Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Reti, keisti, įdomūs vardai-nevardai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Fire
QUOTE(Arvena @ 2010 02 03, 16:28)
1.  tongue.gif
2. Medėja - gražus vardas, bet heroje tikrai nelaiminga buvo  verysad.gif
*

jau vien tai, kad vaikus savo nužudė verysad.gif kažkaip negeras vardas, nors skamba gražiai ax.gif
linkur
QUOTE(JurgaSim @ 2010 02 03, 13:01)
Ka tik per M1 isgirdau, jog naujai iskepti teveliai savo dukryte pavadino Mika ...
*

jiems gal labai patinka daininkas Mika g.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Fire @ 2010 02 03, 15:23)
Mūsų mokykloje mokėsi Mildas  smile.gif

Dar viena pažįstama yra Milisenta.

vietoj Mildas nepavadins kas nors jo Meldas g.gif
Milisenta ir toks negirdetas ax.gif
Arvena
QUOTE(Fire @ 2010 02 03, 15:53)
jau vien tai, kad vaikus savo nužudė  verysad.gif kažkaip negeras vardas, nors skamba gražiai  ax.gif
*

neskaičius to mito - gali pasirodyt, kad vardas nieko...va įvedžiau paiešką ir štai ką radau apie vardą Medėja:

" Vardo paaiškinimas: Graikiškos kilmės vardas, Medėja buvo graikų mitų veikėja. Medėja buvo laikoma Helijo anūke, ji sugebėdavo atgaivinti mirusiuosius, skraidyti danguje - visa tai rodo, kad anksčiau ji buvo garbinta kaip deivė."

"""Medėja – lotynų: „miškinė, girios gyventoja“; graikų mitologijoje burtininkė, žiauriai atkeršijusi savo vyrui Jasonui už neištikimybę """
Fire
QUOTE(linkur @ 2010 02 03, 17:02)
vietoj Mildas nepavadins kas nors jo Meldas g.gif
Milisenta ir toks negirdetas ax.gif
*

Ten taip įdomiai, to Mildo sesuo buvo gana vyrišku vardu, tik nepamenu kokiu ax.gif lyg Roberta g.gif
O Melda, tai mano klasioko sesė biggrin.gif

QUOTE(Arvena @ 2010 02 03, 17:04)
neskaičius to mito - gali pasirodyt, kad vardas nieko...va įvedžiau paiešką ir štai ką radau apie vardą Medėja:

" Vardo paaiškinimas: Graikiškos kilmės vardas, Medėja buvo graikų mitų veikėja. Medėja buvo laikoma Helijo anūke, ji sugebėdavo atgaivinti mirusiuosius, skraidyti danguje - visa tai rodo, kad anksčiau ji buvo garbinta kaip deivė."
"""Medėja – lotynų: „miškinė, girios gyventoja“; graikų mitologijoje burtininkė, žiauriai atkeršijusi savo vyrui Jasonui už neištikimybę  """
*

pirmos reikšmės nežinojau ax.gif
O antrojoje kalbama būtent apie tą Medėją, tik labai neišsamiai smile.gif Jeigu būčiau žinojus, kaip tėvai ketina mergaitę pavadint, tikrai būčiau įspėjus, o kai jau šaukštai po pietų buvo, tai negadinau žmonėms nuotaikos, kam pasakot, kai vaikas jau turi vardą blush2.gif Tačiau aš pati labai domėjausi vardų reikšmėm prieš duodama sūnui ir kitiems patarčiau biggrin.gif

Dar prisiminiau vieną keistą vardą - Bangimantas (vadovėlio apie kompus autorius) smile.gif
Arvena
QUOTE(Fire @ 2010 02 03, 19:06)
pirmos reikšmės nežinojau  ax.gif
O antrojoje kalbama būtent apie tą Medėją, tik labai neišsamiai  smile.gif  Jeigu būčiau žinojus, kaip tėvai ketina mergaitę pavadint, tikrai būčiau įspėjus, o kai jau šaukštai po pietų buvo, tai negadinau žmonėms nuotaikos, kam pasakot, kai vaikas jau turi vardą  blush2.gif
*

ir pirmame ir antrame kalbama apie tą pačią Medėją.. Ji ir pagal Argonautų mitą buvo Saulės dievo Helijo anūkė (jos tėvas Ajetas buvo Helijo sūnus). Ji buvo deivės Hekatės pasekėja ir mokėjo daug burtų. O jei labai pasigilinus - nebuvo ji mano manymu labai jau blogietė... taip - labai tragiško likimo, labai blogai pasielgė, bet ne tokia jau bloga iš prigimties, kaip daugelis graikų mitinių personažų... g.gif Pas juos ten visus buvo labai įprasta žudyt iš keršto...O jau nužudžius savo vyro būsimą žmoną, jos vaikus ir taip būtų nužudę Glaukės giminaičiai... Nu žodžiu .....

