QUOTE(uups @ 2010 04 22, 11:33)
tai ok tuomet - skaitysiu kai pagimdysiu
man geriau zinoti nei nezinoti ir as nelinkusi be reikalo "uzsiparinti"
tikrai, kuo maziau zinai, tuo maziau baisu..
as uzsiregistravau amniocentezei i Santariskes geguzes viduriui. Is pradziu registratore bande priestarauti, neva reikia pirma siaip su genetikais pasikonsultuoti, kaip supratau is jos tono, dar butu gerai pas juos ir echo pasidaryti, ir Prisca - o viskas gi kainuoja ir gana nemazai!! tik kai griezciau pasakiau (nors turiu pripazint, nedaznai ta darau, nes siaip minkstakune esu), kad tikimybiu teorija manes nenuramins ir rezultate vistiek darysiuos vandenu tyrima, ir butent del to ir moku jiems pinigus - tuomet problemu neliko.. QUOTE(akvavute @ 2010 04 22, 21:52) tik kai griezciau pasakiau (nors turiu pripazint, nedaznai ta darau, nes siaip minkstakune esu), kad tikimybiu teorija manes nenuramins ir rezultate vistiek darysiuos vandenu tyrima, ir butent del to ir moku jiems pinigus - tuomet problemu neliko.. Saunuole Bet siaip keistai buvo skaityti, nes man kaip tik registratore VIP sake, negaiskt laiko ir darytis ishkarto amnio. Net laika paskaiciavo kada geriausiai ir rado man laisva vieta, kad as kuo greiciau pasidaryciau QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 22, 21:59) Bet siaip keistai buvo skaityti, nes man kaip tik registratore VIP sake, negaiskt laiko ir darytis ishkarto amnio. Net laika paskaiciavo kada geriausiai ir rado man laisva vieta, kad as kuo greiciau pasidaryciau na man toks ispudis susidare, kad arba registratore nelabai gaudosi, arba nelabai jai ir rupi. Man aiskiai pasakius, kad noriu registruotis vaisiaus vandenu tyrimui, klause - 'o kada Jus norite? mes tyrimus pradedam nuo 12-tos savaites daryti). Tuomet mano komentaras buvo, kad amniocenteze juk tik nuo 16-os savaites tedaroma (pvz., Vokietijoje jau nuo 13-14-os), todel noreciau registruotis butent ta diena. Va taip va. Tokios supratingos registratores, kaip tavo atveju nebuvo. Matyt tikrai nestukems kitos nestukes naturaliai labiau rupi QUOTE(aiva78 @ 2010 02 08, 18:40) Sveiki, labai noriu paklausti gal kas galite paaiškinti. skambinau į tą VIP kabinetą ir užsiregistravau kovo 30 dienai, nes jau bus 12 sav. taip man paaiškino, dar esu užsiregistravus ir paprastai, tik ten tegavau balandžio 14d. Tai jei reikės darytis kokius dar tyrimus ar galėsiu eiti nemokamai? ar vistiek reikės į tą VIP? Kai registravaus pasakė kad kaina 500 Lt. tiek klaus o čia skaitau kad 175 Lt. Tai kaip yra iš tikro? Ačiū už paaiškinimus laaaabai. Gal galima butu suzinoti telefona ir kuris ten pastatas, gi daug santariskese tu statiniu. Ar ten oficialiai ir vadinasi VIP kabinetas? Ar paprasai pas konkrecia gydytoja ar kaip papuola ? Atleiskit , kad tiek klausimu , bet tema ipusejau , o atsakymu