Gal kas yra susidūrusios su alergija šalciui? Savo mazajai itariu alergija salciui. Simptomai tokie kaip aprasyta literaturoje. Uzrasiau pas alergologa, bet ten eiles ilgos. Gal kas pasidalins savo patirtimi?
O gal jau yra tokia tema?
Sveikos,
Gal kas yra susidūrusios su alergija šalciui? Savo mazajai itariu alergija salciui. Simptomai tokie kaip aprasyta literaturoje. Uzrasiau pas alergologa, bet ten eiles ilgos. Gal kas pasidalins savo patirtimi? O gal jau yra tokia tema?
sveika
turejau klasioke kuri buvo alergiska salciui,visada budavo issitepusi kremu,nuraudes veidas su tokiais kaubureliais,atrodo tai isaugoma QUOTE(dajna @ 2010 02 03, 00:47) sveika turejau klasioke kuri buvo alergiska salciui,visada budavo issitepusi kremu,nuraudes veidas su tokiais kaubureliais,atrodo tai isaugoma Na maniskei zandukai labai negraziai atrodo QUOTE(samsam @ 2010 02 02, 23:20) Sveikos, Gal kas yra susidūrusios su alergija šalciui? Savo mazajai itariu alergija salciui. Simptomai tokie kaip aprasyta literaturoje. Uzrasiau pas alergologa, bet ten eiles ilgos. Gal kas pasidalins savo patirtimi? O gal jau yra tokia tema? As pati turejau salcio alergija iki 24 metu. Tik po antro gimdymo ji man baigesi. Viena gydytoja kaip tik ir sake, kad yra tikimybe, kad po gimdymo, del hormonu kaitos ji dings. Tai po pirmojo gimdymo niekas nepasikeite, o va po antrojo - pasibaige Bet jei raudonos demes laikosi ilgai ir jei oda serpetota, tai tada ne zalcio alergija QUOTE(nomb @ 2010 02 03, 15:05) As pati turejau salcio alergija iki 24 metu. Tik po antro gimdymo ji man baigesi. Viena gydytoja kaip tik ir sake, kad yra tikimybe, kad po gimdymo, del hormonu kaitos ji dings. Tai po pirmojo gimdymo niekas nepasikeite, o va po antrojo - pasibaige Bet jei raudonos demes laikosi ilgai ir jei oda serpetota, tai tada ne zalcio alergija Tie balti patinimai ant zanduku tai greitai praeina atejus i namus, o raudoni zandai gal valanda pusantros buna QUOTE(samsam @ 2010 02 03, 14:41) Tie balti patinimai ant zanduku tai greitai praeina atejus i namus, o raudoni zandai gal valanda pusantros buna Va butent, kad tai net ne alergija laiko, o psiaudoalergija. Tai vaistus israso nebent tuos pacius kaip alergijai, bet nelabai jie ka padeda Ir beda ta, kad tai ne tik ziema gali buti, gali but, kad ir vasara, po maudyniu, ar net po lietaus. O ziema pries einant i lauka butinai patepkit oda kokiu riebiu tepaliuku. Aisku geriausia naturalias priemones pabandykit, kad ir taukmedziu sviesta. QUOTE(nomb @ 2010 02 04, 15:49) Va butent, kad tai net ne alergija laiko, o psiaudoalergija. Tai vaistus israso nebent tuos pacius kaip alergijai, bet nelabai jie ka padeda Ir beda ta, kad tai ne tik ziema gali buti, gali but, kad ir vasara, po maudyniu, ar net po lietaus. O ziema pries einant i lauka butinai patepkit oda kokiu riebiu tepaliuku. Aisku geriausia naturalias priemones pabandykit, kad ir taukmedziu sviesta. Aciu uz siokia tokia info. Va eisim pas alergologa antrad. Tai dabar visa literatura skaitau. Jau supratau, kad vaistu nelabai yra O kur to taukmedzio sviesto galima isigyti jei kartais