Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Reti, keisti, įdomūs vardai-nevardai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
linkur
Sena temuke

Na, tęsiam temukę toliau.

Kadangi temuke uzbaigiau, tai atidarau nauja mirksiukas.gif
Ende
Mano giminaitė dukrytę pavadino Gajana. Pradžioj nusiteikus buvo duoti 2 vardus: Deivė Gajana, bet matyt kažkas paprotino... blush2.gif
linkur
QUOTE(Ende @ 2010 01 28, 15:00)
Mano giminaitė dukrytę pavadino Gajana. Pradžioj nusiteikus buvo duoti 2 vardus:  Deivė Gajana, bet matyt kažkas paprotino... blush2.gif
*

na geriau tada vienas vienintelis - Deivė blush2.gif
Ende
QUOTE(linkur @ 2010 01 28, 15:54)
*

Gal, bet kažkaip ausis apsiprato ir prie Gajanos... Tiksliau Gajytė arba Gajukė vadina visi smile.gif
o94mama
Draugai dukrytę pavadino Ilze blush2.gif
Ūla
QUOTE(o94mama @ 2010 01 28, 17:58)
Draugai dukrytę pavadino Ilze blush2.gif
*

normalus, gražus vardas.
Arvena
Mano giminaitė dukrytę pavadino Gajana. Pradžioj nusiteikus buvo duoti 2 vardus:  Deivė Gajana, bet matyt kažkas paprotino... blush2.gif
*

joooooooo doh.gif

QUOTE(Ūla @ 2010 01 28, 18:16)
normalus, gražus vardas.
*

drinks_cheers.gif kuo normaliausias vardas - ir labai gražus, nes retas 4u.gif Gražesnis nei Elzė 4u.gif
InJe*kcija
QUOTE(linkur @ 2010 01 28, 16:54)
*

Jau geriau Gajana, nei Deivė unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(linkur @ 2010 01 27, 15:26)
nu nezinau, bet ir savo vaikui nedeciau tokio vardo kaip Kunigunda schmoll.gif
*

man tai vienas iš gražesnių vardų mergaitei wub.gif
*INSOMNIA*
Žinojau Lietuvoj vaikiną vardu - Agnius... (turbūt tėvai mergaitės norėjo.. hah.gif ) nors latvijoj Agnis labai populiarus nes gyvendama Airijoje pažystu net kelis. Dar pažystu vaikiną: Aretas... sakyčiau retokas o buvo geras nutikimas kai Airijoj mažam kaimelyje viename fabrike dirbo net 3 Aretai blink.gif . Norėjau dar kažkokį parašyti,bet pamiršau, kai prisiminsiu parašysiu... mirksiukas.gif blush2.gif ax.gif
Papildyta:
Prisiminiau, turėjau klasiokę Jacintą (Jacinta), beje yra kokia gėlė Hiacintas... O jos sesė Teresė, vardas gal neretas, bet man tai nelb.... ax.gif ax.gif
Papildyta:
na ir dar keli latviški (pati asmeniskai šiu vardu turėtojus mačiau): Girts (MB geras draugas) Skaidrite , Gudrite (vertimas toks kaip ir lietuviškas būtų.. lietuviškai vardai skambėtu Skaidrytė/Skaidrutė Gudrytė/Gudrutė) doh.gif doh.gif doh.gif
Ūla
QUOTE(gutte86 @ 2010 01 28, 18:28)
man tai vienas iš gražesnių vardų mergaitei  wub.gif
*

man taip pat.

Agnius du berniukus žinau. Gal pripratau, bet man ausies nerėžia.
Ramunita
*

doh.gif o iš kur tie vardai atsirado nežinai?
Arvena
QUOTE(Ramunita @ 2010 01 29, 07:57)
*

gal nuo graikų žemės deivės Gajos?
muminukas
*

yra Amerikos valstybė Gajana.
l'eau
dar paaiškinta "Gajanos vardas kilęs iš vietos indėnų kalbos ir reiškia "Daugelio vandenų kraštas""
*GAILĖ*
iš SM - Eistėja blink.gif
GiedrėM
QUOTE(Simute90 @ 2010 01 28, 20:21)
Žinojau Lietuvoj vaikiną vardu - Agnius... (turbūt tėvai mergaitės norėjo.. hah.gif )

na ir dar keli latviški (pati asmeniskai šiu vardu turėtojus mačiau): Girts (MB geras draugas) Skaidrite , Gudrite (vertimas toks kaip ir lietuviškas būtų.. lietuviškai vardai skambėtu Skaidrytė/Skaidrutė Gudrytė/Gudrutėdoh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Žinau du Agnius, vienas mano metų (kartu lankėm darželį), kitas vyresnis.

