ar jums tie baltymai su vandeniu gerai isiplake,nes kaip raso turi iki standziu putu,bet nuo vandens ar gaunasi taip isplakti? kaip ne keista tikrai išsiplaka iki standžių putų
Sveikutės
Aš iš Kauno.
merginos o į rafaelo galima vaisius dėti
Gal rekomenduotumėt kokį šokoladinio torto receptuką
galima manau dėti ką nori
nu daryt eisiu tailandietiškų bananų tortą. reiktų papuošti, ir tokį puošimą noriu išsibandyti, bet atkalbėjo, nes ten su beze puošt, sako labai nusaldins, bet taip norisi padaryt tą puošimą negaliu Papildyta: mayfly, aš esu dariusi vieną šokoladinį, tuoj receptą įmesiu, nu net nžn, man skanus buvo, mama sakė po 2 parų dar skanesnis buvo. nu čia daug šokolado sueina ŠVELNIAUSIAS ŠOKOLADINIS PAGRINDAS TORTAMS 100 g juodojo šokolado, 100 g sviesto arba margarino, 75 g cukraus pudros, 100 g cukraus, 5 kiaušiniai, 100 g miltų, vanilės arba citrinos žievelės, truputis druskos, 1 a. š. kepimo miltelių, 3 v. š. kakavos miltelių. Išplakti sviestą su cukraus pudra, trynius išplakti su ½ cukraus ir druska. Šokoladą ištirpinti, į jį įdėti vanilę arba žievelę. Į sviestą dalimis pakaitom pilti tai trynius, tai šokoladą, kiekvieną kartą gerai išplakant. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti ir palaipsniui suberti į sviestinę-šokoladinę masę. Maišyti, kol masė taps vientisa. Baltymus išplakti su antra puse cukraus iki standžių putų. Atsargiai, maišant iš apačios į viršų, įmaišyti baltymus į tešlą. Supilti į paruoštą formą ir kepti 5060 min.180º C (ne aukštesnėje ir ne ilgiau, kitaip gausis sausas). Patikrinti mediniu pagaliuku. Šio šokoladinio biskvito pagrindu pas mane atsirado daug įvairių tortų. TRIGUBAS ŠOKOLADINIS TORTAS Pagrindas švelnusis šokoladinis biskvitas tik iš 3 kiaušinių (t. y. originalaus recepto proporcijas daliname iš 5 ir dauginame iš 3). Torto forma 1820 cm, aukštis atitinkamai 67 arba 56 cm). Įdaras kremas-ganašas 100 g juodojo šokolado, 100 g riebios grietinėlės (jeigu nėra riebios grietinėlės arba norisi lengvesnio tortuko, galima riebią grietinėlę plakimui pakeisti grietinėle kavai arba geriamąja). Papuošimui 100 g juodojo šokolado. Kavos pupos šokolade, šokoladinės drožlės, lapeliai kaip norisi. Pagrindą iškepiau dieną prieš formuojant tortą. Atvėsinau, perpjoviau į 2 puses ir palikau ant stalo truputį apdžiūti. Ganašą taip pat pasidariau iš vakaro ir palikau uždarame inde kambario temperatūroje iki kitos dienos. Apatinį lakštą lengvai apšlaksčiau romu (galima sudrėkinti saldžia kava, į kurią įmaišyta romo arba kito stipraus alkoholio). Ganašą išplakiau mikseriu ir aptepiau apatinį lakštą. Uždengiau viršutiniu lakštu, kuris taip pat buvo sudrėkintas. Ištirpinau 100 g juodojo šokolado ir aptepiau juo viršutinį lakštą. Papuošiau kavos pupomis šokolade. Mano komentaras. Biskvitą kepiau tiksliai pagal receptą 26 cm formoje. Perpjoviau į 3 lakštus. Kremą dariau iš dvigubos normos, t. y. imiau 200 g juodojo šokolado ir 200 ml riebios grietinėlės. Padarytą ganašą palaikiau 5 val. šaldytuve, po to išplakiau puikiai išsiplakė. Šis kremo kiekis yra optimalus dviems sluoksniams pertepti (kremo daugiau neliko nei papuošimams, nei kitkam). Sulaistymui pasidariau normalios stiprios kavos, ją pasaldžiau 4-iais v. š. cukraus, kavą perkošiau, ataušinau ir įpyliau ~34 