Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: mažylio 3 mėn.meniu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
spygly1
ieškojau ieškojau,bet nieko neradau apie mažylio nuo 3 mėn valgymo meniu.kiek žinau iš kitų mamyčių būna kad jau nuo 3,5mėn vaikučiams duoda įvairias košeles.tad pasidalinkime šiuo vaikų amžiaus mitybos meniu?
Pinka
na as kazkaip negirdejau, kad nuo 3 men maitintu koselem blink.gif . Galbut kas nors duoda po truputi pagremzto banano ar obuoliuko, juk tokiam amziui tik pienukas dar labai svarbus- ar mamos ar misinukas. 4u.gif
spygly1
na tai obuolio ar banano po biskį iš pradžių duoti pagremžto?
Shatura
Nei obuolio, nei banano. Jei svori augina normaliai, jokio papildomo maisto iki š men nereikia duoti. Nerekomenduojama
spygly1
na nžn dėl šito primaitinimo nuo 6 mėn.savo dičkį vėlai pradėjom maitinti košėm,tai db jau jam 8 m.tai lb jau išrankus maistui r lb jau mažai valgo,nu nesuprasi dėl ko g.gif
HappyAngel
Išrankumas maistui tikrai nepriklauso nuo to, kad vėlai pradedama primaitinti smile.gif O per anksti pradėjus galima padaryti neatitaisomą žalą vaikučio skrandukui ir žarnynui.
spygly1
na tai jei ne nuo 3,5 mėn tai jau nuo 4 mėn galima drąsiai tada pradėt primaitinti
Ryški
Nu čia dabar. Nuo 3 mėnesių tik skaniai gurkšnoti mamytės pienuką ar mišinuką. Neapkraukit vaiko skrandžio nereikalingu maistu. Juk vaikų virškinimo sistema susiformuoja tik 6 mėnesį. Ko čia skubėt, nelabai suprantu?
Shatura
QUOTE(spygly1 @ 2010 02 04, 09:01)
na tai jei ne nuo 3,5 mėn tai jau nuo 4 mėn galima drąsiai tada pradėt primaitinti
*

Negalima. SM yra daug temų tokių. Aišku, jūsų reikalas. Aš nesuprantu mamų, kurios skuba biggrin.gif Juk su mišinuku arba MP tiek mažai vargo. Padarei ir sumaitinai. O košes reikia virti, vėsinti, šaukštelių sumaitint. O jei, kiek vargo. NESKUBĖKIT.
Ir vaiko sveikatai bus geriau. Labai lengva tokiame amžiuje ištampyti skranduką. Paskui ir atsiranda bėdos su viršsvoriais
HappyAngel
QUOTE(spygly1 @ 2010 02 04, 08:01)
*

Vat tikrai įdomu - kur Jūs skubat? unsure.gif
vasara04.
Na man savo antraja jau teko 3.5 men pradet duoti darzoviu kosyte, nes misinuko nepavaldydavo, nuo mp bere (nes ir as alergiska , tad per pienuka ir vaika bere, pieno buvo sociai o maitnt negalejau doh.gif Pradejau pratinti prie kosyciu tai ir vaikas ramesnis pasidare, jau cia nelauksi 4 menesiu, kai vaikas valgyt nori g.gif
Shatura
QUOTE(vasara04. @ 2010 02 05, 18:27)
Na man savo antraja jau teko 3.5 men pradet duoti darzoviu kosyte, nes misinuko nepavaldydavo, nuo mp bere (nes ir as alergiska , tad per pienuka ir vaika bere, pieno buvo sociai o maitnt negalejau  doh.gif Pradejau pratinti prie kosyciu tai ir vaikas ramesnis pasidare, jau cia nelauksi 4 menesiu, kai vaikas valgyt nori  g.gif
*