Sorry už oftopicą blush2.gif
Fire
QUOTE(Arvena @ 2010 02 04, 12:33)
Sorry už oftopicą  blush2.gif
*

Užtat įdomu biggrin.gif

O net jei Medėja buvo labiau nelaiminga, negu "blogietė", vis tiek sakyčiau, tarsi negero likimo vardelis blush2.gif
Na, tai dar nereiškia, kad mergaitė tokiu vardu bus nelaiminga, bet man asmeniškai tai nepatiktų, nes vardas juk žmogui svarbus - jis tarsi atsineša ir suteikia tam tikrą "krūvį"... Todėl, pvz., aš esu prieš vardą Klaudijus, nors, regis, įprastas ir skamba visai gražiai, jo reikšmė "šlubas" mane atgraso schmoll.gif
Aišku, čia tik mano nuomonė.

Atsiprašau ir aš už poster_offtopic.gif
Ramunita
Šilenė g.gif
linkur
QUOTE(Ramunita @ 2010 02 04, 15:31)

o tai berniukas butu Šilas? g.gif ar Šilenius g.gif
muminukas
QUOTE(linkur @ 2010 02 04, 16:31)
o tai berniukas butu Šilas? g.gif ar Šilenius g.gif
*

Šilenis, plg. Girdenis. taip pat gali būti variantas Šilėnas.
La pluie
Vakar per LTV kalbejo politologas Egdunas Racius.
Black_white
Mano mamos buvusios bendradarbės vardas Žydruolė... Keistai man skamba, suprasčiau jei būtų Žydrūnė, o čia Žydruolė.
muminukas
QUOTE(Black_white @ 2010 02 06, 13:48)
Mano mamos buvusios bendradarbės vardas Žydruolė... Keistai man skamba, suprasčiau jei būtų Žydrūnė, o čia Žydruolė.
*

na, yra analogija - Snieguolė, Rasuolė, Danguolė.

o man teko mokytis su Žydrone smile.gif
Ende
Aš šiandien apturėjau pasivaikščiojimą po kapines. Tai atradau ''atrakciją'', pasižvalgyti vardų-perliukų. Visi vardai yra žmonių gimusių plius/minus 1890-1900m. Kajetonas, Rūtužė, Medardas, Varvara (galvočiau nelietuvė, bet pavardė -ytė), Lavretijus, Eufemija, Lešnardas, Kleopas, Tulpė.
Ir dar padariau išvadą, kad vardai Karolis, Dovydas, Emilija, Kotryna, Martynas buvo ''ant bangos" apie 1810m., t.y. lygiai prieš 200m.
Arvena
QUOTE(Ende @ 2010 02 06, 17:27)
Aš šiandien apturėjau pasivaikščiojimą po kapines. Tai atradau ''atrakciją'', pasižvalgyti vardų-perliukų.  Visi vardai yra žmonių gimusių plius/minus 1890-1900m. Kajetonas, Rūtužė, Medardas, Varvara (galvočiau nelietuvė, bet pavardė -ytė), Lavretijus, Eufemija, Lešnardas, Kleopas, Tulpė.
Ir dar padariau išvadą, kad vardai Karolis, Dovydas, Emilija, Kotryna, Martynas buvo ''ant bangos" apie 1810m., t.y. lygiai prieš 200m.
*

thumbup.gif geras tikrai
Rūtužė - čia matyt nuo Rūta, bet skamba kaip rupūžė tongue.gif . Lešnardas - lyg š vietoj o per klaidą tongue.gif
Ende
QUOTE(Arvena @ 2010 02 06, 17:38)
thumbup.gif geras tikrai
Rūtužė - čia matyt nuo Rūta, bet skamba kaip rupūžė  tongue.gif . Lešnardas - lyg  š vietoj o per klaidą  tongue.gif
*

