Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kelintą val migdyti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Vidutele
O musu dukryte (2,9 m) nemiegiuke, kai ateina vakaras teveliams darosi liudna, nes iki 23 val ir veliau neuzmiega, o ryte keltis i darzeli vos atsibunda 6.45 val., per peitus darzelyje miega gerai, taciau vakare ir vel beda.... 21 val uzmiega tik jeigu visa diena savaitgaly buna sode, begioja po miskus, duksta, tik tuomet uzmiega be jokiu problemu, o taip tai ir dainuojam, ir pasakeles skaitom ir supam, ko tik nedarom doh.gif dar per nakti atsibunda bent du kartus, tai pienelio, tai ant puoduko, zodziu gyvename budejimo rezimu blink.gif
Laabeille
nerealus vaikas! tokiu net 10 augint galima thumbup.gif

QUOTE(littledevil @ 2009 08 31, 10:29)
as skaitau skaitau apie jusu kleckus ir nebesuprantu sawojo....  g.gif  pavyzdziui maniskis nakti miega, nepabusdamas nei valgyt nei gerti nuo kokiu 3 sawaiciu... kad ji net ligoninej katik gimusi seseles pirma nakti zadino, antra zadino, o trecia sako gal jus nebezadinkit, nes jis net pazadintas tuoj vel uzmigdavo ir net nevalgydavo....  blink.gif  o db keliasi apie 8 val ryte, 12 val bega pietuku miegot iki 16:30 , o 21 jau eina nakteles miegui... rezima toki susikure pats nuo kokiu 8 menesiu... tongue.gif
*

Beautiful Life
QUOTE(kristiz@ @ 2009 08 28, 09:45)
guldom miegoti apie 21val,keliasi kažkur apie 8 val ryto,o dieną miega 1,5-2val  smile.gif
*

Pas mus toks pat rezimas,tik niekaip negali dukrele visos nakties ismiegoti, keliasi min. 2kartus per nakti doh.gif
beibis
19 mėn miegot eina apie 21,30, keliasi 8 - 10 val dieną miega apie 1,5 val 4u.gif
ruta_zalia
QUOTE(Vidutele @ 2009 09 28, 00:10)
O musu dukryte (2,9 m) nemiegiuke, kai ateina vakaras teveliams darosi liudna, nes iki 23 val ir veliau neuzmiega, o ryte keltis i darzeli vos atsibunda 6.45 val., per peitus darzelyje miega gerai, taciau vakare ir vel beda.... 21 val uzmiega tik jeigu visa diena savaitgaly buna sode, begioja po miskus, duksta, tik tuomet uzmiega be jokiu problemu, o taip tai ir dainuojam, ir pasakeles skaitom ir supam, ko tik nedarom doh.gif dar per nakti atsibunda bent du kartus, tai pienelio, tai ant puoduko, zodziu gyvename budejimo rezimu blink.gif
*

Suprantu, kaip sunku nemiegaliuka auginti, mums jau beveik 1.5 m., bet oi oi kaip sunku su miegais. Skaitau ir baltas pavydas ima, kai vaikai ramiai visa nakti ismiega, anksti gula, velai keliasi ir t.t. Mes vos ne vos uzmiegam apie 22 val., nakti rekiam, zyziam, n kartu prabundam, o nuo 7-8 ryto pilnas zvalumelis. Diena miegam irgi su budejimo rezimu, niekada negaliu buti garantuota kada vaikas prabus, nes tai buna ir po 15 min., ir po 2 val..... unsure.gif Nesuprantu is kur pas ji ta energija, visa diena laksto, siaucia doh.gif
sayonara2
Einam miegoti 22-23 keliames 9-10.ismiega po 11-12 val.be prabudimu,o pietums miegelis nuo 13.30 iki 15.30 arba dar ir veliau ar anksciau,tik niekaip neiseina perreguliuoti naktinio miegelio,gana velokai gulasi blush2.gif
jurge3
22val paprastai jau miega biggrin.gif
Linike77
Pas mus tai nebūna vienodų dienų. Vieną vakarą 21 val. nulūžta,kitą iki 22.30 val. ištempia. O keliasi beveik visada panašiai apie 9.00 val. ryto. PO pietų miega 2-3 val. Kažkaip neįstengiam susikurti vokiškos dienotvarkės: minutė į minutę.
Lady Night
manau tinkamiausias laikas 21 val
-Lilė-
Mano abi iki 9 dažniausiai užmiega rolleyes.gif
Miavile
Dazniausiai uzmiegame 21-22val, na kartais tik 23-24 val. Paskutini karta valgome pusvalandziui likus pries mieguti. Per diena miegame 3 -2, o kartais tik pietu miega. Mums 1.6m. Beje pabunda 7:20 -8val.
Papildyta:
QUOTE(lilia @ 2009 10 09, 13:00)
Mano abi iki 9 dažniausiai užmiega  rolleyes.gif
*