prireiktu? QUOTE(samsam @ 2010 02 04, 16:26) Aciu uz siokia tokia info. Va eisim pas alergologa antrad. Tai dabar visa literatura skaitau. Jau supratau, kad vaistu nelabai yra O kur to taukmedzio sviesto galima isigyti jei kartais prireiktu? Pigiausia parsisiusti is anglijos www.akomaskincare.co.uk dar galima www.kvapunamai.lt Vilniuje Dar va viena mamyte labai jau intesyviai reklamuoja http://natures-lift.lt/taukmedziu_sviestas_vaikams.php As pati bandzius is kvapu namu ir is anglijos pora kartu siunciaus, bet jokio skirtumo tarp ju nepastebejau, tik reiksminga kainos skirtuma (Anglijoj kur kas pigiau) QUOTE(nomb @ 2010 02 05, 02:50) Pigiausia parsisiusti is anglijos www.akomaskincare.co.uk dar galima www.kvapunamai.lt Vilniuje Dar va viena mamyte labai jau intesyviai reklamuoja http://natures-lift.lt/taukmedziu_sviestas_vaikams.php As pati bandzius is kvapu namu ir is anglijos pora kartu siunciaus, bet jokio skirtumo tarp ju nepastebejau, tik reiksminga kainos skirtuma (Anglijoj kur kas pigiau) Dekui jums labai
Aš irgi taip galvojau, kad mums šalčio alergija
QUOTE(graimonda @ 2010 02 05, 17:53) Aš irgi taip galvojau, kad mums šalčio alergija O kas jums darosi kai iseinate i lauka? Kokie simptomai? QUOTE(graimonda @ 2010 02 05, 22:38) Mums dabar jau tai praeitį, čia maždaug tas buvo iki metukų, tik įšėjus į lauką labai užsiplieksdavo žandukai, sutrukinėdavo,šerpetodavo, o kartais net ir puslelių atsirasdavo Praejo tie paraudimai isejus i lauka ar ir maistui alergija praejo? O tie kremai padedavo? Ta prasme patepus tais kremais ir isejus i lauka su zandukais budavo viskas tvarkoje? QUOTE(nomb @ 2010 02 03, 14:05) As pati turejau salcio alergija iki 24 metu. Tik po antro gimdymo ji man baigesi. Viena gydytoja kaip tik ir sake, kad yra tikimybe, kad po gimdymo, del hormonu kaitos ji dings. Tai po pirmojo gimdymo niekas nepasikeite, o va po antrojo - pasibaige Bet jei raudonos demes laikosi ilgai ir jei oda serpetota, tai tada ne zalcio alergija kaip smagu, kad yra tokia temelė ir mamytė, kuri turi patirties ir gali viską paaiškinti mums iš karto gyd pripaišė šalčio alergiją net neapžiūrėję, vien dėl to, kad pasakiau , jog išberia po lauko. bet smalsu, ar tai tikrai alergija: - man pačiai antrojo nėštumo metu juoduodavo rankos, delnų pusėj ir jokiais pilingais, citrinom ir kremais negalėjau jų išbalint. tik žiemos pabaigoj, kai jau atšilo, supratau, kad tai buvo nuo šalto oro, nes viskas staiga ir baigėsi, rankos liko visiškai gražios, kai tik atšilo. dabar jau po gimdymo pirmoji žiema, tai kartojasi tas pats su juodavimu, tik kai jau žinau tai labiau saugausi, be kremo į lauką neinu ir prieš lauką neplaunu rankų. aišku, to visiškai neišeina išvengti, tai rankos vis tiek pobaisės, o dar prisidėjo ir išorinės rankų pusės šerpetojimai, bėrimai ir odos įtrūkimai, gerokai net virš riešo. jau namuose nei iš šio nei iš to kartais prasideda niežulys ir dilgėlinė. paradoksas, kad jau atšilus ir temperatūrai esant arti nulio pora atsitiktinių sniego vonių padėjo užgydyti odą - mano mažylei taip pat rausta žandai nuo menkiausio vėjuko ir jau nuo rugsėjo einam į