Kaip vertinate vaikučių saugumą darželiuose? Dabar tokie neramūs laikai...
Sveiki,
manau darzely vaikai yra saugus, aisku kazkokiu melyniu ar kitu nedideliu traumu neisvengsi, bet manau darzeliai yra saugesni, nei pvz. nepazistamos aukles!
Sveikos mamytes , manau kad yra saugumas sioks toks darzelyje , juk begioja ten apie 20 vaiku , visu nesuziuresi. Kartais savo vaiko negali suziuret , ziurek jau pargriuvo ir guza uzsidejo.
QUOTE(danada @ 2010 02 03, 16:01) Sveikos mamytes , manau kad yra saugumas sioks toks darzelyje , juk begioja ten apie 20 vaiku , visu nesuziuresi. Kartais savo vaiko negali suziuret , ziurek jau pargriuvo ir guza uzsidejo. As gal neteisingai suprantu apie koki sauguma kalbame, jeigu turimas galvoje saugumas placiaja prasme, tai manau, kad ne visuose darzeliuose yra saugu, dauguma darzeliu dienos metu yra rakinami, uzdaryti vartai ir pan. bet yra ir tokiu, kur 4 dyrys, visos visa diena atrakintos vartai atrakinti, gali visaip atsitikti, bet kas ir bet kada gali uzeiti i darzeli, i grupiu rubineles ir pan.
Nesaugūs darželiai,nes pati per pietų miegą stovėjau rūbinėj ir laukiau gal išeis auklėtoja pažiūrėti,o gi pasirodo auklėtoja vietoj savęs palikusi 8 metų vaiką ,o pati kažkur.Palaukiau 7 min nieko apsisukau ir išvažiavau.Tiesa vaikas pasakė jei ką ,tai gretimoj grupėj yra kita auklėtoja.
Kitame darželyje (mano mergaitė lankė prieš 2 metus)pavogė rankinę auklėtojos ,per langą vagis įlindo į miegamą ir nudžiovė. Čia Vilniaus mieste.
Tai kad dauguma darzeliuose taip buna,kai vaikai miega pietu,tai buna arba vieni,arba aukletoja kitoj grupej.tai koks cia saugumas? o ir buna kad ir taip vienus grupej palieka,varo kokius reikaliukus atlikt.o kai vaikai iseina i lauka,tai aukletojos vos ne rateliu sustoja ir pletkavoja,su vaikais laaabai retai kada lauke uzsiima.a tie vaikai laksto kai pasiute
Man atrodo kad saugūs tiek pat, kaip ir bet kur. Ir namie tėvai vienus palieka, ir parduotuvėse pasislepia vaikai, o tėvai neranda, ir kieme gali kur nors nuklyst. Nežinau, kas čia blogo, jei auklėtoja, kai vaikai miega, kitoj grupėj. Tos grupės juk, kiek mačiau, jungiasi per miegamuosius, tai girdėt, kas dedasi. Mamos lygiai taip pat kalbasi kieme ir ne visada mato, ką jų atžalos daro. Teko kartą stebėt, kaip mama užsikalbėjo, o paskui puolė vaiko ieškot, o jis su kitu vaiku į kitą kiemą nuėjo. Taip kad saugumas darželyje kaip ir visur.
QUOTE(gabani @ 2010 02 05, 12:33) Tai kad dauguma darzeliuose taip buna,kai vaikai miega pietu,tai buna arba vieni,arba aukletoja kitoj grupej.tai koks cia saugumas? o ir buna kad ir taip vienus grupej palieka,varo kokius reikaliukus atlikt.o kai vaikai iseina i lauka,tai aukletojos vos ne rateliu sustoja ir pletkavoja,su vaikais laaabai retai kada lauke uzsiima.a tie vaikai laksto kai pasiute va va žinot,aš prieš tris savaites pradėjau leisti savo 3m sūnų i darželį,tai per tą laiką teko nemažai tokių dalykų pamatyti pirmą kart,kai palikau vaiką miegot pietų,atėjau jo pasimt dar tada,kai jis nebuvo prabudęs.Įėjus į grupę,nei auklėtojos nei šeimininkutės nebuvo,gėrė kavutę kitoj grupei,na,man teko palaukti kol jos pareis kitą kart atėjus,vėl neradau nei vienos,vėl vaikai vieni o kur dar išvestas į lauką tik su vienom kelnėm,kuriom grupei būna,viršutinių neuždėjo,nes nepastebėjo,nu gal,vaikų daug,gal ir neapsižiūrėjo.....būtų gal ir nepikta,jei nebūtų sušlapęs iki triusikėlių.....žiemos metu..... dabar sergam QUOTE(Cobretti @ 2010 02 27, 17:10) va va žinot,aš prieš tris savaites pradėjau leisti savo 3m sūnų i darželį,tai per tą laiką teko nemažai tokių dalykų pamatyti pirmą kart,kai palikau vaiką miegot pietų,atėjau jo pasimt dar tada,kai jis nebuvo prabudęs.Įėjus į grupę,nei auklėtojos nei šeimininkutės nebuvo,gėrė kavutę kitoj grupei,na,man teko palaukti kol jos pareis kitą kart atėjus,vėl neradau nei vienos,vėl vaikai vieni o kur dar išvestas į lauką tik su vienom kelnėm,kuriom grupei būna,viršutinių neuždėjo,nes nepastebėjo,nu gal,vaikų daug,gal ir neapsižiūrėjo.....būtų gal ir nepikta,jei nebūtų sušlapęs iki triusikėlių.....žiemos metu..... dabar sergam |