Lilia, nuostabus nerti zaisliukai wub.gif ...
Linike77
Man tai geriau , kad vėliau gultųsi, bet ir vėlia keltųsi, nes ryte taip gera pamiegoti.
AusraR
mano 20 val eina miegoti, tai kol uzmiega jau buna ir 20.30. Manau pats laikas. O siaip vienodu vaiku nebuna, skiriasi ir rezimas uztat. Nemanau kad reiketu labai lygintis su kitais.
leila02
Mano mazoji uzmiega apie 21 00, man tobuliausias laikas. Ir keliames abi 6 30, ruosiam broli i mokykla biggrin.gif
nerigiux130
as cia naujoke 4u.gif paskaiciau temas ir susidomejau situ forumu ax.gif as savo suneli kuriam metukai ir 10men dbr. migdau apie 22h. kartais veliau mat nenori miegot ir tiek smile.gif
ingutel
mes keliamės 7val~8val, miegot 21val~22val rolleyes.gif bet su pietų miegeliu....visaip...šiandien pati 12val su žaisliukais bežaisdama miegot pradėjo unsure.gif
Linike77
Tai vat, gali planuoti vienaip ir kitaip, o jei vaikas nenori miego ir negi jį rėkiantį migdysi. Manau, didelis menas taip išmuštruoti vaiką, kad visada tokiu pačiu metu eitų miegoti.
ugne23
Miegoti ruosiames apie 22h o ryte keliames apie 9h buna ir veliau ax.gif
Latte1
Mano maziuke eina miegucio 8 val ir keliasi apie 7 ryte mirksiukas.gif
Jurqita
QUOTE(Latte1 @ 2009 10 25, 00:12)
Mano maziuke eina miegucio 8 val ir keliasi apie 7 ryte  mirksiukas.gif
*

net pavydas baltas suėmė biggrin.gif maniškė be 22 val. niekaip ir keliasi 7 ryte verysad.gif
aistullka
mes einam miegoti 22h dazniausiai, o keliasi 8h 4u.gif
Elentari
Oi, aš be 24-1 val. ir net vėliau retai kada užmigdau... verysad.gif Keliasi ryte tarp 10.30-11.30 maždaug. Kelis kartus keliasi pienuko, nors mėginu atpratinti, bet nuo vandens stumiasi, šaukia ir vis tiek pieno reikalauja (pati, deja, nuo metų nemaitinu, nes susirgau verysad.gif , tai kartais neužtenka, kas termosiuke, tenka keltis naktį daryt mišinuko papildomai) dieną miega vieną kartą, gan skirtingu laiku, priklausomai, kada ryte atsikėlė, nes būna, reikia važiuot pas gydytojus, tai anksčiau žadinu, tiksliau, rengiamas pabunda, nes taip tai miegantį mielai apsirengčiau ir išsineščiau. Tai būna pietų ir 15 val., ir 18 val. užmiega. Jei miegu kartu, miega ilgiau. Šiaip apie 2 val. išmiegamaždaug, nors būna ir mažiau.
mabi
QUOTE(FeminaBona @ 2009 10 29, 01:58)
Oi, aš be 24-1 val. ir net vėliau retai kada užmigdau...  verysad.gif Keliasi ryte tarp 10.30-11.30 maždaug. Kelis kartus keliasi pienuko,  nors mėginu atpratinti, bet nuo vandens stumiasi, šaukia ir vis tiek pieno reikalauja (pati, deja, nuo metų nemaitinu, nes susirgau  verysad.gif , tai kartais neužtenka, kas termosiuke, tenka keltis naktį daryt mišinuko papildomai) dieną miega vieną kartą, gan skirtingu laiku, priklausomai, kada ryte atsikėlė, nes būna, reikia važiuot pas gydytojus, tai anksčiau žadinu, tiksliau, rengiamas pabunda, nes taip tai miegantį mielai apsirengčiau ir išsineščiau. Tai būna pietų ir 15 val., ir 18 val. užmiega. Jei miegu kartu, miega ilgiau. Šiaip apie 2 val. išmiegamaždaug, nors būna ir mažiau.
*