nerandu QUOTE(Annia @ 2010 04 24, 22:02) Gal galima butu suzinoti telefona ir kur is ten pastatas, gi daug santariskese tu statiniu. Ar ten oficialiai ir vadinasi VIP kabinetas? Ar paprasai pas konkrecia gydytoja ar kaip papuola ? Atleiskit , kad tiek klausimu , bet tema ipusejau , o atsakymu nerandu Nu tikrai saziningai perskaiciau visa tema ... nerandu ? Susapnuota, apie 1000 Lt cia su echo ar vien vandenu tyrimas ? QUOTE(Annia @ 2010 04 24, 22:58) vaisiaus vandenu tyrimas kainuoja apie 600 litu, tai apie tukstanti iseina su genetiko konsultacija, echo ar papildomai su kraujo tyrimu - norint galima tiesiog i VIP (Vidaus ligu profilaktikos) kabineta paskambinti ir viska suzinosite. as siandien papildomai po praejusios, pries savaite atliktos isgasdinusios echoskopijos (tuomet kaklo rauksle man nustate 3,1 mm- bet gana atmestinai), ejau tirtis pas kita ginekologe, t.y., pas dvi. na, pasinaudojau savo pazintimis siuo atveju jos mane echoskopavo itin atidziai ir ilgai, kad vaikiukas i reikiama pozicija 'atsigultu' ir t.t. - rezultatas: raukslyte 1,7-1,9 mm, visa kita (nosies kauliukas, slaunikaulis, kiti parametrai) - be itarimu. taigi dabar visai susibalamutijau man prasidejusi 14ta savaite - o jei raukslyte tikrai buvo patologine, tik dabar skysciai rezorbavosi? (paprastai tiriama 11-13ta savaitemis imtinai) o gal vistiek amniocenteze darytis? bet rizika persileidimui. o gal tik Prisca pasidaryti? o gal patiketi (rizikuoti), kad viskas bus gerai? o gal o gal o gal. ar buvo kam tokiu abejoniu? kaip elgetes ir kokie 'iseitiniai' rezultatai??? kokiu patarimu turetumete? QUOTE(Annia @ 2010 04 24, 22:58) ar buvo kam tokiu abejoniu? kaip elgetes ir kokie 'iseitiniai' rezultatai??? kokiu patarimu turetumete? AS galiu tik pasakyti, kad pas mane 12 sav. buvo 3.5-3.9 mm, o 15 sav. jau ishvis raukslytes nebuvo tei va... Jei klausi, ar gali su savaitelem sumazeti raukslyte, tai taip gali.
Ar kas nors gali parasyti VIP kabineto telefono numeri ?
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 26, 21:11) kad sumazeti gali, zinau.. tik dalinaus abejonemis, ar eiti toliau visa ta tyrimu maratona, ar sustoti ties dabar normaliais rezultatais, raminantis, kad pirmoji gine mane praechoskopavo per kokias 2 min (suprask- belekaip), kai siandien tam buvo skirta kone visos 15 ir abieju gydytoju nuomone, nieko itartino jos nemato.. baisu del persileidimo tikimybes, darant amnio.. o jei viskas gerai, ir per ta tyrima tik smaukst.. Annia, VIP telefonas (mokamos palaugos, be siuntimo): (85) 2365 316, mob. 8 686 97981 beje, neteisingai pasakiau: ne profilaktikos, o vidaus ligu PREVENCIJOS kabinetas QUOTE(akvavute @ 2010 04 26, 22:17) Kaip man tai pazystama
as irgi manau, kad pasidaryk Prisca ir jei tyrimas geras-megaukis
aha, as va apie Prisca II irgi galvoju.