Jei yra Mudrė ir Judrė, gali būti ir Gudrė bigsmile.gif
Ende
*

Deivės reikšmė tai aiški, manau. Argumantas kodėl norėjo duoti šį vadrą, kad mergytė gimė jau jai esant vyresniame amžiuje ir bus pirmas ir paskutinis vaikas, tai jai ji kaip Deivė.
Gajana tiesiog gražiai skambėjo, reišmę vardo mama aiškina kaip muminukas, t.y

QUOTE(muminukas @ 2010 01 29, 09:03)
yra Amerikos valstybė Gajana.
*

Sakė, kaip aš pavadinau dukrą miestelio vardu (Rusnė), taip ji gali šalies vardu pavadint. Vat. Tokia tad istorija... blush2.gif 4u.gif
chocolove
QUOTE(GiedrėM @ 2010 01 29, 14:49)
Jei yra Mudrė ir Judrė, gali būti ir Gudrė bigsmile.gif
*

Draugo šeškas vardu Gudrė biggrin.gif Keista būtų sutikti žmogų tokiu vardu laugh.gif
*INSOMNIA*
na ir dar atsiminiau žinojau vieną merginą vardu - Žiedūnė mergaitei merginai iki kokiu 30m gražu, bet vyresniai moteriai gal jau nelabai kaip skamba...
idn
na čia ne visai į temą, bet ar yra kažkokie vardų ribojimai registruojant, galėtų pvz. neleist kažko tėvams Lietuvoj? g.gif šiaip įdomu, sumanytų pavadinat vaiką A raide pvz.? biggrin.gif
GiedrėM
QUOTE(idn @ 2010 01 30, 18:01)
na čia ne visai į temą, bet ar yra kažkokie vardų ribojimai registruojant, galėtų pvz. neleist kažko tėvams Lietuvoj?  g.gif šiaip įdomu, sumanytų pavadinat vaiką A raide pvz.?  biggrin.gif
*

Vienintelis apribojimas - kad būtų linksniuojamas žodis pagal lietuvių kalbos taisykles.
Papildyta:
QUOTE(Simute90 @ 2010 01 29, 17:20)
na ir dar atsiminiau žinojau vieną merginą vardu - Žiedūnė mergaitei merginai iki kokiu 30m gražu, bet vyresniai moteriai gal jau nelabai kaip skamba...
*

Buvo tokia LT dainorėlė Žiedūnė Meškauskaitė bigsmile.gif Jai jau gal kokių 50 stuktelėjo.

Prisiminiau pianistę Mūzą Rubackytę, virš 50 metų amžiaus. Turėjo keistai skambėt Irenų, Janinų, Gražinų kontekste.
idn
QUOTE(GiedrėM @ 2010 01 30, 19:20)
Vienintelis apribojimas - kad būtų linksniuojamas žodis pagal lietuvių kalbos taisykles.

o kaip tada jei tėvai rusakalbiai, tai negali pvz. duot vardo Aleksandr? kaip gi jį be galūnės išlinksniuot? g.gif
muminukas
pažiūrėjus, kokia M. Rubackytės šeima, vardas nestebina. tikriausiai jau įsčiose buvo užprogramuotas likimas ax.gif

Mūza Rubackytė kilusi iš muzikų šeimos: prosenelė – pianistė, senelis – matematikas, mėgėjų orkestro įkūrėjas ir dirigentas, mama ir teta – pianistės, tėtis – operos dainininkas.
Dažnai praeinu Žaliakalnio gatvėmis, su mama atvažiuojame į Kauną, jei tik būnu Lietuvoje, pasivaikščioti Lietuvių gatve. Čia likusi mano vaikystė.
ciuke
Vakar parodoj maciau varda is 19 a., Polikarpas bigsmile.gif
Chardonnay
QUOTE(ciuke @ 2010 01 31, 12:57)
Vakar parodoj maciau varda is 19 a., Polikarpas  bigsmile.gif
*