o cia tai negerai, kad vaikas eina taip velai miegoti doh.gif . reikia vaika i vezias istatyti, nes ir vaiko augimo hormonai pradeda veikti tarp 9-11h vakaro, o jei jis nemiega, tai jis ir neveikia.
tikriausiai patys teveliai daznai su vaiku i svecius keliauja, ar pas juos kas ateina, todel ir neturi normalaus grafiko g.gif
dvynuke85
QUOTE(mabi @ 2009 10 29, 08:46)
*o cia tai negerai, kad vaikas eina taip velai miegoti doh.gif . reikia vaika i vezias istatyti, nes ir vaiko augimo hormonai pradeda veikti tarp 9-11h vakaro, o jei jis nemiega, tai jis ir neveikia.
*tikriausiai patys teveliai daznai su vaiku i svecius keliauja, ar pas juos kas ateina, todel ir neturi normalaus grafiko g.gif
*

* drinks_cheers.gif kuo anskciau tuo geriau.
*nu gal nebutinai,pas mus namai visada gyvi ir sveciu pilni,bet pas mus trumpai ir aiskiai bunai,9.30 veliausiai 10eina miegoti.
itsibitsi
na man tai jau cia per baisiai skamba kai vaikas eina miegoti 11 ar 12 val vakaro blink.gif tikrai imanoma ivesti normalu grafika, tik reikia dideliu teveliu pastangu,o ne kaip lengviau daryti mirksiukas.gif
musu abu iki 8 jau lovose nusiprause guli, maziukas tai is karto luzta o dickis dar paskaito knygutes lovoje, bet jau iki 9 uzmiega. o keliasi abu mazdaug apie 7 ar 8 val.
Beautiful Life
Dukrytė eina miegoti 21-22 val., o keliasi 8 ryto 4u.gif
mabi
QUOTE(dvynuke85 @ 2009 10 29, 09:52)
* drinks_cheers.gif kuo anskciau tuo geriau.
*nu gal nebutinai,pas mus namai visada gyvi ir sveciu pilni,bet pas mus trumpai ir aiskiai bunai,9.30 veliausiai 10eina miegoti.
*

tai jei namie tai gali paguldyti, bet jei tevai sveciuose, tai gal todel ir nemiega vaikas tokiu metu.
bet cia jau ziauru, kad vaikas eitu 24h miegoti. mano irgi, kad ir sveciu buna, nors ir retai, bet jau 9h pradedam ruostis miegoti, aiku, uzmiega gal tik kokia 22-22.30, bet iki to laiko buna savo lovyteje.
Elentari
QUOTE(mabi @ 2009 10 29, 07:46)
o cia tai negerai, kad vaikas eina taip velai miegoti doh.gif . reikia vaika i vezias istatyti, nes ir vaiko augimo hormonai pradeda veikti tarp 9-11h vakaro, o jei jis nemiega, tai jis ir neveikia.
tikriausiai patys teveliai daznai su vaiku i svecius keliauja, ar pas juos kas ateina, todel ir neturi normalaus grafiko g.gif
*

Ne, pas mane niekada svečių nebūna, ypač vėlai vakare, ir pati niekur nevaikštau, apskritai kažkur išeinam tik būtiniausiu reikalu, maisto nusipirkti, į polikliniką ir pan., nes esu labai blogos sveikatos.