skaiciau uzsienio lit-uroj, kad darant vadinamaji 'Triple' testa, nustatoma alfa fetoproteinas, žmogaus chorioninis gonadotropinas, ir laisvasis Estriolis - tai atitinka butent Prisca II. o be to, ir i savaites pataikysiu - tuose paciuose uzsienio saituose rasoma, kad testas atliekamas nuo 14+0 sav. Tai kt. savaite leksiu darytis. Va klausimas - reikia siuntimo? each, na niekad nepagalvojau, kad nestumas tiek klausimu iskels
Aš siūlau darytis, nes man buvo raukšlytė 1,2 ir genetikė sakė kad viskas gerai o Prisca II parodė riziką tai va šiandien dariau svandenų tyrimą ir baisiai bijojau , bet tos kurios nelabai jau bijo skausmo tai jos net nejus to dūrio.man buvo baisu
QUOTE(aiva78 @ 2010 04 26, 23:21) Aš siūlau darytis, nes man buvo raukšlytė 1,2 ir genetikė sakė kad viskas gerai o Prisca II parodė riziką tai va šiandien dariau svandenų tyrimą ir baisiai bijojau , bet tos kurios nelabai jau bijo skausmo tai jos net nejus to dūrio.man buvo baisu jau istverei kaip jautiesi dabar - gimda nespazmuoja? as uzsiregistravusi amnio uz 3 sav. Irgi baisu aciu, Susapnuota, uz greitus atsakymus QUOTE(akvavute @ 2010 04 26, 22:17) kad sumazeti gali, zinau.. tik dalinaus abejonemis, ar eiti toliau visa ta tyrimu maratona, ar sustoti ties dabar normaliais rezultatais, raminantis, kad pirmoji gine mane praechoskopavo per kokias 2 min (suprask- belekaip), kai siandien tam buvo skirta kone visos 15 ir abieju gydytoju nuomone, nieko itartino jos nemato.. baisu del persileidimo tikimybes, darant amnio.. o jei viskas gerai, ir per ta tyrima tik smaukst.. Annia, VIP telefonas (mokamos palaugos, be siuntimo): (85) 2365 316, mob. 8 686 97981 beje, neteisingai pasakiau: ne profilaktikos, o vidaus ligu PREVENCIJOS kabinetas aciu QUOTE(akvavute @ 2010 04 26, 23:40) jau istverei kaip jautiesi dabar - gimda nespazmuoja? as uzsiregistravusi amnio uz 3 sav. Irgi baisu aciu, Susapnuota, uz greitus atsakymus Na, o as is tu, kurios nesidare amnio bet su DS 1:50 iskart pas genetike nulekiau, ji pasiziurejo per echo kad ok ir nebesiule darytis, taciau pasiule ateiti pakartotiniam tyrimui 20 sav. tuomet irgi pgl echo viskas buvo ok + triple (PRISKA II) krauji tyrima santariskesi pasidariau, kuris jau parode DS 1:1812.
ash irgi nesidariau amnio (nors pagal amzhiu 'privaloma), bet mano spando raukshlyte buvo tik 1 mm ir kita biometrija gera. Paskui, 20 sav ejau vel i ishsamia vaisiaus biometrija/kraujotakos tyrima (vel viskas perfect, jokiu DS ar Edvardso sindromo markeriu). Kraujo tyrimu nesidariau, vokietijoj (ar bent mano ginekologas) laiko juos nereikalingu nervu tasymu
su raukshlyte 1,7-1,9 mm 14-toj savaitej, darychiaus, jei ne amnio, tai bent Prisca pradzhiai
mergaites gal kuri zinot gyd KRASOVSKAJA telefona? skubiai reikia is anksto ACIU
QUOTE(akvavute @ 2010 04 27, 00:40) jau istverei kaip jautiesi dabar - gimda nespazmuoja? as uzsiregistravusi amnio uz 3 sav. Irgi baisu aciu, Susapnuota, uz greitus atsakymus Vertinant kokia aš esu bijotoja skausmo tai pas Krasovskaja tikai viskas šaunu ji moka bendaruti nuraminti.O po tyrimo gal kokia 1 val buvo toks jausmas kaip prieš M., bet paskui, nei šiandien nieko viskas gerai net nesijaučia kad kažkas pasikeitė, ar buvo daryta. vaikelis spardosi ir tikrai nieko nieko.
Sveikos merginos aš ir šiandien po amniocentezės, savijauta pakankamai normali, tik aš dariausi KMUK, tai patyriau gydytojo psichologinį spaudimą, tipo kam čia tyrinėjiesi, yra rizika persileisti, nu vienu žodžiu nesupratau kame čia reikalas, bet pakui pasitarus su artimaisiais nusprendėm atkalbėti bando dėl pinigų taupymo, mano tokia išvada, juk tyrimas ligoninei irgi kainuoja ir gana daug. Dabar laukiu rezultatų, antradienį bus pirminiai, o kada jau galutiniai net nežinau, gal kas darėtės KMUK pasidalinkit patirtim kiek laukėt. Dar noriu paklausti jei žinot, ką rodo pirminis tyrimas, o ką galutinis?