lauką išsitepę kremais, žiemą reikėjo ieškoti efektyvesnių priemonių, supratau, kad kremai nuo šalčio, kuriuose yra vandens, mums netinka, reikia tik gryno riebalo. taigi, jau atsitaikėm vazelininius kremus ir TS, pirmasis mūsų nušalimas, kai dar nežinojom apie tokį jautrumą šalčiui ir vėjui, pasimatė grįžus namo po pirmųjų šalčių - oda paraudo, beveik iki bordo spalvos, išbėrė, bėrimas neilgai laikėsi, bet šerpetota ir sausesnė odelė dar beveik savaitę, nors jau laukan nėjom. be to, jei pabūnam lauke, tai tą dieną prie šilumos šaltinio,labiau pakūrenus namus jos žandai pradeda kaisti ir smarkiai rausti, tokie nesakyčiau kad patin, bet putlesni pasidaro, ko paprastai nebūdavo. dabar visą laiką tepamės kremais, tai žandai tiesiog kartkartėmis sausesni, problemos kaip ir nėra (nes mamce užuomarša ir kartais pvz pabuvus svečiuose pamiršta antrą kartą ištept vaikui žandus... tai vat man ir įdomu, ar tai turi ką nors bendra su alergija šalčiui? QUOTE(Fedes @ 2010 02 06, 00:15) kaip smagu, kad yra tokia temelė ir mamytė, kuri turi patirties ir gali viską paaiškinti mums iš karto gyd pripaišė šalčio alergiją net neapžiūrėję, vien dėl to, kad pasakiau , jog išberia po lauko. bet smalsu, ar tai tikrai alergija: - man pačiai antrojo nėštumo metu juoduodavo rankos, delnų pusėj ir jokiais pilingais, citrinom ir kremais negalėjau jų išbalint. tik žiemos pabaigoj, kai jau atšilo, supratau, kad tai buvo nuo šalto oro, nes viskas staiga ir baigėsi, rankos liko visiškai gražios, kai tik atšilo. dabar jau po gimdymo pirmoji žiema, tai kartojasi tas pats su juodavimu, tik kai jau žinau tai labiau saugausi, be kremo į lauką neinu ir prieš lauką neplaunu rankų. aišku, to visiškai neišeina išvengti, tai rankos vis tiek pobaisės, o dar prisidėjo ir išorinės rankų pusės šerpetojimai, bėrimai ir odos įtrūkimai, gerokai net virš riešo. jau namuose nei iš šio nei iš to kartais prasideda niežulys ir dilgėlinė. paradoksas, kad jau atšilus ir temperatūrai esant arti nulio pora atsitiktinių sniego vonių padėjo užgydyti odą - mano mažylei taip pat rausta žandai nuo menkiausio vėjuko ir jau nuo rugsėjo einam į lauką išsitepę kremais, žiemą reikėjo ieškoti efektyvesnių priemonių, supratau, kad kremai nuo šalčio, kuriuose yra vandens, mums netinka, reikia tik gryno riebalo. taigi, jau atsitaikėm vazelininius kremus ir TS, pirmasis mūsų nušalimas, kai dar nežinojom apie tokį jautrumą šalčiui ir vėjui, pasimatė grįžus namo po pirmųjų šalčių - oda paraudo, beveik iki bordo spalvos, išbėrė, bėrimas neilgai laikėsi, bet šerpetota ir sausesnė odelė dar beveik savaitę, nors jau laukan nėjom. be to, jei pabūnam lauke, tai tą dieną prie šilumos šaltinio,labiau pakūrenus namus jos žandai pradeda kaisti ir smarkiai rausti, tokie nesakyčiau kad patin, bet putlesni pasidaro, ko paprastai nebūdavo. dabar visą laiką tepamės kremais, tai žandai tiesiog kartkartėmis sausesni, problemos kaip ir nėra (nes mamce užuomarša ir kartais pvz pabuvus svečiuose pamiršta antrą kartą ištept vaikui žandus... tai vat man ir įdomu, ar tai turi ką nors bendra su alergija šalčiui? Va juoduot, tai man niekad