Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikučių saugumas darželiuose
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
salugiuke
Kaip vertinate vaikučių saugumą darželiuose? Dabar tokie neramūs laikai... g.gif
Jevgenija
Sveiki,
manau darzely vaikai yra saugus, aisku kazkokiu melyniu ar kitu nedideliu traumu neisvengsi, bet manau darzeliai yra saugesni, nei pvz. nepazistamos aukles! 4u.gif
danada
Sveikos mamytes , manau kad yra saugumas sioks toks darzelyje , juk begioja ten apie 20 vaiku , visu nesuziuresi. Kartais savo vaiko negali suziuret , ziurek jau pargriuvo ir guza uzsidejo.
ramunyyte
QUOTE(danada @ 2010 02 03, 16:01)
Sveikos mamytes , manau kad yra saugumas sioks toks darzelyje , juk begioja ten apie 20 vaiku , visu nesuziuresi. Kartais savo vaiko negali suziuret , ziurek jau pargriuvo ir guza uzsidejo.
*

As gal neteisingai suprantu apie koki sauguma kalbame, jeigu turimas galvoje saugumas placiaja prasme, tai manau, kad ne visuose darzeliuose yra saugu, dauguma darzeliu dienos metu yra rakinami, uzdaryti vartai ir pan. bet yra ir tokiu, kur 4 dyrys, visos visa diena atrakintos vartai atrakinti, gali visaip atsitikti, bet kas ir bet kada gali uzeiti i darzeli, i grupiu rubineles ir pan.
zaira
Nesaugūs darželiai,nes pati per pietų miegą stovėjau rūbinėj ir laukiau gal išeis auklėtoja pažiūrėti,o gi pasirodo auklėtoja vietoj savęs palikusi 8 metų vaiką ,o pati kažkur.Palaukiau 7 min nieko apsisukau ir išvažiavau.Tiesa vaikas pasakė jei ką ,tai gretimoj grupėj yra kita auklėtoja.
Kitame darželyje (mano mergaitė lankė prieš 2 metus)pavogė rankinę auklėtojos ,per langą vagis įlindo į miegamą ir nudžiovė.
Čia Vilniaus mieste.
gabani
Tai kad dauguma darzeliuose taip buna,kai vaikai miega pietu,tai buna arba vieni,arba aukletoja kitoj grupej.tai koks cia saugumas? o ir buna kad ir taip vienus grupej palieka,varo kokius reikaliukus atlikt.o kai vaikai iseina i lauka,tai aukletojos vos ne rateliu sustoja ir pletkavoja,su vaikais laaabai retai kada lauke uzsiima.a tie vaikai laksto kai pasiute doh.gif saugumo jokio.
ernoja
Man atrodo kad saugūs tiek pat, kaip ir bet kur. Ir namie tėvai vienus palieka, ir parduotuvėse pasislepia vaikai, o tėvai neranda, ir kieme gali kur nors nuklyst. Nežinau, kas čia blogo, jei auklėtoja, kai vaikai miega, kitoj grupėj. Tos grupės juk, kiek mačiau, jungiasi per miegamuosius, tai girdėt, kas dedasi. Mamos lygiai taip pat kalbasi kieme ir ne visada mato, ką jų atžalos daro. Teko kartą stebėt, kaip mama užsikalbėjo, o paskui puolė vaiko ieškot, o jis su kitu vaiku į kitą kiemą nuėjo. Taip kad saugumas darželyje kaip ir visur.
Cobretti
QUOTE(gabani @ 2010 02 05, 12:33)
Tai kad dauguma darzeliuose taip buna,kai vaikai miega pietu,tai buna arba vieni,arba aukletoja kitoj grupej.tai koks cia saugumas? o ir buna kad ir taip vienus grupej palieka,varo kokius reikaliukus atlikt.o kai vaikai iseina i lauka,tai aukletojos vos ne rateliu sustoja ir pletkavoja,su vaikais laaabai retai kada lauke uzsiima.a tie vaikai laksto kai pasiute doh.gif saugumo jokio.
*

