Na, tęsiam temukę toliau.
Kadangi temuke uzbaigiau, tai atidarau nauja
Mano giminaitė dukrytę pavadino Gajana. Pradžioj nusiteikus buvo duoti 2 vardus: Deivė Gajana, bet matyt kažkas paprotino...
Draugai dukrytę pavadino Ilze
Žinojau Lietuvoj vaikiną vardu - Agnius... (turbūt tėvai mergaitės norėjo..
Papildyta: Prisiminiau, turėjau klasiokę Jacintą (Jacinta), beje yra kokia gėlė Hiacintas... O jos sesė Teresė, vardas gal neretas, bet man tai nelb.... Papildyta: na ir dar keli latviški (pati asmeniskai šiu vardu turėtojus mačiau): Girts (MB geras draugas) Skaidrite , Gudrite (vertimas toks kaip ir lietuviškas būtų.. lietuviškai vardai skambėtu Skaidrytė/Skaidrutė Gudrytė/Gudrutė)
dar paaiškinta "Gajanos vardas kilęs iš vietos indėnų kalbos ir reiškia "Daugelio vandenų kraštas""
iš SM - Eistėja
QUOTE(Simute90 @ 2010 01 28, 20:21) Žinojau Lietuvoj vaikiną vardu - Agnius... (turbūt tėvai mergaitės norėjo.. na ir dar keli latviški (pati asmeniskai šiu vardu turėtojus mačiau): Girts (MB geras draugas) Skaidrite , Gudrite (vertimas toks kaip ir lietuviškas būtų.. lietuviškai vardai skambėtu Skaidrytė/Skaidrutė Gudrytė/Gudrutė) Žinau du Agnius, vienas mano metų (kartu lankėm darželį), kitas vyresnis. Jei yra Mudrė ir Judrė, gali būti ir Gudrė QUOTE(Ramunita @ 2010 01 29, 07:57) Deivės reikšmė tai aiški, manau. Argumantas kodėl norėjo duoti šį vadrą, kad mergytė gimė jau jai esant vyresniame amžiuje ir bus pirmas ir paskutinis vaikas, tai jai ji kaip Deivė. Gajana tiesiog gražiai skambėjo, reišmę vardo mama aiškina kaip muminukas, t.y QUOTE(muminukas @ 2010 01 29, 09:03) Sakė, kaip aš pavadinau dukrą miestelio vardu (Rusnė), taip ji gali šalies vardu pavadint. Vat. Tokia tad istorija...
na ir dar atsiminiau žinojau vieną merginą vardu - Žiedūnė mergaitei merginai iki kokiu 30m gražu, bet vyresniai moteriai gal jau nelabai kaip skamba...
na čia ne visai į temą, bet ar yra kažkokie vardų ribojimai registruojant, galėtų pvz. neleist kažko tėvams Lietuvoj?
QUOTE(idn @ 2010 01 30, 18:01) na čia ne visai į temą, bet ar yra kažkokie vardų ribojimai registruojant, galėtų pvz. neleist kažko tėvams Lietuvoj? Vienintelis apribojimas - kad būtų linksniuojamas žodis pagal lietuvių kalbos taisykles. Papildyta: QUOTE(Simute90 @ 2010 01 29, 17:20) na ir dar atsiminiau žinojau vieną merginą vardu - Žiedūnė mergaitei merginai iki kokiu 30m gražu, bet vyresniai moteriai gal jau nelabai kaip skamba... Buvo tokia LT dainorėlė Žiedūnė Meškauskaitė Prisiminiau pianistę Mūzą Rubackytę, virš 50 metų amžiaus. Turėjo keistai skambėt Irenų, Janinų, Gražinų kontekste. QUOTE(GiedrėM @ 2010 01 30, 19:20) Vienintelis apribojimas - kad būtų linksniuojamas žodis pagal lietuvių kalbos taisykles. o kaip tada jei tėvai rusakalbiai, tai negali pvz. duot vardo Aleksandr? kaip gi jį be galūnės išlinksniuot?
pažiūrėjus, kokia M. Rubackytės šeima, vardas nestebina. tikriausiai jau įsčiose buvo užprogramuotas likimas
Mūza Rubackytė kilusi iš muzikų šeimos: prosenelė pianistė, senelis matematikas, mėgėjų orkestro įkūrėjas ir dirigentas, mama ir teta pianistės, tėtis operos dainininkas. Dažnai praeinu Žaliakalnio gatvėmis, su mama atvažiuojame į Kauną, jei tik būnu Lietuvoje, pasivaikščioti Lietuvių gatve. Čia likusi mano vaikystė.