nejuodavo QUOTE(nomb @ 2010 02 06, 17:26) Va juoduot, tai man niekad nejuodavo ačiū už atsakymą aš jau vakar mintis surikiavau, pasiskaičiau internete apie šalčio alergiją ir supratau, kad per paprastai į šitą reikalą žiūrėjau ... mažylei jau pora kartų buvo temperatūra nei iš nei iš to, neilgai trunkanti ir greit praeinanti, bijau, kad tai irgi galėjo būti sukelta šalčio QUOTE(samsam @ 2010 02 05, 21:16) Praejo tie paraudimai isejus i lauka ar ir maistui alergija praejo? O tie kremai padedavo? Ta prasme patepus tais kremais ir isejus i lauka su zandukais budavo viskas tvarkoje? Praėjo ta vadinama šalčio alergija QUOTE(graimonda @ 2010 02 07, 21:31) Praėjo ta vadinama šalčio alergija O kremukai kazkokie specialus? Ar tiesiog pati savo nuoziura pirkdavot riebu ar tai priesalergini? O gal gydytoja kazkoki krema nurodydavo specialiai tam. Nes kol laukiam pas alergologa eiles musu pediatre pasiule kazkokiu priesalerginiu kremu, bet net nepirkau. Manau, kad pasiule todel, kad susitarus su tuos kremus platinancia firma QUOTE(samsam @ 2010 02 07, 21:46) O kremukai kazkokie specialus? Ar tiesiog pati savo nuoziura pirkdavot riebu ar tai priesalergini? O gal gydytoja kazkoki krema nurodydavo specialiai tam. Nes kol laukiam pas alergologa eiles musu pediatre pasiule kazkokiu priesalerginiu kremu, bet net nepirkau. Manau, kad pasiule todel, kad susitarus su tuos kremus platinancia firma ne manęs klausėt, bet atsakysiu kuo mes gelbėjamės kol kas, kol dar neapsilankėm pas alergologą- tepam TS (taukmedžio sviestą), išbandėm ir jo mišinį su glicerinu, vazelino pagrindo essex ir dermobaza. esmė, kad riebalas be vandens būtų. prieš tai darėm klaidą ir pirkom "specialius" kremus nuo šalčio kūdikiams, o ten visur vanduo įeina, kas mūsų atveju ir netiko. QUOTE(Fedes @ 2010 02 07, 23:40) ne manęs klausėt, bet atsakysiu kuo mes gelbėjamės kol kas, kol dar neapsilankėm pas alergologą- tepam TS (taukmedžio sviestą), išbandėm ir jo mišinį su glicerinu, vazelino pagrindo essex ir dermobaza. esmė, kad riebalas be vandens būtų. prieš tai darėm klaidą ir pirkom "specialius" kremus nuo šalčio kūdikiams, o ten visur vanduo įeina, kas mūsų atveju ir netiko. Taip kiek skaitau tai jus jau ne pirma minit TS, essex. O musu pediatre tai siule dermobaza. Aciu uz info. Ziuresim, ka alergologas pasakys. O TS siuntetes ar Lietuvoje pirkot? QUOTE(samsam @ 2010 02 07, 20:46) O kremukai kazkokie specialus? Ar tiesiog pati savo nuoziura pirkdavot riebu ar tai priesalergini? O gal gydytoja kazkoki krema nurodydavo specialiai tam. Nes kol laukiam pas alergologa eiles musu pediatre pasiule kazkokiu priesalerginiu kremu, bet net nepirkau. Manau, kad pasiule todel, kad susitarus su tuos kremus platinancia firma Kremukus pirkome ir gydytojų rekomenduotus ir po to jau savo nuožiūra, nes kaip jūs sakote gydytojai kiša tik tai kas jiems naudinga QUOTE(graimonda @ 2010 02 07, 20:31) Praėjo ta vadinama šalčio alergija
Aš pati esu alergiška šalčiui. Dabar jau mažiau kankina, nes važinėju su mašina, nereikia stovėti ilgai lauke ir šalti laukiant troleibusų ir pan. Bet nuo mažens kentėjau stipriai.