a. š. brendžio. Lakštus gausiai sulaisčiau šia kava (pabijojau stipriau drėkinti viršutinį lakštą, bet be reikalo, jis ir liko sausokas. Šiaip tokia kava nuostabus drėkiklis, davė labai malonų skonį tortui. Kadangi tortą dariau savo šeimai pamaloninti tai tą kart glazūrą padariau su kakava, nors su šokoladu būtų skaniau buvę Jei darysit 26 cm formoj, tai ir šokolado kiekį glazūravimui teks padvigubint tikriausiai - šito neišmėginau, negaliu tiksliai pasakyt kiek reiks va taip atrodo pats biskvitas (keptas 26 cm formoj iš pilnos porcijos, persipjauna į 3 lakštus nesunkiai). Papildyta: arba tas pats biskvitas ir čia kremai, bet šitų nedariau BRAŠKINIS-ŠOKOLADINIS TORTAS Atsirado prisimenant tortą Girta vyšnia Pagrindas tas pats švelnusis šokoladinis pagrindas iš 3 kiaušinių. Iškepiau dieną prieš, atvėsinau, nupjoviau viršutinį dangtelį, iš apatinio pagrindo išskobiau vidų pasiruošiau dėžutę. Įdaras 200 ml riebios grietinėlės, ~150200 nuplautų ir nuvalytų braškių, cukraus pagal skonį, vidurys iš pagrindo ir 34 v. š. pieno. Grietinėlę išplakiau su cukrumi, subėriau braškių gabaliukus, pamirkytą piene šokoladinį vidurį. Dėžutę ir dangtelį truputį apšlaksčiau namine aviečių trauktine, sudėjau įdarą ir uždengiau jį dangteliu. ~60 g juodojo šokolado ištirpinau su 1 v. š. vandens ir padengiau šia glazūra tortą. Prieš patiekiant šonus papuošiau plakta grietinėle ir braškių gabaliukais. Gavosi labai švelnu ir skanu, malonus derinys, o avietinė trauktinė tortui suteikė labai malonų aromatą. TORTAS RIEŠUTINIS TRIUFELIS Pagrindas: švelniausias šokoladinis pagrindas iš 3 kiaušinių. Ganašas: 200 g juodojo šokolado, 30 g sviesto, 30 g cukraus, 200 g riebios grietinėlės. Riešutinis įdaras: 100 g nuvalytų ir apskrudintų sausoje keptuvėje lazdyno riešutų, sumaltų su 20 g minkšto sviesto į vientisą masę. Pagrindą iškepiau dieną prieš formuojant tortą. Atvėsinau, perpjoviau į 2 puses ir palikau ant stalo truputį apdžiūti. Ganašą ir įdarą taip pat pasidariau iš vakaro ir palikau uždarame inde kambario temperatūroje iki kitos dienos. Apatinį lakštą lengvai apšlaksčiau romu, aptepiau maždaug 1/5 ganašo, padėjau lakštą į šaldiklį, kad ganašas sustingtų. Antrąjį lakštą taip pat apšlaksčiau romu ir ant vidinės dalies truputį užtepiau šokoladinio ganašo. Kai ganašas ant pirmojo lakšto truputį sustingo šaldiklyje, užtepiau riešutinį įdarą ir uždengiau antru lakštu kremu žemyn ant įdaro. Lengvai paspaudžiau. Iš visų pusių aptepiau likusiu ganašu ir palikau sustingti šaldytuve. Puošiau tirpintu baltu šokoladu. P.S. Jei biskvitas iš 3-jų kiaušinių - tai formą imti 18 arba 20 cm. Aukštis atitinkamai 6-7 cm arba 5-6 cm.
ačiū zuliaska :0
ačiū, ok .labai ačiū
laba diena, gal kuri galit imesti foto standiklio kaip jis atrodo anglijoj?maciau konditeriniam skyriui visko prideta, bet nesuprantu kuris ten standiklis( noriu pasidaryti grietinele, su kuria galeciau papuosti torta)
QUOTE(zivile21 @ 2010 03 22, 13:15) laba diena, gal kuri galit imesti foto standiklio kaip jis atrodo anglijoj?maciau konditeriniam skyriui visko prideta, bet nesuprantu kuris ten standiklis( noriu pasidaryti grietinele, su kuria galeciau papuosti torta) Tai,akd butent standiklio ten ir nera
o geras
Norejau paklausti ar dengiant torta MMG reik ji aptept kremu?