Vakar parodoj maciau varda is 19 a., Polikarpas
QUOTE(idn @ 2010 01 30, 19:41) o kaip tada jei tėvai rusakalbiai, tai negali pvz. duot vardo Aleksandr? kaip gi jį be galūnės išlinksniuot? Atrodo, kad negali. Bet nežinau tiksliai. Šiame forume viena skundėsi, kad negali užregistruot sūnaus Daniil. Papildyta: QUOTE(muminukas @ 2010 01 30, 19:47) pažiūrėjus, kokia M. Rubackytės šeima, vardas nestebina. tikriausiai jau įsčiose buvo užprogramuotas likimas Mūza Rubackytė kilusi iš muzikų šeimos: prosenelė pianistė, senelis matematikas, mėgėjų orkestro įkūrėjas ir dirigentas, mama ir teta pianistės, tėtis operos dainininkas. Dažnai praeinu Žaliakalnio gatvėmis, su mama atvažiuojame į Kauną, jei tik būnu Lietuvoje, pasivaikščioti Lietuvių gatve. Čia likusi mano vaikystė. Turėjau omenyje, kad čia ne paskutinių metų fenomenas ieškot vaikui išskirtinio vardo. Gal viena SM forumietė pavadintų dukrą Arfinėja ir taip "užprogramuotų" mergaitei likimą. QUOTE(GiedrėM @ 2010 01 31, 14:54) Atrodo, kad negali. Bet nežinau tiksliai. Šiame forume viena skundėsi, kad negali užregistruot sūnaus Daniil. priebalsis galūnėj manau gali būt. taigi yra viena forumietė, kurios vaikai yra Edvin, elvin ir stephen. sakė lt gyvena, bet kiek supratau jie lietuvos rusai. arba atsimenat mergaitę iš kažkokio realybės šou, vardu Nino. ir bent jau aš žinau ne 1 žmogų su rusišku vardu ve galūnes, kuris registruotas lt QUOTE(Simute90 @ 2010 01 28, 19:21) Žinojau Lietuvoj vaikiną vardu - Agnius... (turbūt tėvai mergaitės norėjo.. pazystu viena stomatologa tokiu vardu, ir dar geriausios drauges vaiko toks vardas, is pradziu gal ir buvo keistas, bet visai noreciau ir savo vaika, jei kada turesiu sunu, pavadinti taip QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 01 31, 16:21) priebalsis galūnėj manau gali būt. taigi yra viena forumietė, kurios vaikai yra Edvin, elvin ir stephen. sakė lt gyvena, bet kiek supratau jie lietuvos rusai. arba atsimenat mergaitę iš kažkokio realybės šou, vardu Nino. ir bent jau aš žinau ne 1 žmogų su rusišku vardu ve galūnes, kuris registruotas lt Nino,tai nebuno Nino man regis,pseudonimas,kaip ir tos Laisvos QUOTE(Ramunita @ 2010 01 31, 22:22) O ji nebuvo Nina realybej? Papildyta: QUOTE(Simute90 @ 2010 01 28, 19:21) Mano mokykloj irgi buvo Agnius, bet tas vardas mums tikrai nesukėlė emocijų pvz:
Sveikos, drauge mergaitei uzdejo varda Dilvina.
Nezinau, kur ji isgirdo, bet jai labai patiko. Man graziai skamba, bet matyt tokio nedeciau. Kaip jums sis vardas?
Man tragedija... Jei dar lietuvių šeima...Man kraupu, kai lietuvių šeimose auga Kevinai, Samantos, Džestinos, Estelos ir dar bala žino kokiais vardais pavadinti vaikai.
Fantazija ir skoniu matyt seima nesiskundzia
Skamba kaip Malvina
Kažkaip gražu neatrodo
Gerai, kad uždėjo, tai gal greit nukris ir nereikės svieto tokiais vardais gąsdint.
negražus
puiku kad uždėjo, nes vardas tragiškas, bet bent greitai nukris
siandienos Siauliu laikrastyje "Siauliu krastas" yra straipsnis, kad mergaitei uzdejo varda Sniega. beje, jei butu gimes berniukas butu vardu Sniegas
Tiktų kavinei kokiai... Iš tikro perskaičiau vardą, bet perskaičius porą postų ir pamiršau šitą vardą. Negražus. Bet kadangi dabar madinga duoti naujadarus, tai įsipašys į kitų minią
Keistas vardas, bet kiekvienam savo
QUOTE(Ramunita @ 2010 01 31, 22:22) QUOTE(Ende @ 2010 02 01, 00:10) nea, jinai sakė, kad jos tėvas kažkoks gruzinas ar armėnas, už tai jos toks vardas QUOTE(linkur @ 2010 02 01, 22:17) siandienos Siauliu laikrastyje "Siauliu krastas" yra straipsnis, kad mergaitei uzdejo varda Sniega. beje, jei butu gimes berniukas butu vardu Sniegas vaikystės draugo žmona Snieguolė
Ka tik per M1 isgirdau, jog naujai iskepti teveliai savo dukryte pavadino Mika ...
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 03, 09:51) vaikystės draugo žmona Snieguolė O man Snieguolė - labai gražus vardas
Mūsų mokykloje mokėsi Mildas
Dar viena pažįstama yra Milisenta. Sūnaus draugo vardas Auktumas. Keistas mums buvo vardas, bet reikšmė tai nebloga, pripratom Pažįstami dukrą pavadino Medėja |