QUOTE(Arvena @ 2010 02 03, 16:28)
jau vien tai, kad vaikus savo nužudė
QUOTE(JurgaSim @ 2010 02 03, 13:01) jiems gal labai patinka daininkas Mika QUOTE(Fire @ 2010 02 03, 15:23) Mūsų mokykloje mokėsi Mildas Dar viena pažįstama yra Milisenta. vietoj Mildas nepavadins kas nors jo Meldas Milisenta ir toks negirdetas QUOTE(Fire @ 2010 02 03, 15:53) neskaičius to mito - gali pasirodyt, kad vardas nieko...va įvedžiau paiešką ir štai ką radau apie vardą Medėja: " Vardo paaiškinimas: Graikiškos kilmės vardas, Medėja buvo graikų mitų veikėja. Medėja buvo laikoma Helijo anūke, ji sugebėdavo atgaivinti mirusiuosius, skraidyti danguje - visa tai rodo, kad anksčiau ji buvo garbinta kaip deivė." """Medėja lotynų: miškinė, girios gyventoja; graikų mitologijoje burtininkė, žiauriai atkeršijusi savo vyrui Jasonui už neištikimybę """ QUOTE(linkur @ 2010 02 03, 17:02) Ten taip įdomiai, to Mildo sesuo buvo gana vyrišku vardu, tik nepamenu kokiu O Melda, tai mano klasioko sesė QUOTE(Arvena @ 2010 02 03, 17:04) neskaičius to mito - gali pasirodyt, kad vardas nieko...va įvedžiau paiešką ir štai ką radau apie vardą Medėja: " Vardo paaiškinimas: Graikiškos kilmės vardas, Medėja buvo graikų mitų veikėja. Medėja buvo laikoma Helijo anūke, ji sugebėdavo atgaivinti mirusiuosius, skraidyti danguje - visa tai rodo, kad anksčiau ji buvo garbinta kaip deivė." """Medėja lotynų: miškinė, girios gyventoja; graikų mitologijoje burtininkė, žiauriai atkeršijusi savo vyrui Jasonui už neištikimybę """ pirmos reikšmės nežinojau O antrojoje kalbama būtent apie tą Medėją, tik labai neišsamiai Dar prisiminiau vieną keistą vardą - Bangimantas (vadovėlio apie kompus autorius) QUOTE(Fire @ 2010 02 03, 19:06) pirmos reikšmės nežinojau O antrojoje kalbama būtent apie tą Medėją, tik labai neišsamiai ir pirmame ir antrame kalbama apie tą pačią Medėją.. Ji ir pagal Argonautų mitą buvo Saulės dievo Helijo anūkė (jos tėvas Ajetas buvo Helijo sūnus). Ji buvo deivės Hekatės pasekėja ir mokėjo daug burtų. O jei labai pasigilinus - nebuvo ji mano manymu labai jau blogietė... taip - labai tragiško likimo, labai blogai pasielgė, bet ne tokia jau bloga iš prigimties, kaip daugelis graikų mitinių personažų... Sorry už oftopicą QUOTE(Arvena @ 2010 02 04, 12:33) Užtat įdomu O net jei Medėja buvo labiau nelaiminga, negu "blogietė", vis tiek sakyčiau, tarsi negero likimo vardelis Na, tai dar nereiškia, kad mergaitė tokiu vardu bus nelaiminga, bet man asmeniškai tai nepatiktų, nes vardas juk žmogui svarbus - jis tarsi atsineša ir suteikia tam tikrą "krūvį"... Todėl, pvz., aš esu prieš vardą Klaudijus, nors, regis, įprastas ir skamba visai gražiai, jo reikšmė "šlubas" mane atgraso Aišku, čia tik mano nuomonė. Atsiprašau ir aš už
Vakar per LTV kalbejo politologas Egdunas Racius.
Mano mamos buvusios bendradarbės vardas Žydruolė... Keistai man skamba, suprasčiau jei būtų Žydrūnė, o čia Žydruolė.
Aš šiandien apturėjau pasivaikščiojimą po kapines. Tai atradau ''atrakciją'', pasižvalgyti vardų-perliukų. Visi vardai yra žmonių gimusių plius/minus 1890-1900m. Kajetonas, Rūtužė, Medardas, Varvara (galvočiau nelietuvė, bet pavardė -ytė), Lavretijus, Eufemija, Lešnardas, Kleopas, Tulpė.