Ties tuo Lešnardu aš irgi stabtelėjau, net iki paminklo nuėjau, nes senas toks pablukęs. Tikrai Lešnardas. Beje Keopas yra lyg ir jo brolis, ir dar po sniegu keli vardai tos šeimos iškalti, įtariu irgi turėtų geri būti. Atšils, tikrai nueisiu dar kartą tą paminklą panagrinėt blush2.gif
Ramunita
Aš šiandien apturėjau pasivaikščiojimą po kapines. Tai atradau ''atrakciją'', pasižvalgyti vardų-perliukų.  Visi vardai yra žmonių gimusių plius/minus 1890-1900m. Kajetonas, Rūtužė, Medardas, Varvara (galvočiau nelietuvė, bet pavardė -ytė), Lavretijus, Eufemija, Lešnardas, Kleopas, Tulpė.
*

Rutūžė lotuliukas.gif Lavrentijus -tai seas vardas,man iškart su Berija asociacijos smile.gif Dėl rusikškų vardų tai...nagi Lietuvėlė tuo metu kaip žinia nebuvo laisva ir nepriklausoma mirksiukas.gif Medardą tko pažinot,tai jo vardą įsiminiau taip - petarda-Medardas :)realiai to žmogaus tikrai neatpažinčiau,bet vardą visam gyvenimui turbūt įsiminsiu ax.gif
muminukas
*

tai čia nėra ko stebėtis mirksiukas.gif pvz., mano proseneliai Karolis ir Martynas, prosenelė Paulina, močiutės sesuo - Kotryna, kaime senučiukės kaimynės Agnė ir Emilė biggrin.gif

beje, teko būti tokiame renginyje. susipažinau su Asta, Jolita ir Joalita, Živile, Vaidilute, Laura. vardai įprasti, bet jos visos - mano močiutės bendraamžės ir vyrsenės, gimusios tarpukariu.
Cikas
Šiandien buvo atėjęs Tagiras . Neišeina iš galvos.
idn
Erinijus - dar vienas keistavardis smile.gif
Arvena
QUOTE(idn @ 2010 02 09, 07:38)
Erinijus  - dar vienas keistavardis  smile.gif
*

biggrin.gif
nu tikrai...... Šiaip jau Erinijos buvo graikų mitologijoje keršto dievybės tokios (furijos) tongue.gif fainai smile.gif

čia
muminukas
šiandien novaturo kataloge mačiau pokalbį su 9 metų dvyniais - Abigailė ir Jonatanas.

o per radijo pageidavimus buvo sveikinamas 70metis Bijūnas smile.gif

ir internete mačiau mergaitės vardą ŽAisminta schmoll.gif labai nevykęs variantas schmoll.gif
linkur
siandien uzmaciau toki varda - Sigyta smile.gif
Monikiukas
Turėjau bendradarbę vardu Balanda-nežinau ką tėvai galvojo suteikdami tokį vardą,taip pat pažįstu 50 metų vyrą vardu Girdutis
Ende
Prisiminiau, mamos draugė buvo Žalvitė.
muminukas
QUOTE(Ende @ 2010 02 15, 11:02)
Prisiminiau, mamos draugė buvo Žalvitė.
*

labai keistas vardas g.gif

SM mačiau broliukus Vygirdas ir Girvydas unsure.gif o LR skaičiau apie berniuką, vardu Ingris unsure.gif
Ende
QUOTE(muminukas @ 2010 02 15, 12:57)
labai keistas vardas  g.gif
*

Aham... Tik mislinu dabar gal Žalvytė ji buvo, tik tardavo Žalvitė (nu bet vistiek keistas) g.gif
alincikita
vyro pusesere Arlena 4u.gif man sis vardas buvo keistas,dabar jau pripratau rolleyes.gif bet pazystu tik ta viena Arlena smile.gif
MilliVanilli
Šiek tiek iš pažįstamų-
Gytenis,Vaidrius,Gilanda,Linoreta,Romena...
indrutee
QUOTE(alincikita @ 2010 02 17, 12:12)
vyro pusesere Arlena 4u.gif man sis vardas buvo keistas,dabar jau pripratau rolleyes.gif bet pazystu tik ta viena Arlena smile.gif
*

keistas bet man visai nieko biggrin.gif
Ramunytėė
Šiandien vienoj įstaigoj mane aptarnavo Smuidra g.gif
Arvena
QUOTE(Ramunytėė @ 2010 02 19, 14:43)
Šiandien vienoj įstaigoj mane aptarnavo Smuidra  g.gif
*

o čai tai vardelis bigsmile.gif bigsmile.gif
gal visgi pavardė............
rasiux-
Šyrit per vieną laidą kalbino moterį vardu Gima.
carvalho
žinau žmogų, vardu Rustelis g.gif
Mirabele
Sveikos mergaites 4u.gif
Neisizeiskit, kad taip brukuosi i jusu temute blush2.gif Noreciau jusu paklausti kaip jums vardas Darija ir Arnas? Labai noreciau ateity, jei turesiu mergaite, pavadint Darija, o berniuka Arnas wub.gif Bet visi mane atkalbineja del mergaites vardo, atseit pavarde bus lietuviska-negrazu. Taciau jis mane be proto traukia, kaip magnetas.. rolleyes.gif