ar daretes kas PRISCA tyrima 'Endemik'e? Siuo metu esu apsistojusi Siauliuose, ginekologe siule eiti i Senojo boksto klinika, bet kadangi ja pacia nepasitikiu, tai ir i jos rekomenduota laboratorija savo kraujo priduot is principo nenoriu. Siaip, kur moket pinigus, man jokio skirtumo, svarbu, kad kam nors ne tiesiai i kisene
Kazkaip vel linkstu i tai, jog amnio vistiek darysiuos. MB sako, kad gal nedaryt geriau, nes rizika per didele. Na is tikro, 1,5-2% nera taip mazai. Be to, placenta mano tai prie priekines sienos prisitvirtinusi, sudetingiau tyrimas atliekamas, manau, nei kitais atvejais
Sveikos mamytes
12sav matavo sprando rauksle tai buvo normoje 0,7mm. esu 26metu, gyd. pasiule pasidaryti kraujo tiryma del DS , as sutikau , galvojau , del sventos ramybes . Sian suzinojau ats ir buvau sokiruota DS 1:147 , labai isigandau , ryt eisiu pas genetike , nzn kaip istversiu ta nezine
Sveikos, turbut pamenate mano istorija...(pas gine nustatyta 3 mm rauksle, DS 1: 39), TAIGI lankiausi pas Krasovskaja, ji jokiu chromosominiu ligu ir patalogiju nemato, rauksle ismatavo tik 2,07, netgi patare daugiau nieko nedaryti, nes kaip ir nemato tam jokio reikalo, taciau mes pakartojome PRISCA 1, kadangi pagal mano nestumo sav. dar galima (nes mano PROSCA 1 tyrimai buvo kito miesto ir is ju gydytoja nelabai ka suprato).
Taigi naujieji PRiSCA I rezultatai DS ir ES visai kitokie: 1: 10 000. Genetike sako, kad rizika toli nuo manes:) pirmad. vis tiek del sventos ramybes darausi vandenu tyrima, tikiuosi viskas bus gerai ir dziaugsiuosi
sveikos, as paskaitau paskaitau jusu pasisakymus, ir visai issimusiau is veziu, jau buvau nusprendus nebesidaryti vaisiaus vandenu tyrimo, maniau, kad pakaks echo pas genetikus 18 savaite (sprando rauksle 1.2 mm, DS 1:4000, ES 1:10 000), bet dabar nebeznau ka daryti... vel mintys sukasi apie vandenu tyrima... susipainiojau juodai
na jei buvai pas genetikus manau jie mate, jog nereikia. be to, tavo PRISCA rezultatai puikus. mano atveju rezultati buvo dviprasmiski. vieni rode didele rizika, kiti ne, todel labai neramiai gyvenu....
Sveikutes
gal kas buvo susidures su gyd Audrone Arlauskiene ??? QUOTE(skrusdelyte2 @ 2010 04 28, 11:42) na jei buvai pas genetikus manau jie mate, jog nereikia. be to, tavo PRISCA rezultatai puikus. mano atveju rezultati buvo dviprasmiski. vieni rode didele rizika, kiti ne, todel labai neramiai gyvenu.... aciu
Na va , buvau sian privaciai Norwhay klinikoje Vilniuje , labai norejosi kuo skubiau nueiti pas genetike pasidaryti echo , ... tai paskambinau ten paklausiau ar turi genetikiu , sulaukiau teigiamo atsakymo , o pasirodo mane apgavo sumokejau 155lt uz paprastos ginekologes , kazkiokia docente Arlauskene , echo . pasak jos su vaisiumi viskas gerai , patologiju nemeto , aisku kazkiek apsiraminau . bet vistiek ramybes neduoda tie skiacia 1:147 o dar mano amziuje .