Alergija man pasireiškia tiktai ant rankų, atsiranda paraudimai, tokios kaip giluminės pūslelės. Paūmėjimo laikotarpiais užeina stiprus niežulys su skausmu. Vaikystėj nieks nenustatė, kas man yra, todėl ir buvo skiriamas visoks naudos neduodantis gydymas: tepimas tepalais, kontrastinės vonelės... Nepadėdavo. Sulaukus 25 metų nutariau galutinai ieškoti atsakymo, kas man yra. Medicinos diagnostikos centre buvo atlikti tyrimai, kurie patvirtino šalčio alergiją ir tuo pačiu metu tai, kad organizmas pats prieš save gamina antikūnius, todėl nėra jokio gydymo galinčio man padėti. Belieka save saugoti nuo šalčio: pavojinga temperatūra jau nuo +5 laipsnių, prieš išeinant į lauką užsimauti pirštines ir lauke jų nenusiimti, nieko nedaryti su šaltu vandeniu, nešioti šiltas pirštines... Tokia mano istorija
Uzvedziau temele, bet taip ir neparasiau, kaip mums toliau klostesi. Taigi buvome mes privaciai pas gydytoja. Jokio salcio tyrimo nedare. O ir info nieko naujo nepasake. Nes jau nete buvau prisirankiojus medziagos apie salcio alergija. Israse tik antihistamininius vaistus uz beveik 100 lt. ir krema taip pat iki 100 lt., kuris net nera kaip vaistinis preparatas. Tiesiog kosmetine priemone. Man pasidare visa tai itartina. Jokiu vaistu jos israsytu as nepirkau. Pasikonsultavau su savo pazystamomis farmacininkemis. Nupirkau tiesiog savo nuoziura essex ta riebala. Tiesa uzsiklabliavau uz tos minties, kad salcio alergija gali prasideti del nusilpusio imuniteto. O manoji maze tikrai visa pabalus, nuolat apsisnargliavus tuo metu buvo. Todel dar nupirkau Molerio zuvies tauku.
Tikriausia tai sutapimas, o gal ir ne, bet nuo to karto kai pradejom gerti taukus ir tepti veida essex kremu (nezinaugal ne taip pavadinima rasau) isejus i lauka jokiu pusliu ne kart neatsirado. Tiesa salikas buna visada iki nosies. Bet prisigalvojus jau buvau visko QUOTE(samsam @ 2010 03 11, 11:53) Uzvedziau temele, bet taip ir neparasiau, kaip mums toliau klostesi. Taigi buvome mes privaciai pas gydytoja. Jokio salcio tyrimo nedare. O ir info nieko naujo nepasake. Nes jau nete buvau prisirankiojus medziagos apie salcio alergija. Israse tik antihistamininius vaistus uz beveik 100 lt. ir krema taip pat iki 100 lt., kuris net nera kaip vaistinis preparatas. Tiesiog kosmetine priemone. Man pasidare visa tai itartina. Jokiu vaistu jos israsytu as nepirkau. Pasikonsultavau su savo pazystamomis farmacininkemis. Nupirkau tiesiog savo nuoziura essex ta riebala. Tiesa uzsiklabliavau uz tos minties, kad salcio alergija gali prasideti del nusilpusio imuniteto. O manoji maze tikrai visa pabalus, nuolat apsisnargliavus tuo metu buvo. Todel dar nupirkau Molerio zuvies tauku. Tikriausia tai sutapimas, o gal ir ne, bet nuo to karto kai pradejom gerti taukus ir tepti veida essex kremu (nezinaugal ne taip pavadinima rasau) isejus i lauka jokiu pusliu ne kart neatsirado. Tiesa salikas buna visada iki nosies. Bet prisigalvojus jau buvau visko Smagu, kad viskas gerėja
na, ir mes neparašėm, kaip mums sekėsi.
mažylei nedarė šalčio testo, man jis buvo neigiamas. bet ir prieš tai pagal visus požymius alergologė spėjo, jog tai yra ne tikroji alergija, o atipinių bakterijų sukelta. vėliau pasitvirtino, kad aš iš tikro esu jomis užsikrėtusi, ir gana gausiai, o mažoji spėjo susirgti ir gauti tiek antibiotikų, kad turėjo išžudyti ir atipines ir visas kitas bakterijas |