Taip, tas labai negerai, bet tas režimas jo nuo gimimo keičiasi ir keičiasi. Buvo kelių mėnesių, kad keldavosi 4-5 val. ryto doh.gif, o paskui užmigdavo tik 12 val. dienos... Taip taip vis slinkosi, slinkosi, buvo, kad apie 21,30 užmigdavo, jau džiaugiausi, bet vis vėliau ir vėliau. Ir guldau, tiksliau, gulamės abu, įsikimba mamytei į veidą, ausis, krūtinę ir pan., kitaip negali užmigt niekaip. Galim mes ir dvi, ir tris valandas taip kamuotis tamsoje, keliasi, eina, dega šviesą, kalbina, tempia mane kartu, ir viskas, nesimiega jam. Gaudau, vėl guldau, dainuoju lopšines, glostau, pienuko pageriam, jei nori pati kuo ramiausiai stengiuosi gulėt, bet niekas nepadeda. Mėginom ir Sedalia sirupą, nes ir miegas neramus, keliasi daug kartų naktį, verkia, pienuko reikalauja, dabar jau kiek rečiau po to sirupo, bet užmigti nei kiek ne lengviau.
Dabar va ką tik "pietų" užmigo, tai iš viso nežinau, kas bus... Mėginau užmigdyti apie 15.30, kaip dažniausiai ir miega, apie 15-16 val., nes ketvirtai turėjau išeit, atvažiavo sesuo pabūti su juo, kol manęs valandą nebus, jau snausdamas išgirdo, šoko iš lovos ir viskas, jokių miegų, varom žaist...

Žodžiu, jau nebežinau, kaip su tuo režimu susitvarkyt, nes vaikas ir taip labai jautrus, ir nešioju (panešiot tokį 16 kg + drabužiai, tai nejuokas doh.gif), ir visaip, bet... Aišku, jei jis turėtų su kuo daugiau pabendraut, daugiau įspūdžių, lauke išsilakstytų, gal labiau pavargtų, būtų kitaip. Deja, galimybės kitokios ir kasdien išeit į lauką negalim verysad.gif
dvynuke85
QUOTE(mabi @ 2009 10 29, 16:34)
tai jei namie tai gali paguldyti, bet jei tevai sveciuose, tai gal todel ir nemiega vaikas tokiu metu.
bet cia jau ziauru, kad vaikas eitu 24h miegoti. mano irgi, kad ir sveciu buna, nors ir retai, bet jau 9h pradedam ruostis miegoti, aiku, uzmiega gal tik kokia 22-22.30, bet iki to laiko buna savo lovyteje.
*

musiske sveciuose ar namuose 10sventa- lovos metas.lovos nera i vezima.
dygle
[Taip, tas labai negerai, bet tas režimas jo nuo gimimo keičiasi ir keičiasi. Buvo kelių mėnesių, kad keldavosi 4-5 val. ryto doh.gif, o paskui užmigdavo tik 12 val. dienos... Taip taip vis slinkosi, slinkosi, buvo, kad apie 21,30 užmigdavo, jau džiaugiausi, bet vis vėliau ir vėliau. Ir guldau, tiksliau, gulamės abu, įsikimba mamytei į veidą, ausis, krūtinę ir pan., kitaip negali užmigt niekaip. Galim mes ir dvi, ir tris valandas taip kamuotis tamsoje, keliasi, eina, dega šviesą, kalbina, tempia mane kartu, ir viskas, nesimiega jam. Gaudau, vėl guldau, dainuoju lopšines, glostau, pienuko pageriam, jei nori pati kuo ramiausiai stengiuosi gulėt, bet niekas nepadeda. Mėginom ir Sedalia sirupą, nes ir miegas neramus, keliasi daug kartų naktį, verkia, pienuko reikalauja, dabar jau kiek rečiau po to sirupo, bet užmigti nei kiek ne lengviau.
Dabar va ką tik "pietų" užmigo, tai iš viso nežinau, kas bus... Mėginau užmigdyti apie 15.30, kaip dažniausiai ir miega, apie 15-16 val., nes ketvirtai turėjau išeit, atvažiavo sesuo pabūti su juo, kol manęs valandą nebus, jau snausdamas išgirdo, šoko iš lovos ir viskas, jokių miegų, varom žaist...