Poli - daug, karpas - karpos, taip ir įsivaizduoju karpuotaveidį kažkokį blink.gif
muminukas
QUOTE(ciuke @ 2010 01 31, 11:57)
Vakar parodoj maciau varda is 19 a., Polikarpas  bigsmile.gif
*

prezidentės tėvukas tokiu vardu buvo ax.gif reikšmė gal ir nieko, bet skambėjimas doh.gif
GiedrėM
QUOTE(idn @ 2010 01 30, 19:41)
o kaip tada jei tėvai rusakalbiai, tai negali pvz. duot vardo Aleksandr? kaip gi jį be galūnės išlinksniuot?  g.gif
*

Atrodo, kad negali. Bet nežinau tiksliai. Šiame forume viena skundėsi, kad negali užregistruot sūnaus Daniil.
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2010 01 30, 19:47)
pažiūrėjus, kokia M. Rubackytės šeima, vardas nestebina. tikriausiai jau įsčiose buvo užprogramuotas likimas  ax.gif

Mūza Rubackytė kilusi iš muzikų šeimos: prosenelė – pianistė, senelis – matematikas, mėgėjų orkestro įkūrėjas ir dirigentas, mama ir teta – pianistės, tėtis – operos dainininkas.
Dažnai praeinu Žaliakalnio gatvėmis, su mama atvažiuojame į Kauną, jei tik būnu Lietuvoje, pasivaikščioti Lietuvių gatve. Čia likusi mano vaikystė.

*

Turėjau omenyje, kad čia ne paskutinių metų fenomenas ieškot vaikui išskirtinio vardo. Gal viena SM forumietė pavadintų dukrą Arfinėja ir taip "užprogramuotų" mergaitei likimą.
muminukas
QUOTE(GiedrėM @ 2010 01 31, 14:54)
Turėjau omenyje, kad čia ne paskutinių metų fenomenas ieškot vaikui išskirtinio vardo. Gal viena SM forumietė pavadintų dukrą Arfinėja ir taip "užprogramuotų" mergaitei likimą.
*

tai visada buvo neįprastų vardų. dėl Arfinėjos smarkiai abejoju biggrin.gif
*GAILĖ*
QUOTE(GiedrėM @ 2010 01 31, 14:54)
Atrodo, kad negali. Bet nežinau tiksliai. Šiame forume viena skundėsi, kad negali užregistruot sūnaus Daniil.
*

priebalsis galūnėj manau gali būt. taigi yra viena forumietė, kurios vaikai yra Edvin, elvin ir stephen. sakė lt gyvena, bet kiek supratau jie lietuvos rusai. arba atsimenat mergaitę iš kažkokio realybės šou, vardu Nino. ir bent jau aš žinau ne 1 žmogų su rusišku vardu ve galūnes, kuris registruotas lt mirksiukas.gif
Atogrąža
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 01 31, 16:21)
...ir bent jau aš žinau ne 1 žmogų su rusišku vardu ve galūnes, kuris registruotas lt mirksiukas.gif
*

Turėjau klasiokę vardu Liindi (taip, trys i); tėtis jos nelietuvis. Tai, sulaukusi 16-os, ji vardą pasikeitė į Lindija smile.gif
linkur
QUOTE(Simute90 @ 2010 01 28, 19:21)
Žinojau Lietuvoj vaikiną vardu - Agnius... (turbūt tėvai mergaitės norėjo.. hah.gif )

pazystu viena stomatologa tokiu vardu, ir dar geriausios drauges vaiko toks vardas, is pradziu gal ir buvo keistas, bet visai noreciau ir savo vaika, jei kada turesiu sunu, pavadinti taip mirksiukas.gif
Ramunita
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 01 31, 16:21)
priebalsis galūnėj manau gali būt. taigi yra viena forumietė, kurios vaikai yra Edvin, elvin ir stephen. sakė lt gyvena, bet kiek supratau jie lietuvos rusai. arba atsimenat mergaitę iš kažkokio realybės šou, vardu Nino. ir bent jau aš žinau ne 1 žmogų su rusišku vardu ve galūnes, kuris registruotas lt mirksiukas.gif
*

Nino,tai nebuno Nino man regis,pseudonimas,kaip ir tos Laisvos mirksiukas.gif
Ende
QUOTE(Ramunita @ 2010 01 31, 22:22)
*

O ji nebuvo Nina realybej? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Simute90 @ 2010 01 28, 19:21)
*