Labas kepejeles, na siaip esu tyli skaitytoja, bet nesusilaikiau del to standiklio, grietinele issiplaka kuo puikiausiai ir 35% ir 36% , tik pries plakant as imetu i saldikli, sienele indelio truputi apsala( kai supili reikia nukrapstyti nuo indelio sieneliu) nu tada momentaliai issiplaka, o va si savaitgali tai pati kuriau krema: varskyte, kondencuotas pienukas, grietinele, bananai na siek tiek per skysta gavosi, proporciju nepagavau ir sukraciau as ta standikli, nu man tai tokia slikstyne, jautesi man nors tu ka
Ir ta biskvita kepiau su vandenuku, pirma karta balta biskvita, gavosi labai labai skanus ir iskilo kuo puikiausiai, viska dariau kaip recepte pasiskaiciavau ant 3 kiausiniu, kepiau 22cm , gavosi puikiai i 3 dalis lengvai susipjauste, su kremu apie 2kg gavosi QUOTE(JET @ 2010 03 22, 17:24) man rodos reikia aš prisikepiau lakštų ir medučio ir rafaelo biskvito, žodžiu ryt tepsiu mašiną, noriu biskvitą sutepti jogurtiniu kremu, bet naršau ir nerandu koks geriau būtų QUOTE(Naktibalda @ 2010 03 22, 19:19) man rodos reikia aš prisikepiau lakštų ir medučio ir rafaelo biskvito, žodžiu ryt tepsiu mašiną, noriu biskvitą sutepti jogurtiniu kremu, bet naršau ir nerandu koks geriau būtų tai imk jogurta ir grietinele. QUOTE(daividija @ 2010 03 22, 21:21) taip ir galvoju, bet kokios proporcijos, ar nereik standiklio, dabar mano šaldytuvas kaip pardėj ko nori to rinkis
o tai želatinos nedėjai į jogurtinį kremą????? dabar tik užėjau
QUOTE(Naktibalda @ 2010 03 22, 19:26) taip ir galvoju, bet kokios proporcijos, ar nereik standiklio, dabar mano šaldytuvas kaip pardėj ko nori to rinkis Imk puse litro jogurto ir puse litro grietineles. I jogurta idek zelatinos(imk litrui skyscio) isbrinkintos,ismaisyk. Atskirai isplak grietinele su trupuciu cukraus ir citrinos rugsties,kai jogurtas truputi apstings,imaisyk grietinele,gausis puikus jogurto musas.26cm tortui to kiekio uzteks. Aisku gali imti daugiau jogurto,maziau grietineles. QUOTE(Olesta @ 2010 03 22, 21:52) ne dar nieko nedėjau , ryt dėsiu, šiandien lakštai prikepti karaliauja visokių dydžių ir formų QUOTE(daividija @ 2010 03 22, 21:53) Imk puse litro jogurto ir puse litro grietineles. I jogurta idek zelatinos(imk litrui skyscio) isbrinkintos,ismaisyk. Atskirai isplak grietinele su trupuciu cukraus ir citrinos rugsties,kai jogurtas truputi apstings,imaisyk grietinele,gausis puikus jogurto musas.26cm tortui to kiekio uzteks. Aisku gali imti daugiau jogurto,maziau grietineles. ačiū, ką aš be jūsų daryčiau ačiū Olesta ir daividija
naktibalda aš ir kai pradėjau tai patikėk manim, visko norėjos, šaldas pilnas, viską bandai