va va g.gif
žinot,aš prieš tris savaites pradėjau leisti savo 3m sūnų i darželį,tai per tą laiką teko nemažai tokių dalykų pamatyti blink.gif
pirmą kart,kai palikau vaiką miegot pietų,atėjau jo pasimt dar tada,kai jis nebuvo prabudęs.Įėjus į grupę,nei auklėtojos nei šeimininkutės nebuvo,gėrė kavutę kitoj grupei,na,man teko palaukti kol jos pareis g.gif o poto,kai jos jau grįžo į savo grupę,auklėtoja šeimininkutei lyg niekur nieko,sako,-tai gerai tu mane išleidi,aš čia trumpam iki miesto,tuoj gryšiu bigsmile.gif ir visai nesvarbu jai,kad jau vaikai kėlėsi po miego(nors galėjo per 3 val kol jie miega ohoho kiek reikalų susitvarkyt!),o pro mane praeidama,sako:-lekiu,iki centro,ryt vyro gimtadienis,reik kokia smulkmenėlę nupirk mirksiukas.gif ir išlėkė patenkinta,lyg aš būčiau bendradarbė jos,o ne mama,kuri palieka jai savo vaiką bigsmile.gif
kitą kart atėjus,vėl neradau nei vienos,vėl vaikai vieni g.gif tai gerai,kad mano vaikui nešovė mintis išeit iš grupės rolleyes.gif apsižvalgyt vienam, o auklėtoja kitoj grupei...plepasi.. ax.gif
o kur dar išvestas į lauką tik su vienom kelnėm,kuriom grupei būna,viršutinių neuždėjo,nes nepastebėjo,nu gal,vaikų daug,gal ir neapsižiūrėjo.....būtų gal ir nepikta,jei nebūtų sušlapęs iki triusikėlių.....žiemos metu..... dabar sergam bigsmile.gif kyla visokių minčių mirksiukas.gif
Rebeka
doh.gif
QUOTE(Cobretti @ 2010 02 27, 17:10)
va va g.gif
žinot,aš prieš tris savaites pradėjau leisti savo 3m sūnų i darželį,tai per tą laiką teko nemažai tokių dalykų pamatyti blink.gif
pirmą kart,kai palikau vaiką miegot pietų,atėjau jo pasimt dar tada,kai jis nebuvo prabudęs.Įėjus į grupę,nei auklėtojos nei šeimininkutės nebuvo,gėrė kavutę kitoj grupei,na,man teko palaukti kol jos pareis g.gif o poto,kai jos jau grįžo į savo grupę,auklėtoja šeimininkutei lyg niekur nieko,sako,-tai gerai tu mane išleidi,aš čia trumpam iki miesto,tuoj gryšiu bigsmile.gif ir visai nesvarbu jai,kad jau vaikai kėlėsi po miego(nors galėjo per 3 val kol jie miega ohoho kiek reikalų susitvarkyt!),o pro mane praeidama,sako:-lekiu,iki centro,ryt vyro gimtadienis,reik kokia smulkmenėlę nupirk mirksiukas.gif ir išlėkė patenkinta,lyg aš būčiau bendradarbė jos,o ne mama,kuri palieka jai savo vaiką bigsmile.gif
kitą kart atėjus,vėl neradau nei vienos,vėl vaikai vieni g.gif tai gerai,kad mano vaikui nešovė mintis išeit iš grupės rolleyes.gif apsižvalgyt vienam, o auklėtoja  kitoj grupei...plepasi.. ax.gif
o kur dar išvestas į lauką tik su vienom kelnėm,kuriom grupei būna,viršutinių neuždėjo,nes nepastebėjo,nu gal,vaikų daug,gal ir neapsižiūrėjo.....būtų gal ir nepikta,jei nebūtų sušlapęs iki triusikėlių.....žiemos metu..... dabar sergam bigsmile.gif kyla visokių minčių mirksiukas.gif
*

doh.gif patarciau pasikalbeti su direktore ir issiaiskinti,ar su jos zinia tokie bajeriai vyksta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.