Žodžiu, jau nebežinau, kaip su tuo režimu susitvarkyt, nes vaikas ir taip labai jautrus, ir nešioju (panešiot tokį 16 kg + drabužiai, tai nejuokas doh.gif), ir visaip, bet... Aišku, jei jis turėtų su kuo daugiau pabendraut, daugiau įspūdžių, lauke išsilakstytų, gal labiau pavargtų, būtų kitaip. Deja, galimybės kitokios ir kasdien išeit į lauką negalim verysad.gif
*

[/quote]

Visiškai suprantu tave. Maniškis toko pat amžiaus, irgi toks pat, lig šiol nesusireguliuoja režimas, beje, jis toks nuo gimimo. Kai reikia miegoti, tai kažkas baisaus: dieną dar lengviau užmiega, bet vakare malasi pora valandų, aš bandau migdyti nuo 9 val., supu, kol ateina 23 val. Košmaras. Dieną būnam lauke, jei oras leidžia, bet nei oras, nei įspūdžiai įtakos nedaro. Beje, per daug įspūdžių irgi blogai veikia...
Žinau, kad labai tai vargina. Nenusimink, paaugs, viskas susitvarkys.
Beje, mūsų mažiukas šiaip gero būdo: linksmas, vikrus, sveikas... Draugės miegalius, bet jau toks isterikas, kad baisu. Taigi, džiaukis vaikeliu...
Elentari
QUOTE(dygle @ 2009 10 29, 22:34)
Visiškai suprantu tave. Maniškis toko pat amžiaus, irgi toks pat, lig šiol nesusireguliuoja režimas, beje, jis toks nuo gimimo. Kai reikia miegoti, tai kažkas baisaus: dieną dar lengviau užmiega, bet vakare malasi pora valandų, aš bandau migdyti nuo 9 val., supu, kol ateina 23 val. Košmaras. Dieną būnam lauke, jei oras leidžia, bet nei oras, nei įspūdžiai įtakos nedaro. Beje, per daug įspūdžių irgi blogai veikia...
Žinau, kad labai tai vargina. Nenusimink, paaugs, viskas susitvarkys. 
Beje, mūsų mažiukas šiaip gero būdo: linksmas, vikrus, sveikas... Draugės miegalius, bet jau toks isterikas, kad baisu. Taigi, džiaukis vaikeliu...
*

Taip, paaugs, vis tiek keisis tas režimas. Vėliau ir darželis pareguliuos, nors dar negreit tikiuosi leist. Bet taip nelaukiu, taip noriu, kad ilgiau mažas pabūtų... Žiūriu į miegantį, ašaros kaip pupos byra, ir vis kartoju "Pabūk dar mažas, dar pabūk"...

Kad ir kaip sunku, nes esu vieniša mama, o dar su sveikata žiauru, bet vaikutis mano vienintelis džiaugsmas, vienintelė šviesa šiam pasauly. Tiek metų jo laukiau, medžiau, tad patikėk, džiaugsmas jis man neapsakomas angel.gif
agute07
kuo vėliau, tuo ryte ilgiau miegam gulam nuo 22-23.30 h blush2.gif kylam nuo 9-11h thumbup.gif
šneider
Maniškis tai užmiega nuo 21 iki 22, čia kai perėjom į žiemos laiką, o keliasi 8. manau normaliai.
Meškašunis
Musiske eina gult 8. Nemigdom, pati eina prie loveles ir prasosi. Stabiliai, kaip laikrodis, lygiai. Keliasi 8, 8.30 arba 9 veliausiai.
Vasara labai anksti kelesi, 6 kartais doh.gif .
Bet dabar, kai tamsu ilgiau, tai po 12-13 valandu ismiega.
olega
Manoji eina miegot 22 h. Manau, kad pats tas laikas. Keliasi apie 9h ryto.
himeira
mes miegot einam 8 uzmiegam 9 keliames 7 doh.gif
nirce
miegoti einam 21 val,aisku kol uzmiega kartais ir valandziuke praeina,keliames ivairiai ir 8 ir 9 val.Pietu miegelio einam apie 13 val
Pretori
Miegot nueina 21.30, o keliasi apie 7 val, kai tėčio žadintuvas suskamba biggrin.gif
Jevgenija
QUOTE(agute07 @ 2009 11 01, 23:23)
kuo vėliau, tuo ryte ilgiau miegam gulam nuo 22-23.30 h  blush2.gif kylam nuo 9-11h  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif sutinku 100% kuo veliau uzmiegam - tuo ilgliau ryte galim lovoje padrybsot blush2.gif ax.gif 4u.gif
3 x mama
Miegot eina 9 9 30 keliasi 7 kai sese i mokykla ruosiasi.
mabi
QUOTE(Jevgenija @ 2009 11 06, 20:24)
drinks_cheers.gif sutinku 100% kuo veliau uzmiegam - tuo ilgliau ryte galim lovoje padrybsot blush2.gif  ax.gif  4u.gif
*