QUOTE(zuliaska @ 2010 03 22, 23:00) naktibalda aš ir kai pradėjau tai patikėk manim, visko norėjos, šaldas pilnas, viską bandai tai va ,kad norisi ir progų yra, mano dičkio gimtadienis, labai norėjua kepti pati tortą , jau repetuoti pradėjau nuo naujų metų...pabandžiau medutį, bet jis nevalgo jo o kas žino man nemažą tortą apdengti reik iš visos porcijos daryt ar užteks pusės
aš vėl su kankinančiais klausimais, ar galiu į dengimo masę dėti vietoj glicerino įdėti tik pvz alyvuogių aliejų, nes tam pirminiam recepte lyg rašo,kad taip , mūsų kaime tokio daikto nėra, o trenktis į kitą miesto galą, pirkti to ko galbūt ir ten nėra ...laiko gaila, ir žiūriu vietoj gliukozės nusipirkau fruktozės
nu jau su fruktoze masės tai nepagaminsi, o vietoj glicerino pilti alyvuogių aliejų gali, ten ir taip alyvuogių pilasi
QUOTE(Olesta @ 2010 03 23, 09:30) nu jau su fruktoze masės tai nepagaminsi, o vietoj glicerino pilti alyvuogių aliejų gali, ten ir taip alyvuogių pilasi supratau, nu taip apsižioplinau
daryk MMG viskas bus labai gerai
nu dar paragavau šiandien su pažįstama tailandietišką bananų tortą, nu labai liuks skonis tai tikrai QUOTE(Naktibalda @ 2010 03 23, 08:56) aš vėl su kankinančiais klausimais, ar galiu į dengimo masę dėti vietoj glicerino įdėti tik pvz alyvuogių aliejų, nes tam pirminiam recepte lyg rašo,kad taip , mūsų kaime tokio daikto nėra, o trenktis į kitą miesto galą, pirkti to ko galbūt ir ten nėra ...laiko gaila, ir žiūriu vietoj gliukozės nusipirkau fruktozės klaipedoj glicerino gali gauti sportininku vaistinej arba debreceno (as ana savaite sportininkuose pirkau)
Sakykit o kaip ten su tuo SNIKERSU??? kiek miltu dedasi 1 ar dvi stiklines????????
as idejau dvi,nes duotas receptas sumaisytas zodziu iskepe sunkus biskvitai,vos ne duona
aš turiu tokį receptą
Karameliniams biskvitams: 2 kiaušiniai 2 puodeliai (330 g) miltų 1 puodelis (200 g) cukraus 1/2 skardinės (200 g) "Rududu" (arba virto kondensuoto pieno) 1 puodelis grietinės 1 arb.š. nugesintos sodos nu čia 2 puodeliai, man tai visada normali ta tešla gaunasi
Ir as is zuliaskos surasyto recepto kepiau- fainumas, ne biskvitai-l.geri isejo...
QUOTE(zuliaska @ 2010 03 23, 17:41) aš turiu tokį receptą Karameliniams biskvitams: 2 kiaušiniai 2 puodeliai (330 g) miltų 1 puodelis (200 g) cukraus 1/2 skardinės (200 g) "Rududu" (arba virto kondensuoto pieno) 1 puodelis grietinės 1 arb.š. nugesintos sodos nu čia 2 puodeliai, man tai visada normali ta tešla gaunasi nu tai viskas gerai tada,reiskia taip turi buti O tu visad juos pries deliodama su pertepimais drekini???