Na, tikrai yra atveju, kai netgi patariama primaitint anksciau. Bet jei nera bedu su misinuko valgymu, tai ir skubet neverta
Daisiuke
va man ir keista, bet mano dukrytei irgi musu pediatre pasake kad 3,5 menesiuko jau pradet duot bulvyte ir morkyte..ji taip patare del to, kad mano panele baisiai svorio nepriaugineja..jau 3 menesiai mums, o sveria 5kg tik doh.gif m isinuko irgi suvalgo maziau nei norma...tai ji pasiule pradet bulvyte...bet kazkaip man taip dar nedrasu, ankstoka..tai net nezinau kaip elgtis.. unsure.gif
Anema
nedaviau maisto 3 men, tik misinuko
LaimingaRita
QUOTE(vasara04. @ 2010 02 05, 18:27)
Na man savo antraja jau teko 3.5 men pradet duoti darzoviu kosyte, nes misinuko nepavaldydavo, nuo mp bere (nes ir as alergiska , tad per pienuka ir vaika bere, pieno buvo sociai o maitnt negalejau  doh.gif Pradejau pratinti prie kosyciu tai ir vaikas ramesnis pasidare, jau cia nelauksi 4 menesiu, kai vaikas valgyt nori  g.gif
*

Pas mane lygiai tokia pati situacija. Siandien gydytoja liepe, nuo rytojaus pradet kosyte duot. Nuo mano pieno bere, nutraukiau maitinima, nuo misinuku beria, o dabar dar ju ir valgyt nenori, o jeigu siaip ne taip sumaitinu (valgo tik 150 ml., kai turetu 210 valgyt) tai rekia, klykia maitinamas, nenori ir viskas..nuo ryt pratinsiu prie bulvytes. smile.gif
Enriko mama
3men tai tikrai per anskti, as saviskiui nuo 4 men pradejau duot truputi darzoviu kosyciu, vaisiu, nes maniskis atvirksciai budavo priauga svorio nemazai, bet nebuvo storas, tik,kad didelis ir vien nuo mano pieno nepasisotindavo, budavo neramus, tai primaitint pradejau, bet tik vaisiais ir darzovem, jokiu kruopu kosiu, arbateliu ar sultyciu schmoll.gif Gerdavo, tik mamos pienuka, o visa tai tik nuo 6 men pradejo gauti. O del isrankumo nors anksti ir pradejom primaitint, o isrankus dabar tai ohoho doh.gif Taigi manau kad primaitint anksciau reikia tik jei tai yra butina., o jei vystosi kaip priklauso, manau ner kur skubeti.
zhulikele
lotuliukas.gif juokingai skamba:Negalima. SM yra daug temų tokių. Aišku, jūsų reikalas. Aš nesuprantu mamų, kurios skuba Juk su mišinuku arba MP tiek mažai vargo. Padarei ir sumaitinai. O košes reikia virti, vėsinti, šaukštelių sumaitint. O jei, kiek vargo. NESKUBĖKIT.
man sitas pasakymas skamba taip,kad mama tingine yra bash.gif atsiprasau,jei izeidziu ar klustu rolleyes.gif
jus galvojat,kad tie misinukai lb sveika leliukam? nesakau,kad ir kosyte labai sveika,bet juk galima ta darzoviene padaryti skysta ir maitint per buteliuka...
anksciau visus vaikiukus mamos darzoviene pradejo maitint nuo 3,5-4men. ir sveiki visi uzaugom... thumbup.gif
plooke
mums 3 men, sveriam 5 kg. svoris truputi krito, bet daktare sake, kad pastebesim keleta savaiciu, jei ir toliau kris, reiks kazka daryti. siaip nepanikuoju, nes vaikas zvalus, aktyvus, valgo rodos gerai. o siaip esam dave keleta laseliu morku sulciu paragauti, tyreles puse saukstelio. kolkas viskas gerai smile.gif paragauti galima smile.gif o kolkas daugumoje tenkinames kaip kvepia vienas ar kitas produktas biggrin.gif
Esha
Na as asmeniskai nesugalvociau taip anksti primaitineti savo kudikio schmoll.gif Kam? Juk ii puses metu uztenka vien mamos pienelio (ar misinio). Viskam savas laikas. O prisiragauti dar spes. Oi kiek gyvenime dar teks jiems skoniu patirti... biggrin.gif
Totosha1980
Sveikos!!! 4u.gif
Mums 02.22 buvo atlikta sirdutes operacija, visi gydytojai pasake jau dabar primaitint, nes reikia uzauginti mums svori. g.gif Gime mano pupa 3800, o 3 menesiu pries operacija svere 5100, mazokai pagal gydytojus. unsure.gif Bandziau duot obuoliuko, tai nelabai patiko. srpjauna lauk viska mano maze. doh.gif Nupirkau dabar misinuko su grikiais, bandysim rytoj, gal patiks. ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.