Ir dar padariau išvadą, kad vardai Karolis, Dovydas, Emilija, Kotryna, Martynas buvo ''ant bangos" apie 1810m., t.y. lygiai prieš 200m. QUOTE(Ende @ 2010 02 06, 17:27) Aš šiandien apturėjau pasivaikščiojimą po kapines. Tai atradau ''atrakciją'', pasižvalgyti vardų-perliukų. Visi vardai yra žmonių gimusių plius/minus 1890-1900m. Kajetonas, Rūtužė, Medardas, Varvara (galvočiau nelietuvė, bet pavardė -ytė), Lavretijus, Eufemija, Lešnardas, Kleopas, Tulpė. Ir dar padariau išvadą, kad vardai Karolis, Dovydas, Emilija, Kotryna, Martynas buvo ''ant bangos" apie 1810m., t.y. lygiai prieš 200m. Rūtužė - čia matyt nuo Rūta, bet skamba kaip rupūžė QUOTE(Arvena @ 2010 02 06, 17:38) Rūtužė - čia matyt nuo Rūta, bet skamba kaip rupūžė Ties tuo Lešnardu aš irgi stabtelėjau, net iki paminklo nuėjau, nes senas toks pablukęs. Tikrai Lešnardas. Beje Keopas yra lyg ir jo brolis, ir dar po sniegu keli vardai tos šeimos iškalti, įtariu irgi turėtų geri būti. Atšils, tikrai nueisiu dar kartą tą paminklą panagrinėt QUOTE(Ende @ 2010 02 06, 17:27) Aš šiandien apturėjau pasivaikščiojimą po kapines. Tai atradau ''atrakciją'', pasižvalgyti vardų-perliukų. Visi vardai yra žmonių gimusių plius/minus 1890-1900m. Kajetonas, Rūtužė, Medardas, Varvara (galvočiau nelietuvė, bet pavardė -ytė), Lavretijus, Eufemija, Lešnardas, Kleopas, Tulpė. Ir dar padariau išvadą, kad vardai Karolis, Dovydas, Emilija, Kotryna, Martynas buvo ''ant bangos" apie 1810m., t.y. lygiai prieš 200m. Rutūžė QUOTE(Ende @ 2010 02 06, 17:27) Ir dar padariau išvadą, kad vardai Karolis, Dovydas, Emilija, Kotryna, Martynas buvo ''ant bangos" apie 1810m., t.y. lygiai prieš 200m. tai čia nėra ko stebėtis beje, teko būti tokiame renginyje. susipažinau su Asta, Jolita ir Joalita, Živile, Vaidilute, Laura. vardai įprasti, bet jos visos - mano močiutės bendraamžės ir vyrsenės, gimusios tarpukariu.
Šiandien buvo atėjęs Tagiras . Neišeina iš galvos.
Erinijus - dar vienas keistavardis
QUOTE(idn @ 2010 02 09, 07:38) nu tikrai...... Šiaip jau Erinijos buvo graikų mitologijoje keršto dievybės tokios (furijos) čia
šiandien novaturo kataloge mačiau pokalbį su 9 metų dvyniais - Abigailė ir Jonatanas.
o per radijo pageidavimus buvo sveikinamas 70metis Bijūnas ir internete mačiau mergaitės vardą ŽAisminta
siandien uzmaciau toki varda - Sigyta
Turėjau bendradarbę vardu Balanda-nežinau ką tėvai galvojo suteikdami tokį vardą,taip pat pažįstu 50 metų vyrą vardu Girdutis
Prisiminiau, mamos draugė buvo Žalvitė.
vyro pusesere Arlena
Šiek tiek iš pažįstamų-
Gytenis,Vaidrius,Gilanda,Linoreta,Romena...
Šiandien vienoj įstaigoj mane aptarnavo Smuidra
Šyrit per vieną laidą kalbino moterį vardu Gima.
žinau žmogų, vardu Rustelis
Sveikos mergaites
Neisizeiskit, kad taip brukuosi i jusu temute Prie idomesniu vardu kurie man istrigo, tai galeciau paminet Andromeda (vargana kaimo moterele), Džema ir Žibute (pagyvenus valytoja).
man tai negražūs nei darija nei arnas. darija tai prie rusiškos pavardės derėtų, bet tik ne prie LT
Darija - normalus rusiskas vardas.
Mano vyras is motinos puses rusas-kazakas, tik pavarde is tevo puses lietuviska.
o man Darija - normalus vardas, nėra "rusiškas"
QUOTE(rasaraseles @ 2010 02 21, 13:32) Rusiškas vardas yra Darja (nors tariant skirtumo labai nesijaučia). Buvo toks amerikoniškas multikas "Darija", ten epizoduose Byvis ir Tešlagalvis pasirodydavo. O Darius - ne rusiškas vardas? Darijus (12.19), Darija (10.25) graikų: turtuolis, turtų valdytojas Darius (07.17) 1. graikų: turtuolis, turtų valdytojas, 2. lietuvių dar- (daryti), 3. transatlantinio lakūno pavardė Arnas man nepatinka dėl dažnumo ir kažkoks jis man be "cinkelio".
Darija man visai nieko
QUOTE(Mirabele @ 2010 02 20, 23:43) Prie idomesniu vardu kurie man istrigo, tai galeciau paminet Džema toks saldus vardas sakyciau QUOTE(*Liepa18* @ 2010 02 21, 12:48) Man taip pat tokie deriniai nepatinka visai, kaip kad pvz. būtų Darija ir LT pavardė... na, visai normaliai manau. nenoriu afisuot savo pavardes, bet man tai laaabai graziai skambetu
Šiandien vienam sąraše radau Raivytas
Astoras
Mano sese pries dvi sav gimusi vaikeli nori pavadint Arsenijum. Arsenij - retas vardas, man toks senoviskas. Bet toks sunkus. O sesej jau seniai istrigo sis vardas. Ir nieko jau nepadarysi.
telefono ieškojau knygoj, užkliuvo tokie vardai: Napalis, Benadas, Izida ir Edvilė
|