Sestad eisiu pas tikra genetike i baka gyd.butkevicene , tai bus matyti kaip ir kas , bet labai tikiuosi kad viskas ok QUOTE(natalije @ 2010 04 28, 18:26) Na va , buvau sian privaciai Norwhay klinikoje Vilniuje , labai norejosi kuo skubiau nueiti pas genetike pasidaryti echo , ... tai paskambinau ten paklausiau ar turi genetikiu , sulaukiau teigiamo atsakymo , o pasirodo mane apgavo sumokejau 155lt uz paprastos ginekologes , kazkiokia docente Arlauskene , echo . pasak jos su vaisiumi viskas gerai , patologiju nemeto , aisku kazkiek apsiraminau . bet vistiek ramybes neduoda tie skiacia 1:147 o dar mano amziuje . Sestad eisiu pas tikra genetike i baka gyd.butkevicene , tai bus matyti kaip ir kas , bet labai tikiuosi kad viskas ok Aš vakar dariausi vandenų tyrimą, mano rezultatai kraujo dar blogesni DS 1:92, tai laukiu atsakymų, bet bandau neprarasti vilties ir tikiuosi kad viskas bus gerai. Greičiausiai ir tau siūlys darytis, bet čia kaip jau pati norėsi, taip nuspresi. Tikiuosi viskas bus gerai.
Sian suzinojau bendradarbes dukros tyrimus, pas ja rauksle buvo 3.2 mm, PRISCA I 1:50 DS. Bet pirmas atsakymas trim apsigimimam neigiamas
va taip va QUOTE(aggneelle @ 2010 04 28, 19:30) Aš vakar dariausi vandenų tyrimą, mano rezultatai kraujo dar blogesni DS 1:92, tai laukiu atsakymų, bet bandau neprarasti vilties ir tikiuosi kad viskas bus gerai. Greičiausiai ir tau siūlys darytis, bet čia kaip jau pati norėsi, taip nuspresi. Tikiuosi viskas bus gerai. o kur tu dareisi ? santariskese ? beje kiek tau metuku ? apibendrintai darau isvadas: echo yra seseliu mokslas, vieni mato taip, kiti kitaip, tokiu budu sumakaluodami vargsems visoms dvejojancioms, darytis amniocenteze ar ne, siulau apmastyti, ka jums duos rezultatas. ar darytumetes nestumo nutraukima, jei rezultatai rodytu chromosomine liga? kitu atveju, tai tik bereikalingas saves nervinimas ir pinigu ismetimas i bala. mano amnio uz geru 2 savaiciu. Dabar net dvejoju, ar isvis PRISCA II darytis (P I irgi nesidariau) - ka man tai duos? vistiek rezultate lemiamas bus amnio. va geriau sulaukti zinuciu nuo kuo daugiau mamyciu, kad ju amnio ( tiek procedura, tiek rezultatai) buvo sekmingi - tada ir paciai lengviau pasidaro, ir viltis padideja visoms, einancioms per abejoniu liuna, istvermes QUOTE(akvavute @ 2010 04 28, 21:13) va geriau sulaukti zinuciu nuo kuo daugiau mamyciu, kad ju amnio ( tiek procedura, tiek rezultatai) buvo sekmingi .......: Perskaiciau tikrai ne viena SM tema apie genetika, beveik visas, kuriom jau daug metu, taciau neivieno atvejo nebuvo kad kazkas po amnio persileistu
sweikos.kazkada ir pati cia rasiau su savo neramumais.kraujo tyrimukas buwo labai blogas tad wandenu tyrima dare.ir wiskas gerai.suprantu jus kiek tai kainuoja nerwu ir kantrybes.wis uzsuku y sia twema pasiskaityti jusu isgywenimu.bukit wisos stiprios.labai nepergywenkit.bukit optimistes
as truputi apie kita dalyka noriu pasiteirauti, bet susijusi su genetikiu daroma echoskopija:) Ar buvo kam , kad apsiriko pasakydamos vaikucio lyti?