p tai kokia nauda, kad vaikas nueina veliau miegoti, ir keliasi veliau? tam, kad jus galetumet ryte lovoje pasivolioti? doh.gif
mylimaa
maniškei pupai metukai ir keturi mėnesiai, miegoti einam 21.30, kartais nesiseka užmigti blush2.gif o ir nakti vis dar reikia prie jos atsikelti, neramiai miega, o kartais vidury nakties atsibunda ir viskas verysad.gif nakti jau senai nebevalgom, nors tiek gerai ax.gif
*Grazina*
Mano suneliui 1.3men tai einam miegoti ivairiai 22-23val,o kaliasi 10-11val ir ismiega visa nakty,o diena miega viena miega kazkur 3valandas..
DzervanOlesia
esu mamyte studente ir man reikia atlikti apklausa apie zalingu iprociu paplitima, tad prasau jusu pagalbos uzpilgyti anketa
http://www.######/apklausa-15-4af433b41e654.html
ten kur #### publika "taskas"lt
JO/NE
Mano abi miegot eina 20val., o keliasi apie 6.20
*caffe macchiato*
Stengiames guldyti miegucio 21 - 21.3, keliasi ivairiai 7.3 - 9val., ziurint kiek kartu per diena miega 1 ar 2. Geria misinuka pries miega apie 21val., o pries tai kose buna 6 - 7val. Mums metukai ir dvi savaites 4u.gif
rasiukas1470
stengiamės 9 bet nevisada gaunasi, vėliausiai 9-30
biti atskrend
Mano panelei 1.5 metuku. Kasdien keliauja i darzeli, taigi keliasi 7 ryte. pusryciai 8.30. Pietu miega 1.5val, vakariene valgo apie 18.30val, miegoti keliauja 20-20.30val, nakti viena karta atsibunda ir patvarko pieno buteliuka.
usahelen
Mums 1 metukai ir 2 men. Valgome 18:30/19 val, einame i vonia 20 val ir ruosiames miegui 20:30. Pries tai dar isgeriame buteliuka ir paskui ropuojame per visa lova iki 22/22:30 doh.gif kol nenukrentame i saldu miega. Miegame laaaabai prastai, galime dar pora kartu atsizadinti iki 24 val. Nakti keliames atsigerti misinuko 2 kartus. Galime keltis 5 val, nemiegoti iki 6-o paskui praknarkti iki 8 ryto. O galime toki triuka parodyti ir nuo 4 iki 5:30 ryto. Vienu zodziu bachuras labai blogai miega-jau ir nebezinau ka daryti unsure.gif Gal isaugs, viskas pasikeis 4u.gif
Elentari
QUOTE(usahelen @ 2009 11 20, 16:04)
Mums 1 metukai ir 2 men. Valgome 18:30/19 val, einame i vonia 20 val ir ruosiames miegui 20:30. Pries tai dar isgeriame buteliuka ir paskui ropuojame per visa lova iki 22/22:30 doh.gif kol nenukrentame i saldu miega. Miegame laaaabai prastai, galime dar pora kartu atsizadinti iki 24 val. Nakti keliames atsigerti misinuko 2 kartus. Galime keltis 5 val, nemiegoti iki 6-o paskui praknarkti iki 8 ryto. O galime toki triuka parodyti ir nuo 4 iki 5:30 ryto. Vienu zodziu bachuras labai blogai miega-jau ir nebezinau ka daryti unsure.gif Gal isaugs, viskas pasikeis 4u.gif
*

Aha, pažįstama problema...
Tik mes taip anksti nesiruošiam miegot, nes ir pietų miegas visai susivėlino. Neurologė patarė keltis vienodu metu, tai su žadintuvu keliamės, po truputį mėginsim ankstinti laiką, nors man ir pačiai žiauriai sunku keltis, bet reikės kažkaip stengtis, maž padės užmigimą sureguliuot... doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.