na ką mano mašina pašauta į šaldytuvą stingti, MMG padaryta , brinksta, einu sutvarkyti burdaką
[quote=zuliaska,2010 03 23, 14:41]
aš turiu tokį receptą Karameliniams biskvitams: 2 kiaušiniai 2 puodeliai (330 g) miltų 1 puodelis (200 g) cukraus 1/2 skardinės (200 g) "Rududu" (arba virto kondensuoto pieno) 1 puodelis grietinės 1 arb.š. nugesintos sodos nu čia 2 puodeliai, man tai visada normali ta tešla gaunasi [/quoteas radau recepta kur parasyta: 2 puodeliai (225gr)miltu 1 puodelis (185gr) cukraus siaip gaunasi viskas skaniai, tik kazkaip man visada viduriukas iskyla labiau nei krastai
mergaitės kaip dažyt masę reikia
radau pokalbį kaip dažo masę brinkindami želatiną, bet man gali reikt ne vienos splavos juolab jau pos factum, masė padaryta tai, reik dažus įmynkyti gal? nu turbūt tai bus paskutinis mano klausimas
Tai va ateinu su pratęsimu
Taigi kepsiu šokoladinį 4 lakštų tortą, kurio pertepimo receptas 450gr grietinėlės 4 šaukštai cukraus 200 gr šokolado tirpios kavos truputį ( aš pagal skonį dėjau) vanilino Reiškia pertepimo sluoksniai bus trys- oi kaip nuobodu. Klausimas būtų toks:turiu skanios braškių uogienės, ar galima į vieną pertepimo sluoksnį ją kažkaip įvest kad nesugadint kremo?Na kad jis nesutižtų.Ar uogienę visiškai suplakt blenderiu kad neliktų nei kruopelės cielos uogos?Jei negalima gal galėtumėt mestelt kokio braškinio pertepimo receptą ? Dar dėl torto transportavimo norėjau pasiklaust- kuriuo momentu tortas atsiduria ant jau gražiojo o ne darbinio padėklo?ar ankstyvojoj stadijoj- po aptepimo tik , ar jau gatavas, bet tada KAIP...? QUOTE(Gintarė Tai va ateinu su pratęsimu Taigi kepsiu šokoladinį 4 lakštų tortą, kurio pertepimo receptas 450gr grietinėlės 4 šaukštai cukraus 200 gr šokolado tirpios kavos truputį ( aš pagal skonį dėjau) vanilino Reiškia pertepimo sluoksniai bus trys- oi kaip nuobodu. Klausimas būtų toks:turiu skanios braškių uogienės, ar galima į vieną pertepimo sluoksnį ją kažkaip įvest kad nesugadint kremo?Na kad jis nesutižtų.Ar uogienę visiškai suplakt blenderiu kad neliktų nei kruopelės cielos uogos?Jei negalima gal galėtumėt mestelt kokio braškinio pertepimo receptą ? Dar dėl torto transportavimo norėjau pasiklaust- kuriuo momentu tortas atsiduria ant jau gražiojo o ne darbinio padėklo?ar ankstyvojoj stadijoj- po aptepimo tik , ar jau gatavas, bet tada KAIP...? Braskiu uogiene aptepk viena laksta,arba netgi visus,tik kremas saldokas su sokoladu... Torta ant graziojo padeklo perdek jau paruosta(nors as uzdedu tik sutepta,o tada puosiu),pakisk po tortu platu peili ar lopetele ir atsargiai pernesk. QUOTE(Gintarė Tai va ateinu su pratęsimu Taigi kepsiu šokoladinį 4 lakštų tortą, kurio pertepimo receptas 450gr grietinėlės 4 šaukštai cukraus 200 gr šokolado tirpios kavos truputį ( aš pagal skonį dėjau) vanilino Reiškia pertepimo sluoksniai bus trys- oi kaip nuobodu. Klausimas būtų toks:turiu skanios braškių uogienės, ar galima į vieną pertepimo sluoksnį ją kažkaip įvest kad nesugadint kremo?Na kad jis nesutižtų.Ar uogienę visiškai suplakt blenderiu kad neliktų nei kruopelės cielos uogos?Jei negalima gal galėtumėt mestelt kokio braškinio pertepimo receptą ? Dar dėl torto transportavimo norėjau pasiklaust- kuriuo momentu tortas atsiduria ant jau gražiojo o ne darbinio padėklo?ar ankstyvojoj stadijoj- po aptepimo tik , ar jau gatavas, bet tada KAIP...? žiūrint kokio tirštumo uogienė, gali blenderiuoti, gali neblenderiuoti, bet jei praskys kremas, visada gali įpilti ištirpintos želatinos ant to kiekio skysčio kurį supilsi.... aš tortus perkeliu ant servetėlių ar padėklų prieš puošimą, kai jau sustingę.....
išsikočiojau MMG , baltą, o kaip nudažyt ant viršaus, labai reikia, jei nieks nepatars nežinau kaip bus, atrodo kol skaitai viskas aišku, kaip pradedi daryt .....
atsakė kitoj temoj
nu ką sveikos, ateinu atsiskaityti, nes kelias dienas atakavau klausimais
![]() ![]()
super
Ačiū merginos, geniali mintis dėl želatinos- skonis nepakis o uogienė bus standi
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|