QUOTE(kiwi82 @ 2010 04 29, 12:31) as truputi apie kita dalyka noriu pasiteirauti, bet susijusi su genetikiu daroma echoskopija:) Ar buvo kam , kad apsiriko pasakydamos vaikucio lyti? labas, nu kad atrodo neapsirikta ne vieno karto... kiek as girdejus, juk ten trimatis echo, tai mato is visu pusiu QUOTE(marina21 @ 2010 04 29, 12:25) sweikos.kazkada ir pati cia rasiau su savo neramumais.kraujo tyrimukas buwo labai blogas tad wandenu tyrima dare.ir wiskas gerai.suprantu jus kiek tai kainuoja nerwu ir kantrybes.wis uzsuku y sia twema pasiskaityti jusu isgywenimu.bukit wisos stiprios.labai nepergywenkit.bukit optimistes Aciu labai uz gerus zodzius QUOTE(natalije @ 2010 04 28, 18:44) Aš dariausi KMUK, man 28 metai, vyrui 32. Dariausi nes sesės leliui buvo hidrocefalija (ne genetinė liga), vyro brolio mergaitė - organų neišsivystymas. Tai dėl to siūlė darytis genetinius tyrimus, o pati ir rodžiau didelę iniciatyvą, nes dirbu šalia neįgalių vaikučių. Dabar nekantrai laukiu rezultatų, labai jau ilgai laukti reikia, naktim sapnuoju, jei viskas bus gerai, tada atsigausiu visapusiškai ir pradėsiu džiaugtis gyvenimu ir savo ilgai lauktu leliuku.
viskas ir bus gerai
Gal galit paaiskinti del to PRISCA testo, visai pasimeciau perskaicius sita tema? Ji daro pries matuojant kaklo rauksle ar po? Ar neuztenka kaklo rauksles ismatavimo? Ar Lietuvoje ji daro visoms moterims?
As gyvenu uzsienyje, ir man cia padare taip vadinama screeninga. Sake, kad viskas ok, rauksle 1,5 mm, veido kampas 80%, nera genetiniu ligu rizikos. Tik preeklampsijos rizika 1:174. Ir jokio PRISCA (Triple) testo net nesiulo, liepe ateiti po 20 savaites... QUOTE(besteller @ 2010 04 29, 15:51) Gal galit paaiskinti del to PRISCA testo, visai pasimeciau perskaicius sita tema? Ji daro pries matuojant kaklo rauksle ar po? Ar neuztenka kaklo rauksles ismatavimo? Ar Lietuvoje ji daro visoms moterims? As gyvenu uzsienyje, ir man cia padare taip vadinama screeninga. Sake, kad viskas ok, rauksle 1,5 mm, veido kampas 80%, nera genetiniu ligu rizikos. Tik preeklampsijos rizika 1:174. Ir jokio PRISCA (Triple) testo net nesiulo, liepe ateiti po 20 savaites... Lietuvoje Prisca daro nuo 35m. , nebent yra kokia rizika , ar nescioji pageidauja , tada nesvarbu nuo amziaus . Priska 1 daro ki matuoja rausle , priska 2 mazdaug apie 16 sav , jei buna blogi rezultatai galima darytis vaisiaus vandenu tyrima , jis yra tikslesnis . pas mane pacia raukslyte 0,7mm. man 26 , bet gyne. pasiule pasiule pasideryti prisca2 , gavau nekokius ats.DS 1:147 tai dabar eisiu pas genetike echo ir prasysiu vaisiaus vandenu tirymo . Sekmes tau QUOTE(besteller @ 2010 04 29, 13:51) Gal galit paaiskinti del to PRISCA testo, visai pasimeciau perskaicius sita tema? Ji daro pries matuojant kaklo rauksle ar po? Ar neuztenka kaklo rauksles ismatavimo? Ar Lietuvoje ji daro visoms moterims? As gyvenu uzsienyje, ir man cia padare taip vadinama screeninga. Sake, kad viskas ok, rauksle 1,5 mm, veido kampas 80%, nera genetiniu ligu rizikos. Tik preeklampsijos rizika 1:174. Ir jokio PRISCA (Triple) testo net nesiulo, liepe ateiti po 20 savaites... DE, kiek supratau, PRISCA visishkai ne madoj Preeklampsija neturi nieko bendra su genetinem ligom, kaip ten tau apskaichiavo ta rizika?
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|