Prie idomesniu vardu kurie man istrigo, tai galeciau paminet Andromeda (vargana kaimo moterele), Džema ir Žibute (pagyvenus valytoja). smile.gif
*GAILĖ*
man tai negražūs nei darija nei arnas. darija tai prie rusiškos pavardės derėtų, bet tik ne prie LT
rasaraseles
Darija - normalus rusiskas vardas.
Mirabele
Mano vyras is motinos puses rusas-kazakas, tik pavarde is tevo puses lietuviska.
*Liepa18*
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 21, 11:52)
man tai negražūs nei darija nei arnas. darija tai prie rusiškos pavardės derėtų, bet tik ne prie LT
*

Man taip pat tokie deriniai nepatinka visai, kaip kad pvz. būtų Darija ir LT pavardė...
O Arnas man toks pusėtinas, normalus ir tiek.
muminukas
o man Darija - normalus vardas, nėra "rusiškas" smile.gif
GiedrėM
QUOTE(rasaraseles @ 2010 02 21, 13:32)
*

Rusiškas vardas yra Darja (nors tariant skirtumo labai nesijaučia). Buvo toks amerikoniškas multikas "Darija", ten epizoduose Byvis ir Tešlagalvis pasirodydavo.

O Darius - ne rusiškas vardas? bigsmile.gif

Darijus (12.19), Darija (10.25) – graikų: „turtuolis, turtų valdytojas“

Darius (07.17) – 1. graikų: „turtuolis, turtų valdytojas“, 2. lietuvių dar- (daryti), 3. transatlantinio lakūno pavardė

Arnas man nepatinka dėl dažnumo ir kažkoks jis man be "cinkelio".
Dono
Darija man visai nieko rolleyes.gif o Arnas pabodes jau
Ramunytėė
QUOTE(Arvena @ 2010 02 19, 20:13)
o čai tai vardelis  bigsmile.gif  bigsmile.gif
gal visgi pavardė............
*

Vardas, nes pavardė tai aiški -ienė . Gal kartais latviško kraujo turi g.gif .
Semile
QUOTE(Ramunytėė @ 2010 02 19, 14:43)
Šiandien vienoj įstaigoj mane aptarnavo Smuidra  g.gif
*

nenoreciau tokio vardo doh.gif
QUOTE(rasaraseles @ 2010 02 21, 12:32)
*

man gražaus sis vardelis normalus mirksiukas.gif

man tai keistas vardas Ledyna unsure.gif
linkur
QUOTE(Mirabele @ 2010 02 20, 23:43)
Prie idomesniu vardu kurie man istrigo, tai galeciau paminet Džema

toks saldus vardas sakyciau hihihi.gif bet savo vaikui tikrai nedrisciau tokio vardo det......

QUOTE(*Liepa18* @ 2010 02 21, 12:48)
Man taip pat tokie deriniai nepatinka visai, kaip kad pvz. būtų Darija ir LT pavardė...

na, visai normaliai manau. nenoriu afisuot savo pavardes, bet man tai laaabai graziai skambetu ax.gif
Ramunytėė
Šiandien vienam sąraše radau Raivytas blink.gif blink.gif
Arvena
Astoras ax.gif
idn
QUOTE(Arvena @ 2010 02 27, 12:11)
Astoras  ax.gif
*

Nestoras lotuliukas.gif

broliams dvyniams tiktų
vikulia 84
Mano sese pries dvi sav gimusi vaikeli nori pavadint Arsenijum. Arsenij - retas vardas, man toks senoviskas. Bet toks sunkus. O sesej jau seniai istrigo sis vardas. Ir nieko jau nepadarysi.
linkur
QUOTE(vikulia 84 @ 2010 03 01, 00:47)
Mano sese pries dvi sav gimusi vaikeli nori pavadint Arsenijum. Arsenij - retas vardas, man toks senoviskas. Bet toks sunkus. O sesej jau seniai istrigo sis vardas. Ir nieko jau nepadarysi.
*

Arsenijus, man tai grazus vardas ax.gif
muminukas
telefono ieškojau knygoj, užkliuvo tokie vardai: Napalis, Benadas, Izida ir Edvilė smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.