Mano mokykloj irgi buvo Agnius, bet tas vardas mums tikrai nesukėlė emocijų pvz: hah.gif . Kaip ir Renatas ir Ugnius.
Roxetė
Sveikos, drauge mergaitei uzdejo varda Dilvina.
Nezinau, kur ji isgirdo, bet jai labai patiko. Man graziai skamba, bet matyt tokio nedeciau. Kaip jums sis vardas?
*Liepa18*
Man tragedija... Jei dar lietuvių šeima...Man kraupu, kai lietuvių šeimose auga Kevinai, Samantos, Džestinos, Estelos ir dar bala žino kokiais vardais pavadinti vaikai.
ciuke
Fantazija ir skoniu matyt seima nesiskundzia
Soffyyy
Skamba kaip Malvina lotuliukas.gif Baisu nu doh.gif
Vygta
Kažkaip gražu neatrodo doh.gif
Sorceress
Gerai, kad uždėjo, tai gal greit nukris ir nereikės svieto tokiais vardais gąsdint.
*GAILĖ*
negražus doh.gif
l'eau
puiku kad uždėjo, nes vardas tragiškas, bet bent greitai nukris
linkur
siandienos Siauliu laikrastyje "Siauliu krastas" yra straipsnis, kad mergaitei uzdejo varda Sniega. beje, jei butu gimes berniukas butu vardu Sniegas doh.gif na, mergaitei, Sniega, Sniege gal gal dar ir suprantu, bet berniukui doh.gif
Ende
Tiktų kavinei kokiai... Iš tikro perskaičiau vardą, bet perskaičius porą postų ir pamiršau šitą vardą. Negražus. Bet kadangi dabar madinga duoti naujadarus, tai įsipašys į kitų minią irnesakyk.gif
Pumbukas
Keistas vardas, bet kiekvienam savo 4u.gif
*GAILĖ*
QUOTE(Ramunita @ 2010 01 31, 22:22)
*

QUOTE(Ende @ 2010 02 01, 00:10)
O ji nebuvo Nina realybej? blush2.gif
Papildyta:

*

nea, jinai sakė, kad jos tėvas kažkoks gruzinas ar armėnas, už tai jos toks vardas

QUOTE(linkur @ 2010 02 01, 22:17)
siandienos Siauliu laikrastyje "Siauliu krastas" yra straipsnis, kad mergaitei uzdejo varda Sniega. beje, jei butu gimes berniukas butu vardu Sniegas doh.gif na, mergaitei, Sniega, Sniege gal gal dar ir suprantu, bet berniukui doh.gif
*

vaikystės draugo žmona Snieguolė biggrin.gif . beje, kažkaip jai tinka prie veido tas vardas biggrin.gif , baltaodė tokia, juodaplaukė biggrin.gif
linkur
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 03, 08:51)
vaikystės draugo žmona Snieguolė  biggrin.gif . beje, kažkaip jai tinka prie veido tas vardas  biggrin.gif , baltaodė tokia, juodaplaukė biggrin.gif
*

na, Snieguolė, Sniegė tikrai grazus vardai, bet Sniega tai jau neiprastas...
La pluie
Ka tik per M1 isgirdau, jog naujai iskepti teveliai savo dukryte pavadino Mika ...
GiedrėM
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 03, 09:51)
vaikystės draugo žmona Snieguolė  biggrin.gif . beje, kažkaip jai tinka prie veido tas vardas  biggrin.gif , baltaodė tokia, juodaplaukė biggrin.gif
*

O man Snieguolė - labai gražus vardas thumbup.gif Žinau dvi: viena - klasiokės mama, kita - iš paralelinės klasės. Mielai taip pavadinčiau dukrytę, tik vyras gali užprotestuot unsure.gif Asocijuojasi tik su pirmom pavasario gėlytėm, o ne su pasaka.
Fire
Mūsų mokykloje mokėsi Mildas smile.gif

Dar viena pažįstama yra Milisenta.

Sūnaus draugo vardas Auktumas. Keistas mums buvo vardas, bet reikšmė tai nebloga, pripratom biggrin.gif

Pažįstami dukrą pavadino Medėja blink.gif na, man tai baisoka būtų vaikui tokį vardą duoti doh.gif Gal supainiojo su Medeine g.gif

Arvena
QUOTE(Fire @ 2010 02 03, 15:23)
1. Mūsų mokykloje mokėsi Mildas  smile.gif

2. Pažįstami dukrą pavadino Medėja  blink.gif na, man tai baisoka būtų vaikui tokį vardą duoti  doh.gif Gal supainiojo su Medeine  g.gif
*

1. tongue.gif
2. Medėja - gražus vardas, bet heroje tikrai nelaiminga buvo verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.