Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Domuko gimimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
ereda
Nėštumo meu vis paskaitydavau supermamą, bet pati nieko nerašiau, turbūt laukiau šių dienų, kada ir aš galėsiu pasidalinti savo džiaugsmu su jumis visom ir visais.Taigi šiandien pirmi mano laiškai.
Tai buvo mano pirmas nėštumas, planuotas ir lauktas (gal kiek skubotai viskas atrodė, tačiau visada turėjau šiokių tokių problemėlių su ciklais, o pati būdama medikė žinojau, kad pastojimo procesas gali užtrukti).Kad pastojau, suvokiau labai anksti, pradėjo ypatingai skaudėti krūtis, visai kitaip nei prieš eilines mėnesines, todėl darydamasi nėštumo testą jau žinojau, koks bus atsakymas ir neapsirikau.Iš karto bėgau pas savo ginekologę, tada pirmą kartą išvydau mažytę gyvybės užuomazgą (buvo 5 nėštumo sav.).Po to sekė hormonų tyrimai, šioks toks gydymas, kad vaikelis normaliai vystytųsi.Pats nėštumas ėjo gan sklandžiai, nepykino, tik nuo 16-17 sav. vis pasitraukinėdavo gimda, bet gėriau magnį, tiesa, kartą ir magnio lašelinių teko gauti.Tačiau vaikelis sau aktyviai spardėsi (labai jau aktyviai..) ir laukiau lapkričio pradžios, kada galėsiu jį pamatyti ir betarpiškai paliesti.Dėl gimdymo tariausi su be galo gera ir malonia gydytoja, pas kurią lankiausi paskutinį nėštumo trimestrą.Paskutinio apsilankymo metu (37 sav.) gydytoja pasakė, kad kaklelio atsidarymas apie 2 cm, tad dar savaitėlę kitą teks palaukti. Terminas buvo nustatytas lapkričio 8 d.Tai ir laukiau, toliau vaikščiojau į savo rezidentūrą, kartais pasidovanodama sau laisvą dienelę. Va tokią laisvą dienelę (tai buvo lapkričio 4 d.) po pietų pajutau šiek tiek skausmingesnius nei įprastai sąrėmius (tas paskutines savaites susitraukimai buvo po 15 - 20 per parą, tai is tiesų net nežinojau, ar čia jau tie tikrieji). Skaičiuoju tarpus - tai 10, tai 8, tai 15 min. Skambinu gydytojai, susitariam susitikti jau Antakalnio klinikose. Vaiko tėvelis grižta iš darbo, daiktai sudėti jau iš anksto sėdam į mašiną ir pirmyn. 17 val. mes vietoje. Sąrėmiai tokie patys, kaklelis atsidaręs 4 cm. 17.30 aš gimdykloje, padaro epidūrinę nejautrą, guliu, su vaiko tėveliu juokaujam, stebim vaikelio širdies tonus, laukiam kas bus toliau.18.30 nuleidžia vaisiaus vandenis, laukiam toliau.Pojūčiai minimalūs, vos tik pasiekia tą lygį, kaip atvažiavus (juokingas lygis, per mėnesines labiau skaudėdavo), anesteziologas vėl suleidžia nuskausminamųjų.22 val. gydytoja pasako, kad už pusvalandžio jau reiks stumti.Ateina laikas, stanginuosi, stumiu, su gydytojos, akušerės, anesteziologo ir aišku tėvelio pagalba 23.03 gimsta mūsų pirmagimis (kad bus berniukas žinojome iš anksto).Liejasi džiaugsmo ašaros, negaliu patikėt, kad viskas baigėsi taip paprastai ir lengvai. Man ant pilvo padeda verkiantį mažylį (net dabar ašara ištrykšta,prisiminus tas akimirkas..) ir pasijuntu tokia laiminga, kad net apsakyt sunku. O iš viso gimdymo baisiausia buvo klausyti, kaip už sienos šaukia kita gimdyvė (po to mes su ja vienoj palatoj gulėjom, tai pasikalbėjom ir ji sakė, kad kitą kartą gerai pagalvos dėl nuskausminimo).Esu be galo laiminga, kad viskas taip gerai susiklostė, be galo dėkinga gydytojai ir kitam personalui, o į klausimus apie gimdymą atsakinėju tik viena - gimdyčiau ir gimdyčiau. smile.gif
rutulyte
Labai džiaugiuosi už tave,kad viskas taip sklandžiai ėjosi.Deja aš negalėčiau taip gerai papasakot apie savo gimdymą.Mano taip pat pirmas ir planuotas nėštumas.Kad laukiuosi sužinojau 6sav.,nors nujaučiau anksčiau.Šiaip jaučiausi neblogai,bet pykino ir vėmiau nuo 9sav. iki 5mėn.,net ligoninėj teko pagulėti ir gauti lašalinių.Turėjau gimdyti rugsėjo 7d,bet pagimdžiau tik 18d.Pernešiojusi savaitę atsiguliau į patologinį,nes jau darėsi neramu.Ten tiek sesutės,tiek gydytojai visiškai nekreipė dėmesio ir labai aiškiai demonstravo,kad už "dyką" nesivargins.Atsiguliau pirmadienį ir kiekvieną dieną vaikelio prašiau,kad "nebeužsisėdėtu".Ketvirtad. naktį kažkas pradėjo bėgti,bet gydytojai sakė,kad man pasirodė.Penktad. naktį vėl tas pats,bet jie mane įtikinėjo,kad čia išskyros.Tada nebesusivaldžiau ir pasakiau,kad apžiūrėtų geriau,nes išskyras aš atskiriu.Pasirodo vandenys jau žalsvi ir vis dėlto kažkur jau praleidinėja.Staigiai prakirpo pūslę ir išvežė į gimdyklą.Ten manęs klausė ar norėsiu kokio nuskausminimo,sakau ką galėtumėt patart.Tai apšaukė,kad atvažiavau visai neapsišvietusi ir neapsisprendusi.Vyras anesteziologui pamokėjo,tai viskas tuoj išsisprendė.Pradėjo leist epidurinį ir skatinamuosius,nes nesidarė gimda.Nuo vaistų pradėjo lėtėti vaiko širdutės tonusai,tai vyras gavo lakstyt po gimdyklą ir ieškot akušerės,kad "ponia" ateitu pažiurėti kas čia darosi.Ir viskas baigėsi Cezario pjūviu.Tai kaip po kažkokio blogo sapno pradėjau atsigaut pogimdyviniame laikydama ant rankų dukrytę.Vis dėlto verta buvo visa tai praeit biggrin.gif thumbup.gif
sigitac
Saunuoles mamytes, gerai, kas gerai baigias ir mamytes gali dziaugtis mazyciais angeliukais thumbup.gif Aukit diduciai ir sveikuciai 4u.gif
sanidiki
4u.gif
Galway_girl
dziugu,kad taip lengvai viskas 4u.gif
vi78
sveikinimai 4u.gif thumbup.gif
Apache
Nu sakes,kaip lengvai pagimdei thumbup.gif sveikinimai dideliausi smile.gif
@mamyčiukas@
sveikiname sulaukus kudikelio 4u.gif
<STRAZDANELE>
Sveikinu su leliuku 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.